אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
בזמן האחרון אני רואה בקשות שחוזרות על עצמן בפורומים לגבי ביצוע OC לכרטיס מסך, שליטה במאוורר, או בדיקת טמפ' הליבה של הכרטיס. רבים מציעים (ובצדק) את ה RIVATUNER אבל אני פה כדי להציע פתרון הרבה יותר פשוט ואלגנטי לביצוע OC וניתור כרטיס המסך, השימוש בתוכנה הוא באחריותכם בלבד. אני מצאתי אותה מאוד נוחה לשימוש ואני משתמש בה כבר כמה חודשים... למי שלא מכיר: EVGA Precision כך זה נראה עם ההגדרות שלי... השימוש בתוכנה הזאת הוא ממש פשוט. ישנם 4 ברים (כסמל ל 4 אבות המזון של האוברקלוק) : לCORE, ל SHADER, לMEMORY (ללא המכפלה), ולמהירות המאוורר (למי שיש בקר מאוורר, מי שאין לו האפשרות חסומה). כאשר אני מעביר את העכבר אני יכול לראות את היסטוריית הניטור (הערך המשתנה ומתחתיו את השעה…
-
- 18 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
הי , יש ברשותי מחשב בעל המפרט הנ"ל : Q9550 2.83 GHZ 12MB לוח אם P5QC ASUS זכרונות - שלושה סטיקים של 2GB DDRII 800MHZ של CORSAIR כרטיס מסך - 8600GS מערכת הפעלה XP 64 BIT קירור - זלמן מסויים לא יודע את הדגם אבל יש לו לד סגול כזה, ויש לו אופציה לשחק עם מהירות הסיבובים, בנוסף יש עוד מאוורר אחד סטנדרטי 120MM -טמפ המעבד בזמן עבודה 50c -טמפ' ההרדיסק - 35 טמפ' כרטיס המסך - 60 קניתי את המחשב לשם עיבוד של אפליקציה מסויומת, הביצועים שאני מקבל כרגע לא משביעים את רצוני. הCPU שלי מגיע לניצול מקסימלי בחלק מהזמן ואני חושב שהמהרה שלו תביא לתוצאות טובות הרבה יותר. אין לי נסיון בOC כלל וכלל, יש המון מדריכים ואני מרגיש נורא מבולבל. 1.OC נעשה אך ורק דרך הBIOS, כאשר ה"משחק" היחיד הוא עם המה…
-
- 7 תגובות
- 674 צפיות
-
-
טוב שלום לכולם אני חדש לאוברקלוקינג והדבר ראשון שאני מנסה לעשות זה ההפך מאוברקלוקינג למעבד שאני חושב שהוא כבר מתחיל לגסוס לאחר שבעבר המעבד היה מגיע לחום מטורף של 80 מעלות כרגע המעבד בטפרטורה 60 לפי הביוס ו45 לפי תוכנה core center של msi ככה שאני לא יודע למי להאמין וזה כאשר המחשב לא מתאמץ המחשב לא נכבה או משהו הוא עובד בלי בעיות בעת גלישה באינטרנט ועבודה פשוטה כאשר משחקים בו הוא קורס לכן אני רוצה לגרום למעבד להתאמץ פחות כמו שאמרתי אין לי ניסיון באוברקלוקינג ולכן גם הייתי רוצה לשאול עם התיאוריה שלי נכונה שעם אני יפחית את המהירות ליבה מ3200 ל2600 עם אכן הוא יתאמץ פחות וגם פחות יתחמם ? ויתן למחשב עוד זמן לחיות בשביל גלישה באינטרנט ועבודה עם אופיס אז ככה הבעיה שלי שאני מ…
-
- 3 תגובות
- 686 צפיות
-
-
המחשב מכיל ארבעה מאווררים:בספק,במעבד,בכרטיס מסך ובגב המארז. ניתקתי אותם לסירוגין ע"מ לבדוק מי מרעיש יותר ומי מרעיש פחות, ובכן שכל המאוררים היו מנותקים מלבד הספק היה שקט מאוד מספק. לגבי שלושת האחרים הם מרעישים בערך באותה המידה-אבל שלושתם ביחד זה סיוט ממש. בינתיים גם ניתקתי את האוורור לכרטיס מסך-ממילא אני לא משחק וגם את זה שבמארז.אבל גם אז המאוורר של המעבד די מפיק רעש, אמנם לא כמו שלושתם אבל עדיין לא מספק.תודה רבה ושבת שלום!
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, אני עומד לרכוש מחשב חדש עם מעבד Intel Q9550. תכננתי להצמיד אליו את ה Arctic cooling freezer Xtreme, אך קבלתי המלצה שמכיוון שמדובר ב Quad אני חייב קרור הרבה יותר אגרסיבי ולכן כדאי להשתמש ב Thermalright Ultra 120 eXtreme + מאוורר עליו. ההמלצה מייקרת את המערכת בעוד 150 ש"ח, ולדעתי בלי סיבה. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה
-
- 10 תגובות
- 820 צפיות
-
-
כשאני מעלה מכפלה היא חוזרת חזרה ל10. מפרט המחשב שלי בצד. בנוסף יש קובץ פירוט של Everest אני לא מבין אם צריך להעלות מתח למעבד (ניסיתי להעלות טיפה ולא עזר). הPCIE על 100MHZ (לא יודע כמה צריך)
-
- 9 תגובות
- 818 צפיות
-
-
אהלן אז ככה המחשב של חברה שלי נמצא בטמפרטורה של 63 במצב רגיל ו82 בערך כאשר הוא מתאמץ. החלפתי משחת תרמיט ניקיתי את כל האבק מהקירור הרצתי אנטי וירוס הורדתי תוכניות שפועלות עם המחשב (msconfig) כלום לא עזר הטמפרטורה עדין נשארה גבוהה מה עוד אפשר לעשות תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אני קונה מחשב (E8400) למשחקים בינוניים לא מתוכנן OC או CF ונתקלתי הרבה פעמים בכל מני חברות שמציעות את "אותו המוצר" לפעמים בהפרשי סכומים זעומים איך אני ידע מה הכי טוב מבינהם (יחס השקעה תמורה) ואני אתן כמה דוגמאות. לגבי הקירור למעבד גם פה מצאתי כמה דגמים למרות ששמעתי כבר על הפריזר פרו 7 השאלה אם יש משהו יותר איכותי Scythe KAMA CROSS 3 Heat Pipes CPU Cooler COOLER MASTER HYPER 212 CPU COOLER Scythe KATANA 2 3Heat Pipes CPU Cooler OCZ Vanquisher CPU Cooler
-
- 10 תגובות
- 968 צפיות
-
-
אז ככה יש לי quad9400 מעבד 2 גיגה זיכרון וכרטיס מסך 9800 GT ולו של גיגבייט וספק חזק של סיגייט בדקתי וראיתי שהכול מתאים ל OC עכשיו המעבד הוא 2.6 ואני מרגיש ששהמחשב לא מנוצל מספיק ניסיתי להיעזר בכמה מדריכים אבל אני לא מבין בהם אני לא מומחה בחומרה ואני מפחד לגעת קראתי את המדריך שלכם כמה פעמים ומשום מה לא נקלט לי אני מאוד רוצה לעשות אובר קלוק אם יהיה פה מישהו שמוכן לעזור לי באייסיקיו או אפילו בטלפון אני יתקשר אליו אני יודה לו מאוד כמובן שכול האחריות תיהיה עליי אז בבקשה בבקשה אשמח לעזרה =) תודה
-
- 6 תגובות
- 605 צפיות
-
-
עשיתי OC מ 2.1 ל 2.5 דרך הביוס העלתי את ה FSB מ 200 ל 240 ובדקתי בתוכנה OCCT ויצא יציב . התוכנה עבדה שעה על 100 אחוז מאמץ ... הקטע שאני עדיין מפחד כי הספק שלי מעפן 250 - 300 W פשוט אז הורדתי את זה ל 2.3 במקום 2.5 OC של 10 אחוז אבל עדיין אני פוחד ... הזכרונות עובדים על 660 בדרך כלל שהם בלי OC זה 600 הזכרונות 667 מכפלה 7 = 330 כפול 7 = 2310 אם אני לא מרגיש הבדל בביצועים עדיף לבטל את זה ? אני לא מרגיש הבדל בין 2.1 ל 2.3 / 2.5 ב OC . כדאי לבטל את זה ?
-
- 7 תגובות
- 613 צפיות
-
-
האם ATI למדו או שה HD4830 יסבול גם הוא מבעיית חום במצב סטוק כמו אחיו הגדולים?
-
- 7 תגובות
- 805 צפיות
-
-
בס"ד שלום אפשר לעשות OC למעבדי זרימה ? אני מנסה להפעיל את 3D MARK 06 וךא פועל לי מראה את המסך הקטן ולא ניכנס אך אפשר להפעיל ? כמה OC אני יכול לעשות עם 4670HD ? תודה רבה ויום טוב
-
- 1 תגובה
- 594 צפיות
-
-
אז ככה היום בצהררים לא היה לי אינטרנט רק עכשיו אז רק עכשיו יכלתי לפרסם אז קראתי תמדריך של האוברקלוק אבל לא מה שבנעוץ מדריך אחר . כי אין שמה שיוני מתחים וזה. וביצעתי את האוברקלוק .. הכל הלך חלק ורגיל עוד לא עשיתי בדיקת מאמץ אני חושב שלא צריך טמפרטורות סבירות לפני הOC היה לי במנוחה 27-30 ואחרי האוברקלוק 29-30 אממ אז עליתי מ 2.53 ל 2.81 שיניתי את bus speed ל 225 , והמכפלה היא 12.5 אז זה יצצא ככה.. אממ אני חשוב שאני יכול להמשיך עוד כי היה רשום לי במקסימום של ה bus speed 800 MHZ ושמתי רק על 225 MHZ.. חחח אז הינה עכשיו אני ישעה בדיקות מקיפות עם אוורסט וכו .. אה והמתח של המעבד העלתי מ 1.2 ל 1.3
-
- 1 תגובה
- 554 צפיות
-
-
האם יש הבדלים משמעותיים בין איכותם של http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3881 ל http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6728 ? היות וההבדל במחירים הוא 33 מול 75. אני מחפש משהו שקט, אבל יש סיבה להוציא פי 2?
-
- 6 תגובות
- 641 צפיות
-
-
חח כן בזמן האחרון אני מציק הרבה בפורום הזה השאלה שלי בקשר לזיכרון הבא OCZ DDR2 PC2-6400 Vista Upgrade 2GB Module/4GB Kit http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_vista_upgrade_2gb_module_4gb_kit האם הוא יותר טוב משאר הזכרונות כמו eil 4GB Kit DDR2 800Mhz Black Dragon CL5 G.Skill 4GB Kit DDR2 800Mhz F2-6400CL5-4GBPQ עבור P5Q Q6600 תודה ויום טוב (לילה)
-
- 0 תגובות
- 531 צפיות
-
-
היי. 5 - 10 דקות אחרי שאני מדליק את המחשב, הRPM של המאוורר של המעבד קופץ ל 4700 והרעש בלתי נסבל (מידי פעם 4200). טמפרטורת המעבד היא 56 במנוחה, במאמץ היא מגיע ל 67 וזה מדאיג. שבוע שעבר ניקיתי את המחשב יסודית - הוצאתי את כל המאווררים וניקיתי, ניקיתי הכל הכל הכל ואין גרגר אבק. והמאווררים מחוברים טוב מאוד וכולם עובדים כמו שצריך, רק חזק מידי. ולא, לא נגעתי בהגדרה כלשהי. יש לי לוח מבוסס צ'פסט i975X של אינטל, ומעבד P-D, 2.8GHZ בלי אוברקלוק. אני בודק טמפרטורות עם SPEEDFAN ו EVEREST, שניהם מראים את אותה התוצאה. ובכלל, בביוס זה מראה לי גבוה יותר - 60 במנוחה... למה זה קופץ ככה?
-
- 7 תגובות
- 784 צפיות
-
-
הי, קיבלתי במלצה למפרט מחשב מהפורום של מפרטי מחשב, מאוד חשוב לי לוודא פה אם הפתרונות קרור שם טובים ויעשו את העבודה כדי שיהיה לי ראש שקט. בסופו של דבר אני לא רוצה להתחיל להתעסק יותר מדי עם המערכת שלי - ואני מניח שפתרונות קרור אכותיים מאוד חשובים לאיכות שלה לאורך זמן. בנוסף, מאוד מאוד חשוב לי גם שהמערכת שלי תהיה שקטה, וזו עוד סיבה שאני רוצה לוודא פה את הנושא. המחשב אמור לשמש לעבודה משרדית, אינטרנט, הורדות וסרטים. אמור לעבוד הרבה שעות ולכן קרור טוב ושקט מבחינתי קריטי... זה המפרט שבנו לי, בסביבות 2000 שח: מעבד AMD Athlon 64 X2 4850e Box לוח אם ASUS M3A78-EM כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB זיכרון Exceleram DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 צורב LG GSA…
-
- 2 תגובות
- 517 צפיות
-
-
יש לי מעבד פנטיום 4 3GHZ כל פעם שאני מדליק את המחשב יש הודעה:"DEFAULT LOADED" וזה מאפס את כל מה שעשיתי בביוס... יש סיבה כלשהיא לכך? אני לא מצליח לעשות OC ככה
-
- 6 תגובות
- 632 צפיות
-
-
-
יש לי כרטיס מסך 2400HD שלPOWERCOLOR המאורר של הכרטיס מסך מרעיש נורא,פרקתי את המאורר ושמנתי אותו -הבעיה נעלמה לשעות ספורות אך הרעש חזר. ניסיתי להשיג מאורר דומה\חליפי אך לצערי ללא הצלחה. האם למשהו יש רעיון לפתרון הבעיה? לכרטיס גוף קירור האם ניתן לנתק לחלוטין את המאורר? יום טוב גל
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אתמול התקנתי מערכת חדשה בה יש מעבד E8400 עכשיו שעשיתי ניסיון לראות אם הכול עובד - ללא HD ומערכת הפעלה, רק הפעלה של ביוס - הטמפרטורה של המעבד הייתה 32C. האם זוהי טמפרטורה סבירה למעבד לא במאמץ? בנוסף יש לוח של GIGABYTE - יש שם 4 נורות על הלוח שככל שיותר נורות נדלקות זה אומר שהמעבד יותר עובד - אתמול ראיתי שכולן נדלקו אף על פי שהייתי רק בביוס - זה תקני? תודה
-
- 2 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום.. כרגע יש ל: Intel Core2 Quad 2.4GHz 8MB Q6600 Box CPU קירור למעבד: Arctic-Cooling Freezer XTREME (775/939/AM2/754) Cooler וספק כוח: OCZ דגם OCZ600SXS 600W האם כדאי לי לבצע OC? ולכמה? ואיך? P: תודה.
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מעבד E6300 לוח אם Gigabyte 945P-S3 3G ram זיכרונות של OCZ עם מהירות 800MHZ למרות שהלוח תומך רק ב 667 קירור סטוק של המעבד.. נכנסתי לביוס קראתי מדריכים עשיתי חלק ממה שאמרו ניסתי לעשות אוברקלוק ולא מצליח לי כלום חחח.. אני ממש חדש והייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי... אם מישו ילמד אותי קצת ויעזור לי אני יבין קצת יותר.. תודה לכולם...
-
- 2 תגובות
- 453 צפיות
-
-
אני מקווה שהשאלה קשורה לפורום ושתוכלו לעזור לי. יש לי 2 מחשבים, האחד ישן אבל עם מארז סוס והשני חדש אבל עם מארז מהפשוטים ביותר... אפשרי יהיה להחליף בינהם ? או לפחות להחליף רק את דלת המארז, כדי לאפשר למחשב להתקרר בצורה יותר טובה? המון תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 576 צפיות
-
-
שלום, יש לי 7600gs של Leadtek ואני מעוניין לעשות לו אוברקלוק קטן הטמפרטורה כרגע היא 45 מעלות לפי הסנסור (למרות שזה לא נראה לי כי לא יכול להיות שאיך שאני מדליק את המחשב זה לא יכול להיות 45 מעלות ) עם איזו תוכנה לעשות OC, ולכמה MHz לדעתכם אני אגיע? ;D
-
- 10 תגובות
- 831 צפיות
-