אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
ההארד דיסק שלי מתחמם ממש מהר ויותר מידי באיזור של ההארד דיסק אין כל כך אוורור אם בכלל... השאלה שלי מה עדיף... לשים מאורר קדמי שיכניס אוויר קר בדיוק לכיוון ההארד דיסק (חלק מהמארז) או לשים את הערכה של השני מאווררים שמרכיבים על ההארד דיסק ?! תודה רבה על העזרה
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
היי, אשמח אם מישהו יסביר איך בודקים את טמפ' כרטיס המסך ורכיבים שונים, אשמח אם אפשר לעשות זאת מתוך הווינדוס ולא דרך הביוס.. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 580 צפיות
-
-
שלום כולם, פעם ראשונה שאני מנסה לעשות OC למערכת שלי (AMD, תושבת 939) (בכלל - פעם ראשונה שאני מנסה לעשות OC נקודה..) המפרט בצד, רק שהזכרונות הם 2.5-3-2-5 והם 2X1GB במקום מה שרשום שם.. העליתי מתח למעבד ל 1.425V לזכרונות ל 3.0V (הם BH5) שמתי את המכפלה על 10, היחס הוא 5/6 והתדר 295 (בסטוק 200) מערכת ההפעלה עולה יפה, ה core speed לפי CPUZ הוא 2950MHZ (סטוק - 2200) והזכרונות עולים בתדר 210.7 (בסטוק 200) אבל כשאני מנסה להריץ super pi על 1M, הוא זורק לי הודעת שגיאה בזו הלשון: NO CONVERGENT IN SQR05 למישהו יש מושג מה אני עושה לא נכון? (ה PCIE נעול על 100, ביטלתי coolnquiet , ה CPC על enable, וה- DRAM Bank Interleave מופעל כמו כן ה Spread Spectrum וה- CPU Thermal Trottling מכובים).…
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עכשיו העלתי את המעבד ל 3.92GHZ מתח שמתי על 1.55V מתח של הזיכרונות על 2.050V היצלחתי להריץ super pi 1MB. ולא היצלחתי להריץ 3DMARK06/super pi 32MB מה לעשות ? לעלות מתח ל 1.6V למעבד ?
-
- 11 תגובות
- 764 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לבצע OC למעבד E4500, ברשותי קיים קירור מים (לא משהו רציני)... אשמח לדעת, כמה לעלות מתח למעבד ולזיכרונות. אני רוצה להגיע למקס' יכולת ב-OC. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 551 צפיות
-
-
-
יש לי 9800GT SLI של INN3D והם לא מראים לי טמפ בשום תוכנה שקיימת זה בגלל הכרטיסים או בגלל שזה של היצרן עצמו שבגללו לא ניתן לראות??
-
- 2 תגובות
- 505 צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד ל 3.8GHz בדקתי יציבות במבחן super pi והוא יציב 100%. כשאני מריץ 3DMARK06 הוא נתקעה לי במבחן של הבדיקה של המעבד, הוא נעצר לי ב 8.5 שניות. ואז זה תוקעה לי את כל המחשב ואני חייב לעשות ריסטר. מישהו יודע אולי מה הבעייה ?
-
- 12 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שלום, רכשתי 4850 והתקנתי את הדרייבר 8.10 וכשאני נכנס איפה שיש אפשרות לשנות את מהירות המאווררים יש גם אפשרות לשנות את gpu clock ן memory clock אם אני יגדיל אותם ישתפרו הביצועים ואם כן עד כמה איפשר להגדיל (כדי שהכרטיס לא ייהרס) תודה!
-
- 4 תגובות
- 754 צפיות
-
-
היי, הטמפ' מעבד שלי (celleron 2400) היא 77 מעלות בממוצע (לאחר מריחת משחה טרמית שהורידה מטמפ' של 90 מעלות+) הורדתי את התוכנה everest וראיתי שקצב סיבובים של המאוורר שלי עומד על 2177RPM. השאלה היא אם אני צריך להחליף מאוורר או שהבעיה היא במעבד עצמו?..
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי CM690 אני חייב המלצה על מאווררים שיקררו לי את המארז בצורה טובה והכי חשוב שיהיו שקטים מאוורר של 140MM ו3 של 120MM ו2 של 12MM למפרט חזק... הודה על כל עזרה שתתקבל
-
- 0 תגובות
- 526 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מעבד מהדגם שצויין, בעת המשחק (קרייסיס וור הד) המחשב כבה (זה קרה פעמיים), שמתי לב שטמפ' המעבד הייתה 58 מעלות, האם זה נורמאלי למעבד מהסוג הזה? האם המחשב כבה בגלל הטמפ'? תודה רבה מראש
-
- 2 תגובות
- 506 צפיות
-
-
שלום יש לי לוח אם asus p4p800 עם מעבד p4 2.6 478 זיכרון 2X256 ו 2X512 כה אני יודע זה קצת ישן קראתי את כל המדריכים פה לאובר קלוקינג אבל לא הצלחתי להבין כמה דברים... בלוח אם שלי אני יכול לקבוע אם אני רוצה שהמהירות של הזכרונות תיהיה על 166, 200, 400 והמהירות של הכרטיס מסך זה משהו עם 33.3/66.6 משהו כזה, לא הצלחתי בכלל להבין מה זה אומר. אם מישהו יכול להסביר לי על הלוח שלי אני ישמח שאלה שניה אני עשתי אובר קלוק ל 3 גיגההרץ והמהירות של הזכרונות ירדה ל 154 אני קבעתי בביוס שהיא תיהיה על 166 וזה עדיין אותו דבר הוספתי תמונות מcpuz בבקשה עזרהההה [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 891 צפיות
-
-
יש לי לוח GIGABYTE X38DS5 עם מעבד Q6700, אני עובד כרגע על 3.30 413X8. הכי גבוה שאני מצליח להגיע בלי לקבל מסכים כחולים זה 3.33, אם אני עולה ל3.34 אחרי כמה דקות של עבודה עם פריים ומעבד בחום של 60-65 מעלות המחשב מקבל מסך כחול וקורס. עכשיו הבקר טמפרטורה על הזכרונות מראה חום מטורף של 47-50 מעלות שעד כמה שאני יודע זה חום משוגע לזכרונות... והם לא עובדים כל כך מהר 826MHZ... מה אתם חושבים חבר'ה? יש קירור לזכרונות בדרך בכל אופן, אתם חושבים שזה יפתור את הבעיה?
-
- 5 תגובות
- 747 צפיות
-
-
אני מבצע OC ראשון על מחשב ישן שאפשר להרוס, ועליו מותקן ווינדוס 98, הבעיה היא שכל התוכנות לניהול OC דרך מערכת הפעלה שמצאתי מתאימות רק ל ווינדוס 2000 או חדש יותר. יש לכם משהו? הערה: אוי אלוהים זה טירוף! אני לא יכול להתמודד עם 98 יותר! הוא כל הזמן קורס לי כשאני רק מנסה להריץ בדיקה ראשונית ב S&M
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הכרטיס מסך הוא GEFORCE 8400GS 512MB DDR2 . אוברקלוק : Graphics Processor Properties GPU Clock (Geometric Domain) 702 MHz (original: 459 MHz, overclock: 53%) GPU Clock (Shader Domain) 1404 MHz (original: 918 MHz, overclock: 53%) Memory Clock 410 MHz (original: 333 MHz, overclock: 23%) זה טוב ? , בMEMORY אני יכול עוד להעלות , אבל בשלב מסויים הוא מתחיל להראות לי שגיאות על המסך , יש דרך לסדר את זה? כי הקירור שלו עומד על 46מעלות , בRIVETUNER בGPU CLOCK [שתיהם] הגעתי למקסימום , אי אפשר להעלות יותר [יש דרך להעלות יותר?] ...
-
- 3 תגובות
- 623 צפיות
-
-
1) איזה פונקציות כדי לבטל בBIOS בכדי לבצע אוברקלוק טוב ? 2) תדרים של מה בדרך כלל מעלים חוץ מ CORE , וגם אותם מעלים כל פעם ב5MHZ? 3) איפה אפשר להעלות מכפלה? , לא ראיתי את זה [FSB] , או שאולי יש לזה שם אחר? 4) איפה אפשר להעלות מתח? ואם מעלים מתח אז באיזה קפיצות , ואיזה מתח מסכן את הלוח \ אסור לעבור ... 5) איך עושים אוברקלוק לזיכרונות ? לא מצאתי ... , ואיך מעלים זיכרונות ? גם ב5MHZ כל פעם ? BIOS של AMERICAN MEGATRENDS P3.10 תודה רבה !
-
- 2 תגובות
- 566 צפיות
-
-
כמו שאתם רואים המחשב באוברקלוק, יש במארז 3 מאווררים 120 מ"מ, אחד מכניס אוויר למטה במארז, אחר מכניס אוויר על הדלת של המארז, ואחד מוציא למעלה מאחורה במארז... יש במארז שני 4870... אם אני מכניס את היד לתוך המארז אז ממש לא חם שם השאלה אם הטמפרטורה הזאת סבירה...? ( כאן המאוורר היה מכובה לחלוטין, שהמאוורר דלוק על מינימום הטמפרטורה 61 מעלות, ו55 שהמאוורר בעוצמה מלאה...) [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אני צריך מדריך טוב לאוברקלוק , מה שאני רואה זה שאתה מקפיץ ב5MHZ תמעבד כל פעם , יופי ... אבל יש נושאים שאני רואה בהם FSB וכל מיני דברים ... שאני אשמח לקבל מדריך מקיף על כך :] ד"א PENTIUM D נחמד לאוברקלוקינג?
-
- 3 תגובות
- 632 צפיות
-
-
שלום. לפני כשנה וקצת רכשתי את הכרטיס 1950XT גרסת ICEQ3 של HIS. לפני כחודש קיבלתי את המערכת החדשה שלי שכללה מעבד חדש (E5200@3), והרגשתי שאני רוצה לנצל יותר את המעבד ובכלל את המערכת ולהוציא ממנה יותר ביצועים, התחלתי באובר לכרטיס, והגעתי ל 668 לליבה ו 932, שזה דיי צולע (625\900 בסטוק)... יותר מזה, תוך כדי משחק (לאחר 10-20 דקות משחק) הכרטיס כנראה מפסיק לשלוח תמונה למסך, המסך עובר למצב "מנוחה" כזה ולאחר כמה שניות הוא חוזר לעצמו אך הגדרות המאוורר שלי ב AI TOOL מתאפסות ואם אני ממשיך לשחק זה ייקרה שוב שוב בשכיחות גבוהה יותר ויותר. דבר ראשון, רציתי לדעת אם יש אפשרות לנעול את הגדרות המאוורר שלי ב ATI TOOL, כך שלא משנה מה, ההגדרות יישארו כמו שהן. דבר שני, רציתי לדעת איך אני ממשיך את…
-
- 4 תגובות
- 639 צפיות
-
-
היי, יש לי לוח EP-45-DS3R, כרגע ללא OC (מעבד E8400 כרטיס מסך HD4850) הטמפ' של ה NB וה-SB מאוד גבוהות גם ב IDLE EVEREST מראה 47C בטמפ של ה"MOTHERBOARD" בדקתי עם חיישן טמפ' וראיתי שהצפוני מעל 50C והדרומי מעל 43C. לא ממש ברור לי למה הם כל כך חמים (גם עם מתח DEFAULT) - כרגע העלתי מתח לזכרונות ל 2.0V (היצרן כותב 1.2) השאלה היא: האם מאוורר של 40ממ (או אפילו שניים) על הNB יעזור ולא ירעיש ? - בעקרון יש מקום גם למאוורר 60ממ - אבל אין לי איך לחבר אותו. האם יש טעם לשים מאוורר 40ממ על ה SB? האם יש איך לחבר אותו? מבנה הלוח: http://www.bit-tech.net/hardware/2008/08/20/gigabyte-ga-ep34-ds3r/2 מאווררים שחשבתי עליהם: דוחפים כ 7CFM ב 26DBA: http://cgi.ebay.com/Delta-40mm-Video-Card-Chipset…
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להוסיף כרטיס קול למחשב. הכרטיס מתחבר ל pci e בזמן שעל המחשב מבוצע אוברקלוק, למרות שתדר ה pci e נעול על 100 האם יכולה להתעורר בעייה כלשהי? יכול להיות נזק לכרטיס קול? או הגבלה כלשהי? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
במהלך המשחק הנ"ל, לאחר מס' דקות משחק המסך היה נכבה ומציג הודעה שהרזולוציה גבוהה מדי ומכבה את עצמו, לחילופין הייתה הודעה של הדרייבר שבוצע RECOVERY לכרטיס או משהו בסגנון ואז המשחק היה מציג הודעה World in conflict is loading resources, והיה צורך לסגור את המשחק בעזרת השילוש הקדוש(alt+ctrl+del). הייתי בטוח שזו בעייה כלשהי במשחק, עד אשר שעשיתי ריסט לאחר מסך שחור שגרתי, הביוס השמיע צפצוף האומר שאין כרטיס מסך (באופן מפתיע הווינדוס עלה ברקע ללא תצוגה - שמעתי ברמקולים את צליל הפתיחה), ריסט נוסף שיחזר את אותו המצב. כיבוי והדלקה לאחר מס' דקות והמחשב שוב עובד כרגיל. עכשיו ניסיתי לשחק במשחק עם דלת הצד של המארז פתוחה, כך שהאוויר החם(מאוד) יוכל לצאת החוצה, וראה זה פלא - סוף סוף הצלחתי ל…
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי. יש לי 8600GT של INNDO3D 512MB DDR2 ואני צריך מדריך לVMOD חומרתי שלו אודה לנותנים לינקים
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-