עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שמתי את היד על המארז והוא חם... אז נכנסתי לאוורסט לבדוק מה הטמפרטורות- וגיליתי שהמעבד על 85 במעלות במנוחה! רק מסנג'ר וקספרסקי פועלים ברקע, בוינדוס ויסטה. הפעלתי את מאוורר המעבד על 100%-4625RPM, והטמפרטורה ירדה ל-74 מעלות. האם זה נורמלי? אני יכול להיות רגוע או לא? המעבד הוא Intel Pentium 4 630, 3000 MHz והקירור שלו הוא ASUS ICE STAR. http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=1&model=92&l1=16&l2=65&l3=0 אשמח לתשובות.

• 7 תגובות
    • 633 צפיות
  2. תמונות מצב מאווררים שיש לי שניתן להשתמש בהם http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124&products_id=3830 יש לי גם את המאוורר הזה (האמת גם את ההיטסינק אבל אין בו צורך) הוא 90מ"מ http://www.cpusolutions.com/8004744CPU/itemdesc.asp?ic=FANCPUAM2-CL-P0&eq=&Tp= אוקיי אז הכי חשוב שקט. לא אכפת לי מהמחיר. ואם יש לכם רעיונות לגבי מיקומים של המאוררים, מוציא מכניס אויר... מה שלא יהיה, אשמח לשמוע. (יש תמונה) אז ככה שני מאווררים בקדמת המארז ליד הכוננים הקשיחים מכניסים אויר, אני רוצה שיהיה שם אחד גדול במקום שניהם כדי שיהיה יותר דחיפת אויר וגם יותר שקט. יכלתי להשתמש ב130מ"מ אבל זה מאוורר רק לכיוון אחד. אני יכול לשים אותו הפוך עם אומים וברגים א…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום לכולם לפני כ5 דקות התקנתי V1 חדש דנדש על הE8400 שלי...והייתי רוצה חוות דעת על הטמפרטורה הנוכחית של המעבד,כי היא די מבהילה לטעמי... הטמפרטורה של המעבד עכשיו,בשעה שש בערב,בחדר חם בלי מזגן,על פי הביוס,OCCT וCORETEMP,היא 49 מעלות...לטעמי גבוה מדי..מה דעתכם? הייתכן שגם בהתקנה הקלילה של השני שלבים של הקירור הזה פישלתי במקום מסויים והתקנתי אותו לא טוב? או שחום הסביבה מסביר טמפרטורה שכזאת?

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. הטמפ' כרגע: הקירור על המעבד הוא של BigTyphoon הרגיל לא VX, שנורא מרעיש, האם אפשר לשלוט על המהירות שלו? או שכדאי להחליף אותו? הכבל שלו הוא 3 פינים, ובלוח אם יש כניסה ל4 פינים של CPU Fan , לכן הוא מחובר לSYSfan. מאוורר נוסף מכניס מקדימה, עוד אחד מוציא למעלה, מאחורה מוציא, ואחד בדלת בחור התחתוו מכניס. המארז הוא CM690. איך אפשר לשפר טמפ'? ואיך אפשר לשלוט על מהירות המאווררים? כי בspeedfan מסומן לי רק מהירות של מאוורר אחד ואין לי מושג איזה הוא . (3 מאווררים מחוברים לספק ולא ללוח אם, ו2 מחוברים ללוח אם כולל הקירור מעבד). אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד. האם הטמפ' תקינות? ע''פ איזה מדריך לעבוד? אין לי ניסיון בזה. תודה חבר'ה

• 1 תגובה
    • 480 צפיות
  5. קראתי הרגע את הביקורת, חוץ מהמוצר המצוין, אני חייב לציין שסיימתי לקרוא אותה עם עיקול קל בגבה השמאלית. הביקורת מלאה משפטים מהוררי תהיה ופרטים שנוגדים למדי את חוקי הפיזיקה...... לדוגמה: http://hwzone.co.il/reviews/danger_den/ וגם- http://hwzone.co.il/reviews/danger_den/13/ .....הופתעתי מאוד לשמוע שאם שמים מאווררים על רדיאטור, הם פתאום נהיים שקטים יותר מאם שמים אותם במארז במארזים שמכבדים את עצמם, יש ספייסר מסוים בין הגריל של המארז לבין המאוורר עצמו שמונע יצירת איוושת אוויר (שמהווה בד"כ את רוב הרעש שהמאוורר יוצר....) אז נכון שמעבר האוויר בצלעות הרדיאטור קל יותר ולכן אין איוושה, אבל הרעש שמיסב המאוורר ואיוושת האויר של חיכוך הסנפירים עם האוויר עצמו- זהים. לא יהיה ה…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום לכולם.. תקציב: בסביבות ה- 200 ש"ח.. דרישות: מדובר במעבד E8400 שאוטוטו אחליף ל- Q9450.. אני לא מתכנן OC אך ממש חשוב לי שיהיה שקט+קריר (גם תחת עומס)! חשוב מאוד: 1. אף אחד לא המליץ לי על הקירור שמגיע עם המעבד. 2. המליצו לי על FREEZER PRO7 אבל אח"כ הבנתי שהוא לא ממש טוב (שקט וקריר) תחת עומס! 3. אח"כ המליצו על KAMA CROSS אבל קראתי שהוא ממש על הפנים. 4. בתקציב ובדרישות שלי המליצו ב- TOMS HARDWARE על ( Cooler Master Hyper TX 2 ) אבל אני רואה שלא מתייחסים אליו בכלל פה ! חברה... אשמח לכל עזרה

• 6 תגובות
    • 552 צפיות
  7. Started by tvholic,

אהלן כולם, קראתי באתר את המדריך איך לנקות את המעבד וכרטיס המסך מהמשחה הטרמית הישנה לפני שאני שם את המשחה החדשה. במריך כתוב להשתמש באלכוהול, זה קריטי אם אני אשתמש באציטון? זה יכול לפגוע? תודה רבה ויום נעים

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by Animor,

שלום, ראשית, מפרט המחשב שלי: לוח אם intel DP965LT Q6600 quad core 2400 MHz 2GB DDR2 NVIDIA GeForce 8600 GTS 512 MB 1) בדקתי את טמפרטורת המעבד בעזרת התוכנה EVEREST, והוא נראה לי חם מדי. במנוחה: 65C מייד לאחר משחק מחשב: 76C אני משתמש במאוורר המקורי שהגיע עם המעבד. א. האם זה תקין? ב. האם זה קשור למיקום המארז (בתוך נישה בשולחן)? אולי לא מרחתי טוב את המשחה כשהתקנתי את המעבד? ג. האם מאוורר + היט סינק אחרים יורידו משמעותית את הטמפרטורה? 2) האם ניתן לבצע OC עם לוח האם שלי? הבנתי שאינטל מקשים על כך. תודה מראש לעונים!

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by PrefaceAlumni,

אהלן, איזה משחה טרמית הכי כדאית לקירור מעבד? (בלי לקרוע את הכיס יותר מדי...)

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  10. אני עומד לקנות את ה - HD4850 ומארז ANTEC 300 שבו יש אופציה למאוורר צדדי המכוון על הכרטיס . שאלתי היא האם הוספת המאוור יכולה לעזור בהורדת הטמפרטורה של הכרטיס מסך באופן משמעותי ? תודה מראש למשיבים

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  11. בוקר טוב, כרגע יש לי מאורר של ZALMAN 7500 הוא אמור להיות איכותי אבל האמת שהוא מאוד מרעיש, כאשר ניתקתי אותו המחשב היה מאוד שקט. השאלה היא אם אין ביררה וכל מאורר למעבד רועש או שיש מאורר טוב יותר עד 200 ש"ח ? תודה.

• 5 תגובות
    • 510 צפיות
  12. Started by ליאור הרוש,

יש לי פריזר 7 פרו אני מעונין להחליף/לשפר את מערכת קירור האוויר אצלי במחשב http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_1403&products_id=16992 איך הקירור הזה?עם יש לכם עוד הצעות תציעו עד 180-200 ככה

• 5 תגובות
    • 759 צפיות
  13. שלום אני מחפש שני מאווררים של 120M אחד עם אור כחול ואחד רגיל ( בלי אור ) ומשחה טרמית . * לא אכפת לי שהמאוורים יהיה קצת רועשים העיקר שיכניסו הרבה אוויר קר . כל זה אמור להיות בערך 150 ש"ח ( אפשר חריגה קטנה ) ואני קונה מIQPC . תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 513 צפיות
  14. Started by omribenshushan,

יש לי שני כרטיסי מסך של 128 nividia geforce 6600gt ורציתי לעשות להם oc אז הלכתי לפי המדריך שכתוב בפינת המדריכים באתר שקוראים לו המדריך להמהרת הכרטיס מסך... אז היה רשום שם שצריך לעשות בדיקות של יציבות קודם בכמה סוגי תוכנות אז הורדתי את ה3d mark וזה עשה לי כמה בדיקות והביא לי תוצאות אז מה אני אמור להבין מההתוצאות האלה..? איך אני יודע אם הכרטיסי מסך הוא יציב ואפשרי לעשות oc אגב עוד שאלה בגלל שיש לי שני כרטיסי מסך הנ"ל עם 128 mg זה לא אמור לחבר את הvideo meamory משום מה זה רושם לי רק 128 מגגה בייט זיכרון וידיאו ויש לי שתיים של 128 וזה אמור להיות 256 מישהו יכול לעזור? תודה Your system 3DMark Score 1615 SM 2.0 Score 569 N/A 12490 SM 3.0 Score 562 N/A 16624 CPU Score 3286…

• 12 תגובות
    • 879 צפיות
  15. שלום אני צריך מאוורר למעבד q9450 ללא oc אולי קטן לא יודע עוד ואני לא יודע מה לקחת יש לי בנתיים 2 Scythe Ninja Plus Rev. B AM2 Support או Thermaltake Big Typhoon VX אני מעדיף את ה tt בגלל הווסת מהירות...

• 3 תגובות
    • 621 צפיות
  16. Started by ben_amitai,

או קיי בעקבות החלפת המשחה הטרמית והירידה הדרסטית בטמפ' החלתי לנסות שוב לעשות OC הבעיה שאני לא מצליח להעלות את FSBשל המעבד ליותר מ300MHZ. כשנסיתי המחשב לא עובר את הבדיקה של הביוס, הוא עושה שלושה ציצופים כאלה ומאתחל את עצמו. ניסיתי להעלות מתח למעבד אבל אני לא יודע איך לעשות את זה... הלוח שלי הוא DFI INFINITY 975X\G

• 2 תגובות
    • 590 צפיות
  17. לפרוייקט החדש שלי , שמתבסס על מארז TT מוצארט, אני צריך חלקים לקירור מים, הנושא התקדם המון מאז המערכת הקודמת שלי ואני אשמח לקבל ממכם עזרה בקשר לחלקים שאני עומד להזמין נכון לעכשיו הלוח הוא DS3R, המעבד Q6600, זכרון 4 GB, וכ.מסך 48590 הכיוון שלי נכול לעכשיו הוא ככה המערכת תהיה מורכבת מ2 לופים נפרדים (לוח אם על כל רכיביו) וכרטיס מסך (אולי בעתיד אני אחליף לוח ואצור מערך CF ) משאבות 655 \ D5 (אותו דבר), כאשר משאבה אחת כבר יש לי רדיאטורים: בגב המארז , בחלקו העליון, ישנו ריבוע עם מקום ל4 X120 , התכנון הוא לדחוף לשם 2 רדיאטורים של 2X120 עוד רדיאטור בחזית המארז (החשש שלי הוא בגלל הכ.מסך הארוך, הרדיאטור לא יכנס, מישהו יכול לתת לי תשובה? ) בלוקים: כ. מסך - משהו בסגנון של EK , עם כיסוי…

• 4 תגובות
    • 533 צפיות
  18. Started by Fir3DragoN,

אז ככה זה המפרט שלי: Intel E2180 65nm 1MB 2GHZ Gigabyte GA-P35-DS3L OCZ Platinium DDR2 800MHz CL4 1024 X 2 Hec Compucase 400TRT 400W Arctic Cooling Freezer 7 Pro אז ככה אני רוצה להגיע כמה שיותר עם המפרט הזה, המחשב שלי בן שבוע, תיכננתי להגיע בכלל ל 3.5GHZ ואני רואה שאין מצב. כי על 3.2GHZ המחשב לא יציב. אז ככה. נתונים של כרגע: תדר מעבד : 3GHz מתח זכרונות: 2.0V מתח מעבד: 1.35V ניסיתי להעלות מתח ל 1.4 ואז להעלות את התדר ל3.2 אבל אני נכנס למשחק לבדיקה אחרי 2 דקות משחק המחשב קורס.

• 6 תגובות
    • 570 צפיות
  19. Started by darq,

רציתי לדעת על איזו תוכנה אני אמור לסמוך. אני עכשיו ב OC של 3Ghz בעומס אני מגיע ל 68 - 69 על פי Coretemp ועל פי Realtemp זה 5 מעלות פחות תמיד. אז רציתי לדעת על מיני יכול לסמוך, כי אני לא רוצה לעבור את ה 70 מעלות, כי אני כרגע בקירור סטוק, ורציתי אולי להוציא עוד איזה 100MHz על סטוק עד שאקנה קירור "נורמלי". אבל בלי קשר לקירור שלי, על מי לסמוך משתי תוכנות האלו? ועוד שאלה, עם פריזר פרו 7 אוכל להגיע ל 3.3 - 3.6 או שאצתרך קירור "חזק" יותר? ועוד דבר.. מתי באמת המעבד מגיע ל 100%? חוץ מתוכנות ש"טוחנות" את המעבד. לפי מה שראיתי גם במשחקים, וגם בקידוד ופתיחת קבצים, זה אף פעם לא הגיע ל 100% ואני מדבר על המעבד הנוכחי שלי. כי במעבד הישן שלי רק הייתי מריץ FF זה היה מגיע ל 100% תוד…

• 5 תגובות
    • 636 צפיות
  20. Started by PrefaceAlumni,

אם כאשר התקנתי את הפריזר, שמתי אותו על המעבד, ואז ראיתי ששכחתי לסדר את הפינים כמו שצריך אז הרמתי אותו מעט מהמעבד ואח"כ הנחתי אותו שוב. (עניין של כ-15 שניות) אבל כשהרמתי אותו ראיתי שקצת משחה נשארה על המעבד. האם זה מצריך לשים משחה חדשה? זה לא שמרחתי אותה, רק הרמתי והנחתי שוב.

• 1 תגובה
    • 596 צפיות
  21. Started by eli_t,

היי, יש לי הרגשה שהטמפ' של הרכיבים במחשב שלי גבוהות מידי, צירפתי פרינט סקרין של EVEREST, תגידו לי מה דעתכם... עוד שאלה, הטמפ' של הכרטיס מסך זה ה Aux ? אם לא אז איך אני מגיע לטמפ' שלו... :s05: מה אתם אומרים אנשים ? [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 520 צפיות
  22. Started by ofeky1,

יש לי לוח GIGABYTE GA-P35-DS3L ויושב עליו E6750 בOC מ 2.66 ל 3.2 האם כדאי לי\צריך להחליף קירור לציפסט בעקבות הOC? נגעתי בגוף קירור המקורי של הלוח והוא חם יחסית מה לגבי הקירור הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=4192

• 9 תגובות
    • 699 צפיות
  23. Started by emberl,

מחפש המלצה למאוורר שקט עבור מעבד AMD-2350 למארז low-profile. המחשב משמש כ-HTPC

• 4 תגובות
    • 539 צפיות
  24. Started by Bashash,

אין מה להוסיף... - כותרת - אם למשהו יש E8200 אני אשמח אם תעדכן אותי לגבי הטמפ' שלו... תודה רבה לכולם!!!

• 3 תגובות
    • 481 צפיות
  25. מדוע כשאני בודק את הטמפרטורות של המעבד שלי (E6550) לפני ואחרי OC מופיעה לי רק מעבד אחד או ליבה אחת? בתוכנה Intel Thermal Analysis Tool מופיע לי רק מעבד אחד CPU 0, ובתוכנה CPUID Hardware Monitor מופיעה לי רק Core #0? אין תצוגה של שתי הליבות למרות שיש לי מעבד כפול ליבה.

• 7 תגובות
    • 518 צפיות

דיונים חדשים בפורומים