עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום חבר'ה, אני בשלבי OC דיי מתקדמים, אני מבצע בדיקת מאמץ כבר 8 דקות ,הכל נראה בסדר, מתי להפסיק?

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אז ככה המפרט שלי זה : E6300 8800GTS 640MB ENERMAX 500W IL9 PRO הבעיה שהמעבד מגביל לי את הכרטיס מסך, ואת זה בדקתי טוב ואפילו אם זה לא נראה לכם הגיוני זה באמת ככה. אני מקבל 11K ב3DMARK05 אני מכיר מישהו עם מערכת כמו שלי שגם היה מקבל ככה ואחרי שעשה OC למעבד הוא מקבל 16K ... משחקים מקרטעים ולא עובדים כמו שהם צריכים לעבוד. עכשיו לא הייתה לי בעיה כל עוד הייתי יכול לעשות OC נורמלי, אבל הקטע שיש לי לוח אם דפוק בנוסף ואני לא יכול לעשות OC גדול. הוא לא לוח לOC.... הביוס שלי חסום אין אופצייות לOC, אז אני משתמש בתוכנה CLOCKGEN על מנת לעשות OC , כרגע הצלחתי להגיע ל2092MHZ וזה המקסימום אחרי זה התוכנה נתקעת משום מה.. מצאתי אופצייה לעלות מתחים בביוס אחת DIMM VOLTAGE ואחת NB VCORE עכשיו א…

• 3 תגובות
    • 478 צפיות
  3. אני מתכנן לעשות OC בקרוב אז רק רציתי להבהיר כמה דברים לפני שאני הורס לעצמי את המערכת, אז אם מישהו יוכל לתקן אותי אם אני טועה אני אשמח. יש לי לוח של אביט (NF7-S ) עם הביוס פוניקס אוורדביוס. 1. עלי לעדכן את הביוס לפני האוברקלוק? מה זה בכלל יתן לי לעדבן אותו? 2. אני נכנס לסופטמניו3 ודרך שם אני מנהל את כל התהליך, נכון? יש לי מעבד 2500+, אז בCPU operating speed אני מגדיר 3200+ לפני או אחרי שאני מעלה את External Clock ל200? 3. יש לי זיכרונות במהירות 400 מגההרץ, אבל הבנתי שהמעבד פועל ב333, את מה אני צריך לסדר על מנת שאני אנצל את מלוא המהירות של הזכרונות? (ועל איזה יחס לשים את היחס באס זכרונות)? 4. אני חושב שהמכפלה שלי לא נעולה (כי אני יכול לשחק עם ההגדרות שלה בביוס ולשנות את הער…

• 5 תגובות
    • 843 צפיות
  4. אני רוצה לבנות צ'ילר אבל לא יודע מה עושים מה צריך וכו' האם מישהו יכול לרשום לי מהתחלה עד הסוף מה עושים איך עושים מה צריך עלויות והכל תודה לעוזרים וכמה עולה למלא גז אצל טכנאים של מקררים/מזגנים

• 10 תגובות
    • 725 צפיות
  5. עבדתי בתחילת החופש וכמו שכולכם יודעים קניתי את המארז אלומיניום + 8 מאווררים יפיפה שלי! עכשיו יש לי התלבטות, המשכתי לעבוד ויש לי בסביבות ה300 שקל... עכשיו אני יכול לקנות עוד איזה מאוורר 92 מ"מ שקוף בצד antec כמו השני שלי ועוד חור למעלה, מה שיצור 2 מאחורה generic עלובים ממש שקיבלתי עם המארז 2 למעלה, מצויינים של זיגזאג 2 בצד מצויינים של antec 92 m"m שקופים 1 מקדימה 1 antec cyclon blower ownz 1 40 m"M של הhardcano 2 ערבי ממש! או שאני יקנה ספק טוב כזה enermax 350 vat חמוד במקום ה300 generic ערבי שיש לי עם ה5 חיבורי חשבל (יש לי בערך 4 מאווררים רק על חוט אחד...) או!! שאני יקנה איזה קולד קאטלוד כחולה יפיפה ועוד איזה שלושה לדים לשים במאוורר השקוף שלי או במקום הלדים כמה פילטרים כי …

• 2 תגובות
    • 652 צפיות
  6. http://hwzone.co.il/articles/oc_cebit2008/ ביקרתי מטעם האתר בתערוכת המחשבים CeBIT, ומה אומר לכם? הייתה חגיגת אוברקלוק שכמותה לא ראיתי. אם תסתכלו טוב בעמוד השני, תוכלו לראות תמונה(לא ממש מחמיאה) של עבדכם הנאמן מוזג LN2.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. היי, אם איזה תוכנות אני יכול לעשות אוברקלוק למחשב שלי... והאם יש משהו מיוחד שאני צריך לדעת? (תוכנה שעושה אוברקלוק למעבד, כרטיס מסך, ואולי זכרונות...) תודה מראש, יובל

• 5 תגובות
    • 707 צפיות
  8. טוב אז אני הולך למרוח חומר טרמי על המעבד שלי בתקווה שזה יוריד כמה טמפ אחר כך אני מתכוון לעשות אוברקלוק למעבד שלי AMD ATHLON 1600 מ1.4 ל1.68 הדרך הטובה היא פשוט להעלות את הFSB?? ועוד שאלה בקשר לחומר הטרמי צריך לחכות עד שהוא יתייבש? אני הולך למרוח NANOTHERM

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. כי הבנתי שיש כמה סוגי ליבות או משהו כזה? איזה יש ומה מומלץ?

• 4 תגובות
    • 523 צפיות
  10. יש לי מארז tower 120 מ'מ שמכניס 120 שמוציא עכשיו אני הולך לעשות חלון צד ובחלון אני הולך לשים עוד 2 מאוורים של 80 מ'מ.. אז מה אתם אומרים איפה למקם ת'מאווררים? למען חסכון מערבולות אני יצטרך שאחד יכניס ואחד יוציא מ-שני ה-80 מ'מ... מקשיב להצעות שלכם

• 10 תגובות
    • 696 צפיות
  11. המעבד הוא כזה ב"אלכסון" ובגלל זה אני לא בטוח שההיט סינק יתאים, מישהו יכול להגיד לי אם זה יתאים או לא?! (בבקשה תדברו מניסיון...)

• 27 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום רב לחברי הפורום רציתי להתיעץ איתכם בעניין קירור למעבד אני הזמנתי מארז גיגהבייט מדגם 3D Aurora ורציתי לדעת איזה קירור למעבד עדיף בהתחשב שיש לי את המארז הנ"ל האם לקחת את ה3D Rocket של גיגהבייט מתוך קו מחשבה שהוא מתאים למארז או את הThermaltake Big Typhoon שאתם המלצתם כאן? פרטים על המערכת - מעבד Opteron 165 לוח DFI את המארז רשמתי ועוד עניין קראתי כאן את ההשוואת זכרונות שפירסמו באתר אני הזמנתי לפני מספר ימים את הG.SKILL שהיו בהשוואה נכתב שכל הזכרונות שבהשוואה התחממו מאוד ולכן הותקן עליהם מאוורר איך עושים דבר כזה - בכלל וספציפית למארז שלי? תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 611 צפיות
  13. יש לי מעבד: INTEL P4 2.40GHz A 512k היה לי מארז MIDI ATX והרסתי אותו בטעות, אז קניתי MIDI ATX אחר: http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=CSVAR8016W&Cat2Cat1ID=1435&Cat2ID=0 המארז החדש שקניתי יצא קטן מהרגיל. אני יודע שמארזי MIDI ATX לא ממש גדולים, אבל החדש שקניתי מאוד קטן. קניתי אותו בלי ספק כוח ד"א. במארז הישן טמפ' המעבד הייתה 26 במנוחה ו-31 במאמץ. במארז החדש הטמפ' של המעבד היא 30-35 במנוחה ו-40-43 במאמץ!!!!!! בשני המארזים אני שמתי רק מאוורר 80 MM אחד שמוציא אוויר מאחורה. מה אני יכול לעשות כדאי להוריד את טמפ' המעבד? אין לי כסף, ובגלל זה אני לא יכול לקנות מאוורר טוב יותר למעבד או מארז אחר. אני גם לא אתחיל לקדוח חורים במארז, ולקנות גרילים וכו' כי אני עומד למכור א…

• 10 תגובות
    • 754 צפיות
  14. אני לא יודע מה קרה אני נכנסתי הרבה פעמים לBIOS אבל אמרתי לצאת בלי שינויים ופתאום אני רואה במקום 2700+ עם 2100 MHZ אני רואה 1700MHZ עם 2100+ מה לעשות אני השתגע עכשיו!?!!

• 9 תגובות
    • 518 צפיות
  15. המאוורר של הכרטיס מסך עושה יותר מדי רעש לטעמי והייתי רוצה לקנות קירור שקט יותר אשמח לקבל הצעות לקירור שקטות עד 200 ש"ח

• 6 תגובות
    • 545 צפיות
  16. העתקתי מהתוכנה EVEREST: (את המפרט) Motherboard CPU Type Intel Pentium 4HT, 2600 MHz (13 x 200) Motherboard Name Asus P4P800 (5 PCI, 1 AGP, 1 WiFi, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) Motherboard Chipset Intel Springdale i865PE System Memory 512 MB (DDR SDRAM) BIOS Type AMI (11/06/03) Communication Port Communications Port (COM1) Communication Port Communications Port (COM2) Communication Port ECP Printer Port (LPT1) Display Video Adapter NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB) Video Adapter NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB) 3D Accelerator nVIDIA GeForce FX 5200 Monitor Plug and Play Monitor [NoDB] Multimedia Audio Adapter SoundMax Integrated Digital Audio (Asus) Storage IDE Control…

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by HackerPitbull,

אז ככה, קניתי: AMD 2600+ Athalon XP 512 DDR 400Mhz Elixir MB 2U400-A nForce 2 Ultra 400+MCP 266/333/400 Dual DDR 40 Giga 7200RPM Western Digital זה פעם ראשונה שאני מרכיב מחשב אז לקחתי על עצמי את האתגר. ההרכבה הלכה חלק, ידעתי לאן נכנס כל חלק. אחר כך, הלוח זיהה מעבד פחות טוב ממה שיש לי, אז חבר אמר לי שאמור להיות ג'מפר ליד היזכרונות לשחק איתו, לא היה ג'מפר אז הוא הדריך אותי לעלות בביוס את ה-FSB מ-100 (מוגדר כברירת מחדל) ל-133Mhz אבל עדיין לא זיהה את המעבד הנכון, העלתי ל-166Mhz ועובד :} עכשיו נמשיך, התקנתי אקס פי הכל עבר טוב וחלק ופתאום Blue Screen והמערכת כל פעם קרסה, התקנתי שוב אותו דבר, התקנתי עוד הפעם - אותו דבר. חבר שלי אמר לי שיש לי בעיה בחומרה וכנראה בזיכרון…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by megahertz88,

היי, אני רוצה לעשות קצת OC, בעיקר בשביל שהמחשב "יסחוב" יותר במשחקים. הבעיה היא שאין לי מושג איך להתחיל, חוץ מלדאוג לקירור טוב (אגב, עדיף BigTyphoon או BlueOrb?). הנה הספקס של המחשב..אולי תוכלו להמליץ לי על תוכנות ואמצעי קירור מתאימים: לוח אם..Intel D865 לצערי מעבד...Pentium 4 Northwood 2.8HT זכרון...256*2 DDR - ג'נרי שכזה, אבל אני יכול להחליף אותם אם תתנו לי המלצה למשהו. 3-3-3-8 ב200MHz כרטיס מסך... Gainward GeForce FX-5600 256MB יותר מזה אין לי מושג..איפה אני מתחיל?

• 4 תגובות
    • 540 צפיות
  19. אני רוצה OC למעבד ויש לי כמה שאלות: איך אני עושה את ה OC, אם זה דרך תוכנה או ביוס ואם זה אם תוכנה אז בקשה את השם שלה.. לכמה MHT ו FSB אני יכול להגיע? זה המפרט שלי: יש לי מאוורר רגיל של intel למעבד ועוד מאוורר אחד שמוציא אוויר במארז. ספק כוח 300W הטמפרטורה שלי היא כ 26 וכל השאל הרכיבים נימצאים בתמונה תודה רבה לעוזרים מי שלא רואה את התמונה שילחץ כאן

20. אני חדש בעניין אז אני צריך קצת עזרה אני מנסה לעשות OC למעבד P4 2.4 GHZ PRESCOT הגעתי עד 2.72 GHZ החום הוא על 40 מעלות בזמן רגיל ועבודה 50 ואני בלי תוספי קירור שונים. אני רוצה לעבור את גבול ה3GHZ יש מצב שזה יקרה או שאני מבזבז זמן המחשב מורכב מפנטיום 4 2.4 @ 2.72 ולוח אם של ASUS P4SP-MX כ.מסך G-FORCE FX 5200 128 MB וגם זיכרון 512 של KINGSTON הוספתי למארז עוד מאוורר זה התוסף היחיד של הקירור יש לי שני מאוררי מארז אחד מקדימה ואחד מאחורה. אני גם צריך תוכנות בדיקה טובות אם יש למהירות . בתודה BEN903 [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 0 תגובות
    • 503 צפיות
  21. אתם יכולים לראות במפרט שלי את כל הרכיבים... אני רוצה לעשות אובר קלוק לכרטיס מסך ולמעבד שלי. קראתי את המדריכים, אבל אני רוצה לדעת אם למישהו יש נתונים ספציפים על הרכיבים שלי או דברים שאני צריך לדעת שפציפים למעבד שלי ולכרטיס מסך שלי. דרך אגב זכרונות SDRAM אמורים להגביל אותי? עריכה: הקירור של המעבד והכרטיס מסך הוא הקירור המקורי שלהם, המארז שלי מאוורר.

• 8 תגובות
    • 702 צפיות
  22. שיחקתי קצת עם האוברקלוק למעבד שלי רק יש לי בעייה אחת אני לא יודע אם אני עושה נכון ? משהו שכן שמתי לך אליו שהמטח שמגיע אליו הוא לא יציב הוא יורד ועולה לא יודע אם זה נורמלי? וגם כשאני שומע מוזיקה אזז המחשב נתקע קצת ועושה לי תקיעות במוזיקה ? וגם קורה שאני זז עם העכבר אזז הוא ניתקע ואזז ממשיך לזוז ? אולי זה איזה משהו שעשיתי לא נכוןן בבקשה אפשר עזרה ?

• 10 תגובות
    • 764 צפיות
  23. הזמנתי מעבד AMD ATHLON 64 3000+ עם מהירות 1.8 GHZ. לוח האם שהזמנתי איתו הוא של DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D וזיכרון 1GB השאלות הן: האם אני צריך לקנות גוף קירור מיוחד אם ברצוני לבצע OC רק למעבד הנ"ל? לאיזה מהירות אני יכול למשוך את המעבד הנ"ל? האם יש כאן מדריך מפורט מאוד אשר מסביר לי צעד צעד מה אני צריך לעשות אם אין שום שמץ של מושג כיצד למבצע OC למעבד? האם אני צריך גם מאווררים נוספים בעקבות OC? תודה מראש לכל העונים לי על כל השאלות.

• 3 תגובות
    • 493 צפיות
  24. P4 1.5 512 SDRAM GeForce 2 mx 64 mb

• 9 תגובות
    • 623 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.