עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Buffer,

אני מחפש קירור למעבד למחשב HTPC, כלומר הקירור צריך להיות שקט ויעיל. מההמלצות של המפרטים פה באתר, ראיתי שהמומלצים הם: Glacialtech Igloo 7310 Scythe Shuriken איזה מהם עדיף, או שאולי יש משהו אחר עדיף על שניהם. בקשר לתקציב, מעדיף לא לחרוג מ-100 וקצת חח תמליצו, אחרי זה נסתדר על תקציב חג שמח, אור.

• 10 תגובות
    • 864 צפיות
  2. Started by omrid14,

שלום.. יש לי 4850 גירסאת OC שהיא 665mhz עכשיו ניכנסתי לOVERDRIVE וראיתי שאפשר להעלות את זה עוד הכרטיס מסך הוא 49 מעלות .. בקיץ היה על 55 קבוע במשחקים 63 בלחץ השאלה שלי האם האובר דרייב ישפר לי את הביצועים? או שלא יעזור כי ככה או ככה המעבד שלי מגביל אותי ? - E6400 2.13 אם אני עושה את האובר דרייב מה הסיכון ומה השיפור ? ?? ? ולכמה לעלות שם?

3. Started by subamba,

שלום. אני מחפש קירור אוויר לזכרונות. אני מעוניין לדעת היכן ניתן להשיג בארץ ואם יש המלצות מיוחדות. או חשבתי כבר להחליף (ועל הדרך גם לשדרג) את הזכרונות שלי לDDR2 800 CL4 עם צלעות קירור יותר רציניות ממה שיש לי. כגון הPI של G.skill הזכרונות שיש לי כרגע הם G.Skill F2-6400CL5D-GBNQ במערך של 4X1. תודה תום

4. Started by q,

ראשית שלום לכולם. הוספתי דיסק קשיח (SATA), למחשב כמו כן ניקיתי קצת אבק מכל האזורים כולל פירוק של המאוורר וצלעות הקירור של המעבד לאחר הדלקה המחשב עולה לפעמים מראה את מסך הפתיחה הכחול של INTEL (גם הלוח של אינטל), ולפעמים מראה מסך DOS עם הכותרת של אינטל. לאחר שתי שניות המחשב נכבה ללא כל התראה אם אני מנסה שוב להדליק, המחשב בכלל לא מגיע לשום מסך אבל מצפצף צפצופים עולים ויורדים (כמו סירנה) ושוב נכבה לאחר שתי שניות ניסיתי לפרק ולהחזיר חלקים שונים כולל הדיסקים הקשיחים אך התופעה זהה. לאחר הפירוק עולים המסכים הכחולים או ה DOS ולאחר מכן כיבוי. ובהדלקות החוזרות רק אותם צפצופים וכיבוי. תודה מראש לעוזרים!

• 9 תגובות
    • 923 צפיות
  5. שלום לכולם התחלתי לבנות את המחשב שלי עדיין לא רכשתי את כל החלקים... ואני צריך קצת עצות בנוגע לקירור זה המערכת כרטיס מסך : XFX PVT98UZHF9 GeForce 9800GX2 1GB DDR3 600MHz PCI Express 2.0 SLI Ready Video Card ולוח אם: XFX MBN790IUL9 nForce 790i Ultra SLI DDR3 1600Mhz FSB Socket LGA 775 ATX Intel Motherboard זכרון פנימי : Corsair DHX 4 GB (2 X 2 GB) 240-Pin DDR3 1600MHz מעבד: Intel Core 2 Quad Q9550 אני לא מתכנן OC !!!!!! 1.אז ככה האם אני צריך קירור בנפרד לכרטיס מסך? 2.אני צריך יחידת קירור למעבד - - אני מזכיר שאני לא עושה OC אם כן איזה ממולץ? 3. אני כנראה ילך על ספק 620 או 750 ....כדאי לי ? 4.מה עוד אני צריך לדעת בנוגע לקירור על המחשב שאבנה? אין לי הגבלה בתקציב--- אבל אל תצ…

• 3 תגובות
    • 642 צפיות
  6. Started by aviram20,

יש לי לוח של asrock p4vt8+ וכרטיס מסך ביציאת AGPX8 הכרטיס הוא ג'יפורס אמאקס 440 כןכן אני יודע שהוא מסריח גמני כבר בא לשבור אותו.... בקרוב כרטיס חדש... בקיצרר.. יש מצב שהכרטיס הזה מגביל אותי לעשות ? כי אני מנסה לעשות הוא מעלה לי את המחשב מראה לי שהכול טוב אני שומר את ההגדרות והכול .... רק שאני נכנס לCPU-Z הכול נשאר אותו דבר והתדר לא עולה ..... עריכה: טוב אז עכשיו אחרי שהפסקתי להיתעצל וקראתי קצת את המילים המוזרות בביוס הצלחתי לעשות OC והוא הגיע כמעט ל3 העלתי 7 מגה הרץ עיגלתי מ133 ל140 עכשיו עשיתי בדיקת מאמץ עם OCCT ואחרי 3 שניות הוא רושם לי התרסק ועושה קול של ברווז כזה... ניסיתי עוד פעם ועכשיו הוא לא עושה שום קול והוא מאמיץ אותו.. עשיתי 5 דקות ולא קרה כלום ... בעיה נוספת י…

• 2 תגובות
    • 558 צפיות
  7. אני רוצה לקנות קירור חדש לכרטיס המסך שלי בגלל שהטמפרטורת מאמץ שלו גבוהות מאוד והמחשב נתקע (100+) איזה קירור יתאים לי והיכן אפשר לקנות אותו? והכי חשוב שזה יהיה עם הרכבה כי אני לא יודע להתעסק עם זה יותר מדיי.. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  8. Started by EasyPooper,

שלום! קניתי מחשב חדש לפני כחודש (מפרט בצד) ועלי לציין שהמעבד מקורר היטב על ידי ARTIC COOLING FREEZER 7 PRO. אז ברצוני לעשות OC לסביבות ה3 GHZ אבל זה לא יוצא לי משום מה... עשיתי את כל מה שכתוב במדריכים ובפורום ולא יוצא לי כלום האם אוכל לקבל מדריך מפורט יותר? תודה מראש :

• 4 תגובות
    • 691 צפיות
  9. Started by Night_Fox,

יש לי E4500 לוח Mainboard : Unspecified 4CoreDual-SATA2 זה הלוח Chipset : VIA PT880 Pro זיכרונות 2GB KINGSTONE 667MHZ והגעתי כבר לבאס של 252 מקורי 200 ויש לי בעיה עם הזכרונות http://zix.co.il/viewer.php?id=256906307.JPG מה הבעיה? הרצתי גם OCCT בחרתי לזיכרון אבל לא יודע זה עדין אימץ אץ המעבד ולא היו שגיאות

• 9 תגובות
    • 789 צפיות
  10. Started by nahum8,

המפרט הוא בצד, רק הכרטיס שברשותי הוא 4850 של MSI. התוצאה שקיבלתי היא P5520 על פרפורמנס, איך התוצאה הנ''ל? לפי ביקורות שראיתי, התוצאה היא בסדר גמור למפרט כמו שלי. נ.ב: זאת תוצאה עם OC לליבה: 690MHz ולזיכרונות 1123MHz. כמו כן רציתי לשאול, אם אני אחליף את הקרור של הMSI לקרור ZALMAN CU900 שיש לי כרגע ונמצא ללא שימוש, אני אוכל להגיע לOC גבוה יותר? -האחריות יורדת אם אני אחליף את הקרור, לכן אני מתיעץ לפני שאני מרכיב אותו.

• 1 תגובה
    • 541 צפיות
  11. Started by TAsn,

שלום, יש לי את המארז הרשום בכותרת, והמחשב מתחמם יותר מידי. יש לי מאוורר 12CM מקדימה ומאחורה וזהו. יש לו גם את ה"משפך" שמוביל את החום מהמעבד החוצה מהמארז. ניקיתי אותו מאבק וסידרתי את הכבלים אך זה לא עזר. למישהו יש עוד עצות, כאלה שלא כוללות חיתוך\ניסור\ריתוך בעקרון עד עכשיו המחשב היה עם x800xt ו amd64 3200+ ועכשיו הכ. מסך הוחלף ל 9800gtx+ והספק שודרג מ 400W ל 550W, שניהם של hec. יש רעיונות?

• 6 תגובות
    • 591 צפיות
  12. Started by Raped,

שלום וחג שמח, בבקשה תביאו לי את הקירור הכי טוב שקיים פה בארץ לכרטיס מסך BFG GeForce 8800GT OC II תודה מראש לעוזרים

13. Started by Shtupel,

זאת הכתבה שפירסמו כאן לא מזמן.... http://hwzone.co.il/articles/oc_buyer/ (אגב...אני אחד שלא אוהב ליקרוא הרבה אבל הכתבה הזאת היתה נורא מעניינת.. ) אז הלכתי והרכבתי לעצמי את המערכת : Intel Core Duo E5200 2.5GHz 2Mb 800mhz BOX ש"ח 430 Scythe Kama Cross ש"ח170 A-data 4GB DDR2 PC6400 800MHZ CL4 ש"ח485 Gigabyte GA-EP35-DS3L Intel® P35 Express Chipset LGA 775 ש"ח460 Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail ש"ח895 Western Digital 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200AAKS ש"ח270 LG GH22NP20 2MB Cache IDE 22X DVD±R DVD Burner - OEM ש"ח129 Enermax Liberty 400W Active PFC ש"ח 343 Antec Three Hundred The Versatile Case ש"ח299 סה"כ: 3,481 ש"…

• 4 תגובות
    • 677 צפיות
  14. Started by redti,

יש לי לוח אם של gigabyte והתקנתי easy tuner 6 יש לי בתוכנה הזאת אפשרות לעשות OC לזכרונות ולמעבד , רציתי לדעת במידה ואני אעלה את המהירות של הזכרונות וישנה להם את ההספק voltage זה יכול לפגוע ברכיבים אחרים משום שלא נעלתי את המתח על הזיכרון בלבד או שהלוח אם/תוכנה עושים את הנעילה עבור כל רכיב מהתחלה ? ודבר נוסף..כשמעלים את הvoltage המהירות עולה במקביל או שזה 2 דברים שצריך לעלות בנפרד עד שמגיעים ליציבות ? יש לי זכרונות ocz reaper ddr 2 800 ואני מת לנצל אותם..

15. Started by Mantrastic,

היי, אז אני מקבל עוד איזה יום-יומיים תמערכת החדשה, לקחתי e8400 BOX, עכשיו השאלה שלי אם הקירור סטוק מספיק? או לקנות קירור? אני לא מתכנן OC כרגע.

16. Started by Cereal Killer,

מישהו הפנה את תשונת ליבי לגופי קירור האלו של זלמן (מיועדים אבור מייצבי המתח של 4850 וה 4870 בהתאמה) הקטע הוא שאני לא מוצא שום איזכור לגבי זה באתר הרשמי וחיפוש בגוגל הניב הרבה לינקים ברוסית כמה בספרדית ורק אחד באנגלית http://xtreview.com/addcomment-id-6707-view-Zalman-ZM-RHS50-and-ZM-RHS70.html וגם בו אין תאריך הפצה ומחיר מישהו יודע על זה פרטים?

17. Started by supercars,

יש לי כרטיס מסך GeForce 9600GT 512MB ומעבד כאמור Core 2 Quad Q6600.. הטמפ' האלו בזמן מנוחה (רק גלשתי אינטרנט): אשמח לשמוע את דעתכם .

• 4 תגובות
    • 562 צפיות
  18. היי, המאורר שלי הלך ואיתו גם הלכה (נשברה על ידי) התושבת (הפלסטיק שמסביב לsocket) שאיתה המאורר יושב טוב מבלי ליפול השאלה היא - האם כשאני קונה מאורר 478 אני מקבל גם את התושבת או שלא? במידה ולא - מהי העלות של העניין הזה? אגב - יש למישהו מושג איך לפרק את התושבת הזאת? (היא מולבשת על הלוח אם ע"י צ'יפים לבנים).

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. הוא כנראה לא מצליח להחזיק טוב בציר שלו ... ניסיתי לדחוף אותו חזרה(גם תוך כדי סיבוב) עם איזה מברג וזה לא הולך. ואין איך לשים לו שמן כי מתחת למדבקות שם זה פשוט פלסטיק... אני מקווה שמובנת הכוונה שלי. יש למישהו רעיון איך אני מסדר את זה? או שאני אחיה כל החיים עם מקדחה בחדר... ?! עזרה, בבקשה! תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 759 צפיות
  20. Started by dorlevi2,

שלום, אני צריך המלצה למאורר או יחידת קרור... או משהו שייסדר תא בעיית ההתחממות שלי... יש לי כרגע 3 מאוררים 120 mm : 1 מקדימה 2 מאחורה ועוד אחד על המעבד (גם 120 ממ) (הדגם של המאורר של המעבד הוא: Scythe SCINF1000 INFINITY AM2 SUPPORT) (הדגם של המארז שלי הוא: Gigabyte GZ-FSCA1-ANB AURORA Tower Aluminum 3x120mm blue led) עד לפני חודש (בערך) הטמפ שלי היו תקינות בזמן האחרון שמתי לב שהטמפ שלי גבוהות: 71לכרטיס מסך 53לוח אם מעבד 34 (זה תקין אבל זה היה יותר נמוך ) המפרט שלי: מעבד: e6600 לוח אם: 965P-DS3 כרטיס מסך: 8800 GTS 512 MB איך אני מסדר את זה? (ניקיתי את המחשב.....פעמיים הוא נקי!!!)

• 6 תגובות
    • 703 צפיות
  21. אני יומיים לאחר פירמוט. לפני כן, הייתי עם המחשב בתקופה רצופה של 4 חודשים בOC של 3600 מגהרץ, דאז לא חוויתי אפילו מסך כחול אחד. מלאחר הפירמוט, אני חווה עשרות מסכים כחולים..משהו מוזר קורה פה. אני על 3600 מגהרץ גם עכשיו, אותם הגדרות בביוס (למרות שאיני זוכר מה היו הגדרות המתח). 4-4-4-12. בCpu-z נראה כי אני על 1.2000 כאשר המכפלה במנוחה (ירדה ל-6.). האם זה הגיוני שאני על 1.2000?. אם זה לא הגורם, מה עוד יכול לגרום למסכים כחולים?.

• 9 תגובות
    • 674 צפיות
  22. בשעה טובה התחדשתי בקירור חדש למעבד.. אחרי שראיתי פה הבעיה המלצות עליו וגם הרבה שמתקשים להרכיב אותו קניתי אותו חח ההרכבה הייתה פשוטה והלך טוב.. קניתי גם קירור לצ'יפסטים.. שאחד מהם עם מאורר שכמובן מתחבר ללוח אם... הבעיה שלי היא כזאת כרגע בספידפאן אני רואה שהמאורר של המעבד מסתובב על 2100 RPM והמאורר השני הקטנטן ביכלל לא נותן לי אות חיים כי אין לו חוט צהוב יש לו חיבור 3 פינים ורק שתי פינים מחוברים.. השאלה שלי היא כזאת: יש איזה תוכנה או משהו שלא שמעתי עלייה שאני יכול להרים למאורר של המעבד את הRPM ? ויש משהו שיוכל להרים גם את המאורר הקטן בלי שהוא מחובר לחוט השלישי שנותן לי מידע על המהירות ..? הקירור או ארטיק קולינג 4 של 478 .....

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  23. Started by Gal1992y,

אוקי, לפני שהזמנתי רשום שאפשר שש אבל בפועל אני יכול רק 2 ! אחד למעלה [הוא מותקן והוא מכניס אוויר] ואחד מאחורה איפה שהיציאות של הלוח אם - מעליהם [ הוא מותקן ומוציא אוויר ] עכשיו אני רוצה להכניס עוד 2 לפחות, בעיקרון רציתי עוד אחד למעלה ואחד בצד ... אבל אין לי פשוט מקום סעמק איזה באסה זה , מה אפשר לעשות בעניין ? עריכה: זה המארז http://skypc.co.il/pl_product~VJ2000BWS~6~0.htm תלחצו מפרט טכני

• 6 תגובות
    • 613 צפיות
  24. היי מחפש יחידת קירור למחשב נייד שתהיה בעלת CFM גבוה ועם יכולת הגבהה של הנייד עד סכום של 200ש"ח קיים דבר כזה?

25. Started by kentaro,

*כותרת* תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 484 צפיות

דיונים חדשים בפורומים