עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. נכנסתי לביוס וראיתי שטמפ' המעבד עומד על 60 מעלות פלוס מינוס. האם זה נורמלי? אם אני ישנה את הכיוון של המאורר שנמצא בדופן של המארז כך שיוציא אוויר ולא יכניס, זה ישנה משהו?

• 12 תגובות
    • 957 צפיות
  2. Started by ABG,

איפה אני יכול למצא? זיגזאג אמרו שאין במלאי וכך גם עוד 4 חנויות אחרות הכרטיס מסך שלי על 69-70 מעלות קבוע עקב מאורר "שהתעייף" ואני צריך פיתרון זריז וקריר. (עדיפות לאזור המרכז) תודה

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by kobibo,

הכרטיס עם O.C ל XTPE ,טמפר' 39 מנוחה 58 מאמץ. יש לי את ה MX1 שקניתי עבור המעבד וחבל לא להשתמש בה גם עבור כרטיס המסך ( בהנחה שהיא מתאימה ). בנחה שפירוק הקירור לא מסובך ( קפיצים מנגנונים ) אודה לעזרה כיצד לפרק את הקירור לשם מריחת משחה והרכבתו מחדש,האם צריך גם למרוח מלבד הליבה גם את הזיכרונות ? ( גם המלצה כיצד לשים את המשחה :באמצע קצת או שכבה אחידה על כל הליבה ). אודה לעזרתכם. נ.ב. אם הרכבתי את המחשב מאפס אני יוכל גם להסתדר עם זה אבל תמיד טוב לשמוע המלצות והנחיות.

• 12 תגובות
    • 839 צפיות
  4. הכלי שבו השתמשתי למריחה של משחה טרמית הוא כפית של גלידה...מה שטוב בה זה שהיא רחבה וישרה...(לפחות אלו של גלידה באר שבע..חחח) אשמח לשמוע על עוד פתרונות

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by lesForce,

אהלן אני מחפש קירור חזק ל-I5. התקציב הוא פחות או יותר 150. עדיף מ-KSP. אומנם לא מתוכנן OC בכלל, אבל החדר שבו אני עובד תמיד מאוד מאוד חם. במיוחד בקיץ, כך שאני רואה לנכון כן להשקיע בקירור. מה מומלץ? אני יודע שבעבר המוגן 2 היה הדבר החם- אבל אין לי מושג היום מה חדש ומה מתאים ל-I5.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום לכולם, אני רוצה לעשות OC לכ.מסך שלי (4850), הכרטיס הגיע לא מומהר, אבל עם קירור מעולה (AC), ויש לי שאלות לפני שאני עושה את האוברקלוק. 1. באיזו תוכנה כדאי להשתמש? 2. איפה יותר חשוב להעלות את הקלוקים, ובכמה? אם תוכלו לרשום לי מספרים אני אשמח מאוד: GPU Clock Memory Clock טמפרטורות: מנוחה - 31 מעלות. מאמץ - 45 מעלות. המון המון תודה~!

• 12 תגובות
    • 737 צפיות
  7. Started by Ido.G,

שלום, ברשותי המארז Foxconn TH-230. הוא זהה מבחינת מבנה למארז פה: http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/foxconn-cases_2.html בכל מקרה, יש לו רק מאוורר 120mm אחד. אני מעוניין שיצא יותר אוויר מהמארז. ישנה האפשרות של מאורר 120 חזק יותר. שמתי עין על ה Smart Fan 2 של TT ועל ה Spider Fan של Evercool. איך הם? והאם יש המלצה למאורר טוב וחזק (כמובן עם רעש סביר או אפשרות להחלשתו כמו ב Smart fan)? בנוסף- אם אפשר, אשמח לחוות דעת על המאוורר Fox-1 של Evercool. http://www.evercool.com.tw/products/sb_f2.htm תודה מראש

• 12 תגובות
    • 834 צפיות
  8. שלום, הזמנתי מארז מסוג NZXT HUSH http://www.nzxt.com/products/hush/ עם המפרט הבא: לוח - gigabyte p35 dq6 מעבד - q6600 כ. מסך - 8800gts זכרון - 2X1024 DDR2 800 MHZ 2 X 250GB + DVDRW ספק - Corsair CMPSU-520HXEU השאלה היא איזה קירור אויר עדיף בהתחשב בעובדה שאין חור בדופן לכניסת אויר ? נינג'ה B שזורק את החום למאוורר האחורי או בכל זאת ביג טייפון VX שמאוד מומלץ פה ? המטרה היא קירור איכותי ושקט במיוחד ! הערות והארות יתקבלו בברכה. תודה

• 12 תגובות
    • 942 צפיות
  9. ברגע שאני מעלה את המהירות שלו ל 1900 מגהרץ המערכת הפעלה XP לא עולה ויש מסך כחול האם יש צורך בהלעת הוולטג ,אם כן בכמה? יש לי אפשרות ל 1.500 שזה מגיע ישר לאחר 1.475 שזה המקור של המעבד כמו כן נסיתי להגדיר בס 166 כך שסך הכל מהירות מעבד תהיה 1600 ולאחר כמה שעות של PRIME95 קבלתי מסך כחול שמתחיל משהו עם IRQL אם איני תועה האם שני מסכים כחולים הנ"ל נגרמו כתוצאה מחוסר מתח? תודה לכל עוזר

• 12 תגובות
    • 770 צפיות
  10. שלום וברכה, ע"פ ביקורות ברשת, ה-OC המקסימלי שאפשר לעשות לכרטיס הנ"ל מבחינת GPU זה 1190mhz כולל הבוסט. לא ברור לי למה כאשר אני מנסה לעבור את ה-1150mhz אז המסך קופא/הופך ללבן כשאני משחק. האם אני צריך לעשות סטאפ בסיסי מסויים כדי שאוכל להתחיל עם ה-OC? האם ה-boost עובד אוטומטית או נדרש לו הפעלה? כמובן שלא נגעתי במתח, אלא רק העלתי מהירות שעון. נ.ב. רצוי להגיד שהכרטיס המסך האחרון שהיה לי מחברת Nvidia הוא GeForce FX5200.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by RLM,

שלום. המאוורר בספק כח של הHTPC שלי השתגע.. שומעים אותו אפילו מהקומה השניה.. ואפילו תוך כדי צפייה בסרטים, ממש מציק. הבעיה שהספק הוא לא סטנדרטי אז צריך להחליף את המאוורר בנפרד. ניסיתי לשמן אותו ולנקות אותו, אפילו ניסית לעבוד כשהמאוור מנותק (היה די שקט.. אבל נראה לי שעוד כמה שעות והוא היה עולה באש >) בקיצור, החיבור בתוך הספק הוא 2 פינים, אז כל המאווררים שהם שקטים רק כשהם פועלים על RPM נמוך לא יעזרו לי פה. אני צריך מאוורר שכשהוא עובד על הRPM הכי גבוה עדיין לא שומעים אותו בכלל. לא אכפת לי שהוא יקרר קצת פחות טוב, העיקר השקט. ועוד משהו קטן, כרגע יש בספק מאוורר 80מ"מ דק כזה, בעובי של 1 ס"מ, והרוב הם 2.5 ס"מ. בעקרון נראה לי שיש שם מקום למאוורר של 2.5, אבל מעבר לזה זה כבר …

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. אז ככה אני יודע שהוא לא טוב לאוברקלוק אבל עדיין אין דבר העומד בפני הרצון (חוץ מכוסית בלונדינית בחוטיני...) אז ניסיתי לעשות לו אוברקלוק בהתחלה העליתי לו ת'באס ל135 או 138 נדמה לי והוא פעל על 1025 מגה הרץ. היה יציב, אבל לא הספיק לי... העלתי ת'באס ל140 אני חושב והוא פעל לי על 1050 גם דיי יציב אבל היו קפיצות פתאומיות כאלה וריסטים.... שוב לא הספיק אז החלטתי להעלות עוד העלתי ת'באס ל150 ואז שהפעלתי מחדש הוא היה על 1125 וזה לא עשה ספירת זכרונות, אז ניסיתי לשים אותו שוב על 150 אבל את המהירות של הזכרונות לשים על host clock -33 יעני 117 מגה הרץ... אז בפעם הראשונה אחרי ההפעלה מחדש הוא עשה ספירת זכרונות והמשיך עד לטעינה של הווינדוס 2000 שלי שם הוא נתקע בטעינה.... אני מיואש, אין מה לעש…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  13. הפנטיום 4 1.8A שלי רץ ב2.5GHZ. עד עכשיו השתמשתי בקירור הסטנדרטי שהגיע איתו, מארוור 3500RPM פשוט. המעבד היה על 25 מעלות, עכשיו בחורף. הוא החל לקרטע, אז קניתי מאוורר אינטל סטנדרטי חדש. הוא רק על 2200RPM. המעבד עכשיו על 35 מעלות האם לא הסברתי את עצמי נכון בחנות כשלקחתי מאוורר כזה? איך אני נותן למאוורר הזה עוד קצת RPM?

• 12 תגובות
    • 882 צפיות
  14. Started by Roee_G,

אני מדבר על מאורר 80ממ מה שחשוב לי זה העבודה שלו, וכמובן השששששקקקקקקטטטטטטט !!!!!! מצד אחד יש את ה ANTEC שעולה 90 שקל , שלפי מה שהבנתי מפנה הוא על מיסב רגיל ולא כדורי http://209.235.219.174/pro_details_cooling.php?ProdID=77042 מצד שני יש את ה Cooler Master שעולה 86 שקל, ולפי זיגזג המאורר עובד על מיסב כלשהו שקולר מסטר פיתחה, לא ידוע להם איזה ואיך הוא עובד לא מצאתי קישור באתר של החברה אז יש רק קישור של זיגזג.. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=835 מצד שלישי ואחרון יש את Spire שעולה 42 שקל בלבד!! הוא עובד על מיסב כדורי, כנראה... http://www.spire.nl/asp/hdd.asp?ProdID=58

• 12 תגובות
    • 866 צפיות
  15. כמו שציינתי בכותרת, המחשב פולט חום רב שגורם לחימום החדר ובמקרה שהחדר סגור (חלונות ודלת ) ברגע שנכנסים מרגישים מיד את שינוי החום. מה יכולה להיות הסיבה לכך? המארז שלי הוא מארז שהיה בתצוגה של KSP וקניתי אותו, לדעתי הוא ג'נרי לחלוטין. עריכה: שככתי לציין, אם זה חשוב, שבמארז יש מאוורר אחד שמקביל למעבד והוא מכניס אוויר (80MM) ובגב המארז יש מאוורר שמוציא אוויר(120MM)

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by Orong,

היי, ברשותי המחשב הבא: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen Gigabyte GA-Z68MX-UD2H-B3 for socket 1155 Kingston 4GB DDR3 1333 - כפול 2 Gigabyte GTX560 Ti 1GB GDDR5 - כפול 2 המעבד נמצא בOC ל4.3. משומה אני מקבל הודעה מ3dmark שאני אמור לקבל תוצאה גבוהה יותר. http://www.3dmark.com/3dm11/4443483 כתוב שם שאני מקבל: P7744 iאני אמור לקבל P9100. מה הסיבה לכך? תודה רבה

• 12 תגובות
    • 2.7k צפיות
  17. Started by nizans,

התקנתי mugen 2 חדש על I5-760 עשיתי OC קליל יחסית ל3.5 והטמפ הגיעו במאמץ ל75 מקסימום. זה גבוה לא? במנוחה ללא OC הטמפ' בסביבות ה25 מעלות. ובמאמץ 50. לי זה נראה גבוה. יש למישהו MUGEN 2 על I5 שיש לו טמפ' דומות? עוד שאלה - איזה טמפ' לא מומלץ לעבור עם המעבד הזה?

• 12 תגובות
    • 3.1k צפיות
  18. מבחינה של חידוש דגמים ואמינות? ואם כברקירור גז\מדחס (מקרר בעצם) זה גימיק או שזה משהו שעשוי להתברר כשווה את ההשקעה?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by eXquiZz,

שלום רציתי לשאול שאלה... יש לי מחשב חדש והתקנתי את הדיסק של הלוח אם- Abit-ip35-e וכל פעם כשאני מדליק את המחשב יש לי תוכנה שנפתחת, מן כזה מד טמפ' ויש לי עוד לשוניות. אוקי אז כך: 1. קודם כל בתהחלה כשאני פותח את זה כתוב לי טמפ' של חלקים: CPU -33C SYSTEM -37C PWM -47 כל הטמפ' תקינות וטובות? איזה תוכנה אמינה וטובה את ממליצים לי לבדוק את כל הטמפ' המדויוקת של רוב החלקים? 2.הלשונויות שלי הם -Temperature ,Voltage ,Fan ורציתי לשאול שבלשונית של הטמפ' באותו דף כתוב לי למטה: FAN EQ . והיה לי מתחת לזה רשום: CPU Fan ו -SYS FAN ולידם היה Current PWM Duty Cycle ואז כתוב את האחוזים של כל אחד, ל-CPU היה 50% ול-SYS היה 100%. אז רציתי לדעת מזה והאם זה בסדר? דרך אגב- המאורר של המארז של ה-Apo…

• 12 תגובות
    • 931 צפיות
  20. Started by alexbmw,

שלום במיסגר ניסיונותי לעשות o.c למחשב הקודם שלי ניתקלתי בבעיה קטנה שניסיתי לעלות תדר לזיכרנות יש לי לוח gb k8t890 ואני לא מצאתי בו אופציה להעלאת תדר הזיכרנות (מצאתי אופציה אבל יש בה רק עד 200 mhz ) האם זה ביגלל הלוח ? או ביגלל שלזיכרונות אין את השבב הזה http://img119.imageshack.us/my.php?image=d512400pqp7.gif שהבנתי שחשוב איכשהוא אגב הזיכרונות שלי הם corsair pc3200 בתיזמונים של 2.5-3-3-8 (אני שיניתי מעט את התיזמונים אבל כמובן שאני יכול להחזיר )

• 12 תגובות
    • 955 צפיות
  21. Started by SpLiNtEr,

^^^ כותרת - וכמה בערך זה יעלה?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by ElectricRain,

מישהו יודע איפה מוכרים דרימילים בישראל ? אני מאזור הצפון...

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by spider272,

איזה קירור יהיה הכי טוב למעבבד E7500 למארז לא גדול בימיוחד ול אוברקלוק..מארז huntkey h001 ATX לוח 775

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by Interl-Conore,

http://www.gamepc.com/images/labs/rev-tnn300-partialLG.jpg http://www.modding.ru/news-image/heatsink-case/x7.jpg ??

25. כמו שהכותרת מצביעה אני מתנצל על בורותי ומקדים ואומר שלא בוצע שום ניסיון מצידי לבצע OC. הכל ברירת מחדל שם. התחלתי להוודע לבעיה כאשר הדלקתי את המחשב ושמעתי רעשים מוזרים ביותר מהמארז - זה נשמע לי כמו מאוורר אז התקנתי את Speedfan. לא ברור לי התוצאות - אנא עיזרו לי להבין מה הבעיה וכיצד אני מטפל . http://www40.brinkster.com/oronm/images/fire.gif הלוג : Win9x:NO 64Bit:NO GiveIO:YES SpeedFan:YES I/O properly initialized Linked ISA BUS at $0290 Linked nVidia nForce4 SMBUS at $1C00 Linked nVidia nForce4 SMBUS at $1C40 Found nVidia GeForce 6600GT Linked nVidiaI2C0 SMBUS at $3D403E3F Linked nVidiaI2C1 SMBUS at $3D403637 Linked nVidiaI2C2 SMBUS at $3D405051 Scanning ISA BUS at $0…

• 12 תגובות
    • 776 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.