עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. כשהרצתי בנצ'מארק עם ה3DMark במהירות זיכרון וליבה של 166/166Mhz (עם ההארדיסק הישן) קיבלתי 612. בפעם הזו בחנתי את הביצועים ב-800x600 16bit. לאחר האצת מהירות הזיכרון והליבה ב9Mhz, על אותה רזולוציה קיבלתי 659. טוב, סבבה. קניתי הארדיסק חדש, גרסאת הJB של הWD400. הרצתי את הבדיקה על רזולוציה של 1024x768 16bit ובלי OC לכרטיס מסך. כמה קיבלתי? 1009. האצתי את הכרטיס מסך עד ל180/180Mhz מהירות שעון וליבה, רק שגם כאן קיבלתי 1009, וגם זה היה על אותה רזולוציה. מן הסתם שההארדיסק הוסיף טיפה בשל מהירותו, וכנראה שהרזולוציה הנמוכה שבבנצ'מארק הראשון הפחיתה ניקוד (שני הסיבות לתוצאה הנמוכה בבדיקה הראשונה) ב3DMark. קודם כל, זה נכון? ודבר שני.. למה אחרי אובר קלוק של 14Mhz לא חל שום שיפור?? עריכה- ע…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום לכם, ברשותי מעבד אתלון 64 3000, ואני כרגע באוברקלוק של 240 בבאס = 2160 למעבד. הזכרונות שברשותי פשוטים יחסית ומגבילים אותי מאוד, הם לא עולים מעל 240 באס, וזה בתזמונים הכי משוחררים. החלטתי שאני רוצה להשתמש במחלק ל-166. הצלחתי להעלות את המעבד עד ל-2550 יציב לגמרי, כשהבאס עם המחלק הינו 231. המחשב מתפקד היטב במהירות הזאת, אך המעבד מגיע לטמפ' של 50 מעלות, שזה פחות או יותר הגבול המומלץ לווניס. כמה שאלות: - האם, במקרה שלי, עדיף להשתמש במחלק ולהגיע לתדר מעבד גבוה, על פני 1:1 עם הזכרונות ותדר מעבד נמוך יותר? - הקירור סטוק של AMD מיצה את עצמו מבחינת האוברקלוק, ואני מעונין להחליפו באחד שמספק קירור טוב יותר. חשבתי על הפריזר פרו החדש, אבל הבעיה היא שהלוח שלי לא מאפשר הרכב…

• 4 תגובות
    • 551 צפיות
  3. Started by oxygen25,

הי אני צריך עזרה בלעשות אוברקלוק לזיכרון שלי איך אני עושה את זה geil 256x 2 ddr400

4. Started by demonshlomo,

האם זה יכול לפגוע בזיכרון שעשיתי לו אוברקלוק מ333 ל400?

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  5. Started by אופק אופק,

שלום, עשיתי אוברקלוק לזיכרון מ3200 ל3600 ואחרי ששמרתי את זה המחשב נדלק אבל המסך לא עלה וגם המקלדת הייתה כבויה, כדי לכבות את המחשב הייתי צריך להוציא את הכבל מתח הגעתי שוב לביוס והחזרתי ל3200 והכל עבד טוב מישהו יודע למה זה קרה?

6. Started by 00Amir,

אני חושב שאם אני יותר מידי דוחף את המעבד באוברקלוק ל 4.5Ghz וצפונה המחשב נופל בגלל בעיות של הזיכרון (ככה נראה לי) ... יש לי זיכרון Corsier 2x2Gb 1600Mhz בתזמון 9-9-9-24 אני חושב שאם אני אשנה את התזמונים של הזיכרון היה שיפור ביציבות המעבד והמערכת... איפה אפשר לקבל פרטים בנושא... ראיתי אנשים שהעבירו ל 8-7-8-20 , בגלל שאין לי מושג החלטתי לשאול.. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by ronenur,

שלום! יש לי זיכרון כזה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5958 של CORSAIR עם תזמונים מקוריים של 4-4-4-12 ותדר של 800 MHZ ואני מנסה לעשות לו אוברקלוק ל-1066 MHZ עם תזמונים של 5-5-5-18 וזה עדיין לא מצליח אני כבר די התיאשתי הווינדוס פשוט לא עולה מה לעשות? תודה!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by yohan_bar,

EVEREST Home Edition מראה לי שהתיזמונים שלי הם 3-3-3-8 באתר של KSP תחת הזיכרונות שלי רשום: Tested at Xtra-low latency settings (2-2-2-5) at 2.75V Plug-n-FragTM Auto-Configuration Boots automatically using the Xtra-Low latency values of 2-2-2-5 [ftp=ftp://http://www.ksp.co.il/hmain.php]http://www.ksp.co.il/hmain.php[/ftp] הזה הדף שבהם הם נמצאים אלו שעולים 810 כולם מכירים את הזיכרון הזה הוא בא עם צלעות קירור והוא מיועד לאוברקלוק קטן גם הלוח שלי מיועד לאוברקלוק אבל מעולם לא עשיתי אוברקלוק אני מעוניין להתחיל עם הזיכרונות וראיתי בביוס שאני יכול לקבוע את המתח שהלוח מספק לזכרונות השלאה שלי היא האם אני ישנה את המתח ל2.75 אז אוטומתית התיזמונים ישתנו או שיש תוכנות לשינוי התיזמונים…

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Satlan,

אהלן, ברשותי המערכת הבאה: AMD 640 GA-770TA-UD3 G-Skill F3-10600CL8D-4GBHK thermalright ultra 120 העלתי את המתח למעבד ל-1.55, את ה-FSB ל-250 ואני עומד כרגע על מהירות של 3750 בטמפ' של 57 מקסימום. לגבי הזכרונות, אני על מכפלה 5.33 והם יושבים מהירות איפשהו באיזור ה-1333. רציתי לדעת אם יש טעם להעלות את המכפלה ובהתאם את המתח (שיושב כעת על 1.5 וולט) כדי להגיע למהירות זכרון גבוהה יותר. אשמח לשמוע את דעתכם.

• 13 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. Started by Access Denied,

עד איפה אפשר לקחת את הזכרונות האלה מבחינת אוברקלוק?? http://dmii.shopy.co.il/products/7112 ואיך בכלל משנים את התזמונים או המהירות שלהם?? (אני מתחיל בזה אז אני צריך הסבר טוב, עדיף בעברית...)

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אחרי הרבה החלפות ועוגמת נפש, במזל טוב יש לי מחשב שעובד, ועובד טוב. החלפתי לוח אם ושבבי זיכרון, המפרט החדש מעודכן. עדיין לא נגעתי בכלום מבחינת אוברקלוק למעט נעילת ערוץ PCI-E והנמכת יחס זיכרונות ל1:1. אני רוצה לעשות אוברקלוק צנוע שמתאים לקירור של המערכת. בעיקרון, אם אני מצליח לייצב את הזיכרונות על 900 MHZ ועוד לסחוט מהם CL4 - יצאתי גדול. גם אם אני אצליח לעשות את זה "רק" ב-800 MHZ - דיינו. לפי כל זה המעבד אמור להגיע ל2.8 ב-800 ול3.15 ב-900. הוא כבר עבד על יותר מזה, עם הקירור הנוכחי. (רק יצויין שהזכרונות אמורים להגיע לתזמוני CL4 ב-2.1 וולט, כרגע הם בסטוק 1.8 ) השאלה שלי היא בעצם: איך? מה לעשות קודם? להתחיל להאיץ את המעבד לאט לאט, להגיע לתדר שאני רוצה ואז לשנות את המתח לזכרונו…

• 0 תגובות
    • 447 צפיות
  12. Started by sasha,

הורדתי את פאוורסריט ועשיתי אוברקלוק קטן (בלי להוסיף קירור לכרטיס) נכנסתי להגדרות של הכרטיס מסך ודרך הדרייברים למהירות שעון של הזכרונות והליבה , על הציר היה מסומן שהזיכרון עומד על 500 והליבה על 240 , כמו בהתחלה , למרות שזה צריך להיות יותר כי כבר עשיתי אוברקלוק דרך תוכנה חיצונית העלתי גם את המהירות דרך הדרייברים מ500 ל501 , עשיתי אישור , הוא אישר לי את זה אבל אחר כל שחזרתי המהירות חזרה להיות 500 (בדרייברים) - הפווארסטריפ עדיין מראה לי את המהירות שכיוונתי דרכה בקיצור הבעיה שלי היא שנראה כאילו הדרייברים והתוכנה החיצונית לא תואמים אחד את השני ולא מתעדכנים לפי מה שאני עושה עוד שאלה קטנה , אני יודע שאתם לא מגלי עתידות אבל אולי יש לכם מושג קטן או ניסיון עד כמה אני אוכל להגיע בלי …

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by generalA,

שלום אנשים ברשותי כ. מסך מסוג: Nvidia Geforce4 MX 440 אני מעוניין לעשות לו אוברקלוקינג. באיזו תוכנה עלי להשתמש? באיזו דרך אני פועל ? ואיזה קירור אם בכלל עלי להוסיף ? ומה התוצאות מבחינת ביצועים צפויים? תודה !

• 2 תגובות
    • 438 צפיות
  14. Started by Cha0stAlker,

שלום אני חדש בתחום האוברקלוקינג של כרטיס המסך, ואני רוצה לעשות לו אוברקלוק. איך עושים את זה? נ.ב אני צריך שהאוברקלוק יתאים לאוברקלוק שיש לי למעבד (Q6600, 3.2GHz) ולא יעשה לי צוואר בקבוק. מה הבסיס? איזה תוכנות צריך? תודה.

• 36 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. שלום לכולם אני חדש בפורום וגם בנושא אוברקלוקינג רמיתי לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי שם הכרטיס:gforce fx5200 חברה:gigabye דגם:GV-N5218D רציתי לדעת לכמה אני יצליח ללא קירור ואם קירור לכמה והנה לינק לתמונה שלו http://tw.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-N52128D.htm#

• 4 תגובות
    • 605 צפיות
  16. Started by arel508,

לכמה מעלות מקסימום מותר להגיע איתו? (sapphire 5870) ועם איזה תוכנה מומלץ לבדוק מאמץ? OCCT זה בסדר?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. אהלן אהלן! קיבלתי היום את הכרטיס החדש שלי 7600GT ועשיתי לו אוברקלוק דיי ממכובד : לפני : ליבה 550 זיכרונות 1400 אחרי : ליבה 675 זיכרונות 1650 טמ"פ : לפני 33 מנוחה 39 מאמץ אחרי 33 מנוחה 45 מאמץ לדעתי זה אוברקלוק חמוד מאוד... וקיבלתי תוצאה ב-3DMARK05 של 7214 האם התוצאה הזאת מתאימה לכרטיס הזה? מה השיא עולה הנוכחי עם הכרטיס? האם הוא נחשב לאוברקלוקר טוב? האם כדאי לנסות להתקדם עוד עם הכרטיס? נ.ב הכרטיס שלי הוא מחברת Leadtek והוא מקורר ע"י VF-900CU + קירורי נחושת של OCZ לזיכרונות

• 27 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום לכולם, אני מנסה לעשות אוברקלוק לכרטיס שלי דרך הקטליסט האחרון באפשרות ATI OVERDRIVE, אני לוחץ על אפשרות התאמה אוטומטית ובמהלך האופטימיזציה המסך התחיל להבהב, גם לאחר האופטימיזציה ולאחר מהירויות שונות שניסיתי התוצאה דומה, רק במידה ואני מחזיר את מהירויות השעון לברירת מחדל התופעה פוסקת. למיטב הבנתי הכרטיס שלי מיועד לאוברקלוק* ומגיע מהמפעל עם מהירויות שעון נמוכות מהרדאון 1950PRO הרגיל, כרגע המהירות מעבד אצלי היא 587MHZ ומהירות הזיכרון היא 770MHZ. אך שוב, אפילו העלאה קטנה של התדרים דרך הדרייבר גורמת לתופעה הנ"ל. *לינק לכרטיס באתר היצרן - http://www.hisdigital.com/html/product_ov.php?id=296&view=yes *ציטוט מהאתר על יכולות האוברקלוק - HIS Turbo edition guarantees a dr…

• 0 תגובות
    • 419 צפיות
  19. יש לי מארז שבא עם המחשב מסוג Mini Tower: 1. אין לי מאוורר לכרטיס הזה...ככה שאני צריך המצלצה למאוורר טוב אך לא יקר מידי.. 2. הורדתי את התוכנה RivaTuner20RC16 לפתיחת הצינורות של הכרטיס אבל אני לא יודע איך להשתמש בה ו/או איך להגדיר את המאפיינים שם כדי שאני אוכל לעשות לכרטיס שלי אוברקלוק מוצלח ושיהיה יותר טוב בהרבה או עד כמה שאפשר (המקסימום). 3. יש לי מחשב כזה: מעבד: Intel 3.0GHZ LGA775 1M 531 זיכרון: 512DDR 400MHZ CL2.5 כ.מסך: MSI GeForce FX5200 128 DDR לוח אם: MSI PM8M2/3-V S775 800MHZ תודה לכל מי שעוזר!!!!

• 8 תגובות
    • 474 צפיות
  20. שלום, אני הולך לקנות כרטיס גרפי: ATI Radeon 9800 Pro 256-bit interface AGP עוד לא יודע אם זה יהיה 128MB או 256MB (זה ב EBAY) ראיתי שם גם פרסום להיטסינק לזכרונות (לא יכולתי לשים את הלינק אז בבקשה תכנסו ל-EBAY ותחפשו "ATI Radeon X1800 X850 9700 9800 X800 "Pro XT BGA Ramsink כמו שאתם רואים, זה בערך $1 לכל היטסינק. רציתי לשאול: 1. מה דעתכם על ההיטסינקים האלה? 2. האם כדאי לקנות כמה כאלה לזכרונות של הכרטיס? 3. אני הולך לעשות OC לכרטיס עם ATITOOL, האם ההיטסינקים ישפרו בהרבה את זה? 4. מה דעתכם על הכרטיס הזה מבחינת יכולות OC? 5. שמעתי שלא כדאי לקנות את ה-XT בגלל שהוא כמו PRO אחרי OC. האם זה נכון? האם אפשר לעשות OC משמעותי ל-XT? תודה!

• 7 תגובות
    • 581 צפיות
  21. Started by ndav,

הכרטיס הוא הרקולס GF3 PROPHT 3 64 DDR RIVA TUNER WIN XP עשתי אוברקלךוק לכרטיס המסך העלתי אותו מ200 ל241 [הליבה ] ואת הזיכרון העלתי באותו יחס . מעבר לזה [241 ] מתחילים להופיע לי פסים ב3DMARK השאלה אם אני מוסיף מאוורר לזיכרונות אני יכול להעלות עוד או שלא ניתן להעלות יותר אני רוצה עוד המלצות לאוברקלוק לכרטיס המסך תודה

• 3 תגובות
    • 565 צפיות
  22. שלום לכולם. תמיד שאני עושה אוברקלוק לכרטיס המסך דרך תוכנה, לאחר כיבוי והדלקת המחשב האוברקלוק נעלם! אז אני צריך לעשות אותו מהתחלה, האם יש דרך לשמור עליו (אני משתמש בקולביט)

• 8 תגובות
    • 804 צפיות
  23. Started by TM101,

אפשר לעשות אוברקלוק לכרטיס זיכרון (ראם)? ואם כן איך?

• 1 תגובה
    • 628 צפיות
  24. Started by Pollik,

שלום. אני רוצה לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך Gigabyte Nvidia Geforce 9600GT 512MB ואני לא רוצה לשרוף אותו או משהו אז אתם יכולים לתת לי בבקשה תוכנה לעשיית אוברקלוק ואת כל הנתונים איך לעשות ומה לכתוב איפה? תודה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 494 צפיות
  25. Started by OFIRLEVY66,

שלום, רציתי לדעת אם איזה תוכנה כדי לעשות OC ל כ.מסך:ntune,riva tuner, ati tool? (כרטיס מסך 8800GTS 640) אני חושב שכדי אם הNTUNE היא הכי פשוטה, עד כמה כדי לכוון את המהיריות בלי לפגוע באיכות הכרטיס או קיצור חייו? האם כך זה טוב: מהירות ליבה 630, מהירות זיכרונות 1950 ומהירות מאורר 100%. האם זה OC טוב ויציב?

• 5 תגובות
    • 495 צפיות

דיונים חדשים בפורומים