אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
יש לי MSI radeon 9550 256MB מהירויות סטוק שלו: 250 ליבה 200 זיכרונות מהירויות המהרה: 426 ליבה 280 זיכרונות ב- 3dmark03 הגעתי לתוצאה של 3498, זה טוב? ושיפרתי מ45 FPS ל73-74 FPS דבר שני: האם האוברקלוק שלי יכול להזיק לכרטיס ולפגוע בו ?
-
- 4 תגובות
- 509 צפיות
-
-
שלום , יש לי מעבד AMD Athlon XP (Barton) 2500+ ותמיד רציתי לעשות אוברקלוק למחשב אבל אמרו לי שיש בזה סיכון ענק שהמעבד ישרף וכו ... אז השאלה שלי היא האם באמת כדאי לעשות אוברקלוק ועד כמה אני יכול להעיץ את המעבד ? שאלה נוספת היא איזה קירור ומארז כדאי לי לקנות כדי שיהיה אפשר לבצע את האוברקלוק ?
-
- 2 תגובות
- 536 צפיות
-
-
אני קונה בקרוב את המעבד Intel Dual Core E2180 65NM + Stock (עם המאוורר סטוק) ואני קונה את הלוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L מה התדר הכי גבוה שאני יוכל להגיע עם המעבד על הסטוק? והאם בלי האובר קלוק אני אוכל לשחק CRYSIS טוב?
-
- 7 תגובות
- 672 צפיות
-
-
-
אני מנסה לעשות אוברקלוק למחשב שלי אבל אני די מסתבך בביוס, לוח האם שלי הוא GA-81915pl-G קראתי את המדריך שיש פה אך כמעט כלום לא רלוונטי לביוס שלי. למשל: לא מצאתי את האפשרות EIST או הגדרת מחלק הזכרון. בביוס של גיגהבייט יש תפריט מיוחד לאוברקלוק שנקרא m.i.t אבל אני לא מתמצא בו כלכך. בקיצור אני לא רוצה לשחק יותר מדי בהגדרות כי כבר איפסתי את הביוס פעמיים היום ואני מפחד להרוס משהו. אם יש למישהו לוח אם כמו שלי או התעסק עם הביוס הזה בעבר, אני אשמח לקבל עזרה. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 774 צפיות
-
-
האם אפשר לעשות אוברקלוק בדרך הפוכה מהמקובל? דהיינו קודם כל להעלות את המתח של המעבד לרמה מסויימת ומשם להמשיך להעלות את המכפלות וכו?
-
- 6 תגובות
- 833 צפיות
-
-
אני לקראת רכישה של מחשב חדש ויצא לי לראות בפורום כאלו שמדברים על כך שיש חנויות שעושות OC למחשב חדש שנרכש מהן וכך בעצם אפשר לקבל מהחנות את המחשב עם OC. מכוון שאין לי ידע ב OC אשמח לתשובות שלא ברורות לי. 1. אני קונה מחשב ללא מערכת הפעלה, האם בכל זאת ניתן לבצע OC בחנות? אם כן האם ה OC ישאר גם לאחר שאתקין מערכת הפעלה בבית? 2. האם החנויות המדוברות מבצעים OC לכל רכיבי המחשב? (מעבד, כרטיס מסך, זכרונות ולוח אם..) 3. אילו חנויות מומלצות עושות OC? תודה.
-
- 1 תגובה
- 513 צפיות
-
-
שתי שאלות: 1. האם אפשר בתוכנה אחת לבצע את הפתיחת צינורות וההמהרה חוץ מבRIVA (כי שם יש מגבלה)? בWINFOX אפשר רק המהרה ללא פתיחת צינורות, האם לשם שתי הפעולות האלה אני חייב להשתמש בשתי תוכנות בו זמנית כמו RIVA וWINFOX ואיאפשר לבצע זאת בתוכנה אחת? 2. בקשר לתמונה של אוברקלוק בWINFOX: מה ההבדל בין 3D TURBO ל2D TURBO וכשאני רוצה להעלות בליבה ובזיכרון אז איפה להעלות ב2D או ב3D ?
-
- 5 תגובות
- 548 צפיות
-
-
טוב אני חדש בקטע של האוברקלוקינג וחשבתי לעשות את זה על הכרטיס מסך שלי.. מה שיש לי כרגע: Nvidia Geforce FX 5500 עם 256 זיכרון פנימי.. הכרטיס כבר לא מספק אותי אז חשבתי לעשות לו אוברקלוק.. איך אני עושה את זה?
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
-
-
שלום יש לי את הכרטיס R9700NP עכשיו הכרטיס חם יחסית גם בלי OC, אני יודע את זה מנגיעה בכרטיס, המעלות אני מעריך 50+ אבל אני לא בטוח בכלל אני משווה את זה למעבד, עכשיו התחלתי לעשות OC אם הATI TRAY TOOLS ועשיתי FIND MAX CORE וFIND MAX MEM וזה הגיע למיהרויות של הPRO בלי בעיה, עכשיו שוב הכרטיס מאוד חם אבל אין ארטיפקטים, האם שווה לקחת את הסיכון? יכול להיות שהכרטיס בנוי לכאלו טמפ'? אני בקרוב יקנה את הAC3 אבל בכל מיקרה אני רוצה לדעת אם באמת שווה לי לקחת את הסיכון.
-
- 0 תגובות
- 381 צפיות
-
-
היי עשיתי אוברקלוק בלי להעלות מתחים חוץ מהזיכרון והורדתי את המתח של המעבד ל1.1 והטמפ ירדה משמעותית הגעתי ל2800 פעם הגעתי ל3500 אבל זה היה עם ביוס F8 ועכשיו אני עם ביוס F9 זה ואני על קירור סטוק מה אתם אומרים הגיוני או לא? [attachment deleted by admin]
-
- 43 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום עניין אותי פיתאום הנושא ולא ראיתי התייחסות לזה עד עכשיו בפורום.האם ניתן לעשות אובר קלוק לניידם הן מבחינת החומרה הקירוק והן מבחינת אפשרויות הביוס? או שהיצרנים מונעים כל אפשרות כזאת?
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
אחרי כמה שנים שלא עסקתי בתחום התחשק לי להמהיר קצת את המעבד (מי לא רוצה עוד ביצועים בחינם?). חיטטתי קצת ברשת וקראתי על דברים שהשתנו. בסוף החלטתי לבסס את האוברקלוק על ערכים שמישהו פרסם ברשת ועבדו לו על לוח דומה לשלי עם אותו מעבד. לבסוף עשיתי מעט שינויים משלי ונתתי לו לרוץ. המחשב יציב על תדר מעבד 3.6Ghz, אך ב-IntelBurnTest הוא מחזיר שגיאות במבחן High לאחר 5-6 מבחנים. המחשב לא קרס לי בינתיים (כמה שעות של עבודה שוטפת, ללא מאמץ מיוחד) אבל הכישלון במבחן בטח מעיד על משהו שעלול להשתבש במהלך משימות תובעניות. MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) Robust Graphics Booster ...............: Fast CPU Clock Ratio ..........................: 9 Fine CPU Clock Ratio.....................:.0…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
Intel E2180 65nm 1MB 2GHZ Gigabyte GA-P35-DS3L OCZ Platinium DDR2 800MHz CL4 1024 X 2 Hec Compucase 400TRT 400W Arctic Cooling Freezer 7 Pro אז ככה אני רוצה להגיע כמה שיותר עם המפרט הזה, המחשב שלי בן שבוע, תיכננתי להגיע בכלל ל 3.5GHZ ואני רואה שאין מצב. כי על 3.2GHZ המחשב לא יציב. אז ככה. נתונים של כרגע: תדר מעבד : 3GHz מתח זכרונות: 2.0V מתח מעבד: 1.35V יש לי כאן תמונה של התוכנה של הטפרטורה ושל התוכנה שמדמה ובודקת את היציבות, כרגע א ני חושב שהמחשב יציב כי זה על 3GHZ למרות שבסוף הבדיקה של התוכנה היה כתוב שהמעבד חם מידי. אני רוצה לעלות מעל 3GHZ זה מה שבטוח, בקשר לתוכנה CPU-Z היה לי ERROR בה אז אי אפשר לראות כלום.. [glow=red,2,300]עדכון: CPUZ[/glow] [gl…
-
- 9 תגובות
- 607 צפיות
-
-
היי עשיתי אוברקלוק גבוה מ1866 ל3220 והטמפ בקושי משתנה לפני האובר היה לי טמפ 40 עד 42 ואחרי האובר יש לי 43 עד 44 ואני אפילו הגעתי ל3500 והטמפ הייתה 45 עד 47 מוזר או לא הגיוני או לא אתם תחליטו. האובר הוא בלי העלאת מתח למעבד ולPCI-X המפרט שלי הוא: Core 2 Duo E6300 Radeon X1650 XT X2 DDR2 512 MB HyniX GA-965P-DS4 3D-Rocket2 Cooler [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 459 צפיות
-
-
היי , כבר שנה וחצי יש לי את ה venice 3200 שלי... בכל מקרה יש לי בעיה - אני לא מצליח להגיע ל OC טוב. המקס שהצלחתי להגיע ושיהיה יציב זה 2300 וגם זה אחרי שהעלתי מתח ל 1.5 אני יכול להעלות עוד קצת אבל הקטע זה שאני רוצה שזה יהיה יציב. מה אפשר לעשות ? המתח המקס' של הלוח שלי זה 1.55 אבל אני לא מעוניין להגיע למתחים כאלה בכלל שהמעבד שלי כבר מגיע ל 50 במתח כזה (ב LOAD). חוץ מזה לפי מה שאני יודע אני אמור להגיע ל OC מעולה אפילו בלי לעלות מתח. אז מה לעשות ? תודה מראש :-)
-
- 45 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שאני עושה אוברקלוק דרך התוכנה הזאת של MSI הוא עושה לי אוברקלוק ל1787MHZ אבל שאני עושה ריסטרט למחשב האוברקלוק נעלם.. תוכלו לתת לי תוכנה לעשות אוברקלוק נקי מבלי בעיות ?
-
- 8 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום רב... נכנסי היום ל nvidia analog display זו תוכנה שבאה עם הדריבר לכרטיסי המשך של נוידיה נכנסים לשם דרך לחצן שני של העכבר בשולחן עבודה ואז nvidia analog display ופתאום אני רואה בפאנל בצד של התוכנה אפשרות כזו: clock frequencies נכנסתי לזה ואני רואה דבר כזה אז שיניתי למה שאתם רואים בתמונה ולחצתי על test changes ועוד עשה בדיקה קצרה ואמר שהכל בסדר אז אישרתי ! ועכשיו לענין שהכי התלהבתי ממנו לפני שעשיתי את כל זה קיבלתי ב counter strike source 29fps עכשיו קיבלתי 38fps !!!! ענק פשוט ענק ! עכשיו אני שואל זה מסוכן ? יכול להגרם איזה שהוא נזק ? וזה לא מוזר שעושים אוברקלוק בדרך כל כך פשוטה ?! תודה מראש ! ד.א קצת פרטים המחשב הוא p3 600mhz 320 sdram geforce 2 mx4…
-
- 3 תגובות
- 684 צפיות
-
-
אני יודע איך לעשות אובר כלוק אבל אני מפחד שיהרוס לי משהוא במחשב בכללי אובר כלוק הורס
-
- 3 תגובות
- 578 צפיות
-
-
כאשר אני מבצע אוברקלוק אני מחליף SPD מ 2:12 ל 2:10 - מעלה את התדר מ 133MHZ ל 149MHZ בבאס. מה שקורה זה שהזיכרון פועל ב 1490MHZ במקום 1600MHZ . השאלה היא - כמה זה משפיע על ביצועי הזיכרון ( כי הורדתי את המהירות ) ? אני בכוונה לא רוצה להעלות את הבאס ל 160 (160X10 =1600MHZ ) כי המעבד מתחמם לי יותר מידי (קירור אוויר). תודה
-
- 1 תגובה
- 777 צפיות
-
-
אז ככה, לאור הבקשות לתוצאות ב3DMARK03 הנה הפרטים. המחשב שלי הוא בן 4 שנים וזה המפרט: Intel Pentum 2.6GHz Hyper Threading 800MHz 256X4 (1GB) DDR Doul 400MHz MSI Neo-2 865PI 800MHz Nvidia GeForce FX5700VE 256MB + DVI + DVDIN Sound Blaster Audigi 7.1 Generi 350W רץ על: Microsoft Windows XP Home Edition SP2 קירורים: קירור סטוק למעבד, קירור סטוק לכ' מסך + מאורר 80מ"מ 3000RPM מולו. חסר לי מאוררים להכניס ולהוציא אוויר, ככל הנראה יהיו פה מחר בעזרת ה'. עשיתי ללא אובר קלוק לכלום בדיקה ב3DMARK03 והנה התוצאות: 2044 - ללא אובר קלוק. עשיתי אובר קלוק רק לכ' מסך בתדרים הבאים: זיכרון: 200MHz @ 234MHz ליבה: 225MHz @ 403MHz התוצאה עם אוברקלוק לכרטיס מסך בלבד ב 3DMARK03: …
-
- 6 תגובות
- 508 צפיות
-
-
אז ככה: העליתי את הFSB של המערכת מ266 ל333, נתתי לזיכרונות מתחים של 2.1v והם רצים לי על 4-4-4-12 עכשיו העיניין כאן הוא כזה: מתי שאני מסתכל בmy computer אני רואה שהמעבד רץ על 3 ג'יגה ... שזה סבבה. אבל מתי שאני פותח את הCPU-Z או את הEasy Tune 5 אני רואה שהמעבד עובד על 2000 ובמכפלה של 6. אחרי כמה שניות אני רואה עוד פעם 3 ג'יגה-הרץ ומכפלה של 9, ואז חזרה ל2 ג'יגה. השאלה היא כזאת - רק ליבה אחת אצלי עובדת על 3 ג'יגה וכל השאר עובדות על 2 ג'יגה ? המערכת: Gigabyte X38-DS5 Q6600 G0 Corsair XMS2 800mhz 4-4-4-12 XFX 8800GTS alpha dog edition Tuniq Tower 120mm
-
- 5 תגובות
- 553 צפיות
-
-
לא מצאתי בחיפוש אז אני נאלץ לשאול כאן שאלה למתחילים: האם יש איזשהו חיסרון באוברקלוקינג למעבד (מלבד הסכנה בזמן האוברקלוקינג עצמו) ? האם אורך החיים של המעבד יפגע ?
-
- 3 תגובות
- 498 צפיות
-
-
שמעו אני פשוט לא מצליח לעבור את 2900 אני לא יודע מה יש לז כי העלתי מתחים והזיכרון היה על 445 והוא לא מסכים לעבור את זה! וגם בגלל שהמכפלת שלי נעולה אני לא יכול להעלות את המעבד בלי להעלות את הזיכרון מה לעשות?
-
שלום חברים עשיתי (בפעם ה-1) אוברקלוק לכרטיס מסך שלי מסוג 6600gt של xfx. קראתי כאן בפורום על אנשים שהעלו את הליבה ל 550~ ואת הזיכרונות ל 1200~ והטמפ' של הכרטיס שלהם עלתה ל 75+ מעלות. אני העלתי ל 575 ו 1225 עם קירור סטוק וללא ארטיפקטים הטמפ במאמץ היתה 70 מעלות ובמנוחה עומדת על 39-40. שאלתי היא האם קפיצה ל575 ו1225 בהתחלה היא לא קיצונית מדי? (לפי מה שקראתי כאן אנשים לא מגיעים למהירויות האלה אלא אם כן יש להם איוורור) ושאלה נוספת היא האם בדיקה במאמץ של לשחק במשחקים כבדים כמו fear לצאת ולבדוק את הטמפ' יעילה ? (ברגע שיוצאים מהמשחק הטמפ' צונחת) הבנתי שאפשר להשאיר את התוכנה rivatuner ברקע והיא בודקת את הטמפ' אבל גם קראתי כאן שהתוכנה מזייפת די הרבה...יש המלצות? ב 3dmark05…
-
- 9 תגובות
- 548 צפיות
-