עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי את הכרטיס הזה > http://www.powercolor.com/de/product...sp?ProductID=8 אם הקירור המעפן שלו אני צריך משהו קירור רציני .כי הכרטיס הזה עושה סאונה במארז וזה כבר מפחיד אותי ונשרפו לי חלקים{אני לא בטוח שזה בגלל זה אבל בטוח שזה מזיק} לכן אני צריך קירור טוב לא הכפת לי שהוא יהיה רועש הערה:אני קונה רק מ iqpc ב .אם הקרור הוא טוב והוא מתאים רק לכרטיס x1950p אז התקציב עד 80 ש"ח ואם יש קרור שהוא טוב והוא יתאים לי גם לכרטיסים עתידיים שאני יקנה בעוד שנה אז התקציב הוא עד 170 הציעו לי בiqpc את הכרטיס הזה > http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4395 השאלה אם הוא לא יקר מדי והשאלה גם האם הוא יתמוך בכרטיסים עתידיים? כי אני לא רוצה להשקיע קרור כזה רק בשביל ה x1950p המעפן

• 4 תגובות
    • 601 צפיות
  2. שלום. רכשתי לפני כשבוע palit hd4870 sonic dual 512MB עכשיו שמתי לב שמהירות המאווררים הוא 880RPM, זה תקין? זה לא שאני שואל סתם כי שמתי לב שכשאני משחק FAR CRY2 בהתלחה המשחק פועל חלק אבל לאחר כרבע שעת משחק הכרטיס כנראה מתחמם והמשחק מתחיל לקרטע פה ושם.. השאלה היא איך אני יודע שהכרטיס תקין ואין שום בעיה איתו?

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  3. קניתי לאחרונה את ה4870x2 והמאוורר שלו רועש!היה לי את ה8800GTX וכשהוא היה על 100% הוא לא הרעיש כמו ה4870x2 על 40% זה נורמלי?האם יש אפשרות להשקיט אותו קצת?(חוץ מהורדת rpm כי יותר מ35 אני לא יכול לרדת וזה כבר מרעיש )

• 10 תגובות
    • 893 צפיות
  4. אני חייב לקנות מאוורר למעבד 6000 כי אני לא רוצה להוא ישרף לי פעם שלישית{למי ששמע עלי בעבר} אני צריך מאוורר עד 100 ש"ח ושיהיה חנות מאשדוד ואם יש משהו טוב וזול ממקום אחר אז שלא יהיה רחוק מאשדוד אני צריך בנוסף גם כן מאוור ללוח או למארז 6A19B שיקרר את האזור שמה עד 100 ש"ח .{ביחד עד 200 ש"ח} אגב אני לא עושה אוברקלוק בכלל

• 6 תגובות
    • 643 צפיות
  5. יש לי 120מ"מ של ארקטיק קולינג מחובר ב3 פינים ישירות ללוח אם, ניסיתי לפעול לפי המדריך עם הspeedfan ולא הלך לי :'(....האם יש אפשרות להגביר את הRPM בצורה אחרת? ???תודה רבה מראש

• 1 תגובה
    • 524 צפיות
  6. Started by bebers,

המחשב שלי לפי המפרט למטה... עד עכשיו עשיתי: ביטלתי את האפשרויות שמגבילות את הOC חוץ מ LOADLINE CALIBRATION מצבי הוא: ratio: 9.5X FSB: 360 FSB STRAP: auto DDR2 Frequency - 1:1 CpuV - 1.237 DramV- 2.1 NBV - 1.3 בדיקה של שעתיים בS&M טמפ' במאמץ 53 במנוחה 33 להמשיך? ואם כן אז לגעת עוד במתחים? או לנסות להעלות את הבאס עד שקורס ואז להעלות מתחים? שאלה שלישית - הLOADLINE היא זאת שגורמת למתח לא להיות בדיוק כמו שהגדרתי או שהיא עוזרת לזה להיות כמה שיותר קרוב? שאלה רביעית - FSB STRAP - קראתי את ההסבר שנתתם באשכול של ההוא עם ה Q6600 - אני צריך להשאיר על AUTO או שלשנות את זה? תודה

• 1 תגובה
    • 487 צפיות
  7. המחשב מיועד ל-HTPC והמאוורר מרעיש מאוד. האם אפשר לקנות רק את המאוורר או שצריך גוף קירור חדש?

• 4 תגובות
    • 704 צפיות
  8. שלום לכולם בלוח האם שלי (חתימה) השליטה על מהירות המאוורר שך ה-CPU היא רק עי PWM וכמובן מאוורר תומך. כשהמערכת הייתה חדשה המאוורר המקורי שהגיע עם ה HSF של INTEL נשלט בצורה מושלמת עי ה-Q FAN. לאחר ששידרגתי לקרור צד שלישי והשתמשתי כמה חודשים במאוורר ללא שליטה על המהירות (3 פינים), החלטתי להחליף את המאוורר ל-PWM ולתת ל-Q FAN לשלוט על המהירות. לאכזבתי אף מאוורר PWM (כולל המקורי של INTEL) עובדים במקסימום מהירות ! ניסיתי לחזור לגרסת ה-BIOS המקורית, ריסטטי את ה-RTC , בדקתי אם הלוח אם ... כלום לא עזר. רעיונות ? תודה

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. אני רוצה לעשות OC לכ.מ 9800GTX.. איזה הגדרות מומלצת לעשות ? המאורר שלי קבוע על 55% אז ככה שהוא דיי קריר בינתם.. אשמח לעזרה !!

• 8 תגובות
    • 619 צפיות
  10. Started by RoNeR,

אני מחפש קירור לe2160 עם oc ל3.0 אולי יותר ניראה עם הקירור יצליח לשנות משו... יש לי תקציב 200 שקל...

11. שאלה פשוטה האם tr 120 x יכנס בלוח שלי intel dq35jo מארז מחשב XaserV WinGO V7000C Thermaltake ואם כן האם אצליך לדחוף שם גם קירור לצ'יפסט ואם כן איזה? פשוט כבר נימאס לי שהמחשב רותך למרות שיש 7 מאווררים במארז!!!!!

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by RoNeR,

עשיתי oc לe2160 הצלחתי להגיע ל333X9 שזה 3000 האוברקלוק הזה יציב... עם מאוורר פשוט של coolermaster שקט עם חיזוק של ברגים לא הקליפסים הרגילים אבל בבדיקה של מעלות הוא מגיע ל89 במקסימום שזה ניראה לי דיי מסוכן... החלפתי גריז טרמי... והדבר לא השתנה... יותר מידי גריז טרמי הורס תקירור? ומוסיף מעלות? והאם 89 זה יותר מידי מסוכן למעבד וצריך להוריד חלק מהoc יש לציין שהoc עובד כבר יותר מחצי שנה ללא קריסות... אבל אז לא ממש התיחסתי למעלות במאמץ...

• 10 תגובות
    • 906 צפיות
  13. מקווה שהבנתם למה התכוונתי לפי הכותרת. למה אני שואל? יש לי מעבד כפול ליבה של AMD בOC ל3.0 במאמץ מלא הטמפ' שלו לשתי הליבות יחד היא 50 אבל טמפ' כל ליבה בנפרד(מה שרואים בcore temp) היא 35.

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  14. Started by Rhinoc,

שתי מאווררים לא פועלים אחד של המעבד ואחד כללי כזה הם של AC והם מחוברים טוב החיבורים לא רופפים

• 5 תגובות
    • 789 צפיות
  15. Started by Jules Winnfield,

את הדגם תוכלו לראות במפרט. הטמפ' של הכרטיס במנוחה 47-48 מעלות. ובלי שום אפליקציה מופעלת( משחק וכו') המאורר קופץ מ38% מהירות ל100% כל כמה שניות *הדרייבר המותקן הוא האחרון עם ה"הוט פיקס" של farcry וstalker, התקנתי אותו לפני כמה ימים ורק עכשיו התחילה הבעיה.

16. קניתי מחשב חדש ורציתי לדעת עד כמה לדעתכם אני יכול לעשות OC למעבד וגם לכרטיס מסך שלי כמובן בלי לשדרג למערכת קירור מתקדמת יותר. אז הנה המפרט שלי המחשב: Intel Core 2 Quad Processor Q9550 2.83GHz 1333MHz 12MB LGA775 EM64T CPU - ZALMAN INTEL DELUXE COOLER (ULTRA QUIET) ASUS P5N-D LGA 775 NVIDIA nForce 750i SLI ATX Intel Motherboard SUPER TALENT 8GB DDR2 800MHZ PC-6400 (4 X 2GB) Hitachi/WD 500GB 0A33437 SATA2 U300 7200rpm 16MB RoHSLG/SAMSUNG 22X DVD-RW DUAL LAYER W/LIGHTSCRIBE (PROMO ITEM) HD 4870 X 2 2GB 512BIT GDDR5 PCI EXPRESS 2.0 X16 VIDEO CARD6-CHANNEL DIGITAL SOUND ONBOARD 10/100/1000 Fast Ethernet Network Card (onboard) NZXT ALPHA MID-TOWER ATX CASE - ROSEWILL/NZXT 600 W…

• 9 תגובות
    • 844 צפיות
  17. Started by The SONY Man,

תקציב: 300 ש"ח. עיניי לכדו את ה-DuOrb, ואת ה-V14Pro. מה עדיף מבין שניהם או בכלל מה עדיף עליהם? V14Pro http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00001189&id=C_00001256&name=V14Pro&ov=n&ovid= DuOrb http://www.thermaltake.com/product_info.aspx?PARENT_CID=C_00000605&id=C_00000606&name=DuOrb+for+CPU&ov=n&ovid= האם ה-DuOrb יתאים ויכנס למארז ה-Soprano מבחינת המידות אני וראה שהוא די גדול., ועוד יש לי 120mm בגב המארז (מתחת לספק כח). האם הוא יכנס חלק? ומה לגבי ה-Asus Silent Knight? תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 597 צפיות
  18. Started by carman6,

שלום לכולם, לפני משהו כמו כמה חודשים אני זוכר שהיו פה כמה מדריכים שמישהו ממש טוב ונחמד העלה באותו זמן. הם היו מדריכים מעולים שהסבירו בפירוט אבל לא היה לי הזמן לנסות אותם. כרגע אני לא מוצא אותם- לא פה בפורום וגם לא באתר. מישהו יודע איפה הם אולי?

• 7 תגובות
    • 751 צפיות
  19. Started by NRT,

שלום ותודה על הקריאה. לא מזמן פרסמתי מודעה לגבי הבעיה שלי שאני מקבל הודעות VPU recovery בזמן משחקים. הייתי די סקפטי ולא האמנתי שזאת בעיית חימום עד שניסיתי לשים מאוורר מול המחשב ופתאום ההודעות הפסיקו (אני מדבר על משחקים כבדים). שיקחתי ככה על הגדרות גבוהות ועדיין אני לא מקבל שום הודעות VPU recovery. בשנייה שכיביתי את המאוורר, שיחקתי 30 שניות על הגדרות כבדות וקיבלתי עוד פעם VPU recovery. אז הגעתי למסקנה שאני צריך להוסיף איזושהי מערכת קירור שתעשה את העבודה, ולמען האמת אין לי מושג בזה. אם אפשר לקבל עזרה בנושא אני אשמח. תודה מראש. יש לי כרטיס מסך radeon 1950x pro של sapphire. AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+, 2611 MHz 2 ג'יגה זיכרון פנימי. GA-M56S-S3 F1 לום אם ספק כוח…

• 9 תגובות
    • 918 צפיות
  20. יש לי radeon 1950x pro והמאוור שלו ממש ממש רועש. האם יש דרך להחליף אותו ?

• 5 תגובות
    • 872 צפיות
  21. Started by mazoneli,

יש לי את המחשב שבמפרט, הצלחתי לשפר את מהירות ה FSB מ 200 ל 400 עם מכפלה 8 שנותנת 3.2 במקום 1.8 למעבד. 1. מה העדיפות להגדיל את המכפלה ולהוריד FSB כך שנפגע היחס 1:1 שקים עכשיו ? 2. בכל בדיקת יציבות שאני מריץ (TAT, Intel Burn atc.) כל עוד רק ליבה אחת מתאמצת הכל תקין ברגע ששתיהן במאמץ המחשב קופא, לא קורס. מה עלולה להיות הבעייה ? Vcore 1.425V FSB&NB +0.1V בנוסף רציתי לציין שבזמן עבודה רגילה אין שום בעיות. תודה לעונים

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם, לאחר הרבה ניסיונות חיפוש לא מצאתי אף לא השוואה אחת בין המערכות השונות. אמנם זה פחות קשור ל-overclocking ולרוב משתמשים בגופי קירור מתקדמים בכדי להגיע ל-overclock, אך אני מוצא את עצמי, בתור לקוח Media Center, דיי באמצע. הדרישה שלי היא גוף קירור פסיבי כך שהמעבד לא יתחמם אך יחד עם זאת ללא מאוורר בכדי להגיע לשקט מוחלט. האם מישהו מכיר / שמע / יודע היכן למצוא השוואה עדכנית בין גופי הקירור שמסוגלים להתמודד עם המעבדים הנוכחיים ללא שימוש במאוורר? המוצרים שמצאתי שאמורים לבצע את העבודה: 1. Thermalright IFX-14 (למרות שהחברה לא מצהירה עליו ככזה, נראה שהוא אמור לעשות עבודה טובה גם ללא מאוורר). 2. Thermalright hr-01 plus 3. Zerotherm BTF95 Fanless אשמח אם אתם מכירים נוספים שא…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by gggil,

אני מתכוון לאלה ששמים את המחשב באמבט שמן. לקירור השמן יש כמה בעיות לפי מה שהבנתי... דבר ראשון, הקירור לא יעיל כי צריך להחליף את השמן כי כל עוד אין שימוש במשאבה ורדיאטור השמן לא מתקרר ולכן הוא מתחמם לאותה טמפרטורה של הרכיבים במחשב...זה לא יהיה מיידי, נכון, אבל אחרי כמה זמן זה יגיע לטמפרטורה של הרכיבים ובגלל זה לא כדאי קירור שמן אלא אם כן יש משאבה ורדיאטור. דבר שני, ראיתי שיש אנשים שמכניסים לאמבט השמן שיש בו את המחשב מאווררים ואת קירור הסטוק של המעבד, הרי ההתנגדות של המים גדולה בהרבה משל האוויר ולזה המאוורר לא בנוי ולכן כנראה יישרף, הפוך ממה שאחרים אומרים שזה יאריך את חיו כי הוא מסתובב לאט וחלק יותר. תקנו אותי אם אני טועה

• 5 תגובות
    • 658 צפיות
  24. Started by aviram20,

היי היום היתחדשתי בכרטיס מסך חדש אבל הקירור שלו זוועה ממש זוועתי רציתי המלצה לקירור בסביבות ה100 שקל כמו שאמרתי אפשרות לגלישה קטנה אבל עדיף שלא מה שחשוב בתמונה למטה יש את התמונה של הכרטיס מסך ומי ששם לב יש שני סלוטים בכרטיס אחד כניראה לקירור יותר מסיבי ראיתי שיש סדרה של AC שמתאימים לדבר הזה.. אשמח לקירור כזה בסיגנון של הריידונים הכבדים וחשוב לי שיתאים בדיוק למאחורה כך שיוציא את האויר החם מאחורה דרך הסלוט התחתון הנה התמונה תודה לעוזרים .. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 745 צפיות
  25. היי כזכור היה לי ספק שבא יחד עם המארז מבית JSP EZC00L 400W שהחזיק לי את המערכת בC@ מלא. הספק נשרף לי והוספתי כסף ולקחתי את הFSP Bluestorm II 400W (חייב לציין שקט וקריר) אבל משומה לאחר ההחלפה אינני יכול לעשות C@ למעבד \ כרטיס מסך כלל וכלל אפילו לא 1MHZ ניסתי בתוכנות צד 3 כגון RIVATUNER\POWERSTRIP לעשות C@ לכרטיס מסך אך הוא לא נותן בכולזאת מה שכן,גם הOVERDRIVE לכרטיס מסך בדרייברים בוטלה ואינני יודע למה מחקתי דרייברים והתקנתי מחדש ולא עזר. כול הכבלים מחוברים כמו שצריך הכבלים 6/8pin מחוברים לכרטיס מסך והכול טופ רק שמשומה C@ לא בראש שלו :-[ יש פיתרון למועקה הזאת? זה הספק http://www.skypc.co.il/pl_product~F40060GLN~24~0.htm http://www.fsp-retail.com/en/booster_a.asp?pro_catId…

דיונים חדשים בפורומים