אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
פירקתי את שתי המאווררים כדי לנקות אבק ואני לא זוכר לאיזה כיוון כל אחד הלך האם שתיהם לאותו כיוון ? פנימה ? החוצה ? תודה טל.
-
- 1 תגובה
- 503 צפיות
-
-
למה אין לי שליטה על המאוורר של הכרטיס מסך מפרט בצד...בכול דרייבר שהתקנתי...
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב בקצרה אני מכוון הגדרות אוברקלוק בביוס להגדרות שכבר נבדקו והן מתאימות ותקינות ולאחר מכן כמובן F10 ושמירה. אבל כשהמחשב נטען מחדש המעבד נשאר בסטוק למרות שההגדרות בביוס עדיין מכוונות לOC. הדבר היחיד שהשתנה זאת מחלקת הזכרון. הצעות לפתרון? הנה ההגדרות: (הזכרון בתדר של 266X2 )
-
- 5 תגובות
- 880 צפיות
-
-
העתקה מגלריית הקירורים + שאלה: הקירור שלי אני די רגיש לרעש, ולכן: 1. המאוור של ספק הכח הוחלף במאוור 8" של arctic cooling 2. המאוור האחורי לא מחובר - הוא עושה הרבה יותר מדי רעש. 3. הטמפרטורות (לפי speedfan) לא משהו - 40c במנוחה, 60c בעומס מלא. 4. אני לגמרי לא בטוח לגבי המיקום של המאוורר של המעבד - ככה שם אותו הטכנאי. האם אפשר לשפר סירקולציה / רמת רעש? תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 900 צפיות
-
-
שלום. לאחרונה רכשתי מחשב חדש. הכל טוב יפה, חוץ מזה שיש מאוורר שנשמע כאילו הוא עובד בקצב רציני, וכתוצאה מזה יש רעש מוגבר. [רעש טבעי של מאוורר שעובד, פשוט ממש מהר, וזה יוצר מעין "זמזום" רציף שכזה, הייתי אומר]. ניסיתי לברר וגיליתי שייתכן והמאוורר של הכרטיס מסך [GTX260] פשוט עובד ב"FULL TIME JOB", וכדי לספק את הקירור הנדרש הוא בדרך עושה גם רעש מוגבר. ניסיתי לפתוח את המחשב להסתכל, אולי יש משהו שחוסם או רוטט, אבל לא. -יש למישהו רעיון אם זה אכן המאוורר של הכרטיס מסך שעושה EXTRA NOISE? האם יש אפשרות לטפל בזה בצורה כלשהי? -אם אין סיבה מיוחדת שזה יהיה זה- יש רעיון אחר איך לבדוק / מה עושה את הרעש הזה, ואיך לטפל בו? תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 599 צפיות
-
-
שלום יש לי מאוורר ARTIC COOLING FREEZER PRO והוא ממש מרעיש ואני מעוניין להחליף אותו במאוורר שקט זול וטוב לא מחפש משהוא ל OVER CLOCING אם תוכלו לתת לי הצעה למשהו שקט וטוב אני אשמח תודה
-
- 6 תגובות
- 751 צפיות
-
-
שלום , לא מזמן קניתי 4870X2 מארה''ב של Sapphire... הכרטיס מסך קורס בגלל בעיות חום (אני מעריך שמדובר בסירקולציה לא מתאימה במארז.. בכל אופן שהעמדתי עליו את הקירור של הכרטיס מסך הקודם שלי (Twin Turbo) הוא הפסיק לקרוס.. מה שגרם לי להבין שמדובר כנראה בבעיית טמפרטורות.. לכן אני רוצה לרכוש קירור לכרטיס מסך החדש.. איזה קירור כדאי לי לרכוש? והאם אי אפשר לעשות כלום עם הTWIN TURBO הקיים שלי ? (יש לי 2 כאלה... חבל שהם ישבו סתם בארון..) תודה
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה המפרט : COOLERMASTER CM 690 + WINDOW w/o PSU ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME SCYTHE S-FLEX 120mm 1600rpm x3 ועוד מאוור של המארז מקדימה שמכניס אוויר INTEL CORE 2 QUAD S775 2.66GHz Q9400 : "SLB6B" - BOX GIGABYTE GA-EP45T-UD3R אני לא נגעתי בכלום בBIOS כי אין לי ממש מושג מה לעשות . המחשב הגיע היום אז אין בו אבק וגם את החיווט עשו לי בחנות והוא טוב לפי תמונות שראיתי פה. עשיתי בדיקת PRIME95 ותוך שתי דקות הראה לי 103!!!! מעלות לא יודע אם זה הגיוני אני מפחד לעשות עוד בדיקה כזאת בשביל תמונה. הנה תמונה במנוחה : נ.ב : למה לפעמים זה מראה לי 1.999 GHZ ואז זה קופץ ל2.66 כמו שצריך להיות ? עריכה : תמונה אחרי בדיקת מאמץ -
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
המפרט: Intel® PentiumDual-Core E5200 2.5GHZ BOX OCZ Vendetta CPU Cooler (FIRST VERSION) DFI LANPARTY UT UT P35-T2R Socket 775 G.skill DDR2 4096MB 800MHZ HK CL4-4-4-12 Antec Three Hundred Gainward nVidia GeForce GTX260 Golden Sample 896MB 216SP
-
- 2 תגובות
- 560 צפיות
-
-
קנו לי עכשיו מהונג קונג את הכרטיס Sapphire ATI Radeon HD 4890 ברגע שהתקנתי אותו המאוורר שלו התחיל לעשות רעש מזה שהוא משתפשף בפלסטיק שעוטף את הגוף קירור כשמשכיבים את המחשב אז המאוורר משנה זווית ומפסיק עם הרעש, עכשיו ביררתי עם איזה יבואן של סאפיר בארץ והוא אמר לי שזה יעלה לי 65 דולר לשלוח את זה לחברה והוא לא מכסה את זה. השאלה שלי אם עדיף לי כבר לקנות גוף קירור חדש שיהיה טוב גם ככה בשביל להוריד את החום של הכרטיס הזה או שיש לכם פתרון אחר שיהיה לי יותר זול כרגע? תודה רבה איתמר
-
- 42 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
עשיתי אובר קלוק למעבד מ - 2.71 ל - 2.92 יש משהו שאני צריך לדעת? הטמפרטורות לא עלו.. יציבות וכל זה איך בודקים? תודה
-
- 6 תגובות
- 825 צפיות
-
-
דבר ראשון אני חייב להגיד תודה ל taotao שצממך בי לאורך כול הדרך פה בפורום תודה רבה אחי ! דבר שני האלתי את ה FSB ל 425 שנתן לי 3.61 GHZ לוח אם : EP45DS3L מעבד:Q9550 קירור: AC EXTEM זכרונות 4G OCZ REAPER 1066HZ הינה תוצאות היציבות מהתוכנה OCCT טמפרטורות : מתחים : ההגדרות בביוס עומדות על : בשלב הראשון העלתי את ה FSB ל 425 ואת ה PSI-E הגדרתי על 100 בשלב השני שמתי את הזכרונות על 2.00D והגדרתי ידנית את התזמונים זה בסדר למרות שאני לא מנצל את כול ה 1066HZ שיש לי ? ובשלב השלישי זה המתחים שהגדרתי המתחים בסדר ? צריך לשנות משהו ? אני צריך חוות דעת כללים על ההגדרות ועם אני צריך לשפר משהו ו עם ה OC יציב או לא ואיך אפשר ליצב אותו עוד יותר עם צריך …
-
- 1 תגובה
- 477 צפיות
-
-
אני מצליח לייצב אותו על 4 GHZ רק עם 1.37 וולט, לועמת 3.8 GHZ עם 1.23 וולט. האם ה200 MHZ האלה שווים את העלאת המתח הזאת ? ואגב הטמ'פ המקסימליות עם 1.23 די גבוהות אצלי .. 51 מעלות... אין לי מושג מה יש לו בזמן האחרון, הוא משתגע במצב מנוחה הוא מראה לי 47-50 מעלות לעתים תכופות =\
-
- 9 תגובות
- 791 צפיות
-
-
אהלן, אוקי אז זה האוברקלוק הראשון שלי עשיתי לפי מדריך שאמור להביא אותי ל 4GHZ ברגע שהמחשב ניסה להעלות את הוינדוס המחשב נפל. זה תמונות של הסרקולציה: http://img34.imageshack.us/gal.php?g=picturess001.jpg יש עוד מאוורר נוסף בדלת שמכניס אוויר לכיוון הכרטיס מסך. הורדתי את ה BCLK מ-200 ל 175 והגעתי ל 3.5 מפרט בצד IDLE: 42 מאמץ: 74 הכי הרבה. תוצאה ב 3DMARK06 : 17772 אני רוצה לדעת מה דעתכם. הרצתי את REAL TEMP עם PRIME95 ובחרתי באפשרות של הבדיקה האמצעית שהכי מעמיסה על המחשב , הנה התוצאות : מה אתם אומרים ? עוד מעט אני אעלה תמונות מהביוס אני רוצה לדעת אם המתחים תקינים ושאני לא חורג ..
-
- 8 תגובות
- 935 צפיות
-
-
אהלן, יש לי כרטיס מסך של Asus EN8600GT עם קירור פסיבי. האם מישהו כאן כבר הוסיף בעבר לכרטיס הזה, או לכרטיס דומה לו, קירור אקטיבי על הפסיבי ? אם כן, אני אשמח לתמונות או להסבר איך לעשות את זה.
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מראה לי שיש לי 5 מאווררים ורק 3 פועלים אני לא מוצא בCONFIGURE איך להפעיל את ה2 האחרים מה לעשות? המדריך בנעוץ לא עזר
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלושה חברות המחיר הוא כמעט זהה: הראשון: Arctic Fan AF8025L 80mm 30 ש"ח ליחידה http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=3_46_63&mID=89&page=spec השני: Zalman דגם ZM-F1 38 ש"ח ליחידה http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?Idx=204 השלישי: Thunderblade 8cm Blue led Case Fan A1910 35 ש"ח ליחידה http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1165&ID=1738#Tab1 אני מעוניין לקנות 3 יחידות לקירור של המארז, אחד מוציא אוויר אחד מכניס אוויר מגב המחשב, ועוד אחד מוציא אוויר מצדו של המחשב (הכוונה מול המעבד). או אולי עדיף בכלל לקנות מארז כולל מאורר חדש: Elite 335 Black http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=…
-
- 1 תגובה
- 498 צפיות
-
-
אני קצת יחפור פה אז אני מקווה שתהיה לכם סבלנות לקרוא ולעזור לי תודה מראש אוקי אז המטרה שלי היא להביא את המעבד (Q9550) למקסימום שהלוח (EP45-DS3L) יכולל לסחוב (עם זה משנה יש לי זכרונות OCZ REAPER 1066HZ וקירור למעבד AC EXTREM) אז ככה אני צריך קצת הסבר והדרכה בשלב הראשון אני צריך לכבות בלוח את כול הפיצ'רים של החסכון בחשמל זאת אומרת לחכות את C1E ו EIST (כבר עשיתי את זה) בשלב השני להכין את המעבד ל OC לשים את ה CPU CLOCK RATIO על הכי גבוה (במקרה שלי זה X8.5) לשנות את ה PCI EXPRES FRECAUANCY ל 100MHZ בשלב השלישי אני צריך להכין את הזכרונות ל OC עכשיו פה תתקנו אותי עם אני טועה קראתי שצריך לשים את ה SPD ל 2.00D שהיחס של הזכרונות היה 1:1 ביחס ל FSB זה נכון ? לשנות את התזמוני…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם מעבד PENTIUM 4 המאוורר שיושב עליו הוא STOCK והוא ממש מרעיש הסתכלתי באוורסט והוא מגיע ל50 מעלות והמאוור מסתובב על 4600 סיבובים לדקה! חשוב להדגיש- החלפתי לפני שבועיים משחה טרמית וניקיתי את המחשב מאבק. מה אפשר לעשות כדי להשתיק קצת את המאוורר? כי הרעש ממש בלתי ניסבל.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, קניתי את הזכרון של חברת TEAM ששבר כבר שיאי עולם עם CL4 ב 1066MHZ הוא מגיע עם קירור של THERMALRIGHT HR-07 שנחשב להכי איכותי שלהם. ובגלל גודלו של הקירור הוא לא מאפשר להתקין 2 סטיקים על הלוח. (זאת לא הגרסה של ה DUO שנותנת) והזכרון הזה הוא 2 מגה והחברה לא מייצרת את הזכרון הזה בקונפיגורציה של 4 גיגה כלומר 2 סטיקים של 2 גיגה ולכן שאלתי היא : מה יותר חשוב בהשגת שיאים ב SUPER PI 1M הנפח של הזכרון או הפונציאל של המהירות שהוא יכול להגיע כי הזכרון הזה יכול להגיע בכיף ל 1300 MHZ השאלה האם זה ממש קריטי ב SUPER PI 1M שיהיה 4 GB כדי לשבואר שיא או יותר חשוב קירור טוב והפונציאל OC שלו כי שמתי לב שמי ששבר את השיא של ה SUPER PI 1M השתמש ב2 GB רק אני רוצה להיות בטוח... אז מה דעתכם.. בת…
-
- 1 תגובה
- 543 צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לדעת אם אפשר לנעול את המתח של ה PCIEXPRESS כדי שמתי שאני יעלה את ה BUS המהירות שלו לא תשתנה. יש ברשותי לוח אם ASUS COMMANDO 965P REV 1.00G . ועוד שאלה קטנה עד כמה משפיע כרטיס המסך על ה OC של המעבד והזכרון והגשר צפוני כלומר האם אפשר לקבוע בתיאוריה שיאי עולם ב SUPER PI וב CLOCK SPEED של המעבד עם כרטיס למשל 7300GS ? אני לא גיימר כך שאני לא יודע מה אני צריך כרטיס מסך מטורף אבל אני מתכנן OC מטורף... בתודה עידו
-
- 1 תגובה
- 562 צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות את המעבד המוזכר לעיל (יחד עם לוח אם Biostar TA790GX3) - ואולי לעשות OC קליל. אני לא יכול להשקיע יותר מדי בקירור לצערי, עד 150 ש"ח. איזה קירור מומלץ בתקציב הנ"ל? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני שנתחיל, אני יודע שה- Q8300 הוא לא המעבד הכי פופולרי לאוברקלוקינג, ובכל זאת הייתי רוצה לנסות לקחת את המערכת שלי עד הקצה. כשקניתי את המחשב לפני כחדשיים לא ממש תכננתי על אובר קלוקינג, האמת שלא ממש ידעתי מה זה. שתבינו את המחשב האחרון שלי קניתי לפני כ-10 שנים בתקופה ש DOOM (הראשון) נחשב לשיא הטכנולוגיה. אבל איכשהו נסחפתי לנושא ועכשיו, חדשיים אחרי אני כבר מכור לעניין. (ואישתי כבר מוכנה לזרוק אותי מהבית ) ועכשיו לעניין שלשמו התכנסנו, הצלחתי (די בקלות האמת) להאיץ את המעבד מ-2.5GHz ל- 3GHz בנתונים הבאים: FSB Frequency 400 PCIe Frequency 101 FSB Strap to NB Auto DRAM Frequency 1066 Ai Transaction Booster Auto CPU Voltage 1.23125 CPU GTL Refer…
-
- 5 תגובות
- 725 צפיות
-
-
יש לי גוף קירור של ASUS שמורכב מתחת ללוח אם ..ועם ברגים מתחבר . הבעיה שכל פעם שיש אבק צריך לפתוח את זה לפרק לוח שלם כי אין לי קומפרסור יש לי מעבד P4 L2 2MB 775 ישן הוא מתחמם חבל על הזמן ... כל הזמן הוא מגיע בין 50 - 65 מעלות . ( במאמץ הוא מראה 65 ללא מאמץ 53 ) אני צריך גוף קירור פשוט עם קליפסים התקנה פשוטה ולא מסובכת על מה אתם ממליצים ? אם אני אנקה את האבק הוא בטח יוריד 2-3 מעלות אבל זה מבאס לפרק לוח שלם בשביל גוף קירור .
-
- 9 תגובות
- 660 צפיות
-
-
מהו הקירור המומלץ בתקציב של עד 200 ש"ח למפרט הבא: MB - DFI UT P35 TR2 CPU - E5300 OC 3630 MHZ + Freezer 7 pro GPU - Connect3D 4850 Extreme OC + AC accelero HDD - WD 250G 16mb + WD 500G 32mb (sata2) RAM - 2G Kingston 800 MHZ 6-6-6-18 Case - Compucase PSU - Vantec ION2 500w Cooling - AC cooling 12cm Screen - Samsung T220p wide בנוסף אבקש המלצה לגבי זכרונות שיעמדו ב OC עד ל 1000MHZ. (הזכרון הנוכחי שלי בקושי עובד על המהירות המקורית שלו...) תודה
-
- 11 תגובות
- 847 צפיות
-