אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני גולש מהמחשב של אחי, ויש לי שאלה. כמה זמן הסוללה של הלוח אם צריכה להיות בחוץ בשביל שה-CMOS יתאפס? היו לי בעיות עם האוברקלוק, ה-FSB לא היה מוכן לעלות מעל 266MHz למרות שהמעבד והלוח שניהם יכלו יותר מאז שעדכנתי ל-F14 את הביוס, ואמרו לי ב-XS ששווה לנסות לאפס את ה-CMOS על ידי הוצאת הסוללה. השאלה היא כמה זמן היא צריכה להיות בחוץ בשביל שהוא יתאפס?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ה HD4850 שלי כרגע בסטוק 625 993 בעזרת הדרייבר של ATI אפשר להעלות אותו ל 700 1200 כמה משמעותי יהיה השיפור ב FPS ? שווה לעשות לו OC ? אם כן אפשר לקבל קצת הדרכה ? תודה
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חברים, הרכבתי מערכת חדשה לפי המפרט הרשום בחתימה. ויש לי הרגשה שהערכים קל הטמפרטורה קצת גבוהים. בזמן של 10%+- מאמץ של ה-CPU אני מקבל חום של: MB 41 מעלות ו- CPU 40 מעלות בזמן מאמץ ורנדור של 80% מעבד אני מקבל חום של: 42 מעלות MB ו- 72 מעלות CPU. האם תקין העניין? תודה.
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לרכוש כרטיס מסך חדש (gtx 460) בעקבות המלצה פה בפורום, ואמרו לי שהמעבד קצת יגביל את הביצועים של הכרטיס מסך. מה שכן, אמרו לי גם שאני יכול לבצע OC למעבד והוא יפעל מצוין עם הכרטיס מסך. אז בגלל שאני לא מבין ב-OC וזה יהיה הראשון שלי, אני מעדיף להסתכן כמה שפחות ולהמהיר אותו רק עד לרמה שבמשחקים אני אוכל לנצל את המקסימום של הכרטיס מסך ושל המעבד. אז, כמה כדאי לי להמהיר אותו? אני גם יכול לקנות קירור למעבד ולא להישאר עם הסטוק, ראיתי שהמליצו בעבר בפורום קירור על זה http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=10258 אבל ליתר ביטחון אני אשאל שוב בפורום קירור בהתאם למהירות שתמליצו לי פה (אם אפשר לשלם פחות, למה לא? ) תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
XSPC RASA750 RX240 בהטחלה רציתי קיט של EK H30 240 HF אבל בדקתי בהרבה פורומים ואמרו שהרסה יותר טוב אז בגלל הפרשי המחירים יש רעיונות לשידרוג רציתי לשדרג את הבלוק לבלוק אל EK אבל אמרו שהמאבה חלשה אז אני לא יודע מה לעשות?? ואיזה צבע לקנות (אפשר קישור) כדי שיהיה לי צבע אדום כזה: http://img812.imageshack.us/img812/9793/8smalls.jpg
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מעבד דול קור E5200 שהוא עכשיו דיי חדש אצלי היה לי עד לא מזמן מעבד פנטים 4 630 פרוסקוט 3GH שהוא היה על מנוחה בדרך כלל בין41- ל53 עכשיו בE5200 יש לו כמה פרמטרים של הטמפרטורה בגלל שהוא כפול ליבה... אז רציתי לדעת הם עכשיו זה סביר פחות או יותר? בכל זאת עכשיו חם נורא וזה קיץ וזאת תמרפטורה בלי מזגן! וחם אצלי! יש לי מאוורר V1 כפול!(מין מודיג שעשיתי לו שבאמת עוזר לו! כי ככה בגדול הבנתי שהוא יותר ליופי אני משתדל לנקות אבק פעם ב3 חודשים מה הטווח טמרפטורות האופטימלי של המעבד הזה? בתודה אלי.
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. אני צריך 2 קירורים למעבדי I5 2400. למעבד 1: * קירור שקט מאוד. * שהיה פלטה מאחורי הלוח אם לחיזוק, אני רואה הרבה קירורים שמוחזקים על פלסטיק וזה די מפחיד אותי. במיוחד בקירורים גדולים וכבדים. * תקציב עד 200 ש"ח. אני מתלבט בין (מדורג לפי רצון לקנות): 2 MUGEN FREEZER 13\PRO (מלחיץ אותי ההרכבה שלו, אין פלטת חיזוק) YASYA למעבד 2: * קירור שקט מהסטוק. * תקציב עד 120 ש"ח. חשבתי על FREEZER 7, אבל אני רואה שכולם ממליצים על 3 KATANA? למה? הצורה שלו קצת הזויה, הוא לא זורק אוויר חם מחוץ למארז וגם לא כל כך מקרר את לוח אם. מה גם לגבי ה TX3?
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחר כשנתיים וחצי פיתח הכרטיס שלי מסוג HD 4870 1gb PowerColor קרקושים חזקים ומעצבנים מכיוון שנמאס לי, הגעתי לשני פתרונות לאחרונה. אם אתם מנסים את זה כמובן שזה באחריותכם! פתרון חלקי א. נתקלתי בתוכנת Ati Tray Tools (מאחר ש-ה Catalyst אצלי הפסיק לעבוד) http://downloads.guru3d.com/download.php?det=733#download בתפריט: Hardware > Overclocking Setting שאני מוריד את מהירות המאוורר בפרופילים מתחת לרף מסויים, הרעש פוחת בברירת מחדל הוא על 70% קבוע, מכיוון שבמנוחה ללא הרצת משחקים אני לא רוצה לשמוע תקרקושים ביצעתי בעזרת אותו כלי Under Clock לכרטיס, והורדתי את מהירות המאוורר. שהורדתי את המהירויות כרטיס יותר מדי - המסך הפך לבן - צריך לקחת את זה בחשבון. אנדרקלוקינג: …
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש מעבד AMD לסוקט AM3. האם הקירור scythe ninja 2 יתאים לתושבת שלי? רשום עליו שהוא מתאים לתושבת AM2 ו- +AM2. האם זה טוב גם ל- AM3? יש גרסה REV.B לקירור הזה ועלייה רשום גם AM3, אך האם זה אומר שהגרסה הראשונית לא מתאימה? אני מתכנן לקנות אותו יד-2 ובגלל זה אין אפשרות לקנות את ה- REV.B יש למישהוא ניסיון בכך?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אלהן חברים. עניין מוזר של טמפ' במעבד I5 2500. הלוחות אם במערכת זהים, DH67CL. המערכת הראשונה עם קירור MUGEN 2 משחה טרמית ocz freeze extreme בשיטה של גרגיר. יושב במארז 690-2 בייסיק עם מאוורר קידמי 120 ואחורי 120 על 700 RPM. בIDLE המעבד ב35 מעלות (speed fan), המאוורר על 400RPM. מערכת שניה עם קירור arctic cooling freezer 7 pro משחה שמגיע איתו לא החלפתי. יושב במארז ELITE 370 עם מאוורר קידמי 140 ואחורי 120 על 700RPM. בIDLE המעבד 25 מעלות (speed fan), המאוורר על 600RPM. איך זה יתכן? שהפרייזר יותר קריר במנוחה מהמוגן? בOCCT המעבד עם MUGEN מגיע ל52 מעלות ועם הFREEZER ל64. נ.ב עוד דבר שבשני הלוחות טמפ' של הPCH גם בהבדל גדול. עם הMUGEN בIDLE היא 65 מעלות. ועם FREEZER בI…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים , בעקבות כך שנשברו הקליפסים של הקירור המקורי של אינטל ( ימח שמו של מי שהמציא את המערכת הזו של הקליפסים הארורים האלה ! ) אני זקוק להמלצה לקירור חדש , הכי זול שאפשר . בבדיקה קצרה שעשיתי יש את האופציות הבאות שהן הכי זולות : 1. Arctic Alpine 11 GT מחיר 40 שקל 2. http://www.usb-online.co.il/Default.asp?PageId=58372&FragmentId=158452 - לא ידוע איזו חברה מחיר 39 שקל 3. http://www.mediagalaxy.co.il/rec/1425 מחיר 29 שקל האופציה השלישית מאוד קורצת לי כי זה אומר שאני לא אצטרך להתעסק יותר עם הקליפים המעצבנים שוב . מה אתם אומרים ?
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
ניסיתי עם SPEEDFAN להוריד מהירות באחוזים ולא מזיז כלום למאוורר נגיד שמחובר ב4 פינים זה כן נותן לי לשנות את המהירות מה אפשר לעשות? יש עוד תוכנות? מחובר ללוח asrock fatal1ty p67 professional
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לקנות קירור ל i5 שיתחלף ל 3770K Ivy (ברגע שיצא) ראיתי כמה מערכות קירור מים זולים כמו : http://www.corsair.com/cpu-cooling-kits/hydro-series-water-cooling-cpu-cooler/hydro-series-h60-cpu-cooler.html שעולה 360 ש"ח האם כדי להשקיע בקירור מים למרות שה TPD של ה Ivy נמוך? ובכלל מה אתם ממליצים?
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, זה זמן מה שאני נמצא עם יחידת הקירור MUGEN-3. הגיע הזמן סוף סוף לעשות OC. לשמחתי יש לי מעבד מסידרת הבלאק אודיישן של AMD אז החיים דיי קלים עבורי. כל מה שיש בין הייתר לעשות זה לעלות מכפלת (המעבד בעל מכפלת פתוחה) הגעתי לX18.5 כרגע המעבד עומד על 3.7, הרצתי OCCT למשך שעה ולא היו שגיאות. אני יודע שזה לא מספיק אבל זה רק בשביל לראות שהכל בסדר לפחות בהתחלה. תוצאות: בזמן הבדיקה המעבד היה על 52 מעלות. המאורר היה על 1100RPM לערך (כנראה שהאופציה PWM לא גרמה לו לעבוד עד קצה היכולת - ככה אני חושב..) סה"כ נחמד אני חושב.... הבעיה והשאלה: במידה ואני מנסה לעלות מכפלת לX19 אני נתקל בזמן הרצת הבדיקה/מבחן במסך בלו סקריין הוא דיי מהיר וגורם למחשב לעשות ריסט, הספקתי לקרוא…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם . רציתי לדעת למה במאמץ המתח יורד מ- 1.5 ל- 1.42 . המפרט שבחתימה (i7 2600k) . רציתי לדעת אולי אני מפספס פה משהוא בהגדרות של הביוס ( לוח extreme 4 של asrock). וגם שאני לדוגמא נותן מתח 1.55 ובודק אחרי הפעלה מחדש המתח שמופיע לי תמיד נמוך ממה שאני נותן לו(1.55 יורד ל-1.5 בערך). אני נמצא האוברקלוק של 5.0ghz אבל אני נאלץ לתת מתח גבוה בגלל שכאשר אני עושה בדיקת מאמץ המתח יורד משמעותית . אני נאלץ לתת בביוס 1.58v (שנותן לי בכלל רק1.53 ) ובמאמץ יורד ל-1.43v. אציין רק שזה לא ל-24/7 רק לבנצ'ים .
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים אני רוצה לבנות מערכת קירור מים עכשיו באתר performance-pcs.com ראיתי מלא סוגים לכול דבר וממדריכים פה הבנתי בכללי איך זה עובד יש לכם עצות לגביי חלקים מומלצים וכאלה בעיקרון זה יותר ליופי המערכת שלי זה מעבד 3570K לוח Z77GD65 MSI ספק 675 thermaltake ואני מתכנן להביא קייס [table] [tr][td][/td][td] Corsair Obsidian Series 800D [/td][/tr] [/table] תודה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מאוורר למעבד I7 2600K אני רוצה שתמליצו לי על מאוורר טוב למעבד שיקרר את המעבד שלא יתחמם ושיהיה שקט כמה שאפשר ... השקט חשוב לי מאוד . זה מחשב לעריכת סאוונד ומשחקים ביחד. יש לי מארז של אנטיק P280 ואני רוצה מאוורר מעבד שהוא מקרר טוב ושקט לסוקט 1155 עוד משהו אני רוצה להדגיש שבעתיד יתכן שאני אעשה OC קל-בינוני לא משהו מפציץ. עכשיו ראיתי פה ושם המלצות לכל מני מאווררים כמו Arctic Cooling Freezer 13 PRO http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6170 Scythe Katana 3 CPU Cooler (For Intel Only) http://ksp.co.il/?uin=10258 אשמח לקבל עזרה כמה שיותר מהירה בבקשה כי מחר אני הולך לקנות . ועוד משהו חשוב מאוד לקחת בחשבון שאין מקום למאוורר גדול מדי כי יש ליד זכר…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מארז של אנטיק 280 ויש לו מאחורה שליטה על מהירות המאווררים ... על איזה מהירות אני צריך לשים ? אין אפשרות שזה יהיה אוטומטי ? מתי שצריך להיות מהיר אז לבד מאיץ וכשצריך מהירות איטית זה מנמיך ? ואני רוצה להוסיף עוד מאוורר מקדימה איך אני אשלוט עליו?</blockquote>
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, כרגע אני נמצא על OC של 4.0, הכל עובד חלק. המעבד מקבל מתח של 1.5 שזה דיי גבולי (לטעמי) הגוף קירור שלי הוא מוגן 3 + זוג מאוררים. ללא מזגן אני נמצא על 62-63 מעלות. עם מזגן בערך 55 מעלות. כל זה במאמץ כמובן :-) אני לא רוצה להביא מערכות קירור שישבו לי בצורה מוזרה מגב המארז, אני מעדיף יחידת קירור שלמה שתשב בקדמת המארז במפרצים. חשבתי ללכת על BigWater 760 Plus של Thermaltake. האומנם לא הכי זולה אבל לא שמעתי תלונות. השאלות שלי: 1: האם המערכת הנ"ל תתן לי תוצאה טובה יותר מהמוגן 3? מבחינת המתח אני חושב שאני דיי בגבול, חשוב לקחת בחשבון. 2: המערכת הזו טובה? (ביקורות בארץ לא מצאתי חוץ מזו שהיא לא ממש ביקורת) http://hwzone.co.il/news/135620 3: מה המחיר שלה באר…
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי. ישלי מחשב די ישן CORE DUO 2.E6400 בדקתי קצת טמפרטורות, והם ניראותחמות 57 המעבד . ישלי 2 ג'יגה RAM. עכשיו אינלי מושג בOC, אני פשוט יודע שזה יכול לשפר את המערכת אבל זה גם מסוכן... אם אני יביא לכם מפרט אתם תוכלו להגיד לי מה לעשות כדי להגיע לתוצאות טובות ויציבות? תודה מראש מעבד E6400 לוח אם ABIT AW9MAX כרטיס מסך radeon x1950 pro 512mb Power Color אם קירור גדול עליו ומאוורר זכרונות שתי יחידות של ג'יגה (ביחד 2 ג'יגה) של CORSAIR עבים כאלה אם קירור מובנה עלו הכי יקר בזמנו ספק כח ספק כח SeaSonic 520W Modular 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan M12II-520 רציתי לציין שהמעבד אם הגוף קירור המקורי האם הכרחי אחרי 4 שנים להחליף לקירור אחר ולמרוח משחה טרמית לאחר שמנקים אם אלכוהול ? …
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי את הhd 7950 של gigabyte גרסאת הwindforce ואני לא יכול להעלות בcore clock יותר מ1100mhz. http://ksp.co.il/?select=.1044..35.&list=1&sort=3&glist=1&uin=14805&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice= ראיתי בסיקור פה באתר שהגיעו עם הכרטיס לתדר של 1195mzh עם יציבות מלאה:http://hwzone.co.il/hardware/reviews/graphics/gb7950_wf3/11 איך אני יכול לפתור את זה?
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש להגדיר את המעבד והזיכרון שלי בביוס להמהרה בסיסית לא משהו מטורף... יש חי קירור הולם במארז Thermaltake עם מאורר ORB.. בכח מקרה זה מפרט החלקים הרלוונטים: Intel Q6600 + Crosair xms2-8500 1066mhz DDR2 + Gigabyte P35-DS4 F10 Motherboard כמו כן יש לי ספק 650W של thermaltake התיזמונים של הזיכרון הינם: 20 7 7 7 הדגם 8500C7 של חברת Crosair אשמח לקבל קצת עזרה בעניין. בכבוד רב, דניאל
-
- 13 תגובות
- 931 צפיות
-
-
אני עם e4600 באוברקלוק ל 12X 250mhz , עם מתח 1.3625v הרצתי 5 לופים, על בדיקה מלאה, וזה עבר לי רק 1 מתוך 5 מה אני אמור לעשות, להעלות מתח למעבד?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי E8400 על לוח P5K3 , עכשיו המעבד נמצא @ 3600Mhz ואני רוצה לדעת מה המתחים המומלצים בשביל המעבד הזה. מה הטווחים המומלצים בשביל המעבד הזה?
-
- 13 תגובות
- 765 צפיות
-
-
היי, אז לפני שאני מתחיל לעשות OC לE6300 שלי... 1)האם חייבים לבטל את כל הדברים שכתוב במדריך באתר למרות שאני לא רוצה להגיע ל1000GHZ אלא עד 2.2GHZ בערך (הסטוק שלי הוא 1.86)? 2) לא כל כך הבנתי מה עושים עם הזכרונות,SPD וכל השטויות האלו.. אשמח להסבר... 3) מה להגדיר בכיבוי אוט'? 70 מעלות? 4) לכמה אתם חושבים אני יגיע עם הקירור שבמפרט בצד? 5) מאז שכתבו את המדריך ועד עכשיו, מומלץ להתקין תוכנה אחרת מזו שכתוב במדריך או להוריד בידיוק את מה שכתוב שם?אם יש לכם המלצות לתוכנות יותר טובות אשמח ללינק להורדה.. עריכה: אפשר קישור להורדה של 3DMARK07 בבקשה? 06 לא תומך בDX10 תודה לכולם!
-
- 13 תגובות
- 921 צפיות
-