עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ZenMaster,

חברה, אני דיי חדש בנושא, אז אני רוצה להתנסות על המחשב הישן שלי, Pentium 3 800Mhz עם Voodoo3 3000 וSDRAM, יש מצב לאוברקלוק ?? ואם כן עם אילו תוכנות אני צריך להשתמש ? (ידוע לי שהוודו והמעבד שלי ייצטרכו קירור יותר טוב אחרת הם יישרפו תחת אובר').

• 2 תגובות
    • 415 צפיות
  2. Started by idan_soffer,

יש לי לוח MSI ופנטיום 4 2.4 גיגה יש לי שאלה כאדי לעשות אוברקלוק כרגע הטמפ של המעבד היא 40 ושל הלוח 24 האם הטמפ האלה מספיק נמוכות?

• 3 תגובות
    • 480 צפיות
  3. Started by MORHAZAN,

שלום לכולםם ביגלל התקציב(יותר נכון ביגלל חוסר התקציב) אני נעלץ להישאר לחצ שנה הקרובה עם אותו המחשב.. כיודע חרא של מחשב.. וכדי לשרוד אני חייבב אוברקלוקק מה אתם אומרים אפשרי ביכלל ? פירוט: מעבד: P4 2.8 לוח אם: ASUS P4S800D ארדיסק:120ג'יגה כרטיס מסך: ATI RADEON 9600 256MB זיכרון:512MB (מרחיב לג'יגה בזמן הקרוב) וקירור סטנדרטי להכול צריך להחליף.. תודה לעוזריםם!..

• 27 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. האם יש עדיפות כלשהי לסוג האוברקלוק? , לעולות את המכפלה? או לעלות את הבאס? - הליבה הרביעית של המעבד נפתחה.

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  5. Started by D@nny,

שלום אני רוצה לעשות סופטמוד ל r9550 ולהפוך אותו ל r9600 השאלה שלי , אם הכרטיס יכול להנזק בצורה חמורה ואם אפשר יהיה להחזיר למצב הראשוני? תודה

• 107 תגובות
    • 7.4k צפיות
  6. Started by dan_dekel,

השגתי אתמול Radeon 9500 Pro 128Mb 128bit אני מעוניין לעשות אוברקלוק... הליבה כרגע על 277... איך אני עושה את זה.. ועם איזה תוכנות כדאי.... תודה על העזרה. יש לי מאוורר ששואב את האוויר החם ומוציא אותו החוצה. הטמפרטרות ירדו בהתאם.

• 0 תגובות
    • 400 צפיות
  7. Started by zombie,

יש בריבה טיונר אפשרות להמהיר את הshader כדאי? ואיך בידיוק?(כי אני לא רוצה לפגוע בכרטיס(8800gtx)) כרגע הshader מחובר ל core clock

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  8. הנה הקישור http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=39735 ובקשר לצינורות מצאתי פה לינק http://www.raptor-mods.co.uk/index.php?article&id=867 רציתי לשאול אם זה מתאים לכרטיס שלי ובכלל איפה אפשר לבדוק כמה צינורות פתוחים יש ? וסתם ניסיתי לעשות OC דרך ATI TOOL רשמתי לו שימצא את המקסימום יצא ככה : במקור 475/450 מקסימום 513/531 זכרונות/ליבה בהתאם. מישהו יכול להסביר טיפה בהרחבה על הנושא אם אפשר .

• 0 תגובות
    • 440 צפיות
  9. Started by mrsph666,

לחבר שלי יש את הכרטיס XpertVision Radeon 9200SE, ורציתי לשאול בכמה אפשר לעשות לו אוברקלוק? מה המהירות ה'מקורית'? עד כמה אפשר לעשות OC עם המאוורר הקיים? תודה!

• 4 תגובות
    • 539 צפיות
  10. יש לי gigabyte radeon 9600pro 128mb כרגע הוא רץ ב400/300 אני רוצה לעשות לו OC יש תוכנה שבאה עם הכרטיס V-TUNER אפשר לעשות שם אוברקלוק אבל כל פעם שאני מפעיל מחשב מחדש הוא חוזר להגדרות הישנות. אותו דבר קורה גם עם שאר תוכנות אוברקלוק אני ניסיתי power strip ו דרייברים של cataclyst אז איך אני עושה אוברקלוק לצמיתות?

• 6 תגובות
    • 636 צפיות
  11. Started by m_a_t,

יש לי amd athlon 1700+ שאני רוצה לעשות לו אוברקלוק (יש לי volcao 11+) אבל העלאת ה- fsb או המכפלה בביוס נעולה. (לוח דפוק) יש איזו תוכנה שאני יכול לבצע דרכה אוברקלוק? או כל הצעה אחרת?

• 3 תגובות
    • 601 צפיות
  12. Started by erez_levy,

שלום לכולם, כמה שאלות. 1) עד כמה מסובך לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך 6800GS ואני מתכוון לאחד שלא עשה אוברקלוק בחיים שלו, ובקושי מבין במחשבים. 2) האם כדי לעשות לו אוברקלוק צריך קירור מיוחד או משהו? 3) עד כמה זה באמת משפר את הביצועים של הכרטיס מסך? 4) במידה והרסתי את הכרטיס מסך לגמריי, האחריות שיש לי על הכרטיס מסך תקפה בכל מקרה? או שבגלל שיראו שניסיתי לעשות אוברקלוק לא יתנו לי אחד אחר, מעוניין לשמוע קצת תגובות מאנשים שזה קרה להם. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 589 צפיות
  13. Started by Slavadir,

שלום, יש לי 7600gs של Leadtek ואני מעוניין לעשות לו אוברקלוק קטן הטמפרטורה כרגע היא 45 מעלות לפי הסנסור (למרות שזה לא נראה לי כי לא יכול להיות שאיך שאני מדליק את המחשב זה לא יכול להיות 45 מעלות ) עם איזו תוכנה לעשות OC, ולכמה MHz לדעתכם אני אגיע? ;D

• 10 תגובות
    • 836 צפיות
  14. יותר מזה לא הצלחתי לייצב. האם יש אפשרות לעלות מתחים לכרטיס מסך ? ביוס חלופי?תוכנה? ביוס - יש לי אפרות לעלות את ה- V ל- PCI-E זה יכול לעזור במשו ? אחרי האובקלוק לאיזה כרטיס מסך הוא משתווה ?

• 2 תגובות
    • 675 צפיות
  15. Started by Gadgets4all,

הי, ניסיתי לעשות אוברקלוק לפי הנתונים הבאים: Ai Tweaker Ai Overclock Tuner: Manual BLCK/PCIE Frequency: 100.0 Turbo Ratio: By All Cores By All Cores: 48 Internal PLL Voltage: Disabled Memory Frequency: use the rated speed for your memory DRAM Timing Control: use the rated timings for your memory EPU Power Saving MODE: Disabled Ai Tweaker\ CPU Power Management > CPU Ratio: Auto Enhanced Intel SpeedStep Technology: Enabled Turbo Mode: Enabled Long Duration Power Limit: Auto Long Duration Maintained: Auto Short Duration Power Limit: Auto Additional Turbo Voltage: Auto Primary Plane Current Limi…

• 3 תגובות
    • 918 צפיות
  16. לפני יום וחצי הייתי אצל חבר, והתעסקתי לו קצת עם הביוס לראות איזה אוברקלוק אפשר לעשות לו למחשב. לפי מה שרשום למטה (והיה בביוס) אני הבנתי שהעלאת תדרים אצלו מעלה גם תדרים ל- PCI, אבל אני לא יודע אם זה מעלה גם ל- AGP...: CPU HOST/PCI Clock: 133/33MHz ... ... 160/40MHz יש לו GF2MX 400, ואני תוהה אם הכרטיס מסוגל לקבל כזה תדר בלי שיקרה לו כלום במידה וזה משפיע גם על ה- AGP? בקשר לתזמונים: אני חושב שזה קשור לתזמונים, אבל זה לוח P3 ולא יצא לי להתעסק איתם בזה, אז אולי אני טועה Bank 0/1 DRAM Timing Bank 2/3 DRAM Timing Bank 4/5 DRAM Timing כאשר לכל אחד מהם האפשרויות הן כאלו: SDRAM 8/10 ns Normal Medium Fast Turbo שורה אחרי זה מופיע: DRAM Clock: שהאפשרויות שלו הן כאלה: …

• 0 תגובות
    • 514 צפיות
  17. Started by Dror-tz,

היי יש לי מחשב pentium D 920 2.8 MH לוח אם- abit il 8 צ'יפסט: Motherboard Chipset: Intel Lakeport i945P זיכרונות: 2 של 512 של twinmos ו-2 של 1 ג'יגה של samsung העלתי את ה-BUS SPEED ל-215 אז 215X14 = 3100 MH עם קירור big typhoon הטמפרטורה במנוחה - 18 ובמאמץ - 25 ברגע שאני רוצה להעלות עוד את הbus speed מעל ל-215 איך שאני יוצא מהביוס והמחשב עושה ריסטארט אז המחשב לא עולה לי ניסיתי להוריד את המחלק של הזיכרונות וזה לא עזר, בעיה של טמפרטורה לא נראה לי שזאת הבעיה האם הגבול של המחשב שלי הוא עד 215 ? אם לא אז איך אפשר להתקדם עם האוברקלוק שלי ? ???

• 5 תגובות
    • 455 צפיות
  18. Started by DisinfectedDuck,

בשביל להגיע ל-3 או 3.2 GHZ ושהמערכת תהיה יציבה, מספיק הקירור של אינטל או שאתם ממליצים על קירור אחר? אני פשוט מתכנן לקנות את המעבד ורציתי לדעת אם גם לקנות קירור.

• 2 תגובות
    • 468 צפיות
  19. Started by HF Integrale,

לא ממש יודע איך לנסח את זה בכותרת, אבל השאלה שלי היא כזו: המעבד שלי e6600 שבמקור הוא על 2400 מה"ץ נמצא כרגע באוברקלוק למהירות 3120 מה"ץ זה יוצא מכפלה 9 כפול באס 347. השאלה שלי היא, עם OC כזה, לאיזה מעבד Retail/Stock הוא שווה ערך מבחינת ביצועים? האם אפשר לומר שהוא קרוב ל- 8400? עובר אותו? 6750? אנא עזרתכם HF

• 3 תגובות
    • 642 צפיות
  20. Started by LiorZi,

טוב אז ככה, מעולם לא ביצעתי אוברקלוק, קראתי פה בפורום ובעוד אתרים אחרים מדריכים וקיבלתי הבנה כללית לנושא אבל לא ממש מדויקת, יש לי כמה שאלות: 1. אחריות - הבנתי שנניח ונשרף כרטיס המסך, אי אפשר לדעת בוודאות אם זה בגלל אוברקלוק או לא, מה הכוונה? כלומר מה אמורים לעשות כביכול כדי שזה לא יראה שביצעתי אוברקלוק ואם יש בכלל מה לעשות? אשמח לשמוע על מקרים בהם מומשה האחריות למרות אוברקלוק וגם מקרים בהם לא מומשה האחריות וכמה זה שכיח. 2. העלאת מתחים - האם בהעלאת מתחים יש סבירות יותר גבוהה שישרף הכרטיס לעומת בלי, והאם אוברקלוק גבוה יחסית ללא העלאת מתח הוא מסוכן יותר מאשר אותו אוברקלוק גבוה עם העלאת מתח? 3. האוברקלוק לכרטיס - אני רוצה להעלות את הכרטיס (דרך OC GURU) למהירות CLOCK של 850-90…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. היי, ברשותי מעבד 5820K, קירור Scythe Mugen 4 ומארז FRACTAL R5. סידור המאווררים: 1 מכניס אוויר מהחזית (אין כלוב קשיחים מאחוריו) 1 מכניס אוויר מלמטה 1 מוציא אוויר מאחור ביצעתי אוברקלוק בשיטת adaptive/offset (לא בטוח) והגעתי למתח הכמעט מינימלי (במרחק קטן מ-0.005V מהמינימום) שהמעבד מסוגל להריץ איתו PRIME 95 SMALL FFT מבלי שיש מסך כחול או HANG כללי. המתח הכללי נע בטווח 1.126-1.131 (לפי CPUID) ומשתנה מליבה לליבה 1.1V-1.15) הבעיה שלי היא שכאשר אני מריץ OCCT (רגיל, לא LINPACK) או PRIME95 SMALL FFT, ליבה 2 מגיעה ל-82-83 ולאחר מכן יש Thermal Throttling: לכמה רגעים מופיע לי 0 מעלות בHWINFO (כאילו הליבה כבויה) ואז התדר מתעדכן ל-3.7-3.9, לאחר מכן חוזר חזרה ל-4.0, מתחמם וחוזר חלילה. המ…

22. ערב טוב לכולם! מדובר בכרטיס 6850 של ג'יגבייט בגרסת הWindForce. תדרי סטוק הם 775 ליבה, ו-1000 לזכרונות. כרגע הגעתי לתדרים של 910 לליבה ו1159 לזכרונות, בלי לגעת במתחים. אחרי חצי שעה של בדיקה במאמץ מלא ע"י OCCT הטמפרטורה מגיעה בערך ל78 מעלות, כאשר המאוור פועל על 94%, ונשמע כאילו הולך להמריא ממש תוך דקות ספורות. אם נתעלם לרגע מהראש המציק, האם אפשר להתקדם הלאה או שיש כבר פוטנציאל פגיעה (אפילו לטווח הרחוק) בכרטיס? תודה, והמשך ערב מצוייין

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by SkeletonBoy,

שלום אנשים... כמו שהבנתם מהכותרת יש לי 7600GT... הכרטיס הוא של ג'יגהבייט והוא עם קירור פסיבי (silent pipe 2) על הדלת של המארז בדיוק ליד הכרטיס מסך הרכבתי מאוורר 12 ס"מ שמוציא אוויר החוצה הטמפ' של הכרטיס במנוחה היא בערך 42 מעלות... במאמץ הטמפ' מתקרבת ל-60 מעלות רציתי לדעת אם יהיה אפשרי לעשות אוברקלוק לכרטיס הזה למרות שיש לו קירור פסיבי? אני מעוניין לתת לכרטיס המזדקן זריקת מרץ... אה ובנוסף... בדרייברים של nVidia יש לי אפשרות לקבוע את טמפ' סף האטת הליבה כרגע הטמפ' המצוינת שם היא 130 מעלות (צלזיוס אני מניח) ולא נגעתי בזה... לשנות לערך אחר או להשאיר את זה ככה? תודה אנשים[br]פורסם בתאריך: 5.06.2007 בשעה 22:45:49 מישהו?

• 5 תגובות
    • 548 צפיות
  24. Started by Longstrom,

שלום לכולם, אני מעוניין לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי - radeon 9500p של ati. אין לי פלופי, וכשחיברתי מהמחשב השני שלי הצלחתי להרוס אותו... גם עם דוס 6.22 על סידי,ותוכנה בשם ntfsdos גם atiflash וגם flashrom לא עובדות* (הראשונה מבוססת על dos4gw ולא רצה על ntfs, והשנייה נותנת הודעת שגיאה שלא הצלחתי לפתור) *מכיוון שאני חייב לעשות העתק לביוס, אני צריך להיות מסוגל לכתוב על הדיסק. לא נראה לי שתהיה לי בעיה ב flash עצמו כרגע הדבר היחיד שנראה לי שאני יכול לעשות זה להשתמש ב knoppix ותוכנה מיוחדת לעשות flash דרך לינוקס - מישהו מכיר תוכנה כזו? חרשתי את google ולא הצלחתי.... מודה מראש על עזרתכם

• 3 תגובות
    • 555 צפיות
  25. http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-phenom-ii-x6-1055t-overclocking_3.html#sect0 המדריך שימושי לכל מעבד של AMD שמכיל בקר זיכרון. כל מה שצריך זה לא לתת ל-HT ולגשר הצפוני לעבור את ה-2GHz.

• 0 תגובות
    • 768 צפיות

דיונים חדשים בפורומים