אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
קודם כול אפשר לעשות OC למחשב הזה אינטל פנטיום 4 2000 לוח אם של DFI מעלות ממוצעות בזמן מנוחה מעבד:39 לוח אם:26 דיסק קשיח:35 ואם כן איך אני עושה OC?צריך תוכנה או משהו ולכמה זה יוכל להגיע לי בלי לגרום לחימום רב..?
-
- 14 תגובות
- 574 צפיות
-
-
טוב.. אז קודם כל יש לי את המחשב כשנה וחצי.. מעבד Q6600 עם OC וקירור Freezer Xtreme לאחרונה שמתי לב לרעש מאוד מעצבן במחשב שלי שאי אפשר להתעלם ממנו.. בדקתי מהיכן זה מגיע, וגיליתי שזה מהקירור של המעבד.. הרעש לפעמים מפסיק למספר שניות ואז שוב חוזר.. לפעמים כשהרעש מעצבן אותי יותר מדיי אני נותן למחשב מכה או מספר מכות ואז זה מפסיק למספר שניות עד חצי דקה.. אבל חוששני שאלימות אינה הפיתרון כלפי מוצרים אלקטרוניים ואינני רוצה חלילה לגרום לאיזשהו נזק פיזי לרכיבים פנימיים.. קניתי בכוונה מחשב שקט, אני משאיר את המחשב פועל כל הזמן ובנוסף לכך הוא מאוד קרוב למיטתי.. אני חושש שאולי זה נגרם כתוצאה מאבק, למרות שנורא קשה לנקות צלעות קירור ואני עושה את המיטב.. האם ישנה דרך כלשהי לעשות משהו כדי ש…
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בעיקרון מה שעשיתי זה לקחת את המנורה האחורית של רכב. פרקתי את הפלסטיק הקדמי ונגלו לעיניי 16 לדים אדומים ונחמדים. במקרה המנורה צריכה 12V אז לא היה בעיה לחבר את זה לספק שלי. הנה כמה תמונות (אני ממש מצטער על האיכות, אבל אין לי משהו יותר טוב כרגע).
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני עומד לבצע הזמנה מחו"ל של חלקים למחשב וחשבתי להזמין את הקירור הפאסיבי של זלמן (ZM80A-HP) עכשיו השאלה עם הוא יעיל לאוברקלוק רצחני לכרטיס המסך, יש לי את הצ'יפטק אלומיניום עם חלון ומול לכרטיס המסך יש enermax 92 מ"מ על עוצמה מירבית, אז הקירור הפאסיבי יהיה טוב בשבילי?
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. פירקתי היום את המאורר בכדי לנקות אותו מאבק, ובדרך לראונה ראיתי שיש סדק על המאורר.... האם אפשר לבקש להחליף מאורר? קניתי את הקירור מ"פנדה" ניראה לי בחודש 10. [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 677 צפיות
-
-
בהתחלה אני רוצה להגיד שנשבר לי מהכרטיס הזה כבר !!! ועכשיו לעיניין : במצב הרגיל(זאת אומרץת ללא שום שינוי במהיריות הליבה או הזכרונות) הניקוד שאני מקבל ב 3DMARK הוא : 7700~ לאחר שאני מעלה 20 מגה הרצים חופשי אין שום בעיות יותר מזה מתחילים לצוץ טיטושים במסך אני אני מקבל 7890~ אותו ניקוד בערך אני מקבל גם אם אני מעלה 15 10 או 5 מגההרצים בלבד לא ממש משתנה כל זה ללא קירור מיוחד (סטנדרתי). מה שמצחיק הוא כשאני מוריד ממיהירות הליבה והזכרונות ב 20 מגההרצים !!! אני מקבל סה"כ ב 300 נקודות(7450) פחות זה פשוט לא יאומן מה שקורה כאן ! למישהו יש רעיון כלשהו?. אני יודע שאני מנדנד לכם עם הכרטיס שלי כבר המון זמן, אבל אני רוצה לעבור לפחות את ה8K כי עדיין לא קיבלתי יותר מזה ... רעיונות משהו ?! כ…
-
- 14 תגובות
- 943 צפיות
-
-
ובכן, עוד התייעצות ברשותכם. מכיוון שבעבודה מלאה הAC7PRO נשמע כמו מקדח קטן, ובעבודה עם QFAN הוא שקט, אבל מתחמם יותר מידי לטעמי. החלטתי לשאול בכיוון של בקרה ידנית... עם מה אוכל לבצע בקרה ידנית ? עדיפות למוצרים תקציבים ביותר וללא יותר מידי "פאנסי-שמאנסי" ועוד שאלה שאולי תהייה די טפשית, אבל מילא - נניח וארכוש לוח בקרה שכזה, דוגמאת Hardcano, המאורר של הלוח-אם/שאר המאווררים גם יוכלו להתחבר אל הלוח אם, כדי שאוכל לקבל מהם קריאות ? (בהנחה שהלוח בא רק עם בקר מהירות) בתודה מראש, אלירן.
-
- 14 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום, קניתי היום קירור לChipset, הייתה בו מדבקה תרמית שאיתה מחברים אותו למחשב. מסיבות שאינני רוצה להיכנס אליהם, המדבקה נהרסה והורדתי אותה. אילתרתי באופן זמני משהו שיחזיק את הקירור כמו שצריך אך צריך למצוא פתרון לטווח הארוך. עם מה אני יכול לחבר את הקירור לצ'יפסט? מוכרים מדבקות תרמיות? דבק תרמי? כמה זה עולה ומאיפה ניתן להשיג, תודה.
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
7010.. זו התוצאה שהוא נתן... מה הסדרי גודל תוצאות של מחשב טוב/בינוני/חלש. או בקיצור... כמה זה טוב?! תודה על העזרה!
-
- 14 תגובות
- 758 צפיות
-
-
הצלחתי לבנתיים ליייצב את המעבד על 3.7GHZ עם טמפ' טובות מאוד(וזה לאחר בדיקה ברחבי האינטרנט)
-
- 14 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות איוורר למעבד שלי המעבד שלי הוא: אינטל פנטיום 4 3.0 גיגה הרץ (פרסקוט)בסוקט 478 והלוח אם ASUS P4P800-E DELUXE בזמן מנוחה המעבד שלי על 45 מעלות בערך שזה דיי בסדר אבל לפעמים שאני מאמץ אותו עד הסוף נגיד גם משחק במחשב וגם מקודד סרט ל-DVD הוא מגיע ל-62 מעלות בערך אבל יש לציין שהוא לא נתקע בכלל הוא ממש חזק אבל עדיין 62 זה קצת גבוהה לכן החלטתי לקנות קירור ואני צריך שתמליצו לי על משהו טוב עם וסת מהירות ודברים כאלה התקציב שלי למאוורר הוא 200 שקל בערך אפשר גג 250 לא יותר מזה עכשיו אם אפשר תביאו לי לינק למאוור ותתנו על פרטים כמו המהירות שלו ודברים כאלה. תודה מראש והמשך יום טוב
-
- 14 תגובות
- 585 צפיות
-
-
הנושא הוא אוברקלוק אני עשתי אוברקלוק על המעבד שלי מ 2.66GHZ ל2.9GHZ למעב P4 הטמפ' היו מאוזנות, לא עשיתי עוד בדיקות חוץ מהטמפ' במאמץ ובמנוחה(אני כבר לא זוכר את הטמפ וזה לא כל כך משנה עכשיו) בן דוד שלי שעבד בIBM אמר לי שאוברקלוק במעבדה מותר לעשות רק למשך של שעה במקסימום. עכשיו הוא גם אמר לי שאם עושים OC ויש פיתאום קפיצות במתח/חשמל אז זה גומר את המעבד והזכרונות. הוא אמר לי שלא משנה איזה קירור יש לך זה עדין יגמור את המעבד.(או משהו כזה) והשאלות שלי הן: האם זה נכון? האם יש תוכנות לבדיקת יציבות של המערכת ולא של הטמפ'? והאם אני צריך אל ספק שהוא מיצב מתח וגם נותן לי זמן השאיה? והאם אפשר בביוס לעלות רק את התדר של המעבד מבלי שהזכרונות יעלות? ותודה ענקית לעוזרים!! ולמי שסקרן איזה מח…
-
- 14 תגובות
- 642 צפיות
-
-
-
ציפסט 965 על לוח תוצרת אינטל איך בודקים טמפרטורה ?יש תוכנה מומלצת? כמה צריך להיות במצב מנוחה? 60 מעלות זה הגיוני ?צריכה להיות טמפרטורה שונה לכל ליבה? יכול להיות שהחיישנים מזייפים? ולמה לעזאזל הגוף קירור שלו מגיע עם חיבור דפוק עם קליפסים מפלסטיק במקום משהו מסיבי עם ברגים? מה זה החרא הזה? זה רק אצלי הגיע ככה או אצל כולם? חשוב לציין שעשיתי כבר חיפוש ולא מצאתי כלום בנושא תודה רבה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
סמתי לב שהמהירות של המאורר של הכרטיס מסך פועל בתאום עם הטמפרטורות (דוגמא: מנוחה-2400 RPM מאמץ 3000+ RPM ) רציתי לדעת אך ליגרום למאורר ליפעול כל הזמן במקסימום תודה לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 798 צפיות
-
-
רציתי לדעת האם זה הגיוני שהמאוורר אמור להפסיק את פעולתו מדי פעם שמתי לב לזה רק כאשר התחיל להיות רעש מהמארז, לא ידעתי איזה מאורר מרעיש ואז שמתי לב שהמאוורר של המעבד מפסיק לעבוד ואז ממשיך. כנראה שהוא עומד לשבוק חיים? מה לעשות? נ.ב. האם זה בסדר לנתק את המאוורר של הגשר הצפוני כדי לראות האם הוא מרעיש?
-
- 14 תגובות
- 789 צפיות
-
-
עשוי מגוש בעובי 1ס"מ . הניסור עוד לא מוכן סופית -העמקת החריצים. התכנון קורא לכניסה מרכזית ו 4 יציאות מהפינות. עדכון : זה הבסיס של בלוק מים כלומר תבוא על זה הפלטה עם צנרת כניסה יציאה. 324 פינים. 18X18 4X4סמ , הבסיס 1סמ הכיסוי 0.5 סמ [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי היתלבטות קשה: מה עדיף???: 1)למכור את הלוח הקיים שלי להוסיף כסף וליקנות lanparty ואז להמשיך את האובר למעבד ולזיכרונות שלי 2)למכור את הזיכרונות הקימים שלי ואז להוסיף כסף וליקנות זיכרונות טובים לאובר... הלוח שלי פעם ביום מאפס את הביוס שלו סתם כי בא לו אחרי שהוא עבד יציב ועבר בדיקה של s&m וזה אחת הסיבות שאני מעונין להחליף לוח.... מה יתן לי יותר נחת ויותר ביצועים כללים?? אני שמעתי שעם מוד קטן ל-kanparty אפשר להפוך אותו ל-sli האם זה נכון?? ואיך עושים את המוד? למנהלים: אני לא ידעתי איפה למקם את התרד הזה.... לא ידעתי אם בלוחות אם זיכרונות ומעבדים או באוברקלוקינג וקירור אז עם לדעתכם התרד לא אמור להיות פה אז תעבירו אותו
-
- 14 תגובות
- 898 צפיות
-
-
לפני שאני עובר לקירור עביר רציתי קודם להבין עד הסוף מזה בכלל קירור מים כי זה נושא גדול אז קצת שאלות אחרי שקראתי את הסטיקי1.איזה דברים צריך להתחשב בהם כשבונים מערכת חוץ מאיזה רכיבים צריך לקנות(משעבה , רדיאטור מיכל בלוק) דברים שמעבר?2.כל כמה זמן המערכת צריכה "תיחזוק" ומה זה כולל התיחזוק בדיקת נזילות שמעתי שלפעמים יש בתוך המערכת בועות אוויר שצריך להוציא.....3.למה אנשים פה ובכל הפורומים מתנגדים כל כך לקיטים של מערכות?4.כמה כסף צריך להכין כדי לקנות מערכת טובה שהיא רק למעבד? ואם אני יכול להביא באופן אישי חלקים מארה"ב5.אפשר המלצות על חברות וביקורות אתרים כתבות (לא משנה אנגלית) כדי ללמוד עוד לפני שאני קונה6.כמה מערכת שלמה יכולה לצרוך(וואט מספק)?? יש למטה בקשות על מפרט עד 300$ למר…
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הזיכרון עובד יציב גם ב 280 אבל המעבד שלי תוקע זה לא בטוח שכול הזיכרונות Uccc יגיעו ל 270+- אבל למי שלא רוצה להוציא הרבה על זיכרון זו בהחלט הבחירה המושלמת....
-
- 14 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום.. יש לי מאוורר של 12M , ואני לא יודע איך מחברים אותו !?!? מישהו מוכן לתת לי הסבר? תודה לעוזרים...
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי סיס אונבוארד עם SHARED MEMORY 64 MEGA וקיבלתי 250 ב3DMARK למההההה
-
- 14 תגובות
- 895 צפיות
-
-
ברגיל הוא מגיע ל60-75 ב5 דקות הראשונות כבר. אחרי יציאה מHITMAN BM הוא הגיע ל87 ואז ירד ל80, 75, ואחרי רבע שעה חזר ל60-70. הסרקוצליה או איך שלא קוראים לזה (אל תרדו עלי אם זאת טעות, פשוט תתקנו): 2 מאווררים 80 מ"מ (או יותר קטנים, לא בטוח) בצד שמאל (כשהמחשב מולי) מכניסים מאוורר אחד 80 מ"מ מלמעלה מוציא (יש מקום מאחורה לעוד 80 מ"מ) (מקדימה יש בעיה, מבנה המארז חוסם אותו - אני אוסיף שם מאוורר כשאני אתחיל להתעסק עם דרמל וכאלה) בנוסף כמובן אחד של 80 מ"מ (או שזה 120?) על הCPU שבא על המעבד ועוד אחד על הכרטיס מסך שלא רלוונטי עכשיו. איך אני מצנן את המחשב בצורה הזולה ביותר? חשוב לציין: עכשיו המעבד על 67-62, אבל הלוח אם על 44, הAux על 32 והכונן קשיח על 26... אז אני לא צריך קירור מקיף מדי…
-
- 14 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני אמור לקבל בקרוב את הGigabyte aurora 3d 570 , וחשבתי על כמה דרכים לייעל את הסירקולציה בו.. המארז במצב סטוק מגיע עם שתי מאווררים 120 מאחורה (מוציאים) ואחד מקדימה (מכניס) קודם כל אני מחליף את שלושת המאוורים למאווררי AC (כפי שהומלץ לי בפורום השבוע).. בנוסף לכך חשבתי לעשות שתי חורים 120mm בצד, אחד לאזור המעבד והשני לאזור הכרטיס מסך (שניהם מכניסים). כך הקירורים שנמצאים עליהם יקבלו תמיד אוויר קר, והאוויר החם שיפלט מהם יצא מהר דרך שני המאווררים מאחורה. המאוורר מאחורה די חסום ע"י כלוב ההארד-דיסקים, ככה שרק אותם הוא יקרר. והדבר האחרון שחשבתי עליו, הוא חור למאוורר 120 בגג המארז שיוציא אוויר (הרי חום עולה למעלה, לא?) יש לכם אולי רעיון אחר? יותר יעיל\שקט? המא…
-
- 14 תגובות
- 755 צפיות
-
-
היי אנשים, לפני חצי שנה קניתי מחשב חדש בעל מעבד כפול ליבה. לאחרונה, הטמפ' של כל אחת מהליבות בזמן מנוחה מגיעה ל- 43 מעלות. אני מעוניין להחליף את גוף הקירור הנוכחי שיש ברשותי ( COOLER MASTER LGA775 CM775 ) לגוף קירור איכותי שיקרר יותר טוב את המעבד והליבות. אשמח לשמוע את המלצתכם לגוף קירור איכותי. המפרט של המחשב שלי: מעבד: INTEL DUAL CORE E6600 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS4 זיכון :OCZ 1GB 800MHZ ספק: EZCOOLER 500W
-
- 14 תגובות
- 694 צפיות
-