אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
http://il.youtube.com/watch?v=YPWSMxnoDwk רצב קישור למה שאני מתכוון האם החנויות עושות לפי בקשה LAP לקולר
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שאלה קטנה ודיי מטומטת, איזה משחה טרמית לקנות? אני מניח שלכתוב תקציב זה לא פרקטי 30 שקל לא ישברו אותי. יש לי 2 מחשבים שאני רוצה להחליף להם את המשחה, אני צריך לקנות 2 "מזרקים" (או שפורפורות, אנערף..)? או שיחידה אחת תספיק ל-2 מעבדים? תודה ויום נעים.
-
- 3 תגובות
- 674 צפיות
-
-
מדובר במעבד +2800 AMD אז תקנו אותי אם זה סוקט אחר. הקירור הוא לא למטרות OC ורצוי שיהיה שקט יחסית. מדובר במחשב ישן ואין לי כוונה להשקיע בקירור יקר. תודה.
-
- 3 תגובות
- 575 צפיות
-
-
היה פה מישהו בפורום שכתב שהוא הגיעה ל 750 לליבה ב 4850 אם העלת מתח דרך תוכנה בוונדוס הוא אמר שהוא העלה דרך לוח הבקרה. אני לא הבנתי זה אפשרי ?אם כן איך אני מעלה מתח?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים לענייננו, יש לי כרטיס HD4850 רגיל לגמרי, על סטוק[פעם היה על OC]ואני מעוניין להחליף את הקירור שלו, לקירור אחר שהדגש הוא על שקט. אך יש לי מגבלה, אני לא יכול לקחת כל מפלצת קירור שבא לי, מכוון שהרווח בין הPCB של הכ.מסך לבין הPCB של הכרטיס קול הוא 4 ס''מ בלבד[נמדד]. אז חשבתי לקחת את הVF900 של זלמן, שגם נכנס בתקציב וגם נראה מתאים למשימה, הוא גם קומפקטי ויכנס[אומנם יהיה לחוץ שם, אך לדעתי הוא יכנס, אני מתבסס בעיקר על זה: http://www.tweaknews.net/reviews/vf900/index5.php]אבל הייתי שמח לקבל חוות דעת ממכם. בתודה Quantom.
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
כרגע הוא עומד על 3730 MHZ, במתח של 1.35, אני רוצה לעלות לפחות ל-4000. כרגע הטמפ' במנוחה היא על 38 מעלות ובמאמץ לפעמים מגיעה ל59. אני לא ממש מבין בזה ולא רוצה לשרוף משהו. ניסיתי לחפש פה בפורום לגבי מה עושים ולא ממש הבנתי\הצלחתי. המפרט שלי רשום מימין. הנה 2 תמונות מהBIOS. אשמח אם תעזרו לי. תודה.
-
- 10 תגובות
- 768 צפיות
-
-
אלהן כולם. אני רוצה לילמוד קצת יותר על האוברקלוק אני רוצה להיכנס לתחום חזק,בקרוב אני קונה מערכת ואני רוצה שיהיה לי ידע כדי לעשות למחשב אוברקלוק ועוד כמה דברים. אם מישהו יוכל בבקשה לעזור לי אני מאוד אשמח(: , msn- amirsource10@hotmail.com
-
- 2 תגובות
- 482 צפיות
-
-
שלום לכם, אני חדש פה וחדש בכלל בOC, ניסיתי לקרוא ולחפש איך עושים ולא ממש הבנתי איך עושים את זה... נתחיל אם המפרט: מעבד: E8400 לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L זכרונות: A-DATA 2GBX2 כרטיס מסך: : PALIT ATI Radeon HD 4850 ספק: 550W מסך: 17" CRT המעבד (אולי גם הזיכרונות, אני לא ממש יודע) בא ממוהרים מהחנות (לדעתי הוא ממוהר ל-3.6 GHZ לפי מה שרשום בEVEREST), התמפרטורה שלו במנוחה 40 מעלות, ושל הכרטיס מסך במנוחה 34 מעלות לעומת 49-50 במאמץ. כרגע ב3DMARK06 אני מקבל 12800, אני רוצה להגיע לאיזור ה-14000, ואם אפשר יותר אז למה לא. ניסיתי להעלות את הMEMORY CLOCK ל998 (לעומת 993 בסטוק) ותוך כמה דקות ב-3DMARK קיבלתי הודעת VPU RECOVER (דרייבר 8.12). אשמח אם מישהו יוכל לתת איזה הסבר קטן על מה מ…
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות גוף קירור שקט ויעיל (לא חייב קירור מירבי) לכרטיס מסך שלי כי הוא מתחמם בצורה מטורפת ואולי לעשות לו גם OC על הדרך. יש לי 8800GT של ספארקל ולוח אם GA-P35-DS3L של ג'יגהבייט. רציתי לדעת מה אתם אומרים על ה- VF1000 LED והאם הוא שווה את המחיר שלו (140 שקל ב- KSP)? והאם גם הוא יתאים פיזית מבחינת הגודל ללוח אם, כי ראיתי שעל הלוח אם, ממש מתחת לכרטיס מסך שלי, יש מן גוף קירור מרובע כתום. יש מצב שהוא יפריע לחיבור של הגוף קירור שכרטיס מסך? קישור לגוף קירור: http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=276
-
- 1 תגובה
- 613 צפיות
-
-
למה תמיד שאני עושה OC אני לא רואה את ההבדל ? לקחתי מעבד 3 גיגה עשיתי אותו 3.6 ולא הרגשתי הבדל רק בתוכנה SUPER PI ירדו לי 4 - 3 שניות . 3 - 4 שניות זה משמעותי ? המעבד המקורי היה 200 * 15 = 3010 אחרי OC השינוי 240*15 = 3600 FSB מקור 800 אחרי OC זה 960 . למה המכפלה של המעבד תקועה ? בביוס אין אפשרות לעלות את המכפלה ויש לי בביוס כזה דבר 1:1 2:1 6:5 3:2 מה זה ? ניסיתי במקום 2:1 לעשות 1:1 אחרי OC המחשב נתקע החזרתי ל 2:1 המחשב עבד. בלי OC זה 1:1 מה ההבדל ?
-
- 3 תגובות
- 515 צפיות
-
-
ערב טוב.. לפני שבועיים בערך שמתי לב שהמאורר האחורי שמגיע יחד עם המארז 120 מ"מ של איזה חברה מונפצת GP הפסיק לעבוד.. חיברתי אותו למחשב אחר והוא עדיין לא עובד. הבעיה במאורר בטוח. השאלה היא איך לעזאזל זה קרה? איך מאורר יכול להתקלקל ככה?
-
- 2 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת איזה קירור יכול להתאים למעבד הנ"ל בתקציב של200 שח גג כרגע יש לי סטוק מקורי המעבד על 65 מעלות בנוסף רציתי לדעת האם המעבד הזה מסוגל להתמודד יפה עם או סי גבוה לוח מסוג GIGABYTE GA945-P-S4-3 VER 1.0 זכרונות מתדר 667 ו 800 אשמח לקבל תשובות
-
- 3 תגובות
- 609 צפיות
-
-
היי, אז לפני שאני מתחיל לעשות OC לE6300 שלי... 1)האם חייבים לבטל את כל הדברים שכתוב במדריך באתר למרות שאני לא רוצה להגיע ל1000GHZ אלא עד 2.2GHZ בערך (הסטוק שלי הוא 1.86)? 2) לא כל כך הבנתי מה עושים עם הזכרונות,SPD וכל השטויות האלו.. אשמח להסבר... 3) מה להגדיר בכיבוי אוט'? 70 מעלות? 4) לכמה אתם חושבים אני יגיע עם הקירור שבמפרט בצד? 5) מאז שכתבו את המדריך ועד עכשיו, מומלץ להתקין תוכנה אחרת מזו שכתוב במדריך או להוריד בידיוק את מה שכתוב שם?אם יש לכם המלצות לתוכנות יותר טובות אשמח ללינק להורדה.. עריכה: אפשר קישור להורדה של 3DMARK07 בבקשה? 06 לא תומך בDX10 תודה לכולם!
-
- 13 תגובות
- 914 צפיות
-
-
http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=717 והאם מישהו מכיר את הקירור הזה? איך הוא? תודה(:
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שבת שלום וערב טוב לכולם, רציתי לדעת האם יש תוכנה שאני יכול להריץ תוך כדי משחק כדי לבחון בזמן אמת עומס על המעבד, הכרטיס מסך והזיכרונות כדי לזהות צווארי בקבוק בעיבוד המידע.
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום חברים, אז ככה יש לי מחשב שקניתי כבר לפני שנתיים ולצערי אף פעם לא התעניינתי בנושא קירור וOC (למרות שבמקור תיכננתי OC ואפילו קניתי לוח M שנוח לOC) רק עכשיו התחלתי להסתכל על הטמפ של המעבד (בעזרת SiSoftware Sandra) והטמפ של הCPU היא 84C (הבנתי שצריך להוריד מזה 40 או משהו כזה???) טמפ של הauxiliary (מזה?) היא 62C טמפ של לוח M היא 36C התוכנה של SiSoftware Sandra מזהירה אותי גם בנוגע לטמפ של הCPU וגם של הauxiliary ובנוסף יש אזהרה בנוגע לCPU COOLING SYSTEM THERMALRESISTANCE האם זה מסוכן? האם צריך לעשות משהו? ואם כן מה כדאי לעשות? *הסתכלתי על הטמפ כי התחלתי להתעניין סוף סוף לגבי OC, האם יש בכלל אפשרות לעשות OC בטמפ כאלה והאם זה מסוכן/כדאי? (אין לי כמובן גם מושג קלוש בOC ובקיר…
-
- 1 תגובה
- 509 צפיות
-
-
שלום! אני חדש בתחום האוברקלוק, ומאחר ואני לא יודע איך להתעסק עם הגדרות האוברקלוק בביוס, החלטתי להשתמש בתוכנה EASYTUNE5 הלוח שלי הוא של GYGABYTE והמעבד שלי הוא AMD 3500+ מאוורר המעבד הוא: Thermaltake TR2-R1 והספק הוא 500W בתוכנהת ה EASYTUNE בחרתי ב OVERCLOCKING ולאחר מכן ב EASY MODE העלתי את הרף אל המקסימום (20%) לפני האוברקלוק: --------- לפי נתוני הטמפרטורה ב EASYTUNE מהירות המאוורר נעה בין 750-810 בדרך כלל על 750+/- ולפעמים פחות (המינימום שראיתי זה 720) טמפרטורת המערכת נעה בין 39-40 מעלות וטמפרטורת ה CPU היא 25-30 בדיקת הנתונים הראשונית בתוכנה CPU-Z מראה כי: בלשונית CPU (הראשונה) הנתונים הם: Core Speed 2209.3 Bus Speed 200.8 MHz בלשונית Memory Fr…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, באחד הלילות הלכתי לישון והשארתי את המחשב פתוח. לא הצלחתי להירדם ותוך כדי מחשבות שונות שמעתי את המחשב והחלטתי שהוא רועש מדי, ומשם התחיל פרויקט הקירור שלי, או בעצם: החלפת כל המאווררים במארז שיהיו שקטים ככל האפשר. קצת פרטים: מארז: Antec Sonata 500 מעבד: Intel Q9300 כרטיס מסך: Gigabyte 8800GT 4GB RAM הרכיבו לי בחנות את המחשב, ציידו אותי בקירור למעבד GlacialTech Igloo 5600 PWN, שני מאווררים קדמיים למארז GlacialTech SilentBlade 92MM, המארז הגיע עם מאוורר 120MM אחורי והכרטיס מסך הגיע עם קירור סטוק. בירור של הרעש באותו ערב הראה כי כרטיס המסך מרעיש מאוד, בעזרת הפורום החלפתי ל-S1 עם TurboModule. (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=383814.0) לא יודע מה הייתה הטמפ' …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם לאחרונה סיימתי לבנות את ה HTPC שלי מבוסס Intel D945GCLF2 עם מעבד אטום 330 כפול ליבה. הקירור שמגיע על המעבד עלוב בצורה מבישה, סינק פסיבי מאלומיניום עם 6 סנפירים. תקעתי שם מאוורר 40 מ"מ שפועל על 5V, אבל אני מחפש פתרון קבוע ויעיל. איזה קירורים טובים יש לצ'יפסטים שיכולים להיתפס על קירור "לולאות", וכמה שיותר שקטים? -ישנה הגבלת גובה של 7 ס"מ, חשוב מאוד! -לא חייב להיות פסיבי, המארז שבניתי מכוסה ספוג אקוסטי מבפנים ברובו, וסופג רעש מעולה. רק שלא יהיה משהו עם מאוורר 40 מ"מ שעושה 6000RPM..... אגב, אם מישהו לא הבין במקרה, חיבור "לולאות" הוא חיבור כזה- תודה לכל העוזרים
-
- 8 תגובות
- 847 צפיות
-
-
איזה מערכת חזקה יותר? 1.AMD ATHLON 4400+ 4850 725/1300 2.INTEL E8400 4850 625/993 למשחקים כמו CRYSIS.GTA IV.MD.RA3.COD5
-
- 3 תגובות
- 559 צפיות
-
-
1. יוצא לי לקרוא בפורום ואני רואה שהרבה מציינים שמהירות המאוורים שלהם עומדת על כ 1200RPM ,מה זה אומר שהמהירות אצלי מופרזת ? דרך אגב יש המחשב שלי מוציא רעש של מאוורים יחסית חזק ,דבר שלא הייתי רגיל אליו אם אכן המהירות אצלי גבוהה מדי כיצד אני מוריד אותה? 2. יש לי במחשב 6 מאוורים (אחד מהם כרגע לא פועל בגלל בעיה של מגעים ) ,מדוע התוכנות מזהות רק 2 ? (הבנתי שהתוכנה מזהה רק את המאוורים שמחוברים ללוח אם אבל אני כמעט בטוח שמתוך ה 6 לפחות 3 מחוברים ללוח האם) הערה:לוח קירור והמאוורר שעל המעבד הוא של cooler master,ועוד 2 מאווררים שמוציאם אוויר גם הם של cooler master -120mm שאר המאוורים (3) הם באו יחד עם המארז (2 מכניסים אוויר ואחד מוציא). נ.ב: הדגם שיושב על המעבד הוא c.m hyper 212 ת…
-
- 4 תגובות
- 603 צפיות
-
-
עשיתי המהרה למעבד של אחי מ2.6GHZ ל3.2GHZ, יש לו קירור Arctic Cooling Alphine 7.. ויש לי כמה שאלות. הגדרתי בביוס שהלוח ישנה את הVCORE אוטומטי ולפי OCCT הוא עומד על 1.41-1.39 [משתנה(?)] ובהרצת הבדיקה (לאחר כחצי שעה) המעלות עומדות על 68 מעלות ובמצב idle עומד על ~37 מעלות, הקירור במהירות של ~1200RPM.. מהירות הבאס עומדת על 400MHz אני לא מבין גדול בזה, רואים בטח לפי כל מה שרשמתי למעלה.. האם השינוי תמידי בזרם של הVCore מראה על אי יציבות, ואם כן האם יש לרדת בבאס? והאם המעלות טובות?
-
- 3 תגובות
- 538 צפיות
-
-
מדידת טמפרטורת המעבד: איך עושים את זה? דרך הגדרות כלשהן במחשב? מכשיר כלשהו? כי אני רוצה לעשות OC אבל-בשום פנים ואופן עד שאדע את הטמפ'... מישהו יודע איך?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-