עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אהלן. אני מעוניין לרכוש קירור מים למחשב שלי אני רוצה להגיע ל oc יותר אבל הקירור שלי לא מאפשר זאת יש לי תקציב עד 1300 שח כולל משלוח אני יכול לחרוג ב100-200 שח אני רוצה לקרר את המעבד בלבד אשמח מאוד אם תיבנו לי מערכת קירור מים מהאתר performance pcs המערכת שלי׃ 3930k Asus rampage iv extreme 4x4gb 2133mz cl9 Psu 1250w seasonic gold Gtx 680 תודה ויום טוב

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום כלום, קניתי לוח חדש לאחר שהישן מת, דגם ASUS P8H77-M. התרגלתי לשלוט על המאווררים דרך התוכנה של SPEEDFAN, אך כעת זה בלתי אפשרי עם הלוח החדש. אני משתמש במאוורר של Noctua ל-CPU (שלושה פינים) ועוד 2 מאווררי מארז, גם 3 פינים. ניסיתי להפעיל ולכבות את אפשרות של Q-fan עם כל מני הגדרות, התקנתי גם את התוכנה הייעודית של ASUS, המהירויות קבועות ללא שינוי. מישהו מכיר את התופעה? תודה מראש

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. ערב טוב. יש לי את המארז Coolermaster 690 ללא חלון. איתו הגיעו עוד 4 מאווררים 120CM בתצורה הזו: קדמי מכניס, אחורי מוציא - תחתון מכניס ועוד אחד בדלת מוציא. ישנן הערות על התכנון? לעניין: כשניקיתי את המחשב היום, שמתי לב שדחיפת האוויר של המאווררים לא משהו בלשון המעטה. (מחוברים ללוח ועובדים בשיא עוצמה. (לפחות עפ"י הגדרת ה Bios). לכן חשבתי להחליפם. חשבתי על שלישית כאלה ועוד אחד קדמי לפי המלצותיכם. אני מעדיף אחד עם LED כחול. במהלך הניקוי גיליתי שגוף הקירור של הגשר הצפוני רופף. ולכן הטמפ' שלו היא 82 מעלות במנוחה. הוא מתחבר ללוח ע"י תופסני פלסטיק לבנים שלא הבנתי איך להדק. אשמח לעזרה. עוד שאלה קטנה, יש לי קירור למעבד כל שהוא של CM, לא זכור לי דגם כי המחשב בן כמה שנים. יש עליו מאוורר…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by CXC,

זה הקירור הכי טוב עד תקציב של 200 ש"ח מ-KSP למעבד I5 2500 שלא אמור לעבור אוברקלוק?

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by LiorBracha,

המחשב שלי מתחמם מאוד במאמץ, הוא נקי מאוד מאבק, המשחה הטרמית הוחלפה לפני כחודש עד חודשיים... הקטע הוא שלא כל המחשב מתחמם אלא רק האיזור של המעבד והכרטיס מסך... הדיסקים הקשיחים נגיד נשארים באותה טמפרטורה גם במאמץ במשחק ועיבוד חומרים במחשב... אז לפרטים: המארז פרקטל R3 מעבד I7 3770 ראם 16 ג'יגה עם קירור פאסיבי של קינגסטון (גם מתחמם יחסית) כרטיס מסך HD7870XT קירור מעבד ZALMAN CNPS5X SI EDITION מנוחה: מעבד 35 בממוצע כרטיס מסך 36 בממוצע הארד דיסקים 31 ואחד 36 לוח אם 33 בממוצע זמן משחק (באטלפילד ברשת): מעבד 70-80 כרטיס מסך 85-90 הארד דיסקים 32 ו37 לוח אם 62 גם כשהמארז פתוח האיזור של המעבד והכרטיס מתחמם חשוב לי גם השקט של המארז וכרגע המאווררים הם 2 של 120 בפרונט של המחשב מכני…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by naor-007,

שלום, יש לי את המארז ANTEC P280, שמגיעים עם 3 מאווררים לא הכי שקטים. קניתי ושמתי במקומם 3 מאווררי נוקטואה NF-S12A שהם בין המאווררים החרישים שיש. למרות שהם 1200RPM (נגד 1500), ולמרות שהם עם פחות דציבל, ולמרות כל הטכנולוגיות של נוקטואה להפחתת רעש, הם רועשים יותר!! מישהו יודע מה הבעיה?

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. Started by Kurt,

הכנה: המעבד: הסרת ה-IHS: הפשוש: אחרי ניקוי: קצת לק שקוף על המייצבי מתח (תודה לאישתי על התרומה): אחרי ה-Liquid Ultra: ובחזרה למחשב: תוצאות: 40 -> 33 במנוחה 89 -> 71 OCCT LINPACK (לליבה הכי חמה) win!

8. Started by mekaya,

יש לי נייד Asus k55v. נראה לי שהוא עולה לטמפרטורות דיי גבוהות, אני משחק SWTOR עליו חוץ מלימודים. בקיץ אני מניח שיהיה לו עוד יותר חם, אז חשבתי לקנות לו מתקן קירור שאני אוכל לשים את הנייד עליו. מחפש המלצות על משהו לא יותר מידי יקר, עושה את העבודה טוב וממש לא מעניין אותי רעש, אני גם ככה עם אזניות מצאתי את שני אלה : http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22531621&af=2055 http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6581 תודה רבה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by STi,

שלום חברים, בשעה טובה שדרגתי לi5, יש לי כרגע את הקירור סטוק של אינטל ויש לי את הmugen 2 מהמחשב הקודם.. לפי מה שידוע לי הmugen מצויין ואשמח לנצל אותו.. ראיתי שיש קיט של התאמה לתושבת 1150 אבל לא מצאתי מקום בו מוכרים את הקיט או פיתרון אחר, אשמח אם תתנו לי כיוון תודה

• 13 תגובות
    • 3.2k צפיות
  10. Started by orio2,

שלום, יש לי מחשב AMD Athlon II X3 450, עם תושבת AM3 בזמן האחרון המאוורר התחיל להרעיש אז רציתי להחליף אותו (ניסיתי לנקות ולא ממש עזר). ראיתי שהמליצו פה על ALPINE של AC. יש עוד הצעות? השימושים הם די קלים, סרטים אינטרנט, וקצת matlab. הוא גם ככה לא סוחב דברים כבדים יותר כמו solidworks. שאלה נוספת, בבדיקות טמפרוטורה, יצא לי התוצאה בתמונה[ATTACH=CONFIG]6205[/ATTACH]והוא מראה לי שיש לי מאוורר שלא עובד. אבל שלושת המאווררים שיש במארז עובדים (לוח אם, ספק, מקדימה ליד הדיסק הקשיח, נראה לי). מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה ואיך אפשר לטפל בזה? בתודה מראש

• 13 תגובות
    • 3.1k צפיות
  11. Started by ElroyD,

תקציב: לא ידוע פשוט תתנו דגם מעבד: Intel i7-4820K LGA2011 דגם הלוח אם: ASUS P9X79 WS LGA2011 שימושים: לקירור ממשי של המעבד האם יש חשיבות לשקט בקירור: 5 מארז שברשותך: עדיין לא קיים אזור מגורים ו/או חנות מועדפת: Los Angeles, Anahaim חנות: Amazon קירור לבקשת חוות דעת: (במידה ויש). הערות נוספות: שיהיה קירור אוויר שיהיה מעולה++ !!!

12. Started by DORAZABI,

אני יכול להמהיר אותו כך שישתווה ל780? אם כן איך אני אדע את המספרים המדוייקים להביא בכל קטגוריה כגון:ליבה גרפית וכו' נ.ב הקירור של הכרטיס של WINDFORCE מארז המחשב של פרקטל דיזיין R4 עם 3 מאווררים

• 13 תגובות
    • 9.6k צפיות
  13. בעיקבות דליפה בהתקנה אני צריך להשלים נוזל קירור מים ירוק אנטי סטטטי למערכת שלי. איפה אני יכול לקנות בארץ נוזל כזה ?

• 13 תגובות
    • 3.2k צפיות
  14. Started by omertgm,

שלום יש לי את בקר המאווררים הנ"ל.http://www.scytheus.com/product/kaze-server-5-25-fan-controller/ מחוברים אליו מאווררי PWM וגם רגילים עם 3 פינים. יש שם אופציה לשליטה אוטומטית (וגם סמי-אוטומטית, זה ככה בשתי האופציות) של הבקר בה אתה קובע טמפ' סף שמעליה המאוורר נכנס לפעולה (או מעלה עוצמה במצב הסמי-אוטומטי). הבעיה היא שברגע שהוא מתחיל לעבוד, כשהגיע לטמפ' שקבעתי, הוא עובד במלא העוצמה. ככה בכל 4 הערוצים (בכל אחד יש מאוורר אחר). הטווח בו יש עליה הדרגתית ב RPM ביחס לעליה בטמפ' הוא קטן מאוד, בערך מעלה אחת, שרק בה יש עליה הדרגתית. זה גורם לרעש מיותר מהמאוורר. הייתי מצפה שיהיה גרדיאנט גדול בו יש עליה הדרגתית. גם בחוברת הוראות שלהם מדגימים שם בגרף שהעליה ב RPM היא לאורך 25 מעלות וזה …

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. שלום, אני מתלבט בין קירור נוזלי לאוויר למעבד שלי, יש לציין (אם זה משהו) שהכל נקנה אתמול, חוץ מהקירור והמארז. מעבד - Intel Core i7 4790 3.6Ghz 8MB L3 Cache s1150 קירור נוזלי : CoolerMaster Eisberg 120L https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12108 או קירור נוזלי Corsair Hydro H105 240mm Extreme Performance http://ksp.co.il/?uin=22825 קירור אוויר: Noctua NH-U12S https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11569 ואם זה משנה (נראה לי שכן), זה המפרט של המחשב - מעבד: INTEL CORE I7 4790 - 3.6Ghz לוח אם: ASUS GRYPHON Z97 זיכרון: KINGSTON FURY BLUE 16GB (2X8GB) DDR3 1600MHz CL10 כרטיס מסך: EVGA NVIDIA GEFORCE GTX 750TI 2GB DDR5 SC צורב : (לדעתי בCorasir אצטרך לוותר על ה…

• 13 תגובות
    • 3.6k צפיות
  16. Started by leahd3,

שלום יש לי scythe mugen 3 יש לי בעיה קטנה אני מעוניין להוסיף זיכרון למחשב ( כרגע 4*2) הבעיה היא שהמאורר של הגוף קירור די מונע ממני להוסיף זכרונות שהם גבוהים ( לצורך השוואה הזיכרון שלי זה קורסייר ונגנס white ) והוא נכנס מתחת למאוור של הספק בעניין של 2-4 מלמטר רציתי לדעת האם אני יכול להחליף את המאוור יותר דק בגודל 120 מילימטר ( של הוא 120*120*25) אני מניח ש 120*120*20 יעשה את העבודה יש הצעות למאוור כזה pwm שיעשה את העבודה ויהיה שקט כמו המיוגן שלי ?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Respa,

היי, אני בונה מחשב חדש וכבר קניתי את כל החלקים שרציתי חוץ מהקירור, אני מחפש קירור אוויר עד 250 ש"ח לצורך המהרה למעבד. הקירור צריך להתאים למארז Cooler Master 690 III. חוץ מזה, אני מעדיף לקנות דרך KSP או אייבורי, אבל אפשר גם חנויות אחרות. אני מאוד אשמח אם תוכלו להמליץ לי על הקירור הכי טוב שאפשר לקנות בתקציב שעומד לרשותי. תודה!

• 13 תגובות
    • 4.8k צפיות
  18. Started by motion,

היי חברים,הקיץ הגיע ואחרי הרבה חיפושים באינטרנט, לא מצאתי פתרון קירור לכרטיסי מסך שלי. יש לי 2 כרטיסי מסך g1 gaming 970 gtx שעובדים בSLI והם מתחממים בצורה לא נורמלית. זה פשוט תוקע לי את המשחק והכרטיסים פשוט קורסים. (בחורף לא היה קורה) אשמח אם יש למישהו פתרון או איזהשהיא חברה שיכולה להציע לי פתרון קירור אפילו אם זה אוורור למארז. צירפתי צילום של המחשב שלי.

• 13 תגובות
    • 4.9k צפיות
  19. Started by Vigilance,

שלום לכולם הזמנתי שני כרטיסי מסך reference GTX 980 TI ואני רוצה לבנות קירור נוזלי custom לשניהם לכן אני צריך עזרה בלדעת איזה חלקים אני צריך בנוסף אני מעדיף שהקירור יהיה מחוץ למארז. תודה לעוזרים.

20. Started by shar00750,

שלום לכל חברי הפורום . תמיד שמגיע אליי משהו חדש אני משתף, עכשיו הגיע תורו של ה-6700K . נבדק בתחילה עם קירור מים (H110) ולאחר מכן עם קרח יבש , אני חייב לציין שנפלתי על מעבד בינוני מינוס (VID 1.28V) אם היה 1.2v לפחות היה טוב יותר. נתחיל: עם קירור מים הגעתי ל-4930mhz עם מתח 1.46v וטמפרטורה מקסימאלית של 63 מעלות. לא שמרתי את התמונות עם הקירור מים , אבל אולי בהמשך אבחן שוב . עברנו לקרח יבש והתוצאות קצת יותר טובות - 5300mhz עם מתח של 1.57v יציב לכל ה-4 ליבות . התדר המקסימלי שהגעתי 5488mhz 1.6v עם 2 ליבות 6.63 שניות super pi ואלה הם התמונות ( במיוחד ל-leahd3 מ-startpc ): היו לי כבר מעבדים יותר טובים ,אבל עדיין המעבד…

• 13 תגובות
    • 3.7k צפיות
  21. בוצע בכמה שעות בשבת , רציתי צנרת קשיחה ומחברי זווית אבל מפאת לחץ הזמן ( החבר רצה את המחשב מוכן מהר ) זה מה שיצא : ASUS MAXIMUS VI IMPACT 4790K CORSAIR DOMINATOR 1866 2X8GB SAPPHIRE R9 290 EK WATER BLOCKS DEFINE NANO S CRUCIAL MX300 275GB AQUALIS 150 WITH D5 PUMP לא צילמתי הרבה מפאת חוסר מן לסשן צילומים מתאים .

• 13 תגובות
    • 3k צפיות
  22. שלום, אני בשלבים אחרונים בבניית מפרט למחשב. אני קצת לא סגור על כל החלקים, אבל רציתי לקבל חוות דעת לגבי הקירור והאיוורור שבחרתי לעצמי. המחשב בנוי סביב הרייזן 7. המחשב מיועד לעריכת וידיאו על פרימייר ואפטק אפקטס. התקציב שלי גמיש. אני לא מעוניין לעשות אוברקלוקינג או משהו בדומה, כמו לשים שני כרטיסי מסך יחד עם משהו בסגנון. אני רוצה לקנות מאווררים שישמרו את החומרה קרירה וטובה ושום דבר לא יעלה לי באש. טוב אני בטוח שגם עם איוררור לא מוצלח זה לא יעלה באש, אבל אני עדיין רוצה קירור מוצלח. אני כרגע לא מעוניין בקירור נוזלי. המפרט: AMD Ryzen 7 1700X AM4 BOX קירור למעבד: Noctua NH-D15SE-AM4 CPU Cooler מארז: Fractal Design Defin…

23. אז הקירור הנוכחי שלי (Scythe Kantana III) הפסיק להסתובב, והגיע הזמן להחליפו (אלא אם יש אפשרות לתקן?). מחפש מחליף איכותי ושקט (וקל להרכבה). כאמור, הסוקט הוא LGA 1155 (לוח אם Intel BLKDH67CL-B3), והמארז הוא Antec P183v3. עדיפות לחנות בירושלים, או כזו עם משלוח מהיר. בתודה מראש

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by omeri25,

אם אשקיע בקירור למעבד 3600 ב-150שח בערך אקבל טמפרטורות נמוכות יותר מקירור סטוק או כל קירור זול בסביבות 50 שקל? לשימוש ביתי.גיימינג בינוני.וקצת עריכת תמונות תודה לעוזרים!

25. לוח אם GA-890GPA-UD3H (rev. 2.0) מעבד AMD Phenom II X6 1090T 1090 3.2 GHz כ.זיכרון1: KHX 1866C10D3/8G של 8GB כ.זיכרון2: KHX1600C10D3/8GX של 8GB פחות קשור: כרטיס מסך: XFX Radeon RX 570 RS XXX Edition 1286MHz, 8gb GDDR5 (הכרטיס המקורי GTX470 הפסיק לעבוד) דיסק קשיח: SSD 500GB של WD קייס: COOLER MASTER CM 690 ההוצאה הראשונה שלו (הגומיות שמחזיקות את הדיסקים הקשיחים התייבשו, לא הכי מבסוט ממנו) ספק כוח פשוט של ANTEC 550W (כי ה SEASONIC GOLD 750W שהיה נשרף) בטעות רכשתי 2 כרטיסים לא זהים. מתח כל אחד 1.5V וכרגע עובדים ב 1333MHZ מחשב בן 7-10שנים ראיתי שהלוח תומך ב 1600MHZ ללא צורך להמהיר את המעבד, את ענ…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.