אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
http://www.rautermods.cjb.net/ יש שם מוד לעכבר ... ממש מגניב ... עוד לא שמעתי על אחד כזה ..... אבל בהקדם אני מוריד את העכברים הישנים שלי מהבוידם ועושה ניסווים ..... ממש דברים יפים .... גם המוד על הפלאפון חביב ....
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היום פתחתי תמארז להרכיב תסילינסר הרכבתי אותו אחרי שהרכבתי אני רואה שאין עליו(על הכרטיס) תשקע הזה שמחברים אליו תחוט של החשמל ניסיתי לחבר תסיילנסר ללוח אבל זה לא עובד מה אפשר לעשות? :'(
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רעיון שעלה לי הערב לתאורת מארז ה ultra HTPC הוא רעיון די פשוט אך משגע. בדפנות המארז ימוקמו לדים שיקרינו אור אל פנים המארז, ולמעשה הם יתחלפו לפי שליטה חיצונית או שליטה דרך החיבור המקבילי. הלדים הם בראש ובראשונה 15 לדים UV שיפוזרו על גבי דפנות המארז, ולאחר מכן 5 לדים RGB על כל דופן של המארז (10 סה"כ) מה שיתן את האפשרות לצבע כחול אדום וירוק, ככה שהמחשב יהיה ממש זוהר בכל צבעי הקשת. הרעיון ימומש עוד הערב ומחר, אני אעדכן. דפנות המארז - כאן ימוקמו הלדים לדי ה-RGB : לד ה UV - (מצלמות לא מזהות UV ולכן זה נראה ככחול) לד המשלב כחול וירוק בגוון ים שני כחולים מבנה לדי ה RGB - ארבע רגליים. אשמח לתגובות, אבנר
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים הייתי שמח אם הייתם יכולים לתת לי כמה קישורים של גלריות מודינג ברשת.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי ושלום האם מישהו יכול להגיד לי מדוע איני יכול להמיר את הזיכרונות הללו מעבר ל820mhz שקניתי את הזיכרונות קיוותי שקנתי משהו טוב התיזמונים שלי הם 5-5-5-15 בתודה מראש לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם. אומנם בOC למעבד(ולמערכת) אני כבר די מנוסה, אך עם כרטיס מסך זאת ההתעסקות הראשונה שלי. stinger - האשמה עלייך, לא עמדתי בפיתוי אחרי ההודעה שלך על ה7600GT. סתם אני משתמש בריבהטיונר לצורך המטרה, וכרגע אני בודק יציבות של הכרטיס עם 600MHZ ליבה, ו450MHZ לזכרונות. כלומר 900 מגה הרץ אפקטיבי. אני לא חושב שהכרטיס יכול לעשות הרבה יותר, כי אם אני מעלה עוד 10-15 מגה הרץ לכל אחד הוא מניב שגיאה. מספר שאלות ברשותכם: 1. איך בודקים יציבות של כרטיס מסך? אני יודע שאם הוא לא עומד בעומס אז רואים ארטיפקטים. אבל בהנחה שלא רואים, האם יש דרך יותר מהימנה? 2. מה יותר משמעותי ב7600GS - אובר קלוק לזכרונות או לליבה? כי בנושא הליבה ההצלחה גדולה יותר. 3. האם זה נחשב אובר קלוק רציני? או ד…
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב חדש, קירור בגדול לא אידיאלי, מארז מידי ATX פשוט, אומנם זרימת האוורי אל המאורר של הכרטיס לא אופטימלית, אבל בכל מקרה אני לא מתכן OC וגם לא הולך לשחק קל כך הרבה... אבל הכרטיס ממש מתחמם, ומהר. ומגיע 78 מעלות, ללא מאמץ בכלל, כל מה שהוא עושה זה להציג דסקטופ ברזולוציה 1920X1200 המאורר פועל חלש מאוד, א' הגינו בכלל שהוא יצור כל כך הרבה חום בלא מאמץ? ב' למה המאורר לא פועל יותר מהר עם הוא כבר מגיע לטפ' כזו. אני מניח שאני אוכל להפעיל את המאוור על מהר יותר, אבל עדיין משהו לא נראה לי בסדר.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אתמול קניתי HD4850 של SHAPPIRE, ואני מעוניין להתקין עליו גף קירור שונה, משום שהטמפרטורה של הכרטיס מאוד גבוהה (89 מעלות במאמץ, 72 מעלות במנוחה..). ידוע כי הקירור הזה אינו מספיק לקרר את הכרטיס, לכן זה לא בעיה בכרטיס הספציפי שלי. אשמח אם תמליצו לי על קירור טוב בעל סוקט של RV770, ושיצניח את הטמפרטורה ל70 מעלות מקסימום במאמץ לפחות. תקציב : עד 200, רצוי כמה שפחות.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה בבחירת קירור אוויר למאבד Core 2 Duo E6600 אני צריך שיהיה כמה שיותר שקת וחזק וגם שיהיה בצורה עומדת כמו דגמים של Zalman 9500 או Zalman 9700 תודה מראש
-
- 23 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כן, הצפוי מכל קרה: המחשב לא נדלק. יש אור בלד של הבורד, המאווררים נדלקים והמקלדת מנצנצת לי פעם אחת. מעבר לזה זה לא מגיע. המסך לא נדלק. האם עליי לפרוש שמיכה ורודה בתוך המארז ולהפוך את המחשב למיטה עבור הכלבה שלי, או שמא יש מה לעשות? הבנתי שיש דרך פיזית לשחזר את הגדרות היצרן של הלוח... אני מצטער שלא ערכתי חיפוש מקיף וממצה במדריכים השונים לפני הפנייה הנרגשת הזאת, וזה משתי סיבות: ?א: אני על אייבוק g3, והוא איטי ומתסכל עד להחריד. ב: אני בפאניקה. באמת. נ.ב. המחשב לא נדלק לאחר ריסטארט רגיל לחלוטין. עשיתי כבר כמה ריסטארטים עם האו סי הנוכחי, והוא יציב.לא שיניתי כלום לאחרונה. תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום כולם, אני בקטע של חסכון חשמל/מחשב ירוק. יש לי כרגע מעבד 2500S שאני רוצה לקנות לו לוח אם. הציעו לי להחליף אותו ל-2500K ואני מתפתה... מה שמעניין אותי האם ניתן לגרום ל-2500K לחסוך חשמל (או אפילו ל-2500S)? חשבתי על משהו בסגנון הורדת תדר בסיס והעלאת תדר בזמן טורבו, זה אפשרי? תודה לעונים, אני פשוט לא מוצא מידע על זה...
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פעם שנייה שאני מתקין SP1 ושוב נפלתי פעם שעברה גם היו בעיות והסרתי SP1 כרגע התקנתי SP1 ועכשיו המהירות שעון עומדת על מכפלה 6-7 ומהירות שעון באזור 800 במקום 2500 הנייד הוא I5 460M 2.5GH הסתכלתי בביוס אבל אין אפשרויות ניסיתי רק לבטל SPEEDSTEP ואז המהירות שעון עומדת על 1600 שזה עדיין לא 2500 הפעלתי משחקים כבדים לראות אם זה יגרום לשעון לטפס למקסימום שלו אבל הוא נשאר תקוע זה מעצבן עכשיו צריך להסיר SP1 ואת כל הדברים הנוספים שהותקנו בוינודס אפדייט היו שם כל מיני NET RUNTIME הלכתי לאתר של אינטל אבל אין שם מה להוריד או עדכונים http://bayimg.com/dAIcKAadk אני מפספס משהו? עכשיו אני רואה שנמחקו לי שנקודות לריסטור לעזאזל עשיתי במיוחד נקודת גיבוי וקראתי לה PRE SP1 …
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני אני צריך כמות של איזה 10 מאווררים טובים ואיוכתיים למארז בגודל 120 מ"מ. בארץ אני רואה שהמחיר לכל מאוורר איכותי עומד על בערך 40 שח. ככה ש-400 שקל זה יותר מדי. אני מכיר מספר חנויות מחול שמוכרות קירורים כאלה במחירים טובים למדי, אך המשלוח מיקר ממש את כל העסק. אולי אתם מכירים איזה אתר\מוכר איביי שיש לו מאווררים איכותיים ובכל זאת המשלוח זול, או יותר טוב - בחינם.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המאוורר הקטן שנמצא על הצ'יפסט של הGA-7DXR שלי מסתובב לאט, עושה המון רעש ולא רוח. איפה אני מוצא עוד מאווררים כאלה קטנים? ואם זה בטוח להסיר אותו? הוא נמצא עם ברגים על איזה איציק קטן ואם אני עושה תנועות סיבובויות הלך הלוח אם אני חושב.
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי P4 1.8 בבדיקה עם תוכנה speedfan 4.8 עלו התוצאות הנ"ל. בIDEL HD 45 מעבד43 מארז 39 האם זה תקין למחשב מערז מידי 2 מאוורירים ?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי כבר שנה וחצי את הכרטיס לא בדקתי אף פעם טמפרטורה ככה שאני לא יודע אם זה תמיד היה ככה. היום אני משחק (COD:WAW) וקופצת הודעה (של הCATALYST) שהוא הוריד את המתח עכב חום, המשכתי לשחק ובדקתי את הטמפרטורה מייד אחרי שאני משחק - 108 מעלות, אחרי כחצי שעה הוא על 67 מעלות. מדובר על כרטיס 1950x pro Saphire. זה נורמלי?! לא עשיתי מעולם OC נ.ב. פעם לחצתי בדרייבר על הUNLOCK של הOC אבל לא שיניתי כלום, אם אני מחזיר לאחריות הם יכולים לראות את זה?, כי אחרי שפירמטתי והתקנתי מחדש הUNLOCK שוב לא לחוץ..
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הולך לעשות עוד הרכבה עם מעבדי Q6600 על לוחות ג'יגהבייט ורוצה לוודא תאימות רכיבים לפני שאני מזמין. האם ה-TT MAX Orb מתאים עם המארז כשיש בדופן המארז מאוורר 25 ס"מ? אני יודע שה-Tuniq לא מתאים (משהו שלצערי גיליתי אחרי שקניתי שתי מערכות כאלו). אבל ה-MAX ORB נראה יותר נמוך. כמו כן אני מקווה שלקירור הזה אין בעיה עם גירסת ה-L של הלוח P35? יש אגב קירור אחר שיהיה עדיף עד 250 ש"ח ויתאים 100% עם המארז הזה?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! במארז שלי מותקנים שני מאווררים 120 מ"מ שמתחברים ליציאות ה-12v של הספק, כיוון שמשום מה לא הצלחתי למצוא כאלה עם חיבורי 3-פינים רגילים שמגיעים ללוח אם. מצד שני, חיבור המאווררים ישירות לספק מונע מלוח האם לשלוט על המהירות שלהם בהתאם לטמפרטורה. תהיתי אם קיים מתאם מחיבור 12v לחיבור 3-פינים שניתן לחבר ללוח האם, כך שגם על המאווררים האלה יוכל לוח האם לשלוט? מחשבה מוזרה, אבל היא מציקה לי... אודה על עזרתכם.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כדי לא לזהם את הט'רד השני אני אשאל פה את השאלת שלי, ברשותכם... משהו העיר לי שהמערכת שלי צועקת לקירור מים (סליחה שאני לא זוכר את השם), אני יודע שזה עסק יקר יחסית ולפני שאני משקיע בזה אני רוצה לדעת יותר, נניח ואני רוצה שני לופים, אחד למעבד ואחד לכ.מ. (שאני לא מוצא לו בלוק אגב), מה אני צריך לזה? מה העלויות (בערך)? איך הולך הקירור מים של ה295 שני PCB? מה יקרה אם בעתיד אני ארצה להחליף לכרטיס עם ליבה אחת? אשמח לשמוע מחשבות
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ובכן, סוף סוף הביאו לי מצלמת web. בניתי את הסטאנד הזה לפני כחצי שנה אך הוא היה דבוק עם סיילוטייפ והוא לא היה יציב בכדי שה-iPod יעמוד עליו. את ה-stand בניתי מחומר פשוט ביותר - קופסת דיסקים, אותה אני חתכתי עם מספריים ואח"כ שייפתי את הקצוות והדבקתי עם דבק מגע (כפי שניתן לראות בתמונות הוא צהוב אשר מכעיר בצורה שלא חשבתי את המעמד ואת התפקיד שלו כש-ק-ו-ף. סה"כ, זו הייתה עבודה של כחצי שעה. אני אתן לתמונות לדבר:
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD XP 2000+ AGOIA לוח Gigabyte 7VAXP זיכרון SAMSUNG 256MB DDR 333 ספק גנרי 400W Asus GeForce 4 MX 440 64MB אין אף כרטיס PCI ויש לי קירור מספיק (מעבד על 31 בIDLE) הבעיה שלי היא כשאני מעלה את הבאס מהביוס בלי שינוי של שום דבר אחר ל140 הוינדוס לא עולה וב-138 הוינדוס נתקע אחרי איזה דקה איך אני יכול לסדר את זה?! :-[
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מפרט : מעבד: Intel Core 2 Q8300 כרטיס מסך: Nvidia GT 220 1GB זיכרון: ddr2 4GB Samsung CL6 800 MHZ ספק: 310W FUJITSU לוח אם: GIGABYTE GA-73PVM-S2H ב10 הבא אני קונה ספק כח חדש של סיסנוק 550W וקירור למעבד מוגן 2 אבל לבנתיים אני חושב שעם קירור סטוק 3GHZ יספיק.. המטרות שלי: 3GHZ.. אני נחוש להתחיל את הOC אבל לא יודע לאן להיכנס קחו תמונות מהביוס http://www.siz.co.il/my.php?i=tqytnzjim5e0.jpg עוד תמונה http://www.siz.co.il/my.php?i=jjnotjvmltzk.jpg לאן אני אמור להיכנס?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קיבלתי מחשב חדש ורשום שם יחס 4:5 עם אני אשנה ל1:1 זאת אומרת שהFSB והDRAM יהיו שווים? מישהו מוכן לעשות לי סדר בבלאגן קראתי את המדריך ולא הבנתי את הקטע הזה....
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
OC זה לא ממש התחום שלי לכן שאלה קטנה: יש לי שני סטיקים מיותרים של הזכרונות הנ"ל,אני מתכנן להרכיב אותם על הלוח GA-EP31-DS3L מכיוון שהלוח הנ"ל תומך במינימום זכרונות במהירות 667MHZ זה קצת בעייתי. האם ניתן להמהיר את הזכרונות בצורה כלשהי ע"מ שיתאימו ללוח? האם הלוח יישאר יציב? אם למישהו יש נסיון עם מקרה כזה אשמח לשמוע. תודה לעוזרים...
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש קרור למעבד כמו שרשום בנושא שאני יוכל לעבוד בקלות על 4.5 GH יש הרבה קרורי אויר לא מבין אם הם שווים חוץ מלקרר שיהיה שקט מאוד Corsair H100 האם הקרור הזה צריך מילוי של נוזל לקרר ? יש לי מארז ענק
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-