עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by wrecker,

יש לי 9600GT של TWINTECK גרסת OC XT ליבה על 700 זכרונות על 950 האצתי ל750 וזכרונות ל1050 עבד בסדר.. אבל ברגע שהעלתי את הליבה ל770 הפריימים במשחק (FC2) נפלו.. ניסיתי להסתכל בNTUNE והראה לי משהו כמו 70 מעלות ואז ירד מהר ל68- 65 -61.. מי שמכיר בדרייבר החדש של נוידיה יש TEST כזה שבודק יכולת עבודה בMHZ הנל.. מוזר שגם על 800MHZ הוא אמר לי שעבר הצלחה אך לא ניסיתי להריץ משחק פחדתי שישרף.. לא ממש סומך על זה.. אחרי החפירה.. השאלה שלי אם יכול להיות שהליבה מגיעה למצב כזה שהביצועים ירדו בגלל OC? בגלל חום או מאמץ יתר?

• 8 תגובות
    • 669 צפיות
  2. Started by redti,

הפעלתי את הauto tune בati overdrive והוא קבע לי אוברקלוק אוטומטי די מטורף.. 1158 לזכרונות 690 לליבה המאורר על 80% קצת מרעיש אבל אפשר לסבול את זה זה עבור HD4850 SAPPHIRE הגרסת stock במאמץ של 96% הזכרונות מגיעים ל78 מעלות והליבה ל76 בערך ? במנוחה הזכרונות על 52 מעלות והליבה 48 להשאיר את ההגדרות האלה או שקצת מסוכן? אתם מכירים תוכנה או שיודעים על פונקציה בלוח אם שאני יכול לעשות שהמאורר יפעל על 80% אוטומטית כאשר הכרטיס עובר את 65 מעלות?

3. אני באמצע להרכיב מחשב, שאני מתכוון להמהיר אותו, אבל לא חשובה לי מידת ההמהרה, אני רוצה בעיקר ללמוד איך להמהיר ואולי אם אני אצטרך אז להעלות קצת את הביצועים, אם אני אמצא את עצמי במצב שאני צריך. אז בעקבות שאלה בפורום אחר, חשבתי שיכול להיות שאולי הזכרונות לא יתאימו למשימה? מדובר בזכרונות של קינגסטון DDRII 800 (שני סטיקים של 2GB) סטנדרטיים לחלוטין. אני אוכל להמהיר ככה את המערכת? המהרה כלשהי, לא משהו דרסטי או כבד. (אגב, ניסיתי לחפש בפורום, לא מצאתי תשובה... וגם לא בדביקים, מצטער אם אני חוזר על משהו שנשאל פה כל יומיים)

• 1 תגובה
    • 573 צפיות
  4. Started by Gogol,

שלום לכולם! אני עומד לקנות מחשב עם המפרט המצורף, ותהיתי אם כדאי לעשות לו OC, ומה המשמעות (מבחינת פפלינוס) אז כמה שאלות : א) האם OC למעבד הספציפי הזה ישדרג משמעותית? ב) אם כן, איזה רכיבים אני צריך לשנות במפרט כדי לספק קירור הולם ואיזון בין הרכיבים? ג) האם OC מקצר את חיי המעבד (סליחה על הבורות - אני חדש בעסק... :s05:)? תודה מראש! מארז וספק-כוח: ANTEC NSK4480B Black + ANTEC EarthWatts EA-380 380W כמות: 1 - מחיר: ¤437 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤508 מעבד: Intel Pentium Dual-Core 2.5GHz 2MB-Cache 800MHz-Bus E5200 Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ¤392 קירור למעבד: Arctic Cooling Alphine 7 כמות: 1 - מחיר: ¤58 זיכרון: A-Data 2GB (1X2GB) DDR2-800 Vitesta HeatSink CL5…

• 5 תגובות
    • 597 צפיות
  5. Started by ad112,

אני רוצה להמהיר את המעבד הנ''ל הקירור הוא Big Typhhon הרגיל לא VX. הטמפ' של המעבד לפי SpeedFan 35C ו40C לפי SpeedFAn: Temp1 - 45C temp2 - 36 temp3 (-2C) 250GB - 51C בוער 250GB system - 56C בוער מה אני אמור לדעת לפני המהרה, אאשמח לכל השלבים ואז ארשום שלב שלב בהתקדמות פה שתאשרו שהכל בסדר. המארז הוא CM690 מאורר קדמי מכניס אחורי מוצייא עליון מוציא צדדי אמצעי מכניס. כל המאאוורים הם של AC. תודה

• 9 תגובות
    • 757 צפיות
  6. Started by MENASHEHE,

שלום יש לי מעבד Q6600 ועליו יש את הקירור הרגיל של אינטל שבא עם המעבד, אני רוצה להחליף את הקירור במאוורר יותר רציני, יש לי פה מאוורר של ZALMAN CNPS7500-CU רציתי לדעת אם המאוורר הזה מספיק טוב למעבד הזה ואני לא עושה בו OC, המאוורר שיש לי עכשיו ה RPM שלו קצת גבוהה והוא עושה רעש חופר אשמח לחוות דעת, תודה...

• 10 תגובות
    • 762 צפיות
  7. Started by d0s,

שלום לכולם, אני מעוניין לעשות למעבד OC, אני קונה מחשב עוד חצי שנה ו מעוניין שמחשב ירוץ לי טיפה יותר טוב בזמ שנותר. השאלה שלי עד כמה אני יכול לעשות לו את ה OC מבלי לפגוע בו? המעבד בן ארבע שנים, פנטיום 4 - 2.4 GHZ . חשוב להגיד שאין קרור למעבד אז מה היחס של המהרת המעבד\טמפרטורה ? או שזה תלוי בכל מחשב? אני אשמח לקבל הפניות למאמרים או להסברים מפורטים שלכם פה, תודה.

• 1 תגובה
    • 769 צפיות
  8. היי, המעבד שלי: Intel Pentium D 2.8GHz. עשיתי אוברקלוק דרך התוכנה SysTool והגעתי ל 3.2GHz עם קירור סטוק. לוח אם: Intel D975XBX. חלקים ישנים כמובן, ממליצים לי להמשיך? אני עם קירור סטוק ואני חושב שזה מסוכן קצת, הטמפרטורה עומדת על 51C... לפני היה 48C... מתח עומד על 1.2.

• 8 תגובות
    • 834 צפיות
  9. שלום לכולם! במארז שלי מותקנים שני מאווררים 120 מ"מ שמתחברים ליציאות ה-12v של הספק, כיוון שמשום מה לא הצלחתי למצוא כאלה עם חיבורי 3-פינים רגילים שמגיעים ללוח אם. מצד שני, חיבור המאווררים ישירות לספק מונע מלוח האם לשלוט על המהירות שלהם בהתאם לטמפרטורה. תהיתי אם קיים מתאם מחיבור 12v לחיבור 3-פינים שניתן לחבר ללוח האם, כך שגם על המאווררים האלה יוכל לוח האם לשלוט? מחשבה מוזרה, אבל היא מציקה לי... אודה על עזרתכם.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by Alon_Solo,

אני מתכנן לקנות מחשב AMD פשוט. לוח האם ככל הנראה יהיה ASUS M#A78-EM. אני שוקל לעשות OC למעבד היות וזה גם ככה מוצע כשירות במקום בו אני מתכנן לקנות (SkyPC). השאלה שלי מעט מורכבת ומקיפה בשביל לא לחדד שלושים פעם את התשובה שלכם: א. אילו מעבדים מתאימים למשימה? הבנתי שיש כאלו שמתאימים במיוחד. ב. מה המשמעויות של OC? (הכוונה לרכש קירור מתאים וכו') ג. האם זה משתלם? (אם לדוגמא אני צריך לקנות קירור ב-100 ש"ח, האם לא עדיף לוותא ולהשקיף את הכסף במעבד חזק יותר)

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  11. Started by Lambomeir,

האם מתלבש עליו מאורר ואם כן אז איזה גודל? והאם הוא נקנה בנפרד או שמקבלים אותו יחד עם הקירור? נ.ב, מישהו מכיר אתר שמוחר אותו בסביבות 250 שקל (או פחות...)?

• 4 תגובות
    • 558 צפיות
  12. Started by Iko89,

מעבד E7200 מומהר ל3824 MHZ טמפרטורות : במנוחה הכי נמוח שהגיע זה 30 מעלות ובמאמץ 53 לפי התוכנה Real Temp 2.60 אבל בOCCT הוא מראה לי 10 מעלות יותר .. אני עם קירור AC FREEZER 7 RPO הסירקולציה אצלי כזאת : מאוורר 120 מכניס מיקדימה למטה שרוול של 5 מאווררי 80 מכניס מיכיוון CDROMים מאוורר 120 מוציא ומאוורר 80 מכניס מעמצא הדלת .. הסירקולציה טובה ? או לשנות ?

• 4 תגובות
    • 534 צפיות
  13. הגעתי לOC מכובד של 4.05 GHZ עם מעבד E7200 1.4V באס על 450 FSP - 1800 שמתי זיכורונות על 1:1 והעלתי את המתח שלהם. סיים שעתיים בOCCT בביטחה . אך אחרי 3 דקות בפריים95 הוא נפל וקיבלתי מסך כחול . עם השגיאה: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL חיפשתי אותה בגוגל וקיבלתי כמה תוצאות : אחד אמר שזה בטוח זכרונות, אחד אמר שזה בטוח ספק ואחד אמר שזה חומרה פגומה . מה הבעיה לדעתכם ? אני אנסה עכשיו להוריד חזרה את המתח של הזכרונות ואני יכתוב פה .

• 3 תגובות
    • 465 צפיות
  14. אין לי שום רקע בנושא, אני פעם ראשונה אעשה, ואין לי מושג מאיפה להתחיל, מה עושים, במה נוגעים וכו' המפרט מצורף בצד. כיצד אני ממהיר את החלקי מחשב, אשמח למדריך פשוט בעברית, לא חייב. כיצד אני מתחיל בכלל? איך אני יודע עם הטמפ' טובה? האם לכל מעבד\כרטיס מסך\לוח אם יש מדריך שונה?

• 0 תגובות
    • 470 צפיות
  15. Started by ma4351,

אמרו לי שהכרטיס הזה רועש ורצית לדעת אם זה נכון....http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1459

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by yonm13,

אהלן.. היום החלטתי פעם ראשונה לעשות OC לכרטיס מסך שלי (עם הS1 שלו) דרך RIVATUNER.. העלתי לאט לאט וכל פעם בדקתי חצי שעה עם התוכנה שמומלצת במדריך. הגעתי ל680 לליבה ושם זה נעצר.. ב690 הכרטיס נכבה לי אחרי 10-25 דק' (אני משער שזה מה שקורה, כי המסך ממשיך כביכול לקבל תצוגה, ולא עובר לSTANDBY MODE, אבל היא שחורה לגמרי). עכשיו, הגעתי ל810 לזכרונות והורדתי קצת את הליבה ל675 (אז בעצם 675\810) ושיחקתי CRYSIS WARHEAD.. פעם ראשונה שהמשחק שחיק על HIGH! (הכל על HIGH). הייתה בדיקה אחת שניסיתי על 685\820 לפני שהורדתי קצת בליבה, והיא קרסה אחרי משהו כמו 25 דק'. אני לא יודע אם הזכרונות מסוגלים ליותר, מה גם שכשהתקנתי את הקירור הדבק שעל ההיטסינקים של הזכרונות היה חלש מדי, אז השארתי את המדבקות ה…

• 2 תגובות
    • 530 צפיות
  17. לחבר שלי יש מעבד כמו שלי (e8400) ואצלו הטמפ' של המעבד היא בממוצע 10 מעלות פחות משלי!! אצלי הטמפ' של הליבות היא בין 44 ל49 ואצלו היא בין 33 ל 38 מעלות. מה שהכי מוזר זה שלו יש רק קירור סטוק של המעבד ובלי עוד מאורר מול הלוח אם ואצלי יש את הקירור סטוק + מאורר 120 מול הלוח אם ועוד מאורר 80 מילימטר שזורק אויר על המעבד וגם החלפתי משחה טרמית. שנינו ללא oc (הוא בכלל לא יודע מה זה...) דרך אגב שנינו בודקים בעזרת realtemp (הגרסה הכי חדשה) ולא נגענו ב TJmax בתוכנה. מה יכולה להיות הסיבה? אני כבר משתגע מזה עוד משהו קטן שאני לא חושב שאמור לעשות שינוי בטפרטורה אבל בכל מקרה אני ארשום זה שלי יש vista ultimate ואצלו xp professional

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by toretto,

יש לי BFG 9600oc ובזמן האחרון שמתי לב שהמחשב מרעיש אחרי בדיקה מעמיקה של עצירת מאווררים במחשב גיליתי שהמאוורר הקטן והמסכן על הכרטיס עושה אחלה >רעש!< מה אני יכול לעשות מישהו מכיר תכרטיס גם אצלו זה מרעיש ככה? אשמח לכל תגובה תודה

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Oxygen87,

איך אני יכול לדעת ? הנה תמונות שהעלתי מ-CPU-Z. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 964 צפיות
  20. Started by redti,

הגיוני שאני לא מצליח עם OCZ HPC REAPER pc 6400 cl 4 להגיע ל996 על טימינג של 5-5-5-18 עם מתח של 2.2 ? אני לא מצליח להעלות את המחשב על ההגדרות האלה וזה משגע אותי חשבתי שהם טובים לOC , מה יכול למנוע ממני להפעיל אותם בהגדרות האלה? יש לי E8400 HD4850 EARTHWATTS 430 WATT

• 0 תגובות
    • 463 צפיות
  21. לאלו שלא מבינים על מה אני מדבר אני יכול לצלם לכם השרוולים האלו באים בד"כ במארזים הישנים ומורכבים על הדלת צד של המארז, פירקתי שרוול כזה ממארז של חבר והרכבתי על המעבד שלי(Q9450) והחתיכת פלסטיק הקטנה הזאת הורידה טמפ' בכ-6 מעלות במנוחה.. הבעיה היחידה שהשרוול משמש מחשב של חבר, לכן אני פונה אליכם חברי הפורום, מישהו יודע היכן אפשר לקנות שרוול כזה ?(אם לא מוכרים דברים כאלה כבר אז אולי מדריך להכין אחד כזה)

22. Started by shayw,

אבקש המלצה לקירור טוב ובעל התקנה פשוטה עד 150 ש"ח לכרטיס הבא GeCube Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1223

• 4 תגובות
    • 648 צפיות
  23. Started by Gal1992y,

אני צריך המלצות למאוורר חדש לספק כח ג'נרי של אחי... בעקבות הנושא הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=371252.0 אני חושב שזה 80MM מה עושים ?

• 8 תגובות
    • 727 צפיות
  24. שיהיה שקט ויקרר לא לאוברקלוקניג! ובנוסף המלצה לשני מאוררי 120 למארז עד 70 למאורר, מה אתם אומרים על Zalman F3 120mm איך הוא ? יש לי ספק FSP 450w ‏ וכרטיס מסך 9600‎ עם המאורר של זלמן.. תודה רבה ענקית לכל העוזרים!

• 8 תגובות
    • 677 צפיות
  25. כבר יומיים שאני מחפש הבדלים בין הזכרונות (עבור OC ) הבנתי שזכרונות CL4 טובים (חפירה בפורום) אבל ישנו הבדל רציני במחירים וחברות רבות השאלה איזה סוג יותר טוב ואם עם זכרונות G.Skill 4GB Kit DDR2 800Mhz F2-6400CL5-4GBPQ אוכל לעשות OC ? המפרט שלי Intel Core 2 Quad Q6600 Box Corsair VX 450 Watt Gigabyte GA-P35-DS3L P35 CHIPSET זה הדבר היחידי אשר עוצר אותי לפני הקנייה של המחשב תודה רבה לעוזרים ויום טוב

• 6 תגובות
    • 886 צפיות

דיונים חדשים בפורומים