עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ob,

אז ככה ... זה OC ראשון שלי ואני על קירור סטוק . http://img401.imageshack.us/my.php?image=oc3up4.jpg זה מה שהשגתי אבל החום היה גבוה מדי (90) ... אז ירדתי עד שאני יקבל קירור חדשץ הבעיה שאני לא מצליח לסדר את המחלק זכרונות. למישהו יש לוח כמו שלי\יודע איך ? http://img253.imageshack.us/my.php?image=cpuzmemfc2.jpg

• 9 תגובות
    • 578 צפיות
  2. Started by julbo,

איך המארז הזה מבחינת קרור ושקט? אני חושב על לקנות אותו. http://www.raidmax.com/specs/sirius.htm

• 0 תגובות
    • 434 צפיות
  3. Started by Blabber,

עשיתי אוברקלוק די עלוב בלי ידע קודם בכלל. המערכת כמו שהיא כרגע נמצאת בצד, אם אפשר קישור למאמר\ים לאוברקלוק פשוט של המעבד. בעקרון את הדברים הפשוטים עשיתי, אבל אין לי מושג אילו מתחים לתת, איזה תדר לקבוע ל PCIE(ומה זה בכלל) ושאר ICH ובלה ובלה כמו-כן הזכרון שלי פועל ב 5CL - 6tRCD - 6tRP - 18tRAS - 21tRC ביחס של 3:5 FSB:DRAM כשבעיקרון הזכרון הוא 4-4-4-12 בקיצור, אשמח מאוד להסבר,או לקישור למאמר. נ.ב חיפשתי בפורום ולא מצאתי משהו שעונה על כל השאלות שלי.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. כל הפרטים בלינק http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=353587.new#new

• 2 תגובות
    • 456 צפיות
  5. Started by Redraff,

הזמנתי לא מזמן את הטיוניק 120 למעבד יש לי פנטיום 4 2.8 ג'יגה ו1 מגה קאש בסוקט 478 קבלו תמונה עד כמה אוברקלוק אני יוכל לעשות לו עם הטיוניק? אפשר להגיע ל4.2 איתו? תודה [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 759 צפיות
  6. Started by Raped,

שלום, יש לי כרטיס מסך BFG 8800GT OC2 ובזמן האחרון שמתי לב שהכרטיס מתחמם מהרגיל ואני מאמץ אותו אני לא רוצה שחס וחלילה יגיע למצב שישרף אז החלטתי לקנות לו קירור טוב שגם יתאים לOC בבקשה תמליצו לי על 1 טוב מחנות באיזור המרכז (ראשון חולון בת ים תל אביב) ועוד מאוורר טוב למארז שלי ANTEC SONATA III יש לו אחד שמוציא אוויר אני רוצה עוד אחד בפנים יש לו מקום לייד הHARD DISC תודה..

• 6 תגובות
    • 596 צפיות
  7. אני צריך קירור לכרטיס מסך שלי על מנת לשמור לעליו קריר (גם כשאני מבצע OC ) כרגע במצב IDLE עם קירור סטוק במהירות סטוק + כנף שאחת שבורה למאורר שלו - 60 מעלות חשבתי על ה AC S1 אבל אני לא בטוח, אני מחפש את הקירור הטוב ביותר במחיר הזה אני מבקש - לא להמליץ לי על לקנות כרטיס חדש אין כסף לזה!

• 6 תגובות
    • 578 צפיות
  8. היי, המאורר של המעבד שלי עובד קבוע על איזור ה 2600 RPM, אמנם הטמפ' נמוכות אבל כשאני ישן או שהוא לא בשימוש הייתי שמח אם הסיבובים היו יורדים והיה קצת שקט. בדקתי בביוס והשליטה אוט' על המאורר על ON אבל עדיין המאורר עובד באוצה עוצמה ולא משתנה, ניסית עם SPEED FAN לשנות ידנית אבל גם שם דבר לא קורה, הלוח אם והמאורר רשומים בחתימה.... מה אני עושה אנשים ?

• 34 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. Started by WildFire,

לאחר האשכול הקודם שפתחתי, הבנתי למה לא היו לי אופציות בביוס בכלל, הוא היה ביוס בן שלוש שנים כמעט. לאחר עדכון של 11 גרסאות ביוס, גיליתי את כל מה שהייתי צריך בשביל לעשות OC נורמלי למעבד. העלתי את המתח של המעבד ל1.4 ואת התדר שלו ל2300MHZ, והוא הגיע לטמפ' של 68C במקסימום מאמץ עם OCCT, קראתי שהטמפ' המקסימלית של המעבדים האלה היא 65C, ורציתי לדעת אם זו כרגיל הגזמה של יצרן כמו בדרישות ספקים לכרטיסי מסך לדוגמא, או שבאמת המעבד יטוגן לחלוטין בטמפ' הזו, ואם לא, בכמה אני יכול לעבור אותה?

• 5 תגובות
    • 680 צפיות
  10. Started by DorHD,

שלום, לאחרונה ביצעתי OC למעבד Q9300 עם קירור TRUE+SCYTHE S-FLEX 1200RPM בינתיים הגעתי ל-3030MHZ בלי להעלות שום מתח ! הטמפ' - 40-45 המתח - בביוס זה מראה ש-1.20000 זה נורמלי וכך זה נשאר על נורמל ב-CPU-Z - המתח הוא בין 1.152 ל-1.168 . היכול להיות שלא הייתי צריך להעלות מתחים עד עכשיו ? למה להאמין לתוכנה או לביוס ? ואם צריך להעלות מתח - לכמה ?!

• 2 תגובות
    • 724 צפיות
  11. רציתי לדעת על איזה קירור למעבד אתם ממליצים מתוך הרשימה שיש פה: http://tms.co.il/pcbuilder/4 תחת האופציה של קירור למעבד. מתוכנן OC ורצוי שהקירור לא יהיה רועש (ואם אפשר קל לניקוי אחת ל..) הבנתי ש OCZ Vendetta 2 הוא הכי טוב, אבל משום מה החנות הזאת מוכרת רק את ה Vendetta 1 ולא 2 ..

• 6 תגובות
    • 672 צפיות
  12. Started by danielhasan,

בדקתי בכמה תוכנות וניראה לי שהמעבד שלי נורא חם. בביוס הוא מראה 31C מעלות. ותיראו מה מראה בתמונה עכשיו עשיתי בדיקה עם OCCT הוא עושה בדיקה ב IDLE ולא עושה במאמץ הוא אומר שהמעבד חם מדיי CPU TOO HOT! יש לי קירור של OCZ Vaniquiser זה הגיוני שהוא ככה חם ?! בבקשה אני רוצה לדעת האם אפשר לעשות משו

• 5 תגובות
    • 779 צפיות
  13. Started by shlominavi,

חברה שלום...אני לא מבין כמה דברים... שהמעבד שלי במנוחה זה המעלות שלו..פחות או יותר http://www.siz.co.il/my.php?file=ejj4fmkzjyvm.jpg ושהוא במאמץ באמצע call of duty 4 אלו הם המעלות http://www.siz.co.il/my.php?file=yiyjmyt0zzmv.jpg מישו יכול להסביר לי מזה 3 האפשריות של הטמפרטורות מעבד שם ומה באמת הטמפרטורה האמיתית? לא הבנתי כלום משם כי במאמץ בCPU המעבד לא עולה יותר מ5 מעלות מהמנוחה אבל בCPU CORE הראשון והשני הוא עולה בהרבה מפרט e8500 עם אובר 3.8 כרטיס מסך 4870 זכרון 4 ג'יגה קירור למעבד: נינג'ה פלוס

• 10 תגובות
    • 787 צפיות
  14. Started by Cosmic Gate,

עשיתי OC לQUAD שלי עכשיו במצב רגיל שכמה תוכנות עובדות הוא על 57 מעלות נכון לעכשיו במאמץ אני מניח 65 בדקתי בCPU Z בCore Voltage:1.3XX וזה משתנה כל פעם אין קפיצות משמעותיות בין 1.2 ל1.3 רציתי לדעת אם הטמפ' גבוהות מידי? ולהפסיק ת'OC לאלתר?או להשאיר? חשוב לציין שלא התעסקתי במתחים ולא בכלום..פשוט העלתי ת'FSB הזה נדמה לי ל333MHZ עשיתי משו לא נכון פה?

• 7 תגובות
    • 535 צפיות
  15. Started by Cyanide,

שלום. יש לי את המעבד QX9650 וקירור Tuniq Tower. כאשר אני מפעיל תוכנות מעמס [פריים 95, SNM, OCCT, אורטוס] במצב סטוק של 3Ghz הטמפרטורות שמופיעות בRealtemp די מדאיגות. הטמפרטורות הם בסביבות ה75-80 מעלות עם טיוניק טאוור מקס מאוורר. כבר פירקתי את הקירור והרכבתי מחדש והשתמשתי במישחה שמגיעה עם הטיוניק. דרך אגב, איך לבטל את זה שהמחשב משנה לי את המכפלה אוטומטית כאשר אין מאמץ?

• 12 תגובות
    • 962 צפיות
  16. Started by danielhasan,

אני צריך המלצה למערכת שלמה של קירור מים איכותית עד 700 ש"ח. ואם מישהו רוצה ליבנות מערכת כזו שכל הרכיבים יגיעו עד 700 ש"ח בבקשה. תודה

• 4 תגובות
    • 704 צפיות
  17. Started by shaharc3,

לפני מספר ימים קניתי מחשב חדש - לוח GIGABYTE X48 DS5 מעבד Q6600 ו 4 גיגה זיכרון ניסיתי לעשות אוברקולוקינג ראשוני ל2.52 ghz, העלתי את הBUS קיבעתי את התדר של ה PCI-E ל 100 ודאגתי להתאים את מכפלת הזיכרון לתדר של 775 (במקור 800) היה פוסט תקין אך לאחר 3 דקות המחשב כבה. יש לי קירור אויר TERMALTAKE BIG TYP למעבד. מה אני עושה לא נכון?

• 0 תגובות
    • 431 צפיות
  18. Started by shaybenmoshe,

בזמן האחרון המחשב הזה "קופא" הרבה - לרוב כשלא משתמשים בו אבל גם כשמשתמשים, לא מגיב לכלום. עושים ריסט והוא עובד.. יש פה מעבד P4 478 Nortwood 2.8GHz ללא OC. קראתי באתר שמומלץ להשאיר אותם על מקסימום 45 מעלות. הוא כרגע על 85 מעלות לפי everest. כמובן שהוא עם קירור סטוק, במארז ג'נרי.. כרגע, ממש עכשיו הוא על 85 מעלות והוא לא נכבה או משהו. דרך אגב הוא כבר בין 4 שנים בערך אז אני מניח שהוא גם היה חם לפני, לכן זה מוזר..

• 6 תגובות
    • 581 צפיות
  19. Started by shainov,

שלום לכולם, אני מעוניין להמהיר את הכרטיס הגרפי שלי מחברת HIS בעוד 10% לערך אשמח לקבל תוכנת המהרה פשוטה ויעילה וחשוב שתהיה עם שליטה על מאווררי הכרטיס. תודה.

• 2 תגובות
    • 786 צפיות
  20. Started by Ram23,

אז ככה,אפעם לא נגעתי בoc בחיי,אבל אני חושב להתחיל עכשיו,רציתי לדעת איזה שיפורים זה ייתן למערכת ובמה זה יתבטא! מפרט פה בצד,תודה!

• 0 תגובות
    • 500 צפיות
  21. יש לי מחשב Q9300 שהחלטתי לעשות לו OC קטן ולחליף לו מאוורר. (באותה ההזדמנות גם הזמנתי S1 כדי להחליף את הקירור סטוק של ה-8800GT ,אבל זה כבר סיפור אחר) אחרי קריאה של המדריכים בפורום והתענינות בקירור טוב, החלטתי ללכת על ה-AC FREEZER 7 PRO, שמתאים ל-OC קטן. החלפתי את מאוורר הסטוק ב-AC, עשיתי OC קטן למעבד מ-2.5 ל-3.0 והכל הלך חלק ובלי בעיות. אבל אז שמתי לב שיש הבדל קיצוני בין טמפ' המעבד, לבין טמפ' הליבות. ולא מדובר בהבדל זניח של מעלה או שתיים, אלא הבדל של 15-20 מעלות. ההבדל נראה לעין גם במצב IDLE וגם אחרי מאמץ. (אני מצרף תמונות להמחשה) ממה נובעים הבדלי הטמפ'? האם הטמפ' נורמליות למעבד Q9300 עם OC וקירור AC? ואם לא, אז מה צריך לבדוק ומה צריך לשנות? [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 604 צפיות
  22. המעבד שלי כרגע על 2300mhz . השאלה היא אם אני משנה את התדר ישר ל2000Mhz ואז ישר ל2350Mhz מזיק למעבד?

• 1 תגובה
    • 545 צפיות
  23. Started by eXquiZz,

שלום רציתי לשאול שאלה... יש לי מחשב חדש והתקנתי את הדיסק של הלוח אם- Abit-ip35-e וכל פעם כשאני מדליק את המחשב יש לי תוכנה שנפתחת, מן כזה מד טמפ' ויש לי עוד לשוניות. אוקי אז כך: 1. קודם כל בתהחלה כשאני פותח את זה כתוב לי טמפ' של חלקים: CPU -33C SYSTEM -37C PWM -47 כל הטמפ' תקינות וטובות? איזה תוכנה אמינה וטובה את ממליצים לי לבדוק את כל הטמפ' המדויוקת של רוב החלקים? 2.הלשונויות שלי הם -Temperature ,Voltage ,Fan ורציתי לשאול שבלשונית של הטמפ' באותו דף כתוב לי למטה: FAN EQ . והיה לי מתחת לזה רשום: CPU Fan ו -SYS FAN ולידם היה Current PWM Duty Cycle ואז כתוב את האחוזים של כל אחד, ל-CPU היה 50% ול-SYS היה 100%. אז רציתי לדעת מזה והאם זה בסדר? דרך אגב- המאורר של המארז של ה-Apo…

• 12 תגובות
    • 923 צפיות
  24. Started by Jules Winnfield,

כרגע אני עם קירור סטוק על המעבד ב50 מעלות במצב רגיל וללא מאוורר בדלת ממול הקירור שיפלוט את האויר החם שהקירור מוציא אל מחוץ למארז. מה שאני רוצה לעשות זה להוסיף מאוורר 80MM בדלת ולהחליף את הקירור סטוק. עכשיו לשאלות: 1. עם הוספת המאוורר 80 בדלת יש בכלל צורך להחליף את הקירור סטוק ולהשקיע עוד 100 שקל? 2. אם כן, אז ל AC freezer 64+80MM fan יהייה מספיק מרווח לשתיהם מהלוח אם עד לדלת?

• 3 תגובות
    • 638 צפיות
  25. לקוח מאתר החברה רלוונטי לגבי HD4850 / HD4870 לינק: http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=166&data=7&disc= בעסה

דיונים חדשים בפורומים