עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by amirsource,

שלום לכולם,אני נימצא כרגע עם המחשב של אח שלי על 3.78GHZ המעבד הוא E8400 והזיכרון דיי מגביל אותי... הוא נימצא כרגע על תדר של 842MHZ אם אני לא טועה,והתדר המקורי שלו הוא 800, עכשיו האם OC לזיכרון יציל אותי מהמצב הזה?[= , ואם מישהו מכם יכול בבקשה להביא לי גם מדריך לעשות OC לזיכרון אני ממש יודה לו. תודה לעוזרים!.

• 4 תגובות
    • 839 צפיות
  2. האם ההגדרה שבכותרת תקינה? רק פעם אחת קרס לי המחשב כשהרצתי PRIME על בדיקת הזכרונות. לאחר מכן הרצתי MEMTEST כל הלילה ולא היה ERROR אחד. מהו המתח הממומלץ למעבד הזה בתדירות כזאת? הלוח אם שלי הוא GIGABYTE EP45-DS3R בנוסף הטמפ' שלי במאמץ מגיעה לקצת פחות מחמישים מעלות (לא עובר את ה 48-49) והמאוורר שלי הוא ונדטה 2. האם יש מקום לעלות הלאה ל 3.8? תודה.

• 7 תגובות
    • 766 צפיות
  3. שלום לכם.. עשיתי OC לכרטיס המסך שלי Geforce 8600GT אלו הם נתוני הסטוק טמפ' מנוחה: 48c - 54c Core Clock: 540Mhz Shader Clock: 1188 Memory Clock: 400Mhz אז ככה.. העלתי את תדר הליבה ל 620Mhz ואת תדר הזיכרון ל 410Mhz הכרטיס הגיע ל83 מעלות אחרי כמה דקות של מאמץ אבל לא עשה שום בעיה אלה אני הפסקתי אותו(מפני שחששתי שהכרטיס ינזק). יש לציין שאני עם קירור הסטוק של החברה Twin Tech תמונה של הכרטיס: תמונת מסך: העלתי את התדרים עוד טיפה ליבה: 650 זיכרון: 420 ואחרי בערך דקה של מאמץ התחילו הבהובים כאלו מוזרים במסך והייתי חייב לעשות ריסטרט למחשב בכדי לגרום להפסקתם.! יש לציין שהטפ' לפני ההבהובים לא הגיעו ליותר מ 80 מעלות במאמץ.. רציתי לדעת מה פשר ההבהובים והאם הטמפ' …

• 4 תגובות
    • 714 צפיות
  4. זה נמצא בתפריט שעושים אוברקלוק, אצלי עכשיו עם OC ל3GHZ זה על סטנדרט. לשנות או להשאיר ? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 565 צפיות
  5. Started by Netanel o_0,

אני לא עוסק בOC, ואף פעם לא עשיתי OC. קניתי מחשב לפני שבוע, וSKYPC עשו לי אוברקלוק לE5200 ל3GHZ. המחשב במקור בא עם 4G זכרון. הורדתי עכשיו ל2G ושמתי 2 במחשב אחר. רציתי לדעת אם עצם זה שהורדתי זכרון משפיע, איכשהו, על הOC ואם צריך לשנות הגדרות.

• 2 תגובות
    • 489 צפיות
  6. יש ברשותי שני סטיקים של 2GB כל אחד ב-Dual Channel, מהירות השעון של כל סטיק 1066MHz. בביוס אני רואה מהירות הסטיקים מוגדרת כ-Auto, והמהירות שנבחרת היא 800MHz ורק כשאני בוחר מכפלה של 5.33 המהירות עולה ל-1066. מדוע כך הדבר? למה מהירות ה-Default לא נקבעת על 1066? שזו המהירות של הזכרונות. אשמח לדעת.

• 4 תגובות
    • 616 צפיות
  7. אתמול התקנתי ביג טייפון יד שניה שקניתי מtaotao המאוורר עושה את העבודה שלו אבל שמתי לב שהמאוורר שלו מסתובב במהירות מקסימלית של 1300 סל"ד יש אפשרות להגביר את המאוורר הקיים או להחליף למאוורר חזק יותר? איזה אופציות יש לי? נ.ב. לא כל כך מעניין אותי הרעש אבל שיהיה בלי לדים

• 1 תגובה
    • 567 צפיות
  8. מדוע לבטל את הפונקציות שמורידות מתח ותדירות כשהמחשב לא בעומס מלא? אני רואה בהמון מדריכים שאומרים לעשות את זה ... אבל למה? מה זה נותן? אם גם ככה כשהמחשב יהיה בעומס מלא הוא יריץ את המתח והתדירות במהירות של ה OC שהגדרנו? לי יש כרגע Q9550 @3.4 וביטלתי את הפונקציות האלה. לחבר שלי יש Q6600 הוא עשה לו קצת OC לא זוכר לכמה אבל הוא לא ביטל את הפונקציות ועדיין עובד לו בסדר. מישהו יכול לעושת סדר בבלגאן? תודה.

• 4 תגובות
    • 531 צפיות
  9. שלום לכם.. העלתי כאן נושא לפני זמן מה בנוגע לשיבושים בתמונה של כרטיס המסך שלי.. נראה לי שהגעתי לפתרון הבעיה.. ויש לי בעיה חדשה.. לפני כמה חודשים פתחתי את צלעות כרטיס הקירור שלי בכדי לנקות אבק....הכל הלך לי מעולה, לא הייתה שום בעיה.. המשכתי לנקות אותו ככה פעם בחודשיים בערך ובזמן האחרון שמתי לב שהטמפרטורה רק עולה ועולה...ואני מדבר על טמפרטורות של מ48 במנוחה זה הגיע ל 57-58 במנוחה..ובמאמץ זה מגיע לי ל85 מעלות שאז זה היה מגיע ל 70-73 מעלות. שמתי לב שהמשחה הטרמית שלי התייבשה טיפה אבל לא ממש נראה לי שזה מזה מפני שעכשיו מגיע קייץ וכל הטמפרטורות עולות...של המעבד לא ממש עלו... מ 34-35 במנוחה עכשיו זה על 38-40...זה סביר מאד.. אני רוצה לדעת האם הטמפ' עולה בכרטיס המסך בגלל שיינוי מזג…

• 3 תגובות
    • 924 צפיות
  10. Started by ^Daemon^,

שלום לכולם, עקב התיישנות המחשב שלי, החלטתי שהגיע הזמן להתעסק קצת עם ההגדרות ולנסות לשפר את מה שעוד נשאר ממנו.. מדובר במעבד AMD Athlon 64 3200+ 939 במהירות ליבה מקורית של 2.0Ghz.. לוח אם ABIT AN8 Ultra, וכרטיס מסך ATI READON X800.. בכל אופן, לאחר קריאה של כמה מדריכים, ומעקב ב OCDB של המהירות הממוצעת ל-OC למעבד שלי, החלטתי שאנסה להמהיר את מהירות הבאס מ-200 ל 260 Mhz.. הניסיון הראשון נכשל ברמה כזאת שכבר אחרי ה POST, קיבלתי הודעת שגיאה שיש תקלה בתדר ושעלי להכנס לביוס ולשנות את ההגדרות, ניסיתי להעלות קצת את המתח ל 1.55v.. לא עזר. משם ניסיתי לעבור למהירות FSB של 250Mhz: הפוסט עבר, אבל הוינדוס לא עלה.. ירדתי ל 240, כנ"ל אותה הבעיה.. ברגע שניסיתי לרדת כבר ל 220Mhz (שיפור עלוב וחס…

• 26 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. אני זקוק בבקשה לקירור למעבד עד 500 שקלים. אם אפשר שיהיה מנעה מחשבים.. תודה

• 33 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. יש לי לוח אם של אינטל דגם G45ID ומעבד E6600 רציתי לדעת אם יש איזו שהיא אפשרות לבצע באיזו שהיא דרך OC למעבד אפילו שזה לוח אם של אינטל? תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 583 צפיות
  13. שלום לכולם, אני מעוניינת לקנות מאוורר חדש, כמה שיותר שקט (השקט מאוד חשוב!!!!) לא מתכוות לעשות אוברקלוקינג ואני גם לא יודעת מה זה ;D לא משחקת משחקים.. רק ישומי אופיס, אינטרנט וסרטים. תודה לכולם!

• 3 תגובות
    • 707 צפיות
  14. Started by r1plet,

שלום, כידוע לי, לוח האם שלי (MSI G31M3-F) הינו mATX במחיר נמוך יחסית ונורא משתלם, וזאת חוץ מעובדה אחת שלא ידעתי עליה עד אחרי קניית לוח האם - הBIOS לא מאפשר העלאת VCORE כמעט בכלל, כל שהOC המקסימלי היציב לו אוכל לצפות ינוע בין 3.5-3.6GHZ (תקנו אותי אם אני טועה) כרגע במארז הקטן והג'נרי (אייבורי+מבצע 22"+מחשב ב2200 ) שלי יש מאוורר קדמי להכנסת אוויר, Arctic Cooling Alpine 7 Pro לקירור המעבד, ומאוורר שהוצאתי מקירור המעבד במחשב הישן, שלCOOLER MASTER מאחורה, להוצאת אוויר. כרגע ע"פי אוורסט ALPINE מסתובב על סביבות ה2100RPM וה-COOLER MASTER מגיע ל2400RPM פחות או יותר. המחשב ללא פעילות רבה, טמפ' בסקרין כאן - http://i175.photobucket.com/albums/w144/ripzombie/screenie.jpg הרבה פרט…

• 1 תגובה
    • 733 צפיות
  15. שלום לכולם(: עשיתי OC לכרטיס מסך (קירור סטוק אבל כפול של gainward) יצא בסדר לOC ראשון?.

• 9 תגובות
    • 674 צפיות
  16. Started by zombie,

המפרט בצד <--- אני רוצה להמשיך קצת את הOC ואולי קצת יותר שקט.. מה אתם אומרים? להחליף את הV1 בקירור מים הקטן הזה? ואיפה מוכרים אותו בהכי זול?

• 5 תגובות
    • 636 צפיות
  17. אז ככה, אני רוצה לעשות OC למחשב אבל יש לי את הלוח אם : ASUS P4P800S איך אני יוכל לעבוד איתו על OC ?

• 1 תגובה
    • 576 צפיות
  18. פעם עשיתי את זה אבל מחקתי את הפרופילים.. כי יש לי את הכרטיס הבעייתי.. ואני לא מצליח לצרוב לו ביוס חדש כמו שהיה במדריכים, אז חשבתי להעלות מהירות המאוורר כשאני נכנס למשחקים, וכשיוצא מהם אז להחזיר לברירת מחדל. אולי זה יפתור את בעיית התקיעות שהכרטיס הזה גורם? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  19. http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fhard.modnews.ru%2Fview%2F503&sl=ru&tl=en&history_state0= אפשרי להרכיב את הAC S1 למרות שהוא אינו מכסה לחלוטין את הליבה, שטח המגע שנשאר ללא כיסוי הוא כולכך קטן שאין לו חשיבות טרמית גדולה בכלל. לכן זאת לא בעיה להרכיב אותו עליו.

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  20. את המערכת הנוכחית אפשר לראות בפרופיל שלי, אבל הקירור שאני רוכשת עכשיו צריך לעלות על צרכי הקירור של המעבד הנוכחי, כי ייתכן שאחליט לשדרג למעבד "חם" יותר. תודה רבה מראש.

• 8 תגובות
    • 688 צפיות
  21. Started by chris_u16,

ברשותי HD4850 והבעיה שאפילו OC של 10MHz בליבה או בזכון גורמת לחוסר יציבות טוטאלי והמחשב עושה ריסט\המשחק זורק אותי לשולחן עבודה אציין שאני עובד על: Win7 build 7100 64bit מה דעתכם?

• 3 תגובות
    • 753 צפיות
  22. אני מתכנן לקנות את המעבד הנל עם לוח אם של גיגהבייט p31 ככל הנראה ומעונין לבצע אוברקלוק בינוני ומעלה. למאוורר אני מוכן להשקיע עד 120. כמו כן, אני מעונין במארז איכותי ללא ספק,שיהיה קריר,נוח,איכותי ויפה..רצוי כהה (: תקציב למארז עד 300 שח. את שני הרכיבים אני קונה מksp. אלפי תודות!

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by greenvector,

נערך: תוצאות הגיעו אוקי קיבלתי את התוצאות: 3D Mark score: 10337 sm2.0 score 4422 HDR/sm3.0 5026 CPU score: 2422 מפעיל עם HD4850 512MB מעבד E8400 4 ג'יגה זיכרון

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  24. אתמול קיבלתי את הלוח אם החדש (השני מת...) הלוח הוא GIGABYTE X48-DS5. על הלוח הקודם עשיתי דיי בקלות (3.4GHZ (426X8 ל-Q6600 שלי עם מתח 1.39V ועכשיו אני מנסה להשיג את אותה מטרה... בהתחלה שמתי 426X8 במעבד, זיכרונות על 1022MHZ 2.2V מתח למעבד - 1.43V, מתח לצ'יפסט- 0.3+. המחשב עלה ופתאום נתקע עוד לפני שהספיקו לעלאת כמה תוכנות אחדות... עשיתי RESTART ונכנסתי לביוס. בעודי משוטט בביוס פתאום המחשב קפא! (אני לא יודע אם זה יעזור, אבל היה משהוא על המתחים שהם לא אופטימליים בביוס שהבהב ואחרי שהמחשב קפא הוא המשיך להבהב...). כיביתי את המחשב ואיפסתי את הביוס וניסיתי שוב אבל הפעם עם מכפלה 9 - כדי לנסות להקל על הצ'יפסט... ושוב אותה בעיה בדיוק... (ה-WIN נתקע בהתחלה וכשניכנסים לביוס ושוהים ש…

• 4 תגובות
    • 497 צפיות
  25. שלום לכולם, יש לי כמה שאלות לגבי מתחים ואני ישמח אם תסבירו לי אותם[= דבר ראשון,אשמח אם תסבירו לי מה עושה פה כל שורה ולמה היא אחראית ( כמו מתח למעבד,לגשר צפוני וכו'.) ועוד דבר,אשמח אם תכתבו לי מה המתחים המקסימלים שאסור לעבור אותם כי אם אני יעבור אותם הם כבר יתחילו לגרום לי נזק(הכוונה במעבדי 45NM או במעבד שלי Q9550). תודה רבה לעוזרים בבקשה תפרטו ככל האפשר[= עריכה: עוד שאלה קטנה,אם אני רוצה לקנות לוח אם איך אני יודע לכמה מקסימום FSB הוא יכול להגיע כדי שלא ישמש לי כגבול בOC?. Motherboard Voltage Control******* Load-Line Calibration [enabled] CPU Vcore [1.4875V] CPU Termination [1.500V] CPU PLL [1.670V] CPU Reference [0.935V] MCH Core [1.620V] MCH Reference [1.120V] MC…

• 10 תגובות
    • 814 צפיות

דיונים חדשים בפורומים