עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אהלן, מזה זמן מה המאוורר של ספק הכוח משמיע מידי פעם רעשים חזקים, זה כרגיל עובר תוך כחצי דקה אבל מן הסתם מציק למדי. בהתחלה חשבתי שמדובר באבק אבל נראה שזו לא הבעיה. יש למישהו מושג מה יכול לגרום לכך? חשבתי לנתק את המאוורר אבל אני חושש להתחממות יתר, מה דעתכם? אני לא משוכנע מה ההספק שלו אבל כתוב עליו שהוא עוצב לפנטיום 4 או AMD K7/8. אני עובד על מערכת בת כמה שנים המבוססת על AMD ATHLON XP2500. אודה לעזרתכם, דני

• 4 תגובות
    • 788 צפיות
  2. Started by s0d,

נתחיל בזה , יש לי e4600+abit ip35-e ו6 ג'יגה זכרון 800MHZ העליתי את הבאס ל273 ומכפלה 11 שזה אומר 3.03GHZ (הזכרונות על 820MHZ..אובר קטן) הבעיה היא שיש לי קריסת זכרונות(מסך כחול) כל פעם לא הצלחתי לייצב רציתי אולי לבוא הנה שמביני עינין יתנו לי עצות מה לשנות כדי שלא יהיו קריסות, הינה המתחים: מעבד: 1.365 זכרונות: 2.20 VTT: 1.2375 גשר צפוני : 1.410 תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 666 צפיות
  3. התקנתי לא מזמן מעבד 5600+ X2 בפעם הראשונה ועשיתי את הטעות המצערת של השארת הפלסטיק על גוף הקרור (לא הבנתי למה היה קשה כ"כ להוריד את התפש האחרון... הפעלתי ועברו כמה שניות טובות עד שנפל האסימון והפסקתי את החשמל. שמתי לב שחלק מהפד התרמי כבר נזל לפלסטיק אבל שאלתי ונאמר לי שזה לא כזה קריטי. התקנתי שוב עם אצבעות מוצלבות ולמזלי נראה שהמחשב עובד כשורה והטמפרטורות של שתי ליבות המעבד היו 17 ו-20 ב-idle. הרצתי OCCT והמעלות קפצו באופן חד עד 40 ו-38 וכרגע הן מתנדנדות סביב המספרים האלה. רציתי לדעת אם זה תקין או שזה מעיד בכ"ז על בעיה כלשהי, בעקבות הפשלה הקטנה שלי. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 807 צפיות
  4. רוצה להחליף את המאוורר למשהו יותר מהיר / חזק / גדול.... : איפה ניתן לקנות + המלצות לדגמים , תודה.

• 7 תגובות
    • 801 צפיות
  5. יש לי את הזכרון הזה http://www.thinkcomputers.org/index.php?x=reviews&id=388&page=1 איך ממהירים אותו ל- AMD Athlon X2 4200 שמבצע OC הורדתי כבר ל- 333 MHZ שאלה האם 266 MHZ נמוך מידיי ? הזיכרון יכול להגיע עד 3 V כרגע נמצע על 2.85 V

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by ameermoadi,

היי לכולם יש לי כרטיס מסך של ATI RAEDON X1600 מעל הכרטיס יש מאוורר הוא מרעיש מאוד וכמעט לא נסבל שאלתי אם אני מבטל את המאוורר הזה זה אמור להשפיע על הביצועים , יפגע בכרטיס ? אני צריך את עזרתכם בבקשה.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  7. שלום לכולם.. אני רוצה להמהיר את המעבד שברשותי לתדר 3200 , מה עדיף? מכפלה 8.5 וFSB 376? או מכפלה 8.0 וFSB 400? יש לציין באפשרות השניה הוא נותן לי לקבוע את התדר של הזיכרונות שלי ל1066 ואילו באפשרות הראשונה הוא לא נותן אלא רק כמה תדרים שדומים.. מה ההבדל תכלס בין שני האפשריות ואיזה יותר מומלצת? שהרי תדר המעבד הוא זהה בשניהם!

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  8. Started by winil,

עשיתי אוברקלוקינג למעבד שבכותרת ל3.20 ומה שמוזר זה שהטמפרטורה נשארה כפי שהיתה לפני זה 40-41 מעלות והבנתי שהטמפרטורה צריכה לעלות בצורה ניכרת זה בסדר או שהאוברקלוקינג לא הצליח?

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  9. אני עכשיו בתחילת התהליך , הנה הפרטים : 3400Mhz יציב לאחר שעתיים של S&M (מעבד ב100% ובדיקה מחזורית) ולאחר מכן 9 שעות של OCCT ללא הודעת שגיאה. מתחים : CPUZ - 1.264 VID - 1.25 ביוס - 1.216 טמפ' : idle - 33 load - 44 supr pi : סטוק - 14.979 3400 - 13.996 כמה שאלות : ההפרש במתחים מעיד על vdrop? איך הטמפ? במקרה שהOC לא יציב, המחשב פשוט יכבה את עצמו ולא יגיע לפוסט? מה בדיוק קורה בדר"כ? תודה, יובל.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by SwitcH,

זה במצב מנוחה נראה לי..(גלישה של שעה ברשת - נראה לי שזה מצב מנוחה) עשיתי היום OC אבל חזרתי למצב הרגיל.. זה הרבה לא? צריך להתייחס לכל הCPU? או רק לראשי? כי הראשי פסדר של השאר גבוהים. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 498 צפיות
  11. Started by NRT,

שלום, ותודה על הקריאה. יש לי ATI Radeon 1950x pro ואני מחפש גוף קירור זול שיחליף את המאורר שעל הכרטיס מסך (הוא מרעיש בצורה שמחרפנת פילים). הייתי רוצה לקבל הצעות לגופי קירור שמתאימים לכרטיס הספציפי הזה, ואני מדבר על טווח מחירים של 100-125 ש"ח גג.

• 6 תגובות
    • 710 צפיות
  12. שלום קניתי לפני כחודש את המפרט הבא: לוח אם GA-MA78GM-S2H מעבד AMD AM2 5600X2 המאורר של המעבד הגיע באריזת box עם המעבד. משום מה יש תופעה של רעש די בולט (ומפריע) ממאורר המעבד. שיניתי את ההגדרות בביוס כך שהלוח ישלוט על מהירות המאוורר, ואכן אני מרגיש שהלוח שולט במהירות אבל הרעש בכל זאת בולט (המאורר פועל "בטורים" משתנים אבל די גבוהים). התיאשתי מהמאורר וקניתי גוף קירור של thermaltake למעבד. גוף הקירור מתאים למעבדי AM2 ומוצהר על האריזה שלו שהרעש שהוא מפיק הוא 18DBA. הבעיה שגם המאוורר הזה מאוד מרעיש (ממש לא 18dbm). מה עושים? "שיחקתי" עם ההגדרות בביוס (שמתייחסות לבקרת המהירות של המאורר) ושום הגדרה לא עזרה. יש רעיונות? אולי הלוח לא תקין?

• 5 תגובות
    • 736 צפיות
  13. אהלן כולם לא הייתי בטוח לאיזה פורום זה שייך אז רשמתי את זה כאן בעיקרון אני רוצה לקנות כמה מדבקות תרמית בשביל להחליף בכרטיס מסך שלי 4870X2 הזה מתחמם כמו לא יודע מה וממה שהבנתי כדאי להחליף משחה תרמית ומדבקות תרמיות וזה בדרך כלל עוזר בלהוריד משהו כמו 10 מעלות קריטיות לפני שתצעקו שחבל ואני לא יודע מה אני עושה ופה ושם אתם צודקים אבל כרגע המערכת שלי קורסת כל כך הרבה שזה בלתי נסבל אולי אם ATI יוציאו דרייבר נורמלי שיתקן את הסיפור הזה אני אשקול שנית אבל כרגע זו הדרך בה אני בוחר עכשיו נשארה השאלה איפה אפשר לקנות מדבקות כאלה תודה לעונים

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by E_XeQuit,

קניתי לפני שלושה חודשים את ה HD4850 בגרסא הפשוטה ועקב תקלה בכרטיס הוא הוחלף לגרסא מיוחדת עם מאוורר של Zalman. רציתי לדעת איך אני יכול לקבוע את המהירות סיבוב במאוורר של הכרטיס החדש ? הוא עושה רעש ממש חזק ואני ישן ליד המחשב וזה ממש בלתי נסבל. כל שאר המפרט בצד. תודה לעוזרים !

• 7 תגובות
    • 990 צפיות
  15. Started by navk2,

ה PCI - E נעול על 100. הבאס על 266 והמחלק הוא 3 (הזיכרונות בתדר סטוק - 800). ה C1E וה ESET מכובים. והתדר של המעבד אם אני זוכר נכון על משהו כמו 1.2685. אם אני מעלה את הבעס ל 280 המחשב לא עולה ואם אני מעלה עוד קצת את המתח אז הוא עולה עם מסכים כחולים ובעיות... הגעת בערך למתח של 1.28 משם כבר חשבתי שזה מסוכן למשיך, לא ? הקטע הוא שאם אני מעלה אחרי 266 באס עם מחלק של 3 אני מעלה גם את התדר של הזיכרונות מעל הסטוק, אז אתם אומרים שגם להם צריך להרים מתח ? איך נקרא המתח של הזיכרונות בלוח שלי ?

• 8 תגובות
    • 679 צפיות
  16. אהלן כולם לא הייתי בטוח לאיזה פורום זה שייך אז רשמתי את זה כאן בעיקרון אני רוצה לקנות כמה מדבקות תרמית בשביל להחליף בכרטיס מסך שלי 4870X2 הזה מתחמם כמו לא יודע מה וממה שהבנתי כדאי להחליף משחה תרמית ומדבקות תרמיות וזה בדרך כלל עוזר בלהוריד משהו כמו 10 מעלות קריטיות לפני שתצעקו שחבל ואני לא יודע מה אני עושה ופה ושם אתם צודקים אבל כרגע המערכת שלי קורסת כל כך הרבה שזה בלתי נסבל אולי אם ATI יוציאו דרייבר נורמלי שיתקן את הסיפור הזה אני אשקול שנית אבל כרגע זו הדרך בה אני בוחר עכשיו נשארה השאלה איפה אפשר לקנות מדבקות כאלה תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 985 צפיות
  17. Started by liav25,

יש לי את הלוח NEO-F P45 של MSI. קצת מצחיק שהוא לוח P45 עם חריץ PCI-E. האם הוא טוב לOC ? המעבד שלי הוא E8500. קירור פריזר 7 פרו. יש לי זכרונות קינגסטון 800MHZ 4GB אני אהיה חייב לעשות OC לזכרונות ? אני לא מתכנן לשבור שיאים, רק לשפר ביצועים כשמשחקים ידרשו יותר מהמעבד שלי.

• 7 תגובות
    • 896 צפיות
  18. Started by benibenny,

שלי עומד על כ36 C

• 2 תגובות
    • 497 צפיות
  19. Started by guylederer0,

שלום אני קונה תמעבד Q6600 ואני רוצה קירור נורמלי ואולי לOC בעתיד הרחוק ... בחרתי בקירור קרור למעבד Thermaltake Mini Typ 90 Value Pack ¤188 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=TT-CL-P0343D שהוא נראה לי ממש מצויין + 2 המאווררים שמתווספים אליו ... האם הקירור הזה יספק אותי ? וגם ל OC קטן ? או שאם אני לא עושה OC אני אקח את הקירור הזה קרור למעבד Thermaltake Blue Orb II ¤159 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=TT-CL-P0257 אם אפשר דעות בבקשה ... תודה :] המחיר עד 200 ש"ח

• 13 תגובות
    • 826 צפיות
  20. Started by A-L-o-n,

שלום. אני קונה מחשב עכשיו ורציתי את המעבד q6600 אבל המוכר אמר לי שכבר לא מביאים אותו ומוכרים את q8200 הוא אמר שהוא מתחמם פחות. אבל הוא יותר חלש אז תגדו אפשר לעשות לו אוברקלוק חזק מאוד? אה ומי יותר טוב באוברקלוק הq8200 או q6600?

• 2 תגובות
    • 658 צפיות
  21. Started by Netanel16,

יש לי כרטיס geforce 7800GTX, העלתי לו את מהירויות שעון הליבה והזיכרון לאט לאט תוך כדי שאני עושה benchmark ב 3dmark06, הגעתי ל 494mhz core ו 1379mhz זיכרון (דיפולט זה 430mhz ו 1200mhz) עד שהתחלתי לראות artifacting והטמפרטורה בשיא המאמץ הגיעה ל 80~. הטמפרטורה במנוחה היא 47~.עכשיו במשחקים, למשל team fortress 2, הטמפרטורה לא עוברת את ה66~ בשיא המאמץ עם ה OC שעשיתי. השאלה שלי היא האם אני יכול בעצם להתייחס לטמפרטורה שיש במשחקים ולא לטמפרטורה הגבוהה מאוד שאני מקבל ב 3dmark? וככה אני אוכל להרים את המהירות של הכרטיס עוד יותר? אגב זה פעם ראשונה שלי שאני עושה OC, עשיתי פחות או יותר מה שצריך? (פעלתי לפי כל מיני מדריכים שמצאתי) יש לכם עצות? תודה

• 8 תגובות
    • 601 צפיות
  22. Started by SwitcH,

משום מה אני לא רואה את ההודעה הקודמת שכתבתי.. פעם ראשונה שאני עושה OC ראיתי לפי איזה מדריך ביוטיוב.. קראתי גם פה את המדריך אבל לא הצלחתי לתרגם אותו לעבודה בביוס המפרט שלי: Intel Core 2 Quad Processor Q8200 2.33GHZ 1333MHZ 4MB ASUS P5Q ‎Freezer 7 Pro G.Skill DDR2 4096MB 900MHZ Dual Channel 4GBPI CL4-4-4-12 BLACK EDITION לא הצלחתי לעשות רטיו 9 יש לי שם רק 6 ו7 אז אלתרתי.. זה טוב? לכמה אפשר להגיע עם המפרט שלי? תודה!. [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by yirmio,

המהרתי מעט את המעבד, זה המפרט שלי: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz + AC Freezer 7 Pro Abit IP35 Geil DDR2 4096MB 800MHZ CL5 Dual Channel Kit NZXT Alpha + NZXT PP500W PSU Samsung 640GB HD642JJ HDD - SATA II 7200rpm 16MB כשנכנסתי לביוס העלתי את המכפלה ל 345, במקום 340. כשהמחשב עולה מופיע לי שהמעבד רץ על 3100 מה"צ. בתוכנה CPU-Z לא מופיע המהרה(מצורף צילום מסך). שאלה נוספת - האם הטמפרטורות האלה תקינות? (מצורף גם צילום מסך). תודה! [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 555 צפיות
  24. Started by Tzach_n,

היי, אז המערכת החדשה שלי מורכבת ועובדת, הנה המפרט: מעבד: Q9550 2.83 GHz לוח: Gigabyte EP45-DS3R זכרון: 4GB OCZ DDR2 800Mhz Reaper Edition ביוס: EP45-DS3R F10 קירור: OCZ Vendetta 2 אני רוצה לעשות אוברקלוק ולהגיע לאיזור ה-3.6, אמרו לי שעם הקירור והלוח הנ"ל אפשר להגיע לשם בקלות. אני יודע את הבסיס של הפעולה אבל לא יודע בדיוק איזה פעולות צריך לבצע ב-BIOS, יש המון הגדרות שאני לא מכיר ולא רוצה להתעסק בהן, ניסיתי לקרוא כמה מדריכים אבל לא מצאתי משהו שמתאים ממש לגרסאת הביוס שיש לי. ניטרלתי את EIST שמורידה את המכפלה של המעבד כשהוא לא במאמץ וגם את C1E שמשפיעה על המתח לפי מה שהבנתי. מה הצעד הבא? מבקש עזרה, תודה.

• 3 תגובות
    • 582 צפיות
  25. Started by megahertz88,

היי.. בהדלקת המחשב הטמפ' היא משהו כמו 61-62, ותוך פחות מ-5 דקות (ללא עבודה) הוא מטפס ל-75 ולדעתי ממשיך לעלות. (לדעתי כי אני מכבה אותו כרגע עד שתהיה תשובה) אני צריך להלחץ? (נמדד באמצעות Everset) המעבד עם גוף קירור סטוק, ללא OC ובמארז ג'נרי שהיום נוקה מאבק. תודה לעונים

• 4 תגובות
    • 656 צפיות

דיונים חדשים בפורומים