אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
היי אני חייב ממש דחוף סינק ממש טוב למעבד 2.6 ht socket 478 אין לי הגבלת מחיר צריך משהו הכי טוב שיש בארץ כי המעבד מגיע ל 60 מעלות והמארז ממש רותח ניסיתי הכל ניקיתי אבק , סידרתי חוטים ועדיין זה רותח, שאני יושב ליד המחשב אני מרגיש כמו בתנור אני חייב סינק טוב ממש טוב וגם אם אתם חושבים שזה משהו אחר אז בכל זאת תביאו לי סינק טוב וחשבתי על CoolerMaster jet 4 או Thermaltake Spark 7+ מה יותר טוב ומה הסינק למעבדי אינטל הכי טוב בארץ עריכה: סידרתי לו עכשיו את המאווררים והמעבד בחום של 56 מעלות זה עדיין חם אני חייב סינק חדש תודה מראש לעוזרים install
-
- 10 תגובות
- 677 צפיות
-
-
כידוע סידור כבלים במארז משפרת בצורה ניכרת למדי את הטמפ', עכשיו כשמסדרים חוטים במארז MIDI לפחות שהוא לא גדול ממש אז צריך להכניס את החוטים מאחורי הכלובים ואולי להשתמש מדי פעם באזיקונים בכדי למנוע פיצול של יותר מדי חוטים וליצור סדר במארז. שאלתי היא האם דבר זה יכול לפגוע בביצועים?? כי אחרי הכל אנחנו מקפלים את הכבלים ממש ומכניסים אותם במקומות לחוצים כאלה. שאלה נוספת, אם אני פותח דפנה אחת של המארז בכדי שייכנס אוויר קר וישתפרו הטמפ' אז בדרך גם ייכנס אבק, הוא יכול לגרום לנזק? ועד כמה זה לא טוב שנכנס אבק לתוך המארז? תודה רבה, תשובותיכם בהקדם!
-
- 10 תגובות
- 790 צפיות
-
-
יש לי ג'וק חדש בראש : לבנות לעצמי מארז חדש מעץ! מבקש תגובות/לינקים/הערות והארות/טיפים/עצות... התכנון שלי הוא לעשות אותו כמארז "שוכב", בצורה של בית עם 'גג רעפים', כשהלוח אם נמצא על ה"ריצפה של הבית". ה"ריצפה" תהיה עשויה מעץ סנדויץ' קשיח בעובי של 1 ס"מ בערך, וכל הגוף של הבית יהיה עשוי מ'דיקטים'... *פתיחת המארז תעשה דרך הגג. *דרך הארובה יצא אוויר חם באמצעות מאוורר קטן שיושתל בתחתיתה של הארובה. *פתחים כגון חלונות או חתכים למיניהם לאורכו של המארז יגלו אורות נאון בוהקים. *מבחינת קירור, אין לי שום יומרות יותר מאשר שני מאווררי 60מ"מ, אחד מכניס אוויר והשני מוציא. *הכוננים יהיו בכיוון של תחתית לוח האם, כמו גם הדיסק הקשיח, הפלופי וכפתורי הPower/Reset וכן נורות הדיסק הקשיח והPower. *ב…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש, אני אקנה כנראה מעבד i7 2600 וכרטיס מסך gtx 560 ti oc ולוח אם עדיין לא בטוח - או asrock z68 pro או gigabyte z68a d3h b3.. אני מרכיב מחשב לעריכת וידאו אינטנסיבית ושימוש בתוכנות כבדות למיניהן.. בכל מקרה, אני מתלבט אם לקנות מפרט שיאפשר לי לעשות OC (מאווררים חזקים יותר, מעבד 2600k, לוח אם) ואם בכלל לעשות OC.. מה אתם אומרים? כדאי לי לעשות OC? האם זה ישפר את הביצועים בצורה משמעותית? יכול להיות שזה יגרום ליותר קריסות? אשמח אם תעזרו לי להחליט.. ושאלה נוספת, מה זה בדיוק אומר ה-OC בכרטיס מסך gtx 560 ti (יש UD ו-OC..)?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות OC לליבה לR9550 ל325 שיהיה כמו 9600NP. איפה אני שומר שכשהוינדוס יעלה יהיה OC? כמו בRivaTuner אני מתכוון..
-
- 10 תגובות
- 653 צפיות
-
-
טוב אז ככה אתמול קיבלתי ת'מערכת החדשה שלי תוכלו לראות את פירוטה במפרט שלי... בכל אופן אני לא מצליח לעלות את הFSB... שאני נכנס בבאיוס לFSB פרינקוואנסי זה נותן לי רק 3 אופציות 100-133-166 וראיתי סקרין שוטים שאפשר לעלות את זה בקפיצות קטנות יותר... של 133-134-135 וכ'ו... התקנתי את הקובץ יוטיליטז של האנ פורס... ויש לי SP1.... ויונדוס אקס פי... תודה לכל העוזרים... ד'א אני צריך פירוט איך להגיע לזה... ז'תומרת איפה ללחוץ...
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן אנשים , המאוורר המקורי שבא עם המעבד מרעיש בלי סוף בצורה מזעזעת ואני לא יכול יותר לעבוד עם המחשב כשהוא דלוק. ניקיתי , פירקתי , הרכבתי אבל הרעש רק משתנה , לא מפסיק. אני רוצה לקנות גוף קירור חדש שיתאים למעבד . התקציב הוא עד 200 שקל . זה המעבד שלי INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX תודה רבה !
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, היה לי מעבד E5200. הוא עבד בתדר של 3.5GHZ ובמתח של 1.6V . מתח גבוה מאוד. המעבד פשוט לא התייצב במתח נמוך יותר, ואני העלתי +0.3V למתח של ה FSB ושל הגשר צפוני. הזיכרונות לא הגבילו בכלל והתדר שלהם היה נמוך מהמקור. נעלתי את הPCI-E על 100MHZ וכיביתי את אפשרויות החיסכון החשמל של המעבד. החלטתי שהמעבד שלי פשוט היה מסדרה גרועה או משהו כי ה E5XXX נחשבים למעולים ל OC. לחבר שלי יש אותו מעבד רק שהוא קנה אותו חצי שנה לפני שאני קניתי. החלטתי לנסות להתחלף איתו כי גם ככה הוא לא עושה OC. הוא הסכים והחלפנו במעבדים. התקנתי את המעבד שלו ושמתי על תדר של 3.5GHZ על מתח 1.25V. המחשב עשה מסך כחול בכניסה לוינדוס. ככה העלתי עד שהגעתי ל 1.55V ורק אז הוא עלה אבל היה לא יציב... התייצב ב 1.6V. בקיצו…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום ברשותי המערכת שבצד... Fractal Design Define XL הגיע היום - מפלצת של מארז יש לי קירור סטוק למעבד...אני רוצה קירור טוב למעבד אבל בלי להשתגע יותר מידי שאוכל לעשות OC למעבד והאם הלוח אם אמור להוות לי בעיה? {אני לא מתכוון להשתגע עם הOC אם אני יוכל להגיע ל3.5 בלי להשתגע יותר מידי זה מספיק לי {אם אפשר יותר מה טוב} - מה שחשוב לי בקירור זה אם אפשר שתיהיה לו אפשרות לשים אותו בדור מעבדים יותר חדש כמו כן אני רוצה המלצה למאווררים למארז {האופציונלים} תודה
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי כרטיס מסך GEFORCE 5200 (כן כן שמעתם נכון) והמאוורר שלו ממש מרעיש . עכשיו יש לי כמה שאלות... דבר ראשון - אפשר לראות את הטמפרטורה שלו או שאין לו חישן תנועה? אם כן איך? דבר שני יש לי גוף קירור ומאוורר של הסטוק של אינטל נראה לכם שאפשר לקמבן איתו משהו במקום הקירור הרגיל?
-
- 10 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אוקי אז באיזה מחשב רגיל פנטיום 4 היתה לי איזה בעיית התחממות של המעבד משהו בסביביות 60 מעלות אז נקיתי את צלעות הקירור ושמתי משחה טרמית חדשה אך משום מה אחרי שהחזרתי הכל המעבד קפץ ל 90 מעלות + וכמובן שאיני יכול להפעיל אותו ככה ואינני מודע למה הוא עושה את זה !! לכן פניתי אליכם אנשים ! מה דעתכם למה זה קורה ומה עלי לעשות בשביל לפטור את זה ? !! תודה !
-
- 10 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש E4400 המאוורר שלו עושה רעש. איזה מאוורר שקט מומלץ לקנות. תקציב: עד 100 ש"ח תודה
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי לוח אם intel h61 והמעלות שלו עומדות על 77 מעלות קבוע רציתי לדעת אם זה תקין או שזה גבוה מידי תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו פעם ניסה לעשות למעבד הזה אובר קלוקינג ? יש לי מעבד פרסקוט בא לי לראות מה גבול הסיבולת שלו גם ככה יש לי את ה 630 .
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי ניסיתי לחפש בפורום, אך השאלות שלי בסיסיות מדי אני ישמח אם מישהו יעזור לי או יפנה אותי למקומות שמסבירים על זה! 1) העלת מתח (למעבד, כרטיס מסך, זיכרונות), למה הדבר גורם בדיוק? (חוץ מהעלת הטמפרטורה כמובן) 2) FSB זה מה שמקשר בין המעבד לזיכרנות, נכון? איך בדיוק השינוי שלו משפיע (כל הקטע של היחס בין הFSB למהירות הזיכרון) תודה
-
- 10 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שבת שלום יש לי מחשב דיי חדש AMD 5200 ati 4850 4 GB ram עכשיו כשאני משחק ברד אלרט החדש לאחר זמן מה המחשב פשוט מכבה את עצמו כשאני נוגע בצ'יפסט במחשב ..הוא פשוט רותח הורדתי EVEREST והטמ"פ הם להלן: Temp CPU : 60 ולפעמים מגיע גם ל80 temp: gpu diode ( memio) 84 ולפעמים קצת יותר האם הבעיה היא בהתחממות יתר? שיחקתי CRYSIS ו FAR CRY2 ועוד משחקים והוא לא נכבה לי לפעמים שאני רואה סרטי HD הוא נכבה גם המעבד מקורר ע"י מאורר של ASUS יש מאורר 12 מקדימה וזהו תודה רבה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלםו לוכולם, בשל לחץ כתבתי ת ההודעה הוז במהירות, מקווה שתבינו את כולה. תוך כדי כתיבת נושאים בפורומים השונים כאן ותוך כדי חיפוש אחר הגורם המכריע לאיטיות המחשב שלי מצאתי שהטמפרטורה של המעבד שלי גבוהה מהרגיל. משום מה, לפני זמן לא קצר הרחתי ריח של אש יוצא לי מהמחשב. היום, כול פעם שאני פותח את המחשב יש ריח של כאילו נשרף לי החדר. בהתחלה, חשבתי שזה בגלל שהמארז דפוק או לא יודע מה.. היום שאני מנסה לחשוב זה נשמע מפחיד. פתחתי את הEVEREST והוא הציג לי שהמעבד שלי על 59 מעלות (Amd Athlon 64) הנה הניתוח של אוורסט: --------[ Sensor ]------------------------------------------------------------------------------------------------------ Sensor Properties: Sensor Type …
-
- 10 תגובות
- 688 צפיות
-
-
ממש מדהים סידרתי את הכבלים כולה ומרחתי מחדש משחה והמעבד עומד על 30 מעלות 8) [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 810 צפיות
-
-
אהלן , יש לי את המערכת הבאה I5-750 P55-UD3 4870 (800\1000 a-data 1333 ספק 500W SEASONIC קירור MUGEN 2 יש לי כמה שאלות 1) האם כדי לי לעשות OC למעבד היות וקראתי כי הלוח הזה קצת בעייתי במתחים גבוהים ונוטה להישרף? ( תכנון ה OC עד 3.7 ) 2) האם הספק הזה יחזיק OC גם למעבד וגם לכטיס מסך ? תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
רציתי לדעת לכמה אני אוכל להגיע עם ה BT VX עם כל אחד מהם אין צורך להוסיף שזו הולכת להיות הפעם הראשונה שאני הולך לעשות OC. כמו כן אם אתם חושבים שכדאי לי להשתמש בקירור אחר? ואם כן איזה. מכיוון שזה הולך להיות הOC הראשון שלי ככה שאם יש משהו שאני צריך לדעת אני אשמח שתספרו לי. קראתי שעם קירור מים אני אוכל להגיע לתוצאות יותר טובות וחבר המליץ לי על ה Reserator1 V2l של זלמן אבל נראה לי שאני אסתבך איתו. לוח אם: ASUS P5W DH DELUXE זיכרון: G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1000 4-4-4-5
-
- 10 תגובות
- 833 צפיות
-
-
היי חבר'ה.. אני מתכנן המהרה למעבד p4 נורת'ברידג' ואני חייב לוח קטן בשביל הפרוייקט שלי - MicroATX... כמובן שהחברה שקופצת לראש היא Abit.. עכשיו כמובן שהלוח צריך להיות תומך DDR - כלומר מבוסס 845D או SiS645.. בדקתי באתר שלהם ויש להם רק אחד בגודל הזה, על הצ'יפסט של אינטל - BD7M. עכשיו אני יודע של-BD7, גירסת ה-ATX יש אפשרויות אוברקלוק מעולות (ע"ע SoftMenu III כמו שכולנו מכירים אותם). אך לא הצלחתי לברר בשום מקום אם גם לגירסת ה-MicroATX יש אפשרויות אלו... אם הם בכלל באותו גירסת ביוס. ניסיתי לשלוח אימיילים אך ללוא תשובה.. לא מצאתי את המידע הזה בשום מקום.. ולא מצאתי את ה-Manual של הלוח. אקסטלנט יכולים להביא לי את הלוח הזה.. כן אני יודע שהם דרעק אבל אין לי הרבה ברירות... …
-
עשיתי אוברקלוק לכרטיס וב- FarCry אני רואה הכל טוב חוץ מבמצב ראיית לילה, יש עיוות צבעים וגם הראיה הכללית לא כ"כ ברורה. ביטלתי את האוברקלוק והמצב נשאר ככה. יכול להיות שהכרטיס נדפק?
-
- 10 תגובות
- 809 צפיות
-
-
יש לי מעבד פנטיום 4 סוקט 478 3 ג'יגה הרץ לוח אם ASUS p4800e Deluxe ורציתי לדעת אם אני יכול לעשות OC ואם כן מה המגבלות
-
- 10 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום, קראתי קצת באתר על OC וקניתי מחשב די מתוכנן לOC ע''פ היעוץ שלכם [שיניתי רק את המארז והכ.מסך]: מעבד E4300 לוח GA-965P-DS3 REV3.3 זכרונות שכרגע לפי CPU-Z פועלים על CL5 ואין לי מושג איך לשנות ל4 G.skill 800mhz 2gb[1GBx2] 6400 CL4-PK כ.מסך leadtek 7900gs extreme הארד דיסק wd 250gb 2500ks צורב lg h42 מארז hec 6c60 עם הספק HEC-300AR-TF 300w אוקיי, אז זאת המערכת, עכשיו קראתי את המדריך לOC באתר והוא לא כל כך הספיק לי כדי לדעת מתי צריך לעלות את המתחים ובכמה, וכיצד לשנות את תזמוני הזכרונות לCL4 כך כרגע המערכת פועלת כרגע אני עם קירור סטוק ככה שאני לא מחפש OC גבוהה מדי, רק עד שאקנה קירור טוב למעבד. תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 853 צפיות
-
-
כי שמעתי שלכולם פה יש מאוררים של 120 מ"מ מאחורי המארז וכמה בערך עולים אזיקונים בשביל לקשור איתם את החוטים?
-
- 10 תגובות
- 733 צפיות
-