עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by UPU,

יש לי לוח אם ga-k8n ultra-9 מעבד amd athlon 3000+ וזכרונות geil 512*2 dual channel קראתי איפה שהוא שעד לאוברקלוקינג של 600mhz הלוח אם מחזיק בסדר ולא עושה בעיות.. רציתי לדעת אם זה אפשרי לעשות עם המעבד הזה אוברקלוקינג יותר גדול מ-600 בלי שזה יפגע בלוח אם.. ועוד משהו יש לי כרטיס רשת אלחוטית LINKSYS WMP54G PCI יש אפשרות לעשות אוברקלוקינג בלי שאני יפגע בטעות בכרטיס הזה?!?

• 13 תגובות
    • 716 צפיות
  2. מחשב חזק של 8000-10000 ש"ח לגיימינג עצבני אז מן הסתם צריך גם קירור עצבני...כמה אמורה לעלות מערכת קירור מים טובה שתחזיק מערכת מחשב חזקה מאוד בטמפ' כמה שיותר נמוכות?

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. חבר שלי הביא לי את האתר הזה.. הורדתי פה איזה תוכנה אני לא זוכר איזה.. ושיניתי משהו בMHZ של משהו אני לא זוכר.. עכשיו המחשב מתחמם לאלה לאיזה 70 מעלות לא יודע כמה... והכל עובד לאט ושאני לוחץ על ALT CTRL DEL אני מסתכל אני רואה שה explorer.exe עובד על 150 זיכרון משהו מוזר... והכל כמעט נתקע בבקשה איך אני יכול להחזיר למצב הרגיל

• 13 תגובות
    • 795 צפיות
  4. Started by M-a-T-a-N,

אני מחפש 2 מאוורים טובים ושקטים של 120MM לקירור דיסקים קשיחים יש לי את המארז שבמפרט שלי ועכשיו הבאתי עוד דיסק קשיח ואני חייב להם קירור איזה מאווררים אתם ממליצים לי ואין לי בעיה להשקיע בטובים

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Vladgi,

יש לי מעבד 2600barton לוח אם epox 8rda3+ 512ddr 2.5-3-3-6 אני רוצה לעשות אובר אבל המערכת לא יציבה אפילו על 2800+ העלתי את המתח לליבה ל-1.65 fsb ל-181 ואני מריץ 3dmark ,והמערכת קורסת לי באמצע חוץ מזה אני מנסה לשחק במשחק וכל הזמן יש לי שגיאות וזה יוצא מן המשחק. יש למישהו מושג מה זה?אולי אני צריך להוסיף עוד מתח? תודה מראש

• 13 תגובות
    • 737 צפיות
  6. Started by SlimShady_1,

I finally decided to buy a water cooling system since if i wanna over i gotte pump the rpm and that just lame havin to play with that every day.... So i came to you Hwzone looking for info and advice that will help me decide what water cooling system will i buy... since as i see it i can pick Emp which u all will prolly recommand... but ive read the review here over that system and it didnt sound so great... so ofcuse i went to "some sites" and saw the Azetek aka WaterChill... Searched For some review about it and all looked sweeet as pie... havent found any other systems sellin on sites.... unless u can direct me to one.... Im not so sure i wanna buy the system in parts…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by Vatos-Locos,

יש לי בלוק ורדיאטור של Tt, ועליו יש בורג לתפוס צינור 4\1, אני רוצה להרכיב צינורות 8\3 על הבלוק והרדיאטור הזה... תודה רבה! (:

• 13 תגובות
    • 731 צפיות
  8. Started by ybe,

הכרטיס: asus v8200 ti 200 deluxe השתמשתי בתוכנה riva tuner והתוצאות: מהירות זכרון 500 (במקור 400) , מהירות ליבה 220 (במקור 175). 3dmark 2001 הציון 7403 (במקור 6547) . השאלות : 1.יש 2 אפשרויות להמהרה בתוכנה, איזה עדיפה? 2.נשארתי כל הזמן בתחום המסומן בכחול, יציאה מהתחום גורמת להופעת סימן אזהרה.האם אני יכול להאיץ גם מחוץ לתחום הכחול ?

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. רעיון שעלה לי הערב לתאורת מארז ה ultra HTPC הוא רעיון די פשוט אך משגע. בדפנות המארז ימוקמו לדים שיקרינו אור אל פנים המארז, ולמעשה הם יתחלפו לפי שליטה חיצונית או שליטה דרך החיבור המקבילי. הלדים הם בראש ובראשונה 15 לדים UV שיפוזרו על גבי דפנות המארז, ולאחר מכן 5 לדים RGB על כל דופן של המארז (10 סה"כ) מה שיתן את האפשרות לצבע כחול אדום וירוק, ככה שהמחשב יהיה ממש זוהר בכל צבעי הקשת. הרעיון ימומש עוד הערב ומחר, אני אעדכן. דפנות המארז - כאן ימוקמו הלדים לדי ה-RGB : לד ה UV - (מצלמות לא מזהות UV ולכן זה נראה ככחול) לד המשלב כחול וירוק בגוון ים שני כחולים מבנה לדי ה RGB - ארבע רגליים. אשמח לתגובות, אבנר

• 13 תגובות
    • 988 צפיות
  10. יש לי את ה Msi K8N Neo platinum Amd 2800+64bit Clawhammer Sh7-C0 A-DATA 2X512 DDR500 בקיצור אני בעסק של אוקינג ויש לי קירור של ThermalRight לא זוכר בדיוק את ההיט סינק, אבל זה היחיד שמתאים לאייאמדי 64 נחושת , ועליו יש Vantec ThermalFlow 92mm בעיקרון המעבד לא הגיע ליותר מ 47 מעלות,, עכשיו האם הוולטז הגבוה יכול להרוס ? ואיך אני יכול לראות את זה? כי הייתי עליו די הרבה זמן ולא ממש הייתי צריך במהירות שהייתי, עכשיו אני על 1.65 שזה מספיק בשביל האוקינג. יש מצב שזה הרס משהו חוץ מקיצר חיים אז הוא יהיה 6 שנים או מה שלא יהיה, אבל האם הוא הרס? ובטוח לא בגלל חום, פשוט אני חייב לדעת למה אסור להשתמש בוולטז גבוה אם חום זה לא הבעייה ממש, כי אני בטוח שמותר אבל למה כולם אומרים לא יותר מ1.75 …

• 13 תגובות
    • 892 צפיות
  11. Started by nore0,

נכנסתי בביוס ל-FREQUENCY/VOLTAGE CONTROL ויש שם שתיי אופציות CPU HOST FREQUENCY על 200 PCI/AGP FREQUENCY על 33/66 משם אני עושה את ה-OC ? בחוברת של הלוח אם כתוב SET CPU HOST FREQUENCY FROM 200MHZ TO 455MHZ אפשר לשים על 455 ?

• 13 תגובות
    • 899 צפיות
  12. Started by mwalker03,

לאחר שלמדתי את הנושא עד כמה שאני יכול, קראתי כל פוסט אפשרי על קירור מים, החלטתי לעשות צעד ולהתחיל לתכנן לי גם מערכת אחת .. מכיוון שהפוסטים והמדריכים על הקירור מים פה די ישנים, לא הצלחתי להרכיב מערכת שתתאים למחשב שלי וכן הביקורות על הרכיבים גם כן די ישנים .. לכן אני פונה לעזרתכן בהרכבת מערכת לקירור מים, אני מתכנן להשקיע כ 1500 שקל .. הקירור אמור להיות למעבד ולכ.מסך כאשר אני בהתלבטות איתו ... מפרט המחשב שלי הוא 2600K 9800GT ASUS p8p67 evo השאר לא נראה לי חשוב ... הכרטיס מסך שלי הוא מהמחשב הקודם, אבל אין לי שום צורך באחד אחר ולכן אני בהתלבטות אם להשקיע עליו קירור .. בכל מקרה, אשמח להמלצות לרכיבים טובים שעלי לקנות. נ.ב אני מתכנן לעשות OC .. שיעבוד קבוע תודה לעזורים

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. הייי יש לי כרטיס מסך nvidia GeForce 2 100\200 mx ורציתי לעשות עליו oc כי אני רוצה שזה יעבוד יותר טוב במשחקים... אז ככה אני רציתי לעשות עם התוכנה riva tuner אפשר נכון ?? בקיצר ברירת מחדל של הכרטיס זה: Core Clock---175 MHz Memory Clock----166 MHz אני יודע כרטיס מעפן אבל עוד כחצי שנה פחות אני קונה כרטיס חדשדש בקיצור רציתי לשאול בכמה כדאי לי להגדיל את ה MHZ? ד"א הרכבתי על הכרטיס מאוורר 8.0 סנטימטר אז אפשר להעלות קצת יותר,החום של כרטיס המסך מגיע ל 36 בלי מאמץ/עם מאמץ אני לא יודע לבדוק חחח

• 13 תגובות
    • 708 צפיות
  14. אז ככה מ2.66 הפכתי אותו ל3.40 המעבד הוא quad 9400 באוורסט בשעת מנוחה המעלות הםField Value Sensor Properties Sensor Type ITE IT8718F (ISA 290h) GPU Sensor Type Driver (NV-DRV) Motherboard Name Gigabyte G31 / G33 / P31 / P35 / X38 Series Chassis Intrusion Detected Yes Temperatures Motherboard 39 °C (102 °F) CPU 49 °C (120 °F) CPU #1 / Core #1 66 °C (151 °F) CPU #1 / Core #2 60 °C (140 °F) CPU #1 / Core #3 57 °C (135 °F) CPU #1 / Core #4 59 °C (138 °F) GPU 48 °C (118 °F) GPU Ambient 35 °C (95 °F) WDC WD5000AAKS-65YGA0 42 °C (108 °F) Cooling Fans CPU 1800 RPM Voltage Values CPU Core 1.30 V +3.3 V 3.33 V +12 V 12.12 V +5 V Standby 5.13 V VBAT Battery 3.17 V DIMM 1.87 V וב…

• 13 תגובות
    • 814 צפיות
  15. היי אני חדש פה קניתי לא מזמן מעבד Q6600 יש לי WIN XP 64 ביט וכשאני משחק משחקים או מריץ תוכנות עריכה כמו וירטואל דאב המעבד מגיע לטמפרורות של 80 90 ואפילו 98 מעלות בדקתי את הטמם עם תוכנת CORE TEMP הכי חדשה פניתי גם לBIOS שם הראה לי טמפ של 70 מעלות כשהמחשב עולה הטמפ היא 55 מעלות יש לי חבר עם מחשב דומה ולו המעבד מגיע ל65 גג ההבדל הוא שמארז שלו שונה אני יש לי ספק אם 2 מאוורים מאוור כלפי חוץ ומאוור לתוך המארז שנופל ישר למעבד המארז קטן מה עושים ?? יש לי אחריות פניתי לטכנאי שלי הוא אמר לי שלא צריך לבדוק עם תוכנות חיצוניות שהם משקרות ולא ייגרם נזק למעבד ושלא אדאג יש לי אחריות ל3 שנים עכשיו חברים אמרו לי שהביצועים שלי יירדו ? אני לא מרגיש שום הבדל ואין תקיעות לבינתיים .. מה ע…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by rmeidan,

איך הטמפ' האלה?סבירות? (דרך אגב המעבד זה E8400 והכרטיס מסך 8800GT - OC מהחברה) http://www.siz.co.il/up/ymumlwjyh0xy.bmp זה אחרי 7-8 שעות שהמחשב עובד.... http://www.siz.co.il/up.php?file=qmm3t4eezmw1.bmp וזה אחרי שעתיים בערך... שתי התמונות במנוחה...איך הטמפ?

• 13 תגובות
    • 690 צפיות
  17. שלום, יש לי כרטיס 9600GT. הוא כבר המון זמן קורס כשהוא מגיע ל73-75 מעלות במשחקים (במנוחה הוא 54-56 מעלות). הפסקתי כבר כמה חודשים לשחק בו בגלל שהיה קורס באמצע המשחק וזה בהחלט לא נעים. בהתחלה המחשב היה במארז ג'נרי, ולאחר מכן החלפתי למארז איכותי (CM 690 II PLUS) ועדיין אותן מעלות בדיוק רציתי לדעת, האם הקריסה בטמפ' הזאת היא הגיונית או שיש להפעיל כאן אחריות יצרן? יש לכרטיס קירור בסיסי שבא איתו של ARTIC COOLING. יש לציין שהיה לי את הכרטיס 8800 שנרכש במקור והוא מת אחרי כמעט שנה, ואז החליפו לי ל-9600GT (לא X). כמו כן, זה קרה לי רק במשחקים יותר מתקדמים כי כנראה מאמצים יותר את הכרטיס אבל הוא עומד בדרישות מערכת, ותמיד פשוט חשבתי שהמגבלה של הכרטיס היא גג 75 מעלות. אולי אני טע…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אהלן, המחשב הוא מחשב חדש (מפרט בצד), עדיין לא התחלתי את הOC (לכן גם עדיין אין לי קירור מתאים). הטמפ' שלו הם 43 בערך למעבד ולהארד דיסק במנוחה, 58 למערכת כולה במנוחה, 70 לכרטיס מסך במנוחה.. (הכוונה במנוחה היא שרק מערכת ההפעלה מופעלת בלי משחקים). כרגע אני לא יכול לרכוש מאוורר נוסף, המארז שברשותי הוא הLEXA שנאמר לי בפורום מארזים שהוא מארז טוב. הוא בא עם ארבעה מאווררים אך לדעתי הם ממש ממש איטיים (באוורסט מופיעים 2 מאווררים והם על 900 RPM), המאוורר של הכ.מסך על 1500 RPM שזה 60% מיכולתו.. יש מה לעשות? יש תוכנה חוץ מאוורסט לבדוק טמפ'? (לא תוכנות לאוברקלוקינג למיניהן) (בעיקר לכ.מסך) כיצד ניתן לשלוט על המאווררים? (הורדתי על SpeedFan אבל הסתבכתי איתו..) אשמח לעצות..

• 13 תגובות
    • 773 צפיות
  19. בפנדה אמרו לי שה SONIC TOWER לא יקרר מספיק טוב את ה פרסקוט שלי. האם זה נכון? בהנחה שאני מוציא את המאורר של הליבה. ובהנחה שאני קונה מארז ARCTIC COOLING Silentium T2. עריכה: כבר הזמנתי והיום הם אמרו לי לא לקחת. למי להקשיב? לכם או להם? אני מבולבל לגמרי.

• 13 תגובות
    • 993 צפיות
  20. Started by MaRom1,

אוקי אז המפרט שלי הוא: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box לוח אם ASUS P5QL-E כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 16MB זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-18 SP כרטיס גרפי SAPPHIRE ATI Radeon HD4870 512MB PCIe יש לי שני מאוורירים של brushless DC 12v/0.60A JK 1202512 2 ball BEARING יש לי 2 אבל אני שם רק אחד משום שהם חזקים וגם האחד הזה שפועל אני לא יכול איתו!! המשפחה שלי שומעת אותו הוא מגיע עד לסלון וגם לכל החדרים ויש לי בית יחסית גדול... אני לא יכול יותר בבקשה אם משהו יודע ומבין שיעזור לי!

• 13 תגובות
    • 924 צפיות
  21. Started by itzikcore,

תראו יש לי את הכרטיס הזה,והוא מתחמם ממש מהר...ומרוב ההתחממות שלו שאני מריח ריח של שרוף מהמחשב כבר. מה אני צריך לקנות לו קירור?אני מפחד להפעיל משחקים. ועוד משהו.איזה קירור אני צריך מעבד q6660 ?כי שקניתי את המעבד אז הטכנאי שם לי קירור שבא איתו..לא נראה לי שזה קירור טוב. וגם הספק שלי...בא עם המארז שעלה לי 150 שקל?מה לעאזעזל אני עושה עם זה?יש לי מלא רעש מהמחשב.כאילו הוא עומד להתפוצץ. הכי טוב אני ירשום לכם את המפרט שלי,ובבקשה ממכם אנשים טובים,תגידו לי איזה קירור אני צריך לכל חלק,ואיזה ספק אני צריך. ואני לא מבין גם מה זה הoc הזה? BFG nVIDIA GeForce 8800GT OC 2 512MB - כרטיס מסך asus maximus formula -לוח Core 2 Extreme Quad Q6600 BoxוIntel -מעבד 4 ג'יגה זיכרון של ddr 2 800 mhz ה…

• 13 תגובות
    • 901 צפיות
  22. שלום, אני מתלבט בין קירור נוזלי לאוויר למעבד שלי, יש לציין (אם זה משהו) שהכל נקנה אתמול, חוץ מהקירור והמארז. מעבד - Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 קירור נוזלי : CoolerMaster Eisberg 120L https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12108 או קירור נוזלי Corsair Hydro H105 240mm Extreme Performance http://ksp.co.il/?uin=22825 קירור אוויר: Noctua NH-U12S https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11569 ואם זה משנה (נראה לי שכן), זה המפרט של המחשב - מעבד: INTEL CORE I7 4790 - 3.6Ghz לוח אם: ASUS GRYPHON Z97 זיכרון: KINGSTON FURY BLUE 16GB (2X8GB) DDR3 1600MHz CL10 כרטיס מסך: EVGA NVIDIA GEFORCE GTX 750TI 2GB DDR5 SC צורב : (לדעתי בCorasir אצטרך לוותר על ה…

• 13 תגובות
    • 3.6k צפיות
  23. Started by barisrael,

שלום לכולם קניתי כרטיס מסך Gigabyte 9800gt oc 1gb התקנתי תדרייבר הכי מעודכן של NVIDIA ואת ה-gamer HUD הכי מעודכן הוא מראה לי שהטמפרטורה של הכרטיס מסך היא תמיד 0 מעלות מישהו יודע מה הבעיה? בבקשה תעזרו לי תודה, בר

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום חברים , אתמול הרכבתי Q6600 B3 עם Tuniq 120 על ASUS P5K-E ו-OCZ 4-4-4-15. כרגע אין שום OC. בדקתי טמפ' ב-4 תוכנות שונות Intel TAT,Everest,Core Temp,ASUS AI והן מראות לי טמפ' שונות. איזה מהתוכנות מדוייקת? ועוד שאלה (כנראה מפגרת..) איך זה ש-4 הליבות מראות טמפ' שונה מהטמפ' הכללית של המעבד? ??? תודה !!

• 13 תגובות
    • 877 צפיות
  25. http://www.titan-cd.com/english/cuv2ab_ld2.htm הוא נראה לי ממש משתלם, CFM גבוה, שקט, וממש זול (65 ש"ח בפנדה) בהתחלה חשבתי לקנות את ה Vantec iCEBERQ 4 אבל אז מצאתי את זה שנראה לי עולה עליו מכל הבחינות.... או שיש למישהו פה הצעה יותר טוב ? ויש לי כרטיס GeFroce FX 5600 שניהם מתאימים לכרטיס שלי...

• 13 תגובות
    • 834 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.