עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי יש לי כרגע קירור אויר - IFX14 והוא נחמד והכל אבל אני רוצה משהו חזק בהרבה יותר. לא צריך משהו שיקרר את כל המחשב, לא מעניין אותי כרטיסי המסך וכו' אלא רק שיקרר את המעבד. משהו נחמד, שמצידי יהיה כמו יחידה חיצונית, שפשוט יתחבר אל המעבד וממש "יקפיא" אותו מה יש לכם להציע לי? בתודה מראש!

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by thebigman1977,

שלום. רציתי לעשות OC למחשב,בתור התחלה,בדקתי עם CPU-Z מה בדיוק יש לי במחשב,לפי התוכנה,יש לי זיכרון של 5400-בעוד שבפועל(ואפילו פתחתי את המחשב ובדקתי מה רשום על הזכרונות) יש לי זיכרון של 6400 ,יש למישהו מושג ממה הבעיה נגרמת?

• 10 תגובות
    • 784 צפיות
  3. http://www.techpowerup.com/realtemp/docs.php יש את התוכנה הזאתי, זה המדריכים שלה עכשו כל תוכנה אומרת דברים אחרים ויש גם עניין (תקראו את המדריך, די מעניין) של אי דיוק וכו'. אז מה אתם משתמשים? מה הדרך הכי אמינה ונוחה לבדוק תחת חלונות את הטמפ' המדוייקת של המעבד? אני משתמש בCORE TEMP והגעתי למסקנה שהוא פשוט ממש לא מדוייק!

• 27 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by yonm13,

שלום חבריה! הכ. מסך שלי, X1950Pro של Sapphire, סובל מבעיות חום קשות (הוא נכבה מOVERHEAT בכל מאמץ גרפי, אפילו בפשוטים שמביניהם כגון Need for Speed Most Wanted על הגדר' מקס'), ובנוסף לכך הקירור שלו קטן ורועש מאוד (וכמובן שגם לא אפקטיבי מספיק). ע"כ החלטתי שעלי להחליף את הקירור באחר (מפני שהרעש מפריע, ואני מעדיף להמנע מחום מיותר על הכרטיס) אני מתכוון לגשת מחר לKSP כדי לקנות לו ACCELERO S1, שממה שהבנתי אמור להצניח את הטמפ', אבל יש לי מספר שאלות: 1. האם אני צפוי להתקל בבעיות בהתקנת הקירור? או בפירוק הקירור הישן? (אני מודע לאובדן האחריות על הכרטיס) האם זה מסובך? נדרש ידע מוקדם או כלים מסויימים מלבד מברג? איזה נזק אפשר לגרום לכרטיס,לקירור בהרכבה? 2.האם כדאי לקנות את סט המאווררים …

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. עוד לפני שאני מתחיל באובר קלוק רציני יש לי כמה שאלות ששאלתי בט'רד סופר פי ואמרו לי פתוח נושא חדש. שאלות: עד כמה המעבד מסוגל עם טיוניק טאוור? איזה מתח צריך לכל תדר? עד איזה תדר הזיכרונות G.skill 4GBPQ CL5 800 Mhz מסוגלים להגיע? תוצאות מירביות בנתיים: http://img60.imageshack.us/img60/158/411ghzaa6.jpg על המתח שבתמונה שיחקתי COH ומהחשב קרס.

• 6 תגובות
    • 765 צפיות
  6. Started by Tomerm,

היי. אני חדש בנושא ה OC ולא ממש רוצה להתעסק יותר מידי ידנית בשינוי מתחים, או מאווררים וכו'. רציתי לדעת האם יש תוכנה שמבצעת מבחני יכולת למערכת (בזמן מאמץ ומנוחה) וממליצה (!),(או מבצעת באופן אוטומטי, שינויי OC בהתאם ליכולות המערכת ? המפרט שלי רשום בצד ורציתי לדעת איך ועד כמה אני יכול "למתוח" את המערכת מבלי להרוס או לשרוף אותה. תודה מראש לעוזרים והממליצים. תומר.

• 3 תגובות
    • 626 צפיות
  7. היי ברשותי המעבד הנל AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4850e AM2 2500MHZ 45W על הלוח GA-MA78GM-S2H בסרטי 1080P בקידוד איכותי, המחשב מפיל פריימים והסרט יוצא מסנכרון... שיחקתי קצת בהגדרות והעלתי את התדר במכפלה של 12.5 עם באס של 240, סהכ 3000 מה"צ _לעומת 2500 בסטוק) קירור של זלמן טמפ' מננוחה 42 מאמץ 60 עד כמה ניתן למתוח את המעבד הזה ומה טמפ אופטימלית? כמו כן על איזה OC אתם ממליצים? תודה

• 7 תגובות
    • 790 צפיות
  8. Started by NightElf,

לחברי הפורום שלום ברשותי מחשב Pentuim D805 אשר רץ על קירור סטוק במארז HEC עם שני מאווררי 12cm (כניסה ואגזוז) וחיווט מנוטב בקפידה... בתקופת הקיץ הורדתי את ה OC מ 3800MHz ל 2800MHz בשביל להגן על המעבד מהחום. לאחר מכן הורדתי אותו ל 2666MHz לאחר שזה היה בלתי נסבל לשהות בחדר של המחשב מהחום ששורר בו. השבוע אני הולך להחליף לו את המאוורר המצ'וקמק במשהו יותר נחמד שילווה אותי גם למחשב הבא שאני מתכוון לקנות בעשור הבא. חשבתי על vendetta / vendetta 2 / DuOrb / Scythe Ninja / thermalright 120 xps / zalman או כל דבר אחר שעושה בריזה למעבד יש להניח את הדעת שהקירור עולה בין 180 ל 250 שח. או לחילופין לחסוך את הכסף ופשוט לבחור ב Freezer 7 Pro ושלום על ישראל? דבר נוסף, זהו מחשב שעובד 7/24 ו…

• 11 תגובות
    • 896 צפיות
  9. זה המפרט החדש שייקנה בקרוב- GIGABYTE EP43-DS3L Intel P43, יחידות 1 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3362 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel 4GBPI CL4-4-4-12, יחידות 1 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3252 ASUS DVD DVD-E818AT WHITE+BLACK 18X SATA, יחידות 1 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=796 SAPPHIRE RADEON HD4850 512MB DDR3 PCI-E, יחידות 1 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3330 Samsung 2243BW LCD 22" 1:8000 5MS, יחידות 1 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3080 Intel Core 2 Quad Processor Q6600 2.4GHZ BOX Stepping G0, יחידות 1 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=203 Arctic Cooling Fre…

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  10. Started by bears,

יש הבדל בין מארז פתוח לסגור? 4850 ממש ירעיש עם מארז פתוח?

• 4 תגובות
    • 822 צפיות
  11. Started by RLM,

אני שוקל לקנות את הקירור הזה של ThermalTake: (http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0391/cl-p0391.asp) יש לי לוח P35-DS4 של ג'יגה בייט. ללוח יש צלעות קירור די גדולות, ואני חושש שהם יפריעו לקירור. מישהו יודע אם זה מתאים? למישהו יש לוח כזה וניסיון עם קירורים מהסוג הזה? אולי חשוב לציין שכל 4 הסלוטים של הזכרון תפוסים, ככה שאם הוא מפריע לזכרון זו גם בעיה. (למרות שאני מאמין שהוא לא אמור להפריע..) ובכלל, איך הקירור הזה? אני יודע שיש קירורים יותר טובים ממנו, אבל אני מחפש גם משהו שיראה טוב, וגם יחסית למחיר לדעתי הוא נותן תפוקה לא רעה.. לא? תודה

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. כמובן שעדיף להוציא כמה שפחות... OC מתוכנן בקרוב... השאלה היא עם הפריזר אקסטרים מספיק וטוב... איך הביג טייפון? הוא הכי טוב לזה או שכבר להתחיל לחשוב על יותר יקר של טרמלרייט... אני לא מתכנן OC משהו פריקי. המחשב הוא למשחקים וHD

• 6 תגובות
    • 748 צפיות
  13. תמיד אני קונה את ה"ספריי" האלו שמוכרים בכל מיני מקומות והם לא ממש יעילים או טובים חשבתי לקנות קומפרסור כמו שאתה בא לחנות ומנקים לך איתו אבק מן המחשב. מה אתם אומרים? מכירים כאלו טובים? ואיפה אפשר לקנות? תודה.

• 30 תגובות
    • 13.6k צפיות
  14. Started by ofir_b,

יש לי innovision 9600gso 768MB, אין לו חיישן טמפ',אבל אני מרגיש שהוא חם אם שמים יד, וגם ניסיתי ATI TOOLS ואין שם צג של מאוורר, אותו הדבר גם בזה של הNVIDIA... מה לעשות? איך לשנות?

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by EAD,

היי אני יודע שהמעבד הזה מבחינת CPUZ יכול להגיע גם ל105 או משהו כזה ואני יודע שיש לו חתיכת מעטפת חום (4 ליבות וכל זה), של איזה 136W ! אז לכמה אני אוכל להגיע איתו בOC לפני שאדאג? אתמול בצהריים שהיה ממש סופר חם, בדקתי והגעתי איתו לאיזה 80+ עם OC ועומס של 100 אחוז על כל 4 הליבות. השאלה האם זה תקין ובאיזה שלב צריך להתחיל לדאוג?

• 13 תגובות
    • 846 צפיות
  16. Started by 1900GT,

שלום, אני רוצה לעשות OC למחשב הישן שלי: CPU Type Intel Pentium 4, 1700 MHz CPU Alias P68, Willamette Motherboard Name Asus P4S533-VM DIMM1: Kingston ValueRAM KVR266X64C2/256 DIMM2: 64 MB PC1600 DDR SDRAM North Bridge: SiS 651 South Bridge: SiS 962L GPU: NVIDIA GEFORCE 4 MX 420 64MB וניסתי לעבוד ע"פ המדריך שבאתר אך אין לי שום הגדרות בביוס כמו שמתוארים שם. ואין לי כל כך מושג איך להתחיל. אודה לכל מי שיעזור לי...

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by quepasa,

בשע טובה קיבלתי את הכרטיס (תוצרת G CUBE) יש המלצה איך לקרר אותו ???

• 8 תגובות
    • 651 צפיות
  18. Started by EAD,

היי מה ההבדל בין מתח של המעבד, לבין VTT ומה הערכים שצריך בערך שיהו בהם? אני יודע מה הם בערך, אבל רוצה הסבר מדוייק יותר כמו כן במעבדים מרובעי ליבות סטיל Q9450 וQX9650 וQX9770 מה המתחים הרצוים להשיג OC? ומאיזה מתח צריך להתחיל לדאוג? (כלומר יותר מידי מתח) תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 533 צפיות
  19. Started by gladiator1105,

בלי עזרה בי כלום איך יפה ? מפרט : ‏Core 2 Duo E8400 ‏Freezer 7 Pro ‏EP45-DS3R GIGABYTE ‏2x1GB OCZ Reaper HPC Edition‎ 800mhz cl4 ‏HD 4870 512MB ‏320GB 7200RPM, 16MB, SATA II‎ ‏Thermaltake Armor+ MX Enermax ‏PRO82+ 525W 3dmark vantage 8000 3Dmark 2006 = 15000 super pi = 11 sec. מנוחה 46 מעלות 100% load 57-63

• 9 תגובות
    • 767 צפיות
  20. Started by djelectric,

אוקיי, דבר שמאוד מאוד מטריד אותי זה שכל תוכנה אחרת מציגה לי טמפ' שונות למעבד?!? למה זה קורה? מה, לכל תוכנה יש חיישן משלה או משהו? אני ממש לא מבין את זה, זה לא כמו בטמפ' של כרטיס מסך?! מה הבעיה שתוכנה תציג את זה כמו בביוס? או שגם זה לא אמין.. .. אני לא יודע מה הסיבה שתוכנה תציג לך טמפ' שונה ממה שהמעבד שלך באמת עובד.... טוב... כרגע הדבר שאני הכי מאמין לו הוא ה OCCT זה מטריד אותי כי אני בקרוב מקבל לידי את ה thermalright ultra 120 extreme כמובן שאני יפרסם תמונות וביצועים והכל כשזה יהיה מוכן, אני כבר מתכונן לפציעות שהמחשב שלי יעשה לי

• 2 תגובות
    • 605 צפיות
  21. יש לי cf של שתי כרטיסי מסך של ati מישהו יכול להמליץ לי על תוכנה להמהרת המאוורים ? מי שמציע אני יהיה ממש שמח אם יתן גם הסבר קצר איך לעשות את זה תודה רבה

22. Started by xtract1,

אוברקלוק לא יהיה מתוכנן. כעיקרון אני רוצה משהו שיאפשר לי לעבוד בטמפ' טובות גם כשהמעבד ב-100% מאמץ בקיץ. חשבתי על הפריזר 7 פרו (אני מעדיף לא להוציא את מלוא הסכום,וגם 100 ש"ח זה מכובד) אבל אני לא בטוח שהוא הכי כדאי כלכלית ושהוא באמת מספיק. יש משהו קצת יותר טוב לדעתכם? איך הפריזר אקסטרים? שווה תוספת של כ-80 ש"ח? איך הוא מבחינת קירור ושקט? איך ה-OCZ Vandeta מאותה בחינה איך ה-Blue Orb למשל? Cooler Master GeminII S CPU Cooler? Cooler Master Hyper 212 CPU Cooler כעיקרון כולם נכנסים לי עד תקרת התקציב. מי הכי טוב ושקט? ראוי לציין שאני לא מחפש שקט ברמה של P182 (המארז) אבל בכל זאת. מעבר לזאת אני רוצה משהו מאוד משתלם. ככה שאם לא שווה להוסיף 80 ש"ח יותר מהפריזר 7 פרו אשמח אם תגידו לי…

• 11 תגובות
    • 914 צפיות
  23. Started by Redraff,

הזמנתי לאחרונה את טוניק 120 אבל יש בעיה עם היצרן והיבואן והוא לא יגיע אז הזמנתי את הנינג'ה 2 האם מישהו מכיר או שמע עליו ביקורות וראה בנצ'מרקים בשבילו? אני מתכנן לשים עוד מאוורר מול המאוורר הקיים פוש פול כזה יהיה טוב מה אתם אומרים? ישתווה לטוניק או יעקוף אותו? פחות טוב ממנו (חס וחלילה)?

• 2 תגובות
    • 788 צפיות
  24. טוב המפרט שלי רשום בפרופיל אני צריך עזרה אני מעוניין להגיע יציב עם קירור האויר שיש לי, בלי הרבה חום וכו', ל4.4 או 4.5 כרגע אני ב4.2 די יציב וגם הצלחתי להגיע ל4.3 (היה מאוד יציב אבל לא מושלם) מה דעתכם? יש מישהו שמכיר לוחות האם האלו של DFI וBIOS שלהם ויכול לעזור לי בצורה מאוד מקצועית? כמו כן שימו לב שיש לי 4 סטיקים של DDR3 מה שמקשה קצת על OC כבד.

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים