עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Jook,

אני זוכר שלא מזמן מישהו פירסם פרויקט של מישהו שהסביר איך הוא צבע את המארז שלו ויצר אפקט של מראה עליו. אפשר בבקשה את הלינק או מדריך? תודה

• 8 תגובות
    • 999 צפיות
  2. המאוורר הקטן שנמצא על הצ'יפסט של הGA-7DXR שלי מסתובב לאט, עושה המון רעש ולא רוח. איפה אני מוצא עוד מאווררים כאלה קטנים? ואם זה בטוח להסיר אותו? הוא נמצא עם ברגים על איזה איציק קטן ואם אני עושה תנועות סיבובויות הלך הלוח אם אני חושב.

3. Started by nitzanzb,

אתם כל הזמן מדברים על נגדים משתנים של 100 אוהם, למה? הם לא יותר יקרים מלקנות נגד יעודי אחד? הרי, אם נניח ידוע לנו שהלד יעמוד בזרם של 0.2A (לצורך הדוגמא) ויש לנו מקור מתח של 5 וולט הרי שחישוב פשוט לפי חוק אוהם יראה לנו V=I*R R=v/I=5/0.2=25 כלומר נגד של 25 אוהם יספיק לנו בהחלט לא??

• 10 תגובות
    • 999 צפיות
  4. אני רוצה לקנות מהאתר הזה כבל מעוגל, עדיף עם לדים וכאלה.. אני רואה בעמוד הזה : http://www.jab-tech.com/customer/home.php?cat=24 שיש שם מלא גדלים, נראה לי זה הולך באינצים, לכבלים ... איזה מהכבלים זה להארד דיסק ואיזה זה לסידירום, אני יודע ש-ATA 133/166 זה להארד דיסק, תקנו אותי אם לא, אבל איזה זה של הסידי ? ??? אם אין בעמוד הזה את מה שאני מחפש אז תפנו אותי בבקשה לעמוד אחר באתר הזה תודה

• 17 תגובות
    • 999 צפיות
  5. Started by DeaglinG,

שלום, אני הולך לקנות מחשב חדש וכנראה אני יעשה לו אוברקלוק המעבד שאני קונה הוא : Intel p4 2.8C 800mhz והכרטיס מסך הוא: Gigacube radeon 9800 C3 128mb DDR אני כנראה יעשה למעבד אוברקלוק ל-3500, כלומר 250 FSB, והשאלה שלי היא האם הקירור שבא עם המעבד יספיק לי או שאני צריך לקנות משהו יותר רציני? ואם כן אז מה לקנות? אותו דבר גם לכרטיס מסך, אני יעשה לו אוברקלוק כדי שיהיה כמו ה-pro ואולי אף יותר, ורציתי גם כאן לדעת אם הקירור שבא עם הכרטיס הוא טוב ומספיק או שלקנות חדש, ואם לקנות אז איזה? (ד"א צריך גם לזכרונות של הכרטיס לקנות קירור לא?) מה דעתכם על ה-Zalman ZM80A-HP VGA Heatpipe Cooler ולחבר אליו את ה-Zalman ZM-OP1 Optional Package (for ZM80C-HP)? תודה * אם אני עושה את האוברקלוק שציינ…

• 10 תגובות
    • 999 צפיות
  6. Started by NOSTREDAMUS,

שלום לכולם. המפרט שלי: P3 866 ASUS CUSL2-C MB 256 MB SDRAM החיישן מראה בביוס על טמפ' מעבד של 70 מעלות במנוחה!!!! ומספר הסיבובים לדקה של המאורר עומד על 2900 בממוצע נראה לי מעט לא תקין! אני מבקש המלצה לגוף קירור שמתאים לסוקט 370 .... חבר המליץ לי על טכנולוגיית ה-PIPE או משהו כזה שאמורה לפזר חום טוב ומהר יותר. אנא המליצו לי בנושא.

• 12 תגובות
    • 999 צפיות
  7. Started by Diman82,

מישהו יודע אולי איפה אפשר לקנות אחד כזה? מה שבטוח שחנויות מחשבים אי-אפשר למצוא אחד כזה, בדקתי בכל החנויות הגדולות.. כל מי שלא יודע מה זה ומתעניין שיפנה ללינק הבא: http://www.peltier-info.com/info.html מסבירים שם בקצרה.. או שלא בקצרה.. ;D

• 7 תגובות
    • 998 צפיות
  8. Started by RipT-Bird,

יש לי מעבד AMD XP 2000+ AGOIA לוח Gigabyte 7VAXP זיכרון SAMSUNG 256MB DDR 333 ספק גנרי 400W Asus GeForce 4 MX 440 64MB אין אף כרטיס PCI ויש לי קירור מספיק (מעבד על 31 בIDLE) הבעיה שלי היא כשאני מעלה את הבאס מהביוס בלי שינוי של שום דבר אחר ל140 הוינדוס לא עולה וב-138 הוינדוס נתקע אחרי איזה דקה איך אני יכול לסדר את זה?! :-[

• 11 תגובות
    • 998 צפיות
  9. Started by Lioriii,

מה כדאי לי יותר מאוורר טוב או משחה טרמית??? אני מוכן להוציא עד 300 ש"ח! תמליצו לי בבקשה על משהו טוב!

• 5 תגובות
    • 998 צפיות
  10. יש לי שני זכרונות --1G-1066-2.10V כל אחד, ושניים נוספים של 1066-2.20V כולם של CORSAIR,בסך הכל 4G.הבעיה שהלוח מסרב לקלוט את ארבעתם.כל זוג נקלט ללא בעיה ,איפוס ביוס,הגדרת מתח ל-2.20 וכן תזמונים של 5-5-5-15 ועוד כל מיני אפשרויות.. חוץ מהאפשרות של שינויים ב-NB.בדקתי בפורומים שמדברים על בעיה דומה שקיימת אצל רבים עם לוח אם של ASUS-P5E-DELUX .מאשימים את החברה שלא מעדכנת את הביוס כדי שיתמודד עם העניין הזה.הלוח לא לא מתפקד בצורה תקינה בתדר של 1066...חשבתי לקנות שני זכרונות של 2G כל אחד בתדר של 1066- של ג'י סקיל או קינגסטון ואולי כך לפתור את הבעיה..האם זה הדבר הנכון לעשות או שישנה דרך לצאת מהמגבלה להוסיף את הזכרונות הנוספים כי אני מקבל מסכים כחולים,מסך שחור.אודה על כל הצעה או רעיון…

• 4 תגובות
    • 998 צפיות
  11. המטרה לראות בצורה מהירה תוך כדי המשחק (במקום לכבות את המשחק ולהכנס מחדש) אם וכמה יש שינוי על ה FPS כתוצאה משינוי OC השאלה כמו בכתורת ובהרחבה האם אפשרי לשנות פרופילים שמורים של OC שהגדרתי דרך MSI Afterburner תוך כדי שהמשחק דולק/עובד ?

12. עשיתי OC של 630/1450/930 לכרטיס מסך שלי ואני עוקב בזהירות עכשיו על הטמ'פ. תמיד עקבתי עם EVEREST על הGPU אבל ראיתי שתוכנות אחרות מתיחסות לGPU Diode כטמ'פ של הכרטיס. לאיזה טמ'פ צריך להתיחס ומזה בכלל Diode? ד"א ה-Diode הגיע הכי הכי הכי הרבה (אחרי הרבה מאמץ) ל-68 מעלות והGPU בEVEREST הכי הרבה הגיע ל58 מעלות. האם זה בסדר? ומה אתה אומרים על הOC? איך אפשר לשפר? (הוסיף לי 500 נקודות ב3DMARK)

• 8 תגובות
    • 998 צפיות
  13. Started by yarivot26,

אני כנראה הולך לקנות 1950XT http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814102082 לפי הביקורות שקראתי שם הוא חם ועושה דיי הרבה רעש והרבה המליצו שם לקנות קירור אחר למאוור. הכרטיס הולך להיקנות מNEWEGG (הMail-In Rebate זה דבר ענק, צריך כאלה בארץ), ואני רוצה גם לקנות משם קירור אז המלצות אם אפשר דרך אגב, ההMail-In Rebate לא תקף לקירור מכיוון שמותר להשתמש בזה פעם בקנייה ופעם אחת לכל בית (וקשה לי להאמין שאני צריך קירור כל כך חזק שההMail-In Rebate יהיה יותר מ30$). תודה

• 17 תגובות
    • 998 צפיות
  14. אז ככה, שלום לכולם! אני חדש כאן... חבר שלי, ^PainKiller^, המליץ לי בחום על האתר הזה, אמר שיש כאן אנשים מקצועיים שיודעים על מה הם מדברים. ובכן, אני צריך עזרה לגבי OC, כי חבר שלי לא מכיר את ה-BIOS של הלוח של Asus, כמוני. ה-BIOS בלוח הנוכחי שלי שונה לגמרי מהלוח הקודם שלי (Gigabyte GA-P35-DS3L) ויש יותר אפשרויות ל-OC. אני יודע ידע בסיסי ל-OC, אבל איך לעזעזל אני יכול לעשות OC עם הלוח שלי!?!? בבקשה, תפרטו (כל בעלי הלוח הנ"ל או בכלל) מה להעלות, לאיזה סעיף מתח תדר וכדומה... בתודה, איציק.

• 14 תגובות
    • 998 צפיות
  15. ככה הגיע הזמן שהכרטיס שלי ינוצל עד הסוף (המר אולי) והחלטתי לעשות לו אובר קטן... עכשיו הכנות מיוחדות לא ממש עשיתי אבל לקחתי מאוורר 80 ושמתי אותו ממש מתחת לכרטיס כדי שינשוף עליו אוויר (אין עם זה בעיה נכון??? כאילו המאוורר 80 מעיף עליו וה 40 שעל הכרסיט מוציא. לא אמורה להיות בעיה עם זה נכון<?) ככה שאני מצפה ללפחות 30 מגה הרץ לליבה ולזכרונות מה אתם אומרים? התוצאות בסוף הת'ארד

• 21 תגובות
    • 998 צפיות
  16. Started by Black_Citadel,

אני קונה קירור חדש לGTO2 שלי שפשוט משווע למהירויות עצומות ומי אני שיגיד לו לא יש לי התלבטות בין שני אלו... מצד אחד הזלמן מקרר יותר טוב תיאורטית, אבל הסיילנסר מוציא את האוויר החם מהמארז.. חשוב לי גם הקירור של הזכרונות באותה מידה שחשוב לי קירור הליבה.. הסיילנסר נראה כאילו הוא מחמם את הזכרונות במקום לקרר אותם (הצלעות קירור שלו מתחממות מהליבה גם שהיא הרבה יותר חמה מהזכרונות) בכל מקרה, מה הייתם מעדיפים ? רעש לא מהווה פונקציה בשבילי

17. שלום לכולם, אני מעונין לדעת כמה דברים בעניין צריבת ביוס לכרטיס מסך: *האם חייבים לצרוב לביוס מאותו יצרן? (למשל, אני חייב לצרוב לביוס של Sapphire בלבד?) *האם חייבים לצרוב לביוס עם אותו זכרון (למשל,לי יש Samsung 2.0 אז אני חייב לאחד עם Samsung 2.0?) *כיצד עושים מודים לכרטיס מסך,איזה מודים יש ובמה הם עוזרים? תודה לכולם, עמית

• 23 תגובות
    • 998 צפיות
  18. הוא עומד להישרף או משהו כזה.........והתוכנה דרך אגב לא מזייפת.....גם אני מרגיש שהוא חם וגם בספיד פאן רשום אותו דבר....מפחיד..

• 16 תגובות
    • 998 צפיות
  19. Started by ברק,

מישהוא ניסה את הסיילנסר 5? אנא להעלות תמונות עם זה. למרות שנראה לי שהגוף קירור עם האלבטרון טוב הסיילנסר פשוט קורא לי מהמסך!

• 17 תגובות
    • 998 צפיות
  20. שלום לכולם. בעזרת המוד הבא הצלחתי להוריד כ 3 מעלות מטמפ' המעבד, זה היה לי די קריטי בקיץ אבל רק עכשיו הזדמן לי לשתף אותכם. המטרה היתה להשתמש באמצעים הקיימים בבית א' מפאת חיסכון וב' כך ניתן לבצע את המוד במיידי. המצרכים: שישית אקטימל מספריים סרגל דבק נייר רחב או מסקינגטייפ ובקבוק ספרייט. אופן המוד: 1. הסר את הקרטון העוטף את שישית האקטימל מבלי לקרוע אותו. 2. שתה את האקטימל. 3. שתה את בקבוק הספרייט על מנת להעביר את הטעם של האקטימל. 4. מדוד את היקף המאוורר. 5. גזור לאורך את קרטון האקטימל על מנת לפרוס אותו. 6. מדוד לרוחב הקרטון את היקף המאוורר וגזור לאורך, כך שישאר לך מלבן באורך הקרטון וברוחב ההיקף של המאוורר. 7. צור גליל מהקרטון והדבק בעזרת דבק הנייר לאורך הגליל.…

• 14 תגובות
    • 998 צפיות
  21. מעוניין לקנות בקרוב מחשב חדש... רוצה לעשות לו OC וללמוד על זה... אני גר בחיפה - מישהו מעוניין ? חוויית OC נוספת מלבד שלו

• 10 תגובות
    • 998 צפיות
  22. Started by יניב51,

שלום לכולם. יש לי 7900GS שמשום מה נותן לי תוצאה דיי עלובה בשבילו ב 3DMARK05 וגם באובר הוא לא עובר את ה 525 בליבה.. יש לי עליו VF900, הטמפ' במאמץ עד עכשיו לא עברה את ה 53 מעלות לאחר 10 דקות של בדיקת ארטיפקטים ב ATITOOL. התוצאה שאני מקבל ב 3DMARK05 היא 6300+-, דיי עלוב לכרטיס הזה... מפרט אתם יכולים לראות בצד... כאשר עברתי את ה 525 בליבה התחילו להיות לי ארטיפקטים ב ATITOOL וגם התוצאה ב 3DMARK05 ירדה.. כרגע אני על מהירויות סטוק. כשהגעתי לאובר של 450@525 ליבה 660@760 זכרון התוצאה ב 3DMARK לא הציגה שינוי משמעותי, רק 6600... ברור לי שיש כאן איזה פאק, אבל אין לי מושג מה לעשות... אני מקווה שכאן תוכלו לעזור לי אגב, stingeR אני מקווה שלא תנעל את האשכול למרות שדיברתי א…

• 18 תגובות
    • 998 צפיות
  23. Started by royk50,

new world record http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=131071

• 13 תגובות
    • 998 צפיות
  24. Started by shaharezra,

אז היום היינו אצל אליאור אני ואחי עם מלחם הזהב והשתעשנו קצת עם הלוח שלי ושל אליאור עשינו וולט מוד לזיכרון לצ'יפסט ולמעבד וגם וולט דרופ למעבד קבלו קצת תמונות של העבודה על הלוח שלי את של אליאור לא צילמתי לצערי אבל אולי הוא יסכים לתרום קצת תמונות

• 14 תגובות
    • 997 צפיות
  25. Started by yotamavi,

האם הקירור הבא של זלמן מתאם ללוח אם הנ"ל?: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3746

• 8 תגובות
    • 997 צפיות

דיונים חדשים בפורומים