אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אם אני מבין נכון זה אותו המעבד בדיוק רק אם תדר נמוך יותר וזכרונות DDR5 לעומת DDR3. האם אני צודק? מה שבעצם אני שואל זה אם אני אעלה את התדר של המעבד ל750 והזכרונות בהתאם, האם אני יכול "לעשות" כרטיס שהוא בעצם 4870? (כמובן שזה כולל צריבת ביוס וכו'). תודה
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם.. אז ככה.. היום קניתי זיכרונות חדשים של kingston 800MHZ [ לפני זה היו לי של corsair 667MHZ ] טוב אז באתי הביתה מאושר אני ממשיך לעשות ת OC שלי.. אני בא ניכנס לביוס שם את ה FSB על 400 מכפלה 7 [ למי שרוצה המיפרט מצד ימין ] [ תדר הזיכרונות ב 400 היה 800MHZ ] לא נגעתי במתחים לא כלום.. עולה המחשב טוב ויפה עושה בדיקת מאמץ לא קורה כלום [ ד"א אני על 2.80GHZ ] טוב חוזר שוב לביוס מעלה ת FSB ל 450 לא עולה המחשב..[ תדר הזיכרונות ב 450 היה 900MHZ ] טוב חוזר שוב לביוס מעלה קצת מתח ל זיכרון [ DDR2 OverVoltage +0.1V ] עדיין לא עולה.. טוב מנסה מתח ל FSB [ FSB OverVoltage +0.1V ] טוב גם לא עולה.. מעלה מתח למעבד [ CPU Voltage 1.36250 ] [ לפני זה מתח היה על 1.35000 ] טוב עדיין לא ע…
-
- 27 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה אחרי ניסיון של הרכבה לא מוצלחת ירדה המשחה אז חשבתי אם אני הולך למוכר שירכיב את הקרור אז שישים את המשחה mx2 מה אתם אומרים?או שכדאי להשאיר? וגם בדפנות של הקרור איפה שמבריגים את הברגים יש כמו מדבקות כאלה אחת נעלמה לי יש משפיע על משו?
-
- 4 תגובות
- 685 צפיות
-
-
יכול להיות שפספסתי אשכול עליו, אם כן אני מתנצל מראש. בכל מקרה אני מתכנן מערכת מחשב חדשה לגמרי מבוססת CORE I7 920... האם הקירור הנ"ל באמת יעיל יותר מהטרמלרייט אולטרה האהוד מאוד פה? קראתי בלא מעט מקומות שהוא עדיף עליו ועד אז הייתי בטוח שאני קונה את הTR... מה כדאי לי לקנות? המטרה היא לעשות אוברקלוק ל920 לאיזור ה4 ג'יגה ולייצב אותו שם בתנאי שהמעלות יהיו אנושיות. תודה מראש לעוזרים.
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, יש לי Q9450 עם FREEZER 7 PRO וארז של TT ARMOR MX+ עם המאוורר 220 בצד. הקריאות שלי דרך CPUID למעבד הם: 40 40 46 46 עריכה: REAL TEMP אומר: 37 37 43 43 זה חם? קר? אין לי מושג... המאוורר נמצא על 40 אחוז בערך. ניסיתי להעלות אותו למשהו כמו 80 ולא ראיתי שינוי משמעותי... ועוד דבר. יש לי את הבורד XFX 780I. אני רוצה למצוא תחליף למאוורר הקטנטן של ה-NB שלו. מה מהקריאות הבאות שייכות ל-NB: SYSTIN - 27 CPUTIN - 33 תודה לכל העוזרים.
-
- 2 תגובות
- 677 צפיות
-
-
איך אפשר לדעת מה ה rpm במאוורר של הכרטיס הנ"ל? ניסיתי את הriva לא מראה rpm רק אחוזים ולדעתי הקריאה שם לא נכונה,הכרטיס מרעיש מידי ויש שם גם אפשרות לשליתה על מהירות המאוורר שגם לא עובדת לי ...
-
- 3 תגובות
- 579 צפיות
-
-
יש לי מעבד כפול ליבה הישנים של amd 3800+ ספק 350 אבל טוב, ואני חושב לחבר כרטיס מסך 4830 במקום ה 7800 שיש לי כרגע, ואז אמרו לי שכדאי גם שאני אעשה אובר קלוק למעבד, כמה ואיך ? לא רוצה להרוס שום דבר, הייתי מוותר על זה אם זה לא יתן שיפור גדול. יש לוח lanparty
-
- 4 תגובות
- 568 צפיות
-
-
בחו"ל יש את זה, ובארץ לא מצאתי בינתיים. אני רוצה לחבר את זה ל AC F7P
-
- 3 תגובות
- 569 צפיות
-
-
אפשר בבקשה הסבר על שאר המתחים שיש בביוס, חוץ מהCPU והזיכרון ,ומתי אני אמור להעלות אותם ? בינתיים העליתי רק את המתח של הCPU כל פעם קצת קצת ביחד עם הבאס והרצתי PRIME95 למשך שעה על הבדיקה הראשונה(ללא זיכרון וכו'). בינתים הגעתי ל4.1 במתח של 1.40 , עבר בדיקה של יותר משעה . בשאר המתחים לא נגעתי השארתי אותם על AUTO. ב4.2 קיבלתי מסך כחול אז העליתי את המתח ל1.425 ולבינתיים הבדיקה רצה כבר יותר מחצי שעה. טמפ במאמץ כרגע 58 מעלות. הלוח הוא UD3P .
-
- 1 תגובה
- 619 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק לכמה עצות בקשר לOC בפעם הראשונה שלי, אני מעוניין להמהיר את המעבד והכרטיס מסך שלי ולסחוט מהמחשב את המיץ במשחקים כבדים. כרגע אני מקבל מספרים יחסית נמוכים בCOD5 FALLOUT3 באזורים פתוחים ורוצה עוד FPS. מהקריאה בפורום הבנתי שצריך לשדרג את הקירור מאחר שלהחליף לגמרי חלקים עולה יותר כסף. אז התקציב שלי לפרויקט הוא עד450. כרגע הקירור למעבד הוא אלפין 7 וסטוק לכרטיס מסך, צירפתי תמונות של הטמפרטורות בסדר הבא: הראשונה REAL TEMP שהרצתי כמה דקות לטמפ' מעבד, עומד יציב על 30c שניה - טמפ' של הכ.מסך כשהמאוור על 25% בRIVATUNER שלישית - טמפ' של הכ.מסך כשהמאוור על 100% בRIVATUNER - מאוד רועש רביעית - צילום מהתוכנה ET6, רשום לי פה שהCPU על 20c וזה לא הגיוני כי בREAL TEMP רשום 30, ר…
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אחרי הרבה כאבי ראש הצלחתי להגיע לתדר של 4.1GHZ במעבד Q6600 עם מתח די גבוה יש לציין 1.72V אני כמובן ינסה לעלות עוד ולעדכן בהתאם [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 980 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום במהלך בדיקת מעמץ עם התוכנה occt3 הגיע טמפ' המעבד לטמפ' שבין 70 ל72 מעלות המיפרט שלי בצד ותדר המעבד עומד אכשיו על 3200 והמתח על 1.25 וולט תדר FSB 380 השאלה שלי היא העם טמפ כזאת בזמן בדיקה היא בסדר או מסוכנת חשוב לציין שהתוכנה סימה את הבדיקה ללא תקלות בתודה לכל המשיבים
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חברה אומנם מדובר באקסבוקס אבל זה לא ממש משנה אנשים בטוח יוכלו לעזור לי פה אז ככה: אני מעוניין לקנות מאוורר טוב וחזק שמוציא קור שמתחבר ל5 ואלט או 12 ואלט במתח ישר אני יכול לבנות בשבילו שנאי עכשיו אני רוצה לשים אותו מעל האקסבוקס שהוא יזרוק עליו אוויר אבל אני חייב איזה מאוורר שיש לו אופציה להתחבר לחשמל ולא רק לחיבור של הספק.יש משהו כזה?
-
- 4 תגובות
- 536 צפיות
-
-
שלום. מצורפת תמונת אינפורמציה משני תוכנות, על טמפרטורת המעבד אצלי במחשב, בשעת עבודת מעבד בכ- 100% : Core Temp 0.99.4: 57 ו- 59 מעלות צלזיוס, ובתוכנת OCCT 3.0.1 39 ו- 36.75 מעלות צלזיוס; איזו תוכנה ותוצאתה,אמינה יותר? [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 531 צפיות
-
-
האם מאורר יכול לפגוע בביצועים של המחשב? בזמן הדלקה של המחשב מאורר אחד עושה רעש חזק מה עלי לעשות ואיזה מאורר זה?
-
- 2 תגובות
- 489 צפיות
-
-
שלום, האם בלוח האם הרשום למעלה, ניתן לפקח על המאוורר של המעבד? הוא מחובר ב4 פינים אך עדיין בFANSPEED לא רואים את המאוורר
-
- 11 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה עם המאוורר של המעבד (Athlon 64 4200x2, קירור סטוק), שהוא פשוט מסרב להגיע ל-RPM גבוה וכתוצאה מכך במשחקים כבדים המעבד מגיע לטמפ' גבוהה מדי ונכבה ניסיתי בהתחלה לשים בביוס על Smart Fan ואח"כ Manual Control עם ערכים הגיוניים כך שלפני שהוא נכבה שיגיע למקסימום מהירות, אבל פשוט מהרגע שאני מתחיל לנטר את הטמפ' וה-RPM הוא על 3500RPM, מפעיל תוכנות מאמץ כאלה ואחרות, 2 הליבות מגיעות ל-60-65 מעלות ששם כמובן אני מעדיף לעצור את התהליך, ובכל מקרה המאוורר עדיין על 3500RPM... אגב- אני יודע בוודאות שהמאוורר מגיע להרבה יותר כי הוא עבד בעבר על Athlon 64 3000+ שדווקא במעבד קריר יחסית כמו זה הוא הגיע ל-4.5-5K סיבובים לדקה.. למישהו יש רעיון ? תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 768 צפיות
-
-
אני לא בטוח אם זו בעיה או לא... יש לי מחשב שלראשונה הגיע אלי אתמול חדש דנדש מעבד 4 ליבות התקנתי עליו ויסטה 64 ביט והרצתי בדיקות בשביל לבדוק את הטמפרטורה יש לי קירור אוויר של טרמלטק הכי יקר שהיה בחנות אבל משום מה 2 ליבות עומדות על 56 מעלות והשתיים האחרות בין 32-37 אין לי מושג למה זה קורה יכול להיות שבמעבדה לא עשו עבודה כמו שצריך או שזה טמפרטורה נורמלית? חשוב לי לציין שלא אימצתי אותו בכלל, וסתם בדיקה שגרתית הראתה לי את הטמפרטורה בדקתי בכל מיני תוכנות וזה תמיד 56 מעלות האם זו טמפרטורה נורמלית למעבד כזה יחד עם קירור אוויר? [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 991 צפיות
-
-
לאיזה הישג OC מקסימלי (תדר) אני יכול להגיע עם מעבד E8400 עם קירור סטוק?
-
- 3 תגובות
- 500 צפיות
-
-
אני מחפש המלצה לקירור למעבד לאחר שחיפשתי את הפרייזר 7 פרו ולא מצאתי שום חנות כבר לא מוכרת אותו אז אני צריך המלצה אחרת כמה שיותר מהר למה האוורר יד שסמתי לא ממש עוזר כמה שיותר מהר. דרך אגב איך החברה deep cool?גנרית?
-
- 5 תגובות
- 531 צפיות
-
-
היי ושלום לכולם חברה יש לי שאלה שאני צריך שהמבינים שבכם תעזרו לי PLZZZ אוקיי אז ככה יש לי כרטיס מסך 8800 GT TOP מבית אסוס ומה שקורה זה שהורדתי תוכנת אוברקלוק RIVA TUNER לעשות אוברקלוק לכרטיס מה שקורה זה שאני יכול להגיע לתדרים גבוהים והכל בסדר הכרטיס לא מתחמם אבל ישנם משחקים שפשוט לא עולים אצלי אך הכרטיס עובר את הבדיקות ב3D MARK ובמשחקים ישנם לפעמים בעיה או שהם פשוט לא עולים..................... האם זה משהו שקשור באוברקלוק אולי זה יותר מדי???? אם צריך פרטים אז תגידו אני ארשום את התדרים תודה רבה מראש חברה.......
-
- 4 תגובות
- 494 צפיות
-
-
-
אהלן, במחשב סלרון ישן, מאוורר ה-60 מ"מ של קירור המעבד הפסיק לעבוד. פירקתי את המאוורר ובהיעדר אמצעי שימון מתאימים שימנתי את הציר שלו בעזרת משיחת מעט מעט שמן בישול בעזרת קיסם אוזניים. ממש על הציר עצמו שמסתובב. אחרי ההרכבה הוא עובד יפה מאד. בעקבות פוסט ישן שקראתי בפורום "כרטיסי מסך" רציתי לשאול מה ההשלכות של השימון הזה? אציין שוב שמרחתי כמות ממש אבל ממש קטנה.
-
- 1 תגובה
- 495 צפיות
-
-
שלום שאלה על שני מעבדים, 8500 ו6650, כל מעבד, על כמה בממצוע הוא אמור לעמוד במנוחה ובמאמץ? שניהם במארזים די דומים ג'נרים עם שני מאווררים 8 במארז ושניהם עם קירור סטוק של אינטל. ה8500 שלי מגיע לכמעט 40 במנוחה ובסביבות 60 במאמץ וה6650 מגיע לרמות לא יאומנות. במנוחה מעבד אחד מגיע לאיזה 45 והשני לאיזה 70, נראה הגיוני? חייב לציין ששני המארזים נקיים מאבק
-
- 4 תגובות
- 593 צפיות
-
-
אז כמו שכתבתי בכותרת אני מתלבט בין שלושה מאווררים שיתנו לי גם שקט וגם דחיסת אוויר טובה למארז יש את גירסת ה 1450RPM http://www.scythe-usa.com/product/acc/051/d1225c12b1ap_detail.html גירסת ה1200RPM http://www.scythe-usa.com/product/acc/002/sflex_detail.html Noctua 120MM Case Fan NF-P12-1300Rpm http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=12&lng=en&set=1 אם זה חשוב אז יש לי מארז די פשוט של HEC 6a19 אני בצעד להפוך את המחשב לחרישי למי שמכיר את המאווררים מקרוב ושמע אותם זה יעזור תודה. נ.ב לא כתבתי תקציב כי איני מעונין באחרים ואני יודע את המחירים של המאווררים הנ"ל
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-