עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by amd@ati,

היי, אשמח אם מישהו יסביר איך בודקים את טמפ' כרטיס המסך ורכיבים שונים, אשמח אם אפשר לעשות זאת מתוך הווינדוס ולא דרך הביוס.. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 547 צפיות
  2. שלום, התקנתי היום לחבר AMD 5200X2 2700MHZ BRISBANE 65NM (על קירור סטוק של EVERCOOL ב 2800RPM) ואני לא מצליח למצוא ברשת או כאן באתר מהן הטמפ' הנומאליות שלו (ללא OC). משחה טרמית AS-5. כאן בסטיקי של הטמפ' המעבדים האלו לא מוזכרים ומדברים שם רק על אלו הישנים יותר שיוצרו ב 90NM, בנוסף מדברים על טמפ' מקסימלית מומלצת של 55C ואני שואל על טמפ' מנוחה. EVEREST מראה לו טמפ' במנוחה באזור ה 40-41 מעלות ובמאמץ של 10 דקות בערך ב ORTHOS הוא מגיע ל 53C. (מתח על AUTO בביוס ו CPU-Z מראה על מתח של 1.375V) הטמפ' האלו נראות לי מעט גבוהות אך מאחר ואני לא מכיר את הסדרה הזו חשוב לי לשמוע את דעתכם. אם הן גבוהות מידי אז אולי פשוט המריחה לא היתה מוצלחת ו/או המשחה כבר גמורה (היא ישבה אצלי בארון משהו כ…

• 3 תגובות
    • 666 צפיות
  3. Started by eranmor,

לאחרונה קניתי מחשב נייד של MSI בBIOS לא מצאתי אפשרות לשנות שום דבר שקשור במהירויות שעון יש בעצם אפשרות לעשות OC למחשבים ניידים?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by O.G.D 2k5,

שלום יש לי לוח אם asus p4p800 עם מעבד p4 2.6 478 זיכרון 2X256 ו 2X512 כה אני יודע זה קצת ישן קראתי את כל המדריכים פה לאובר קלוקינג אבל לא הצלחתי להבין כמה דברים... בלוח אם שלי אני יכול לקבוע אם אני רוצה שהמהירות של הזכרונות תיהיה על 166, 200, 400 והמהירות של הכרטיס מסך זה משהו עם 33.3/66.6 משהו כזה, לא הצלחתי בכלל להבין מה זה אומר. אם מישהו יכול להסביר לי על הלוח שלי אני ישמח שאלה שניה אני עשתי אובר קלוק ל 3 גיגההרץ והמהירות של הזכרונות ירדה ל 154 אני קבעתי בביוס שהיא תיהיה על 166 וזה עדיין אותו דבר הוספתי תמונות מcpuz בבקשה עזרהההה [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 842 צפיות
  5. Started by sir f,

עשיתי OC על מחשב ישן מאוד, ועכשיו יש שם תקלה שככל הנראה נגרמת בגלל שההרדיסק הלך. האם OC לא מבוקר כראוי יכול לגרום לזה, או שזה רק מזקנה? (לא סיימתי למצות את ה OC, התכוונתי להגדיל את המכפלה בעוד קצת)

• 4 תגובות
    • 634 צפיות
  6. Started by dan9,

מה זה ביוס לכרטיס מסך? היכן אני משיג את זה? ולמה זה טוב?

• 20 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by avivi85,

יש לי Q9300 ששמתי לו BIGTYP 120VX..עכשיו..כמה מעלות אמורות להיות בערך לכל ליבה במנוחה במאמץ ואחרי מאמץ? ו..שמתי לב שבתוכנה RealTemp2.5 כתוב למעלה : distance to TJ max.. מזה? תודה לעוזרים

8. Started by zaroor,

רציתי לדעת לפני שקונים מעבד.לוח.זיכרון איך אפשר לדעת מה טוב יותר או פחות לאובר קלוקינג לגבי המעבד איך אפשר לדעת מה יתאים לביצוע,,,,ולגבי המכפלה לפי מה שהבנתי כאן המכפלה יכולה רק לרדת למטה ולא למעלה זה נכון? עוד שאלה יש לוחות שאפשר לבחור דרך התוכנה המקורית של הלוח במספר אחוזים לעשות זאת מבלי לבצע דרך הביוס איך השיטה הזאת?

• 0 תגובות
    • 450 צפיות
  9. Started by ShayRally,

שלום לכולם, עברו כמעט שנתיים מאז שהגבתי כאן בפורום לאחר שאני נעזר בו רבות רק מקריאה. בעזרת חברי הפורום, בחרתי לי מפרט מחשב חדש ואני יותר ממרוצה. הבעיה היחידה היא רמת הרעש, המחשב הנוכחי יחסית רועש ואני צריך את עזרתכם בהמלצה (זולה) לשיפור רמת הDB. המפרט: E7200 לוח ג'יגהבייט - G31 9800GTX+ עם 512 זיכרון 2 ג'יגה RAM של מושיקין ספק 500W שך EZCOOL (כניראה שפה יכלתי לעשות בחירה חכמה יותר). איך אני משפר את רמת הרעש הנוכחית ואולי את הקירור בתקציב הנמוך ביותר. רצוי לציין שכרגע OC לא עומד על הפרק עקב חוסר ידע מספק. תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 815 צפיות
  10. Started by Ran Ventura,

טוב אחרי שנה וחצי שאני עם הכרטיס הגיע הזמן לשים לו קירור כי עכשיו הוא רותח, במנוחה 62-65 מעלות ובמאמץ עובר את ה100 וזה עוד שאני ב70% עם המאוורר של הכרטיס עצמו חשבתי על הקירור הזה http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_161&products_id=5938 איך הוא? אשמח לקבל המלצות נוספות באותו מחיר פחות או יותר תודה

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by DJ_Yaniv,

עכשיו העלתי את המעבד ל 3.92GHZ מתח שמתי על 1.55V מתח של הזיכרונות על 2.050V היצלחתי להריץ super pi 1MB. ולא היצלחתי להריץ 3DMARK06/super pi 32MB מה לעשות ? לעלות מתח ל 1.6V למעבד ?

• 11 תגובות
    • 726 צפיות
  12. Started by DJ_Yaniv,

עשיתי OC למעבד ל 3.8GHz בדקתי יציבות במבחן super pi והוא יציב 100%. כשאני מריץ 3DMARK06 הוא נתקעה לי במבחן של הבדיקה של המעבד, הוא נעצר לי ב 8.5 שניות. ואז זה תוקעה לי את כל המחשב ואני חייב לעשות ריסטר. מישהו יודע אולי מה הבעייה ?

• 12 תגובות
    • 750 צפיות
  13. Started by navk2,

אה ? ועם איזה תוכנה ?

• 3 תגובות
    • 561 צפיות
  14. Started by Kalisto_D,

יש לי לוח GIGABYTE X38DS5 עם מעבד Q6700, אני עובד כרגע על 3.30 413X8. הכי גבוה שאני מצליח להגיע בלי לקבל מסכים כחולים זה 3.33, אם אני עולה ל3.34 אחרי כמה דקות של עבודה עם פריים ומעבד בחום של 60-65 מעלות המחשב מקבל מסך כחול וקורס. עכשיו הבקר טמפרטורה על הזכרונות מראה חום מטורף של 47-50 מעלות שעד כמה שאני יודע זה חום משוגע לזכרונות... והם לא עובדים כל כך מהר 826MHZ... מה אתם חושבים חבר'ה? יש קירור לזכרונות בדרך בכל אופן, אתם חושבים שזה יפתור את הבעיה?

• 5 תגובות
    • 712 צפיות
  15. נכנסתי לביוס, שיניתי את הבאס ל 210 (במקום 200) יצאתי מהביוס (ושמרתי כמובן) המחשב התכבה, נדלק לכמה שניות(והמסך עדיין שחור), שוב התכבה ואז המחשב עלה רגיל, ב CPU Z רשום עדיין שהבאס על 200 וגם הויסטה מזהה רק 2.5 ג'יגה הרץ.. ניסיתי לשנות את המחלק זיכרונות ל 3.33 כדי לא לעשות אובר לזיכרונות והכול קורה בידיוק אותו דבר.. שמתי את ה PERFORMANCE ENCHACE על STANDARD ולא נגעתי במתחים. מה עושים ? עריכה : יש 2 דברים שלא שמתי לב אליהם, הראשון הוא שהשארתי את ה EIST דולק, כיביתי אותו וזה לא עזר השני זה ששמתי לב שהתדר של ה PCI-E תמיד חוזר ל AUTO ! אולי בגלל זה ? עוד משהו, לבטל C1E ?

• 58 תגובות
    • 8.9k צפיות
  16. Started by The Prophet,

שלום, ברצוני לבצע OC למעבד E4500, ברשותי קיים קירור מים (לא משהו רציני)... אשמח לדעת, כמה לעלות מתח למעבד ולזיכרונות. אני רוצה להגיע למקס' יכולת ב-OC. תודה מראש.

17. Started by Lanzar,

כמו שאתם רואים המחשב באוברקלוק, יש במארז 3 מאווררים 120 מ"מ, אחד מכניס אוויר למטה במארז, אחר מכניס אוויר על הדלת של המארז, ואחד מוציא למעלה מאחורה במארז... יש במארז שני 4870... אם אני מכניס את היד לתוך המארז אז ממש לא חם שם השאלה אם הטמפרטורה הזאת סבירה...? ( כאן המאוורר היה מכובה לחלוטין, שהמאוורר דלוק על מינימום הטמפרטורה 61 מעלות, ו55 שהמאוורר בעוצמה מלאה...) [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 799 צפיות
  18. Started by RoNeR,

עשיתי oc למחשב לאחר מכן שיחקתי עם התיזמונים של הזיכרון.. יצאתי מהbios ומאז המחשב השתגע... הוא בהתחלה כתב לי שהביוס לא טוב ומאז המחשב לא מתכבה ולא מדליק מסך.. וכל חצי דקה הוא עושה כמה צפצופיים ניסיתי להוציא תמחשב מהחשמל ולהוציא תבטריה של המחשב וזה לא עזר... איך אני יכול להפעיל תמחשב חזרה ?

• 9 תגובות
    • 723 צפיות
  19. Started by amd@ati,

שלום, ברשותי מעבד מהדגם שצויין, בעת המשחק (קרייסיס וור הד) המחשב כבה (זה קרה פעמיים), שמתי לב שטמפ' המעבד הייתה 58 מעלות, האם זה נורמאלי למעבד מהסוג הזה? האם המחשב כבה בגלל הטמפ'? תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 470 צפיות
  20. Started by general328,

שלום, רכשתי 4850 והתקנתי את הדרייבר 8.10 וכשאני נכנס איפה שיש אפשרות לשנות את מהירות המאווררים יש גם אפשרות לשנות את gpu clock ן memory clock אם אני יגדיל אותם ישתפרו הביצועים ואם כן עד כמה איפשר להגדיל (כדי שהכרטיס לא ייהרס) תודה!

21. Started by mafyoner,

דרך התוכנה של הדרייבר זה כול הזמן על 68 ובEVEREST זה לא מזהה את הכרטיס ולא מראה טמפ למה זה? איך אני יכול ליבדוק?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by klips,

יש לי 9800GT SLI של INN3D והם לא מראים לי טמפ בשום תוכנה שקיימת זה בגלל הכרטיסים או בגלל שזה של היצרן עצמו שבגללו לא ניתן לראות??

• 2 תגובות
    • 471 צפיות
  23. Started by henz12345,

הכרטיס מסך הוא GEFORCE 8400GS 512MB DDR2 . אוברקלוק : Graphics Processor Properties GPU Clock (Geometric Domain) 702 MHz (original: 459 MHz, overclock: 53%) GPU Clock (Shader Domain) 1404 MHz (original: 918 MHz, overclock: 53%) Memory Clock 410 MHz (original: 333 MHz, overclock: 23%) זה טוב ? , בMEMORY אני יכול עוד להעלות , אבל בשלב מסויים הוא מתחיל להראות לי שגיאות על המסך , יש דרך לסדר את זה? כי הקירור שלו עומד על 46מעלות , בRIVETUNER בGPU CLOCK [שתיהם] הגעתי למקסימום , אי אפשר להעלות יותר [יש דרך להעלות יותר?] ...

• 3 תגובות
    • 583 צפיות
  24. Started by henz12345,

1) איזה פונקציות כדי לבטל בBIOS בכדי לבצע אוברקלוק טוב ? 2) תדרים של מה בדרך כלל מעלים חוץ מ CORE , וגם אותם מעלים כל פעם ב5MHZ? 3) איפה אפשר להעלות מכפלה? , לא ראיתי את זה [FSB] , או שאולי יש לזה שם אחר? 4) איפה אפשר להעלות מתח? ואם מעלים מתח אז באיזה קפיצות , ואיזה מתח מסכן את הלוח \ אסור לעבור ... 5) איך עושים אוברקלוק לזיכרונות ? לא מצאתי ... , ואיך מעלים זיכרונות ? גם ב5MHZ כל פעם ? BIOS של AMERICAN MEGATRENDS P3.10 תודה רבה !

• 2 תגובות
    • 521 צפיות
  25. Started by klips,

יש לי CM690 אני חייב המלצה על מאווררים שיקררו לי את המארז בצורה טובה והכי חשוב שיהיו שקטים מאוורר של 140MM ו3 של 120MM ו2 של 12MM למפרט חזק... הודה על כל עזרה שתתקבל

• 0 תגובות
    • 483 צפיות

דיונים חדשים בפורומים