אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
יש לי לוח של K8 ללא פלטה אחורית...איך אני מתקין את הBT?. צריך לפרק את כל הלוח בשביל זה?
-
- 10 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום קניתי מנועה מפרט אבל כנראה הם עישנו משהו ושלחו לי sapphire 1900xt בנפרד וקירור באריזה בנפרד במקום הבנאדל שהם מרכיבים עם connect 3d אוקי אז....... זה מסובך? או שזה לא מסובך כמו שמרכיבים למעבד של המחשב? אם אפשר תשובות מהירות כי אני בהרכבה, תודה
-
- 10 תגובות
- 714 צפיות
-
-
אוקיי, למרות שציפיתי ממנו ליותר, האנרמקס שלי הלך לעולמו לאחרי כמעט שנתיים של שרות נאמן. הפעם האחרונה שקניתי מאוורר הייתה לפני כמעט שנתיים, כך שאני כבר לא זוכר מה נחשב טוב ומה הנתונים היבשים אומרים. בכל מקרה, אני רוצה ללכת על המאוורר הזה http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=5379 הנה הנתונים היבשים שלו מהאתר הרישמי של TT (מדובר ב A2029, הכי ימני בטבלה): http://www.thermaltake.com/dcfans/smartfan/a202829.htm מה אתם אומרים?
-
- 10 תגובות
- 563 צפיות
-
-
יש כרגע את המאורר המקורי של המעבד נכון לעכשיו אין בכלל מאורר במארז (מאחורה) לקנות 1 או 2 (יש מקום ל2 מאוררים 80mm) זה יעזור בכלל? או שצריך להחליף את המאורר שיושב על המעבד? מה אתם ממליצים?
-
- 10 תגובות
- 873 צפיות
-
-
איך הקירור הזה? האם הוא טוב? כמה בערך הוא עולה? למערכת amd
-
- 10 תגובות
- 852 צפיות
-
-
או קיי סוף סוף הדיגיטלית שלי הגיעה אז קבלו תמונות: הסיר המקצועי שלי!! הבלוק. שוב פעם הבלוק. והמשאבה הנטבלת.
-
- 10 תגובות
- 965 צפיות
-
-
נראה כאילו אני צריל להחליף את ה HEATSINK יש לי מעבד XP ATHLON 2600 THOROUGHBER לוח אם Gigabyte GA-7VM400M שאלתי הראשונה האם זה SOCKET 462 או SOCKET A או שמה זה אותו דבר שאלה שניה האם אמצעי קרור שמצ"ב מתאים? http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=35-151-111&depa=1 ואחרון חביב קראתי את השרשור בנושא קרור ומאחר ואנני ידען גדול אשמח אם מיהו ימליץ לי בנושא (הטמפרטורה נמדדה גם בביוס וגם בתוכנת CPUCOOL ?) תודה
-
- 10 תגובות
- 765 צפיות
-
-
א. לא התקנתי נכון כל כך את גוף הקירור. יש פלסטיק שצריך לשבת מתחת לבקפלייט (אין לי מילה בעברית לזה) שהיא קצת עקומה וצריך לסובב את הברגים עד שהבקפלייט מתיישר מה שאני עשיתי זה לקחתי את שתי הגומיות שמתי מתחת לבקפלייט ושמתי את הבקפלייט הפוך (בולטת כלפי מעלה) וסובבתי את הברגים קצת כל אחד כל פעם עד שהכל היה חזק (לא יכולתי לסובב עוד ופחדתי שהליבה תהרס). בכל מקרה הגוף קירור יושב טוב עובדה שעכשיו הטמפרטורה היא 48 על אידיל ו63+- במאמץ (לעומת טמפרטורות 60 ו83 עם קירור הסטוק) ביום חם בצהריים אחרי כמה שעות עבודה בחדר לא ממוזג. בכל מקרה אני ישאל האם יהיה מאוד גרוע אם אני יוריד את גוף הקירור ואחר כך יתקין אותו שוב מבחינת הגריז הטרמי (שבה כבר על ההיטסינק כך שאין לי עוד חומר). או שאין צור…
-
- 10 תגובות
- 613 צפיות
-
-
היי חברה, המחשב שלי בן 3 כבר אם אני לא טועה, ועכשיו אחרי שהתפנה לי הרבה זמן התחלתי לשחק שוב. הבעיה היא שאני שם לב שהמחשב נוטה ממש להתחמם, בייחוד המעבד והכרטיס מסך. בדקתי טמפרטורות עם speccy בזמן משחק והן היו די גבוהות (מצורפת תמונה). פתחתי את המארז וניקיתי ממש בייסודיות, גם את הצלעות קירור של המאוורר וגם את הכרטיס מסך, והחלפתי משחה טרמית למעבד. (Arctic MX-4 אם זה משנה סוג המשחה) המאוורר של המעבד עובד וגם שלושת המאווררים של הכרטיס מסך עובדים. עדיין לא ראיתי הבדל, והטמפרטורות בערך אותו דבר.. המפרט שלי הוא Intel Core i5-4570 3.2GHz - קירור סטוק 8GB DDR3 1600MHz Gigabyte B85M-HD3 GTX 760 WindForce 3X OC Edition SilverStone 500…
-
- 10 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם הביג טייפון VX על Q6600 יאפשר לי להגיע ל OC של 3.2 ג'יגה-הרץ בזמן שאני משאיר אותו על מהירות מאוורר מינימלית ככל האפשר [כדי לשמור את הרעש נמוך ככל האפשר]. והאם הטמפ' ישארו נורמליות. בנוסף, האם עדיף להחליף את הקירור ב Scythe "INFINITY" ? האם הוא שקט באותה מידה \ יתן ביצועים טובים יותר בקירור? תודה.
-
- 10 תגובות
- 820 צפיות
-
-
http://www.hardware-review.net/html/modules.php?name=News&file=article&sid=987 מה שממש מוזר .. המעבד לא עלה אפילו מעלה אחת בין מאמץ למנוחה ... לא ממש מאמין לזה .. אבל לשיפוטכם..
-
- 10 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אני מתכנן לבצע בזמן הקרוב OC למחשב שלי (מפרט בצד). קראתי לא מזמן על מישהו ששרף את לוח האם שלו (P5B אאל"ט) כי השאיר את המתחים על Auto וכתוצאה המתחים עלו אוטומטית עם התדר (משהו בסגנון, תקנו אותי אם אני טועה). בכל מקרה, אמרו לו לנעול מתחים על ערכים מספריים ששווים למתח הסטוק שהרכיבים עובדים בהם. בדקתי ב-BIOS, ויש אפשרות לקבוע ערך מספרי רק למעבד. לכל שאר הרכיבים (זיכרון, PCI-E, צ'יפסטים) אפשר לשים Normal או Over Voltage. מן הסתם, normal נותן את המתח סטוק. השאלה שלי היא אם הוא שקול ל-Auto או שזה כמו ערך מספרי קבוע? כלומר, אם אני אעלה את הבאס, המתחים לרכיבים יעלו או שיששארו קבועים? תודה מראש לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 620 צפיות
-
-
יש לי מעבד amd xp 2800+ ואני מתלבט בין Thermaltake Extreme 3 in 1 Cooler - POLO 735 ל ZALMAN CNPS7700-AlCu מה עדיף?
-
- 10 תגובות
- 555 צפיות
-
-
עבדתי על מהירות 280 * 9 במשך כמה ימים.. המעבד עבר טסטים של סופרפיי 32 מגה יותר מ 10 פעמים.. אחרי שלושה ימים [היום] איך שהווינדוס עולה פשוט הוא עושה ריסט יש איזהשהו פיתרון מבלי להוריד את הבאס?
-
- 10 תגובות
- 699 צפיות
-
-
שלום לכולם המפרט שלי מופיע בצד. ניסיתי לעשות OC ללא הצלחה כ"כ. לאחר קריאת מדריכים ונושאים בפורום ניסיתי לעשות לבדי העלתי את המעבד ל3.6, מתח ל1.25 זכרון קבעתי על 1066, לא הגדרתי תזמונים. ומתח קבעתי 2.1 FSB על 400. לאחר השינוי כמה שניות אחרי שהויסטה עלתה המסך כבה לי. מישהו יודע למה זה ? והאם צריך לשנות משהו בנתונים ? תודה רבה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום,יש לי מחשב ישן פנטיום3 שקיבלתי אבל קיבלתי אותו בלי מאורר ובכלל בלי קליפסים אלא רק סינק,אז איכשהו לקחתי חוט ברזל שמכוסה בפלסטיק וקשרתי את החוט סביב מאורר ממש קטן (20מ"מ) והסינק,בקיצור אין לי קליפסים ואני צריך לחבר את הקירור שלא ייפול שאני יעמיד את המארז,אני רוצה לדעת אם מדבקה טרמית תוכל להדביק (לא כ"כ חזק העיקר שלא ייפול) וגם לעשות לפחות טיפה תעבודה כי הטמפ' לא ממש משנה העיקר שהמחשב לא יישרף נ.ב (אם מישהו מוכר קירור עם קליפסים לP3 לא משנה איזה כי עכשיו אני לא יודע איזה סוקט זה כי המחשב עדיין לא מחובר סופית) אבל מה שאני כן יכול להגיד שזה קירור סינק שחור בצורת פסים,ועליו מאורר דק שלא תפוס עם קליפסים או משהו פשוט מונך עליו ואיכשהו זה לא יורד
-
- 10 תגובות
- 835 צפיות
-
-
נניח ויש לי היטסינק ויש לי משחה טרמית 1. אני מורח שכבה דקה כמו שמרחתי על ליבת המעבד ? 2. גם על היטסינקים של גשר צפוני וגשר דרומי וגם של כרטיס מסך צריך למרוח שלא רק על הליבה אלא גם על ההיטסינק ? 3. נניח ומרחתי על ליבת המעבד משחה טרמית - איך אני אדע איפה למרוח ת'משחה על ההיטסינק ?! אני לא יודע איפה בדיוק המקום הזה בהיטסינק שנוחת ישירות על הליבה . מה עושים ?
-
- 10 תגובות
- 916 צפיות
-
-
נכון לעכשיו הוא באוברקלוק ל2.4 GHZ הטמפרטורה של המעבד בIDLE 46 LOAD 50 CORE1: 55+ CORE2: 55+ לוח אם גם בסביבות ה50 המארז הוא FULL TOWER 2 מאווררים 80 מכניסים אוויר מקדימה ומהצד (על כרטיס מסך) מאוורר אחד 120 מוציא אוויר מאחורה על המעבד יש לי HSF זול של SPIRE ומעליו משחה תרמית Arctic Silver 5 חשבתי שיכול להיות שזה בגלל ההיטסינק הזול של המעבד אבל פעם הטמפרטורות בוא לא עברו את 40 באותו אוברקלוק ובלי היו מתחת ל30! למה הטמפרטורות שלי כל כך גבוהות? הצילו!
-
- 10 תגובות
- 907 צפיות
-
-
החלטתי לא מזמן שהגיע הזמן להחליף את הקירור הצולע למחשב שלי. הטמפרטורות שלי כרגע (במנוחה): מעבד 47 לוח אם 27 כרטיס מסך 37 דיסקים קשיחים 27 מעלות הgolden target שלי זה הכל מתחת ל25 במנוחה. חשבתי על לופ יחיד של מעבד-כרטיס מסך עם רדיאטור 240 בקונפיגירציית push pull. -לופ כזה יכול להחזיק את המעבד והכרטיס מסך מתחת ל25? המאווררים בתכנון הם fractal ssr2 *4 שכבר ברשותי אז אין צורך להכניס אותם לתקציב. עכשיו בנוגע לhard drives- כרגע הם פשוט חנוקים בצורה מחרידה אז לסדר את זה לא יהיה כ"כ קושי. אני מתכנן להושיב אותם בפינה הימנית-תחתונה של המארז עם מאוורר ממש צמוד אליהם. איזה מאוורר מומלץ? מעדיף משהו מתחת ל15dba בכמות הרעש. לוח אם- קודם כל הוא מאובק אז אני יעשה לו ניקוי כללי מאבק, זה י…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני בונה לעצמי מפרט למחשב שיהיה מבוסס על: 1. AMD Phenom II X4 940 Black Edition Box 2. כרטיס מסך מבוסס RADEON 4770 או 4830 או 4850 אני לא מתכנן OC, בטח לא משהו רציני בשלב זה. אני מעוניין שהמחשב יהיה שקט. האם אני צריך להוסיף למפרט קירור מיוחד למעבד? במידה וכן, ראיתי מפרט שמתייחס ל Arctic-Cooling Highend Low Noise (AMD 64) Freezer 64 Pro - PWM (שעולה 113 ש"ח בזיגזג) האם זה קירור טוב? האם יש משהו יותר שקט במחיר דומה שיתאים לי?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי אני הצלחתי להגיע ל 3000 MHZ ע"י שימוש בתוכנה שבביוס של ASUS (P4P800) סימנתי לעשות OC של 20%. עכשיו אני רוצה להגיע ל 3200 .. אז אני צריך לפתוח מכפלה של 230 X 14 אבל כמה VOLT לסמן למעבד ??? תודה
-
- 10 תגובות
- 825 צפיות
-
-
רשום שם שעדיף לא לעבור את ה45 במאמץ...... ??? ??? ??? ??? ??? יש לי מאוורר סטוק נורמלי על המעבד, מארז סביר עם שני מאווררים שנושקים לאוויר הפתוח, לוח קריר שיושב לו על 35 וכרטיס מסך GF4MX אומלל שלא פולט שום חום רציני. המעבד הוא פנטיום4 1.8 (423). הטמפרטורות מגיעות במאמץ ל54 והכל בסדר, אין לי מושג איך הגעתם ל45. אפילו כשאני מפעיל את המזגן שיש לי בחדר(הוא לא נושב על המחשב, אלא לכיוון ההפוך) אז במאמץ זה בכל אופן יעבור את ה45. חוץ מזה באינטל רשום 66 מעלות. בכל אופן נראית לי תמוהה מאד ההמלצה שלכם לא לעבור איתו את ה45 במאמץ. 45 היא טמפרטורה סבירה בשבילו בזמן גלישה באינטרנט אני חושב... אפשר לקבל הסבר?
-
- 10 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום יש לי מערכת קירור מים פסיבית וחשבתי לשדרג אותה קצת ע"י הוספת רדיאטור ומאוורר ללופ. האם כדאי? \במידה וכן איזה אתם ממליצים? ומאיפה אני משיג כזה (ראיתי שיש רק בפנדה למרות שאם יש חנות מומלצת בחול - גם אפשר). תודה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש גוף קירור למעבד פרסקוט. האם מישהו יכול להמליץ לי על מאוורר איכותי? ולא משנה מה המחיר, אני מעוניין במאוורר הטוב ביותר. אני מבקש שימליצו רק מי שיש לו ניסיון קודם כבר. תודה מראש, דני
-
- 10 תגובות
- 648 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני צריך המלצה לגוף קירור למעבד שיתמודד טוב עם אבק וחום, משהו שלא ייסתם לי תוך כמה שבועות אם חודר אבק למארז. זה לא למטרת OC, אלא רק כדי לשמור על מעבד E6420 בטמפרטורה נורמלית בסביבה הבעייתית בה המחשב נמצא. משהו בסביבות ה 200-250 ש"ח. תודה
-
- 10 תגובות
- 899 צפיות
-