אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש בי רצון לעשות אוברקלוק למעבד, אך יש בי גם פחד. אני יודע שאם אני אעשה אוברקלוק אז האחריות תתבטל.. אני יכול לעשות אוברקלוק קטן אבל מה שווה פה? אם אני עושה אני רוצה לעשות משהו טוב.. עכשיו מה אתם אומרים? לכמה אני יכול להגיע עם הקירור שיש לי? (מפרט בצד), מה הסיכוי שהמעבד ישרף? אם הוא ישרף, הוא יכול לגרום לשאר חלקים להשרף(לוח אם - שיגרום לזכרונות ועוד)? שגיא.
-
- 155 תגובות
- 13.7k צפיות
-
-
שלום, לפני שבועיים קניתי מחשב חדש ולאחר קריאה מרובה של מדריכים החלטתי לנסות לעשות אובקלוק ביינוני למעבד ואולי גם לזכרונות וכרטיס המסך. המפרט שלי: מעבד Q6600 step 0 לוח Gigabyte GA-P35-DS3 ver 2.1 BigTyphoon VX G.SKILL 4GB (2x2) kit CL4 800Mhz Gigabyte 8800GTS 512MB ספק כח Corsair 450w מארז NZXT Apolo חשוב לציין שאין לי ניסיון קודם עם זה, זאת הפעם הראשונה. אני רוצה להמהיר את המעבד ל3GHz בערך (מפחד להמהיר יותר מזה) לפי דוגמאות רבות שראיתי רוב האנשים העלו את מהירות הבאס ל333MHZ עם מכפלה 9 , הבעיה היא שאצל כל אחד מוגדר מתח שונה ואני קצת מבולבל. אני מתלבט אם כדאי אולי להשאיר את המתח על אוטומטי וזהו, כרגע בזמן מאמץ המתח הוא 1.232 . דבר נוסף שאני מתלבט לגביו זה אם …
-
- 0 תגובות
- 463 צפיות
-
-
שלום. אני קונה מחשב עכשיו ורציתי את המעבד q6600 אבל המוכר אמר לי שכבר לא מביאים אותו ומוכרים את q8200 הוא אמר שהוא מתחמם פחות. אבל הוא יותר חלש אז תגדו אפשר לעשות לו אוברקלוק חזק מאוד? אה ומי יותר טוב באוברקלוק הq8200 או q6600?
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-
-
יש לי מעבד Intel P4 2.8GHz ומעבד ASUS P4C800-E Deluxe יש לי בביוס אפשרות לעשות אוברקלוק בין 10%-30% השאלה שלי היא איך אני עושה אוברקלוק דרך החומרה עצמה.. (הזזת ג'אמפרים או איך שלא עושים את זה) כי אני מניח שאני יכול להגיע ליותר מ30% אוברקלוק שאני יגיע דרך הביוס... וגם אם לא אני הייתי רוצה לדעת לידע כללי.. תודה
-
- 4 תגובות
- 698 צפיות
-
-
קראתי את המדריך וניסיתי לעשות כמו שאומרים, אבל בBIOS שלי אין בכלל אפשרויות. אין PCIE FREQUENCE/CLOCK SYNC, אין SPREAD SPECTRUM ואין אפילו מתחים עד כמה שראיתי הדבר היחיד שאני יכול לשנות זה את הBUS (שמתי על MANUAL). מה עושים?
-
- 6 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום לכולם, המפרט הוא: AMD 1800+, Geforce 3 Ti200, DDR 266 MHz, FSB 133MHz, AGP BUS 66MHz מפרט מלא יותר ב-http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-7VTXE+.htm שאלתי היא, כשאני מעלה את קצב ה- FSB מ-133 ומעלה, האם אני צריך גם לשנות את ה BUS של ה- AGP? ואם כן, אך אני עושה זאת?
-
- 7 תגובות
- 661 צפיות
-
-
עשיתי OC ל3.9 לE5500, המתח למעבד ב1.37, כל הווינדוס מתחרפן התפריטים משתקפים על עצמם.. יש נקודות על המסך.. אין OC לכרטיס מסך..(HD6850) תודה!
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
החלטתי שאני עושה אוברקלוק למעבד שלי P4 1.8 לוח אם של asus מדגם p4s333 כרטיס מסך gf 6600gt יש לי שלושה מאווררים ומאוורר של Tt TR2 על המעבד... ככה שאין לי בעיה עם קירור... אני רוצה להפוך את המעבד ל 2.0 השאלה שלי אם המעבד והלוח אם שלי יחזיקו מעמד... לא יישרפו או שיקרה להם משהו... תודה לעוזרים... אני דיי לחוץ בזמן ככה שאני צריך תשובה מהר
-
- 1 תגובה
- 455 צפיות
-
-
יש לי לוח DualDDR, ועליו DDR333*2, לכן מהירות הזכרון היא 666MHZ מול המעבד. יש לי מעבד 2.4 533MHZ באס. ממה שהבנתי מהירות הבאס היא 133FSB*4, ומהירות המעבד כולו היא 133FSB*18. כדי להגיע לבאס של 666MHZ (מה שינצל את כל הזכרון) עלי להעלות את הFSB ל166.5 (666/4), ואם אני יעשה את זה המעבד יגיע למהירות של 2997MHZ (166.5*18).. אין לי כל מושג לגבי אוברקלוק, כל מה שאמרתי עכשיו זה לפי מה שאני מבין. האם כל מה שאמרתי נכון? ויותר חשוב, האם זה אפשרי לבצע אוברקלוק כזה מטורף? תודה רבה לכל העוזרים.
-
- 5 תגובות
- 603 צפיות
-
-
איך עושים אוברקלוק למעבד כפול ליבה? אני מדבר על AMD Athlon 64 X2 3800+ Dual-Core, הקירור הוא Thermaltake BigTyphoon. חשבתי לעשות לו אוברקלוק קטן שהוא מגיע אלי, אבל לא לקחתי חומרה מתאימה ל-OC מלבד ה-BT. אגב לא עושים OC לכל ליבה בנפרד נכון?
-
- 16 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום,יש ברשותי מעבד i7 9700 לוח אם z390 aoures pro כרטיס 2080 ti זכרונות הצלחתי לעשות אובר קלוק מ3000 16-18-18-40 ל 3033 14-16-16-33 על מתח 1.470. ספק כוח 750 טיטניום ססוניק, יש מדריך לעשות אוברקלוק למעבד ללא k? תודה לעוזרים❤
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
ממה שהבנתי ברגע שמעלים את הFSB גם מהירות הזכרון עולה ולא רק המעבד. היחס בין הזכרון למעבד הוא 5 ל-4, ככה שאין טעם לעשות OC לזכרון, מה גם שהזכרון לא נראה לי לOC ואני חושש שיקרה לו משהו. אני רוצה להעלות את רק את המהירות של המעבד, בלי הזכרון. זה אפשרי? דבר שני, הטמפ במנוחה הן: לוח - 33-35. מעבד- 35-38. יש לי קירור סטוק על המעבד, ועוד 3 מאווררי 80MM, אחד מכניס מקדימה, אחד מוציא מאחורה, ואחד מכניס בדלת. איזה OC אני יכול לעשות בלי סיכון למעבד עם מה שיש לי כרגע? , עד איזה טמפ' הוא יכול להגיע בלי סיכון? תודה רבה רבה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 571 צפיות
-
-
המעבד הזה, שכולכם אמרתם שהוא בטמפרטורה נמוכה מטורפת, מהי המהירות המקסימלית שאני יכול להגיע עם המעבד הזה עם קירור טוב? (אם יש בכלל... ;D)
-
- 4 תגובות
- 673 צפיות
-
-
טוב הלכתי למדור הורדות וניסיתי כמה תוכנות אף אחת לא מזהה את הלוח אם שלי ואני לא יכול לעשות כלום איתה איך אני פותר את זה?
-
- 0 תגובות
- 488 צפיות
-
-
ברשתותי e4400 עם 2.0 GHZ ומידע שלי הוא מעבד מצוין ל OC והוא עובד עם טמפ' נמוכה. נכנסתי לביוס ולא מצאתי שם את האפשרות להעלות את השעון, איפה לא חיפשתי מה לא עשיתי הפכתי שם את ההגדרות (כמובן שהחזרתי לדיפולט) ולא הייתה לי אפשרות. ניסיתי לעשות דרך תוכנות וגם איתם הסתבכתי. עכשיו השאלה שלי האם יש אפשרות לשנות את הביוס. דרך אגב הלוח שלי הוא Intel Lemont DP965LT
-
- 0 תגובות
- 475 צפיות
-
-
שלום לכם את המפרט שלי קניתי לפני כמה חודשים אחרי ת'רד של 10 עמודים במערכת מפרטים, ועזרה של מספר אנשים יקרים מאוד. (<-- לינק למפרט פה בצד..קצת יותר למטה...) הגיע הזמן לפי דעתי, להרים אותו קצת ב OC, ולו רק בשביל להרגיש שלא ביזבזתי כסף אני אשמח קודם כל אם תוכלו לכוון אותי בקווים כלליים מאוד (זה כולל לתת לינקים להסברים מפורטים, אם אפשר) מה אני יכול להמהיר ב OC ? את ה 3200 מגה הרץ של המעבד ליותר ? את התדר במגה הרצים של הזכרון שלי ליותר ? מה עדיף ? הבנתי שיש עניין כלשהו של מכפלה, שאם מרימים בצד אחד זה צריך לרדת בצד השני בקיצור, אני ירוק לחלוטין בקטע הזה, והאמת היא שהייתי מעדיף חומר קריאה מסודר שמסביר פחות או יותר גם לירוקים כמוני מה אפשר לעשות (בתיאוריה) ומה הקשר של…
-
- 2 תגובות
- 458 צפיות
-
-
שלום חברים. שידרגתי קצת את המערכת הישנה שלי למערכת לא כל כך חדשה, אבל בכל זאת הצלחתי להגיע לתוצאות יפות ביחס לכסף שהשקעתי - אז הנה התוצאות: מה אתם אומרים ? אני כנראה יכול להמשיך לעלות מהירויות, אז אעדכן בקרוב . עריכה - שחכתי לציין שהמחשב שהשתמשתי בו נמצא במפרט מחשב במהירויות הבאות - מעבד - 2530MHZ על מתח 1.70 (המתח ב CPUZ לא נכון). לוח אם - 240 באס זיכרון - 480 קאס 2.5 כרטיס מסך 465\710 [attachment deleted by admin]
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן ואני מעוניין לנסות עליו אוברקלוק (בפעם הראשונה בחיים - אין לי שום ניסיון בזה). המחשב הוא סלרון במהירות של 2 Ghz עם באס של 100 מגה הרץ ומכפלה 20. הקירור הוא כמובן קירור סטוק בסיסי ורגיל. לוח האם הוא MSI 651M-L. שני מודולי זיכרון, אחד של 256 מגה והשני של 512. שניהם DDR PC3200. מה אתם אומרים - זה מחשב ששווה לנסות ללמוד ממנו על עשיית אוברקלוק? הוא יעמוד בזה? צפוי איזה נזק מיוחד?
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד דל עם מעבד i7 2760qm, ורציתי לדעת אם יש דרך לעשות לו OC, במחשבים ניידים אולי היא אפשר לעשות עם תוכנה FSBSET אבל בסנדי אפשר לשחק עם המכפלה.. האם יש תוכנה שיודעת לעשות את זה? למה הביוס של הניידים לא פשוט כמו של הנייחים? הסיבה לOC , סתם בא לי לבדוק SPI
-
- 3 תגובות
- 892 צפיות
-
-
האם מישהו יכול לפרט לי בדיוק איך אני עושה אברקלוק למחשב שלי? הנתונים של המחשב רשומים במפרט מחשב שלי תודה מראש!!! :user:
-
- 1 תגובה
- 549 צפיות
-
-
המחשב הישן שלי, סלרון 333 המחשב ישן, מאוד ואני בעצמי לא זוכר/יודע פרטים מלאים שלו אני אשתדל לפרסם כאם פרטים מלאים ע"י שימוש בתוכנה כלשהי כל הרכיבים במחשב הם רכיבים זולים ופשוטים זה משנה כמה זכרון ראם יש לו ? יש שם 128 sdram כמובן, אבל משום מה המחשב מזהה אותם כ120 או אפילו 112 מ"ב הייתי רוצה לעשות לו אוברקלוק ל450 MHz +- אולי 400 בכל אופן, ביומיים האחרונים דאגתי לעגל את הכבלים ( הצמות האלה ) ודאגתי להשיג מאוורר 120 מ"מ שאני מתכנן לשים אותו בסוף השבוע האם מישהו יכול לתת הערכה האם ניתן בכלל לעשות אוברקלוק ? אם כן, עד כמה אני מניח שהמאוור של המעבד הוא ישן, גרוע, זול, פשוט ולכן המאוור 120 מ"מ אני מתכנן לשים בצד, בדלת זאת אומרת שיכניס אוויר לכיוון המעבד המארז ש…
-
- 5 תגובות
- 491 צפיות
-
-
יש לי את הלוח הנ"ל + מעבד סלרון 2400 עשיתי אובר עד 2600 דרך התוכנה קלוק גאן עד שהמסך קפא.. האם למישהו יש ביוס פתוח? או אולי תוכנה להעלת מתחים? חיפשתי בכל הפורומים שיש בחול ולא מצאתי תודה יונתן
-
- 0 תגובות
- 492 צפיות
-
-
צהריים טובים, יש לי את המפרט הבא: Sempron 2800+ AM2/ 512x2 DDR2 667 mhz TwinMOS/ Gigabyte GA-M55plus-S3G מישהו יכול להגיד לי עד איזה תדר בערך אפשר להגיע איתו בקירור סטוק? תודה. http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=139220
-
- 3 תגובות
- 512 צפיות
-
-
שאלה הסמפרון אמור להיות עם FSB של 1600...נכון?? ובOC ממומלץ להישאר באיזור הזה??.. הלוח בעיקרון יכול לעשות 2000...זה לא מחייב שהמעבד יכול?. כי יש מצב שזה מה שמגביל אותי...כי אני ב278 ועל X4 (כלומר 1112) ועוד שאלה אם כבר פתחתי פה הודעה... יש מצב שמה שעוד מגביל אותי זה המתח של המעבד..?...הוא על 1.450 (מוגדר ככה בביוס)....בCPUz הוא קפיצות של בין 1.472 לבין 1.488 נורמלי? אם אפשר לענות לי על כל חמשת השאלות...(חפשו את הסימני שאלה) תודה רבה (אם יש טעויות כתיב זה לא שאני טיפש זה כי השעה 4 תתחשבו.)
-
- 12 תגובות
- 733 צפיות
-
-
היי שידרגתי את המחשב סופסוף מפרט: מעבד PHENOM II 955 לוח GIGABYTE 790XTA UD4 ביוס F2 זיכרון G.SKILL 4GB 2000MHZ CL9 RIPJWAS HIS 5770 קירור NOCTUA NH-U12P SE2 ספק SEASOINC 550W אני רוצה לעשות OC ומכיוון שהמעבד הינו עם מכפלה פתוחה הבנתי שאפשר להגיע לתוצאות יפות, אבל פה אני אצטרך עזרה מהמנוסים... מכיוון שהלוח תומך בזיכרונות של עד 1866 ב-OC, האם כדאי להגדיר אותם כ 1600 CL7? ומה עליי לשנות במתחים ותדרים בתור התחלה? המטרה היא OC יציב 24/7 שייתן בוסט נחמד בביצועים... אשמח לקבל קצת עזרה
-
- 1 תגובה
- 500 צפיות
-