עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by lompy,

המעבד על OC קל מאד 3600@ ומתח סטוק. הקירור הוא קירור סטוק. כבר תקופה שהמאוורר של הקירור מסתובב מהירות ועושה רעש בלתי נסבל גם במנוחה. טמפרטורה במנוחה היא 55 מעלות. נראה שאין מנוס מלהחליף את הקירור למשהו יותר נורמלי ובעיקר שקט. חיפשתי בפורום והכנתי רשימה של כמה קירורים אפשרים. Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 Scythe Katana 4 Arctic Freezer 13 מה שחשוב לי זה 1. שיהיה כמה שיותר קל להתקים אותו. אף פעם לא התקנתי קירור , מה גם שההתקנה תיהיה בתוך המארז. 2.שקט , כמה שיותר שקט. 3.יהיה נחמד אם הוא יאפשר לי לנסות ולעלות את התדר עוד קצת אבל זה לא ממש קריטי.

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by asafm,

שלום קניתי מחשב חדש המעבד הוא AMD ATHLON XP 2000 וקיבלתי איתו את המאוורר הסטנדרטי של AMD אין לי שום מאווררי צד במחשב ובמארז עכשיו אמרו לי(רק אחרי שחיברתי והרכבתי את המעבד) שכשמרכיבים מעבדים של AMD חייבים למרוח עליהם משחה טרמית ואני לא מרחתי עכשיו הטמפ' של המעבד היא 49 מעלות זה גבוה מאוד או נורמלי? ואם אני צריך לקנות מאוורר חדש למעבד

• 12 תגובות
    • 852 צפיות
  3. יש לי מעבד AMD ATHLON 1400MHZ על 60 מעלות במנוחה, אני לא מעוניין לעשות לו אובר קלוק, אך הוא ממש חם והשאלה שלי אם כדאי לי לקנות לו גוף קירור חדש או להשאיר את המקורי? אם כן איזה גוף קירור אתם ממליצים? אותו דבר עם הכרטיס מסך שלי ASUS V770 PRO DELUXE 64MB הוא על 58 מעלות עם הקירור המקורי, האם כדאי להחליף? אם כן איזה גופי קירור יש בשוק לכרטיסי מסך? אשמח לקישורים עם המוצרים שתמליצו לי.

• 12 תגובות
    • 840 צפיות
  4. אני לא יכול לגרום לזכרון לעבוד על יותר מ133מה"ץ (266) ללא OC. יש לי מעבד שהבאס שלו הוא 400מה"ץ והלוח לא נותן לי להחליף את המחלקים של הזכרון. האפשרות היחידה היא: 3:4, אלא אם כן אני משנה את הN/B Strap למשהו יותר גבוה מ400 אבל אז הזכרונות נעשים עוד יותר איטיים אם אני לא עושה OC גדול במיוחד. ההגדרות הכי טובות שמצאתי למהירות 2.4GHz היא: FSB: 120 N/B Strap: 400 CPU:DRAM: 3:4 (אין לי אפשרות אחרת!!) Speed: 2.4GHz Voltage: 1.575 DRAM: 160 (320) Temps: 45 - rest 55.5 - full load ניסיתי לשחק עם כל האפשרויות בביוס, כל מה שאפשר ולא הצחתי להגיע למהירויות גבוהות יותר של הזכרון ללא OC נוסף. עשיתי בדיקה ב3dmark01 אחרי OC ל2.4: התוצאה בלוח הECS הקודם שלי לאחר OC ל2.2, זכרונות שעובדים על 27…

• 12 תגובות
    • 832 צפיות
  5. אז ככה הכרטיס מסך שלי מסוג asus 8200 ge force 3 ti 20 64 mega מהירות ליבה: 175 מהירות זיכרון: 400 אז לתוצאות לפני ההמהרה הצלחתי להגיע עם התוכנה 3dmark ל 7053 ואז העלתי את המהירות של הכרטיס ל ליבה ל204 זיכרון ל 483 וקיבלתי 7588 מעבר לזה הכרטיס גמגם ראוי לציין שההמהרה נעשתה ללא קרור נוסף אני מבקש תגובות ועצות להמהרה חזקה יותר נ.ב המהירות של המחשב אי אמ די 1900 7vrxp לוח אם 256 ddr 266 ואם אפשר כמה טיפים בביוס לגבי הכרטיס מסך

• 12 תגובות
    • 841 צפיות
  6. שלום חברים... אני בא לספר משהו מצער נורא :s07: אני מתכנן לבנות עכשיו מארז מפרספקט מלא לכול המחשב שלי כולל הקרור גז וכו כו (חתימה) ומתי שפירקתי את הלוח והמעבד בשביל למדוד מידות וכאלה.. אז ראיתי שיש חורררררררררררררר על מעבד שלי :kopfpatsch: כולי בבאסה.. מה יש מצב שהמעבד גמור? את המחשב לא הדלקתי כבר איזה שבועיים כי אני בבסיס ועם כול הפרויקט כוו וכו וכו.. אז מה אומרים הלך המעבד או שאפשר לעשות משהו איתו אחריות וכאלה הינה תמונה מצערת..... נ.ב אני מחפש גריז דיאלקטרי בדחיפות איפה אפשר למצוא?שוב תודה.. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 12 תגובות
    • 992 צפיות
  7. שלום, אני רוצה לקרר תכרטיס יותר טוב למטרות OC ואין לו קירור מתאים, יש איזה סיילנסר שאפשר לעשות לו מוד קטן והוא יתאים או סיילנסר לסדרה אחרת אבל מתאים? אם זה משנה הכרטיס של GB, תודה רבה לכל העוזרים אלי.

• 12 תגובות
    • 761 צפיות
  8. ערב טוב, אשמח לקבל המלצה לחנות מחשבים רצינית בראשון לציון. אני מעוניין לקנות מאוורר לקירור מעבד AMD Athlon 1400Mhz. הבנתי שהמאווררים של זלמן ושל ט'רמלטייק טובים לכן אשמח לקבל המלצות על מאווררים שלהם (אם כי אפשר גם של חברות אחרות). אני לא מחפש מאוורר לאוברקלוקינג אלא משהו פשוט אבל שיעשה את העבודה טוב (כרגע עם המאוורר הנוכחי שיש לי המעבד מגיע לטמפ' עבודה של 52 מעלות :-\ הבנתי שזה לא טוב כל כך). תודה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by NuXeR,

רציתי לשאול תאורתית... אם אני מרכיב מחשב בתוך מקרר (מיני - הקטנים האלו...) . נגיד שהטמפרטורה היא כמו של המקרר שיש לכל אחד במטבח... הכל אמור לעבוד טוב ? מבחינת טמפרטורה כי הרבה פעמים במקרר נוצרים אדים שיכולים להפוך למים... ויש עוד כמה דברים שאני חושב עליהם שלא 100% יעבדו "בתוך מקרר"... אבל....למישהו יש רעיונות..?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by -ox-,

יש לי 6800LE של pov קירור סטוק דיי טוב עם 12x1 6vp Core 320.625MHz Mem 742.500MHz 56c במנוחה 61c אחרי מאמץ עכשיו אני רוצה להגיע לפחות למהירות של 6800 רגיל .. מישהו יכול למור לי מה המהירות שלו כי חיפשתי קצת ולא מצאתי נתונים רגילים לפני OC.. מישהו עשה OC לכרטיס דומה ויכול לתת לי עצות עד איזה מהירות להגיע עם אותו קירור? האם נחוץ גם לעשות FLASH לביוס של 6800 רגיל ? או שאין צורך ,ואם כן איך בדיוק עושים את זה?

• 12 תגובות
    • 777 צפיות
  11. Started by CoPyCaT,

האם באמת לוחות של ABIT מראים טמפרטורות גבוהות יותר מלוחות אחרים? הטמפרטורה של המעבד שלי היא 53 מעלות במצב מנוחה. נמדד ב-Motherboard Monitor 5 האם זה נורמלי או גבוה מדי? מדובר על מעבד 2.8 בלי OC בינתיים בלוח ABIT IC7

• 12 תגובות
    • 747 צפיות
  12. כמו שכתוב בכותרת. אני קונה מחשב חדש מTMS, המפרט שנבנה לי בפורום מפרטים הציע את המעבד הזה פלוס אוברקלוק. (האוברקלוק ייתבצע ע"י TMS ובמסגרת האחריות) המעבד : Intel Pentium E (C2D Technology) E2160 1.8Ghz 1MB FSB800 OEM קירור למעבד : Thermaltake V1 CL-P0401 מארז NZXT Nemesis Elite שכולל 3 מאוררי 12CM במהירות של 1800 סיבובים בדקה 2 מאוררי Zalman F3 120MM Case Fan למארז. פה באות כמה שאלות: 1. לאיזה רמה המעבד יכול להגיע אחרי OC? (אמרו לי בפורום מפרטים שהוא יכול להגיע לרמה של הE6750, אבל מקורות חיצוניים אמרו שזאת הגזמה) 2. מה הטמפרטורה שתיהיה לו לפני הOC, ומה הטמפרטורה שתיהיה לו לפני הOC? 3. לפי המדריך בנעוץ הטמפרטורה האופטימלית בסדרה הזאת היא בסביבות ה60, המעבד המסויים הזה שונה …

• 12 תגובות
    • 783 צפיות
  13. אז... כמה אומץ היה לכם? בבקשה תציינו את סוג הליבה וגוף הקירור שאתם משתמשים בו.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by liordavid,

קראתי את כתבת השער לגבי המעבדים של AMD ולקחו לדוגמה את המעבד מדגם כמו שלי והשוו אותו לאותו המעבד עם OC מעוניין לדעת איך ביצעו את ה- OC למעבד זה. התרשמתי מאוד מהשפעת ה- OC - כתבה מעניינת...

• 12 תגובות
    • 907 צפיות
  15. שלום בעבר היה לי מאוורר של AC שהיה מעולה ומאוד שקט לצערי הוא נפטר (ז"ל) ואני כעת מחפש שני מאווררים חדשים למארז שיהיו יעילים ושקטים בדגש על שקטים מכיוון שהמארז יושב אצלי בחדר המאוורים יתחברו ל Cool Drive 6 שלי כך שאני אוכל לשלוט על עוצמתם תודה

• 12 תגובות
    • 2.9k צפיות
  16. קניתי את AMD 64 3000 ו- הX800 PRO בקיצור הטמפ' במנוחה של המעבד היא 45-46 ככה..ושל הכרטיס מסך 44-45 .. כשאני מריץ מסחקים כבדים על טקסטורת מאוד גבוהות למשל דום 3 על טקסטורות של אולטרה המשחק עובד חלק אבל המאוור מתחיל לעבוד יותר חזק משהו כמו על 5000 סיבובים לדקה והטמפ של המעבד עולה ל54 והכרטיס ל55 ככה... בבקשה עזרה מה כדי לי לעשות לקנות מאורר חזק??!?!!!

• 12 תגובות
    • 759 צפיות
  17. Started by r1plet,

שלום, ברשותי E5200 שעומד כרגע על 3GHZ יציב 24/7, לא הצלחתי להגיע ליציבות אפילו ב3.1GHZ, בסה"כ 100MHZ יותר. ניסיתי כל קומבינצית מחלק זכרון/מכפלה, שום דבר לא נותן לי להתקדם. הטמפ' במאמץ לא עוברות את ה-55מע'. הקרור שלי בסיסי למדי, AC ALPINE 7 PRO, ועוד במארז ג'נר שבקרוב יוחלף בCENTURION 590 עם 120 מכניס ו120 מוציא מקדימה ומאחורה, שני מאווררי 90 להוצאת אוויר בחלקו העליון של המארז ומאוורר 80מ"מ שקט בצד השני שישב על לוח האם ואיזור המעבד, בקיצור - הקרור רק ישתפר. חוששני שמה שמגביל אותי זה לוח האם, MSI G31M3-F, עד כמה שידוע לי - אין אפשרות לשנות את מתח המעבד בלוח האם הזה, תקנו אותי אם אני טועה. הזכרונות שלי הם OCZ VALUE DDR2 800MHZ, לא נדמה לי שהם אמורים להווה בעיה כלשהי, מה …

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. בכמה תוכנות זה רשם לי 3 טנפרטורות מעבד 30+ לוח אם 20+ ו 6 מעלות.. רציתי לדית של מה זה ו בכל התוכנות זה סימן את זה כטמפרטורה של מעבד.. http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/n/i/k/i/b/o/y/0/0/7/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200501012149539636/200501012151142934/ques.jpg http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/n/i/k/i/b/o/y/0/0/7/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200501012149539636/200501012151489997/ques2.jpg :s05: :s05: :s05: עריכה:אני עוד מאת מתכוון להתחיל באוברקלוק אז תנו בבקשה המלצה לקירור אם צריך..

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  19. תודה מראש לכל עוזר/ת!

• 12 תגובות
    • 581 צפיות
  20. Started by Yaron-Cohen,

הקירור סטוק שלו יחזיק OC ל3200+..?...(עוד 200Mhz)...

• 12 תגובות
    • 610 צפיות
  21. Started by Imbernir,

דבר ראשון אני קונה : AMD Athlon 64 3500+ 512K (939) 1GB kit (512MBX2) PC3700 466MHz Dual Channel DDR SAMSUNG MSI K8N Neo2 Platinum nForce3 Ultra Athlon 64(FX) Skt939 Radeon x800xt pe כבר קניתי דבר שני: חוץ מהthermalright 120 יש עוד מערכות קירור אוויר ל 939? ואם כן אז בבקשה תכתבו איזה..ומה שווה..

• 12 תגובות
    • 829 צפיות
  22. Started by הלווין,

אני מבקש לדעת איפה למשל מוכרים מערכת קירור בגז למחשב שלא עושה רעש בזמן הפעולה שלה? אני מבקש גם לדעת האם במחשב שבו יש מערכת קירור בגז לא צריך ספק כוח חשמלי?כי נראה לי שמגז גם עושים חשמל

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by shay205,

לקחתי מאוורר מהספק של המחשב הישן והתקנתי במחשב הנוכחי אבל אני לא יודע איפה לתקוע את הכבל שלו קצת תמונות גרועות להמחשת המצב: לוח האם הוא MSI 6309

• 12 תגובות
    • 948 צפיות
  24. Started by HaVoC_850,

גיליתי היום על הדבר הזה שנקרא VM ותהיתי אם יש מדריכים בעברית לכל העסק מצאתי כמה באנגלית אבל האתרים קרטעו והתמונות לא עלו וההסברים היו לא משהו אז אם אתם יודעים על מדריכים שכאלה תנו לינק פה בבקשה במיוחד אם הם לכרטיסי מסך תודה

• 12 תגובות
    • 804 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.