עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by shloosh,

אני מתלבט ,למרות שראיתי כאן כמה ת'ארדים בקשר לזה: SK-7 +SF2 AEROFLEW VANTEC Zalman CNPS6000Cu Cooler for AMD מה משלושתיהם לקחת?? זה מה שקרוה אצלי במחשב: מעבד AMD 2000 0.18 ,קירור VOLACNO 6CU ,ומארז לא כ"כ מאוורר. לכן אני צריך לדעת איזה קירור מבין שניהם יעבוד יותר טוב אצלי. הטמפ' של המעבד שלי כרגע היא 57 מעלות!!!. כדי להמשיך לעבוד במחשב פתחתי את המארז ושמתי מאוורר רגיל של רצפה מולו והופ איזה הפתעה נעימה... הטמפ' ירדה ל-52. כמובן שאני לא אמשיך ככה אז איזה קירור יותר טוב בשבילי<????

• 14 תגובות
    • 876 צפיות
  2. Started by Philip,

אז קודם כל ככה.. המערכת שלי היא כזו Asus P4B533-E Intel P4 2.4B 512MB DDR PC2700 [הלוח תומך עד 2100 בלבד] בכל מקרה, רציתי להוריד את המכפלה ולעלות באס על מנת לקבל FSB גבוה ומהירות מעבד נמוכה... ככה המערכת תהיה יציבה במהירויות גבוהות יותר ללא העלאת מתח.... :-\ בכל מקרה, יש את היחס של המעבד/זיכרונוות, שאם הבנתי אותו נכון, אז כאשר זה מוגדר כ 4:3 אז הכוונה היא לבאס? כלומר נגיד אני מגדיר באס של 160, אז מהירות הזיכרונות יהיו 160/4=40 , 40*3=120, 120*2=240 Mhz? כלומר אני מאט את הזיכרונות? ואם אני משאיר על 1:1 אז הזיכרונות יעבדו על 160*2=320 mhz? כלומר אני אאיץ את הזיכרונות? בכל מקרה, כשאני מעלה את הבאס ל- 160 אז אני לא יכול להפעיל את המחשב, כאשר אני מכבה מהמפסק מאחור [משום מה לא …

• 14 תגובות
    • 977 צפיות
  3. שמתי על הליבה של הכרטיס סינק של P3 550 + מאורר של אינטל (60 מ"מ) והדבר נתן לי בסה"כ עוד 16 מה"צ ! אני עכשיו עומד על 315/294 ! 3D MARK נתקע לי בחלק האחרון של המבחן NATURE (בלי צבעים מוזרים או פסים על המסך) נתתי עוד 0.1 אבל זה לא עזר יש טעם לתת עוד קצת מתח אולי ? עריכה קטנה - תודה ל- LIR@N שהסביר לי איך להוציא את הקירור המקורי, כן כן לירן אני יודע שיש לי קליטה של מוגבל ! וכמובן גם ל- MaSTeR NaRGiLa

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Holy,

אז היום נמאס לי שהציפ על 45 מעלות כל הזמן (כשהמעבד פלוימנו על 35 מעלות) והחלטתי שהגיע הזמן למצוא פתרון זה בערך מה שעשיתי עכשיו הציפ על 35 מעלות. סוף סוף מצאתי שימוש לדיסקטים. לקחתי את המתכת שלו הדיסקט וקדחתי בו 2 חורים כדי לתפוס את המאורר הנוסף למאורר של המעבד. זה מחזיק די טוב ואין ויברציות מעצבנות. חוץ מזה הנה המקלדת והעכבר היפים שלי כולם אמרו לי לא לקנות

• 14 תגובות
    • 960 צפיות
  5. Started by TeaTime,

במארז שלי יש שלושה מקומות למאוררים: 1. בדלת 2. מאחורה 3. למעלה הדבר היחיד שבטוח הוא שאת הלמעלה אני שם על הוצאה מה אני עושה עם האחרים?

• 14 תגובות
    • 881 צפיות
  6. Started by SuB,

השאלה מופנית גם על מעבדי אינטל וגם AMD

• 14 תגובות
    • 916 צפיות
  7. יש לי מחשב פנטיום 4, 2 ג'יגה (למידע נוסף נא לפנות למפרט ) ברגע זה, המעבד שלי עומד על 53 מעלות (וזה אחרי שעשיתי עיגול חוטים, פיניתי מקום והוספתי עוד מאורר שיקרר את המערכת... אני רוצה להחליף את המאורר הארור הזה שמקבלים על מעבדי אינטל המקורים, במאורר יותר טוב, כזה שיוריד לי את הטמפ' של המעבד לבערך 35... טילתי קצת באתרים, קראתי שאלות של אנשים בפורום, והגעתי למסקנה אחת... יש יותר מדי מאוררים בשוק מה אני עושה? לפי מה בוחרים מאורר? כמה רעש זה "בלתי נסבל" 45? 60? או אולי כבר 30 זה מציק בטירוף? לפי מה קובעים את זה? (מישוה אולי יכול לעשות לי השוואה, שאני אדע מה זה רעש מסויים?) של איזו חברה כדי ללכת? מה זה ולקנו 6? 7? ואם בכלל שווה להשקיע אולי ב 9 (ראיתי באתר של החבר Tt משהו…

• 14 תגובות
    • 930 צפיות
  8. ידוע לכם האם המאוורר הצבעוני של זיגזג עושה רעש? פשוט אני מתכוון לקדוח במארז ולשים אותו כאילו שהוא יהיה קצת בחוץ ואני משאיר את המחשב דלוק בלילה ורציתי לדעת האם הוא עושה הרבה רעש? ומישהו יודע מהי כמות ה-דציבלים שהוא עושה ומהירות הסיבוב שלו בערך?

• 14 תגובות
    • 863 צפיות
  9. היי , חשבתי על רעיון , ורציתי לנסות אותו לפחות. אז ככה : לחבר צינור עגול , בדיוק מהמאוורר שמורכב על ההיטסינק ( של המעבד כמובן ) זה יהיה צינור עבה (כגודל המאורר) והוא ילך בקו ישיר אל דלת המארז , שם יהיה פתח עגול ויהיה מורכב מאוורר נוסף. הרעיון הוא פשוט , ידוע שיותר חם בפנים המארז מאשר הטמפרטורה של החדר , אז בעצם לנסות להביא אויר ישירות מחוץ למארז. (בזמן שהוא סגור) המאוורר החיצוני שעל הדלת ידחוף אויר כלפני פנים הצינור , והמאוורר של של ההיטסינק עצמו ימשיך את זרימת האויר ישירות להיטסינק , וככה (לפחות לדעתי) האויר שיוכנס יהיה קריר יותר . צרפתי תמונה , לנסות להראות למה אני מתכוון. מה אתם חושבים? זה ילך? יהיה שיפור ניכר?

• 14 תגובות
    • 910 צפיות
  10. האם זהו פיתרון טוב לקירור המעבד שלי? יש לי AMD 1800+ רציתי לדעת האם הוא מקרר כמו שצריך וגם האם הוא מרעיש ממש הרבה? או שקט? והאם הוא שווה 185ש"ח? תודה לכל העוזרים

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by BassMan,

שלום כולם.... אז כך... הזמנתי את המפרט הנ"ל: ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard AMD Athlon XP 2100+ Tray CPU Twinmos DDR-RAM 512MB 3200 Memory יש גם מארז טוב.. קירור.. כל מה שצריך.. אבל לא קשור לשאלות שלי..... היום דיברתי עם החנות והם אמרו לי שאת המעבד יהיה רק עוד שבועיים.... את הזכרונות רק עוד 3 שבועות (עם הצ'פ שאני רוצה כי במלאי יש של MTEC ואתם יודעים....) המוכר הציע לי להחליף מעבד ל 2000+ או 2200+ עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי? או שלחכות.... כמו כן את הזכרונות החלפתי ל DDR-RAM 512MB 3200 Winbond Memory (BH-5) האם יהיו הבדלים משמעותיים ב OC? תודה מראש לכל העונים....

• 14 תגובות
    • 809 צפיות
  12. Started by T-man,

איזה בקרת מאוררים כדאי לקנות? חשבתי על TermalTake עם סדרת ה- HardCano שלה. שווה? איזה כדאי? מצטער אם אני לא יענה ישר, יכול להיות שאני לא יהיה בפורום. אשמח אם תשאירו הודעות. [glow=blue,2,300]בתודה מראש[/glow]

• 14 תגובות
    • 761 צפיות
  13. ??? תודה לעונים...

• 14 תגובות
    • 819 צפיות
  14. Started by Spid3R,

אני מתכוון לקנות מחשב חדש עכשיו אמרו לי שכדאי לי לעשות אוברקלוק ולקנות את הלוח אם הזה: ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN,1394,USB 2) עכשיו שבאתי לחנות הוא אמר לי שאני רוצה לבצע אוברקלוק ויש סיכוי גבוה שהמעבד ישרף ולא יהיה אחריות רציתי לדעת מה הסיכוי שזה יקרה אם תוכלו לעזור לי אני אשמח מאוד בתודה מראש Spid3R [נערך ע"י amiram - בפעם הבאה תרשום כותרת הגיונית]

• 14 תגובות
    • 883 צפיות
  15. Started by ceyal,

שלום לכולם אני חדש כאן והנושא מעניין אותי אני מעוניין להמהיר את המחשב שלי ואלו הנתונים לוח אם ASUS PT4533 (פנטיום 4 RDRAM) זכרונות 256 RDRAM במהירות 1066 32 ביט SAMSUNG מעבד 2.4 533 מה"ץ כרטיס מסך עתיק - GEFORCE2 עכשיו. כל עניין הוולטים וVCORE וכל זה עושה לי בלגאן בראש אם מישהו יוכל להסביר בתמציתיות מה עושים ואיך - אני אודה מאד. בעקרון חשבתי שמספיק להעלות את מהירות הבס (133 מה"ץ) אבל אולי יש עוד דברים ואני טועה... בקשר לקירור - יש לי מארז של ANTEC עם 6 מאווררים שמשאיר את המעבד כרגע על 28-29 מעלות במנוחה ו 38-40 בעומס קיצוני.

• 14 תגובות
    • 897 צפיות
  16. Started by ORrrr,

שלום, כרגע רכשתי לעצמי גוף קירור חדש למעבד ואני רוצה להתקינו. קראתי את המדריך, ובשביל להסיר את המשחה הטרמית הקיימת אני צריך להשתמש ב 70 אחוז אלכוהול. עכשיו אין לי. אבל יש לי מדלל צבע של טמבור. השאלה היא אם זה לא חזק מידי ויכול להרוס את המעבד? תודה מראש..

• 14 תגובות
    • 914 צפיות
  17. המחשב שלי קורס באוברקלוק קטן של 200MHz!! עשיתי אוברקלוק 2000@2200. טמפ' מעבד: 34 במנוחה 55 מקסימום במאמץ מלא. זכרון: (אולי זאת הבעייה) זכרונות 333MHz שעובדות על 266MHz בגלל שהלוח אם שלי לא תומך ביותר מזה. המחשב היה הרבה יותר יציב עם זכרונות הSDRAM.בינתיים אין לי מושג אילו זכרונות אלו (אולי ג'נריים). למה המחשב קורס לי באוברקלוק כזה קטן???

• 14 תגובות
    • 911 צפיות
  18. שלום כלולם! היום אני בא אליכם אם שאלה פשוטה... איזה נגד צריך כדי להביא מאוור 120מ"מ 0.38A ל7 VOLT?

• 14 תגובות
    • 982 צפיות
  19. Started by flesh2,

למקרה שהקירור לא יספיק לי, אני אוכל להחליף את המאורר במאורר 92 מילימטר אחר? (כמובן אחרי שאני אוציא את הדלתות שלו) או שהמאורר מקובע או שהוא בנוי שונה משאר מאוררי 92 מילימטר? תודה מראש

• 14 תגובות
    • 856 צפיות
  20. Started by zeevlevi,

מה אתם הייתם בוחרים במקומי ?

• 14 תגובות
    • 830 צפיות
  21. מפרט בפרטים אני מעלה את המחשב והוא יציב כסלע ב216, עושה 3DMARK2001 ו2003, אי סי קיו עובד ברקע, עובד כמו כלום. כשאני עובר את ה216 (219 למשל) המחשב קורס אחרי הבדיקה השלישית ב3DMARK 2001, עם או בלי אי סי קיו. הזכרונות שלי בדואל, אבל לא נראה לי שזה משנה כל כך בכזה אוברקלוק קל, המתחים בדפולט. יש לכם מושג למה זה קורה? ואיך אני מסדר את זה? אם אני צריך לעשות משהו תגידו ואני אעשה, כי אני נואש :-\

• 14 תגובות
    • 888 צפיות
  22. Started by KoM,

אני בטוח שרוב קהילת האוברקלוקרים אוהבים את החורף, כשהחדר קופא בטמפרטורות נמוכות הדאגות פחותות והאוברקלוקינג יכול פתאם להיות גבוהה יותר ויציב יותר ושקט יותר... מה התכנונים שלכם או השינויים שלכם לקראת החורף המתקרב ? האם ישנם פרויקטים מיוחדים שאתם עובדים עליהם ( מחשב שקט במיוחד, אוברקלוקינג מיוחד ? ) או שאצלכם הכל נשאר כרגיל ?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אני קונה מחשב חדש,ככל הנראה AMD,איזה קירור לשים למעבד? אני צריך כמה שיותר שקט(המאוורר)

• 14 תגובות
    • 922 צפיות
  24. Started by Or ei,

אני כרגע בתהליך הבנייה של הפאן ויש לי שאלה שאני לא בטוח בקשר אליה האם אפשר לחבר את ה0 של ה-5 וה0 של ה-12 ביחד ? או שרק אחד יספיק או שזה לא משנה בכלל ?? ואם אני מחבר את החוט של ה12 V עם החוט של ה5 V אני מקבל 7 ?

• 14 תגובות
    • 968 צפיות
  25. המאוורר הקטן שנמצא על הצ'יפסט של הGA-7DXR שלי מסתובב לאט, עושה המון רעש ולא רוח. איפה אני מוצא עוד מאווררים כאלה קטנים? ואם זה בטוח להסיר אותו? הוא נמצא עם ברגים על איזה איציק קטן ואם אני עושה תנועות סיבובויות הלך הלוח אם אני חושב.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.