אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
-
אוקיי אז ככה קניתי מחשב לפני כמה זמן והמאווררים שבאו אם המארז על הפנים ... המארז הוא NZXT GUARDIAL 921 שיש לו 3 מאווררים אחד מקדימה למטה לכיוון ההרדיסק ( לד כחול ) אחד בצד (לד כחול ) ואחרון פליטה ... בגלל שאין בקושי סירקולציה במארז הטמפרטורות לא משו והקירור למעבד יורד מערכו אני גר ליד אשקלון\אשדוד וראיתי את החברה IQPC ורציתי לדעת חוות דעת עליה ... ( למרות שזה רק מאווררים אני מתכנן גם לקנות Vendetta 2 ) עכשיו בתוך המארז דחפתי מאוורר שכתוב אצלי פה בצד שמתי אותו מול הקירור של המעבד אשכרה כמעט על הצורב באזיקונים ... אז אני רוצה מאוורר טוב לשם שממש יהיה חזק (וגם יעזור קצת לVendetta 2 ) הינה 2 אפשרויות שראיתי באתר ועשיתי מחקרון קטן אני אקנה 2 מאווררי לידים כחולים כאלו THERMALTA…
-
- 8 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום אני מעויין לקנות את המארז של זלמן ZALMAN Z-Machine LQ1000 Black הוא בא עם קירור מיים נראה מערכת דיי רצינית מישהוא יכול לתת לי חוות דעת על המארכת?
-
- 28 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מחשב פנטיום 4 שדי עושה את העבודה. הוא נמצא כרגע במארז חדש עם דיסק חדש וצורב חדש. הצלחתי לשדרג את הזיכרון ל-2GB ללא הוצאה כספית כלל. הבעיה היא המאוורר של המעבד (יחד עם צלעות הקירור) - הם ממש חרא. יש לי את לוח האם הזה: asrock p4i65g 478 http://www.1buy.co.il/Product.asp?Pid=p4i65&Cat2Cat1ID=5069&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE אני רוצה לקנות מערכת קירור חדשה למעבד ולא יודע איזה בדיוק יתאים. חשבו לי שהוא יהיה שקט. תודה מראש, אמיר[br]פורסם בתאריך: 31.01.2009 בשעה 13:37:49 זה יכול להתאים?http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1860
-
- 4 תגובות
- 599 צפיות
-
-
עד 200 שקל, רוצה להגיע ל-3.6 (q6600) עד עכשיו רציתי ללכת על ה-7 freezer pro ואז שקלתי freezer extreme אני לא יודע אם שווה להוסיף ויש הבל משמעותי.. כדי שלא יהיו אי הבנות, זה המפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Tray לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L כונן קשיח Westren Digital WD5000AACS 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PQ כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 9600GT 512MB PCIe מארז מחשב ללא ספק CoolerMaster CM690 ספק כח Corsair CMPSU-400CX 400W קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer XTREME הבנתי שהלוח מגביל אותי ל-420, זאת אומרת 3.78, אבל אולי זה לא ממש משנה כי אני לא מתכנן לעבור את ה-3.6 עדיף לי ללכת על ה-extreme? ועוד שאלה.. אם אני עושה 50…
-
- 5 תגובות
- 544 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש לפני חודשיים המעבד מיתחמם והמחשב ניכבה המאווררים עובדים טוב מה יכולה להיות הבעיה? יכול להיות שניגרם נזק למעבד מההתחממות?
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מעבד פנטיום 4 פרסקוט עם קירור צלעות הקירור מטונפות מלאות אבק והטמפ' היא 50 מעלות במנוחה. השאלה שלי היא אם אני אסיר את הקירור ואנקה, אני בטח אצטרך להחליף משחה. מה היעילות של המשחה בהורדת טמפ'?
-
- 6 תגובות
- 722 צפיות
-
-
רצ"ב קישור לאדפטר עבור TRUE 120 http://www.crazypc.com/products/1366-bolt-thru-509602.html איפה משיגים בארץ
-
- 3 תגובות
- 822 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות OC יש לי מארז NZXT Tempest ויש מקום לרדיאטור 120mm כפול מעבד Q9550 לוח אם ASUS P5Q אני צריך המלצות
-
- 8 תגובות
- 762 צפיות
-
-
כשאני מדליק את המחשב המאוורר פועל (קסם!) אבל אחרי כמה זמן הוא מפסיק לפעול... חבר אמר לי שהוא מפסיק לפעול אם המעבד קר (20 מעלות בערך). איפה אפשר לבדוק באיזה טמפרטורה המאוורר מפסיק לפעול ואיך משנים את זה? יש לי מעבד e6550, איך אני בודק את הטמפרטורה שלו ומה הטמפרטורה שהוא אמור להיות בה (ברגיל וזמן מאמץ)? הבנתי שיש תוכנות לבדיקה אבל יש הפרש של 10 מעלות בין התוצאות שלהן (cpu temp ועוד שניים ששכחתי את השם שלהם)... איזה תוכנה מראה את הטמפרטורה (ואיזה תוכנה משקרת?! חחח סתם) אהה ונזכרתי שבדיסק שמגיע עם הלוח אם יש תוכנות למאוורר, I-cool ואת easy tune center (אני יודע שזה לא למאוורר אבל יש בו גם דברים של מאוורר.. נראלי) התכנתי את שתי התוכנות... ולא הבנתי מה לעשות איתן. התוכנות לא י…
-
- 6 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה התחלתי לנסות להמהיר את הQ6600 שברשותי (מפרט מלא בצד). העברתי את הFSB ל400 מ-266, ונעלתי את הPCI E על 100 ואת הDRAM על 800 (ה1066 עשה בעיות). עכשיו, כמו שניתן לראות בתמונה, הFSB שלי הוא1600, מה שאמור להיות בלתי אפשרי מבחינת הלוח אם שלי בכלל, כי הוא אמור להיות במקסימום 1066. יש לציין שהRATIO שלי הוא 1:1 והטמפ' בסדר גמור. השאלה שלי היא האם זה נורמלי שהFSB כ"כ גבוה? [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם ולילה טוב, עשיתי עכשיו ב5 דקות בערך אוברקלוק ראשון שלי, עשיתי אותו דיי דפוק כזה נראה לי... כל מה שעשיתי היה לנעול את ה PCI-E על 100 ואז פשוט העליתי FSB, היה לי 333x9 ושמתי 400x9... עכשיו יש לי E8400 על 3600Mhz, קירור של EVERCOOL שבערך כמו סטוק... טמפרטורות שלפני היו 38-39, עכשיו זה 45-48, במנוחה כמובן.. לא העליתי מתחים והדברים היחידים שעשיתי היו: -נעילת PCIE ב 100 -העלאת FSB ל 400 (בפעם אחת לא בצעדים) -שמתי את ה Voltage Manegmant או איך שלא קוראים לו על AUTO, היה על MANUAL אבל אחרי שלוחצים על האפשרות של לשנות FSB לבד זה רושם באדום עם סימן קריאה שצריך לשים על AUTO את זה.. -היה בביוס עוד משו שהבהב באדום עם סימן קריאה, שכחתי מה רשום אבל זה היה משהו עם בחי…
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, בחודשים האחרונים המאיץ הגרפי שיש לי GeForce 8600GT Super 512MB PCIe של Palit מייצר רעש טורדני מאוד מהמאוורר שלו. ניקיתי אבק עם אוויר דחוס, פירקתי והרכבתי. זה בא והולך (כנראה תלוי במהירות המאוורר, לא הצלחתי לאמת זאת בצורה חותכת בעזרת speedfan) הקיצור - נמאס לי מהרעש, אני מתכוון להחליף אותו במשהו דומה (אלא אם כן למישהו יש רעיון טוב כיצד להעלים את הרעש) איך הכרטיס Asus nVIDIA GeForce EN9500GT Magic DI 512MB PCIe ? המחיר דומה מאוד לקודם, ~450 ש"ח אינני גיימר כבד, אולם האם יש מצב למשהו מעט יקר יותר שנותן תמורה טובה משמעותית? תודות
-
- 8 תגובות
- 752 צפיות
-
-
שלום קודם כל אני פעם ראשונה עשיתי oc. יש לי amd 3000 ונכנסתי שם לבאיוס. עכשיו שם היו שני אופציות. אחת, להגדיל את את מהירות השעון בX1000 , X1300 , X2000 וכדו'.. שמתי על X2000 וראיתי בCPUZ שבמקום 1.0 GHZ נהיה 2.0GHZ. אחרי זה נכנסתי שוב לבאיוס והיתה שם עוד אופצייה שאני לא זוכר את שם, משהו CPU MHZ והיא היתה על אופצייה האוט', הכנסתי לשם ערכים של 250. המערכת לא עלתה אחרי זה.. אז הוצאתי את סוללת הליטיום ואז המערכת עלתה.. הפעם הכנסתי שם את הערכים של X2000 ו235 וכל היה בסדר והCPUZ הראה 2.13 GHZ אז נסיתי לשים 240 ושוב המערכת לא עולה. הוצאתי מלא פעמיים את הסוללה וזה לא עוזר. המחשב פשוט לא עולה. הוא עושה שני ציפצופים חלשים כשמדליקים אותו (כמו הצליל של השלט המזגן אבל חלש) אז מה נשאר ל…
-
- 3 תגובות
- 585 צפיות
-
-
כשאני מדליק את המחשב, המאווררים עושים רעש חזק מאד ולא קבוע. בדרך כלל אני לא מכבה את המחשב, רק עושה stand by שאני הולך לישון, יכול להיות קשר?
-
- 5 תגובות
- 723 צפיות
-
-
החלטתי לנסות לעשות OC למעבד, אז אמרתי נתחיל במשהו לא בומבסטי, 3.4Mhz. אז עשיתי OC, ובדרך לעליה של הוינדוס הוא נתקע. אומרים שאם זה נתקע בדרך לעליה של הוינדוס (מסך ה"בחר איזה וינדוס אתה רוצה") זה בגלל שאין מספיק מתח למעבד. סבבה. נעלה את המתח כל פעם בקפיצות קטנות. נתחיל מזה: לא עובד, נעלה עוד כל פעם.. .. .. הגעתי לפה: אני מפחד ללכת הלאה והוינדוס עדיין לא עולה |: מה אני עושה לא בסדר?
-
- 37 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי, רציתי לדעת מה הטמפ' המקסימלית שמותר לעבוד עם הכרטיס מסך הזה במשך שעות ארוכות(למשל במשחק וכו'..) בלי אוברקלוקינג, כמה במאמץ צריך להיות פחות או יותר וזה בסדר? אני רוצה לעשות אוברקלוק עם התוכנה ATITool, והעלתי כבר מ560 ל600 בCORE בשלושת הפרמטרים בתוכנה(2D, 3D Low Power, ו-3D Pref.) עשיתי SCAN FOR ARTIFACT וחיכיתי במשך רבע שעה שלמה - ולא קיבלתי שום דבר, הכל בסדר גמורהעניין הוא שהוא לא עשה עם הקוביה הזאת תלת מימד וסובב אותה.. למה? האם אני קודם צריך ללחוץ SET CLOCK? או שזה בכלל כפתור רק אחרי שאני יודע בטוח שהכל יציב? הרי אני רואה שכבר באמת זה על 600 והכל, אבל איך אני גורם לו לעשות את הבדיקה של התלת מימד לראות אם הוא יציב על העאלה של ה40HZ האלה על הCORE? וכמובן להמשיך הלא…
-
- 7 תגובות
- 689 צפיות
-
-
אני צריך מאוורר פשוט ושקט לcore2dou 775 שלי. לא מחפש שום ביצועים מיוחדים, לא עושה אוברקלוק. חשוב שיהיה שקט ולא מזמזם
-
- 5 תגובות
- 672 צפיות
-
-
כלומר החשוב הקולר Ultra-120 eXtreme and TRUE Black 120 יוכל להיות מותקן על תושבת 1366 דרך הגב קיבלתי את הקישור מהיצרן בוא נראה מתי יגיע לארץ לחדי י העין שימו לב המוכר גם נותן שירות Lapping תמורת 19 $ וגם שולח ליישראל http://www.crazypc.com/products/1366-bolt-thru-509602.html
-
- 0 תגובות
- 553 צפיות
-
-
אוקי, אז אני מתכנן לעשות OC לE7200 שלי אך יש לי 2 בעיות שמעצבנות אותי: 1.הטמפ במנוחה היא 41C, אבל זה יכול להיות נובע ממריחה לא נכונה של הAS5[שמתי כמויות אדירות, אם אני אפתח את זה, זה בטח יראה כמו ממרח שוקולד על מעבד :-X] 2.כאשר אני מדליק את המחשב ובודק VID, בCPU-Z הוא משתנה בין שלוש VIDs: 1.184, 1.200 ולעיתים גם 1.136. בREALTEMP זה משתנה בין 1.1500 ו1.2250. עכשיו זה VID גבוה מאוד למעבד הזה. מצד שני, כשאני מדליק את המחשב ממצב שינה, הVID הרבה יותר נמוך, בCPU-Z 1.104 או 1.200 ובREALTEMP קבוע 1.1500. אז מה שאני שואל בעצם זה איך לתקן את סעיף מספר 1, והאם המריחה הלא נכונה עד כדי כך דפקה טמפ', ו2 מה זה אומר לי שיש לי VID גבוה והקטע הזה שהVID שונה שמדליקים ממצב שינה. בתודה ושבת ש…
-
- 12 תגובות
- 985 צפיות
-
-
אהלן המחשב הוא HTPC וזה המפרט: AMD athlon 2X 4000+ קירור סטוק. ASUS m2a-vm HDMI 1GB RAM 667MHZ טמפ' במנוחה: 27. טמפ' אחרי חצי שעה עם OCCT (לא יודע כמה זה נחשב מאמץ או לא..): 38. טוב, קראתי מדריכים והכל כמו ילד טוב. העלתי את התדר של המעבד ל-220MHZ, חצי שעה זה עבד עם OCCT, הכל היה סבבה. עכשיו, אני רוצה לעלות עוד קצת.. ד"א, עם 220MHZ המעבד עובד על 2.3GHZ במקור זה 2.1GHZ. מה אני עושה הלאה? אין בעיה לעלות עוד קצת את המתח? מתי אני אדע שצריך לעלות את המתח? ואם צריך לעלות את המתח, בכמה לעלות? כרגע המתח עומד על 1.29 ונע עד 1.31. איך אני ממשיך מפה חבר'ה? תודה רבה, אשמח לעזרה. אני חושב שאני אעצור כשאני אגיע למשהו כמו 2.6.. אם יהיה אפשרי עם סטוק, אז 3GHZ ואני אהיה מ…
-
- 4 תגובות
- 604 צפיות
-
-
טוב דבר ראשון, מפרט: AMD Athlon 2X 4000+ קירור Stock. זיכרון: 1GB 667MHZ. לוח אמ: M2a-vm HDMI של Asus. זה HTPC כך שהמארז הוא לא ענק, אבל גם לא פצפון. סתם שיעמם לי קצת אז נכנסתי לביוס והסתכלתי שם, מברר מה לעשות ואיך. העלתי קצת את המתח (מ-200 ל-215) והתדר של המעבד עלה (מ-2.1 ל-2.26 בערך..). עכשיו, אני מניח שאם אני מעלה בתדר כזה קטן, אין צורך לשנות מכפלות או מתחים. אבל אם אני רוצה לעשות OC רציני יותר, אני יודע שצריך להעלאות מתחים, לשנות מכפלות ולהעאלות את התדרים כמובן. איך אני יודע מתי? ואיך אני אדע "לא להגזים"? אני לא באמת יודע מה לעשות.. וקראתי מאמרים בפורום ואת המדריכים באתר. ואיך אני בכלל יודע מתי (ואם בכלל) צריך לגעת בזכרונות..? ד"א, מלבד המאוורר סטוק…
-
- 1 תגובה
- 508 צפיות
-
-
שקניתי את המחשב לפני איזהחודשיים שלוש הטמפ' של המעבד ללא מאמץ היו 23-28 ובמאמץ הם הגיעו ל 40 גג טמפ' הכרטיס היו 40 ללא מאמץ ו עד 60 גג במאמץ מאז הוצאתי את המעבד מהתושבת אינפור פעמים כולל את הקירור ואז המעבד הגיע ל35 ללא מאמץ ובסביבות ה 50 במאמץ (אחרי או.סי קטן בלי להעלות מתחים) יש לציין שהחלפתי משחה פעמיים! פעם אחת מרחתי שכבה דקה על כל המעבד ופעם שמתי באמצע ומרחתי את זה קצת עם הקירור (סטוק) המעלות של המעבד ירדו לכיוון ה28-29 ללא מאמץ והכרטיס ל 43-45 ללא מאמץ אבל משום מה עם הזמן הטמפרטורות עולות יותר יותר יש למישהו איזה רעיון ממה זה נגרם ? שתי סוגים של מריחות שונות והאם זה אמור כל כך להשפיע לעבר הכרטיס מסך ? הטמפ' מעבד ללא מאמץ כרגע הם 35 והכרטיס ללא מאמץ 50-51 אז למ…
-
- 5 תגובות
- 570 צפיות
-
-
שלום למומחים. קניתי מחשב עם מעבד e8400. המחשב היה אצלי בערך חצי שנה עד ששמתי לב שפתאום מופיעות לי הודעות של processor thermal margin - זה הגיע ל 15 ואפילו ל9 (בעיקר שהייתי מקודד סרטים ומפעיל אפליקציות כבדות). בכל מקרה שלחתי את המחשב לתיקון תחת האחריות שיש לי ואמרו לי שהיתה בעייה עם המאוורר של המעבד והחליפו מאוורר. באמת החליפו מאוורר, ראיתי שיש לי מאוורר חדש של אינטל. הבעייה שלי היא שעכשיו שאני פותח את התוכנת מוניטור של אינטל אני רואה שה- processor thermal margin תקוע תמיד על 70! גם כשבדקתי ב BIOS הוא תמיד תקוע על 70 קבוע. לא נראה לי הגיוני שהוא לא זז אפילו במעלה אחת... נראה לי שפשוט איכשהו קיבעו לי את הטמפרטורה. מישהו יודע איך אני משחרר את זה? תודה לעונים.... :s05:
-
- 1 תגובה
- 668 צפיות
-
-
שלום, קניתי מלפני כמה חודשים מחשב עם מעבד Q6600, וקירור Thermalright Ultra 120 extreme , עם מאוורר scythe slipstream 1200RPM אני לא מרוצה מהמעלות שאני מקבל. כי לדוגמה עכשיו, בערך יש 20 מעלות בבית/בחוץ. כשניסיתי להעלות את הFSB ל400 כך שבמעבד יהיה 3.6ghz , עם וולטים v1.395, נכנסתי לEVEREST והרצתי שם את הניסוי של היציבות, וראיתי שהטמפרטורות לפעמים קופצות אפילו ל75! זה הפחיד אותי אז סגרתי ישר את המחשב והחזרתי בחזרה ל3.0ghz מה לא בסדר? הבנתי שעם thermalright ultra 120 extreme זה אמור לעבוד בלי בעיות על כזאת מהירות. ומה יהיה בקיץ? בקיץ בכלל תהיה טמפרטורה של 35 מעלות. ואז מה יהיה.. מה יכולות להיות הבעיות שהטמפרטורה היא כזאת גבוהה??
-
- 1 תגובה
- 533 צפיות
-