עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by MeTaLhAmMeR,

כשאר היום ניסיתי לעשות OC קטנטן לכרטיס הנ"ל ישר אחרי שהעלתי 30 MHZ לליבה ואולי 20 לזכרונות (כמו שאני יודע זה ממש מעט ולא רציני) הכרטיס ישר הראה ארטיפקטים ועשה בעיות (נכבה והייתי חייב לרסטט) לאחר שימוש בשלושה תוכנות כגון rive tuner, powerstrip, ati tools הרמתי ידיים... יש לכם הצעות? נ.ב כן אני מעודכן מבחינת דרייברים.

• 10 תגובות
    • 803 צפיות
  2. Started by yonni,

אני עומד בפנייה קנייה של מערכת מבוססת Q6600 (כ.מסך GTS8600) שתשמש בעיקר לאנימצית 3D, גראפיקה ועריכת וידאו (maya, photoshop, AE, Premiere, Avid, mudbox וכו) ומאז רכשתי את המחשב הקודם שלי לפני 4 שנים, אני רוצה לעשות OC, והפעם גם להיערך בהתאם. וכאן הדילמה שלי, בזמן שאני משתעשע בבניית מפרטים, אני שם לב שדווקא עם המעבד הזה שאני רוצה, היערכות ל OC (של 3.2 נגיד) אומרת השקעה כספית: ספק חזק יותר, זכרונות מהירים יותר, מארז קר ושקט יותר, קירור למעבד גדול יותר ולוח אם מתאים למשימה. בקיצור מחישוב קטן שעשיתי יוצא שכדי לגשת לOC בשקט ובביטחה יש להוציא על הפריטים הנ"ל בערך 600-700 ש"ח נוספים. ועכשיו אחרי כל זה הגענו לשלב השאלות: 1. האם זה שווה את ההשקעה במחיר מבחינת יחס עלות ותועלת? האם …

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by gadits,

שלום לכולם קניתי את המחשב שלי בספטמבר כשעוד היה ממש חם והטפ' של המעבד במנוחה היו 38 ובמאמץ 48 (עם OC קליל של באס 300) כשקיבלתי את המחשב הביוס של הלוח היה בגירסא 1.2 ומאז הספקתי לעדכן אותו כמה פעמים וכעת הוא בגרסא 1.7 השבוע במקרה בדקתי עם SPEEDFAN וראיתי שהטמפ של המעבד במנוחה 44 ולאחר כשעה משחק בRAINBOW SIX VEGS הטמפ הגיע ל58 אני רוצה לציין שאין לי שום בעיות יציבות והמחשב עובד מצויין!....(אף פעם לא עשה לי ריסטרט באמצע משחק) אבל אני מאוד מודאג מהטמפ!!! ניסיתי אפילו להחזיר את ההגדרות האופטימליות בביוס ולהיות במהירות סטוק ללא OC בכלל ...ועדיין הטמפ' במנוחה 43 ובמאמץ 55 אין לי שום מאוורר מיוחד למעבד ואני עם קירור סטוק אפילו שאבתי את כל האבק מכל פתחי האיוורור+ניקיתי את המסנן של…

• 10 תגובות
    • 715 צפיות
  4. Started by Lumber_Jack Jim,

מארז חדש ומשונה ביותר התפרסם בCCS והרגשתי צורך לפרסם תמונות.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום. כמו שראיתם (ואם לא אז כדאי שכן) את בעיית החום שלי : http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=112327.0 רציתי לשאול אם אני יכול להרכיב במקום המאוורר שיש לי על המעבד את זה : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=2033 ובמקום שבוא יש לי צלעות קירור (סטוק כזה מעפן) אני יוכל להרכיב את הצלעות האלו : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=2513 אתם חושבים שהם יוכלו להוריד לי את הטמפ' בכמה מעלות ? אני צריך שיגיע לי לפחות ל 70 אם לא אני בספק אם אני מתכוון לקנות מאווררים יותר. אלא אם כבר עדיף לי לחסוך כמה חודשים ולקנות קירור מים איכותי (ב1000 +)

• 10 תגובות
    • 696 צפיות
  6. Started by snaek212,

שלום לכולם! לפני הרבה זמן קניתי X800 מNEWEGG הכרטיס לא היה חדש אלא OPEN BOX כאשר בדקתי אותו בפעם הראשונה התאכזבתי לגלות שהכרטים שלי סובל מחום גבוה והמון לאגים לא ידעתי מה לעשות (עוד לא התמצאתי ב oc) החזרתי אותו לקופסא והשארתי אותו בארון. לאחרונה בדקתי אותו שוב עם תוכנות ל oc וגיליתי שהטמפרטורה שלו בלי שום התאמצות 70 מעלות צלזיוס לאחר שהורדתי את הטמפרטורה למינימום כמה הפעלות חדשות של המחשב והבעיה נעלמה גם בתדר אורגינלי מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה הייתה הבעיה? או שהיא עדיין קיימת? עוד שאלה חשובה, ראיתי שאפשר לעשות את הכרטיס ברמה של x850 xt האם האפשרות הזאת קיימת גם לגבי הכרטיס שלי? ושוב, x800gto agp תודה לעוזרים!

• 10 תגובות
    • 966 צפיות
  7. Started by nahum8,

^השאלה למעלה, האם SCCELERO S1 מתאים ל-260GTX? האם כדאי להרכיב אותו? הכרטיס המדובר: ZOTAC 260GTX

• 10 תגובות
    • 769 צפיות
  8. Started by Pure-Gold,

יש לי כונן 60 GB של מקסטור. האזור שמתחת לכונן חם והצ'יפ המרובע שנמצא על הפלטה בתחתית הכונן ממש רותח. אי אפשר לגעת בו יותר מ 5 שניות. כדאי להדביק עליו צלעות קרור ?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by zeevlevi,

מה אתם אומרים לגבי המארז הבא : Supertalent Aluminium CA-601UFR Red אסור לתת פה לינקים בגלל זה ב-KSP הוא נמכר 100 ש"ח יותר אבל עם ספק 500W ועכשיו איזה קירור אני יכול לשים על המעבד XP 2400 המטרה שלי להוריד את החום למתחת ל-40 מעלות !

• 10 תגובות
    • 824 צפיות
  10. שלום, לפני כמה חודשים קיבלתי את מפלצת ה - OC שבניתי במהלך תקופה ארוכה [ראו מפרט] ובתקופה האחרונה החלטתי שהגיע הזמן להתפרע ... אז התחלתי לחקור ולהתעניין. הייעוד שלי הוא להגיע למהירות מעבד של כ - 4GHz. בעיקרון הבנתי איך עובד העניין אך נתקלתי בכמה סימני שאלה. עכשיו אני ב - 385 [bus speed] * במכפלה 9.0 = 3,465MHz במערך 1:1, כלומר ה - FSB של הזכרונות על 385 ב - DUAL שזה 770MHz. יש לי את ה - SUPERTALENT 2048MB(1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-8 - OC MEMORY + HEAT SINK - T800UX2GC4 בגוף קירור הכחול [צ'יפים D9GCT] . עכשיו המעבד על 1.450V . והזכרונות על מתח של 2.25V . והכל מוגדר בביוס לפי מדריך זה : http://iopanel.net/forum/showthread.php?t=74 אבל חסרים לי כמה נתונים או שאני לא יודע מה…

• 10 תגובות
    • 655 צפיות
  11. בוקר טוב ושבת שלום חבר'ה. אני לא יודע בדיוק איך קוראים לזה, אבל הכוונה שלי היא למדבקה שמיועדות להעביר את החום לנחושת כמו המשחה הטרמית. אני כמעט בטוח שאתם מבינים את כוונתי. אשמח לעזרה, היכן ניתן למצוא ולקנות כאלה?

• 10 תגובות
    • 897 צפיות
  12. ברשותי 8800GT עם קירור מקורי. כשקיבלתי אותו הטמפ' היתה 48-50 מעלות במנוחה. עכשיו במנוחה הטמפ' שלו היא 67!!! התוכנה לניטור כרטיס המסך שלי היא ASUS SMART DOCTOR, , כשאני מנסה להגיבא את מהיורת המאורר, לא קורה דבר. פירקתי את הקירור, והכל נראה בסדר. לא היה אבק. מה הבעיה?

• 10 תגובות
    • 773 צפיות
  13. המפרט הבעייתי(של אימא שלי): מעבד: AMD AXP2400+ T-BRED B קירור: VANTEC AeroFlow VA4-C7040 לוח אם: Gigabyte GA-7VM400M-RZ זיכרון 512MB DDR 333MHz(של KINGSTON) והמארז המיקרו Compucase V30BL הבעיה היא שהטמפ' בימים חמים מגיעות ל63+ מעלות דבר שגורם לריסט לאחר מאמץ כלשהו במחשב(סריקת וירוסים, בנצ'מארק ועוד...) לדעתי זה הגוף קירור כיוון שבמחשב אחר(של אבא שלי) יש מחשב דומה: לוח ECS 7VMM3200PRO AXP2200 קירור: סטוק של ECS ומאוורר SMART FAN של Tt ששומר אותו 55 גג במאמץ!(המחשב עובד כבר חודש 7/24 ואין ריסטים בגלל חום) מארז: אותו V30 של COMPUCASE תמליצו לי בבקשה על גוף קירור שיקרר יותר טוב מהוונטאק המעפן תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 640 צפיות
  14. Started by ofirr,

האם יש הבדל גדול ששוווה את הבדל המחירים בין המאווררים: וGlacialTech GT1225HBDL-1 Hydrodynamic Bearing 120mm 18dba 36CFM עלות: כ40 שקלים חדשים. Thermaltake Smart Case Fan Blue LED 120mm A2018 עלות: כ80 שקלים חדשים הקריטריונים הם: איזה מאוורר מקרר טוב יותר, איזה שקט יותר. והאם ההבדלים בינהם שווים את המחיר הכפול של הTT לעומת הגלאקיאלטק. *אם יש מאוורר למארז אחר שטוב מהשניים במסגרת התקציב עד 40-80 שקלים אשמח לשמוע. תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 772 צפיות
  15. אז ככה אחרי שסיימתי לייצב את המעבד מבחינת מתחים ובאס הייתי בטוח שהכל הסתדר,אז הרשיתי לעצמי לעלות את הזיכרונות לתדר עבודה הרגיל שלהם. עשיתי בדיקת BLEND והמחשב להפתעתי קרס באס 320 מתח 1.4625 מחלק 2.5 זיכרונות gskill 800 2sgb pk יש לציין שאחרי שלפני העלאת הזיכרונות לתדר הרגיל בדקתי יציבות של המעבד ב SMALL ועבר חלק ול השינוי שעשיתי זה החזרת הזיכרונות לתדר הרגיל שלהם מה יכולה להיות הבעייה?

• 10 תגובות
    • 739 צפיות
  16. שלום לכולם, יש ברשותי מעבד q6600 stepping g0 ולוח gigabyte ds3l-p35 כבר מספר שנים. לאחרונה התחלתי להתעניין באוברקלוקינג. יש לי מספר שאלות: 1. נכון להיום אני בלי אוברקלוק, עם מאוורר סטוק. מבדיקת טמפרטורות שביצעתי באמצעות CoreTemp ו-SpeedFan קיבלתי שבמצב IDLE הטמפרטורות שלי הן באיזור ה-55-60 מעלות, ובמצב STRESS מגיעים גם עד ל-80 מעלות. למרות שזה קירור סטוק, האם זה תקין? 2. כאמור, אני מחפש לעשות אוברקלוק. לשם כך דרוש קירור טוב. אשמח לקבל המלצה לפתרון קירור (אוויר) טוב ופשוט להתקנה. אני מחפש יחס עלות/תועלת טוב. חשוב לי שיהיו ביצועי קירור טובים, אך גם חשוב לי שיהיה שקט ככל שניתן (כמובן, במסגרת מחיר סבירה). אשמח לייעוץ מהמומחים! תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. פתחתי את הקירור - הרדיאטור סתום במעט לחלוטין באבק, הצינורות ירוקים מאצות, המיכל נראה כמו אקווריום... משהו חיובי - אין לכלוך בבלוק או בקירור של הכרטיס מסך. הציוד: קירור של DANGERDEN בהזמנה לפי מידה וכרטיס מסך יעודי של BFG GTX 260 OC עם קירור מים. השאלה המרכזית היא : איך מנקים את הצנרת והמיכל?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. יש לי P4 2GHZ עם 1GB זיכרון 2.5cls (שתי יחידות של 512MB של קינגסרון) המעבד עובד ב 400MHZ (סוקט 478). לוח אם של אסוס כפי שצויין בכותרת. כ. מסך Gaindward FX5200 שכנראה יוחלף ל 6600 בשביל קידוד HD חומרתי . הכל יושב בתוך מארז באך של TT . חשוב שהמחשב יהיה שקט (מה שהוא עכשיו עם הקירור המקורי של interl למעבד). כמה "מיץ" אפשר עוד לסחוט מהמעבד , עד כמה OC ניתן לעשות ובאיזה קרור מומלץ להשתמש? תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 543 צפיות
  19. יש לי 8800 בי אף ג'י או סי 2 ואחרי שאני משחק הרבה זמן הוא מתחיל קצת לקרטע בגלל התחממות,יש מצב שהמאוורר לא פועל על מאה אחוז?

• 10 תגובות
    • 706 צפיות
  20. Started by Fungus Funk,

מחפשר קירור למעבד + לכרטיס מסך. המעבד: E6600 הכ. מסך: CONNECT3D Radeon® X1950 PRO 512MB + OC הקירורים האידיאלים הכי מומלצים כיום, ביצועים/מחיר [דגש יותר על ביצועים]. מאוד מאוד חשוב השקט !! תודה !

• 10 תגובות
    • 569 צפיות
  21. שלום לכולם אני מחפש המלצה למאוורר למעבד AMD בסוקט AM2[כן מדובר על מעבד ישן..] שיקרר את המעבד בצורה שקטה. לפני שבועיים קניתי מאייבורי את המאוורר הזה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8822 אבל המאוורר פשוט מרעיש בצורה נוראה. 128 ש"ח הלכו לפח. אני מחפש כעת המלצה על מאוורר איכותי אבל שקט.מדובר על מחשב ללא כל יומרות כל שהם.מחשב שמשמש נטו לאינטרנט ולאופיס. בתודה מראש שי

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by waizman,

שניהם מליבת נחושת וצלעות מאלומיניום, שניהם עולים אותו הדבר, שניהם נראים טוב. ה AX7 הוכיח את עצמו, הארוקול לא הכי מוכר. הארוקול בא עם מאוורר סופר שקט ואמור לקרר עד מעבד 3000+ (ומי יודע עד כמה עם מאוורר קצת יותר רציני), ה AX7 בא בלי מאוורר אבל כל מאוורר ג'נרי יעשה את העבודה... בקיצור, המון שיקולים ואני מבולבל לגמרי. מה לדעתכם כדאי ולמה? :s05: יש איזה ביקורת איפשהו על הארוקול כדי שאני יראה למה הוא מסוגל? תודה עריכה: אופס כמעט שכחתי. הנה לינק לארוקול (את ה AX7 אתם כבר מכירים ): לינק

• 10 תגובות
    • 807 צפיות
  23. ראיתי בנמלים קונטנריים של גבינות והם היו מצופים בקלקר שאלתי את אבא שלי למה זה הוא אמר שזה שומר על הקור ולא מקבל את החום מבחוץ עכשיו אם אני יכניס קלקר ליד הדלתות ולמעלה של המארז זה באמת יעבוד?

• 10 תגובות
    • 929 צפיות
  24. שלום שוב.. ;D מישהו מכיר איזה חומר שאפשר לצייר איתו (טוש.. או מין דבק כזה..) שזוהר באולטרה? תודה 8) ;D

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. עשיתי OC למעבד אינטל 2.8 פרסקוט הגעתי ל3.5 אחרי שהעלתי מתחים ל-1.61 והרצתי 3Dmark03/01 והמחשב יציב אבל מה הציונים שלי ירדו הם יותר נמוכים מהציון לפני הOC... ??? אני לא מבין למה... ניסיתי אח"כ להוריד מתח ל1.58 בלי לשנות מהירות והציון ירד עוד יותר. מישהו יודע למה?

• 10 תגובות
    • 495 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.