עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by -Tal-,

אהלן יש לי ונדטה 2, אני רוצה לנקות אותו... איך הכי מומלץ לנקות אותו? ניסיתי עם שואב אבק, לא הצלחתי להכנס ממש עמוק כמו שצריך... לחץ אוויר מאופיס דיפו יעשה את העבודה? תודה

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. היי כולם ! הבוקר התחלתי להכין את הבלוק, ניסרתי שתי פלטות נחושת בעובי 5מ"מ, ברוחב ובאורך 3 ס"מ. לאחר מכן התחלתי לסלול תעלה בעומק 3 עד 4 מ"מ באחת הפלטות, תעלה בצורת האות ח'. נעזזרתי במקדחה מיוחדת, בראשי חריטה מיוחדים לדרמל, ולבסוף ראשי שיוף של הדרמל בשביל גימור התעלה, והחלקתה, כאשר במהלך העבודה, מים זרמו בקביעות על הפלטה בכדי לקרר אותה מהחום הנגרם מהקדיחות והשיופים. בשלב הבא, קדחתי שני חורים בקוטר 10מ"מ על גבי הפלטה השניה, כאשר תכננתי שכל חור יהיה מעל כל קצה של התעלה, כאשר שתי פלטות הנחושת חופפות זו לזו. הלחמתי בעזרת גז שתי חתיכות צינור נחושת 10מ"מ חיצוני, 8מ"מ פנימי אל תוך שני חורי ה-10מ"מ בפלטה השניה. אר כך, הנחתי את הפלטה עם התעלה על משטח חלק מיוחד, (עם התעלה כל…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by TNTx2,

יש לי מעבד P4 2.0 ו512X2 DDR400 של KINGSTON PC3200 לוחאם של ASUS P4P800-X . עשיתי OC והגתי למהירות שעון של 2.3 אבל כשאני עושה בדיקה עם PRIME 95 אחרי 5 דקות הוא עושה ארור ולא ממשיך את הבדיקה ומה אתם מצעים לעשות?

• 12 תגובות
    • 961 צפיות
  4. Started by hagay21,

רכשתי 5 סוגים של מאווררי 120מ"מ ומולם העמדתי 5 סוגי 80 מ"מ והתוצאות שהגעתי אליהן היו שכל מאווררי ה 120 אכן דחפו יותר אויר כמצופה חלקם אף הרעיש יותר מן ה 80 (מי שחולק מוזמן לבוא למבחן שמיעה) אך התוצאה העיקרית של הניסוי הייתה כיוון זרימת האויר והמסקנה שהגעתי אליה היא שמאווררי ה 120 דחפו את האויר מן מרכז המאוורר לצדדיו בעוד שכל מאוררי ה 80 מ"מ דחפו לכיוון מרכז המאוורר לסיכום ה120 בנויים לקרר שטח רחב בעוד שה80 מ"מ ניראו יותר לשטחים ספציפיים או כיוון יותר מדויק המיבחן שעשיתי כלל הדלקת פצצת עשן של פורים על מנת לראות לאן זורם האויר

• 12 תגובות
    • 765 צפיות
  5. רשמתי בכותרת , תודה .

• 12 תגובות
    • 10.8k צפיות
  6. מישהו יודע אם מאוור CNPS7000-AlCu מתאים למעבד athlon xp 2500 ? יש לי לוח epox 8rda+. צריך תשובה ודאית תודה

• 12 תגובות
    • 863 צפיות
  7. אני מתכוון לרכוש בקרוב מערכת קירור מים-ככל הנראה של EMP או DangerDen. שתיהן מגיעות רק עם בלוק למעבד. יש טעם להוציא עוד 250 שקל ולרכוש גם בלוק לNB ? האם זה יביא לשיפור משמעותי? נאמר ויש לי כסף לרכישת עוד בלוק אחד - מה ישתלם לי יותר, בלוק לNB או לכרטיס מסך ?

• 12 תגובות
    • 734 צפיות
  8. תראו איזה קירור הכנתי לכרטיס מסך שלי: זה לפני:

• 12 תגובות
    • 799 צפיות
  9. שלום לכולם, חלקכם זוכרים את השאלות הרבות שהיו לי על קירור ועל OC ואני שמח לומר לכם לאחרי הרבה עזרה מכם, זה גם מאחורי. אבל היום (קיץ) המחשב שלי שוב מתחמם ואני צריך דרכים לקרר אותו (וכמה שיותר זולות) יש לי מעבד AMD2500+ ולוח אם Gigabyte GA-7N400V-L 2 סטיקים של זכרונות 128 (333MHZ) ו2 סטיקים של 256 (333MHZ). איוורור: יש לי מאוור של ונטק על המעבד והחלפתי למשחה טרמית של ננוטרם בלו 2. הוספתי מאוור בחלק העליון של המחשב ובצד שלו (והם עובדים על המהירות הכי גבוהה) כמו כן יש לי מאוורר בקידמת המחשב וכמובן אחד שמוציא גם מאחוריו. יש לי מארז של TASK A-2310 Screwless (החלפתי ספק כח). כמו כן קניתי אתמול כרטיס מסך של ראדון 9200(וחשבתי שכאשר אני אחבר אותו, הטמפ' של לוח האם שלי תרד היות …

• 12 תגובות
    • 801 צפיות
  10. אני מחפש זכרונות חדשים לאוברקלוק כתחליף לזכרונות הרגילים והישנים שיש לי, שלפני שלוש שנים שקניתי את המחשב עלו לי המון. אני לא כל כך סגור איזה נפח כדי לי לקנות 4 או 8 ג'יגה, אני צריך את זה לתכנות שימושים רגילים ומשחקים ברמה בינונית. האוברקלוק הקיים שלי היה בסביבות ה-40% כיוון שלא רציתי להעמיס על הזכרונות (הם בלי קירור) בזמן האחרון המחשב שלי סבל מפריזים, עשיתי כמה בדיקות מאמץ לזיכרון וכנראה הם הגורם, הורדת האוברקלוק פתרה את הבעיה. * הבעיות היו למשך חודש מאז הורדת האוברקלוק (כבר חודשיים) אין בעיה. יש לי שלוש מאווררים של Scythe "S-FLEX™" S-FDB 120mm Quiet FAN אחד מהם על הקירור למעבד thermaltake ultra 120 extreme * יש לציין שיש לי 3 הארדיסקים במארז, אחד מהמאווררים משחרר אוויר …

• 12 תגובות
    • 728 צפיות
  11. שלום לכולם, יש לי מערכת חדשה (מפרט מעודכן פה בצד) ואני מעוניין לבצע OC... קראתי את כל המדריכים, עשיתי את כל מבחני המאמץ למעבד ואני די מוכן לעשות את זה רק יש כמה דברים שלא ברורים ואשמח לעזרה: - קראתי מדריך עם זכרונות 1333MHZ ושם הQPI מכוון ל2.4 ג'יגה הרץ. אצלי באוטומט, בלי שינוי הוא עולה ל3800 מגה (זכרונות של 1600 מגה הרץ - דומינייטור)... האם להשאיר את זה ככה או להוריד? (עדיין לא שמרתי הגדרות ובדקתי את העניין, רק משחק עם זה בינתיים). - מה לגבי המתח של הזכרונות ברגע שהם יעבדו על 1600 מלא? להשאיר כמו שזה נקבע אוטומטית או לעלות ל1.65 כמו שכתוב עליהם? את הQPI אני הולך לעלות לX36 ואת הBclk ל200MHZ ככה שאני אקבל 4 ג'יגה... במדריך פה מומלץ לתת ל Vcore Voltage מתח של 1.400, האם ז…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אני קונה מחשב חדש עם מארז שחור דיוידי שחור וגם פלופי שחור בקיצר הכל שחור. יש לי צורב ישן אבל הוא לבן :-\ עם איזה סוג צבע הכי טוב לצבוע אותו{כמובן שרק את הפאנל}. עשיתי חיפוש ולא מצאתי משהו שקשור לזה בבקשה אם יש איזה מדריך או משהו כזה שיכול לעזור. תודה רבה לעוזרים!!! ;D

• 12 תגובות
    • 762 צפיות
  13. Started by dorratz,

שלום יש לי מחשב פנטיום 4 ויליאמט 1.6 ומארז מידי טאוור. הקירור היחיד שיש למארז הוא מאוור 80 מ"מ מאחורה, וזה כמובן לא ממש מספיק. אני רוצה לקדוח חור למאוור בצד המארז, השאלה היא: 1)איזה גודל מאוורר כדאי לקנות? 2)איזה דגם מאוור כדאי לקנות?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אני רוצה לדעת את אחוזי ההצלחה בפתיחת 6200. תודה לכל המשתתפים בסקר.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by Paradise,

יש לי מעבד E6750 אני על OC ל 3GHZ, בCPU-Z הוא כל משנה לי את המכפלה ל6 במנוחה ובמאמץ ל9, אני יכול בביוס לסדר את זה שזה יהיה רק על 9? בביוס כתבתי שם שהוא ישים לי מכפלה 9 וזה עדיין עושה את זה.

• 12 תגובות
    • 868 צפיות
  16. Started by summer69,

http://img524.imageshack.us/img524/4216/untitled3cp1.jpg נראה לכם הגיוני? אולי הביוס לא מוגדר טוב.... תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by שורטי,

קניתי מחשב חדש המארז הוא של אליין (אחד די מוכר הקדימה שלו זה ראש חייזר עיניים לדים וכו) זו הסירקולציה גג: אגזוז 90 ממ אחורה: 120 ממ לד של אקאסה מוציא דלת: 80 ממ שזורק אוויר לכרטיס מסך קדימה: 120 ממ של אקסה עם לד מעבד: zalman 7000alcu הארד דיסק: ההארד דיסק כאילו מודבק לדלת אז הוספתי לו מאוורר "סלים" והוספתי אחד מתחת לכרטיס מסך שיקרר בגלל שהוא פאסיבי נו מה אתם אומרים? המאווררים של אקסה טובים?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by evy,

המחשב שלי מאוד מאוד חם,ואני בטוח ב 99% שזה גם פוגע לי בביצועים. רק במנוחה הוא 52-54 מעלות וכשאני משחק במשחק כלשהו הוא יכול להריע גם ל 65 מעלות ואולי יותר. הנה במצב מנוחה הנה במאמץ(וזה עוד יחסית נמוך למה שראיתי ,כי יצאתי באמצע המשחק כדי לבדוק טמפ',ועד שהתבצע הצילום ירדו כמה מעלות) הבדיקה התבצעה ב EVEREST . עכשיו,ניקיתי את כל המחשב מאבק,חידשתי משחה טרמית(nanotherm blue) במעבד ובגשר הצפוני,ולא עזר,המחשב עדיין רותח. מה אפשרי לעשות במצב כזה? יש דרך לטפל בזה לפני שאני יחליט לקנות צלעות קירור לסוקט שלי? עריכה:יש לציין כשאחרי 15-20 דק' משחק,המשחק נהיה מאוד איטי,בקושי זז,מרגישים משמעותית את הפגיעה בביצועים.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. רציתי לקנות את ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro, אבל נאמר לי בחנות ממנה קניתי שאין להם גופי קירור נוספים כאלה במלאי, והיבואן הפסיק לייבא אותם. יש לכם המלצה לגוף קירור אחר? תקציב: עד 300 ש"ח לא מתכנן OC.

• 12 תגובות
    • 802 צפיות
  20. Started by moshee13,

שלום יש לי שני מאווררים במארז אחד מקדימה, ועוד אחד מאחורה מול הקירור של המעבד, אני רוצה שהאחורי יוציא אוויר חם,והקדמי יכניס אוויר קר הבנתי שאני צריך להפוך את המאוורר הקדמי עם כיוון המדבקה, הבעיה היא שאני לא יכול להפוך אותו כי אז אין מגן לפלופרור והוא נתקעע לי במארז עזרהה

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by motis7,

יש לי בעיית חיימום של הכרטיס מסך ותצחקו לא בגלל הכרטיס אלה בגלל הספק כוח , ככה המערכת שלי היא כזו intel E8400 MSI neo p43 2x2gb geil 800mhz inno3d geforce 9800GT 512MB CoolerMaster CM690 ספק חרא EZcool 500w אין לי קירורים חוץ מהמאוררים שיש למארז המעבד עם קירור סטוק . המחשב נקי . מה שנכון במארז הזה הספק כוח הוא מתחת לכרטיס מסך והספק נראה ככה יש לו מאוור שפולט חום בדיוק אל המאוורר של הכרטיס מסך פתחתי את חריצי ה PCI של המארז זה עזר לי ב - 2 עד 3 מעלות +-. מה שכן השאלה שלי פה מה יש לעשות עם הספק בשביל שלא יפלוט את החום אל הכרטיס זה עושה לי הרבה בעיות שחשבתי שהם בגלל דריבר מסויים , אבל בסוף קלטתי שהספק פולט חום אל הכרטיס מסך . מה אפשר לעשות ? תודה לעזורים . ת…

• 12 תגובות
    • 812 צפיות
  22. Started by sh780,

אהלן אנשים, עשיתי אובר קלוק ל Q6600 שלי לבאס של 333Mhz מהירות ליבה של 3000Mhz זכרונות ב 418Mhz. עכשיו יש לי בעיה עם המכפלה, משום מה ביטלתי בביוס את האפשרות של אינטל לשלוט על מהירות המעבד כשהמחשב לא "עסוק" ורשום באמת בביוס שזה מבוטל והמכפלה מצוינת על x9 אבל כשאני בודק ב CPU-Z מופיע לי מהירות 2000Mhz ומכפלה x6 וזה קופץ מדי פעם ל x9 ואז המעבד במהירות 3000Mhz. וככה גם בשאר התוכנות. יש לי לוח P5K. מה הבעיה פה? תודה וחג שמח.

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  23. הנה הפרטים !! הביוס משונה אני לא יודע לאן ללכת בו לעלות מתח לעלות באס FSB מצאתי רק איך לשנות תיזמונים !! ביוס בצבע אפור !! זה של חבר שלי לי יש בלוח של גיגה ביט ביוס אחר בגלל זה אני לא יודע לאן ללכת ואם יש לזה קיצור דרך כמו אצלייי שנפתחים עוד אפשריות הלוח של MSI [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. דבר ראשון, אני פותח תראד זה לזכר הLeadtek GoForce 4 TI 4200 128 MB שנשרף לי ביום רביעי ע"י הפסקת חשמל סוררת. ביום חמישי הגיע לידי הכרטיס, LeadTek GeForce 4 TI 4200 128 MB w/AGP*8. השינויים בכרטיס לעומת הכרטיס הרגיל: -המאוורר שעל ההיטסינק הרצחני של לידטק שונה ל50 מ"מ כשהמאוורר של הכרטיס הרגיל היה 40 מ"מ. -ההיטסינק האחורי (והעצבני גם כן) של הכרטיס הוארך ועכשיו הוא מכסה גם את אחורי הליבה. -(השינוי שלפי דעתי הוא הכי חשוב) שינוי זמן הגישה של הזכרונות ל3.3 NS כשבגירסה הקודמת היה 4 NS. -(וכמובן) AGP*8. אז מה אקסטרימי בזה? מיד כשהכרטיס הגיע, פרקתי את ההיטסינק שלו, ניקיתי את החומר הלבן שאמור להיות גריז טרמי ומרחתי AS3. מהירות ברירת מחדל: 245/513. תוצאת 3D Mark: 4400 o/c…

• 12 תגובות
    • 936 צפיות
  25. המפרט הוא כדלקמן: E2140 gigabyte 945gcmx OCZ 667Mhz, זכרון VALUE, לא משהו מיוחד התחלתי את האוברקלוק 1.העלתי את הבאס מ-200 ל-220 2.נעלתי את ה PCI-E 3.שיניתי את המכפלה של של הזכרונות ל-2.66 כדי שלא יעלה מעל 667 כשניסיתי לעלות ל-225 הוא כבר לא עלה וחזר לברירת מחדל אני אשמח לדעת מה עוד אני אוכל לעשות אפילו שהלוח אם הזה פשוט עלוב קשה לי להאמין שאפשר להאיץ את המעבד הזה מ1.6 רק ל-1.76 הרצתי גם חיפוש בגוגל של מערכות דומות ואנשים כמובן עברו את המהירות הזו

• 12 תגובות
    • 795 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.