אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין לקבל פרטים מה מהרכיבים ובמה צריך לשים לב שבונים מערכת קירור מים לא מזמן קניתי מחשב חדש עם I7-930 ASUS SABERTOOTH עם מארז V-6 היעוד של המערכת ומה שחשוב לי זה קירור של 8 ההרדסיקים איך מתחילים ?
-
- 4 תגובות
- 995 צפיות
-
-
שלום קניתי מאוור חדש למארז לא למעבד הנה תמונה: http://www.mediagalaxy.co.il/files/computer-fan-80mm.jpg עכשיו אני רוצה לרכיב אותו על המארז רציתי לשאול לאיזה כיוון אני אמור להרכיב אותו שיאוורר את המארז (יכנס הרוח למארז) ? או הפוך, שיוציא אויר החוצה (לכוון את הרוח לכיוון החוץ) תודה לעונים!
-
- 4 תגובות
- 995 צפיות
-
-
יש לי HD6850 שלא מזמן התקלקל אחרי שימוש ממושך עם OC. ה- OC היה יציב לגמרי (הרבה עבודה עד שהגעתי אליו) ורק שהייתי משחק במשחקים שבאמת צריכים הייתי מפעיל אותו ואחרי המשחק מחזיר לסטוק...נהנתי כך במשך שנה ואז ביום בהיר אחד באמצע משחק הכרטיס הראה צבעים ומת והוא בן שני וחצי רק..עכשיו יש לי שוב HD6850. שוב אני רוצה לעשות OC אך מנסה להבין מה עשיתי לא טוב?? חשבתי על זה שאני השתמשתי בתוכנה של ספייאר שנותנת לעלות מתחים וכמובן העלתי והכל היה יציב..אבל בדרייבר של AMD אין אופצייה למתחים..אז אני שואל אם אני יכול פשוט לרוץ עד למקסימום בדרייבר של AMD ללא חחש וזה בכלל יחזיק ללא מתחים?? שאלה נוספת לגבי OC אך פחות קשורה לכרטיס: בדרייבר של AMD יש אופצייה נפלאה לעשות גם OC למעבד בצורה שבודקת יצ…
-
- 4 תגובות
- 995 צפיות
-
-
בדיון הזה רציתי שכולם יציעו לאחרים וגם לי הצעות לקירור טוב לכרטיס המסך למען OC טוב יותר. אפשר לכלול בהודעה סוגי היטסינקים מומלצים, מה עושים אם ההיטסינק מלבן והזיכרון ריבוע וזה לא טוב ככה לפי מה שהבנתי, האם מאווריי PCI או מאווררי מארז יכולים לקרר את הכרטיס וכל דרך אחרת לקרר את כרטיס המסך. לי יש Sapphire Radeon 9600XT 128MB וכידוע לאחרים פה עם כרטיסי SAPPHIRE מגרעתם העיקרית היא הקירור הנוראי שלהם. תודה מראש חברה!!! 8)COOL
-
- 9 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אני קונה עם חבר מג'ב טק ואני לא יודע מה לבחור בתור מאוורר מארז. הSF2 ידוע בביצועיו אבל גם ברעש, אבל זה לא נורא כי הוא מתכוונן. האנרמקס ידוע בשקט שלו, והדבר הראשון שעולה לי בראש אחרי שקט זה חוסר ביצועים. לפי האתרים הTT דוחף 93 והאנרמקס 94. השאלה אם זה אמין. מה אתם אומרים? הערה: החסרון של הSF2 מבחינתי זה הלד כי אני עושה UV והחסרון של האנרמקס זה צבעו הסגול והמזעזע (הצבע היחידי שיש שם) אבל אפשר לצבוע אותו. עריכה: ביקורת על האנרמקס שעדיין לא עזרהלי בהחלטה, אולי לכם היא תעזור: http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=enermax_fans
-
- 11 תגובות
- 995 צפיות
-
-
איך זה יכול להיות שהמאוורר עובד הפוך? מדובר במארז Diablo של Tagan\A+case יכול להיות משהו בחיבור של המולקס? יש כמו צ'יפ קטן שיוצאים ממנו 2 מולקסים וזה קשור למאוורר ולשליטה בו(RPM\on-off) ציטוט מבנצ'מרק "The side fan pulls the hot air out of the case. It spins at a very low speed and is very quite." http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=1&limit=1&limitstart=3 מישהו יכול לעזור? אגב, איך עדיף שהסירקולציה תתבצע? כרגע המאוורר הקידמי והצד(זה שפתאום עובד הפוך) מכניסים אוויר והאחורי(120mm) מוציא אוויר החוצה. אז אולי עדיף להשאיר את המאוורר 'הפוך' או שעדיף שהקידמי והאחורי יכניסו(אני יהפוך את האחורי) והצד יוציא החוצה? תודה…
-
- 10 תגובות
- 995 צפיות
-
-
מה התצורה שבה הכי כדאי להשתמש ב 3 מאוורים לקירור מארז, אחד מקדימה אחד מאחורה ואחד בצד.
-
- 10 תגובות
- 995 צפיות
-
-
צופים יקרים שלום אני מעוניין לבצע אוברקלוק במערכת החדשה שלי אך אין לי התמחות רצינית בנושא (מתחים מכפלות) אודה על עזרכם הנה המפרט Intel Core 2 Duo E6420 Conroe 2.13GHz 4M shared L2 Cache LGA 775 Processor ASUS P5K DELUXE/WIFI-AP LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard OCZ Platinum Revision 2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Seagate Barracuda ES ST3250620NS 250GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s Hard Drive BFG Tech BFGR7950256GTOCE GeForce 7950GT 256MB 256-bit GDDR3 PCI Express x16 OC HDCP Video Card Thermaltake Toughpower W0128RU ATX12V / EPS12V 650W Power Supply ZALMAN 9700 LED 110mm 2 Ball CPU Cooler VANTEC NXP-205-BK Black F…
-
- 7 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום כולם, אני צריך עזרה עם הOC שלי (המפרט בצד ימין) הצלחתי להגיע ל3366.33 (374.04 * 9) וכבר שעתיים אורטוס רץ והטמפ לא עוברות את ה40 ויש Validtion אני לא יכול להעלות את הבאס אפילו באחד בלי שאורטוס יתן שגיאה אחרי כמה שניות, לא משנה כמה מתח אני נותן ועוד שאלה לגבי הזיכרונות, איזה ערכים לתת לתזמונים? תמונות BIOS (הראשונה יצאה קצת מרוחה לצערי)
-
- 12 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות קירור טוב למעבד. אני רוצה לעשות OC, מכיוון שעכשיו קיץ יספיק לי איזה 3.0, אבל בחורף אני רוצה להגיע ל3.4 משהו כזה. התקציב שלי הוא 250~300 שקל. האם זה מספיק?
-
- 7 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום, איך אני מבצע אוברקלוק במחשב נייד לנובו? תודה לעונים.
-
- 2 תגובות
- 994 צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי E6550 , HD6850, לוח אם msi ms-7379 ספק 750w ו- 2GB RAM ddr2 800mhz ceon ניסיתי לעשות OC אבל היחסים (1:25 וכו') אצלי בלוח אם לא טובים כך שיוצא שעדיף לי להשאיר אותו על auto מה שאומר שכשאני מעלה את ה- fsb אז גם תדר הזיכרון עולה ומעל ל- 800mhz. רציתי לדעת אם כשהזיכרונות על 830mhz זה יכול לפגוע בהם, ואם יש איזשוהי דרך לעשות את ה- oc בדרך אחרת??
-
- 1 תגובה
- 994 צפיות
-
-
יש את המפרט בצד ואני רוצה לעשות לו OC רציני! עזרה לא תזיק תודה
-
- 10 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי את המערכת הבאה I5 2500K @4.3GHz CM V6 (cooler-master) CM690 II basic המחשב שלי עומד על איזור ה-40 בIDLE (אינטרנט וכדומה) בלילה אני משאיר את המחשב דלוק ואני שומע את המאוורר מתחיל לעלות RPM וזה מעצבן אותי !!!(מדובר במאוורר של המעבד) אני חושב להחליף את המאורר עצמו או כבר להשקיע ולעבור לנוזל (4.3GHZ עם המעבד) מה אתם אומרים ? אז בזמנו הציעו לי את הRS240 או RX240 של XSPC .. ואני חושב שאני מוכן להשקיע 150 דולר על קירור שכזה (אם כדאי). אשמח להצעות נוספות! ועוד משהו, כשאני נוגע בקירור עצמו אני מרגיש כאילו אני יכל לסובב אותו במקום(אני מצליח להזיז אותו ימינה שמאלה בקטנה בלי להפעיל לחץ) - זה קצת מלחיץ אותי, ככה זה אמור להיות? 2. יש לי שנה עם המחשב, להחליף משחה ולעש…
-
- 5 תגובות
- 994 צפיות
-
-
אני עוד בחיים שלי לא התסיתי באוברקלוק, וראיתי בסקר של האתר שהרבה כבר עשו אוברקלוק, והעניין הזה נורא מסקרן אותי, למרות שאני יודע שאני יכול לדפוק את המחשב שלי. יש לכם אולי איזו תוכנה/אתר בעברית שיעזור לי ללמוד קצת בעניין? יש לי מעבד אטלון אקס פי 1700 וכרטיס GF2 GTS 32MB (השאר למטה), ויש לי גם תוכנת EASY TUNE כזאת שעושים אוברקלוק פשוט, אני רק רוצה לדעת מה אני צריך לדעת וכמה אני יכול להגביר את המהירות... תודה
-
- 5 תגובות
- 994 צפיות
-
-
ובכן, סוף סוף הביאו לי מצלמת web. בניתי את הסטאנד הזה לפני כחצי שנה אך הוא היה דבוק עם סיילוטייפ והוא לא היה יציב בכדי שה-iPod יעמוד עליו. את ה-stand בניתי מחומר פשוט ביותר - קופסת דיסקים, אותה אני חתכתי עם מספריים ואח"כ שייפתי את הקצוות והדבקתי עם דבק מגע (כפי שניתן לראות בתמונות הוא צהוב אשר מכעיר בצורה שלא חשבתי את המעמד ואת התפקיד שלו כש-ק-ו-ף. סה"כ, זו הייתה עבודה של כחצי שעה. אני אתן לתמונות לדבר:
-
- 7 תגובות
- 994 צפיות
-
-
החלפתי מארז לאחרונה, במארז החדש מורכב מאוורר בחזית שמקרר - מכניס אויר למערכת, אני אמור להשיג מאוורר מארז לחלק האחורי של המארז - גדול יותר, איך הוא אמור להיות מורכב - מכניס אויר לתוך המערכת או שואב אויר מהמערכת החוצה. והאם הוספת מאוורר אחורי תועיל במשהו להורדת הטמפ' של הלוח והמעבד באופן משמעותי?
-
- 3 תגובות
- 994 צפיות
-
-
בהתחלה היה בעיה עם הכבלים של הIDE אז דחפתי אותם כזה מאחורי הברזלים של הסידירומים ולא רואים אותם והם לא מפריעים לאף אחד אבל מה לאזעזל עושים עם הכבלים של החשמל שכל הזמן מפוזרים לי ואם אני מנסה לקווץ אותם לפינה אחת את כל החיבורים שלא יפריע לזרימת אוויר זה באמת לא מפריע אבל זה מכוער בטירוףףףףףףף!!!!!!!!
-
- 13 תגובות
- 994 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות היטסינק חדש למעבד אני לא עושה OC אני קונה בגלל שה AMD 2400+ שלי הגיע ל60 מעלות וטיפה יותר אני מחפש משהו טוב אבל גם שלא יהייה לו רעש של מטוס בתקציב של 200 שקל גג. כמה דברים שניסיתי: מה יותר טוב ה- silent tower http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=6681 או ה- Thermalright ALX-800 +Vantec Uv 80MM http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=4335 http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=5112 אם יש עוד אפשרויות טובותאז אתם יכולים לתת לי? תודה, טל.
-
- 15 תגובות
- 994 צפיות
-
-
בכמה תוכנות זה רשם לי 3 טנפרטורות מעבד 30+ לוח אם 20+ ו 6 מעלות.. רציתי לדית של מה זה ו בכל התוכנות זה סימן את זה כטמפרטורה של מעבד.. http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/n/i/k/i/b/o/y/0/0/7/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200501012149539636/200501012151142934/ques.jpg http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/n/i/k/i/b/o/y/0/0/7/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200501012149539636/200501012151489997/ques2.jpg :s05: :s05: :s05: עריכה:אני עוד מאת מתכוון להתחיל באוברקלוק אז תנו בבקשה המלצה לקירור אם צריך..
-
- 12 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן קניתי כרטיס מסך של gigabyte- Gerorce 6600 gt. התקנתי משחק חדש (GTA) ובאמצע המשחק המחשב עשה ריסט לעצמו (כנראה שיש לו איזה הגנה עצמית). בהתחלה לא הבנתי מה קרה ופתחתי את המכסה מנוע של המחשב שלי ולהפתעתי הכרטיס מסך היה ממש רותח (שנגעתי זה היה כמו לגוע בכוס עם מים רותחים- אני מאמין שזה היה בסביבות ה80 מעלות ומעלה) לכרטיס שלי אין מאוורר אלא גוף קירור יחסית ענק. חשוב לי לציין כי עקבתי אחרי המדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=casecool ובאמת יש לי שינוי של כמעט 20 מעלות במעבד, ו12 מעלות בחלל המארז ובלוח האם (הלכתי לפי מצב ארבע--> ראו בתמונה). אבל עדיין הכרטיס מסך רותח. אודה לכם אם תיתנו לי פיתרון או רעיון. ועוד שאלה קטנה.. אני רוצה לקנות משחה תרמי…
-
- 13 תגובות
- 994 צפיות
-
-
מפרט בצד ימין. כשאני עושה אוברקלוק למעבד שלי, ומנסה להעלות את הFSB ל200 (185 יציב, 190 יציב, 195 יציב), מופיע לי הודעה שהווינדוס לא מוצא את תיקיית System32 ואני צריך לפרמט את המחשב. מדוע זה קורה? תודה לעוזרים.
-
- 14 תגובות
- 993 צפיות
-
-
עשוי מגוש בעובי 1ס"מ . הניסור עוד לא מוכן סופית -העמקת החריצים. התכנון קורא לכניסה מרכזית ו 4 יציאות מהפינות. עדכון : זה הבסיס של בלוק מים כלומר תבוא על זה הפלטה עם צנרת כניסה יציאה. 324 פינים. 18X18 4X4סמ , הבסיס 1סמ הכיסוי 0.5 סמ [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 14 תגובות
- 993 צפיות
-
-
הקירור מבוסס coper orb- ששימש לקירור מעבדי amd ישנים(t.bred נדמה לי, לא בטוח) שעבר שינויים והתאמות לכרטיס מסך שלי... ותודות לבני רונן(Subx) שהיה המורה הרוחני שלי http://img94.exs.cx/img94/9254/Pict1599.jpg
-
- 12 תגובות
- 993 צפיות
-
-
שלום, אשמח לייעוץ בנוגע לסוג הקירור שאני הולכת לקנות, מדובר בקירור למעבד Core i7 920, עם לוח Gigabytes EX-58 extrme. הו, כן, ומארז Entec DF-85, full tower, ככה שיש מקום. (אני צריכה את הקירו רק למעבד ) המליצו לי על Noctua U12P-SE2, אז רציתי לשאול אם יש עוד קירורים שמתקרבים/עוקפים את הרמה הזאת. התקציב שלי הוא עד 200 ש"ח, 250 מקסימום למרות שאני מעדיפה לא לעבור את ה-200. הסיבה שאני מבקשת ייעוץ לקירור אחר זה בשביל לחסוך כסף.. המעבד הולך לעבור אוברקלוק, אז צריך קירור טוב. D: תודה רבה לכל העוזרים~
-
- 3 תגובות
- 993 צפיות
-