אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אני מתכנן אוברקלוק קל ואני מחפש קירור יעיל ולא רועש מידי טמפ' במנוחה- 37-41 טמפ' במאמץ- 57-59 אני כרגע על קירור סטוק בקשר למשחה טרמית קראתי מביקורות שocz freeze טובה או שarctic silver תספיק בקשר לאובקלוק אני בספק אם אני אצליח לייצב אותו מעל 2.6 עם הלוח הזה
-
- 7 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלום, אתמול קיבלתי את הכרטיס, והמאוורר שלו רועש ב1% כמו 20%. כדי להפוך אותו לשקט יש אפשרות בלי קניה של קירור? ואם אין ברירה, אז איך ה-arctic cooling accelero twin turbo? אם אני רוצה שליטה במאוורר שלו, אני אצטרך לחבר אותו לחיבור PWM של הלוח אם? אני יעשה לו OC קל. רק עכשיו הפעלתי את המחשב, לכן הוא יחסית קר. בדרך כלל, המעבד במנוחה על 34(אין oc) ובמאמץ 49 (בדקתי מאמץ עם occt 3.01). הכרטיס מסך במנוחה 35 ובמאמץ 80(כנ"ל) [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום יש לי את הכרטיס "החמים" עם קירור סטוק שלא מספק את הסחורה לכן אני מחפש קירור יעיל ושקט עד כמה שאפשר תקציב 250 שקל גמיש. תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מתכנן על המפרט הבא למחשב גיימינג ועריכת סאונד וגרפיקה, ללא OC, ורוצה מאוד שהוא יהיה שקט במיוחד. Intel I7 2.66GHz 920 - מעבד ThermalRight Ultra-120 cooling - קירור פאסיבי למעבד Asus P6T X58 DDR3 - לוח אם OCZ3G1333LV3GK 1GBX3 - זיכרונות Gigabye FX9800GTX+ with Zalman Cooling - כרטיס מסך המפרט יצטרף לרכיבים קיימים: 4 הרדיסקים 2 כוננים אופטיים 2 כרטיסי PCI ספק Enermax 651p-ve עד כאן הכל טוב ויפה, אך לאור ניסיון קודם עם רעשי מאווררים, רציתי להתייעץ איתכם בכמה שאלות: 1. האם המחשב יצליח להשמור על יחס קירור-רעש בקיץ (ללא מזגן), עם הקירור שכולל את ה-ThermalRight הפאסיבי, מאוורר הזלמן של כרטיס המסך, ומאוורר אחד או שניים של 120 מילימטר שישבו על מארז Ener…
-
- 11 תגובות
- 926 צפיות
-
-
למה שאני רוצה לפרסם את הOC שלי אני רואה שאין בכלל את המעבד E7400 כאילו במאגר עשיתי OC על E7400 איך אני מפרסם שם ?
-
- 2 תגובות
- 491 צפיות
-
-
יש לי את הכרטיס GeForce 9800GTX ולדעתי הוא מאוד מרעיש. יש דרך להשתיקו? האם קיים מאוורר מקורי של GIGABYTE, ששיך לכרטיס זה, שמסוגל להפחית את הרעש שיוצר המאוורר שבאריזה המקורית?
-
- 3 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שבת שלום, הכרטיס החדש שקיבלתי נורא מרעיש ולפי התוכנות gpu-z \ catalyst control center \ riva tuner הכרטיס עומד על 12% למרות שמהרעש זה נשמע כמו מינימום 80%. והתוכנה היחידה שאיתה הצלחתי לשנות את מהירות הסיבוב היא riva tuner וכשהעלתי ל100 אחוז זה נשמע הרבה יותר אבל לא כמו קפיצה מ12%. אז מה הבעיה? *הערה: אין אפשרות לשנות את מהירות המאוורר מהדרייוור של הכרטיס מסך. הדגם: http://www.iqpc.co.il/Home/BuildComputer.asp
-
- 3 תגובות
- 590 צפיות
-
-
יש איזשהו צורך בדבר כזה !? או שזה נועד רק ליופי ?
-
- 2 תגובות
- 565 צפיות
-
-
הוספתי מאוורר חדש למארז C690 שמתי אותו מול המעבד בכלוב מעל הקשיחים תוצאה מדהימה מעבד ירד מ- 44 מעלות ל -30 31 מעלות במנוחה ( מעבד 8500 E ב OC ל 4200 ) במאמץ עוד לא בדקתי אבל בטוח אמור להיות הבדל לוח אם גם הוריד מ 40 מעלות ל -30 אני מרוצה ממש בהתחלה שמתי מעל כרטיס מסך , מאוורר אחר ,שך TT שמאוד חזק אבל רועש כמו טרקטור , וגם הוריד טמפ' אבל לא ככה מורגש http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1389 מאוורר יחסית מאוד שקט וגם המחיר לא בשמיים הזמנתי עוד אחד , רוצה להחליף את הקידמי שמאוד חלש ולא מורגש ( לקירור קשיחים )
-
- 36 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
קיבלתי את הכרטיס מישהו עשה לו אוברקלוק?? ולכמה הצלחתם להגיע?
-
- 8 תגובות
- 611 צפיות
-
-
טוב אז ככה.. הנייד של אבא שלי איטי בטירוף (ממש ממש מעפן), וחשבתי אם יש דבר כזה לעשות OC לנייד. אולי אם אני אמהיר אותו טיפונת, כבר יהיה הבדל? (בכונן של 60GB לוקח לו יותר משעה לעשות סריקה של האנטי-וירוס, והוא עושה את זה ב100% מאמץ.. רק כדי להמכיש שהוא ממש ממש מעפן...)
-
- 8 תגובות
- 648 צפיות
-
-
היי עברתי על רוב (אם לא על כל) הנעוצים, ולא מצאתי תוכנה מומלצת לבדיקת טמפ'. אני יודע שיש פנלים קדמיים עם חישניי טמפ' אבל אני מניח שישנם עוד דרכים, ואם בטמפ' עסקינן מה הדרך הכי טובה לבדוק טמפ' ב Idle וב Load (אני רוצה לבדוק הפרשים, בלי קירור מים ועם קירור מים בשני המקרים, ללא OC). תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה שאלות לגבי אוברקלוקינג של I7. אני קונה מחשב כזה בקרוב, וממאמרים ברשת הבנתי שאפשר להגיע איתו לאוברקלוקינג יציב של בערך 4 ג'יגההרץ. 1. האם לוחות ה X58 הבסיסיים של ג'יגהבייט (UD4P) או של אסוס (P6T SE) מספיקים או שצריך ללכת על הלוחות היותר יקרים? 2. לגבי זכרונות, הבנתי שבאוברקלוקינג של 4 ג'יגה הם עובדים בערך ב 1600 מגההרץ. האם זה אומר שצריך לקנות זכרונות של 1600 מגההרץ או שאפשר לקנות כאלה של 1333 ולעשות להם אוברקלוק? (הכוונה אם זה בטוח). בכל מקרה, אני מתכוון להביא את הזכרונות מארה"ב וההבדל שם הוא בערך 20 דולר בין 6 ג'יגה של 1333 לכזה של 1600, אז ההפרש במחיר לא קריטי. 3. מה לגבי המתח של הזכרון? חלק עובדים ב 1.5 וולט וחלק ב 1.65. האם זה משנה? 4. הבנתי שהקירור הר…
-
- 3 תגובות
- 482 צפיות
-
-
שלום לכולם. מודה מראש לכל מי שנכנס בכדי לעזור לי, ואשמח אם מי שיכנס יגיב ויעזור לי. * פירסמתי את הדיון הזה גם בפורום "מעבדים, לוחות-אם וזכרונות". אך אני חושב שפה ידעו לעזור לי יותר טוב, שחכתי פשוט שקיים פורום של קירור, אתם בטח תדעו לעזור לי טוב יותר.. אז מצטער אם אסור או משהו, פשוט זה די מטריד העניין. אוקיי אז ככה, ברשותי המעבד Q6600 G0, ולוח אם Intel DP35DP, יש לי קירור למעבד Artic Cooling Freezer 7 Pro. המחשב אצלי כבר שנה וכמעט ארבעה חודשים(מאז דצמבר 2008) עכשיו אני שומר על המחשב שלי מבחינת וירוסים וכל זה, ולעיתים לא תכופות כ"כ, אני מנקה אותו עם פן, בפעם האחרונה שניקיתי אותו זה היה לפני חצי שנה+, עכשיו לפי חצי שנה ככה, שהיה חורף הטמפ' במחשב שלי היו סבירות ובסדר גמור, במ…
-
- 1 תגובה
- 535 צפיות
-
-
-
- 13 תגובות
- 896 צפיות
-
-
ערב טוב. ברצוני לדעת מה הטמפרטורה הנורמאלית לכרטיס מסך הנ"ל כאשר מדובר במאמץ ובמנוחה. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 634 צפיות
-
-
-
חברים שלום, הקדמה קצרה ואז השאלה.. לאחי יש מחשב עם מעבד פנטיום 4, שהחל להיכבות אחרי עבודה קצרה ולא מאומצת.. כשבדקתי עם אוורסט את הטמפ' של המעבד ראיתי שהיא הגיע ל 70 מעלות, אחרי פתיחת המארז ראיתי שכל המאוורר של המעבד מלא באבק ושככל הנראה צריך להחליף את המאוורר. בדקתי בכמה חנויות ואני כנראה אלך על מאוורר סטנדרטי ופשוט של ארקטיק קולינג: http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=1_42&mID=71&language=en שעפ"י המפרט מתאים למעבד פנטיום 4 וגם מגיע עם שכבה של גריז ככה שאני חוסך את קניית הגריז. עד כאן ההקדמה.. השאלה היא האם יש חשיבות למרחק בין המאוורר של המעבד למאוורר האחורי שפולט את האוויר.. כי הם ככל הנראה יהיו מקבילים.. ולא נראה לי שזה כל כך משנה אבל…
-
- 4 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה רכשתי מחשב חדש (עם דגש על שקט), ועל-פי המלצתכם התקנתי את כרטיס המסך - SAPPHIRE HD4670 . לצערי, המאוורר שלו מרעיש כ"כ עד שנאלצתי לנתקו. מדובר על רעש ברמה בלתי נסבלת. לא יודעת אם זוהי דרכו של הכרטיס, או שמא הכרטיס שברשותי פגום. רציתי לשאול אם קיימת עצה או המלצה על כרטיס אחר עבורי, בתקווה שהחנות תסכים להחליף. תודה, יפעת.
-
- 6 תגובות
- 894 צפיות
-
-
יש לי מעבד E8400 C2D 3.0GHZ עם קירור שקיבלתי עם המעבד עצמו(לא קניתי משהו נוסף) ולוח אם Gigabite P43 F9a מה המהירות המקסימלית שאני יוכל להגיע עם המעבד(E8400)?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להחליף את המאווררי 80mm שיש לי במארז לחדשים כדי לקבל קצת שקט. קניתי אחד Arctic Cooling AF8025 PWM 80mm 80 mm Case Fan לניסיון, והוא דיי שקט ונעים. אך ראיתי שהוא מתחבר רק ללוח, ולצד התקע ללוח יש לו גם שקע זהה (ארבעה פינים ולא שלושה). האם זה אומר שאוכל לחבר כמה במקביל ולשלוט בכולם בבת אחת דרך SpeedFan? שמתי לב שבלוח שלי יש רק שתי כניסות למאווררים, ורק אחת מהן עם ארבעה פינים, כלומר עם Speed Control. הייתי רוצה לחבר נאמר שניים דרך כניסת השליטה במהירות הזאת. אפשרי? אגב, אם יש המלצה למאוורר אחר, גם שקט, אין הגבלת מחיר, אשמח לשמוע.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
Sapphire כל איזה 2 דקות המאוורר מופעל לדקה שניים אולי יותר ואז נכבה
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, להלן המפרט שלי. Ci7 920. MUGEN2 cooling scythe gigabye EX58UD3R OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1600 CL 8-8-8-24 - GOLD EDITION ENERMAX MODU82 PRO 525W אני מעוניין לבצע OC ואני צריך עזרה עם כמה דברים. 1). הטמפ שלי ב IDLE היא בין 29-32 מעלות בלואד של אורטוס זה הגיע ל 50 מעלות... (אבל הפול לואד של אורטוס לא ניצל 4 ליבות) האם הטמפ תקינה מספיק בשביל לבצע OC וכמה אוכל לדעתכם ? 2). אני זקוק לתוכנה שעושה FULL LOAD על 4 הליבות, על מנת שאוכל לדעת האם הטמפ תקינה. ב CORETEMP ה TJMAX של הטמפ הוא 100, האם 50 מעלות מתוך 100 זה טמפ יחסים מאוד גבוה ? 3). האם הזיכורן יהווה צוואר בקבוק ב OC ? האם הספק של אנרמקס יסחוב העלת מתחים? (חשוב לציין כי יש לי כרטיס מסך ששולק אמפר 260GTX SUPERCLOCKE…
-
- 4 תגובות
- 668 צפיות
-
-
לאחרונה זכיתי במערכת קירור למעבד Cooler Master HYPER 212 בהגרלה שהיתה פה באתר (מתנת TMS) לאיזה מארז הוא מתאים? חשבתי על: CoolerMaster CM 690 או ANTEC Three Hundred ATX Mid Tower Gamer או כל מארז אחר, אני לא עובר את ה 350 שקל למארז, אין משמעות ליופי חיצוני, רק לאיכות טובה (קירור ונוחות) יש לציין שיש לי איזה 4 מאווררים ממחשבים קודמים שאני יכול לשים, זה יוזיל את עלות המארז וזה חשוב לי מאוד. עדיפות למארז עם 4 מקומות לכוננים אופטיים (בא לי להכניס שם כוננים שנשארו לי ממחשבים קודמים... ;D) (דרך אגב היתה לי התלבטות לאיזה פורום להכניס את השאלה,אוברקלוקינג וקירור או מארזים וספקי כח)
-
- 11 תגובות
- 888 צפיות
-
-
האם אני יכול להתקין מאורר ocz vendetta במארז הנ"ל?
-
- 2 תגובות
- 545 צפיות
-