עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. איזה קירור מומלץ יש בKSP עד 80-100 שקל ? איך אני מרכיב את הקירור על המעבד ? זה מסובך ? צריך לפרק את הקירור סטוק ? שמגיע עם המעבד ? אפשר מדריך ?[עם תמונות] תודה !

• 7 תגובות
    • 571 צפיות
  2. טוב, אחרי שהגיעו כל החלקים החלטתי לעשות איזה אוברקלוק נחמד, אבל לצערי נתקלתי בבעיה, אני מגיע לבאס של 250 במכפלה 10 והכל יציב, מעלה ל258 ושום דבר לא עולה! לא הביוס ולא כלום, מה שאני נדרש לעשות זה לעשות ריסט לCMOS, מה שנראה לי מוזר שהמחשב בכלל לא עולה, הרי אין איזשהו עומס על המאבד כך שלא חושב שיש סיבה שלא יעלה + אני מעלה בקצת כך שבעיות האי יציבות לא אמורות להתחיל במערכת ההפעלה? זה נורמלי המצב שלי? הוספתי צילום של CPU Z. ב.נ: עדיין לא העלתי מתחים. את שאר המפרט תוכלו לראות בצד. תודה! [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by amirn,

היי, יש לי לוח EP-45-DS3R, כרגע ללא OC (מעבד E8400 כרטיס מסך HD4850) הטמפ' של ה NB וה-SB מאוד גבוהות גם ב IDLE EVEREST מראה 47C בטמפ של ה"MOTHERBOARD" בדקתי עם חיישן טמפ' וראיתי שהצפוני מעל 50C והדרומי מעל 43C. לא ממש ברור לי למה הם כל כך חמים (גם עם מתח DEFAULT) - כרגע העלתי מתח לזכרונות ל 2.0V (היצרן כותב 1.2) השאלה היא: האם מאוורר של 40ממ (או אפילו שניים) על הNB יעזור ולא ירעיש ? - בעקרון יש מקום גם למאוורר 60ממ - אבל אין לי איך לחבר אותו. האם יש טעם לשים מאוורר 40ממ על ה SB? האם יש איך לחבר אותו? מבנה הלוח: http://www.bit-tech.net/hardware/2008/08/20/gigabyte-ga-ep34-ds3r/2 מאווררים שחשבתי עליהם: דוחפים כ 7CFM ב 26DBA: http://cgi.ebay.com/Delta-40mm-Video-Card-Chipset…

• 1 תגובה
    • 940 צפיות
  4. Started by henz12345,

אני צריך מדריך טוב לאוברקלוק , מה שאני רואה זה שאתה מקפיץ ב5MHZ תמעבד כל פעם , יופי ... אבל יש נושאים שאני רואה בהם FSB וכל מיני דברים ... שאני אשמח לקבל מדריך מקיף על כך :] ד"א PENTIUM D נחמד לאוברקלוקינג?

• 3 תגובות
    • 593 צפיות
  5. שלום, אני רוצה להוסיף כרטיס קול למחשב. הכרטיס מתחבר ל pci e בזמן שעל המחשב מבוצע אוברקלוק, למרות שתדר ה pci e נעול על 100 האם יכולה להתעורר בעייה כלשהי? יכול להיות נזק לכרטיס קול? או הגבלה כלשהי? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 589 צפיות
  6. איך פותחים צינורות עיבוד ? והשאלה היא , אני עושה אובר קלוק לכרטיס מסך שלי , הטמפרטורה שלו היא 45 מעלות , אני מעלה ומעלה ומעלה והטמפרטורה לא עולה חח... יש לזה קשר ? אבל מה שכן , ברגע ששמתי יותר מדי במהירות שעון המחשב התחיל להראות שטויות ... ^^

• 6 תגובות
    • 600 צפיות
  7. אהלן, יש לי E8400 עליו יושב לו TRUE ועל ה TRUE יושבים 2 SFLEXים 1600 סל"ד (תצורת דחיפה/שאיבה) עפ"י OCCT ליבה1 מנוחה בין 52 ל 53.5 מאמץ 61 ליבה2 מנוחה בין 46.5 ל 47.5 מאמץ 56 אני ללא OC, הטמפ' האלה לא נראות קצת הזויות? עריכה: אני לא יודע אם זה קשור אבל שמתי לב לקריאה נורא מוזרה של OCCT ושל SPEEDFAN... שניהם מראים ש ה 12V שלי עומד על 0.64!!! WTF?! [attachment deleted by admin]

8. Started by djelectric,

היי. יש לי 8600GT של INNDO3D 512MB DDR2 ואני צריך מדריך לVMOD חומרתי שלו אודה לנותנים לינקים

9. Started by dragon772,

אני משתמש בתוכנה ATITOOL ולפני כמה חודשים היא הראתה לי את הטמפרטורה של הכרטיס מסך (יש בו חיישן) אך עכשיו שפתחתי את התוכנה היא לא מראה למטה שום טמפרטורה..החלפתי ל גירסת ה 2.7 וגם שם התוכנה לא מראה את הטמפרטורה.. ממה זה יכול להגרם מהתוכנה או מהכרטיס? ומה אפשר לעשות בנושא? תודה

10. Started by arkadur,

אני מעוניין להזמין בלוקים לכרטיסי המסך שלי, לצערי באתר שממנו אני מזמין הDD הייעודי אינו במלאי, אך הבלוק של EK קיים (בכמה דגמים) האם הEK נופל מהDD בביצועים? יש למישהו מבחן השוואה בין הבלוקים? (אני מדבר על גרסת הניקל) האם להזמין את הEK, או להמתין שהDDיחזור למלאי? אשמח לשמוע את דעתכם..

• 2 תגובות
    • 579 צפיות
  11. Started by Boxster,

סיימתי את הOC לכרטיס מסך שלי שיש לי עכשיו NVIDIA GEFORCE 8500GT בהתחלה זה היה ככה: CORE CLOCK:459 MHZ MEMORY CLOCK:400 MHZ לאחר הOC: CORE CLOCK:610 MHZ MEMORY CLOCL:440 MHZ - אי אפשר לעלות יותר מ440 : | אממ זהו תוצאות נחמדות אפשר לעלות יותר בערך עוד 20-30 לדעתי.... כרגע הטמפ' של הכרטיס מסך:60 רגיל ו72 במאמץ.... אממ זהו ( : מישהו יודע לאיזה רמה בערך הכרטיס הגיע? תודה!

• 2 תגובות
    • 796 צפיות
  12. תראו עשיתי OC לכרטיס מסך שלי 8500GT והגעתי איתו עד ל: CORE CLOCK:499 SHADER CLOCK:1021 MEMORY CLOCK:440.... עכשיו עשיתי עוד כמה בדיקות אם אני מעלה עוד 1 בMEMORY CLOCK אז אי אפשר לעשות יותר OC יעני זה עושה FAILD... אבל אני ממשיך לעלות בCORE CLOCK אז אני יכול להמשיך את הOC.. השאלה שלי האם ניתן להמשיך את הOC רק עם הCORE CLOCK ולהשאיר את הMEMORY CLOCK ככה כמו שיש עכשיו...האם זה יכול לפגוע במשהו? ד"א אני יודע שאסור לעבור את ה75 מעלות בכרטיס מסך אז כל פעם שאני מעלה במשהו אני בודק מעלות... תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 598 צפיות
  13. Started by Boxster,

כותרת... תודה לעונים.

• 8 תגובות
    • 735 צפיות
  14. Started by אבשה,

אני חדש בפורום ואני לא יודע מה זה OC אז אם מישהו יכול להשסביר לי בבקשה אני אשמח. ואם תמיכה תכנית זה לא המקום לשאול את זה אז אני מצטער כי פשוט לא ידעתי איפה.

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום לכולם, ברשותי מעבד מסוג Amd Athlon xp 2900+ 2GHZ , יש כמה משחקים שלא רוצים בכלל לנסות להפתח (אני שונא שהם עושים את זה) בגלל שרק המעבד שלי נמצא מתחת לדרישות המינימום (כל שאר הרכיבים הם בדר"כ מופיעים גם במומלצות), רציתי לדעת: אם אעשה אובר קלוקינג המשחק והווינדוס (במאפיינים של המחשב שלי) יזהו את השינוי וייתנו לי להריץ??? תודה רבה מראש לעוזרים

• 4 תגובות
    • 724 צפיות
  16. זאת הכתבה שפירסמו כאן לא מזמן.... http://hwzone.co.il/articles/oc_buyer/ (אגב...אני אחד שלא אוהב ליקרוא הרבה אבל הכתבה הזאת היתה נורא מעניינת.. ) אז הלכתי והרכבתי לעצמי את המערכת : Intel Core Duo E5200 2.5GHz 2Mb 800mhz BOX ש"ח 430 Scythe Kama Cross ש"ח170 A-data 4GB DDR2 PC6400 800MHZ CL4 ש"ח485 Gigabyte GA-EP35-DS3L Intel® P35 Express Chipset LGA 775 ש"ח460 Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail ש"ח895 Western Digital 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200AAKS ש"ח270 LG GH22NP20 2MB Cache IDE 22X DVD±R DVD Burner - OEM ש"ח129 Enermax Liberty 400W Active PFC ש"ח 343 Antec Three Hundred The Versatile Case ש"ח299 סה"כ: 3,481 ש"ח…

17. Started by קלוקיי,

שלום, יש לי לוח P5Q של אסוס, ועליו מורכב כרטיס מסך HD4870.. עכשיו הבעיה מתחילה כשאני מאמץ את כרטיס המסך דרך התוכנה GPU Caps Viewer , הלוח אם מתחמם עד כ - 57 מעלות בזמן מאמץ הכרטיס דרך התוכנה GPU Caps Viewer... בזמן מנוחה הלוח עומד על כ - 48 מעלות, זה בסדר?.. ושמתי לב שהלוח מתחמם רק כשאני מאמץ את הכרטיס, למה כשאני מאמץ את המעבד דרך התוכנה OCCT טמפ' הלוח נשארת 48 מעלות.. תסבירו לי בבקשה מה ניתן לעשות, כי זה נראה לי קצת מסוכן ללוח.. תודה...

• 39 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by Ram23,

אז ככה,יש לי Q9450 עם TUNIQ TOWER בלי OC. החום של הCPU נמוך,29 מעלות כשהטוניק על פול,אבל הליבות בסביבות ה50-60! מה לעשות? [attachment deleted by admin]

19. בחמסין האחרון שיחקתי BF2142 ואחרי איזה שעה והמחשב פשוט נכבה, הנחי שאו שהלך הספק או שזה היה כיבוי אוטומטי. פתחתי אותו ופשוט אי אפשר היה לגעת בשום דבר, אפילו ההארד-דיסרים רתחו! אני לא מגזים כשאני אומר שאפשר היה לקבל מזה כוויה... :-X אני חושב שמה שעושה את עיקר החום זה הכרטיס מסך (כי היו קריסות מקודם שהמסך פשוט "נכבה" ואם ניסיתי שוב להריץ משחק עם גרפיקה כבדה זה היה קורה שוב מאוד מהר) אני חושב שבעיה נוספת היא שהמארז לא מתאורר טוב, יש לי 2 מאוורים של 12" אני רוצה לשדרג ל 4870 ויחד איתו להוסיף קירור טוב מכיוון שאני לא מכיר איזה פתרונות קירור יש אשמח להמלצות, התקציב שלי הוא בערך 300 ש"ח

20. Started by shayw,

הלוח אם נשאר על 50c באופן קבוע, כנ"ל לגבי הכונן הקשיח, כרטיס מסך וה AUX שאין לי מושג מה הוא (או ה Temp3 וה Ambient) בעיה?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by bennnn,

היי,אז כמו שכתבתי בכותרת,אני מעוניין לבצע אוברקלוק למעבד שלי,אינטל פנטיום 4 3 גיגהרץ,זה פרסקוט. הלוח p4p 800 se של אסוס. הקירור- arctic colling silent 4 ultra tc אנני מאוד חדש בזה,ערכתי חיפוש לאוברקלוק לפנטיום 4 ולא ככ מצאתי.. איך מתחילים? שלבים וכ? והאם אני יכול להגיע עם מה שכתבתי ל 3.4 גיגהרץ? תודה לכולם בברכת חג שמח!

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  22. לילה טוב לכולם קיבלתי את המחשב החדש שלי היו כולם יכולים לראות בצד... ורציתי לדעת האם גם אני יכול לשנות מהירות מאורר עם כרטיס 4870 עם קירור צד שלישי של ac.....? אני מדבר על האפשרות שתיהיה קלה מאוד בדרייבר החדש 8.10 שאמור לצאת מחר מחרותיים.. תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 546 צפיות
  23. הבנתי שאחרי עידכון ביוס הוא תומך במעבדי WOLFDALE ואני שוקל לשדרג את ה - E6300 שלי ל - E5200. מה גם שלא צריך זכרונות מהירים בשביל להמהיר אותו, נשאלת השאלה האם הלוח שהיה בזמנו האוברקלוקר הכי טוב לא יגביל את המעבד.

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. לוח: ga-p35-s3l הגיע עם ביוס F2, מעודכן כרגע לביוס F4 הנה רשימה של הביוסים: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2597 אני הולך להשתתף בתחרות OC ובגלל זה חשבתי לעדכן ביוס, אני יודע שביוס יכול לשפר OC אבל לעיתים גם לגרוע מהיכולות OC (ראיתי את זה במספר ביקורות ברשת) הפירוט בגרסאות החדשות לא מזכיר ממש משהו על שיפור OC אבל אני עדיין מתלבט, בעיקר בגלל שעדכון ביוס הוא לא תהליך חסר סכנה לחלוטין. אז.. מי שמבין שיסתכל ברשימה של הביוסים ויגיד מה הוא חושב. תודה.

• 1 תגובה
    • 551 צפיות
  25. Started by athi,

עכשיו יש לי את הקירור הרגיל הזה:http://www.lineshop.co.il/Product.asp?Pid=321111155&Cat2Cat1ID=46&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he עים המפרט שבצד. אני מחפש המלצה לקירור מיים תקציב:1500. מ700 קפצתי ל1500 כי אני פשוט ישיג עוד כסף מאשר ליקנות סתם איזה קירור לא טוב.

• 9 תגובות
    • 700 צפיות

דיונים חדשים בפורומים