עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. זה המפרט שלי מחשב חדש עלה לי 5000 ש"ח מעבד- INTEL E8400 3.0GHZ לוח אם - ASUS PQL-E כרטיס מסך - GIGABYTE ATI 4870 512 זכרונות- G.SKILL 4GB 2GBX2 CL4 PI כמו כן יש לי וואחד קירור על המעבד THERMALIGHT ULTRA 120 EXTREME ומארז GIGABYTE 3D AURORA עם 3 מאוורים בפנים וסירקולציה מצוינת יכול להיות שהתוכנה הזאת משקרת? יש עוד מקום לבדוק טמפרטורות? אם יש לי בסוף בעיה של חום מה אני אמור לעשות? [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 592 צפיות
  2. Started by orengreen,

Hello everybody, I just got this new computer (see my mifrat), and until today I didnt think about OCing it. Im not going to buy new CPU fans or mod it in any way. I just want to know if there is an easy and safe way to OC it, and if you could give me a link to a tutorial or something that can show me how. Thanks!

• 8 תגובות
    • 675 צפיות
  3. Started by yacovmateo,

שלום יש לי מחשב שאני מביא בעוד כמה ימים ושמעתי מאיזה אחד שהHT בכלל לא טוב לאוברקלוק זה נכון? הנה המערכת משחב cpu:Intel Pentium 4, 3000 MHz (15 x 200) mainborad:ASRock P4i65G (3 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) 1 memory dimm:Samsung M3 68L6523CUS-CCC 512 MB PC3200 DDR SDRAM 2 memory dimm:Kingston K 1 GB PC3200 DDR SDRAM GPU:nVIDIA GeForce 7600 GS 256DDR2 128BIT AGP HDD1:Maxtor 6Y080L0 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) HDD2:WDC WD400LB-07DNA2 (37 GB, IDE)50 Optical Drive:GJEZIDC 0XMNW5I3K SCSI CdRom Device 40 Optical Drive:SONY CD-RW CRX215E1 (48x/24x/48x CD-RW)70 Optical Drive:SONY DVD RW DW-Q30A X16 100 POWER SUPLY:HEC 400W CASE:HEC COLING:ZALMAN 120mm…

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  4. Started by lipact,

קודם כל אני חושב שהמחשב נורא חם מפרט המחשב intel e6600 2gb ram 320gb 8600GT xp עכשו אני משחק איתו המון והוא מתחמם נורא אפשר לראות בתוכנה speedfan מה אתם ממליצים לי לשפר אני חושב לקנות איזה קירור מים באיז 500 שקל

• 12 תגובות
    • 868 צפיות
  5. Started by Class889,

קודם כל השגתי מעבד E6300 במקום הE2180. עם המעבד הקודם העבודה היומיומית הייתה על 375*9 עכשיו עם המעבד הזה ממש פתחתי ללוח ולזיכרון תצורה. הצלחתי להפעיל את המחשב על 485FSB אבל מרוב החום הוא התכבה. אני כרגע עובד על 465 והכל יציב וחלק. אבל כשאני לדוגמא מפעילORTHOS הטמפ' במקסימום עולה ל78. כאשר שהטמפ' הרגילה היא 45 בערך. השאלה שלי היא כזו... האם זה בסדר טמפ' כזו גבוהה?? אני עובד עם טוניק חדש טוניק טאוור...

• 3 תגובות
    • 723 צפיות
  6. חשבתי להחליף את הקירור של המעבד ממה שקיים כבר שנים ל-ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro. (זה מה שהבנתי מהפורום הזה, אם אתם ממליצים על משהו אחר, זה הזמן לכתוב). עכשיו השאלה האם אפשר לפרק את הקירור הישן, להפריד את המאוורר מגוף הקירור ואיכשהו לאלתר כמאוורר נוסף למארז? מישהו עשה פעם דבר כזה?

• 7 תגובות
    • 626 צפיות
  7. שלום! בימים הקרובים אשדרג מחשבי... אני כנראה יילך על זכרון 800GHZ הסטנדרטי אבל הייתי רוצה ללכת על יותר מזה. אז האופציה היא לעשות אוברקלוק לזכרון 4G 1066GHZ. (מעבד E8400) והתעוררו שאלות: 1. האוברקלוק ישפר את מהירות המעבד? איך זה יבוא לידי ביטוי??? 2. האוברקלוק לא יפגע בזכרון? אם האוברקלוק מאיץ את הזיכרון, למה לא כל זכרון מגיע ישר עם אוברקלוק? אין שחיקה או משהו? 3. אם כן אז איך עושים אוברקלוק לזכרון? תודה רבה ויום טוב

• 6 תגובות
    • 871 צפיות
  8. היי, צצו לי שתי שאלות לגבי קירור שמאוד אשמח אם תענו עליהן 1 אפשרי לחבר מאווררים ללוח האם בצורה כזו שאת החשמל הם יקבלו מחיבור נפרד למולקס שבא מהספק, והכבל הצהוב שדרכו ניתן לבדוק מה מהירות המאוורר יהיה מחובר ישירות לחיבור המיועד בלוח האם? הכוונה היא לחתוך את החוטים של החשמל ולחבר אותם דרך פאן בס, אבל אני עדיין רוצה דרך לנטר את המהירות ולכן להשאיר את הכבל הצהוב מחובר 2 קירור מים לכרטיס מסך לא הצלחתי למצוא בחנויות בארץ בלוק לכרטיס מסך HD4780X2 שיקרר גם את המעבד וגם את הזכרונות, ולכן השאלה מתפצלת האם יש חנויות שמוכרות בלוקים כאלו? והאם בלוק כזה דורש משאבה יותר חזקה מאשר בלוק רק לGPU, אם כן איזו מומלצת? תודה מראש שחר

• 9 תגובות
    • 868 צפיות
  9. Started by taotao,

שלום לכולם, אני נמצא בתהליך עדכון קטן של המערכת קירור מים שלי (החלפת מיכל/צנרת וכו), ו"על הדרך" הזמנתי גם את ההקירור הנ"ל של TR. הנה כמה תמונות. אריזה הקירור עצמו אביזרים הסרה של הקירור מה8800GT של BFG. זום על הליבה והזיכרון, לזכות BFG יהמר שהם לא חסכו במשחה הטרמית, שהגיעה לכל מקום בליבה. התקנה של קירור הזיכרון, שלמרות הפאד הטרמי ה"דק", נדבקו כמו שצריך. התקנה של הקירור עצמו היא די פשוט, הברגה של 4 מוטת אל הבסיס של הקירור, משם לכרטיס מסך, ונעילה עם ברגים בחלקו האחורי. קצת על העובי של הקירור ;D זהו בגדול, לצערי אני תקוע בלי מיכל, ולכן עצרתי את פרויקט עד שהוא יגיע בהמשך, תמונות נוספות, טמפ' וכו אני אעדכן בהמשך.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by Director,

הסתכלתי בתוכנה SpeedFan וראיתישכמעט כל הטמפרטורות עוברות את המקסימום . אז העלתי לכם תמונה : הראשון מצב עמוס והשלישי במצב מנוחה :\ מה אתם אומרים ? מתי ישרף המעבד או כל משהוא אחר במחשב .. ? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 528 צפיות
  11. Started by ZiX,

אז ככה.. AMD DUAL CORE 3800+ לוח אם NFORCE 4 של DFI.. 2GB RAM HD4870 512MB ששידרגתי לא מזמן (בקרוב גם המעבד..) והיה לי ספק כח 480W אם אני לא טועה ENERMAX.. שנשרף לי ביום שבת (היה קצר בבית) ושידרגתי לENERMAX 525W.. ומאז כל פעם שאני נכנס לאיזה משחק (FIFA / COD4) אז המחשב נכבה לאחר כמה דקות.. והכרטיס מסך פשוט לוהט.. ממש חם.. ואני מעריך שזאת הסיבה.. כאמור לפני שהחלפתי את הספק כח זה לא היה ככה.. יש לכם מושג איך אני מסדר את זה? ומה גורם הבעיה? כי לא חשבתי שזה שאני אחליף ספק כח יגרום לחימום יתר של חלקים במחשב שלי.. תודה *על המארז יש לי מד מעלות של הטמפרטורה במאז .. 24 - 30 מקסימום... קבוע ויש לי קירור מצויין..

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by LastForOne,

קניתי מחשב חדש שעלה בערך 700 שקל, ככה שהוא מאוד תקציבי וחלש [מחשב זמני] המפרט הוא כזה: AMD Athlon 64 X2 4200+ MSI MS-7309 DDR 2 800Mhz 2Gb אבל הבעיה שאני לא חושב שאפשר לעשות לו OC, למרות שבאייבורי אמרו לי שאפשר. אני נכנס לBIOS ולא רואה שום אפשרות שקשורה לOC, חוץ מאפשרות לצפות [רק לצפות] במתחים, מהירות שעון וטמפרטורות... מה הבעיה של הדבר הזה? מה אני יכול לעשות?

• 13 תגובות
    • 694 צפיות
  13. Started by Ramsses_II,

הרכבתי עכשיו את המחשב החחדש שלי ורציתי לדעת אם סידור הכבלים טוב... רק שתדעו שנאבקתי עם הכבלים כדי לסדר אותם יחסית "נקי" וזה היה קשה... אם זה מספיק טוב אז תגידו לי. אם זה ייפגע באוורור (והאוורור מאוד חשוב לי בהתחשב בכרטיס המסך - מצורפת תמונה חמודה -ולפי זה שיש לי OCZ Reaper&Vendetta2) אז תציעו לי איך לשנות. ואני חשבתי שיהיה קל כי קניתי ספק מודולרי... פחחח. [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום לכם כבר בחודש האחרון קניתי מחשב חדש ויחד איתו גיליתי את תחום הOC ועכשיו הגעתי ל 400 FSB זאת אומרת 3.8 GHZ עם E7200 במתח של 1.36 (טמפ' 67 מקסימום בreal temp) השאלה היא הלוח אם לא יגביל אותי אם אם אחרוג מה 400 FSB ואני ממש לא מבין בCPU-Z יש rated fsb ושם כתוב 1600 ובbus speed זה 400 ובקופסא של הלוח אם כתוב FSB OC 1600 אז מה אני צריך לעשות והאם זה מהווה מגבלה? ולגבי הזכרונות: אם הזכרונות לא יהיה יציבים אחרי OC איזה מתח אני אמור להזרים להם העליתי תמונה של הSPD בcpu-z תודה רבה לכל מגיב. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 614 צפיות
  15. יש מדריך ואני לא זוכר איפה הוא נמצא (בקשר לתדר PCI-E ). האם העלאת מתח לכרטיס מסך דרך הביוס תהיה תחלופה ל- VoltMOD (יש לי אופציה עד ל- 2.0 V ) ?

• 0 תגובות
    • 684 צפיות
  16. 60 מ"מ זה גודל בעייתי, בנתיים ראיתי רק אצל פנדה מאוורים כאלה וגם הם (כנראה לא במלאי) אז...מי מכיר ? מחפש משהוא בפחות מ 20DB. ושיתן משהוא בסביבות ה 15 CFM . תודה רבה !

• 1 תגובה
    • 563 צפיות
  17. Started by iem,

רציתי לדעת האם הטמפ' והמתחים תקינים, ובמיוחד על ה- South Bridge. במידה ולא אשמח לשמוע על פתרונות ואילו. תודה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 567 צפיות
  18. Started by Elite_Sniper,

אני רוצה לבצע OC למעבד שלי(השאיפה היא 4.0), ואני צריך קירור חדש. חשוב שהוא יהיה שקט כי אני ישן קרוב למחשב. חשבתי על הקירור הזה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4065 אם אפשר גם חוות דעת על המחשב שלי ועד כמה הוא טוב(או לא טוב) לOC. מפרט בצד. תודה מראש.

19. Started by bronco,

האם יש צורך בקרור טוב יותר מהקרור המסופק עם מעבדי אינטל סדרה E6,E7,E8,

• 2 תגובות
    • 567 צפיות
  20. Started by AmitMa,

אז ככה... זה הלוח אם והמעבד שלי: מעבד: AMD Athlon XP (1100 mhz) והלוח אם: Epox EP-8RDA+ עכשיו, רציתי לעשות להם אוברקלוקינג וכמעט ואין לי מושג איך... את המארז אני הולך לקרר כמו מקפיא עם הרבה מאווררים וסירקולציה כמו שצריך. ולמעבד יש את הביג טיפון שמקרר אותו. יש מצב להדרכה?

• 2 תגובות
    • 558 צפיות
  21. Started by boazmo,

אני עומד להרכיב את המחשב הבא.. כרטיס מסך- GIGABYTE GeForce 9500 GT 512MB 128-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI מעבד-Intel Core 2 Duo E8500 זיכרון - CORSAIR 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 לוח אם - ASUS P5Q LGA 775 Intel P45 רציתי לשאול- איזה קירור הכי מומלץ- אשמח לדגמים ספצפים.. תודה רבה. הפורום עזר לי רבות בהחלטות- כמות הידע שיש פה- מדהימה.

• 7 תגובות
    • 549 צפיות
  22. כרגע: FSB - 360 MHz (+0.1V) CPU X 9.5 (3.42GHz @ 1.35V) DDR2 X 2.4 (864MHz @ 2.0V) MCH + 0.1V תזמוני זכרון נתתי ללוח לבחור (נתן לי 5-6-6-17 הנבלה) והכל דבש. עולים ל-370 (העליתי גם את מתח המעבד ל-1.3625V) והמחשב קורס אחרי כמה דקות (באינטרנט, אפילו לא משחק או טסט). לפני שנמשיך צריך לקחת בחשבון את הזכרון: בסלוטים 1-3 - Super Talent T8UA1G8C5 - 2X1024MB DDR2 800 MHz CL5-5-5-16 עם Heat Sperader מצד אחד בלבד. אלה הזכרונות שקניתי עם המחשב. בסלוטים 2-4 - Patriot PDC22G9200ELK - 2X1024MB DDR2 1150 MHz CL 5-5-5-15 עם Heat Spreader נורמלי מ-2 הצדדים. במחיר שמצאתי אותם לא היה מה לחשוב בכלל (ולא, אני לא הולך לקנות סט נוסף שיתאים לביצועים שלו). מעבר לזה, הספק הוא Enermax Modu82+/425W כ…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אהלן כבר כמעט שנה בבעלותי מחשב שכולל מעבד אינטל E6750, זכרון 2GB G.SKILL וכ. מסך 8800 GT של EVGA בגרסה המומהרת (בולשיט אחד גדול, אני יודע...) הכל יושב בתוך מארז של HEC 6A19B למי שמכיר, שנחשב למארז בגודל בינוני, אך מצוין מבחינת קירור. בעת מנוחה, בלי מזגן דלוק בחדר, מראה EVEREST כך: (מצורף פרינטסקרין) GPU 72C GPU AMBIENT 60C שאלתי היא - מה ההבדל בין השתיים? זה אמור להדאיג אותי?? כשאני נכנס למשחק יחסית כבד, כמו CALL OF DUTY 4 או THE WITCHER הוא בשקט עולה ל87C בGPU... תודה רבה לעזורים! [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 488 צפיות
  24. Started by Omer DA,

קניתי לאחרונה מחשב חדש והייתי רוצה לדעת אם יש צורך בקירור נוסף או שמה שעכשיו מספיק.. המערכת היא E7200 abit ip35-e g.skill 2GB SAMSUNG HD252HJ נראה לי שזה מה שצריך...

• 4 תגובות
    • 453 צפיות
  25. Started by swisaavi,

הנה הטמפרטורות: http://img48.imageshack.us/my.php?image=dfhgdfqp8.jpg המפרט בצד. למה יש הבדל כזה גדול בין הטמפ' של המעבד לבין 2 הליבות? אלה הטמפ' שצריכות להיות עם הקירור שמצויין לי במפרט? שאר הטמפ' בסדר? דרך אגב זה מחשב חדש שהרכבתי לפני כמה שבועות.

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים