אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, עשיתי אוברקלוק למעבד והגעתי למהירות של בערך 3800 (יציב). כבר כמה ימים שאני מנסה לעבור את מחסום ה 4000 ואני לא מצליח. לדעתי הבעייה היא בגלל הטמפרטורה של המעבד שמגיעה אל 65 מעלות בזמן בדיקת מאמץ. ולכן אני מחפש גוף קירור איכותי שימנע מהמעבד להגיע לטמפרטורות כאלה... על מה אתם ממליצים? דרך אגב יש לי את הביג טייפון. תודה מראש..!
-
- 11 תגובות
- 943 צפיות
-
-
אני ממש אשמח אם למישהו יש רשימה או דבר כלשהו שיראה לי את התדרים של המעבדים בצורה הזו : לדוגמא E8400 333X9 בקיצור אני צריך מכפלות של מעבדים ( I7 , QUAD , C2D , DUAL CORE ) אם למישהו יש תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 590 צפיות
-
-
כי אפשר לשנות רק את ה- MEMORY ו- GPU.. זה משתנה אוטומטי?
-
- 2 תגובות
- 569 צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה הפורום הנכון אני מתנצל מראש אם לא. המחשב שלי רותח קצת בזמן האחרון במיוחד הכרטיס מסך שעומד על 72 במצב לא מאומז וזה כי אין לי מאווררים על המארז עצמו בכלל. הייתי רוצה להוסיף כמה ויש לי איזה 3 מאווררים מיותרים בבית שהייתיר וצה להרכיב על המארז שיוציאו אויר חם אבל החיבור שלהם הוא כמו של חיבור מאוורר מעבד. ( כי אלו מאווררי מעבד האם אפשר לשים אותם איפשהו בלוח אם שיעבדו? או שאולי לגלף את החוטים שלהם ולחבר אותם לספק ישירות? תודה לעונים
-
- 6 תגובות
- 569 צפיות
-
-
תיראו,אני העלתי את התדר של הכרטיס שלי CORE clock מ625 ל660 זאת קפיצה יותר מדיי גדולה?. ואחר כך אני עשיתי בדיקה בatitool ס scan for artifacts וזה הציג לי הרבה נקודות צהובות כאלה,זה אומר שזה לא טוב נכון? שצריך להוריד את התדר?.
-
- 14 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום לכולם. ברשותי כרטיס מסך G-Force 8600 GT של Nvidia. לאחרונה בעקבות תקלה במחשב גיליתי, שהמאוורר של כרטיס המסך הפסיק לעבוד. לאחר בדיקה התברר, שהמאוורר ממש תקוע וזקוק נואשות לשימון. שורה תחתונה: לא היו כל סימנים מוקדמים לכך, ולכן אני מעוניין בתוכנה, שתיתן לי מידע בזמן אמיתי על מצב המאוורר וטמפרטורת המעבד של הכרטיס. אני כמובן מעדיף תוכנה יעודית של Nvidia, אם קיימת כזאת. חיפשתי באתר של Nvidia ולא מצאתי. גם בדיסק ההתקנה של הכרטיס או בתוכנה שהותקנה במחשב לא מצאתי אופציה כזאת. אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי למקום הנכון.
-
- 6 תגובות
- 673 צפיות
-
-
הכרטיס מסך שלי מתחמם (HD4870 512MB) גם אחרי שפתחתי את המחשב ושמתי צמוד אליו מאוור של בית מה לעשות??! עדכנתי דריברים! יכול ליהיות שבגלל זה GTA IV עם תקיעות.. ?
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ואיך הוא יעבוד על E6300 בלי OC שנמצא בחדר פנימי בבית (חם מאוד!!!) מבחינת מקום במארז יש לי TT סופרנו VB אני חייב משהו טוב בשביל לעבור איתו את הקיץ
-
- 1 תגובה
- 633 צפיות
-
-
שלום רב לכולם ברשותי המפרט הבא E6750 מעבד לוח GIGABYTE P35-DS3L זיכרון 2048MB DDR II 800Mhz Nvidia GeForce 8500GT 1024MB PCIE מאורר למעבד-SPIRE D.C775 ספק כוח-REAL EZ COOL 450W 12 CMF ברצוני לעשות OC בתחום המגבלות ולא מעבר לכך קראתי את המדריך בעיון ,אבל ברצוני לקבל דעה נוספת או מישהו אם מפרט דומה שעשה OC תודהרבה ואשמח לעזרה שי [br]פורסם בתאריך: 1.01.2008 בשעה 09:36:47 דרך אגב אני לא מצליח להיכנס לביוס
-
- 88 תגובות
- 9.1k צפיות
-
-
אהלן אנשים. היה לי את הדרייברים החדשים (אפילו לא כל כך), ותמיד הכרטיס היה מתחמם ל-67 מעלות חום !! מחקתי את הדרייבר.. והתקנתי את הדרייבר הישן שקיבלתי מהחברה של eVGA. ואז הופ.. אחרי שעות של משחק ב-GTA (מה שהיה בקודם אחרי רבע שעה), הכרטיס מגיע גג ל-57 מעלות. האם יהיה איזה דרך להתקין את הדרייברים החדשים מבלי לדפוק את הכרטיס? ראוי לציין שניקיתי ככל שיכולתי את האבק.. ממש קשה להגיע אבל זה דיי נקי שמה.
-
- 51 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי כרטיס HD4850 עם הקירור הסטנדרטי שאיתו הכרטיס שווק בהתחלה(הכי בסיסי שיש) לאחרונה שיחקתי ב GTA והמחשב נכבה עקב התחממות יתר של הכרטיס לאחר בדיקה של טמפ' הבחנתי שהכרטיס בזמן מאמץ עובד על כ 107 מעלות ובזמן מנוחה באזור ה 82-84 (מתחמם לאחר כמה דקות לטמפ הזו ללא הפעלה של תוכנות או נגיעה במחשב ) אשמח אם תמליצו לי על קירור שאוכל להחליף וכנראה גם משחה טרמית כבר על הדרך לקירור יותר טוב בתקציב של כ- 300 שח
-
- 10 תגובות
- 785 צפיות
-
-
היי חבר'ה, היום פירקתי קצת את המחשב רק מתוך הרצון לנסות, לבדוק את הסיבה לטמפרטורות הגבוהות. פירקתי את המעבד, ואת המאוורר של הכרטיס מסך מכרטיס המסך, וניקיתי את המשחה התרמית הקודמת, בת 3 וחצי השנים. זה היה אז כשנזכרתי שאין לי בכלל משחה תרמית חדשה למרוח, ושהחנויות סגורות להיום ומחר. האם אני יכול להרכיב את המחשב חזרה, ולעבוד בו, במשך יומיים, עד שאוכל לקנות משחה תרמית חדשה, בלי שינזקו המעבד והכרטיס מסך?
-
- 23 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
למי שלא יודע Batch זה מכמו סוג של מספר סידורי. אבל הוא בעצם סוג של סטפינג (כמו שהיה פעם בAMD לא יודע אם עדיין יש). כי יש כמה חנויות שבדקו לי וישנם הבדלים בBatch , ואני לא יודע איזה לקחת. לפי הטבלה שהבאתי בפורום מעבדים ,נראה כאילו שככל שהמעבד חדש יותר זה אומר שהוא יצליח להגיע לOC גבוה יותר, ועם כמה שפחות מתח. האם זה נכון? אשמח אם מישהו ישפוך קצת אור על הנושא.
-
- 6 תגובות
- 569 צפיות
-
-
אני כרגע עושה אוברקלוק למחשב ישן , ואני מחפש תוכנת מאמץ למעבד שתבדוק את יציבותו , אם אפשר לינק בתוספת הסבר איך להשתמש אני אשמח. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי כבר שנתיים אצלי ולא חיברתי שום רכיב לאחרונה. פתאום הוא התחיל להשמיע רעש נורא מוזר (כאילו אחד המאווררים נתקע במשהו) למשך כדקה עם הדלקתו, ולאחר כדקה או מכה קטנה על המחשב הרעש מפסיק והמחשב עובד בצורה חלקה. פתחתי את המחשב ושאבתי ממנו אבק עם השואב (המלצת חבר) אך הבעיה לא נפתרה . מה לדעתכם הבעיה?
-
- 6 תגובות
- 770 צפיות
-
-
החלפתי לוח אם ללוח הזה ועליו יש את הקובית קירור מנחושת לאחר שהפעלתי אותו (הכל עובד תקין גם האובר קלוק סבבה ) שמתי לב שהקוביה הזו ממש חמה האם זה תקין? היא לא סתם חמימה אלה ממש לוהטת.... לפי speedfan כל הטמפרטורות נמוכות -באיזור ה 30 מעלות יכול להיות ששם אין חיישן טמפרטורה? (כי אין מצב שזה 30 זה הרבה יותר) צירפתי תמונה [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 590 צפיות
-
-
אהלן! עשיתי קומבינה ואירגנתי לי מחשב חדש כולל הכל, חוץ ממארז מה שאומר שעבדתי קשה אתמול והיום לפירוק המחשב שלי והעברתו למארז אחר והרכבה של המחשב "החדש" כביכול. בכל מקרה, יש לו מעבד AMD ATHLTON 2.2GHZ ואני הבנתי מפה שמקסימום שהוא יכול להיות בטמפ' היא 55 ובתוכנה Hardware sensor monitor רשום תחת CPU בערך 35-38 וב-TEMP3 רשום 55 עד 60וזה נמצא באותה שורה. האם זה בסדר? תודה!
-
- 7 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום , אני רוצה לנקות אבק מתוך המארז מרכיבי המחשב .. כרטיס מסך וכו' . עם מה אני עושה את זה ? מה הכי בטוח ונוח ?
-
- 7 תגובות
- 692 צפיות
-
-
הקדמה קצרה תמצאו פה- http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=404254.0 אז ככה, ניקיתי את המחשב בצורה חאפרית. בעיקר עשיתי הרבה "פוו" ורוח בשביל להעיף את האבק. לא מרחתי ולא הוצאתי שום דבר ממקומו כי אני ממש לא יודע איך עושים את זה ואני בספק אם אני אדע איך לחבר את זה בחזרה. בכל מקרה אחרי הניקיון המחשב התקרר פלאים. במנוחה המעבדים הגיעו ל-34-38 מעלות ובפעולה הם הגיעו ל-45 מעלות. הכ"מ התקרר פלאים, במנוחה הוא נמצא על 59 (כשבעבר זה היה 85), ובפעולה הוא מגיע ל-75 ולפעמים יותר. עכשיו אמרתי לעצמי אולי אני גם אשים את המאוורר של הכ"מ על יכולת מקסימלית, משמע על 100%, אז אמרתי טוב יאללה, וראו הפלא, במקום לקרר הוא מחמם את הכ"מ. כשהוא על מקסימום הכ"מ עולה ל-85 מעלות צלזיוס! בועד שה…
-
- 8 תגובות
- 669 צפיות
-
-
בטעות נתתי בעיטה פיצית למחשב ופתאום הטמפ' קפצו באיזה 10 מעלות והמחשב התחיל לתת אזהרות(יש לי תוכנה) פתחתי את המארז ולפי מה שראתי בעין כל המאווררים עובדים, מה יכול להיות כבר ממכה כ"כ קטנה? למשהו יש מושג?
-
- 2 תגובות
- 574 צפיות
-
-
ובכן, המחשב שאני נמצא עליו הוא: DualCore Intel Pentium E2140, 1600 MHz (8 x 200) Asus P5GC-MX/1333 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN) Transcend JM667QLJ-1G DDR2-667 המחשב משתמש בכרטיס מסך מובנה. וכל החלקים הם בקירור סטוק. חשבתי, מאחר והמחשב בגדול ישמש להרצת סרטי 1080p וכמה משחקים פה ושם, האם משתלם לקנות מערכת קירור מים למעבד, ולתת לו OC רציני? בנוסף, להוסיף 1G זכרון, ולהאיץ גם אותו אולי, ולהוסיף גם כרטיס מסך שיעזור בפיענוח x264.
-
- 2 תגובות
- 652 צפיות
-
-
היי. יש לי מעבד: AMD Athlon X2 Dual 5600+ 2.8 GHz המעבד כמעט בן שנתיים. שנה וחצי הטמפ' במאמץ לא עברה 55 מעלות. עכשיו הטמפ' מגיעה ל60 (כשאני מריץ משחקים כבדים). האם זה בסדר למעבד כמו שלי או שאני צריך לדאוג ליותר קירור ואפילו לחדש משחה טרמית? (אף פעם לא שמתי חדשה)
-
- 8 תגובות
- 756 צפיות
-
-
איך הביצועים שלו? טוב יותר מה- TWIN TURBO של AC? פשוט שמתי לב שהוא מתאים לכרטיס מסך 4850, אז התעניינתי.
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבצע OC לכרטיס מסך שלי gtx 260 216sp,עכשיו אני יכתוב את השלבים ותגידו לי אם זה נכון או לא: אני ניכנס לתוכנה rivatuner ומעלה בcore clock כל הזמן בקפיצות של 10MHZ,ואני מעלה גם בshader clock בקפיצות של 3-4 אם אני לא טועה. אחרי כל העלאה אני ניכנס אצלי לATITool ועושה בדיקה של ארטאפקטיים של 10 דקות~ ואני עושה גם 3-5 לופים אצל 3dmark05 (אם אני לא טועה שזאתי התוכנה). אחרי שאני רואה שהמצב תקין אני מעלה עוד עד שאני מגיע לגבול שלי. אם יש לכם משהו להגיד אני ישמח לישמוע! (מי שרוצה יכול לכתוב לי איך הוא עשה לכרטיס שלו). ועוד משהו,בזמן הOC אני מפעיל את המאוור שעל הכרטיס על 100% (כרטיס של gainward קירור כפול),ואחרי הOC אני מוריד כי זה רועש,זה לא יציג לי פתאום טמפ' גב…
-
- 12 תגובות
- 701 צפיות
-
-