עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. צופים יקרים שלום אני מעוניין לבצע אוברקלוק במערכת החדשה שלי אך אין לי התמחות רצינית בנושא (מתחים מכפלות) אודה על עזרכם הנה המפרט Intel Core 2 Duo E6420 Conroe 2.13GHz 4M shared L2 Cache LGA 775 Processor ASUS P5K DELUXE/WIFI-AP LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard OCZ Platinum Revision 2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Seagate Barracuda ES ST3250620NS 250GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s Hard Drive BFG Tech BFGR7950256GTOCE GeForce 7950GT 256MB 256-bit GDDR3 PCI Express x16 OC HDCP Video Card Thermaltake Toughpower W0128RU ATX12V / EPS12V 650W Power Supply ZALMAN 9700 LED 110mm 2 Ball CPU Cooler VANTEC NXP-205-BK Black F…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. אני קונה עם חבר מג'ב טק ואני לא יודע מה לבחור בתור מאוורר מארז. הSF2 ידוע בביצועיו אבל גם ברעש, אבל זה לא נורא כי הוא מתכוונן. האנרמקס ידוע בשקט שלו, והדבר הראשון שעולה לי בראש אחרי שקט זה חוסר ביצועים. לפי האתרים הTT דוחף 93 והאנרמקס 94. השאלה אם זה אמין. מה אתם אומרים? הערה: החסרון של הSF2 מבחינתי זה הלד כי אני עושה UV והחסרון של האנרמקס זה צבעו הסגול והמזעזע (הצבע היחידי שיש שם) אבל אפשר לצבוע אותו. עריכה: ביקורת על האנרמקס שעדיין לא עזרהלי בהחלטה, אולי לכם היא תעזור: http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=enermax_fans

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  3. היי, יש לי HTPC בתוך מארז שוכב סילברסטון GD01 המעבד E8400 עם OC ל 3600MHZ הקירור היום הוא AC ALPINE PRO (לא תוכנן OC במקור...) - הוא מחזיק יציב, אבל גבולי ב STRESS (רחוק כ- 20C מ- TJMAX ב INTEL BURN TEST* יכול להיות שזה לא יספיק לקיץ... אז אני רוצה לחפש קירור חליפי *שקט*. חשבתי על MINI NINJA פסיבי או עם מאוורר שקט (או מוד 5V) האם זה ישפר את הקירור? האם יש אפשרויות עדיפות? תמונות של המארז מבפנים (עשוי להיות קצת צפוף לקירור גדול - חשבתי על FREEZER XTREME - אבל לא בטוח שיכנס) http://i207.photobucket.com/albums/bb264/amir__n/htpc2/_P7170223.jpg http://i207.photobucket.com/albums/bb264/amir__n/htpc2/_P7170221.jpg תודה

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  4. קיבלתי היום SP94 ומאוורר אנמקס 92 מילימטר ;D. יש לי מעבד 2.6 וראם giel LL pc3500. המעבד עכשיו על 2.8 והראם כבר לא ממש יציב (הוא על 2-5.3.3.8 יציב) ומתח של 2.7 לראם ו1.65 למעבד. כמה מתח אפשר לתת למעבד ולראם בגדר הבטוח? ולמה הראם לא יציב במהירות כזאת? הוא 433 ואני עכשיו על באס של 866 (שזה בדיוק 433 לראם) אז מה לעשות עכשיו?

5. Started by free_me_0,

-

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by viper_sb,

אני מעוניין לקבל פרטים מה מהרכיבים ובמה צריך לשים לב שבונים מערכת קירור מים לא מזמן קניתי מחשב חדש עם I7-930 ASUS SABERTOOTH עם מארז V-6 היעוד של המערכת ומה שחשוב לי זה קירור של 8 ההרדסיקים איך מתחילים ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. אז סוף סוף ישנה התקדמות בפרוייקט שלי , היום קניתי משאבה של 800 ליטר לשעה ב 70 שקל, לא ממש חזקה אבל נראה לי שהיא תספיק ואם לא אני יקנה יותר חזקה. ולאחר שעות רבות של תכנון ושבירת עצמים ועצבים רבים הצלחתי לחבר את הבלוק לסוקט 370 שלי, כי היתי צריך להכין סוגר חדש לגמרי שיתאים למידות של הבלוק ויחזיק אותו טוב על המעבד. ועכשיו המערכת מכילה רק משאבה טבולה בתוך דלי ובלוק על המעבד וכבר הטמפ' ירדה ב 20 מעלות !!! במאמץ ל 31 מעלות כש לפני זה היתה היתה על 51 מעלות. עוד מעט אני יעלה תמונות כשאני יקנה סוף סוף את הדיגיטלית שלי. עריכה: אני רק רוצה לציין שאני עושה את הקירור מים לא בשביל ביצועים כי אני לא עושה שום OC (לוח של אינטל) אלה בשביל השקט. אני מתכוון לעשות מארז אם 0 מאוורר…

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by shy30h,

בסוף קניתי קירור למעבד scythe katana 3 בגלל שהוא היחיד שנכנס ללוח שלי http://s10.postimg.org/v09sbe4o5/Katana_3_Cooler_3_01.jpg' alt='Katana_3_Cooler_3_01.jpg'> מה דעתכם עליו בשביל קירור רגיל וקירור לאוברקלוקינג?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by ExploiT,

השאלה בכותרת וזה דחוף כי מחר אני אמור לקבל תהזמנה תודה

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  10. גם אלקטרוניקה זה לא התחום שלי כ"כ אבל לאן הלד מתחבר (לאיזה ספק כח) אם אני שם אותו באיזה חור מארז ?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום, אני מעוניין לקנות קירור למעבד. יש לי את המפרט הבא: סוקט: 1366 מעבד: I7 920 כל השאר כבר לא משנה.. כל השאר לא חשוב.. אני צריך קירור ל- OC רצחני שאני יוכל לקרוע את המעבד אבל שהוא לא יתחמם בצורה לא הגיונית בגלל זה אני צריך קירור טוב.. יש לי תקציב של 200-250. יכול להיות שזה ישתנה אבל לא בטוח.. מחכה להצעות. תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אז ככה, שלום לכולם! אני חדש כאן... חבר שלי, ^PainKiller^, המליץ לי בחום על האתר הזה, אמר שיש כאן אנשים מקצועיים שיודעים על מה הם מדברים. ובכן, אני צריך עזרה לגבי OC, כי חבר שלי לא מכיר את ה-BIOS של הלוח של Asus, כמוני. ה-BIOS בלוח הנוכחי שלי שונה לגמרי מהלוח הקודם שלי (Gigabyte GA-P35-DS3L) ויש יותר אפשרויות ל-OC. אני יודע ידע בסיסי ל-OC, אבל איך לעזעזל אני יכול לעשות OC עם הלוח שלי!?!? בבקשה, תפרטו (כל בעלי הלוח הנ"ל או בכלל) מה להעלות, לאיזה סעיף מתח תדר וכדומה... בתודה, איציק.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by בטיטi,

פתחתי בעבר אשכול, אינני מוצא אותו, ברשותי מחשב עם מעבד + AMD Athlon XP 2500 1. מה הטמפרטורה הממוצעת למעבד הנ"ל במנוחה ? 2. מה הטמפרטורה הממוצעת למעבד הנ"ל במאמץ ? 3. ב BIOS כיוונתי כיבוי אוטומטי ב 70 מעלות, האם יהיה בטוח להעלות ל 80 מעלות ? 4. מכיוון שהמחשב נמצא בממ"ד, טמפרטורת המנוחה שלו היא כ 58 - 61 מעלות, האם סביר ? תודה.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  14. זאת המערכת שהזמנתי intel 805 p5ld2 256X2 DDR2 533 של super tehlent משהו כזה דווקה אחלה זיכרונות עם קירור עלהם ואחלה יחסים בנתיים לא היה לי איתם שום בעיה בOC 7600GT אבל לצערי יש לי בעיות כספיות להסיג את הכרטיס כי קניתי את כול המחשב מזומן כדיי לקבל מחיר עלות ולא נישאר לי כסף לכרטיס והבנדם לא מקבל צ'קים אז אני מנסה להסיג כסף בנתיים הוא הביא לי X300 במתנה כדיי להפעיל את המחשב בכול מקרה הינה הבנצ'ים אני עכשיו על 3.7GHZ יציב וזה כניראה הגבול של הקירור המקורי של אינטל עוד קצת והמחשב קורס מרוב חום אז בנתיים זה הגבול עד שאני יקנה קירור נורמלי המעבד במתח של 1.38 ומחזיק יפה מה שכן לא אהבתי את הלוח אין בו אפשרויות OC מתקדמות רק בסיסיות הינה תמונות: http://rotter.name/Us…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by yot,

מפרט בצד ימין. כשאני עושה אוברקלוק למעבד שלי, ומנסה להעלות את הFSB ל200 (185 יציב, 190 יציב, 195 יציב), מופיע לי הודעה שהווינדוס לא מוצא את תיקיית System32 ואני צריך לפרמט את המחשב. מדוע זה קורה? תודה לעוזרים.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by daniel_18,

שלום, אני לפני קנייה של לוח אם חדש (P45) ואני רוצה לדעת +- לאן אני יכול להגיע עם הE4300 ולאיזה מעבד להשתוות פחות או יותר (מבחינת מהירות וכו...) המפרט שלי הוא כזה: מעבד - E4300, ספק - EZCOOL 450W, כרטיס מסך - GEFORCE 7600GS, זיכרון - 3GB 800MHZ DDR2, מארז סטנדרטי. אני יודע שאם אני רוצה לעשות OC אז אני צריך להחליף את הספק ולקנות קירור. יש לי כמה שאלות: 1. האם משתלם יותר לעשות OC למעבד הזה מאשר לקנות Q8400 - Q9400 יד שניה? 2. עד כמה זה מסובך לעשות את זה? 3. מה העלות +- של ספק 550W וקירור למעבד שיוכל לספק תוצאות טובות? 4. האם יש צורך בשדרוג של הכרטיס מסך גם בשביל הOC? אני לא מחפש להגיע לקצה היכולת של המעבד, רק לשפר אותו במידה ניכרת. אני לא מתכוון לקנות מעבד חדש, רק יד שנייה ו…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by ilay22,

פעמיים עשיתי OC, בפעם הרשונה רק עד 205, וזה גרם לוינדוס לקרוס עם מסכים כחוילים, ולא לעלות שוב (אחרי שבדיקה בS&M שהראתה שהכל בסדר) פירמטתי והתקנתי וינדוס מחדש, ושוב עשיתי OC, הפעם הגעתי ל 235, והוא שוב קרס, ולמרות שהוינדוס עולה, הוא עובד בצורה נוראית (הרצתי כל פעם את S&M והכל היה בסדר) אין בעיות חומרה, בדקו בחנות אחרי הפעם הראשונה איך יכול להיות שה OC הורס לי את וינדוס? :s05: (למנהלים: מתנצל על הפוסטינג הכפול מקודם)

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by DAVIDKI19,

ממה שרשום בחנות הוא תומך רק ב 1156 וכל מיני AMD Scythe Yasya < SCYS-1000 ולגבי הקירור הזה גם 1155 יש? מה עדיף?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by -JobNick-,

יש לי שאלה טכנית סוף סוף יצא צ'יפסט מהיר למעבד AMD ואפשר להמהיר את המעבד דרך ה FSB ולא להפעסק עפ פתיחת מכפל ועוד כל מיני שטויות. אז תגיד לכמה אתם חושבים שאני אוכל להגיע עם מעבד ATHLON XP 1800 זכרונות של OCZ PC3000 ולוח עם של MSI שמבוס על צ'יפסט של VIA KT-333? בעזרת OVERCLOCK דרך ה FSB? חושבים שאוכל להגיע ל רמה של ATHLON XP 2100?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by buzz man,

טוב נתחיל בזה שהקירור לציפס'ט של ה-DFI שלי הוא קודם כול לא כזה מוצלח ושנית הוא קודח.... אני אישית רגיש לרעש ומנסה לשלב במחשב שלי את הגישה של קירור אפקטיבי במינימום רעש. מארז שקט של ANTEC 3700 QBE ,גוף קירור XP-120 ,שני מאווררים של TT SMART CASE נשלטים ישנית,והקירור החדש לצ'יפסט של זלמן ZM-NB47J ,קודם כול הוריד לי 5 מעלות אצלי היה תמיד ב IDILE 45 מעלות ועכשיו זה סביב ה 39-40 והבונוס הענק: השקט!!! לא שומעים כלום תודה לאל. הקיצר ממולץ בחום,עולה 50 ש"ח . [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Wormy,

במאווררים של scythe, בסדרת GT, יש תוספת japan servo המשמעות של צמד המילים האלה הוא מנגנון יפני? (ידוע ש-servo משמעו מנגון עזר) ואם כן, דבר זה גורע או מיטיב עם המוצר?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by RoyShefy,

יש לי תכנונים להגיע 3.7 עם המעבד 2.6C שלי ויש לי גם נתונים טובים למשל 38 מעלות בערך בOC ל 3.4 עם מתח של 1.6 ועדיין לא קיבלתי את ה-TORNADO שלי ( (- אבללללל!! יש לי בעיה... שאני מעלה את המעבד שלי מעל 3.1 הכרטיס קול המובנה שלי לא עובד בדרך כלל והמעבד יוצא לי ממישחקים ומכל מני יישמוים... למשל אני מפעיל את 3DMARK2001 אחרי 10 שניות שהג'יפ האדום המעצבן הזה נוסע התוכנה פשוט יוצאת בלי שום התארה ולא אומרת כלום אחר כך..! אני ממש רוצה לעשות OC ואני צריך עזרה!! זה לא קשור אבל המהירות ליבה שלי היא: 410 והזיכרונות: 350 הכרטיס ממש לא חם וזהו..... טוב תודה למי שיעזור

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by E_XeQuit,

אני אתמול התחלתי להתעסק קצת עם OC דרך הביוס למעבד. כרגע אני עובד על 434*9 - 3900Mhz. כשאני מריץ בדיקה של Linpack דרך ה OCCT אז יש שגיאה לאחר 10-15 דקות. המתח שלי בביוס הוא 1.3, ולא נגעתי במתחים האחרים, הזכרונות עומדים על יחס של 1:1. הקירור למעבד הוא AC7PRO. יש לי כמה שאלות: 1. מה המתח המקסימלי שאותו לא מומלץ לעבור ? 2. עד לאן לדעתכם אני יוכל להגיע עם המפרט שלי (בצד) ? 3. איזה בדיקה יותר כדאית OCCT או Linpack - שלפי מה שקראתי מדמה את ה IntelBurnTest ? בקשר לכרטיס מסך, יש לי כרטיס מסך זמני 9500GT. אם אני יעשה לו OC זה יתן לי שיפור מורגש בביצועים ? תודה רבה רבה לעוזרים !

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Deron,

יש לי E6550 , HD6850, לוח אם msi ms-7379 ספק 750w ו- 2GB RAM ddr2 800mhz ceon ניסיתי לעשות OC אבל היחסים (1:25 וכו') אצלי בלוח אם לא טובים כך שיוצא שעדיף לי להשאיר אותו על auto מה שאומר שכשאני מעלה את ה- fsb אז גם תדר הזיכרון עולה ומעל ל- 800mhz. רציתי לדעת אם כשהזיכרונות על 830mhz זה יכול לפגוע בהם, ואם יש איזשוהי דרך לעשות את ה- oc בדרך אחרת??

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  25. אהלן ברשותי הלוח K8NF9 Ultra בשילוב עם המעבד 3800+ 939 E4. עכשיו - בשניה שאני מעלה FSB לא משנה כמה הוא אומר לי - CPU OverClock Now! שניה לאחר מכן הוא עושה ריסטרט ואומר -CPU OVerclock skip ובקיצור,אני לא מצליח לעשות שום אובר קלוק. הבעיה ידועה? בתודה מראש

• 15 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.