עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי שאלה קטנה עושה כרגע OC למשחב של אחי מעבד Q6600 B3 לוח ASUS P5N-E SLI זיכרון 2X2GB G.SKILL 800MHZ HK קירור NINJA הענק הזה לפני יותר משנה שקניתי את זה בחרתי בחלקים לOC(חוץ מלוח אף כי לא היה משהו אחר במלאי) מה המתח שצריך כדי להריץ בסבבה על 3GHZ מכפלה 9 באס 333MHZ? הזיכרונות לא מגבילים אותי ואני מישתמש במחלקים תודה מראש לכל העונים!

• 4 תגובות
    • 741 צפיות
  2. Started by Nick!,

אני עם הלוח GIGABYTE EP45-DS3R בגלל שה MCH וה PLL הם AUTO ואני לא יודע כמה צריך לשים באמת.... הההה האוברקלוק הוא 2.66@3.2 400 באס

• 4 תגובות
    • 445 צפיות
  3. אני לא מומחה ב OC ולכן העלתי את המתח למעבד והשארתי את כל הנתונים שאני לא מכיר על AUTO. מסתבר שבלוחות של GIGABYTE (שלי EP43-DS3L) ההגדרה הזו לא שקולה להגדרות ברירת מחדל אלא משתנה עם שינוי נתונים אחרים. העלאת המתח למעבד VCORE גררה בלא ידיעתי גם העלאה במתח PLL ו MCH. לא ניתן אפילו לראות בביוס את הערך האוטומטי שהלוח משתמש בו. רק לאחר התקנת תוכנת הניטור של הלוח EASYTUNE, ניתן לגלות שהמתחים עלו. מסתבר שמתח PLL של 1.7 לא בריא למערכת (E5200) ועכשיו אני מקווה שלא נגרם נזק משבועות של שימוש במתחים גבוהים מהמומלץ. חשוב לשנות את ההגדרות לערך הרצוי או להגדיר NORMAL אבל לא להשאיר על AUTO במיוחד ב OC.

• 7 תגובות
    • 739 צפיות
  4. אני מפחד להתמשמ ביותר מידי ולהרוס אותו כי שי לי אחריות עליו אבל היא לא תקף אם יש שבר או משהו... והאם כדאי לי לפתוחאת הברים של המאווררים כי הוא עושה רעש?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  5. קניתי לאחרונה את המערכת הבאה: שנראית בסופו של דבר ככה: עריכה מסיבית: רציתי לדעת... איזה פתרון קירור אתם מציעים לכרטיס מסך, שיהיה שקט, יעיל, איכותי (תמורה טובה לכסף) כמו כן אשמח לקישורים או לעצות על אוברקלוקינג לכרטיס מסך, אין לי שום מושג איך מבצעים אוברקלוק. מודע לעובדה ששמתי את הדיון לפני שלושה שבועות, לא קיבלתי תשובה על השאלה המחודשת (לאחר דיון ופידבק), אז אל תתנו לי באן או משהו.

• 1 תגובה
    • 563 צפיות
  6. Started by A-L-o-n,

האם אוברקלוק הורס? האם הוא מקצר את חיי המחשב?

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by KingYes,

אהלן, לאחר בדיקה של 3DMARK, המליצו לי בפורום כרטיסי-מסך לעשות OC למעבד שלי. אז ככה. אני אחד שממש מפחד מהנושא הזה. כל הזמן שאני רק שומע OC אני נכנס לטרואמה וקשה לי לצאת ממנה. (רציני!) יש לי כמה שאלות בנושא הזה, אשמח מאוד לעזרה. אז ככה, הנה הפרטים הטכניים שלי: המפרט כמובן כתוב בלינק שלי בצד. מעלות המעבד שלי מגיע ל-25 מעלות. מהירות המעבד שלי הוא 2.2MHZ. לכמה מהירות אני אמור לשדרג ב-OC למעבד? אני פשוט לא רוצה לקנות שום קירור נוסף, רוצה להשאר עם מחשב כמו שהוא. עד כמה מעלות המחשב עובד יחסית בסדר? ושוב - שאלת המליון !! - האם יש דרך לעשות OC מבלי להסיר את האחריות מהמעבד והלוח? בעבר שמעתי על OVER-DRIVE, האם זה באמת עושה את העבודה? תודה על הכל.

• 31 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by d_v,

שלום, לאחרונה החל המחשב להשמיע רעשים מוזרים, כנראה מהמאווררים. שאבתי אבק וניקיתי ככל יכולתי. האם ישנם עוד דברים שאני אמור לעשות? האם זה יכול לפגוע באיזו שהיא צורה בתפקוד המחשב או חלילה לגרום לבעיה גדולה יותר? ישנו המאוורר של המעבד, של כרטיס המסך, בלוח האם ישנו עוד מאוורר שלא ברורה לי מטרתו, ומאוורר נוסף ליד הדיסקים הקשיחים. תודה רבה

• 6 תגובות
    • 666 צפיות
  9. Started by moshe_91,

מה המצב חבר'ה ?.. אני בתהליכים של ייצוב המעבד שלי (E4500) על 3.2 ושמתי לב שהטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי עלתה (כרגע היא התחילה לרדת, מוזר ...) מ - 44-46 במנוחה ל - 57 במנוחה. שמתי ב - PCI Express Frequency על 100 ולא נגעתי ב - PCI-E OverVoltage Control ... אז זו לא יכולה להיות הבעיה ... ועוד משהו ... יכול להיות הבדל של 2-3 מעלות ולפעמים גם של 5 מעלות בטמפרטורות בין Core #0 ל - Core #1 ?.. זה אף פעם לא נשאר הרבה זמן, זה תמיד חוזר להבדל של טמפרטורה או 2 ... האם זה נורמלי ?.. האם מתח של 1.45 למעבד שלי זה לא מתח גבוה מדי (ב - Everest זה מראה לי שזה על 1.38 ומצאתי ת'רד באיזה פורום בחו"ל שבנאדם עם אותו מעבד כמו אצלי הגדיר בביוס מתח למעבד של 1.45 ו - Everest קורא לו את זה כ - 1…

• 34 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום, אני מחפש קירור טוב יותר מהסטוק של שפיר/ATI, אני ממש לא מרוצה ממנו, במיוחד מהרעש... יש אולי לזלמן, טרמלטייק או חברות אחרות קירור טוב לכרטיס הנ"ל? תודה לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 816 צפיות
  11. Started by Immaculate,

נראה לי קצת גבוה אבל בגבול הסביר לפני זה המעבד היה מתחיל על 70, ואז עולה-80, 90 והמחשב נתקע. ניקיתי את המשחה התרמית הישנה ושמתי חדשה, עכשיו הוא מתחיל על 40 ומתייצב על 50 מחשב לשימוש משרדי וביתי בלבד, לא משחקים וכאלה יש טעם להמשיך להתאמץ? תודה (אגב ניסיתי להריץ חיפוש, באמת שלא הצלחתי למצוא תשובה)

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. טוב האמת היא שהביוס שלי כלל לא עשיר באופציות. הכל התחיל אי שם בבאס 133 הגעתי למעל 150 אם אני לא טועה ולא יכולתי יותר. נכנסתי ל cpu voltage והיו שם 3 אופציות: +2.5 % +5.5 % +8.5 % כמובן שבחרתי באופציה הראשונה והגעתי עד הלום. העלתי ת'באס ל168 וכשאני מנסה 170 המחשב לא עולה או קופא. נראה כאילו מתבקשת העלאת מתח נוספת אבל אני מפחד לשים את זה על +5.5 %.... מה דעתכם? לגיטימי לשים על 5.5%+? יכול להיות שמשהו אחר מגביל אותי? מערכת: Intel pentium 4 2.4 Motherboard Name : Albatron PX865PEC Pro v2.0 זכרונות שני סטיקים: 1 - ddr 256 400mhz ddr 512 400mhz -1 ספק ג'נרי 500 וואט. קירור סטוק.

• 5 תגובות
    • 648 צפיות
  13. אני בדיוק בשלבי OC למעבד והגעתי כבר ל419 FSB, הבעיה שאחרי 3 וחצי שעות בOCCT הוא נותן לי ארור, ניסיתי להעלות מתח ואחרי שעתיים ו-40 דקות שוב ארור. ניסיתי עוד קצת מתח ועדין אחרי 3 שעות נתן לי ארור. הזיכרונות בOC קטן (על 833) והם על 6 6 6 18 שאין לי מושג מה זה אומר. בינתיים ניסיתי להוריד ל-418 ואת הזיכרונות שמתי על 5 5 5 15(שראיתי שאנשים שמים את ככה) ואני בודק כרגע עם PRIME95. כדאי להעלות מתח לגשר צפוני? אולי גם לזיכרונות? נ.ב, מ420 אין POST והעלתי עוד מתח גם בשביל לבדוק. מקריאות פה בפורום ובגוגל כנראה שזו המגבלה של הלוח אז אני מנסה לייצב על 419 ובזה אני אסיים.

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by ביצה,

אהלן! אני מעוניין לבצע אוברקלוק למעבד... Intel Celeron 1.6GHZ כמה יעזור לו אם אני יעשה אוברקלוק? והאם אני יעשה אוברקלוק למעבד המעפן הזה, יספיק קירור אוויר או עדיף מים? ובכלל השאלה, האם זה שווה לבצע לו אוברקלוק... מבחינתי אם אני יעשה אוברקלוק והוא יגיע למעל 2GHZ אז זה כבר טוב. תודה מראש עריכה: איך אני יכול לראות מהי טמפרטורת המעבד? אפשר בתוכנות (סגנון CPU-Z) או צריך מכשיר מיוחד שמתחבר ל-PCB?

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  15. Started by Danix60,

טוב אחלה תוכנה =] איך אני משתמש בה ? ד"א היא מראה לי שיש לי 2.9GHz אבל CPUZ מראה לי 2.6 על איזה תוכנה לסמוך?

• 7 תגובות
    • 580 צפיות
  16. שלום! לאחר ניקוי אבק במחשב, שמתי לב שאחד החוטים של המאוורר 120MM יצא מהמקום שלו ולא ניתן להחיזרו לשם(אפשר "להניח" אותו שם אבל אם נוגעים במחשב הוא זז ומפסיק) אז אני צריך המלצה למאוורר 120MM, כמה שיותר חזק כמה שיותר שקט וכמה שיותר זול אפשרות להתפשר קצת על הרעש לטובת חוזק אם זה שווה את זה. תודה אריאל ראיתי את המאוורר הבא עם דחיפת אוויר של 70CFM, ברעש של 19DB במחיר של 45ש"ח! http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1389 שווה או לא? עריכה*** רמת הרעש של המאוורר שאני צריך להחליף כרגע זה: 16Db אשמח אם תתנו לי המלצה למאוורר אם אותה כמות רעש, אבל כמה שיותר חזק

• 11 תגובות
    • 760 צפיות
  17. Started by NRT,

שלום ותודה על הקריאה. מהי מהירות סיבוב שמאוורר 120 mm אמור להסתובב (RPM) ? מצטער על ה double post. זה היה בטעות. תודה מראש על העזרה.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. התוכנה : AMD OverDrive אומרת : AMD OverDrive cannot detect AMD CPU on this computer מה אני עושה ?

• 3 תגובות
    • 515 צפיות
  19. Started by dima_ga,

שלום הזמנתי מחשב מפוקס פיסי לפי חלקים. במקור הזמנתי את הפריזר אקסטרים אבל הוא יגיע עוד הרבה זמן. על איזה קירור מפוקס פיסי הייתם ממליצים לי לשים? המעבד הוא Q6600 מתוכנן OC לסביבות 3GHZ חושב שיהיה טוב שקט חשוב בצורה בינונית (לא חייב מאד שקט אבל לא טרקטור) מספר דגמים שהציעו לי: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?ProductID=1429 SZ120 ZEROTHERM http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?ProductID=686 SCYTHE NINJA PLUS HYPER 212 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?ProductID=1286 דגמים נוספים יתקבלו בברכה! תקציב עד 250 שח! אם צריך מפרט מלא תגידו

• 6 תגובות
    • 832 צפיות
  20. Started by Demagh,

אז החלפתי סוף סוף את הקירור הסטנדרטי של הכרטיס בטווין טורבו של AC. עכשיו, הכל טוב ויפה, אבל שמתי לב שבקירור המקורי היה גם קירור לעוד סט של צ'יפים - חוץ מהליבה והזכרונות, עליהם יש גופי קירור גם ב AC. זו מין שוב של צ'יפים שחורים קטנים בצידו האחורי של הכרטיס, ליד כניסת המתח של ה PCI - להם אין פתרון קירור בטווין טורבו. מה הם אותם צ'יפים? צריך בכלל לשים עליהם גופי קירור? תכלס עכשיו המחשב עובד... והם לא חמים למגע...

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by Danix60,

תראו אז ככה הפרטים שלי יהיו למטה : בינתיים יש לי OC קטן ופשוט 2.6 רק העלתי את המכפלה לX13 הפרטים : טוב אז ככה אני רוצה לעשות כבר הרבה הרבה הרבה מאוד זמן OC למעבד אבל לא יודע איך וגם ביקשתי עזרה מגל THEUNIQ וגם הוא לא הצליח לעזור לי ! מקווה שאתה תוכלו לעזור לי : אז ככה הפרטים : מעבד : AMD Phenom 9600 X4 QuadCore Black Edition 2.3Ghz לוח אם : Gigabyte GA-MA790X-DS4 הצ'יפסט הוא 790 זכרונות : Geil DDR2 Black Dragon,Gaming Edition 800MHz CL4-4-4-4-12/15 לא זוכר בדיוק את ההמשך של הCL אבל אני יודע שזה 4 DualChannle Geil DDR2 Black Dragon,Gaming Edition 800MHz CL4-4-4-4 Geil DDR2 Black Dragon,Gaming Edition 800MHz CL4-4-4-4 Geil DDR2 Black Dragon,Gaming Edition 800…

• 5 תגובות
    • 661 צפיות
  22. Started by Danix60,

אז ככה יש לי כרטיס מסך Geforce 9600GT 512 MB INNO3D ואני מעוניין לקנות קירור לכרטיס מסך תקציב : 130 חריגה של 20 שקל קירור למעבד מוכן להשקיע 150-250 AMD Phenom 9600 X4 BlackEdition QuadCore 2.3GHz@2.6GHz לי כרגע יש את זה :

• 11 תגובות
    • 777 צפיות
  23. עשיתי oc לכרטיס מסך 8600gt 256mb ועכשיו יש לי איזו בעיה בכמה משחקים שלפני זה לא הייתה ! אני משחק במשחק לדוגמא crysis warhead וכעבור כמה דקות של משחק (לפעמים זה קורה אחרי שתיים שלוש שניות) המחשב קופא (לא מגיב) ואחרי איזה 20 שניות מופיע מסך כחול עם כל מיני מיספרים ואותיות והמחשב עושה ריסט ... בסיום האוברקלוק שעשיתי (הגעתי ל 670 בקור ו 715 בממורי) הרצתי בדיקת ארטיפקטים בתוכנה atitool למשך 40 דקות והטמפרטורה המקסימלית הייתה 62 מעלות . ממה נובעת הבעיה ? הנה המפרט שלי : מעבד : intel core 2 Duo e-7300 2.66ghz 1066mhz לוח אם : gigabyte g31m-s2l זיכרון : kinkston 2gb ddr2 800mhz דיסק קשיח : WD 320gb sata2 16mb ספק : jsc 500w אשמח מאוד לעזרה מהירה......

• 1 תגובה
    • 465 צפיות
  24. Started by lordik,

היי, מה נשמע? לאחרונה עשיתי אוברקלוקינג למעבד E8400 מ3.0 ג'יגה הרץ ל 3.6, כרגע המעלות עומדות על 40 ובזמן מאמץ על 67 (שלפי דעתי זה הרבה), לכן אני מחפש קירור שיהיה טוב ושיקרר לי את המחשב כדי שאוכל להגיע עד 4 ג'יגה הרץ במעלות טובות! הקירור שאותו אני רוצה הוא אך ורק קירור אוויר ושיהיה מ-KSP או מאייבורי (מעדיף KSP), ושיהיה זמין הקירור בסניף ירושלים תלפיות או ירושלים הר חוצבים. אם תוכלו להמליץ לי על משהו אני אשמח, אני קראתי קצת על ביג טייפון, אבל שמעתי שיש יותר טובים. הטווח הוא עד 260 בהתאם לתוצאות.

• 7 תגובות
    • 622 צפיות
  25. Started by aviram20,

היי חברים (כן אני תמיד פותח בצירוף מילים האלה) יש לי X700 שכרגע נמצא במחשב הזמני שלי הכרטיס מעצבן אותי כי הוא מרעיש נורא אילתרתי לו מאורר וזה לא עוזר הוא ממשיך בשלו.. זה הכרטיס http://techreport.com/r.x/radeon-x800xl/card1.jpg (קירור מאוד דומה) השאלה שלי היא.. אם אפשר לשים לו קירור כזה.. http://www.itreviews.co.uk/hardware/h729d.htm אני לא משחק כלל וכלל .. האפלקציה הכי כבדה היא הצייר .. מה אומרים? , הוא לא ישרף לי באמצע ??

• 5 תגובות
    • 640 צפיות

דיונים חדשים בפורומים