עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by matthew,

היי לכולם, בזמן האחרון התחלתי ממש להתעניין באוברקלוק בשביל לשפר ביצועים והיום ככה בשביל הנסיון החלטתי לנסות לשפר את המעבד שלי. אני עם לוח אם של ג'יגהבייט דגם M61P-S3 ומעבד AMD Athlon 64 X2 3800 ואני רוצה לקבל ביצועים מהירים יותר בכל העניין של פתיחת תוכנות וקבצים והעתקת קבצים בין כוננים וכו'... האמת שבלי קשר זה קצת מעצבן אותי בזמן האחרון. אז כמה שאלות: 1. הורדתי את שלל התוכנות המומלצות ומיידית נתקלתי במשהו "מוזר". ע"פ הביוס ותוכנת אברסט טמפ' המעבד שלי עומדת על 35 מעלות. אבל בתוכנת Core Temp היא מציינת 48 מעלות (!) בליבה אחת ו40 בליבה אחרת. ראיתי שיש בתוכנה adjust offset, זאת אומרת שאני צריך לכייל אותה? ואיך אני יכול לדעת בוודאות מה נכון? אם המעבד כבר עומד על 48 במנוחה יח…

• 12 תגובות
    • 3.1k צפיות
  2. למטרות Overclocking כמובן. הלוח הוא Abit AN7 ואני משתמש בקירור של Volcano 7+ תודה.

• 12 תגובות
    • 774 צפיות
  3. Started by tomllic,

שלום, אני אנצל את המחצית ואשאל כמה שאלות (מקווה שזה הפורום הנכון), לא הצלחתי למצוא את התשובות בעזרת חיפוש... בכל אופן, עבדתי לפי המדריך של קובי חסון בקשר לשימוש במאוורר של ספק ישן. את המאוורר הוצאתי, יש לו שני חוטים: אדום ושחור. במדריך כתוב להוציא גם את חיבור המתח לפלופי ולהשתמש בו. יכול להיות שזה בגלל שהמדריך מ2001, אבל חיבור המתח לפלופי לא נראה כמו בתמונה. אתם בטח מכירים אותו, זה שקע לבן שמחוברים אליו רביעיית חוטים. והנה השאלות: 1: האם אני יכול בכלל להשתמש בחיבור הזה לטובת חיבור המאוורר ללוח האם בכלל ? (הוא לא מטעים בעיקרון לחיבורי מאוור, שייפתי אותו קצת ועכשיו הוא מתחבר לא רע).. 2: במידה ולא, באיזה חיבור אני כן יכול להשתמש ? 3: במידה וכן, כאמור יש לו ארבעה חוטים (אדו…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום לכולם רציתי לדעת פרטים על מעכרת קירור מים של THERMALTEK דגם BIGWATER 735. מה דעתכם על המערכת הזו שעולה היום 530 ש"ח. ואם יש למישהו ביקורת עליה. תודה..

• 12 תגובות
    • 854 צפיות
  5. Started by waizman,

אוקיי, הזמנתי מפנדה את ה Smart Fan 80mm של ThermalTake, אבל לצערי נגמר להם המלאי של זה. לאחר שלא הצלחתי למצוא מאוורר שישמש לי כתחליף, הגעתי לפיתרון: אני יקנה Volcano 7 וינתק ממנו את המאוורר (זה אותו המאוורר - הסמרט פן). והנה השאלה: זה אפשרי בכלל??? ואם כן - איך המאוורר מוצמד לגוף קירור? עם דבק או ברגים או עם מה???

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. טוב זכיתי במאוורר הזה והוא יבוא אלי עוד כמה ימים http://www.coolermaster.nl/asb-v73-u2.htm וזכיתי בעוד כמה.. אבל אני רוצה מידע עליו.. כאילו אני קורה באתר והכל ג'יבריש.. לא יודע מה הם רוצים ממני אתם יכולים להגיד לי שני דברים.. האם הוא שקט? והאם אני יוכל לעשות overclock איתו ועד איזה מהירות יש לי עכשיו p4 2200 ולוח אם: http://www.asus.com.tw/mb/socket478/p4s333-m/overview.htm תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by TipX-Bomb,

אנשים אני רוצה לקנות מארז חדש. התקציב הוא בערך 500 ש"ח. אפשר לחרוג. הוא צריך להיות מארז וחצי או מארז כפול (פול טאוור אני חושב שקוראים לזה..). רצוי חלון ותאורה, לא חובה.

• 12 תגובות
    • 823 צפיות
  8. Started by XTTX,

http://www.nordichardware.com/news,5336.html הטורקים באים!! פחות מ-10 שניות ב-SUPER PI !!

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by amisha,

אני כול הזמן נתקע במהירות של 3600 מגה הרץ .... יש לי זוג מעבדים בבית אחד 2.4C ממשפחת D1 והשני 2.8C ממשפחת M0 תמיד כשאני מגיע ל 3600 מגה הרץ המחשב נהיה איטי ולבסוף עושב ריבוט עכשוי הלוח זה לא כי עם המבד הראשון זה באס של 300 ועם השני זה 257 כלומר לא הלוח חוסם את המעבד השני (עפ"י הידע שלי ..) מה זה יכול להיות ?? הזיכרון הוא גייל 3700 ואני ניסית את זה בכמה מחלקים ושמרתי להיות מתחת למהירות המותרת של הזכרונות וזה עדיין קורה ... לוח P4C800 DLX ויש דיסק אחד שמחובר ב SATA (לגשר הדרומי)

• 12 תגובות
    • 824 צפיות
  10. Started by huhxd,

היום העלתי את ה OC ל 3.2GHZ ללא שינוי בטמפ'.. הפעלתי את PRIME95 והליבה ה 3 הפסיקה לקבל מאמץ מלא (וירדה ל 0% פעילות באמצע כאשר כל השאר ממשיכים) מה הסיבה לכך?

• 12 תגובות
    • 755 צפיות
  11. Started by Void,

מערך האוורור שלי הוא כזה: 1 טרמלטק 120מ"מ באחורי המארז(מוציא) 2 80 מ"מ בקידמת המארז(מכניס) 1 80 מ"מ לדים בTOP של המארז(מוציא)(ביצוע שלי) 1 80 מ"מ טרמלטק בחלון המארז(מכניס) 1 40מ"מ על הצ'יפסט 2 60 מ"מ על ההיטסינקים של הכרטיס מסך(ביצוע שלי) בימים הקרובים אני מתכנן עוד מאוורר לדים(כנראה כחול של טרמלטק) על החלון שיוציא אויר. מעבד פרסקוט 3.0 775 - 50 מעלות לוח אם - 38 מעלות מה אתם אומרים?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by ShowstoppeR,

טוב לפני כ שבועיים כתבתי פה שאני חדש ב OC וצריך עזרה בלה בלה בלה. והתלהבתי נורה מה OC הראשון שלי מ 2.4 ל 2.65GHZ. עכשיו לאט לאט הגעתי ל 3GHZ עדיין עם קירור STOCK!!!. הטמפי נעות בין 26-31C בלי עומס ו 44-50C בעומס מלא (תלוי אם אני מפעיל מזגן בחדר) הזכרונות שלי KINGSTON PC 3200 רצים כרגה ב415MHZ ביחס 5:4 (הוא לא מוכן לקבל 1:1, הוא פשוט לא מאתחל) חוץ מזה הטיימינג שלהם הוא 2.5-4-4-8 ולמען האמת זה לא אומר לי הרבה אז מה אתם חושבים? ובבקשה אני צריך עזרה בשיפור הטיימינג של הזכרון (אם זה אפשרי) ובכלל כדאי להשאר איפה שאני או להמשיך הלאה? או אולי לרדת קצת

• 12 תגובות
    • 749 צפיות
  13. Started by LastForOne,

פירסמתי מודעה דומה בפורום מודינג אבל שם לא התייחסו לקירור אלה להרכבה עצמה... אוקיי אז כמו שאמרתי, יש לי יחידת קירור Arctic cooling Freezer 7 חדשה... ואת המאוורר של המעבד העברתי למארז... הדלת של המארז [את המאורר הרכבתי על החור העגול]: כאן ניתן לראות את גוף הקירור, הוא נמצא בדיוק מאחורי החור העגול [המאוורר שאתם רואים שם זה מאוורר אחר שקיבלתי עם המארז]: והנה תמונה של החור, ולידו המאוורר [יש לציין שאני לא משתמש בגוף קירור המתכתי!]: כרגע המאוורר מורכב על החור העגול, ככה שהוא מזרים אוויר בדיוק על הגוף קירור החדש. הבעיה היא שכמו שניתן לראות בצילום מסך הזה... המאוורר הזה לא עושה שום שינוי אם הוא דלוק או כבוי... את כל הקירור הזה אני רוצה לעשות כהכנה לאוברקלוקינג…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by NOVA,

הרצתי לי את MBM5 ועלו הטמפ' הבאות בחיישנים הבאים: sensor 1 - Sis 950/ITE8705F -1 - 51~52 C sensor 2 - Sis 950/ITE8705F - 2 - 42 C sensor 1 - Sis 950/ITE8705F - 3 - 41~47 C המחשב פועל כבר שמונה שעות או יותר והיה בעומס. המעבד הוא Xp2000+ ללא שום מודינג או OC. כיצד אני יודע מהי מבין הטמפ' הנ"ל היא של המעבד? של לוח האם וכו'... והם אלו טמפ' אידיאליות לAMD 2000+? תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 746 צפיות
  15. Started by waizman,

אני משתמש כבר הרבה זמן ב MBM 5, והטמפ' הממוצעת שלי היא 33 מעלות. התקנתי את התוכנה של הלוח לבדיקת טמפ' (Pc Alert - MSI), והיא מראה לי טמפ' גבוהה ב 4 מעלות. השינוי הוא רק בטמפ' המעבד - כל שאר הדברים (מתחים, טמפ') שווים. צירפתי תמונה: לאיזו תוכנה להאמין??

• 12 תגובות
    • 824 צפיות
  16. [הת'רד המקורי נפתח בטעות בפורום כרטיסי מסך, האחראיים יכולים בבקשה לסגור אותו] המאוורר מרעיש מאד והכרטיס אומנם ישן (אך עושה את העבודה איכשהו), כך שחשבתי להחליף את המאוורר עצמו ולהישאר עם הצלעות המקוריות. איזה מאוורר אני צריך (קוטר, RTM / CFM, סוג המאוורר)? והאם זה אפשרי? [או אולי למישהו יש כרטיס דומה מקולקל עם קירור מתאים תקין למסירה?]. תמונה של הכרטיס: http://images10.newegg.com/NeweggImage/productimage/14-122-009-03.jpg תודה, ריפר.

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. אני רוצה להוסיף שתי מאווררים למארז, אחד ברצפה ואחד בגג. חשוב בעיקר ההכנסת אויר (CFM) מאשר השקט, אבל שלא יהיו מרעישים מדי.. רעש סביר, מאוורר איכותי, תקציב 50-60 שקל למאורר.. עריכה: מדובר על מאווררי 120MM למארז CM690

• 12 תגובות
    • 983 צפיות
  18. אני מחפש קירור ל8800GTS שלי , שיהיה פסיבי , שניתן יהיה להתקין עליו מאוורר 120MM אופציונלי ושלא יהיה יותר מידי יקר. תודה.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שלום לכולם! יש לי ספק כח של SPIRE, 550W לא יודע בדיוק איזה דגם, אין לי סבלנות לפתוח שוב את המחשב בשביל לבדוק. המאוורר שלו קצת רועש יחסית. נראה לי שזה הדגם הזה: Jewel 550W - SP-ATX-550WTN-PFC™ http://power.spire.nl/product_detail.asp?ProdID=697 מאוור 12 ס"מ. רשום במפרט שהעצמת רעש שלו היא 21dB ב MAX, לדעתי זה יותר מזה, אפילו שהוא עובד על LOW. פה בכלל רשום שהוא 26dB: http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=697 נסיון לנקות ולשמן את המאוורר לא הועיל, גם זכור לי שחיברתי אותו לאחר הקניה הוא גם לא היה שקט משהו. לא רשום במפרט מה ה AIR FLOW שלו וה- RPM. כאן אני צריך את עזרתכם. אני מעוניין להחליף אותו במאוורר אחר, שקט (המחשב בחדר שינה דולק תמיד), אבל שעדיין יקרר כ…

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by Nitro Viper,

הוא יתאים לי למערכת? AXP 2500 EPOX 8RDA RADEON 9600 PRO

• 12 תגובות
    • 923 צפיות
  21. Started by NIR36,

אהלן חברים מה ההבדלים בין גופי הקירור הנ"ל מבחינת שקט וביצועים? כמו כן האם מישהו מצא נתוני C/W לגבי הBIG TYPHOON חיפשתי רבות ולא מצאתי תודה ניר

• 12 תגובות
    • 904 צפיות
  22. יש לי מאורר אחד ג'נרי מעאפן שמכניס אוויר מקדימה עושה כזה פוו... פו... (קולות של רוח חלשה חחח) סמארט פאן 2 מוציא אוויר מתחת לספק. עובד על בערך 3.5 אלף סלד סמארט פאן 2 מוציא אוויר בגג. גם הוא בסביבות ה 3 אלף סלד מה אתם אומרים ? נ.ב המאורר הג'נרי עובד טוב יחסית למה שהוא שווה יש לי 8 מאוררים בבית אני יכול להחליף אבל זה עדיין ישאר חלש.. מה אתם אומרים ?

• 12 תגובות
    • 757 צפיות
  23. אהלן חברה. אני כרגע עם Q6600 על OC של 3.6GHZ עם מתח 1.418V והבעיה שיש לי זיכרונות של SAMSUNG 2 סטיקים 1GB ועוד סטיק של 2GB של KINGSTON. עכשיו אין עליהם קירור ולא ניראה שהם בו נגיד לOC. אז השאלה אם אני קונה קירור מיוחד לזיכרונות (hear spreaders) משהו טוב שמיועד לאוברקלוקינג. אני יוכל לעבור בשקט את התדר שלהם? לפחות ב 50 MHZ.

• 12 תגובות
    • 3.5k צפיות
  24. Started by kibub,

היי קניתי את הזכרונות האלה ואני מנסה לעשות להם OC ואני לא מצליח ראיתי שאפשר להגיע איתם גם ל 1200MHZ , העלתי מתחים עד 2.4V (המקסימום של הלוח) שיחררתי תזמונים ואפילו ל 1111MHZ אני לא מגיע למה? יכול היות בגלל שזה 4 סטיקים? או שאולי הלוח שלי מגביל? Crucial Ballistix Tracer DDR2 PC2-8500 2GB 4X1GB DDR2-1066 CL5-5-5-15 Dual Channel Memory Kit W/ LED הדקתי תזמונים לCL4 במתח ומהירות סטוק: זכרונות מגניבים מגיעים עם תאורה של 8 לדים אדום וירוק מלמעלה ותאורה כחולה מלמטה שמאירה על הלוח. סרטון קצר של המארז שלי: <object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=qHbW1XFwcqE"></param><param name="wmode" value="trans…

• 12 תגובות
    • 742 צפיות
  25. תקשיבו יש לי בעייה רצינית! ניסיתי להוסיף מאוורר למחשב שלי (פנטיום 4 1.4 עם לוח אינטל גאריבלדי) ומשהו כניראה השתבש התהליך. עשיתי את מה שאמרו במדריך ולקחתי מאוורר מספק ישן הוספתי לו חיבור וחיברתי אותו לשקע FAN על הלוח אם. פתחתי את המחשב שמח, המאוורר התחיל לפעול עד ש :-\ פתאום המחשב נכבה, ישר ידעתי שמשהו רציני השתבש. עכשיו שאני מנסה להפעיל את המחשב אין טיפת סימן חיים! ואני ממש עצבני . בכל מיקרה לדעתי הלך הספק, נכון? או שהלך הלוח אם? מה לעשות? ושאלה חשובה היא האם יש סיכוי שהלך לי כרטיס Geforce 4 ti 4600 שהבאתי מארה"ב. הוא התקלקל כבר פעם אחת והיה סיפור שלם להחזיר אותו ולקבל חדש... בכל מיקרה כל תשובה תעזור. בתודה מוומוו

• 12 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.