אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
ערב טוב ושבת שלום ומבורכת. שמתי לב שכל פעם שאנ מנסה לבצע אובר קלוק עם RivaTuner , ואני מפעיל מחדש את המחשב הוא פשוט מאפס לי את את האובר קלוק, פשוט שם על ברירת מחדל. עד עכשיו הייתי בטוח שזה קורה בגלל שהאובר קלוק לא יציב, אז הוא מאפס לי אותו אוטומטית, אבל זה לא ככה. העלתי עכשיו סתם ב--5 הרץ את הזיכרון של הכרטיס מסך והפעלתי מחדש, וכשבדקתי הוא שוב היה מאופס. מה עושים במצב כזה? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 511 צפיות
-
-
-
בדקתי את הטמפ' עם אוורסט וגם בביוס והוא לא יורד מ95, הסינק נקי מאבק והמאוורר עובד באופן כללי הסירקולציה במחשב טובה, 2 מכניסים 1 120mm מתחת לצורב 1 80 על הHD למטה 3 80mm מוציאים 2 בגב ואחד למעלה וירוס ? או שהקירור נדפק ? איך ה Super Silent 4 Ultra כדאי לקנות ?
-
- 12 תגובות
- 740 צפיות
-
-
מדובר במעבד E2160 בOC ל3GHZ. (המפרט הראשון במפרטים שלי). התרשמתי בעיקר מ2 גופי קירור: 1. ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO. 2. OCZ VANQUISHER. אולי יש אופציה עדיפה? השקט מאד חשוב פה.
-
- 2 תגובות
- 562 צפיות
-
-
איך זה שכתוב לי שהמעבד ב31 מעלות והליבות סביב ה50? איך זה עובד?
-
- 1 תגובה
- 505 צפיות
-
-
השאלה היא כזאת... אפשרי לעשות 250FSB ולהשאיר את הזכרון על 1000 ואז יהיה 1:2? או שזה לא אפשרי?
-
- 17 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אם אני אקנה לדוגמה מעבד E5200 שמגיע במהירות באס של 200MHZ במכפלה 12.5 וארצה לעשות לו OC מקסימלי שזה בערך 3800-3900MHZ (תקנו אותי אם אני טועה) מה שאומר שמהירות הבאס תיהיה 310MHZ בערך. במצב כזה יש צורך בלוח אם בעל צי'פסט P43/P35 או שאפשר להסתפק אפילו בצ'יפסט G31 הזול שמגיע במהירות באס של 333MHZ? כי בעצם אני לא מבצע שום OC ללוח.
-
- 7 תגובות
- 600 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך NVIDIA 7200GS והטמפרטורות שלו היו באזור ה70+ מעלות במנוחה ועכשיו אחרי שמתי משחה תרמית של קולר מאסטר ושמתי מאורר לגוף קירור הטמפרטורה היא 50 מעלות במנוחה. אחרי שאני מעלה 150 מגה הרץ לליבה מ450 ל600 מגה הרץ מופיעים לי ארטיפקטים למרות שהטמפרטורה מגיע בערך ל56 מעלות הרבה פחות מהטמפרטורה הקודמת שהיתה במנוחה ופה זה בזמן בדיקת ארטיפקטים בATITOOL. את האוברקלוק לא עשיתי באמצעות ATITOOL כי אפילו אחרי שאני מעלה מגה הרץ 1 כל המסך ניהיה צבעוני ומטושטש אז אני עושה אותו באמצעות התוכנה RIVATUNER. מישהו יודע מה יכול לגרום ליצירת הארטיפקטים בטמפרטורה כזאת נמוכה?
-
- 3 תגובות
- 477 צפיות
-
-
מסודר בצורה הבאה: -מאוורר 1 מכניס אוויר בפנל הקידמי בחלק התחתון -מאוורר 1 שמוציא אוויר מאחורי המחשב בצד העליון -2 מאווררים גדולים וצמודים שמוציאים אוויר בדופן העליון האופקי. *בצד של המארז יש לי תשתית למאוורר נוסף אז חשבתי אולי להפוך את זה ל- 2 מאוורים מכניסי אוויר ו- 2 שמוציאים אוויר,כלומר להוריד מאוורר אחד שבדופן העליון(מכניס אוויר) ולסיים אותו בצד של המארז שיכניס אוויר. -מה נראה לכם יש בזה היגיון ,זה אמור לעשות סרקולציה טובה יותר או להשאר איך שעומד אצלי עכשיו? -איזה גורם חשוב יותר זה שבו יש יותר מאווררים שמכניסים ואוויר ופחות מוציאים ,להפך או שיהיו שווים בינהם?
-
- 5 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום שוב אני ... קניתי היום 4 מאווררים חדשים ... + Vendetta 2 ... לקח לי כמעט כל היום לעשות קומבינות למינהם כדי להחביא את כל הכבלים כולל לחתוך ולשבור וכ'ו ... ( כולי פצוע דם ) אבל בסוף הצלחתי :] החלפתי את כל המאווררים במארז ( פה בצד ) שמתי חדשים עכשיו יש סירקולציה נורמלית שמתי את ה Vendetta 2 אחלה של קירור ... חוץ משהסתבכתי להכניס את הפינים נגד הרעש היה קל מאד יש לי מעבד Q6600 ב OC ל 3 ... טמפרטורת מקס בעבודה ( + מפזר חום בחדר ) 58 מעלות ובמנוחה בין 30 - 40 ... אני יוכל להגיע איתו ל OC של 3.4 + ? ( אולי גם 3.6 ? )
-
- 37 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, עד לפני עדכון הביוס מהירות המאוורר במעבד הייתה רגילה, גם אם היית שם אותו על המקסימום, הקירור למעבד הוא sunbeam tuniq. עכשיו אחרי העדכון של הביוס מהירות המאוורר עלתה ל 2050 RPM כשהמאוורר היה מכוון על המקסימום. השאלה שלי היא איך אני מגדיר בחזרה את המהירות של המאוור כך שהיא תותאם לבד לטמפ' של המעבד אפילו אם אני מכוון את המהירות על המקסימום, כפי שהיה עד לפני עדכון הביוס. תודה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 467 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב חדש, ניתן לראות בצד את המפרט. מתי שאני מכבה את המחשב הוא עושה רעש, הוא מגביר את המהירות של המאווררים ואז מתכבה. זה אמור להיות ככה בכלל?
-
- 2 תגובות
- 500 צפיות
-
-
-
שלום לכם, רציתי לשאול, אם אני על FSB של 500mhz, האם זה אומר שגם צריך לשנות את התדר של הכרטיס מסך, או שלעולם משאירים אותו על 100? תודה.
-
- 7 תגובות
- 753 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות את המחשב הזה בקרוב, אני רוצה לדעת אם OC נחמד ++ יחזיק עליו עם הקירור והכל, ועד לאיפה אני יכול להגיע איתו. דבר נוסף, השאלה עתיקת היומין, האם כדאי לקחת במקום את ה E8400? אני בעיקר משחק, אבל גם לפעמים מקודד סרטים ומולטיטסקינג ושטויות כאלה. אז מה שווה יותר? שמעתי ש OC בשניהם יביא לתוצאה דומה במשחקים, אז עדיף את ה- Q בגלל המולטיטסקינג והתוצאה הדומה ל E8400 במשחקים. אז מה שווה יותר? לא לשכוח ששאלתי גם עד לאן אני יכול להביא אותו מבחינת Ghz... תודה רבה מראש!!
-
- 12 תגובות
- 813 צפיות
-
-
-
שלום רציתי לדעת איך אני מוצא את היצרן של הPLL של המחשב שלי דרך המחשב עצמו ולא בצורה פיזית. ניסיתי כבר למצוא את היצרן בדרך פיזית אבל התוית של היצרן לא מוטבעת על הPLL אצלי הוא פשוט חלק... אני צריך למצוא את היצרן של הPLL שלי מכיוון שאני רוצה לעשות Overclocking למחשב בעזרת התוכנה CPUFSB תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
המערכת: AMD 3200 DFI INFINITY NF4 ULTRA X2 DDR512 + X2 DDR256 = 1536 האוברקלוק הראשון שלי... המטרה היא לדחות קניית מחשב חדש, בלי להוציא כסף על האוברקלוק ככה שאני עם הקירור של הסטוק. בהתחלה דרך הביוס כיביתי את אפשרות הקול אנד קוויט את הHT הורדתי ל X4, את הראם הורדתי ל166. התחלתי דרך הביוס לעלות את המתח ואת הCPU FREQ מ200 בהדרגה וכל פעם בדקתי עםCPU-Z וPRIME95 עשר דקות עד שהגעתי ל250 ושם כבר היו בעיות, גם עם מתח של 1.550, הורדתי את הCPU ל240, את המתח ל1.450. שמתי PRIME95 והלכתי לישון. כשקמתי אחרי 8 שעות, רצתי למחשב והפלא ופלא אין שגיאות. שמחתי. הרצתי את CPU-Z ומה אני רואה?!?!? CORE SPEED:2000 BUS SPEED:200 HT LINK:800 WTF??? רצתי לביוס ושם כתוב שהכל טוב ויפה ושCURRENT CPU FR…
-
- 3 תגובות
- 550 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מערכת קירור גז Vapochill Lightspeed עם מאדה (ככה אומרים EVAPORATOR?) יחיד מצאתי ב FROZEN CPU אבל עם 2 http://www.frozencpu.com/products/7324/ex-vap-16/Cooler_Express_2008_Design_Super_Dual_Evaporators_CPU_Cooling_Unit_-_All_Sockets_478_754_775_939_940_AM2_Xeon.html ואת הHYDRA שזה עם 3 אני צריך רק עם אחד למישהו יש לינק? זה לא חייב להיות VAPOCHILL פשוט אני לא מכיר הרבה דגמים חוץ זה ומה ה PROMMY אם לא אז אני יסתפק גם בלינקים לעוד אתרים כמו FROZEN CPU (אולי אני ימצא שם בפורומים) בכל מקרה תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 676 צפיות
-
-
מחשב חדש, קירור בגדול לא אידיאלי, מארז מידי ATX פשוט, אומנם זרימת האוורי אל המאורר של הכרטיס לא אופטימלית, אבל בכל מקרה אני לא מתכן OC וגם לא הולך לשחק קל כך הרבה... אבל הכרטיס ממש מתחמם, ומהר. ומגיע 78 מעלות, ללא מאמץ בכלל, כל מה שהוא עושה זה להציג דסקטופ ברזולוציה 1920X1200 המאורר פועל חלש מאוד, א' הגינו בכלל שהוא יצור כל כך הרבה חום בלא מאמץ? ב' למה המאורר לא פועל יותר מהר עם הוא כבר מגיע לטפ' כזו. אני מניח שאני אוכל להפעיל את המאוור על מהר יותר, אבל עדיין משהו לא נראה לי בסדר.
-
- 11 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום לכולם. כרגע יש לי מאוורר רגיל של INTEL וכבר נמאס לי מהרעש שלו ואני רוצה לשדרג , אני מחפש משהו כמה שיותר שקט מהחנות KSP או IVORY במחיר 200 שקל שיתן לי תוצאות מקסימליות במינימום רעש , כנראה שאני אלך לקנות היום . תודה מראש עריכה: עכשיו אני מתלבט בין ה-Freezer 7 Pro ל-Scythe Mugen II . איזה כדאי? יש אולי קירור אחר שעדיף מהם? אגב צריך לקנות גם משחה תרמית נכון? זה לא בא כלול?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חשבתי גם להוציא את המכסה האדום ולשים שני 80NN (סה"כ 4) עליהם... (יש לי שני 4850...) אני רוצה לעשות את זה במטרה להמשיך את ה OC לכרטיסים.... עם ATI TRAY TOOLS העלאתי את המתח ואני לא יכול להמשיך להעלאת תדרים בגלל החום... מה אתם אומרים? שווה את ביטול האחריות? עריכה: האם 105 מעלות במאמץ זה הרבה?? והאם זה מצדיק באמת את המשחק עם הקירור? עד כמה החלפת המשחה תשפיע?
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מפרט הראשון בחתימה. נכון לעכשיו יציב ב3.20 , בעבר אם כרטיס מסך XT 1950 הייתי יציב ב 3.33 , כנראה שהספק לא יכול להחזיק את המערכת הנוכחית ב- 3.33. קורס למצב איתחול אחרי פחות מדקה בסביבת חלונות. לא העלתי מתחים למעבד או זכרונות. מחכה להסברים והצעות. תוצאות ב3DMATK06 2.4GHZ - 13,550 3.0GHZ - 16,830 3.1GHZ - 17,650 3.2GHZ - 17,920 נראה לי שהמעבד שלי לא משהו למרות שהוא G0. יש לי מעבד נוסף B3 במחשב השני (ראה מפרט) אבל כרגע אני לא החליף ביניהם, מן הסתם השיפור לא יהיה ביותר מכמה אחוזים. __________________
-
- 9 תגובות
- 613 צפיות
-
-
אז ככה איזה מכל אלה הכי שווה ? 1:http://tms.co.il/product/6675 2:http://tms.co.il/product/6677 3:http://tms.co.il/product/5106 לכמה זמן יספיק לי המשחה אם אני מורח על הליבה של הכרטיס מסך + מעבד פעם בחודשיים ואני שם ממש טיפה
-
- 11 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי לוח אם MSI P45 Platinum (http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=P45_Platinum_(HC_Edition)&class=mb) מעבד: E8400 זכרון: 4G של GAIL מהירות 1066 כשאני מעלה את המחשב, במצב ה POST הוא מראה לי 4G זכרון במהירות 800. שיניתי ב BIOS את הערכים ועכשיו הוא מראה לי 1067 זה תקין? למה אין 1066? מה אני צריך לעשות בשביל שהוא יראה לי 1066 או ש 1067 זה בסדר?! לגבי המעבד, הערך שיש למעבד ב BIOS הוא 333 (שזה 3000mghz), שיניתי את הערך ל 400 (שזה 3600mhrz) בצעתי שמירה (F10), ומאז המחשב לא עלה לי. כל הזמן היה מאתחל את עצמו, לא מגיע לשלב של ה POST בכלל ושוב מאתחל את עצמו. עשיתי איפוס ל CMOS וה BIOS חזר לאיפוס. מה אני צריך לעשות בשביל לעשות OC למעבד שלי? לאיזו מהיר…
-
- 1 תגובה
- 889 צפיות
-