עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי ! יש לי בעיה. הכרטיס מסך שלי מתחמם בצורה רצינית(גם בלי OC), ואני צריך המלצות בבקשה לקירור טוב. אני מעדיף קירור מיקצועי שמקרר משני הצדדים כי גם בצד השני של הכרטיס הוא ממש לוהט, עים עדיפות לאחד כזה שמוציא את האוויר החם החוצה(שלא ילך לכיוון המעבד). המפרט שלי: ABIT AI7 3.6@2.8 + Thermalright SP94 FX 5900XT של Gigabyte A-DATA pc4200 אין בעיה של תקציב. תודה למגיבים.

• 11 תגובות
    • 827 צפיות
  2. motherboard 44c CPU 65c ברשותי athlon 1Ghz, asus A7V 133 בזמן האחרון הווינדוס (xp) עושה ריסט לבד לעיתים קרובות, חשבתי אולי זה קשור להתחממות...

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Athlon-WINGS,

מכיוון שחיפשתי ב"חיפוש" ולא מצאתי את מה שאני צריך, אני אשאל, בקשר לגריל, אם מורידים אותו, הוא מפחית את הרעש של המאוורר (לפי ההיגיון, זה אמור להיות ככה) ? האם הגריל נועד רק ליופי ולהגן ששום חוט לא יסתבך עם המאוורר? מה לעזעזל התפקיד של הגריל לא הבנתי? תודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. היי הגעתי להחלטה לעשות OC למחשב שלי, ופתחתי את החוברת של הלוח אם שלי ( ASUS P4T-M) וראיתי כל מיני דברים על הלוח אם שלי, ראיתי שאמור להיות לוחיבור IEEE- 1394, ובפועל אין לו אז ניסיתי לאתר מידע אל הלוח שלי באתר של ASUS, אבל לא מצאתי אותו בכלל.... ובכלל, חיפשתי איפה לשנות את המיהירות של ה FBS ולא מצאתי... אם למישהו יש את הלוח הזה ויכול לעזור לי... תודה נ.ב אני רוצה עכשיו רק להוסיף עוד 100 MHZ (להגיע ל 1500 MHZ), כי לא הוספתי שום קירור נוסף... חנוכה שמח

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Asafalfa,

טוב אז בגדול אני לא ממש מבין בזה אבל אני יגיד את כל מה שאני כן יודדע ופשוט תגידו לי מה אתם חושבים ... חום: מעבד 33 בעבודה רצינית 36 כרטיס מסך 39 אחרי משחק של שלוש שעות . לוח אם 31 בכונן 27 ... המערכת : CPU Type TOLEDO DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800 Motherboard Name MSI K8N Diamond / K8N SLI Platinum (MS-7100) (3 PCI, 2 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) Motherboard Chipset nVIDIA nForce4 SLI, AMD Hammer Video Adapter XFX NVIDIA GeForce 7800 GT (256 MB) זיכרון Module Name OCZ OCZ4001024PFDC- @ 200 MHz 2.5-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)דואל בקיצור זו המערכת רציתי לדעת עד כמה OVER כדי לי לעשות אם זה בזיכרון או במעבד למרות שאני חושב שלעכשיו…

• 11 תגובות
    • 734 צפיות
  6. Started by hosham,

שלום לכולם. הטמפ' של ההארדיסק שלי היא 52 מעלות,גבוה נכון? יש לי מארז CM 532 עם מאוורר 120 אורגינל מקדימה והHD יושב בתוך המגירה המיועדת. יש עוד 120 מאחורה של TT שעובד על 5V בגלל הרעש להוצאת אוויר. +2 *80 בספק. אני חושב שיש לי איזה 15 מעלות מיותרות על ה-HD ואני לא בטוח איך להוריד אותם,אני לא יודע איך להעלות את הסל"ד של ה120- הקידמי. כבלים מסודרים,אין אבק,שאר הטמפ' די טובות: כ.מ.-38-40 CPU-אחרי OC ל-3.32 35-39 מעלות. זהו פחות או יותר ממתין לייעוץ.

• 11 תגובות
    • 971 צפיות
  7. היום הקירור נפל לי על כרטיס מסך!!! מזל שיש לי עוד מאוורר על הצלע השניה שמנע נזק. אין לי מושג איך הוא נפל, המחשב התחיל לצפצף, פתחתי אותו ופתאום אני רואה שהקירור שוכב לי על הכרטיס מסך. ישר הכנסתי את המחשב ל-טיפול נמרץ. פירקתי את כל הלוח והוצאתי אותו החוצה ושוב החזרתי אותו חזרה. הרכבתי חיזוק נוסף כדי למנוע את הבעיה שנית(מקווה שזה יעבוד) לא מזמן קראתי שאחת התכונות השליליות בקירור הזה שהוא החיבור ללוח אם מאוד עדין ולא חזק כלל לכן רצוי לא לטלטל את המארז ממקום למקום. לעומת זאת החיבורים של הנינג'ה ללוח אם באים עם ברגים ואין מצב שזה יפול.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by yotamavi,

איך הטמפ' של המחשב שלי במאמץ? נורמליות? מעבד :37 לוח אם: 36 כרטיס מסך: 62 (לא גבוה מדי?) דיסק קשיח: 42

• 11 תגובות
    • 875 צפיות
  9. המכפלה שלי 12.5 האם אני יכול לשנות אותה? יש לי מעבד amd ahtlon xp 2600 לא ברטון ולוח אם של גיגהבייט ga-7vax האם אני יכול לשנות?

• 11 תגובות
    • 671 צפיות
  10. עידכנתי את הביוס של ה-DFI 975X לביוס החדש-C15- כמה בעיות: 1. הצלחתי להעלות את המעבד ל-2500MHZ מה שאומר 355X7 FSB , המחשב היה יציב והכל. 2. אח"כ ניסיתי להעלות ל-380FSB, המחשב לא עלה. 3. איפסתי את הביוס וניסיתי להחזיר ל-355 FSB עם אותן הגדרות בדיוק כמו בהתחלה, והמחשב לא עלה, מה יכולה להיות הסיבה? מה אני צריך לעשות כדי להשיג יכולות OC טובות עם הלוח כי ראיתי ש-400FSB זה לא בעיה להרביץ עם הביוס הזה, והזכרונות שלי עושים 400MHZ אפקטיבי [ זאת אומרת 800MHZ ], זה זכרונות Twinmos 667MHZ CL5 1GB Dual Channel, ככה שכדי להגיע ל-380-390FSB עם דיוידר 1:1 [ 533MHZ ], לא אמורה להוות בעיה בכלל! [ צירפתי תמונה להוכחה ] ההגדרות שביצעתי: ביטלתי את הPPM Function שמתי באס של 355FSB נעלתי את הPCI…

• 11 תגובות
    • 927 צפיות
  11. Started by gshhar,

יש לי את הוולקנו 9(מעבד AMD2000) אני לא כל כך מרוצה המוולקנו 9,אם אני אחליף ל-SK7 האם יהיה שינוי כלשהו? הוא יותר טוב משמעותית מהגוף של הוולקנו 9? הטמפ' של המעבד שלי הם בסביבות ה-50 מע'(ויש לי את המארז עם ה-7 מאווררים-XASER 3).

• 11 תגובות
    • 922 צפיות
  12. Started by lamborghini,

מפרט p 2.6c 800mhz 200 x 13 asus p4p800 elixir 2 x 256 400 pci-network card ספק 380 שבא עם מארז atx .. wd 80 8m inno3d fx 5200 280/455 נתונים מהירות 239 כפול 13 נותן 3100 בערך.. מתח על 1.6 ברגע שאני מעלה זה לא מעלה לי תמחשב בכלל ! המסך נכבה כזה.. ואז אני מדליק אחרי כמה דקות וזה כותב לי שיש שגיאה ואני צריך להכנס לביוס לשנות את זה.. agp/pci frequency - 33.33/66.66 פה אני לא ממש מבין .. אני יכול לשים על מחלק יותר גבוה? זכרונות 2.75 (מקסימום זה 2.85) תזמונים 2.5-2-2-5 ברגע שאנ ייורד מ ה 2וחצי ל 2 זה כותב לי שגיאה שאני מפעיל תמחשב.. טוב עכשיו שאני מעלה את הבאס ליותר ... דוגמא 245... המחשב עולה יפה והוינדואס(xp) עולה יפה ... הכל טוב ופועל רק שבפריים ת…

• 11 תגובות
    • 884 צפיות
  13. אני רוצה לוודא ב100% לפני שאני רוכש האם הקירור הנ"ל יתאים ללוח הנ"ל?

• 11 תגובות
    • 711 צפיות
  14. Started by shlomi4i,

מה עושים ?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום חברים, אני מתכנן על המפרט הבא למחשב גיימינג ועריכת סאונד וגרפיקה, ללא OC, ורוצה מאוד שהוא יהיה שקט במיוחד. Intel I7 2.66GHz 920 - מעבד ThermalRight Ultra-120 cooling - קירור פאסיבי למעבד Asus P6T X58 DDR3 - לוח אם OCZ3G1333LV3GK 1GBX3 - זיכרונות Gigabye FX9800GTX+ with Zalman Cooling - כרטיס מסך המפרט יצטרף לרכיבים קיימים: 4 הרדיסקים 2 כוננים אופטיים 2 כרטיסי PCI ספק Enermax 651p-ve עד כאן הכל טוב ויפה, אך לאור ניסיון קודם עם רעשי מאווררים, רציתי להתייעץ איתכם בכמה שאלות: 1. האם המחשב יצליח להשמור על יחס קירור-רעש בקיץ (ללא מזגן), עם הקירור שכולל את ה-ThermalRight הפאסיבי, מאוורר הזלמן של כרטיס המסך, ומאוורר אחד או שניים של 120 מילימטר שישבו על מארז Ener…

• 11 תגובות
    • 930 צפיות
  16. Started by בייגל טוסט,

אני מנסה להחליף את המאוורר של הBT למשהו קצת יותר איכותי אבל הברגים פשוט לא משתחררים נראה לי גם שהם מחזיקים רק את הגריל של המאוורר, והמאוורר עצמו מחוזק לסינק באמצעים אחרים בקיצור - מה עושים?

• 11 תגובות
    • 695 צפיות
  17. Started by NaorYfrach,

תקשיבו אני רוצה לעשות כבר הרבה זמן OC למעבד שלי ואין לי בעיה לקנות קירור נחמד ב150 שקל בערך . יש לי כאמור מעבד E2140 ולוח אם ממש חרא של P5VD2-MX של אסוס .. בקיצור אני מפעיל את המחשב ולא מוצא את האופציה של ההמהרה בביוס .. יש למישהו רעיון מה אני יכול לעשות אולי יש תוכנה שהיא דרך המערכת העפלה ולא הביוס כי אני חושב שהמחשב שלי לא תומך בOC דרך הביוס . אבל גם אם אתם יודעים דרך לסדר את זה שאני יוכל לעשות דרך הביוס זה גם טוב ואם בכלל אני יסתדר בלי קירור טוב . תודה.

• 11 תגובות
    • 750 צפיות
  18. טוב עד הייתי בטוח שאני יודע אבל קראתי כמה מהנושאים כאן ובילבלתם אותי אני קונה את הארטיק סילבר מזיגזאג וכאשר אני אקבל אותו אני לא רוצה לעשות שטות אז בבקשה תענו לי על השאלה יאיר ג'ובאני

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by LandRover,

היי אנשים ובכן המודינג שלי עדיין לא הסתיים כמו שכתבתי בפרסום הראשון על המארז שלי.. אז הפעם הוספתי LCD 20X4 .. אז הנה לכם סרטון קצר על ה LCD ו על המארז שלי מבפנים .. (למי שלא ראה את המארז שלי הנה קישור) אני אחסוך במילים, הנה הסרטון: http://ilf.israel.net/LandRover/modding/lcd.rar

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by manticore,

התוכנה נתקעה על מתח מוזר למעבד 1.163 אני בכלל על 1.475! מה יכולה להיות הבעיה?

• 11 תגובות
    • 615 צפיות
  21. שלום לכולם, מה הטמפ' המקסימום של הסלרון טואלטין לפי אינטל (1000 מגה הרץ אם זה משנה)

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. היי חברים איזה קירור מבין חמשב הקירורים האלה הכי טוב : אני מתכוון להרכיב את הקירור על מעבד Q6600!! 1. http://www.united-pc.co.il/Product.asp?Pid=ENZOULTRAx&Cat2Cat1ID=3&Cat2ID=9 : Enzotech Ultra-X 2. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=446 : Sunbeam Tuniq Tower 120MM 3. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=220 : Thermalright Ultra -120 eXtreme 4. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=221 : Thermalright Ultra -120 5. http://skypc.co.il/pl_product~20203~18~0.htm : Zalman CNPS9700 LED קדימה חברים צריך את דעתכם בשביל לבצע אוברקלוק רציניייייי.... תודה ....

• 11 תגובות
    • 753 צפיות
  23. שלום לכולם זהו הדיון הראשון שלי כאן יש לי כרטיס מסך מדגם MX 440SE 128DDR ועשיתי לו OC כבר ועכשיו אני רוצה ממש ליקרועה אותו לכן חיפשתי מדריכים בנושא הוולט מוד לכרטיס הMX440 ומצאתי כמה מדריכים הינה אחד מהם http://www.xtremesystems.org/forums/archive/index.php/t-32821.html ומה שהוא עשה זה: חיבר את הרגליים של הג'וק הזה לנגד של 10K אום כך http://www.christi.hjem.wanadoo.dk/filer/back_close_drawing.JPG והוא הגיעה למהירויות של 390\600!!!!! אני מת להגיעה לשם אז ברצוני לדעת איפה ליקנות את הנגד הדרוש ובבקשה עזרו לי איך לעשות את זה אם יש לכם ידע קודם ביינתיים אני יבדוק את הכרטיס ויגיד לכם אם זה הבקר שיש לו IRU3033 וכמה NS הזיכרון שלי והכרטיס הוא של 128BIT!!!!! יש לי קירור חזק של 98…

• 11 תגובות
    • 861 צפיות
  24. Started by eranmor,

איך זה יכול להיות שבמעבדי אינטל כמעט כל המעבדים (חוץ מאלה בעלי ליבת וילמאייט) הם פשוט תותחי אוברקלוק ואילו בAMD יש אולי 3 מעבדים מומלצים???

• 11 תגובות
    • 826 צפיות
  25. Started by Little_AKA_Or,

שלום. כרטיס המסך שלי נמצא לרוב על טמפ' של 65 מעלות ובימים חמים מאוד בקיץ הישראלי גולש ל- 70, במנוחה. במהלך משחק COD הטמפ' עולה לסביבות ה- 85-90 מעלות, זה די הדאיג אותי. חשוב לי לציין שהטמפ' היא לא תחת OC. הפתרון שעלה לי לראש זה קירור מים. זה יעיל, שקט יותר (המאוורר של הקירור לפעמים חורק ומציק), ובעזרת שפצור גם יתאים למודינג שאני מסיים בימים האלה. המעבד שלי נמצא בטמפ' של 36 מעלות במנוחה, לא יצא לי לשים לב כמה הוא במאמץ, אני לא יודע איך לבדוק מאמץ של מעבד (ועל הדרך - איל באמת אני יכול לבדוק את הטמפ' שלו במאמץ?). חשבתי לקרר גם את המעבד וגם את הכרטיס אבל אני לא בטוח שכדאי לקרר גם את המעבד.. זה לא בזבוז כסף? אחרי הכל הוא בטמפ' ממש ממש סבירות ואני בכלל לא מודאג לגביו. מה אתם או…

• 11 תגובות
    • 595 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.