עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Hadas89,

שנה טובה לכולם, קודם כל. מקווה שהגעתי למקום הנכון לשאול לגבי טמפרטורת המעבד שלי Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T5750, 2000 MHz (12 x 167) מחשב חדש שנקנה לפני שבוע...האם זה סביר 50 מעלות צלזיוס מינימום (מטפס לעיתים גם עד 60) בעת חצי מנוחה (מס' תוכנות פועלות ברקע אבל לא משחקים או משהו כזה)? אנא הסירו דאגה מליבי... תודה מראש!!!

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  2. למי שלא יודע אתמול קניתי ac extreme החדש והטמפרטורות ניראות לי חמות מדיי עם e7200 3.8ghz הוא מגיע ל70 מעלות ולפעמים קופץ ל75 גם שווה לי להחזיר אותו ולקחת את הקירור scytech infinity ? יש בינהם הבדלים גדולים ? או שאולי הקירור שקיבלתי לא בסדר ?

• 31 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by star010101,

שלום לכולם, מדובר ב-3 דיסקים קשיחים המותקנים אחד מעל השני במארז COMPUCASE 6C11 , הטמפ' שלהם נעות בין 36-39 מעלות אחרי לילה של פעילות. יש לי מפוח EVERCOOL (שאני לא מבין מה הוא נותן לי ורק כי הוא מרעיש אני משאיר אותו), מאוור קדמי לדיסקים COOLERMASTER , מאוור אחרוי שבא עם המארז 12CM. הטמפ' סבירות או כדאי להוריד אותן איכשהו? ואיך אפשר לעשות זאת במארז זה? תודה רבה , חג שמח ושנה טובה לכולם!!!

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  4. Started by Alroit,

שלום לכולם לאחר ניברון ארון בהמון פוסטים באתרים מרובים אני רואה שיש המון אוברקלוקרים שמגיעים למתחים של 1.65 למעבד האם באמת ניתן לתת כאלה מתחים, כלומר מעל ל- 1.45 אני באמת רוצה להגיע ל מכפלה של 500X9.5 ומעלה ראו מצב נתון של OC בתמונה תודה על העזרה מראש [attachment deleted by admin]

5. בזמן האחרון שמתי לב שהמעבד שלי סובל מהתחממות רצינית יותר מתמיד בשעת עבודה בתוכנות או משחקים כבדים (כ-70 מעלות) הבנתי כבר שעשיתי טעות שלא רכשתי גוף קירור כאשר קניתי את המחשב, והחלטתי להקציב כ-200 ש"ח לקירור איכותי ושקט. אני לא בקיא בנושא הקירור ולכן אני צריך את העזרה המלאה שלכם שאני אקבל את התמורה הכי טובה לכסף. תודה מראש לעוזרים

• 10 תגובות
    • 869 צפיות
  6. Started by shlominavi,

שלום עשיתי בדיקת מאמץ בOCCT ואחרי כמה דקות שהוא בערך הגיע ל98.5 אחוזי מאמץ הוא עשה לי מן צפצוף וכתב שהמעבד חם... חשוב לציין שהוא כתב לי בתוכנה 68 מעלות וREAL TEMP כתב 58 (למה ההבדל העצום הזה בין התוכנות?) מה לעשות?? הינה תמונה: http://www.siz.co.il/my.php?i=zrwmxmhzeymt.bmp

7. Started by yousux,

אני מחפש קירור למעבד Q9550 מחנות TMS. המעבד יעבור OC, אבל החשיבות כמובן היא שקט המערכת. על איזה שילוב קירור + מאורר (אם צריך) למעבד אתם ממליצים מפה http://tms.co.il/pcbuilder/4 ? אין לי בעיה להשקיע ב 120 xTreme + מאורר טוב אם זה שווה את זה (בעיקר מבחינת השקט). הבנתי שה vendetta 2 גם טוב מאוד, אבל אין אותו שם...

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. אני מעוניין לקנות כרטיס מסך 9500GT DDR2, הבנתי שעדיף לי לקנות עם אוורור פאסיבי ככה הוא יותר שקט וגם ככה הכרטיס פחות מתחמם. באותה חנות שאני מעוניין לקנות יש להם: 1. כרטיס גרפי Club3D nVIDIA GeForce 9500GT Silent 512MB PCIe ¤415, קישור: http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=CGNX-HG952Y - הכרטיס הזה מגיע עם 3 שנים אחריות, קירור פאסיבי (יש להם גם את אותו הדגם של החברה הזאת עם קירור אקטיבי ב30 שקל פחות בערך) ובחנות אמרו לי שבמידה ויהיו בעיות אז יחליפו לי בחדש במקום שאני אחכה שהוא יחזור מתיקון אבל הבעיה שאני לא כ"כ מכיר את החברה CLUB3D , בחנות הבנתי שהם יבואנים של החברה הזאת ובגלל זה במקרה של תקלה הוא מחליף לי בחדש במקום והם נראים ממש רוצים להכניס לי את זה למפרט של המחשב. 2. כ…

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  9. Started by the king2006,

שלום .. יש לי את המערכת הזאת : PD 930 3.0GHZ קירור סטוק בינתיים MSI 945P 2G DDR2 533 אני רוצה לעשות OC למעבד לפחות ל 3.5 , קראתי את המדריך ויש דברים שלא הבנתי . מה אני אמור לבטל בביוס איזה אפשרויות ואיך אני מחלק את הזכרונות ?? תודה לעוזרים

• 51 תגובות
    • 2.7k צפיות
  10. Started by parsi1,

אני מתכנן לקנות מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box, קישור: http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 האם אני יכול להסתפק בקירור הרגיל של אינטל שמגיע עם המעבד או ששווה להחליף אותו לקירור אחר ? אני לא מתכנן לבצע OC למעבד... איך הביצועים של הקירור של המעבד שציינתי אינטל ואיך הרעש שלו ?

• 2 תגובות
    • 601 צפיות
  11. שלום לכולם, אני מנסה לעשות oc למעבד שלי e8400. יש לי לוח gigabyte דגם ex38-ds4. לפני שהעלתי את ה bus ביטלתי את התכונות C1E ו EIST ועוד כמה, ראה תמונה - Image00001.jpg - 0.03MB אם הקישור לא פועל אז יש עוד קישור לתמונה - http://www.zshare.net/image/19596538324f880a/ אחרי שביטלתי את הכל העלתי את ה bus ל 400 (במקור הוא היה 333) ולא שיניתי את המכפלה אלא השארתי על 9 ולכן התדר היה 3.6Mhz במקום 3. אח"כ שיניתי גם את המכפיל של הזיכרון, ה spd ל 2.00 כדי שיתן לי 800Mhz שזה הסטוק של הזיכרון שלי. אחרי זה שמרתי את ההגדרות ועשיתי ריסטרט אבל משום מה ה cpu host clock חזר להיות disabled וגם ה spd חזר להיות במצב auto במקום 2.00! כלומר ה bus ששיניתי נשאר 400 אבל זה לא עוזר כי ה cpu host clock…

• 4 תגובות
    • 801 צפיות
  12. Started by elad-k1,

התקנתי את התוכנה speedfan בשתי מחשבים אני מעלה את האחוזים וזה לא מעלה תמהירות לא מנמיך ! איך משתמשים איתה ? יש לי גם תתוכנה אוורסט על המחשב אולי אני ישתמש בה? ואם כן איך ? תודה

• 1 תגובה
    • 542 צפיות
  13. Started by elad-k1,

שלום.. המאוור של המעבד של האורגינל נהרס וקניתי מאוור עם גוף קירור http://www.lineshop.co.il/Product.asp?Pid=321111155&Cat2Cat1ID=46&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he ושאני מחבר את החשמל של המאוור ללוח אם ב cpu fan הוא מגיע למהירות 900Prm גג..ושאני מחבר ל sys fan הוא מגיע ל1150 !! ובטמפרטורה זה מופיע עד 43בערך! שזה טמפרטורה טובה אני חושב! אז מה מוזר פו אולי ביגלל שזה גוף קירור גדול? כי בדרך כלל מימה שזכור לי זה אמור לעבוד על ה1800 prm! למה זה ככה? תודה

• 1 תגובה
    • 518 צפיות
  14. כשקניתי את המחשב ראו מפרט, חבר שלי עשה לי OC למעבד ל3 GHZ במקום 2.2 בסטוק. מסיבה כלשהי ולא ידוע התאפס לי הOC אבל המתח נשאר כפי שהיה (1.45 אם אני לא טועה) עברה חצי שנה מאז שהOC התאפס , וניסתי עוד פעם לעשות לבד OC. נכנסתי לביוס והורדתי את המכפלה מ11 ל8 ואת FSB העלתימ200 ל375.במתח לא נגעתי. יצאתי עם שמירה, אבל משום מה כשאני מדלחק מחדש את המחשב המכפלה נשארת 8 אבל הFSB יורד ל200, וכתוב במסך השחור כשאני מדליק את המחשב 1.6GHZ איפה אני טועה? נ.ב בהתאפסות המוזרה רק התזמון של הזכרון חזר לסטוק ומהירות המעבד חזרה לסטוק, כל שאר ההגדרות נשארו כמו שהיו לפני(בזמן הOC)

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. יש משהוא בספיד פאן שהוא רותח ואני לא יודע מה הוא כבר הגיע ל130 ויש עוד משהו שכל פעם עולה את לרמה של להבה ויורד חזרה לנורמאלי ואני גם לא יודע מה הוא הדבר הראשון שהגיע ל130 מסומן באדום מה הוא? והשני מסומן בכחול ועוד שאלה מה זה אומר שיש חץ כחול למטה? שזה קר? תודה רבה לעוזרים וכמה שיותר מהר אני מפחד שישרף לי הרגל מהמחשב http://img510.imageshack.us/my.php?image=sssssaq7.png

• 4 תגובות
    • 717 צפיות
  16. Started by t-macc,

האלן שאני מעלה ב ATI TOOL 1 MHZ רק שאני לוחץ על הפלוס,ישר כל המסך נהפך לארטיפקט מישהוא יודע מה הסיבה ? כרטיס 9800GT מעלות במנוחה 46 (הם בסדר אגב ?) תודה

• 0 תגובות
    • 488 צפיות
  17. Started by AloNs01,

אני רוצה לקנות 2 מאווררים למארז CM690 שיהיו 120mm, כרגע אני רוצה לקנות את Thermaltake Thunderblade 120 mm, והשאלה שלי היא האם הוא נחשב מאוורר טוב? או שיש יותר טובים במחיר של 60-70 שקל ליחידה?

• 7 תגובות
    • 786 צפיות
  18. Started by BENNY-L,

איך אני מרכיב את המאוורר על הגוף קירור אני לא מצליח יש 4 גומיות

19. Started by Director,

שלום לכולם , המאורר של המארז שלי (מתחת לספק) אמור להתחבר ללוח אם או לספק ? כי ראיתי בסרטון כלשהוא שאותו בן אדם מחבר את המאורר ללוח אם .. תודה

• 2 תגובות
    • 495 צפיות
  20. Started by Bashash,

אז קיבלתי את החלקים למחשב החדש והנה הוא! (סתם רוצה לשתף...) ועכשיו לנושא.... עשיתי OC ל-Q6600 שלי ל-3GHz (באס 333 ומכפלה 9). שמתי מתח 1.28 והכל יציב. נסיתי להעלאת לבאס 355 ומכפלה 9 אבל המעבד פשוט לא מוכן לעשות זאת! שמתי מתח 1.5 אפילו וברגע שהוא טוען את מערכת ההפעלה המחשב קורס. ניסיתי 400X8 1.5V ולNB +0.1 לא עובד, ניסיתי 356X9 1.5V לא עובד. אני ממש מיואש.... לגבי המעלות אין בכלל מה לדאוג... אני עוקב אחריהן כל הזמן עם REALTEMP והכי רחוק שהמעבד הגיע היה 45 (ב-PRIME95 עם OC 333X9). מה אתם אומרים? לנסות +2 ל-NB? נ.ב - המפרט פה למטה...

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by le011,

שלום לכם האם ישנה אפשרות להורדת מתחים למעבד פרסקופט?דרך לוח האם בביוס זה לא אפשרי תודה ושנה טובה לכולם

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  22. טוב ככה המעבד הוא e2180 הלוח שלי הוא p5gc-mx\1333 אני יודע שהוא לא הכי מתאים לאוברקלוק,אבל אפשר לשנות מכפלה,להעלות\להוריד באס,לשנות תזמוני הזכרון,לשנות מהירות מאוורר ועוד כל מיני אפשרויות שיאפשרו אוברקלוק מוצלח. הזכרונות שלי הם 667 מה"צ יחס בין המעבד לזכרון 10:6 לא הבנתי עוד איך לעשות ל-1:1 אשמח אם תסבירו.. איזה אפשרויות אני צריך לבטל? אגב יש לי קירור סטוק(טמפ' ממוצעת של 29 מעלות צלזיוס[:-אני מדען*) יאללה תגידו לי איך מתחילים? כאילו העלאתי באס מ-200 ל-223 שהביא את המעבד ל-2.24 (שיפור של כ-240 מה"צ) אבל מעבר לכך אני לא מצליח יענו המחשב לא עולה פשוט.. יאללה מה עושים[= תודה חברה!

• 2 תגובות
    • 652 צפיות
  23. האלן ככה:אני אמור לקבל מערכת חדשה,ניסיתי בנתיים להמשיך את ה OC למעבד הנוכחי AMD4600. עד עכשיו יכולתי להוריד את הזכרון ל 533. הוספתי עוד סטייק של זכרון (1 גיגה 667 עובד בדואל)הכל ניראה בסדר יותר מהר תזמונים נראו כי השתנו לטובה. אך שאני מ 667מןריד ל533 אני לא מקבל פוסט ויש צפצוף ארוך. בבדיקת יציבות המעבד עובר את הבדיקה (רבע שעה ככה )ושאני מצרף את הזכרונות הוא ישר קורס.על מהירות 667 סטוק ,ב OC הוא מגיע ל 700+(אז אני מאמין שזו הבעיה) רעיונות התקבלו בברכה

• 0 תגובות
    • 463 צפיות
  24. שלום יש לי מעבד intel r 2000 mhz לוח intel brownsville d845gbv והלוח אם הזה לא נותן לי אפשרות לבצע אובר קלוק מהביוס בכלל. אני מאוד רוצה לבצע אובר קלוק, כי המשחב באמת עגלה ניסתי להתשמש עם התוכנה clockgen ושמתי בדיוק את ה pll הנכון אבל זה לא הציג לי את המהירויות הנכונות. האם אפשר לבצע אובר קלוק בעזרת תוכנה אחרת? או אפשר לעשות איזה מוד חומרתי ללוח? תודה

• 3 תגובות
    • 459 צפיות
  25. שלום לכולם יש לי את כרטיס המסך nvidia 6800gt ויש לי בעיית חום קשה איתו. הכרטיס פעם עבר אובר קלוק בעזרת התוכנה atitool.בקיצור התוכנה מחשבת את התדר המקסימלי שהכרטיס יכול להגיע, והיא ממש הרסה לי את הכרטיס. בזמן הרצת התוכנה הכרטיס הגיע לי ל110 מעלות! ניתקתי הכל וכיבתי את המחשב. מאז הכרטיס שלי במנוחה על טמפרטורה של 56 מעלות ובמאמץ הוא ממש משתגע! הטמפרטורה עולה ממש ממש מהר ל70 +-. יש לציין שמאז אני לא במצב של אובר קלוק. כדי לנסות לקרר אותו אני דבר ראשון העלתי את מהירות המאוורר שלו ב riva tuner ל 100 אחוז וניקתי את הכרטיס מאבק. אבל עדיין הטמפרטורה גבוהה, גם בגלל שהמאוורר שלו הוא איטי. בגלל המצב הוספתי לו לצלע קירור את המאוורר של המעבד athlon שהיה לי ז"ל, אבל עדיין! שום …

• 11 תגובות
    • 887 צפיות

דיונים חדשים בפורומים