עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. בחרתי קירור ומאוורר בבקשה תגידו לי האם מה שבחרתי שזה http://www.skypc.co.il/pl_product~Ultra-120eXtreme~18~0.htm בחרתי גם מאוורר לחוד תאמת יש שניים תגיד לי איזה לקחת זה הראשון http://www.skypc.co.il/pl_product~302213~18~0.htm זה השני http://www.skypc.co.il/pl_product~302220~18~0.htm אתה חושב שבחרתי דברים טובים איזה מאוורר הכי טוב לקחת 80 mm או 120 mm דרך הגב הכל בחרתי מהאתר של סקיי פיסי אתה חושב שזאת החבילה טובה מה שלקחתי או שיש לך משהו אחר להמליץ לי יש לי רק דבר אחד לסגור האם כל זה נכנס לי למארז יש לי מארז של Raidmax Sagitta מה אתה מציע לי לעשות?

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. היי ושוב שלום את המחשב הזה החלטי להרכיב מ א עד ת בעזרת יעוץ ושיתוף של פורם האתר אוברקלוקינג וקירור.... אחרי השירשורים האלו.... http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=340314.0 http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=340418.10 עבדתי אתמול אני וחברה על המחשב ממש במרץ וחשק (זה כייף שהכל חדש) והיתי רוצה לשתף את כולם בתוצאות (כמו שהבטחתי) ויותר חשוב במסקנות... אז ככה נתחיל במפרט: E4700 2.6 @ 3.8 OC 47% ZALMAN 8000 4GB 2GBX2 Transcend 800HZ @ 938HZ GIGABYTE GA-EP35-DS3 Sparkle 8600GT 256MB DDR3 Edimax EW-7128G AverMedia AVerTV Super 007 FM LG DVD±RW GH20NS x20 SATA Seagate 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II Arctic Cooling Arctic Fan 8L 80mm Exhaust X3 Ar…

• 10 תגובות
    • 841 צפיות
  3. Started by omd,

מפרט מחשב 1-מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 2.66GHz 12Mb 2-Gigabyte GA-X48T-DQ6 Intel® X48 Express Chipset LGA 775 3- Corsair DDR3 2GB Kit 1333Mhz PC3-14400 9-9-9-24 4-ספק TAGAN 900 BZ 5-מארז THERMALTAKE KANDALF 6-כ מסך NVIDIA 9800GX2 7-קירור למעבד Thermalright Ultra-120 eXtreme [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 795 צפיות
  4. Started by drbrain,

שלום לכולם יש לי מעבד E6320 ללא OC בזמן עבודה תקין הטמפ היא 30-40 מעלות אני בודק בביוס היום בימים החמים הטמפ היא 60 מעלות שוב אני בודק בביוס המאוור הוא סטוק בן שנה וחצי 1) שאלתי היא לאיזה מאוור כדאי לההחליף - אני מעוניין בזול ושוב ללא OC 2) הימים חמים אלו גם ככה האוויר הוא חם אז איזה קירור ממליצים לגבי האוויר החם הזה

• 4 תגובות
    • 507 צפיות
  5. שלום לכל הגולשים. יש ברשותי מחשב ישן של AMD סוקט 754. הוא משמש אך ורק לאינטרנט. אני צריך המלצה לקירור שקט במיוחד למעבד. משהו עד 200 שקל גג. אני לא הולך לבצע בו אובר קלוקינג וכאלה. הדבר הכי חשוב לי הוא שיהיה שקט. אודה לכם אם תמליצו לי על משהו טוב שיתאים לצרכים שלי

• 3 תגובות
    • 475 צפיות
  6. Started by hundreAd,

יש לי מעבד E8500 על לוח ASUS P5N-D. ה-default זה FSB=1333MHz ו-DDR=800MHz. ניסיתי 1600 עם 800, XP לא עולה. אבל... 1667 עם 833 עולה יופי, ואפילו עובר Prime95 Small FFTs במשך שעה (ואז פשוט הפסקתי את הבדיקה). איך זה שעם ערכים יותר *גבוהים* זה פתאום עובד? ???

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  7. Started by TM101,

אפשר לעשות אוברקלוק לכרטיס זיכרון (ראם)? ואם כן איך?

• 1 תגובה
    • 624 צפיות
  8. שלום... אני קניתי את הקירור HR-03GT בתקווה שהוא יקרר לי סוף סוף את ה 8800GT הלוהט והלא כך כל שקט! אז עלה לי לא מעט אבל כל עוד זה יקרר לי את הכרטיס, זה שווה את זה. בכל מקרה, היום בערב התקנתי את הקירור, והכל הלך לי חלק ובלי בעיות. לאחר ההתקנה ולאחר שהווינדוס עלה בדקתי את הטמפ' והיא הייתה 50 מעלות, ואז נכנסתי ל Crysis/Cod4 ואחרי 10 דקות הטמפ' הייתה על 100 מעלות! שטמפ' כזו אפילו עם ה Stock לא היה מגיע לי! לאחר כמה דקות רגיעה הטמפ' ירדה ל בערך 80 מעלות ואחרי ריסטארט זה עדיין עומד על 80 מעלות! אין לי מושג מה הבעיה ואני משתגע וכל כך חבל לי, כי זה כל כך הרבה כסף. בינתיים לא שמתי גם מאוורר שיוציא אוויר, אבל זו בטוח לא הסיבה, כי מאוורר יכול להוריד עד 5 מעלות פלוס, אבל לא משהו שבלי …

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  9. הוא שווה את התוספת מה HR-05-SLI הרגיל? האיכות בניה שלו טובה? הוא גמיש מבחינת כיווני\צורות חיבור? איך בכללי הביצועים שלו בחיבור פסיבי מול סינק אקטיבי פשוט? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  10. שלום אני חדש בפורום כאן . רציתי לשאול שאלה שממש מטרידה אותי עכשיו לאחר ההתקנה של thermaltake bigwater 745 לפני ההתקנה היה לי מאוורר רגיל! פשוט רגיל שקיבלתי וכמעט בדיוק אותו דבר כמו הקירור מים הזה , מה כבר יכול להיות? אני לא מבין השקעתי 650 שקל על הקירור ועדיין על הפנים! יש שני תמונות מסך - צד שמאל זה המחשב שהרכבתי בו כבר את הקירור מים וצד ימין זה המחשב השני שלי שעוד לא למזלי הרכבתי את הקירור מים הזה. שניהם אותו מפרט מחשב בדיוק לגמרי! תמונה http://img521.imageshack.us/img521/7003/thermaltakebigwater745yi4.jpg פליז אם יש למישהו עצה או משהו לגבי זה שירשום אותה. תודה.

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  11. שלום וחג שמח, יש לי את המעבד E8400 ללא OC לאחר שרכבתי את המחשב הטמפ' של המעבד במנוחה היו בסביבות ה 42 מעלות. זה לא סיפק אותי וקניתי את הקירור Thermalright Ultra 120A בכדי להוריד את הטמפ'. לאחר הרכבה ומריחת משחה טרמית MX-1 + הוספת מאוורר על הגוף קירור ( 120MM עם 40 CFM ) הטמפ' ירדו כולה במעלה אחת! ז"א 41 מעלות! ההבדל בין הקירור הסטוק לזה הוא : שאין הבדל בכלל!! מישהו מוכן להסביר לי מה הבעיה פה? למה הטמפ' לא ירדו לי. כי נכון לעכשיו אני מאוד מאוכזב גם מהקירור וגם מהכסף שהוצאתי עליו שיכולתי להשתמש בקירור סטוק שמפיק טמפ' בדיוק כמו הקירור שקניתי. תודה.

• 61 תגובות
    • 4k צפיות
  12. Started by dyn,

שלום, המחשב שלי מתחמם די מהר (מפרט מימין) , ולפעמים אני מגיע למצבים שהחדר שלי ממש רותח בגלל המחשב. רציתי לדעת אם יש קירור טוב שאני יכול לשים, הבנתי שקירור מים יהיה הכי טוב והכי יעיל, על מנת שטמפ' המחשב והחדר לא תעלה. אז מה אתם ממליצים לקחת? ערכת קירור מים סגורה למחשב, או קירור אויר רגיל לחלקים במחשב? בנוסף, אם אני קונה כבר קירור למחשב אז חשבתי גם על OC למעבד ,לכרטיס מסך וגם לזכרונות.. מה דעתכם? תודה רבה לעוזרים

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by shaycool,

אנשים המחשב שלי רותח לא יודע למה >< אני צריך דרכים לקרר אאותו זה המפרט: Intel p D 3.4ghz 1GB ram 7900GT 256mb (עכשיו קניתי והוא מלא אבק אז אני רק צריך לנקות אותו) יש לי מארז ג'נרי+ספק ג'נרי(זה עלה לי 500 שקל וזה היה לפני שנה וחצי וההיתי טיפש אז לא לתקוף אותי) לוח אם intel D946GTIZ הנה הטמפ במצב מנוחה: המחשב נקי מאבק דרך אגב אותם הטמפ' גם באוורסט

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by KF,

שלום.. יש לי E8400 על 4050mhz הכל טוב ויפה.. אבל אחרי כיבוי ממושך כשאני מפעיל את המחשב הכל חוזר לקדמותו. מה הבעיה? המתח של המעבד 1.375,לזכרונות שמתי +0.1V 5-5-5-15 ולאחר כיבוי ממושך הOC חוזר לקדמותו. כנ"ל עם מתח למעבד 1.40V ביחד עם הנתונים הנ"ל ואותה הבעיה. בנוסף ניסיתי את האופציה של1.375 עם הוספת מתח לזכרונות 0.1V + MCH +FSB . מישהו יודע מה הבעיה? כביכול הכל יציב ואין לי בעיות של אי יציבות כשמחשב בעומס או משהו אחר.. תודה.

• 34 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. אז ככה, קודם כל מקרא לתמונה: 1. חורים לכניסת אויר למארז, המקום המומלץ לשים מאוורר קדמי. 2. המקום שהמאוורר הקדמי נמצא בו, כי ראיתי ששמים אותו יותר לכיוון פנים המארז הוא זורק יותר אויר כי יש לו יותר אויר לשאוב מאשר שהוא צמוד לדופן הקדמית. 3. אזור שראיתי שהוא מאוד חם. תחתית גוף הקירור של המעבד, CHIPSET, הצד השני של המעבד הגרפי, קרוב לזכרונות. 4. קצת מעל ההארדיסק מול האזור החם. 5. מאוורר אחורי, AC 92. בגלל כל הרכיבים האלו שקרובים אחד לשני, כנראה נוצר האזור החם, בנוסף בגלל שאין כלכך רווח בין ההארדיסק לכרטיס מסך (HD3850) נראה לי שאין סירקולציה טובה של האויר והאויר הקר לא מוזרם לכל המארז. ההתלבטות שלי היא כזאת: להוריד את ההארדיסק למטה יותר ולשים את המאוורר בסימון (4) כדי שיזרוק …

• 11 תגובות
    • 940 צפיות
  16. שלום לכולם . ברשותי רדיאטור חדש דנדש של רכב פרטי ששוכב אצלי ללא שימוש . היות ורדיאטור כזה ( בשילוב עם מאורר) מצליח לקרר מנוע שפולט חום באלפי מונים יותר מאשר מחשב ,אז ההיגיון אומר שאין שום ספק שהוא לא יתקשה לקרר מחשב ללא מאורר כלל. היות ואני לא רוצה לסכן את החומרה ,אני מעדיף לרכוש לוח אם שמיוצר מראש לתמיכה בקירור מים ,כך שכול מה שאני אצטרך לעשות , זה רק לחבר את הצנרת לאלמנטים שכבר מובנים על לוח האם . כמו כן אני מעוניין בפיתרון קירור למעבד מבוסס מים שקל לחבר , ואולי גם ספק כוח שמראש יוצר עבור קירור מים . אם אתם מכירים \ממליצים על מוצרים מתאימים אז אנא תרשמו את שמותיהם \ תנו לינקים אליהם. דרך אגב ,האם זה נכון שבמקום מים ניתן להשתמש באלכוהול 100 אחוז נקי ,שיתרונו הגדול הוא ש…

• 30 תגובות
    • 2.9k צפיות
  17. חוץ מהפלסטיקים השחורים שצריך לסובב, יש שיטות קצת יותר מתוחכמות או לפחות יותר עמידות לגופי קירור למעבד? (הפלסטיקים הלבנים בקצה לפעמים מתפצלים לי).

• 7 תגובות
    • 807 צפיות
  18. Started by A.Iniesta,

q9300 קירור - פריזר 7 Gigabyte ga-p35 d3sl Adata ddr 2 800 4g ram cl5 בינתיים הוא על אוברקלוק של 3ghz. כשאני מנסה להעלות את הfsb הוא עושה גם אוברקלוק לזכרונות וכנראה בגלל זה המערכת לא עולה. לתת מתח לזכרונות? למעבד? בקיצור, מה כדאי לעשות כדאי לסחוט את המיץ של המעבד? לגבי טמפרטורות - בסה"כ קריר מאוד, 30 מעלות במצב רגיל (כשחם מאוד בחדר..) במאמץ על 40-45 לא בדקתי במדוייק.. תודה רבה.

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. אז ככה יש לי מאורר 120 מקדימה מכניס אוויר מאחורה 120 מוציא אוויר ושתיים על הדלת של 120 אחד ממש מול המעבד והשני מול הכרטיס מסך מכניסים אויר זה בסדר? כי המאוורר של המעבד ממש מרעיש לי הוא פועל חזק וכשהדלת מפורקת ואין את שתי המאווררים בחזית שמכניסים אוויר הוא ניהיה שקט מה לעשות?

• 6 תגובות
    • 627 צפיות
  20. אני רוצה לקנות קירור ל-X1950Pro שלי. המאורר יחובר דרך Fanbus ורוב הזמן יהיה על הכי חלש. אני מתלבט בין 2 דגמים של Zalman 1. GV1000 - http://www.zalman.co.kr/eng/product/Product_read.asp?Idx=283 2. VF1000 - http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=276 שניהם מאד דומים ממה שראיתי רק שהאחד מאלומניום והשני מנחושת. הצעות אחרות גם יתקבלו

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  21. Started by omd,

קניתי מחשב במפרט כדלקמן 1-מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 2.66GHz 12Mb 2-Gigabyte GA-X48T-DQ6 Intel® X48 Express Chipset LGA 775 3- Corsair DDR3 2GB Kit 1333Mhz PC3-14400 9-9-9-24 4-ספק TAGAN 900 BZ 5-מארז THERMALTAKE KANDALF 6-כ מסך NVIDIA 9800GX2 7-קירור למעבד Thermalright Ultra-120 eXtreme מהו הOC הכי טוב שאפשר להגיע ניצול מקסימלי לפי המדריך לא הבנתי כ"כ אשמח לשמוע על דרכים נוספות תודה

• 14 תגובות
    • 888 צפיות
  22. Started by madnaor,

בד"כ הטמפרטורה הכללית של הכרטיס במנוחה עמדה על 58 מעלות התקנתי דרייברים חדשים אתמול הפעלתי את המחשב אחרי ההתקנה ועדיין הכל היה בסדר היום התקנתי מאוורר חדש בקידמת המארז לאחר שהפעלתי מחדש את המחשב הטמפ זינקו ל78 מעלות במנוחה!!!! מה עושים???

• 5 תגובות
    • 648 צפיות
  23. Started by Chura,

היי, היום סיימתי להרכיב את המערכת, ובא לי קצת לדחוף אותה לקצה. יש QX9650 עם נינג'ה עליו, לוח אם Asus P5B-E, זיכרונות של GSKILL 2GBHZ. עכשיו מצב נוכחי, ללא OC ללא כלום (רק מתח לזיכרון הועלה ל2.06 ולתזמונים המקוריים שלו 4-4-4-12). אבל הטמפ' לא מסתדרות לי עם הפריים, האם זה תקין ? http://www.upit.ws/uploads/29828612da2e7.jpg

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by madnaor,

ככה כל המאווררים הם 120MM 2 מאווררים קדמיים מכניסים 2 מאווררים שמאליים מכניסים מאוורר תחתון מכניס מאוורר עליון מוציא מאוורר אחורי מוציא יש לציין שייש לי כרטיס מסך ענק! (3870X2) המחלק את המחשב בדיוק באמצע. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 425 צפיות
  25. אהלן לכולם, עם החלפת המארז, אני שוב מסוגל להמשיך באוברקלוק. אני כרגע על FSB של 300MHz (מה שמניב לאחר מכפלה של 9 תדר של 2.7GHz - מפרט בצד), יציב אחרי לפחות 5 שעות של ORTHOS מעורב מעבד-זיכרון (מה שאוטומטית מאמץ גם את הלוח). עליתי ל-305, והמחשב סירב לעלות, וכשעלה, הוא איפס את עצמו. שיחזרתי את כל ההגדרות, ואני מוכן להמשיך. עכשיו, אני בטוח לחלוטין שזה לוח האם, מכיוון שמהירות הזכרונות עוד לא בסטוק שלה (אני על מחלק של 2.6, מה שאומר שהזכרונות כרגע במהירות של 798MHz, על התזמונים הרגילים שלהם), ומכיוון שמתח המעבד עולה על מתח הסטוק בכמה מדרגות. מלבד זאת אני בטוח שזה לוח האם מכיוון שהוא בנוי ל-266MHz FSB, ואני מנסה להעלות אותו ל-305. השאלה שלי היא איזה ערך לשנות בביוס ולהוסיף לו עשי…

• 72 תגובות
    • 4.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים