אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אהלן, מאחר וקניתי את הכרטיס מסך שאתם יכולים לראות אצלי במפרט בצד והמעבד עושה לי צוואר בקבוק ענק אני מעוננין להוציא ממנו את המיץ ובשביל זה אני מתייעץ איתכם על מאוורר שיביא את הכי הרבה ביצועים במסגרת התקציב. תודה.
-
- 6 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכל החברים בפורום אוברקלוקינג וקירור של האתר ולגולשים החדשים. זהו הדיון הרשמי של אליפות ישראל ב-OverClocking לשנת 2008. כאן תוכלו למצוא את הכללים המלאים של התחרות, לשאול שאלות את המארגנים ולהתעדכן בתוצאות העדכניות ביותר. הכללים: האליפות השנה תחולק לארבעה מקצי תחרות: 1. הביצועים הטובים ביותר מערכות מבוססות פלטפורמת אינטל a. השתתפות למערכות בהם המעבד הראשי (CPU) הינו מתוצרת חברת אינטל, אשר הושק רשמית על ידי החברה עד לתאריך ה-1 לאוקטובר 2008 ומיועד לתושבת 775. b. מותרת השתתפות למערכות בעלות כל כמות של ליבות, אולם רק מערכות בעלות מעבד אחד. c. למשתתפים תותר האפשרות לכבות ליבות עיבוד בהתאם לרצונם. d. יותר שימוש בכל מערכת קירור בטמפ' החדר (אויר/מים). 2. הביצועים ה…
-
- 449 תגובות
- 41.9k צפיות
-
-
שלום, בכוונתי לעשות אוברקלוק למעבד שברשותי כדי לשפר ביצועים במשחקים ויש לציין שזהו אוברקלוק ראשון שלי אז אולי אני אשאל פה כמה דברים מצחיקים. אתמול עשיתי ניסיון ראשון והעלתי את התדר ל-2.3GHZ אבל גם התדר של הזכרון עלה מ-667MHZ ל-700MHZ ואני רוצה להימנע מכך אם זה בכלל אפשרי. הגירסה של הBIOS שלי היא 0203 ובחוברת של הלוח אם ראיתי שצריך להיכנס לADVANCED MENU בשביל אוברקלוק. נכנסתי לשם וראיתי CPU FREQUENCY והיה שם משום מה את המספר 200, עכשיו אין לי מושג למה המספר הזה מתייחס כי ראיתי באוורסט שה-FSB שלי הוא בסביבות 366 וחשבתי שזה המספר שבו הייתי אמור להיתקל ואותו יש להעלות בהדרגה. אז הוספתי 10 והגעתי ל-210 ולאחר מכן נעלתי את תדר ה-PCI EXPRESS ל-100 כפי שראיתי במדריכים. נכנסתי ל-X…
-
- 3 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום, הייתי מעוניין לקבל המלצה לקירור לכרטיס מסך EVGA 8800 GTS 320mb SC בנוסף לכך הייתי מעוניין לדעת מה טמ"פ הסף שניתן להגיע אליה בליבה מסוג זה ללא חשש תודה רבה מראש
-
- 0 תגובות
- 424 צפיות
-
-
-
היי, התחדשתי ביום שישי האחרון בכרטיס מסך מסוג זה. שמתי לב אתמול שהמחשב פשוט לוהט, בדיקה עם OCCT ואברסט הראו שהCPU בסביבות ה45 מעלות אבל : GPU DIODE - DISPIO - 84 MEMIO- 90 SHADER - 90 האם זה נורמלי? מה עלי לעשות? תודה.
-
- 7 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי רעש יחסית חזק מהמאווררים, המאוורר שעושה את רוב הרעש הוא המאוורר בפרונט נעזרתי במדריך שבנעוץ לגבי התוכנה speedfan והצלחתי להוריד את מהירות המאוורר ע"י התוכנה. רציתי לדעת האם ניתן לכוון דרך הביוס שמהירות המאוורר תשתנה ע"פ הטמפרטורה/צורך - ללא תוכנה צד שלישי? יש לי לוח אם Gigabyte GA-965P-S3 גירסת ביוס F8 כשניכנסתי לשם להגדרות המאוורר יש לי כך: fan speed control method א. auto ב. Intel QST ג. Legacy ד. Disable וגם fan speed control mode: auto voltage pwm אני כיוונתי לlegacy ו pwm וspeedfan מדווח על ירידה מכ 2000RPM ל 980 RPM רק במאורר של ה CPU אך כאמור רוב הרעש בא מה system fan - בפרונט כיצד אני יכול לכוון את הביוס שישלוט גם על זה - לפי הצורך, ללא תוכנה כמ…
-
- 3 תגובות
- 602 צפיות
-
-
האם oc עוזר להרצה מהירה יותר של משחקים או שהוא עוזר רק להרצה של הרבה תוכנות במקביל, שבירת שיאים בתוכנות בדיקה, קידודים של סרטים וכד'? ואם כן אז האם זה עוזר משמעותית במשחקים או שעדיף בכלל לעשות oc לכרטיס מסך לצורך זה?
-
- 4 תגובות
- 556 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לעשות OC, את המפרט שלי ניתן לראות בצד. אני צריך המלצה לקירור למעבד בתקציב של עד 300 ש"ח. חשוב שהקירור גם יהיה שקט ! תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 523 צפיות
-
-
יוסי האחרי של הפורום הביא לי קישור מהאתר OC.net ששם מסבירים לי איך לעשות OC ללוח של (asus p5n-e-sli) כל השאר במפרט בצד. הגעתי ל3.2 בכיף אבל שאני מפעיל את המחשב אחרי שהגעתי למהירות הזו אני מתבקש להכניס דיסק של וינדוס כדי שהוא יעלה, הכנסתי את הדיסק אבל כלום לא קורה. ביטלתי את הOC והמחשב עלה בלי שום בקשה של דיסק. מה קורה פה? תודה ושבת שלוםם
-
- 5 תגובות
- 584 צפיות
-
-
השאלה שלי היא כזו אני עשיתי אוברקלול למעבד מ - 2.66 ל - 2.80 ב - BIOS הוא מראה לי שהמעבד עובד על 2.80 והכל טוב אבל כשאני נכנס לתוכנות כמו cpuz ו - cpuid ו - everest הוא מראה לי כאילו המעבד עובד על 2.66 עכשיו השאלה היא כזו יכול ליהיות שהתוכנות לא עובדות עם הצי'פ סט הזה כי בתוכנה cpuz הוא מראה לי שהוא רואה שיש לי צי'פ סט של 650isli מישהו כבר ניסה לעשות אוברקלול עם הלוח הזה xfx nforce 750i sli אם כן אשמח לתגובה כי עשיתי הכל לפי הספר כמו שאומרים וזה לא פעם ראשונה שאני עושה אוברקלול ללוח אם אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי בתודה אורן יש לי מערכת הפעלה VISTA HOME PRIMUM 64BIT [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 602 צפיות
-
-
יש לי hd4850 של sapphire , גרסת הסטוק - אני מעוניין לעשות אוברקלוק רציני בשבילו..איזה קירור מומלץ לקנות לו ? הקירור שבא איתו לא כל כך יעיל.
-
- 6 תגובות
- 747 צפיות
-
-
האנטק עולה 120 ש"ח. והטרמלטייק עולה 61. איזה מהם עדיף?
-
- 1 תגובה
- 613 צפיות
-
-
אהלן , רציתי לשאול איך אפשר לבטל את התראת ה "Recovery" שמודיע הדרייבר של NVIDIA ובעצם דופק את כל ה OC לכרטיס מסך. זה קורה לי המון וזה נהייה מעצבן , וזה יוצא לי מתוכניות שאני מריץ , המעלות לא עוברות את ה60 והוא עדיין מציק ש הדרייבר "מאשש" את הכרטיס מסך ובעצם תוקע או סוגר את המשחק/תוכנות גרפיקה וכו'. הכרטיס מסך הינו 8800GT , עם OC דיי קל 1800/720/930 תודה
-
- 3 תגובות
- 562 צפיות
-
-
אז ככה אתמול המחשב נתקע לי ונשאר קפוא . לאחר כמה דקות ביצעתי ריסטארט למחשב שעלה המחשב התמונה שהיתה בקיפאון לפני הריסטראט הופיעה שוב ,בלי אפשרות לעשות כלום במחשב כיביתי את המחשב הוצאתי בטרייה , חשמל , החלפתי ארדיסק של ויסטה וגם לאחר מכן התמונה של שולחן העבודה של הקיפאון נראה שוב רק לאחר שעה מרגע הכיבוי חזר המחשב לפעול אבל לא ניתן לבצע OC ברמה כי מינימאלית כל רכיבי החורה תקינים . אשמח לשמוע ממשהו שמבין !!!!!!!!!!!!! למה זה קרא ? ואיך חוזרים לבצע OC ) ? OC ברמה נמוכה 10% )
-
- 5 תגובות
- 607 צפיות
-
-
חשוב לי רק לדעת האם המשך הOC יתן תוצאה מורגשת או שלא יהיה אפקט? בנוסף המערכת צריכה לתפקד 24/7. טמפ במאמץ 57 מעלות בREAL TEMP יציב אחרי 3 שעות OCCT שימו לב שהזכרונות עם התזמונים המקוריים ב857 איך אתם ממליצים להמשיך? פשוט להעלות תדר ומתח או שיש מעבר לזה? מפרט בצד [attachment deleted by admin]
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב קודם כל המפרט שלי: ASUS P5KC P35 OCZ 800MHZ@900 Platinum Revision CL4 [שב2.2 מגיעים בכיף גם ל950] Intel Core 2 Duo E8400 3GHZ @ 4.05 HIS IceQ4 HD 4850 [הרגיל.. לא TurboX] Segate 500GB 32MB buffer Zerotherm Nirvana NV120 NZXT Tempest יש לי קצת נסיון בOC, אז שיחקתי בביוס והגעתי למצב אידיאלי שהמעבד עובד על 4.05 גי'גה ב-1.45 וולט זה מעלה POST, בוט.. ווינדוס.. קרייסיס - הכל רץ חלק! והטמפ' לא עלו בהרבה- מקסימום 55 מעלות בנקודות פיק קיצוניות לחלוטין [הנירוונה עושה את העבודה ;D] אבל כשאני מריץ בדיקות מאמץ [כגון EVEREST, Prime95] אחרי חצי-דקה~דקה ישר עולה שגיאה [Hardware Faliure] עכשיו באוורסט אפשר לבחור מה לאמץ.. אז בחרתי לאמץ רק את ה-CPU ורץ שעה בלי שום שגיאה.. ב…
-
- 1 תגובה
- 508 צפיות
-
-
כל פעם שאני מנסה לעשות לו OC אפילו בקצת ממש קצת הוא ישר קורס ואם זה לא קורס אז באמצע משחק זה קורס ומה שמוזר הטמפ' שלו תקינה משהוא כמו 85 בעומס מה הבעיה שלו? תודה
-
- 4 תגובות
- 591 צפיות
-
-
ברשותי E8400 ו4GB של ocz pc 6400 hpc reaper ספק איכותי של 430 watt הנתונים הם כאלה : cpu voltage : 1.30625 dram v : 2.1 memory frequency : 800 - 936 oc/ timings :5-5-5-15 התזמון המקורי של הזכרון הוא 4-4-4-12 cpu : 3501mhz cpu multiplier : 9x לגבי ה multiplier של הזיכרון הוא על אוטומטי ויש לי הרגשה שזה מה שגרם לזיכרון לעלות כל כך הרבה בעבור העלאה כזאת קטנה של המעבד..סך הכל זה הישגים לא כל כך טובים שאני מנסה לעלות יותר מיזה המחשב לא עולה בכלל והביוס עושה recovery ייתכן שאני לא מצליח יותר מיזה בגלל הספק ? תעזרו לי אני מת לעשות את זה כמו שצריך..
-
- 2 תגובות
- 534 צפיות
-
-
בדקתי עם speedfan כתוב לי CPU - 85c יש להבה ליד GPU-83c גם פה internal temp + remote temp - 43c hd0 - 40c לפי המדריך הגברתי את הטמפ' של המאוורר עד הסוף הוא עובד כרגע על 3500 rpm.מה הבעיה?
-
- 6 תגובות
- 774 צפיות
-
-
היי, קניתי מחשב חדש, ואני רוצה לעשות OC למעבד, קראתי המון מדריכים כולל את זה שמפורסם כאן, ואני חושב שאני מספיק מוכן כדי להתחיל במלאכה =] קודם כל, יש לי כמה שאלות: 1. ברגע שאני מעלה את המתח של המעבד, אוטומטית הטמפ' עולות? 2. יש אפשרות לעשות OC ללא עליה במתח של המעבד ולהישאר עם אותן טמפ'? 3. לפי הטמפ' של המעבד שלי, יש מצב שאני אוכל להגיע ל- 3.00MHZ, ולשמור על טמפ' סבירות שלא יסכנו את המעבד? 4. אמרו לי שהלוח אם שיש לי אולי יגביל אותי, רציתי לדעת אם זה נכון, ואם כן.. אז האם אני אוכל בכל זאת להגיע ל- 3.00MHZ, זה הלוח: http://www.globaltech.co.il/hebrew/Product.aspx?Product=237&Category=76 טמפרטורות מעבד: תמונה מהביוס על הנתונים הנוכחיים: בכמה כדאי לי להעלות בשב…
-
- 1 תגובה
- 554 צפיות
-
-
שבת שלום, אני מתכוון לקנות את המחשב הבא: מארז Antec Sonata 3, PSU 500Watt, MiniATX, Black מעבד Intel Core 2 Quad Q6600, 2.4Ghz, 8 Mb Cache, LGA775, FSB1066, 64-bit, Tray זיכרון A-DATA Dual DDR2 Kit 4Gb (2x2048Mb) PC2-6400, 800Mhz, Latency 4-4-4-12 דיסק קשיח Seagate 500GB 32MB Cache SATA2 ST3500320AS לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3L, Intel P43, Socket 775, FSB 1600, Dual DDR2 1200, PCI Express, GLAN, ATX כרטיס מסך Gigabyte ATI Radeon HD 4870, 512Mb DDR5, 256Bit, HDMI, PCI Express 2.0, Retail מאוורר CPU Thermaltake Big Typhoon CL-P0114, For Intel Socket 775, AMD Socket K7, 754, 939, 940 האם יש מקום לשיפור מבחינת ספק, מארז וקירור? המאוורר למעבד בא עם מדבקה/גריז? למ…
-
- 1 תגובה
- 476 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב יחסית חדש עם לוח עם Intel GB33BU וCHIPSET גם של אינטל G33 מעבד C2D E6550. המחשב סבל במשך הרבה זמן מחום יתר ואני פשוט התעלמתי המקסימום שעשיתי בגלל שהייתי עצלן זה היה לפתוח את המארז וקחת מאוורר גדול(רגיל לא של מחשב) כיוונתי אותו למחשב וזהו זה עזר...יותר נכון כמעט עזר המחשב עדין היה עושה ריסט בזמן מאמץ מרוב חום! החלטתי לסדר את זה וקניתי 3 מאווררים נוספים(עכשיו יש 5) יחסית קטנים והתקנתי אותם אחד על הכרטיס זיכרון(הוא היה ממש מתחמם) ועוד 2 בתוך המארז שיקרר את המעבד הזיכרונות וכו'... הבעיה היא שהמחשב כבר לא כמו פעם אבל עדין מתחמם ולעושה לעצמו ריסט... חשבתי לנסות לשלוט את המיהרות של המאווררים אבל שום תוכנה(נסיתי 5 תוכנות) לא מצליחה בכלל לזהות את המאווררים ש…
-
- 2 תגובות
- 564 צפיות
-
-
שלום לכולם .. שאני משחק משחק רגיל... לא משנה מה שהטמפרטורה רק 84 המאורר מתחיל לעלות מ30 ל40.... ושהיא 90 המאורר הוא 75 אחוז ככה.. וש95% הוא 100% זה בסדר ככה? תודה
-
- 1 תגובה
- 500 צפיות
-
-
את המפרט שלי אתם רואים בצד: Q6600 שנעשה לו OC ל-3.0 (333X9) מאוורר Thermaltake TMG i1 בסך הכל ה-OC הלך מעולה, אבל מכיוון שהייתי משתמש AMD בעבר אינני בטוח לגבי הטמפ' שאני מקבל. מנוחה: 42-46 (מהליבה הקרה ביותר לחמה ביותר). מאמץ: 54-58 (מהליבה הקרה ביותר לחמה ביותר). נראה סביר? ועוד משהו, המאוורר הינו שקט מאד, אבל רץ על RPM נמוך ביותר (340). באתר היצרן כתוב שמהירות המאוורר נאה בין 300-2500 (מינימום למקסימום). אבל מהירות המאוורר אף פעם לא משתנה... גם לא במאמץ. תמיד על 340... חיפשתי באינטרנט ואפילו בביוס ואינני מוצא איפה לעלות את מהירות המאוורר. יש למישהו עצות או מחשבות בנושא? בכל מקרה תודה מראש. קובי
-
- 1 תגובה
- 474 צפיות
-