עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, באחרונה קניתי e8400 עם ביג טיפון, לוח של אסוס p5Q pro, זכרון של OCZ 4 GB 800mhz , ו4870 של אסוס. המארז הוא סופר טלנט עם מאורר מאחורה שמוציא ועוד מאורר בצד שמכניס. הזמנתי כמה מאוררי לדים, שישלימו את כל המקומות הפנויים במארז - 2 מקדימה ועוד אחד מאחורה. נכון לעכשיו רק העלתי את הבאס ל390, מה שנותן לי 3510. בעזרת רייל טמפ' אני רואה שהטמפ' מנוחה היא בערך 35-40 מעלות. האם כדאי להמשיך?להזכיר יש לי ביג טיפון על המעבד. האם כדאי לעשות OC לכרטיס מסך?איך הפוטנציאל שלו?הוא על 65 מעלות במנוחה. ועוד משהו, האם אפשר לבטל את הפונקציה הזאת שמורידה את המהירות של הליבות במנוחה?זה מעצבן שאני צריך להריץ OCCT וסופר פי בשביל לבדוק טמפ'.

• 7 תגובות
    • 697 צפיות
  2. Started by Omri643,

השאלה בכותרת, אך אפרט- כפי שאתם יודעים(או לא..) אבא שלי איש מחשבים.. לפני כמה ימים הוא קיבל מחשב שהיה מחשב גיימינג בזמנו- עם לוח שרוף. הלקוח לא רצה לשדרג, אז קנה כבר מחשב חדש.. במקרה היה שם גוף קירור TT SILENT TOWER. למי שלא מכיר- הסינק די דומה לסקייט' נינג'ה, הוא כבר כולל מנהרת אוויר ומעבד 92 מ"מ.. המעבד הוא E7200 שכרגע עם BUFFALO שדי רועש לי... אני רוצה להחליף אליו, ולשים עליו אולי מאוורר 120מ"מ- כדאי? כמובן שההחלפה לא תעלה אגורה אחת... אפילו בשביל השיפור הכי פצפון בביצועים ושקט, אני מוכן להחליף אליו..

• 3 תגובות
    • 588 צפיות
  3. Started by t-macc,

האלן יש לי 7600 GT קרור פאסיבי. ליבה סטוק 560 זכרונות 700 העלתי לכל אחד מהם 35 שאני מעלה ב 40 הרצתי בדיקה במארק והציון ירד,שמתי לב שם לתקיעה של כמה שניות. אם אני יעלה קצת את תדר ה PCI E זה יעזור ? תודה

• 3 תגובות
    • 427 צפיות
  4. Started by Bryant8,

אהלן אנשים, מקווה שקשור לפה- קניתי מחשב לפני חצי שנה בערך, חזק מאד, עם מאוורר AC7 PRO למעבד, ובמארז - HEC 6919B יש 2 מאווררים סטנדרטיים 12 MM הבעיה היא שהמווארר האחורי, בגב המחשב לא מסתובב בכלל! על הלוח אם יש לי 2 חיבורים - SYSTEM FAN 1 ו - SYSTEM FAN 2 ניסיתי לחבר אותו לשניהם, אך הוא לא עובד... כשאני נותן לו דחיפה ידנית, הוא ממשיך להסתובב לכמה שניות ואז מפסיק- משמע שיש לו חשמל אך עדיין הוא לא מסתובב כראוי.. מה אפשר לעשות מלבד להחליף את המאוורר? תודה רבה!! :hi:

• 1 תגובה
    • 800 צפיות
  5. יש לי לוח די ישן שכמובן לא תומך ב-PWM - כל חיבור המאווררים הם 3 פין. עם זאת, מהירות הסיבוב של מאוורר המעבד משתנה בין 3000 ל55000 סל"ד כתלות בחום המעבד. אני שזה נעשה ע"י שינוי המתח למאוורר. אז מה בעצם ה-PWM נותן בכל המאווררים החדשים?

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  6. המערכת: מעבד Q6600 B3 לוח אם ASUS P5E ספק 610W PCP&C זיכרונות http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=2912 קירור למעבד OCZ Vendetta 2 מארז NZXT TEMPEST מה אתם אומרים?

• 4 תגובות
    • 466 צפיות
  7. 12025PWM ו 12025? בעצם הם בדיוק אותו דבר רק מה זה הPWM הזה? אצלי יש את הרגיל בלי PWM...רציתי לדעת מה זה מוסיף בדיוק...?

• 3 תגובות
    • 422 צפיות
  8. Started by ofer_mat,

היי אני מחפש מאוורר ל8800 שלי שיהיה שקט וטוב עם אפשרות OC קלה - אין הגבלת מחיר - וקרור מים לא בא בחשבון בשלב זה מה אתם ממליצים

• 3 תגובות
    • 545 צפיות
  9. Started by סאונד בראש,

היי שאלתי היא איך אני מתחיל את הOC הראשון שלי משתמש בתוכנה OCCT לבדיקת יציבות יש קירור מים במחשב

10. שלום לכולם, 1. במארז ANTEC P182 הקולר של המעבד יעמוד בהצטלבות עם המאוורר העליון והמאוורר האחורי.. אם מאוורר המעבד דוחף אוויר לכיוון הלוח (המעבד) אז אין בעיה.. אבל.. אם מאוורר המעבד עומד אז לאיזה כיוון צריך שיפלוט אוויר כלפי מעלה או אחורה ???? 2. בחרתי את המארז הזה בגלל השקט אבל אנשים רושמים בפורום שהם מחליפים לו את המאווררים לשקטים יותר.. אני גם צריך לעשות זאת ?? אני לא עושה OC אבל מאוד חשוב לי השקט !! 3. עדיין מתלבט בקירור למעבד והרבה עונים לי דברים מנוגדים למשל בקשר לפריזר 7 פרו.. כן שקט.. לא שקט.. לא יעמוד בעומס .......... מרשימת גופי הקירור המומלצים בפורום http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=65412.0 מה שנראה לי הכי הגיוני זה ה- ט'רמלטק V1 אבל הוא נראה לי ממש…

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Vidati,

אז ככה, הכרטיס הוא 8800GTX החלפתי לו קירור לDUO ORB למרות שהמעלות לא השתנו מי יודע מה ( 50 בערך במנוחה ו70 במאמץ). היום פתחתי את המחשב ובגלל השעמום החלטתי לעשות קצת סדר במארז, פירקתי את הקירור של הכ.מסך והחלפתי מישכה טרמית בחדשה, יש לי של קולר מאסטר במזרק כזה.. עכשיו גם עשיתי מוד קטן ומהצד הוספתי 3 מאוורים של 80מ''מ מחוברים ביחד כך שיצא מן פלטה אחת ארוכה של 3 מאווררים וחיברתי את הכל מהצד כך שיזרוק אוויר על הכרטיס מסך, בפועל יצא שזה זורק אוויר גם על הכ.קול עכשיו פתחתי את הריבה טיונר ובדקתי מעלות וזה הראה לי שבמנוחה יש לי 46 מעלות אבל במאמץ זה 87!! כמעט 90 מעלות!! יכול להיות? אין לי מזגן והמחשב עומד ליד החלון והוא פתוח, אני מאמין שיש לי 25 מעלות בחדר אם ככה, (+\- מספר …

• 7 תגובות
    • 708 צפיות
  12. ישלי את הזיכרונות ocz 4-4-4-12 800mhz עם צלעות קירור, עדייין לא עברתי את ה400 בזיכרוןן בOC שלי אז רציתי לדעת עם איזה תוכנה אני יכול לעשות בדיקה לזיכרון חוץ מאורטוס. וגם ישלי את המעבד Q6600 ואני רוצה להפעיל פעמיים את האורטוס בשביל שיעבוד לי על 4 הליבות איך אני מכוון את זה? תודהה[br]פורסם בתאריך: 1.08.2008 בשעה 23:55:11 הזיכרונות הם Platinum 4זיכורונות כאלה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_900_1377&products_id=21297 ככה הם ניראים למי שלא יודע

• 1 תגובה
    • 609 צפיות
  13. להקליק פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=351241.msg3035767#msg3035767

• 9 תגובות
    • 716 צפיות
  14. Started by yoav9,

אם למישהו מכם יש מחשב ישן ערבי דפוק עלוב ממש ממש שלא עובד או שאתם מתכוונים לזרוק או שאתם מכירים מישהו שיש לו אז אתם יכולים בבקשה לפני לפרק ממנו את המאוורר של הספק העלוב שלו ואולי עוד איזה מאוורר ערבי אחר וליצור איתי קשר? אני מחפש כול כך!!! בקשה, סתם מאווררים עלובים, לא אכפת לי שיעשו cfm 1 רק שיעבדו בתודה מראש יואב אהה ואם במקרה למישהו יש והוא נדיב מספיק לשאול איזה חברים שלו אם יש להם והוא מוכן לשלוח לי אז שיצור איתי ווקשה קשר בהודעות הפרטיות

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by roma4k,

אח"צ טובים, החלפתי אתמול מאוורר 120 מ"מ לאחד של AC דגם 12025PWM. יש לי על הלוח אם שבמפרט 3 מקומות לחיבור המאוורר - שני SYS FAN ואחד POWER FAN.. ב SYS FAN אחד יש לי חיבור של ארבעה פינים כמו של המאוורר, ברגע שאני מחבר המאוורר כמעט ולא מסתובב בהתחלה אלא רק מאוחר יותר ומגיע סה"כ ל 500 RPM. כאשר אני מחבר את החיבור של ה 4 פינים ל POWER FAN שכולל 3 פינים, המאוורר מסתובב במלוא כוחו (1500 RPM). השאלה שלי היא איך אני גורם לו להסתובב לפי הרצון שלי כאשר אני מחבר אותו ל SYS FAN עם ה 4 פינים? ניסיתי כבר כל תוכנה אפשרית ושופ דבר לא עוזר.. אשמח לעזרה.

• 3 תגובות
    • 953 צפיות
  16. רכשתי מחשב חדש כל החלקים מעולים והוא אמור להגיע ביום שני אבל הבאתי מעבד E8400 ויש לי שאלה הוא לא יהיה טוב בלי אובר קלוקינג הוא שהוא יהיה מספיק?

• 6 תגובות
    • 554 צפיות
  17. Started by shlominavi,

שלום אני אמור לקבל השבוע מחשב ויש לי מארז CM690 הוא מגיע עם 2 מאוררים...ואני מוסיף לו עוד 2...איך כדאי לשים אותה...שתיהיה סירקולציה טובה?

• 3 תגובות
    • 510 צפיות
  18. Started by t-macc,

יש לי מעבד AMD 4600 לוח DS3 זכרון 667 מכפלה 12 מכפלה של ה HT LINK על 5 הזכרון כרגעב 345 של טוימסון. HT בסטוק על 200 העלתי ל 230 בהדרגה,השינוי היחיד,העלתי קצת מתח למעבד. שאני מעלה ל240 מתחיל לי בעיות,אין,פוסט רק צפצופים ארוכים. אשמח לחוות דעת

• 25 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Spire SP507B7-U DiamondCool או קירור סטוק שמגיע עם Q6600

• 0 תגובות
    • 502 צפיות
  20. Started by Bashash,

-כותרת- תודה רבה לכל העונים!!

• 5 תגובות
    • 510 צפיות
  21. Started by Omri.Bd,

שלום לכולם, בקרוב אני קונה מחשב עם המעבד הנ"ל וספק 500W, החלטתי לתת ל-SKYPC לעשות לי OC, האם המאוור הזה למעבד יספיק? http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=RR-CCH-L9U1-GP ואם יש לכם המלצות מה להגיד להם בטלפון שאני מתקשר להזמין תמחשב לגבי ה-OC [בשביל שיעשו לי משהו טוב].. תודה רבה לעוזרים :] נ.ב המאוור הזה רועש? תודה.

• 5 תגובות
    • 540 צפיות
  22. Started by SilentBob,

שלום לכולם אחרי שעשיתי לממעבד הE8400 שלי OC עד שהיגע למהירות ליבה של 3.82 GHZ,אני צריך כמה עצות כיצד לייצב אותו... קודם כל,אני משתמש בלוח ASUS P5N-D,וארבעה סטיקים של ג'יגה זיכרון 800MHZ(מהם הווינדוס אקספי 32 ביט רואה רק 3 ג'יגה...) אז ככה,המעבד מקבל מתח של 1.35 וולט,הזכרונות מקבלים 2.09 וולט(חוץ משני אלה,כל שאר המתחים בAUTO) הזכרונות בתזמון 5-5-5-15(התזמון המקורי 4-4-4-12) טמפרטורת המעבד במנוחה על פי REAL TEMP היא 42 מעלות בערך...אבל תחת OCCT במאמץ היא עולה מעל ל60 מעלות... תדר הPCI-E על 100 בכל מקרה,המחשב אינו יציב,ונתקע לעיתים קרובות..אני צריך עזרה בלייצב אותו.. המחשב נתקע לא בהכרח במאמץ,ולכן אני מניח שהבעיה היא לא התחממות יתר...ניסיתי להוסיף מתח למעבד(עד 1.375 וולט),אב…

• 21 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by azsxazsx,

מה יותר טוב ל Oc ddr2 ? ddr3 ? אני חייב לדעת מה יותר טוב

• 3 תגובות
    • 530 צפיות
  24. Started by r1v,

1. Q9450 - לאן מומלץ ואפשרי להגיע איתו ל-OC (וכמובן עם שם מדוייק של קירור!!!)? 2. E8400 - לאן מומלץ ואפשרי להגיע איתו ל-OC (וכמובן עם שם מדוייק של קירור!!!) והאם זה יתן תוצאות יותר טובות משל ה-Q9450, למה?! תודה רבה רבה

• 2 תגובות
    • 510 צפיות
  25. Started by shabi08,

יש לי מחשב של חבר אצלי מפרט: core2due e6750 intel dp35dp geforce 7600gs 1gb ddr 800 בביוס הטמפ' מראות: חום מעבד:47 חום לוח:43 ומה שאני לא מבין ונראה לי הבעיה זה: ich temp:65 mch temp:66 וזה איך שאני מדליק את המחשב,הטמפ הללו תקינות?אם לא איך אני מוריד אותם?יש מאוורר על המעבד ומאוורר גדול בצד המארז. תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים