עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם אני צריך המלצה לקירור אקטיבי לamd2800 64 על epox8hda5j לטובת OC. רוצה להשקיע בין 200-150, הקירור ירכש מSKYPC. תודה! איך הcooler master הזה? http://www.skypc.co.il/pl_product~RR-CCH-L9U1-GP~18~0.htm#

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by arikg,

שלום וערב טוב, מבקש דעה וחוות דעת על הקירור בקישור: http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/Cl-P0401/cl-p0401.asp לצורך OVERCLOCK . תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 994 צפיות
  3. Started by avivhhaviv,

המחשב שלי ממש ממש מרעיש לא יודע אם זה המאוורר או הספק כוח (נדמה לי הספק כוח) בכל אופן, איך להפוך אותו לשקט בדרך הזולה ביותר? (יש לי את התוכנה אוורסט אם צריך לבדוק כמה מתח המחשב שלי צורך או כל דבר אחר)

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by Gil28,

המחשב של חבר שלי: q6600 ga-p43-ds3l g/skill 4096 cl4 tuniq tower enermax modu82+525w hush ביטלתי את כל ה-C1E והEIST 9*333 וזיכרונות על 800 מתח למעבד 1.28(ע"פ cpu-z.)כשהטוניק על המהירות הכי גבוהה הליבות במנוחה על כ-50 מעלות ובמאמץ עובר את ה-70 מה לא בסדר? (הטוניק לא חם מדי)

• 8 תגובות
    • 927 צפיות
  5. מישהו יכול להכין לי קירור מים למעבד ב-600$ לפי מחירים של הארץ או חול? תודה רבה! ואני מעדיף שהמערכת תושקע אך ורק למעבד, אם צריך אז גם לצ'יפסט אבל אני מעדיף רק למעבד, תודה מראש. המעבד שאיתו אשתמש יהיה QX9770 והלוח אם ASUS RAMPAGE EXTREME לידע הכללי.

• 3 תגובות
    • 504 צפיות
  6. רק שתבינו - אני מדבר על המדבקה של הציור.... זאת שיש עליה גם את הסמל של החברה המייצרת... קניתי שני 4850 של SAPPHIRE והמדבקות לא ממש ממוקמות טוב וגם העובדה שאלו מדבקות מעצבנת אותי.... בקיצור... אני חושב שאני אוהב יותר את המראה המקורי של ATI וגם הציור לא יהיה מדבקה. וכאן באה השאלה: האם הסרת המדבקה תביא לביטול האחריות? ד"א הנה שאר הרכיבים שצריכים להגיע אלי עוד איזה שבועיים: Q6600 P45-T2RS PLUS חיה של לוח... הגיע ל-690FSB..... CM 690 OCZ Reaper 4GB 1066 OCZ VENDETTA 2 Scythe ULTRA KAZE 120x38mm 2000RPM PCP&C 610W אל תדאגו.... אני עוד יעדכן ברגע שהכל יגיע....

• 3 תגובות
    • 543 צפיות
  7. Started by miaoo673,

היי, יש לי פנטיום 3.2GHZ נורת'ווד (כן ענתיקה :-\) עם קירור ביג טייפון שיושב עליו קרוב ל3 שנים. בחודשים האחרונים (בעיקר מאז תחילת הקיץ) המעבד התחיל להתחמם באופן קיצוני. 55-60 מעלות במנוחה כאשר הנסיון מלמד שבסביבות 63 הוא נתקע. אני עובד עם מארז פתוח, נקי מאבק, בחדר ממוזג. ליתר בטחון אפילו עשיתי אנדרקלוק ל2.5GHZ - לא עזר. ככה שהכיוון היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה שהמשחה הטרמית התייבשה או משהו. האם בכל זאת יש איזשהו פתרון קירור אלטרנטיבי, זמני או קבוע, מבלי לפרק את הטייפון המפלצתי מהלוח וסתם לעשות נזקים?

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  8. Started by SomeoneUknow,

שלום , אני בטוח שקראתם את אחד מהנושאים הקודמים שלי , אז עד עכשיו משחה טרמית אני קונה MX2 זכרונות אני קונה OCZ Reaper Dualchannel 2048MB 1150MHZ CL5 (במחיר מצחיק ! ) והנה השאלה הבאה שלי גוף קירור אני צריך גוף קירור למעבד כדי להמשיך את הOC ולמי שלא יודע אז המעבד שלי לא תקין (גם בOC הראשון הוא היה לא תקין אז זה לא בגלל הOC ) ובגלל המעבד הזה החלפתי HDD ולוח אם שעלו יחסית הרבה כסף אז אני מקווה שהוא יעבוד שהוא יחזור מתיקון . מה גוף הקירור הכי טוב עד 290 ש"ח למעבד ?

• 30 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by r1v,

טוב, המפרט שלי הוא כדלהלן: E8500 4.04GHz BigTyp VP Asus P5Q HD4870 512mb gddr5 gigabyte 4GB ram G.Skill 800Mhz CL4 אני כרגע משתמש ב-ATI Overdrive והוא ממשיך להעלות לי את המהירות של הליבה ושל הזכרונות וזה קצת מפחיד, כי הוא לא מתכנן להפסיק מתישהו... הליבה על 780MHZ והזכרונות כבר על 1060 MHZ (מ-900!!) השאלה האם הוא יודע מה הוא עושה או שהוא סתם מעלה? יש לי ספק של Corsair 550VX, איך אני רואה כמה חשמל הרכיבים צורכים ממנו? (אילו תוכנות? וכו'..)

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by GuyG,

רציתי לדעת כמה דברים על הרעש שהמאווררים מייצרים (אני קונה מחשב חדש והוא יהיה מטר מהמיטה) הסבירו לי שה 120mm פחות רועש מאשר ה 80mm, איך זה הגיוני..? עוד דבר, לפי הטבלה באתר של KSP (מפורט איך להכנס): בטבלה אפשר לראות את המאפיין Noise Level שבו יש db (A) & Sone. db כמו שהבנתי זה הדציבלים (ככל שיותר גבוה - יותר מרעיש- וכל ה 120mm עם דציבלים גבוהים מה 80mm). מה זה ה Sone הזה..? והאם יש עוד מאפיינים חשובים? תודה

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by xcalibur,

לפני שנגיע לצלעות קירור וכו', הבנתי שאפשר די בקלות "לסחוט" עוד מהכרטיס רק משימוש כרטיסית ה-PERFORMANCE ב-NVIDIA CONTROL PANEL. אני לא ממש יודע משהו מעבר לזה שאם הוא מתחמם צריך להעלות את מהירות המאוורר. אם מישהו יוכל לעזור לי להתחיל או להפנות אותי אל מקום כזה, אשמח. תודה. עריכה: יש לי קייס של ARMOR MX+, Q9450, 4GB MUSHKIN 1GHZ, XFX 780I

• 11 תגובות
    • 732 צפיות
  12. שלום לכם, ניסיתי לעשות OC לE8400 שלי ל4 ג'יגה,שמצריכים שהזכרונות ירוצו במהירות של 890 MHZ לפחות...אבל לא הצלחתי להגיע לשום יציבות,ותמיד הבעיות התקשרו לזיכרונות.. ניסיתי להביא להם מתח של עד 2.21 וולט ולשחרר את התיזמונים ל5-5-5-15,אבל כלום לא עזר,וגם כשהורדתי טיפה את תדר המעבד ואת תדר הזכרונות לא הצלחתי להגיע ליציבות... הנקודה הגבוהה ביותר שאליה הצלחתי להגיע היא מעבד במהירות 3.87 GHZ וזכרונות בתדר 860 MHZ...רק במצב הזה הזכרונות והמערכת כולה יציבים פיקס-והזכרונות מקבלים רק 2.05 וולט... ראיתי כאן בפורום אנשים עם מערכות דומות שהגיע עם המעבד הזה לתוצאות פשוט פסיכיות של מעל 4.5,ואני נורא מופתע ומבואס שאני לא מצליח להגיע אפילו ל4... אם מישהו יכול לייעץ לי ולעזור לי,אני אודה לו מא…

• 4 תגובות
    • 786 צפיות
  13. Started by lmok,

התחלתי לעשות OC למעבד AMD athlon 64 X2 4400+ והגעתי ל-2660. ב-idle הטמפ' של הליבות על 24\30~, ב-full load הוא מגיע ל- 44\52~ מקסימום. המתח של המעבד על 1.375. הבדיקות של prime95 יציבות בנתיים (בלילה אני אעשה בדיקה ארוכה יותר) ואין בעיות. רציתי לדעת אם הטמפ' בסדר עד כה, ואם בכלל כדאי לי לנסות להמשיך? ולמישהו יש מושג למה אני לא מצליח לשנות את המכפלה של המעבד? (זה לא זז מ-X11.5) מידע נוסף: לוח אם: m2a-vm זיכרונות: Corsair Value Select DDR2 - 2GB 667Mhz CL5 +תמונות. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 628 צפיות
  14. היי המערכת שלי ממש לא יציבה לאחרונה, וגם לפני זה היציבות לא הייתה בשמיים לאחרונה חשבתי שאולי המתחים של רכיב אחד או יותר לא נכונים, ורציתי להתיעץ איתכם. אני אצרף תמונות של החלק של המתחים ב-BIOS וכן של תכנת הניתור מתוך ה-WINDOWS. אני אפרט פה את הבעיות שקיימות: הבעיה העיקרית היא שכאשר חום ערכת השבבים עולה מעבר ל50-51 מעלות המחשב נתקע. וזה מצב שמאוד קל להגיע אליו, מספיק שאני מכבה את המזגן ותוך כמה דקות המחשב תקוע. דבר שאולי קשורי הוא שפחות או יותר מאז שיש לי 3 דיסקים SATA וביצעתי עדכון BIOS (שאגב פתר בעיה אחרת שממש הציקה) תכנת הניתור טוענת שמתח ה-NB נמוך מדי (אני אצרף תמונה) למרות שהבעיית חום היתה קיימת גם מקודם רק בצורה פחות חמורה. (לפי DFI, העדכון בעצם שדרג גרסה של ה-RAID B…

• 4 תגובות
    • 574 צפיות
  15. אני לא מצליח להעלות את התדר ל220*15, כרגע אני על 215 יציב(עבר בדיקות מאמץ רבות בין היתר S&M וPRIME95) כאשר הסטוק היה 200. העלתי את המתח עד ל1.3V(המתח סטוק היה 1.2) וזה יציב והטמפרטורה של המעבד לפי SPEEDFAN לא עוברת את ה-50 במאמץ. ב218 המחשב מדי פעם עובד כאשר בריסט המחשב לא מצליח לבצע POSTלפעמים וב-220 המחשב פשוט לא עושה POST אף פעם. יש לי לוח אם של MSI 945P פלאטינום, ספק כוח 500W של EZCOOL וזיכרונות של OCZ 667MHZ 2*1GB. לא נגעתי בשאר המתחים רק במתח של המעבד. עברתי על מאגר ההמהרה וראיתי שאצל הבחור הזה http://hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=908 התדר של הPCI-E היה הבעיה, אבל אצלי אין אפשרות לAUTO, רק להגדיר בין 100 ל-120. יש רעיונות?

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. יש לי כרטיס מסך HD4870, המחשב שלי כולו מחובר לקירור מים, ויש הכנה לבלוק לכרטיס מסך, אני צריך הצעה לבלוק שיתקים ל 4870, שיהיה סביר ולא יקר מידיי... אני חושב אזור ה 200~ שקל אם יש... תודה אה ועדיף משהו שלא מחייב הזמנה ארוכה...

• 12 תגובות
    • 917 צפיות
  17. שלום, המפרט של המחשב הוא: intel core 2 quad Q6600 Gigabyte GA-X48T-DQ6 Intel® X48 Express Chipset LGA 775 OCZ 4Gb Kit DDR2 800MHz PC2-6400 ReaperX HPC 4-4-3-15 OCZ2RPX800EB4GK (קירור מעבד)SunBeam TUNIQ TOWER LED 120MM Nvidia Geforce 8800GTS 512 Corsair HX Series 620W PSU Seagate Barracuda 500GB 3.5 7200Rpm SATA II 32MB מה המקסימום ה"בטוח" בOVERCLOCKING שאני יכול להוציא מהמערכת הזאת? ואיך? מדריך שלב בשלב יתקבל בברכה! בתודה מראש אבי .ה

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by EnerGy,

שלום! אני מחפש קירור לדיסק קשיח. למעשה תכונת הקירור פחות חשובה, יותר חשוב לי ההפרדה בין הפח של המארז לדיסק קשיח. כרגע יש לי 3200AAKS שמשום מה עושה "רעידות" מעצבנות כאלה (Vibration) ואני מחפש משהו שימנע את זה. חשבתי על זה: http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=649 האם הקירור יעשה את העבודה?

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  19. קניתי מחשב חדש עם Q9450 ויחד איתו קיבלתי את ARCTIC FREEZER PRO 7 http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=79&data=2&disc= במחשב הישן שלי יש לי את ה-THERMALTAKE GOLDEN ORB 2 http://www.thermaltake.com/product/cooler/retail/cl-p0220/cl-p0220.asp#overview 1) אני יודע ששניהם סוקט 775, האם ניתן להחליף בין המאווררים אף על פי שלא מצויין בפירוש QUAD CORE ב-TT? 2) אם כן, האם כדאי לי להחליף בין השניים מאחר שה-ARCTIC מעט רועש לטעמי. 3) אם לא, על איזה מאוורר או קירור באשר הוא הייתם ממליצים על מנת שיהיה שקט ככל הניתן בהנחה שאולי יעשה OC בעתיד והמחשב הוא כמובן בנוי למשחקים? 4) תקציב עד 300 שח עם אפשרות להתגמש בעת הצורך. תודה מראש.

20. רכשתי 2 סטיקים של קינגסטון מסוג KHX8500D2K2/4G [ כל סטיק 2 GB ] בביוס מופיע כ - 800 למרות שהזכרון הוא 1066 , ידוע לי שיש צורך לשנות את המתח ל - 2.2 V -השאלה איך מבצעים זאת ? לוח האם הוא GIGABYTE EP45-DS4 - כרגע "הכיתוב" מוצלל "וקופץ" לערך הבא..... אשמח להדרכה כיצד מאפשרים לערכים "המוצללים" בוולטים להשתנות [OVERCLOCK במלים פשוטות]. מקוה שהייתי ברור מספיק, תודה מראש לעוזרים. :s05:

• 9 תגובות
    • 939 צפיות
  21. אני מזמין את האנטק 300, וכמו שאתם יודעים מגיעים איתו 2 מאווררים. אחורי 120, ועליון 140. יש אפשרות להכניס עוד 3 מאוורים, 1 ישירות על הכרטיס מסך ו2 על ההארדיסק. קודם כל, לא הבנתי איך הסידור עובד כרגע בלי תוספת מאווררים... האחורי מכניס, והעליון מוציא? ובמידה ויוספו עוד 3 מאווררים שיכניסו, האם המאוורר העליון, היחידי שמוציא אוויר, יעשה את העבודה כמו שצריך? במידה ואני טועה, אשמח להסבר אחר... דבר נוסף, אני צריך המלצה על מאווררים מומלצים מבחינת יחס של רעש/קירור.. כי הבנתי שהמארז דיי שקט וקריר, אז הייתי רוצה לשמור על האיזון הזה. בייחוד שהמחש מטר מהמיטה שלי :-\ תודה מראש!

• 38 תגובות
    • 4.4k צפיות
  22. Started by ArtyPP,

אזז ככה כמו שאתם רואים בחתימה תמערכת שלי, יש לי E2180 והוא נחשב למעבד קר יחסית הוא עובד לי כרגע על 2.0GHZ ועל מתח של 1.325 סטוק טמפרטורות מנוחה-35 מעלות, מאמץ 40 מעלות וכשאר אני מעלה תמהירות ל3.0GHZ מתח ל1.575 הטמפרטורות במנוחה 40 מעלות, במאמץ 50 עד 55 מעלות זה בסדר ? כשאני נוגע בגוף קירור הוא קר מאשר חם ואני לא מבין כלום, בנוסף החדר שלי חם בטירוף והמארז של המחשב פתוח מי שני הצדדים וניראה לי שהחיישנים של המעבד מזייפים יכול להיות מצב כזה ? ועוד שאלה יש לי GF9600GT שעובד על טמפרטורה של 50 מעלות במנוחה ו65 מעלות במאמץ מלא זה טמפרטורה טובה או גרועה ? השאלה פו האם אני יכול להרשות לעצמי OC במעלות כאלו או שלא כדי לנסות ? כי אחרי שהעלתי לתדרים הבאים 700-2000-1750 הכרטיס פשוט סירב…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by Optimus_Prime99,

אני מעוניין לבצע אוברקלוק למעבד שלי אך אין לי מושג איך עושים זאת ואם בכלל אני מסוגל לעשות זאת. אבקש ממכם אם אתם יכולים לתת לי את הפעולות הנדרשות ממני אחת אחת ואיך עושים באמת. המפרט שלי הוא כך - gigabyte d3L motherboard intel quad core q6600 + thermaltake v1 samsung 800mhz 2 gb ram leadtek px8800 gt 512 mb westren digital 320 gb sata 2 16 mb buffer אלה הטמפ' שלי בזמן מנוחה. - הFREQUENCY שלי תקין? זה לא אמור להיות על 2400MHZ? תודה לעוזרים ואשמח לקבל עצות האם כדאי לי בכלל להתעסק עם זה או לא.

24. Started by klips,

יש לי מחשב 4 ליבות ומאורר קירור עם צלעות של OCZ הבעיה שהוא מרעיש לי אני מחפש מאורר למעבד שיהיה שקט מאוד גם שהמחשב מתאמץ זהו המפרט שלי מעבד Q9300 CORE 2 QUAD לוח אם MSI P7N SLI PLATINUM מ.למעבד OCZ HEATPIPE SOCKET 775 כ.זכרון OCZ REAPER 4GKIT DDR2 800 MHZ כ.מסך Innovision 9800GT 512MB X2 דיסק קשיח 500GB SEAGATE ספק כוח EZCOOL 14CMF 1050W REAL צורב LG DVDX22 מאורר למארז 19DBA 8סמ X2 מארז LED+25CM FAN BLACK SILVER

• 5 תגובות
    • 580 צפיות
  25. Started by n14charlie,

המעבד שלי ,e8400,ב3.6ghz ושאני עושה בדיקה של prime95 הוא מגיע למקסימום של 61 מעלות בReal Temps - זה גבוה מדי?

• 3 תגובות
    • 536 צפיות

דיונים חדשים בפורומים