אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני בקרוב קונה מחשב חדש והשאלה שלי היא האם צריך להוסיף קירור לחלקים מסויימים במפרט... לא מתוכנן OC. מעבד: Intel Core 2 Duo E8500 Box לוח אם: Gigabyte GA-EP43C-DS3 מארז: THERMALTAKE V9 VJ40001W2Z+WINDOW ספק כוח: Corsair 550VX זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-900MHz DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPI Black כונן קשיח: Westren Digital WD6400AAKS 640GB SATA2 16MB כרטיס מסך: Asus nVIDIA GeForce GTX 260 TOP 896MB DDR3 PCI-E צורב: LG GSA-GH22N X22 SATA DVD מסך: Samsung 22" Wide T220P 5MS 1:50000 FullHD DVI
-
- 2 תגובות
- 505 צפיות
-
-
מה המתח המקורי של CONNECT3D HD4850 512 ? אני רוצה לעשות OC גדול יותר לליב של הכרטיס לאיזה מתח אני צריך לעלות כדי להגיע בליבה ל 800-850? אני משתמש ב BIOS EDITOR וכשאני מעלה שם ביוס זה מעלה רק לליבה או גם לזיכרון?והמתח של הליבה ושל הזיכרון בסטוק זהה?? בבקשה תענו לי זה דחוף אני רוצה כבר לעדכן ביוס!!
-
- 7 תגובות
- 571 צפיות
-
-
אוקיי התחלתי עכשיו לעשות את הOC עכשיו אחרי שהקפצתי ב 20MHZ (כן אני ממש בהתחלה) שמתי ב בתוכנה CPU Z שהמתחים למעבד עלו ל 1.264 המתחים המקסימלים למעבד שלי לפחות ממה שבדקתי הם 1.25 אני צריך עכשיו לשנות בביוס שהמתחים לא ישתנו אוטומטית? אם אני לאא אשנה המתחים ימשיכו לעלות ? שיניתי את המתחים לידני והמתחים לא עלו יותר אז כנראה נפתרה הבעיה האם בדיקה של עשר דקות באורטוס מספיקה בין עליה של 10MHZ כל פעם או שצריך יותר? ודרך אגב יש את האפשרות HT משהו שיש אותה רק במעבדי א.מ.ד לא שיניתי בה כלום..אם זה בסדר ? (שמתי לב שככל שאני מעלה את תדר הבאס זה עולה ביחד איתו...יש לזה הגבלה?אושזה לא משנה?) בספיד פן יש את temp1 2 3 מה זה? ומה הטמפרטורה המקסימלית שלהם? שימו לב לתמונה...מה מ…
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי לוח MSI-7125 צ'יפסט NFORCE4, רץ על מעבד AMD 64 3000, 1 ג'יגה זיכרון של ג'י. סקיל (2*512), רץ בטיימינג 2-2-2-5-T1, ב-200, מתחיל לעשות שגיאות ב-215 שתי אופציות עבדו לי. השאלה איזה תשדרג את המחשב יותר. אופציה א': FSB=250, CPU=2000(250*8), HT=1000 (250*4), RAM=166 (200 אופציה ב': FSB=215, CPU=1935(215*9) HT=860(215*4), RAM=200(215 תודהחבארים
-
- 3 תגובות
- 610 צפיות
-
-
אהלן, החלפתי לאחרונה מאוורר מערכת ('12) ונראה לי שהוא מסתובב ממש לאט(ויזואלית), אין לי מושג איך הסתובב הקודם וגם אין לי בעיות מיוחדות במחשב שאני יכול להאשים את המאוורר בהן, אבל: 1. בביוס רשום תחת system fan שהמהירות היא 0RPM 2. הורדתי את התוכנה Speed Fan ויש שם רכיב אחד שרשום שהוא ממש חם מדיי(69 מעלות). המחשב שלי הוא AMD Athlon64 עם לוח Gigabyte K8NF-4 Ultra, דיי ישן כמו שאתם מבינים. יש לי כרטיס מסך של ATI HD4850. איך אני יכול לדעת אם המאוורר מסתובב כמו שצריך באמת או לא, כי אני לא מבין מי זה הרכיב שמסומן כחם מדיי. אולי זה הכרטיס מסך? מקווה שתצליחו לעזור לי,תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
E4300 מ1800MHZ ל3000MHZ שיפור של כ67% מתח למעבד 1.350V מתח לגשר צפוני 1.250V לא נגעתי בשאר המתחים. יציב לאחר בדיקה של כ7 וחצי שעות בorthos טמפ' מקסימלית 63. בדקתי מספיק זמן? המתחים בגדר הנורמה ביחס להעלאת התדר? מה עושים האלה?
-
- 10 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מה המצב אנשים ?.. אז ככה ... לאחי יש מחשב ישן (מי שרוצה, המפרט של המחשב שלו כתוב אצלי במפרט בצד) ועשיתי לו OC מ - 2.8 ל - 3.0 ... מעל 3.0 קיבלתי ריסטים אחרי כמה דקות במערכת ... יש לו לוח אם (Asus P4S800D-X) לא כל כך טוב ל - OC לפי מה שקראתי באינטרנט וכשעשיתי את ה - OC חיפשתי את האפשרויות של השינוי מתח לזכרונות, מעבד וכו' ולא מצאתי ... הגעתי לבאס של 143 למעבד ושיניתי את הבאס של הזכרונות ל - 200 . עכשיו יש לי כמה שאלות, אפשר להגיע איכשהו ל - OC יותר גבוה ?.. כשמורידים את הבאס של הזכרונות זה אומר שזה מאט אותם ?.. ז'תומרת אם נגיד לא הייתי משנה את הבאס ובכלל לא עושה OC ומשאיר את ההגדרות על סטוק, הזכרונות היו עובדים מהר יותר ?.. עכשיו בקשר ל - OC שהטכנאי עשה לי ... הוא שם לי ב…
-
- 8 תגובות
- 747 צפיות
-
-
קראתי את המדריכים של האתר ודיברתי עם מישהו בפרטי ואני רוצה לשמוע לעצתם של כמה שיותר אנשים. האם ללוח-אם שלי יש פוטנציאל לOC של עד בערך 2500MHZ למעבד E6300. ברצוני להמהיר את המעבד בשביל שלא יווצר צוואר בקובק לכרטיס מסך חדש שאני מתכנן: או HD4850 או HD4870. הלוח בעל צ'יפסט 945P ומעבד E6300 @ 1.86GHZ ועליו קירור של AC הידוע, ספק CORSAIR HX520W, הטמפ של המעבד ללא מאמץ ומהירות נמוכה של הקירור היא כ24 מעלות. אפשר לקבל מדריך שלב שלב ללוח-אם שלי, מה עליי לשנות בדיוק, ומתי עליי להוסיף מתח? זהו הOC הראשון שלי ואני די מפחד לדפוק משו וגם לא מצאתי את כל הדברים שהוזכרו במדריך של האתר. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 586 צפיות
-
-
אהלן! יש לי מחשב עם מעבד אינטל סלרון 1.6GHZ. אם אני יעשה לו אובר קלוק כמה זה יכול להועיל לי? ואם זה מסוכן?
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-
אני הולך לבצע אוברקלוק עוד שבוע-שבועיים. עכשיו לפני שאני עושה אותו יש לי כמה שאלות: . אני יוכל לעשות OC אם הקרור הזה: AC FREEZER 7 PRO? 2. אני קונה זכרונות חדשים 4GB 1066/CL4 מה שתגידו לי שיותר טוב, אז אני צריך אותם בזמן שאני עושה אוברקלוק או שאני יכול להשתמש ב2GB 800MHZ CL5 שיש לי ואז אחרי האוברקלוק לקנות? 3. אני צריך לדעת עוד משהו לפני שאני עושה אוברקלוק? זה המפרט שלי דרך אגב: E8400 3GHZ P45 DS3 AC FREEZER 7 PRO GEIL 2GB 800MHZ CL5 GIGABYTE HD4870 512MB NZXT ALPHA SEASONIC 500W WD 320GB AAKS צורב ASUS LG W2284F 1:30,000 2MS KEYBOARD WAVE G9 אמרו לי שאני צריך לדעת טמפ' במנוחה\מאמץ. עשיתי את מה שמרו לי והנה התוצאות: http://www.zix.co.il/images/z-307819743.jpg http://www.z…
-
- 15 תגובות
- 855 צפיות
-
-
שלום אני רוצה המלצה שלכם לקירורים לא הצלחתי להגיע למסקנה טובה בסטיקי המפרט שלי פה בצד יש לי מארז NZXT GUARDIAL 921 שהגיעו איתו 3 מאווררים 12 ס"מ שהם לא ממש חזקים רציתי להחליף אותם למשו אחר אגב קניתי עוד מאוורר Scythe Gentle Typhoon והצלחתי איך שהוא להכניס אותו בתוך המארז כי אין מקום בשיט והאיוורור במארז לא משו רציתי המלצה ממכם ל 2 מאווררים 12 ס"מ בסגנון Scythe Gentle Typhoon אבל שיש להם לדים כחולים אגב הכרטיס מסך שלי פולט כמות לא קטנה של חום ( במאמץ ) בקשר למעבד יש לי Q6600 ואני רוצה לעשות לו OC גבוה הגעתי איתו מ 2.4 ל 3 ועדיין לא בזכות הקירור שקניתי אלא המאוורר ששמתי במארז אני רוצה להגיע איתו לכיוון ה 3.6 + יש לי קירור למעבד Thermaltake Blue Orb 2 והוא לא הכי טוב ... ר…
-
- 11 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שניהם ידועים לטובה. הראשון מגיע בלי מאוורר ועולה 20 ש"ח יותר מה OCZ, שמגיע עם מאוורר וגם זוכה ללא מעט שבחים. אני רוצה לקרר E6600 בשביל להתחיל עליו OC ולהוציא ממנו קצת יותר מיץ. כרגע (עם קירור סטוק) הטמפ' שלו בשגרה הן 40 מעלות ו-65 במאמץ (מאמץ = 100% עבודה דרך TAT). איזה מן הקירורים כדי לקחת?
-
- 7 תגובות
- 893 צפיות
-
-
אני קצת מתלבט בין קירור המים של THERMALTAKE 735 לבין קירור האויר של SCYTHE INFINITY 1000 לפי מה שהבנתי קירור אויר בצורת TOWER זה הכי יעיל מכל השיטות ולפי הביקורת הזאת http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2214 הקירור של SCYTHE הוא אחר היעילים ביותר שיש ובו בזמן גם אחד השקטים שיש מצד שני הוא נורא כבד (כמעט קילו) ונורא גדול במימדים, מה שיכול לגרום נזק ללוח M והוא גם לא הכי יפה במארז עם חלון צד לעומת זאת קירור המים של THERMALTAKE 735 נראה יפה עם הצינורות הירוקים (UV REACTIVE) ומתאים לצבע של המארז שאני הולך לקנות (בצבע שחור-ירוק) ועם קתודה של UV זה נראה ממש ממש יפה בקטע של OC אני לא בטוח שאני הולך לדחוף את המערכת עד קצת היכולות, אני לא מחפש שום שיא אם אני יגיע …
-
- 13 תגובות
- 995 צפיות
-
-
איך הקירור הזה ? איך הוא בהשוואה לULTRA 120 ? אני מתכנן לקנות אותו חוץ מאיך שהוא מקרר אני רוצה אותו בגלל שהוא קירור עם פוזה וכן חשוב לי איך המחשב שלי נראה יש פה עם הקירור הזה? אה ועוד שאלה קטנה יש לו את הגוף הקטן שבא מתחת ללוח האם ההיט סינק שלו יוצא מחוץ למארז ?
-
- 31 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני חדש פה... אני רוצה להתחיל עכשיו לעשות OC ל מעבד.. ורציתי לראות כמה תגובות פה מאנשים שמבינים.. עשיתי פעם OC אבל הוא נימחק איך עשיתי משהו ו הביוס עשה ריסט או משהו לא יודע.. זה המפרט מעבד: Q6600 G0 קירור מעבד: Thermalright Ultima-90I + silenx ixtrema 120 fan לוח אם: GIGABYTE GA-P35-SD3 זיכרון: GeIL Black Dragon DDR2 800 MHz CL5 4gb 2x2gb מארז: NZXT Lexa כ. מסך : BFG 8800 GTS 512 אני רוצה לדעת כמה אני יכול להגיע עם המפרט שלי שאני עשיתי OC זה היה לפני חצי שנה בערך לא נגעתי בכלל במתחים לא יודע עם זה טוב או לא... ו גם משהו שלא היה ברור לי אף פעם זה הזיכרון אני חייב לגעת גם בו ומתחים צריך הסבר קטן וגם התוכנות לבדיקת יציבות מה הכי כדי ?? זה מ הcpuz …
-
- 9 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אז ככה הזכרון הוא 6 גיגה דומינייטור של קרוסייר במהירות 1600 עכשיו אני לא סגור על איזה מהירות זה כרגע פועל כי כל מיני תוכנות מראות לי דברים שונים אני רואה שהלוח אסוס תומך ב 1333 במקסימום אבל זה לא נכון כי יש לו גם מצב של 1600 אבל אני לא בטוח איך להגיע אליו או האם אני כבר נמצא בו וגם בביוס יש איזה כמה מצבים של זכרון אין לי הרבה מושג בהם אשמח להחכים ממכם + יש איזו שורה אחת בוולטגים שהיא וורודה מה זה אומר? כי המספר עצמו הוא בטווח המותר וגם רציתי לשאול על האוברקלוק של המעבד עצמו כי הוא נשאר ב 2660 כרגע אבל משהו אחר עלה ל 3200 במקביל לזכרון מה זה המשהו הזה? והאם המחשב רץ ב 3200 כרגע? איך אני מעלה את המעבד עצמו ולמה המעבד רוקד וזז בין 1600 ל 2660 כל הזמן וגם הוולטג…
-
- 12 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב שלי אצלי כבר חודשיים הכל טוב ויפה בהתחלה הוא היה שקט וקטלני אבל לפני שבועיים שלושה המחשב התחיל להיות רועש הרבה מעל למצופה,והרבה יותר מקודם לכן כלומר הרעש הוא לא רעש מטורף של מחשב שקשה לו, אבל הרעש מאוד מציק. עכשיו ככה המחשב מטופלל מצוין לא מוזנח לדקה. אני מנקה אבק ושומר עליו טוב. הרכיבים הם רכיבים חדשים,ולא אמורים להרעיש(כך לפחות אני יודע) ניסיתי לברר את מקור הרעש ולא כל כך הצלחתי... מה גם שהמארז שלי מאוד אטום, ואמור להיות שקט, ע"י חסימת רעש שעלול להיגרם בפנים. אבל הרעש מתגבר על המארז. מה עושים? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעוניין לקבל עזרה באייסי לגבי אובקלוקינג למעבד וברטיס מסך Processor : Intel Pentium E2180 @ 2000 MHz למעלה זה המעבד שלי ^^^ Video Card : NVIDIA GeForce 7300 LE למעלה סה הכרטיס מסך שלי^^^ המדריך שפרסמתם בנעוץ לא הבנתי אותו אז אשמח לקבל הדרכה מפורטת לגבי הכרטיס מסך ןהמעבד המדוייקים שלי הלוח אם שלי: Mainboard : Asus P5GC-MX (בנוסף מי שיכול להציע לי שדרוג עד 200ש"ח .... אני רוצה לקנות מעבד משומש האם זה כדאי?)
-
- 1 תגובה
- 525 צפיות
-
-
שלום וחג שמח! קראתי הודעות בפורום ואת הכתבה באתר על OC אני רוצה לבצע OC ממש קל אם אפשר בלי להזיז מתחים וכל מיני דברים מסובכים יש לי מעבד E6420 ליבה כפולה 2.13 לוח אם של ג'יגבייט 965PDS3 REV 3.3 רציתי להביא את המעבד ל 2.4-2.6 ברגוע האם זה אפשרי? תודה!!!
-
- 11 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אהלן, עשיתי OC למעבד וכרגע הוא עומד על 12.5*240 על 1.45V וכשאני נכנס למשחקים(ניסיתי בנתיים את ההכי כבדים crysis/GTA4) v) התפרטי עובד רגיל אבל ברגע שהטעינה לתוך המשחק נגמרת הוא יוצא מהמשחק ואני מקבל את ההודעה send\dont send error של וינדוס. מה הפיתרון? פרטים נוספים על הOC: HTT: X4 זיכרונות: גיגה 667\גיגה 800 והורדתי אותם ל533.
-
- 5 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום לכם חברה, איני נוטה לכתוב כאן הרבה אך אני משתדל לעבור על הפורום ומעודכן ביותר. אז ככה לעניינו.. הקירור שנרכש כדי לתמוך באובר האגרסיבי למעבד - Big Typhoon VX - הזכרונות מגיעים עם קירור - הזכרון נרכש במיוחד לאוברקלוק. הצלחתי להגיע עם המעבד הנ"ל על באס של 450 (מכפלת מעבד מקסימלית - 8) 450X 8= 3600MHZ. SPD - אוטומטי על 3.2 העברתי אותו ל2.4 ז"א מהירות זיכרון 2.4*450= 1080 (זכרון עובד על 1066MHZ). ה- SETUP הנ"ל ללא נגיעה בחשמל - על AUTO! אתמול עוד התלהבתי מהתוצאות אבל לאחר שהלכתי לישון והתעוררתי בבוקר נוכחתי לדעת שה SETUP אגרסיבי מדי (ללא נגיעה במתחים) והמחשב נתקע חשוב לציין שהמשחקים להורדת הבאס (מ 450 ומטה) לא עזרו והמחשב מאז עובד בין 20- 40 דקות ונתקע. ה SETUP עכש…
-
- 3 תגובות
- 463 צפיות
-
-
יש לי שאלה... האם ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO הוא מקרר טוב? ביחס למחירו הוא טוב? תודה לעוזרים...
-
- 7 תגובות
- 760 צפיות
-
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב LG Le50 עם כרטיס מסך Ati x200 התקנתי פיפא 09 והוא כבר לא סוחב את המשחק הזה. עד Euro 08 הוא סחב יופי השאלה היא אם ניתן וכדאי לעשות אובר קלוק לכרטיס הזה. לא משחק בו כלום חוץ מפיפא 09
-
- 1 תגובה
- 593 צפיות
-
-
שבת שלום יש לי מחשב דיי חדש AMD 5200 ati 4850 4 GB ram עכשיו כשאני משחק ברד אלרט החדש לאחר זמן מה המחשב פשוט מכבה את עצמו כשאני נוגע בצ'יפסט במחשב ..הוא פשוט רותח הורדתי EVEREST והטמ"פ הם להלן: Temp CPU : 60 ולפעמים מגיע גם ל80 temp: gpu diode ( memio) 84 ולפעמים קצת יותר האם הבעיה היא בהתחממות יתר? שיחקתי CRYSIS ו FAR CRY2 ועוד משחקים והוא לא נכבה לי לפעמים שאני רואה סרטי HD הוא נכבה גם המעבד מקורר ע"י מאורר של ASUS יש מאורר 12 מקדימה וזהו תודה רבה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 835 צפיות
-