עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. מבחינה של חידוש דגמים ואמינות? ואם כברקירור גז\מדחס (מקרר בעצם) זה גימיק או שזה משהו שעשוי להתברר כשווה את ההשקעה?

• 12 תגובות
    • 999 צפיות
  2. Started by Sqeezy,

שלום לכולם. קניתי מחשב לפני שבוע בדיוק והוא ממש רועש. אי אפשר לישון איתו בלילה כי הוא רועש כמו מכונת כביסה. יש לי 2 לדים 120MM, את המאוורר של המעבד, של הכרטיס מסך (שזה לא הוא עושה את הרעש למה בדקתי לפי ה% שלו, הוא על הכי נמוך) ויש את הספק שלא יודע בכלל מה זה. אני משער שזה הספק אולי, חברת CHIEFTEC, לא ממש ידועה בארץ... בכל מקרה אם למישהו יש רעיונות כלשהם למה המחשב כלכך רועש אשמח לשמוע. בכל מקרה הייתי לפני כמה ימים אצל חבר יש לו 2 מאווררים של 120MM, יש לו 2 כרטיסי מסך (לכל אחד מאוורר), וקירור למעבד (קנה בנוסף). יש לו ספק של CROSAIR. אני ממש מבולבל למה אצלו בכלל אבל בכלל לא שומעים את המחשב.. יענו בכלל...... חדר סגור אמצע הלילה כולם יושנים וכלום... לא שומעים אותו בכלל…

• 44 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by thebenjamin,

הצעתי לקחת את MUGEN 2 הבחור הציע לי את Xigmatek Achilles S1284C H.D.C CPU Cooler בהסבר ש"מעבדי AMD גדולים יחסית,השטח חתך שלהם גדול,השטח של הקרור הזה בגלל שיש לו 4 הייטפיפים ולא 3 במקרה של הרבה אחרים וההייטפים שלו רחבים אז הוא מנצל יותר שטח עם המעבד ומקרר יותר בנוסף לזה שההייטפיפ נוגע ישירות במעבד". כדאי לקחת את זה?

• 7 תגובות
    • 592 צפיות
  4. שלום לכולם נעזרתי פה בפורום לפני חודש וחצי בערך יש לי מחשב חדש אז זה לא בעיה של אבק הכרטיס מסך שלי מתחמם אפילו מעבר ל 100 מעלות במאמץ כשאני שם אותו באוטומט בריבה טיונר כשאני שם אותו על 75 אחוז כוח הוא מגיע גג ל80 בשיא המאמץ וזה רק ב CRYSIS משחקים אחרים 72 גג הבעיה היא שאני לא רוצה לשחוק את המאוורר של הכרטיס מסך כי הוא קבוע על 75 אחוז עוצמה FIXED חשבתי להוסיף מאווררים ואז המארז יהיה קריר יותר ואני לא אצטרך לקרוע את המאוורר של הכרטיס מסך אין אבק המחשב חדש , בדקתי שאחד מכניס ואחד מוציא במארז מדובר במארז SETTO 1000 של GYGABYTE עם 2 מאוורררים 12 סמ אחד מלפנים ואחד מאחור שאר המפרט : intel e7200 core 2 due gygabyte mother bord -p43 - dsl gtx 275 gygabyte seagate 1 tb termalta…

• 1 תגובה
    • 518 צפיות
  5. Started by TopNotch,

לאחרונה המחשב התחיל לעשות לי בעיות במשחקים והוא פשוט נתקע באמצע המשחק, עושה סימנים מוזרים על המסך ולפעמים עושה ריסט. הטמפרטורות והמפרט שלי הם כאלו: לוח אם: Gigabyte GA-G31MX-S2 עם 50 מעלות מעבד: DualCore Intel Core 2 Duo E6550, 2333 MHz שניהם פחות או יותר על 38 מעלות כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 7300 SE/7200 GS (512 MB עם 70 מעלות! כונן קשיח: Hitachi HDS721616PLA380 (160 GB, 7200 RPM, SATA-II עם 38 מעלות זיכרונות: אחד של 1GB 677 MHZ ועוד אחד של 2GB 800MHZ שניהם של קינגסטון. האם זה נכון שכל המעלות תקינות חוץ מהכרטיס מסך? ניסיתי לנקות אותו ואת כל המחשב והוא עדיין על אותם מעלות. אם אני צריך להחליף, לאיזה כרטיס מסך כדאי להחליף שיריץ לי סבבה משחקים? בבקשה תענו לי, תודה רבה!

• 27 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Sqeezy,

שלום לכולם. קיצר אני הולך לקנות/להחליף מחר מאוורר במארז. קיצר איזה אתם ממליצים לקחת? שיהיה 120MM שקט שלא שומעים אותו כמעט וטוב. תודה.

• 13 תגובות
    • 786 צפיות
  7. Started by avive2004,

אני חדש בעניין ריבוי הליבות עד עכשיו כל המחשבים שלי היו בעלי ליבה אחת לפני כמה חודשים קניתי מעבד 4 ליבות (Q6600) עם V1 (שניהם משומשים דרך אגב) אני שם לב למשהו שנראה לי מוזר, הטמפרטורות בליבות לא אחידת (חשבתי שאולי זה בגלל שהמעבד משתמש בד"כ בליבות לפי הסדר או משהו כזה אבל ב"קרבה" במנהל המשימות לכל המשימות יש גישה לכל הליבות..) וגם יש "טמפרטורת מעבד", שגם במאמץ בקושי עוברת את ה50 (וזה דיי מפליא אותי) ויש טמפרטורות של ליבות ספציפיות, לאיזה טמפרטורה אני אמור להתיחס ? פשוט המאוורר שלי מוגדר על עוצמת סיבובים נמוכה כדי למנוע רעש מיותר (למרות שזה עדיין לא נראה לי הגיוני שהמעבד מגיע ל50 מעלות במאמץ במיוחד בקיץ ובמיוחד ב1400 סיבובים לדקה) שאלה נוספת היא בנוגע למתחים, שמתי לב שיש…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by BommBoomOn,

אהלן! אני לפני קנייה של המעבד ורציתי לדעת לאיזה טמפרטורות אני אמור לצפות.. על המעבד הולך להיות קירור של AC פריזר 64 פרו. אני מתכנן לעשות לו OC ללא הרמת מתחים עד לגבול האפשרי .. לכמה מעלות אני אמור להגיע בזמן מנוחה ולכמה בערך בזמן מאמץ (משחקים כגון COD5 ודומיו)?

• 2 תגובות
    • 661 צפיות
  9. Started by Mickel,

שלום, ברצוני לשפר את יכולת הקירור של הפריזר אקסטרים שלי. המאורר המקורי בקושי מעיף אויר. דרישות: 1. יכולת דחיפת אויר מרשימה. 2. יכולת לשנות את הRPM כשהמחשב דלוק. (לא משנה לי אם זה בעזרת תוכנה או בקר מאורר פיזי). 3. הרעש פחות קריטי, העיקר שהמאוורר יהיה שקט כשהו על RPM נמוך (מה שאני די בטוח שכל מאורר יהיה). 4. הגודל חייב להיות 120X120X25. יותר מזה פשוט לא יכנס לFREEZER EXTREME. 5. מחיר סביר, מקסימום 80 ש"ח.. עדיף פחות. אני כבר כמה שעות חורש על הרשת ולא מצאתי משהו שיתאים לדרישות שלי. יש את הzalman ZM-F3 אבל בשביל לשנות מהירות צריך לכבות את המחשב. (זה מתאם מתח) וזה לא מתאים לי. יש את הSilverStone FM123 שיש לו בקר מהירות. אבל קראתי ביקורות עליו שגם בRPM נמוך יש לו קול…

• 3 תגובות
    • 779 צפיות
  10. אני מחפש קירור למעבד (כנראה Q6700) למטרת O.C. למארז שלי יש מאוורר 25 CM בצידו שלא מאפשר שימוש בחלק מהקירורים הגבוהים. אני יודע בוודאות שהBIG TYPHOON (הישן לפחות) נכנס ובחיפוש שערכתי באתר ראיתי שהTUNIQ TOWER לא. אשמח לקירור (אוויר) "ביצועיסט" שיכנס במגבלות הגובה האלו. תודה מראש.

• 27 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=4011 הנה הדגם המדובר אחרי דיון קודם שהיה לי.וכן זו חנות בארץ...אני יודע.אבל אין להם אותו במלאי !!!!!! וכל פעם הם אומרים לי על מישלוח בדרך.שלא יבינו אותי לא נכון אין לי טענות אליהם זו חנות נהדרת ואני לא בא להכפיש פה אותם. אני מבקש לדעת אם יש את המאוורר הזה בחנות אחרת בארץ.תודה.

• 6 תגובות
    • 569 צפיות
  12. כרגע אני משתמש ב-Stock Fan האם כדי להחליף אותו? המליצו לי לרכוש Arctic Cooling Freezer 7 pro על מנת לפתור את הבעיה המרגיזה הזו. מה הדרישות להתקנת חלק זה? ובכלל האם אני עושה את המהלך הנכון?

• 8 תגובות
    • 591 צפיות
  13. Started by thebenjamin,

AMD Phenom II X4 940BE 3.0GHZ BOX Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 Mugen II יהיו תוצאות יפות? עדיף על אותו קירור ומעבד Q6600 וP45?

• 8 תגובות
    • 701 צפיות
  14. Started by -Tal-,

שלום לכם, אני בקרוב הולך לרכוש מחשב חדש, זה המפרט: Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz 3Mb 1066MHz TRAY COOLER MASTER DI5 CPU COOLER Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset CoolerMaster Sileo 500 RC-500-KKN1-GP Glacialtech 120mm Case Fan Two-Ball SeaSonic 400W SS-400ET-APFC-F3 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ 2GX2 CL5 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive Sapphire ATI Radeon HD4770 512MB DDR5 PCIe LG DVD-RW X22 Sata Black GH22NS השאלה שלי - האם הקירור והאיוורור הנ"ל, מספיקים על מנת שהמחשב לא יתחמם וישמור על טמפרטורה טובה? תודה.

• 3 תגובות
    • 549 צפיות
  15. שלום לכולם, התחדשתי בכרטיס מסך הנ"ל.יש לציין כי הוא OC מעולה (בהשוואה ל9600GT שהיה). *תוצאות OC יעלו בקרוב אך נכון לעכשיו בSTOCK מגיע עם:620 לליבה,1050 לזיכרונות ו1300 לשיידר.לאחר OC (נבדק בOCCT כשעתיים)ליבה 745,זיכרון 1150 ושיידר 1607 (לפי תוכנת GPUZ שיפור מ16.8GPIXELS ל21.5GPIXELS. שאלתי ה1 היא:האם להשאיר את כיווני המאוורר לAUTO או לקבוע בעצמי כשמההפעלה יהיה קבוע נגיד על 40%(לעומת 25%) ובמשחקים להרים ידנית או להשאיר לתוכנה לקבוע? 2.בקשר לחיבור הHDMI משום מה הטלוויזיה לא מזוהה בחיבור זה מה ההליך כדי לזהות את הטלוויזיה(עשיתי דרך הדרייבר FORCE DETECTION ואז RESET ועדיין הTV לא מזוהה),מדובר בMARANTZ 32 HD-READY עם כניסת HDMI פעילה.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by inrock,

יש הפרשים בטמפרטורות של המעבדים מצורף קובץ [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 708 צפיות
  17. Started by xknti,

הי המחשב שלי מגיע לטמפרטורות מאוד גבוהות ישר אחרי שאני מפעיל אותו בלי מאמץ ובלי להפעיל שום תוכנה טמפ' המעבד 60 הכרטיס מסך 70 והספק שלי פשוט רותח אני נוגע בו ומרגיש שהוא מאוד מאוד חם וגם אותו דבר לגבי הכרטיס מסך עשיתי ניקוי למאווררים והמחשב נכבה לבד פתאום לפעמים אחרי כמה דקות ולפעמים אחרי כמה שעות ואני לא מצליח להפעיל אלא אחרי שאני מנתק את החשמל מהספק ומחזיר בחזרה למישהו יש הצעות

• 3 תגובות
    • 596 צפיות
  18. Started by Danix60,

יש לי כמה שאלות חברה =] לגבי שיוף הקירור שיש בכותרת 1. איך אני משייף אותו ? 2. מה אני צריך בשביל להביא אותו לרמה שרואים כמו במראה (אחרי LAPP) 3. ומה המצרכים?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. בעיקרון עכשיו 2 בלילה והיום בבוקר אני קונה את המחשב ואני לא סגור פה על הכל אז מי שער או שיראה בבוקר אשמח אם יכתוב לי פה שניה תודה אז איך המארז הזה קודם כל בקירור וגם האם הוא שקט אם אתם יודעים? Antec Three Hundred No P/S Black Midi ATX Case וצריך להוסיף לו מאוררים? אם כן אז איפה ואם כן אז איזה מבין הרשימה: Cooler master 120mm Case Fan Bulk ¤ +15 Arctic Cooling Arctic 12 PMW 120mm ¤ +40 Cooler Master Long Life Case Fan 120mm ¤ +30 Nanoxia FX12 120mm Case Fan PWM ¤ +50 אה וכמה מאוררים צריך? תודה תודה תודה!!

• 14 תגובות
    • 725 צפיות
  20. אני מתכוון אם משהו ניסה להכניס את המחשב לאמבט עם נוזל קירור לא מוליך כמו של ספקים גדולים ומגדלי חשמל. אולי יש אפשרות אחרת כמו גם שמן סינטטי שאמור לא להוליך. בקיצור מעניין אותי לעשות את זה. אם משהו ניסה איך זה ... אמין מלוכלם מידי איך עובדים אם זה וכו'. (ראיתי סרטונים בYT נראה מעניין לא בטוח אם זה אמיתי אבל נשמע הגיוני).

• 21 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by MatanFrenkel,

האם הלוח אם הזה טוב לOC? ( הכי חשוב לי מבחינת OC ) סוקט 775 הוא תומך , האם לא תיהיה שום בעיה אם אני יחליף את הלוח שלי בלוח Gigabyte GA-8N-SLI-QUAD ( מפרט בצד ) תודה מראש

• 5 תגובות
    • 723 צפיות
  22. יש לי מעבד Q6600 וכ.מסך nvidia 8800gt הטמפרטורות של המעבד נעות מ-45 מעלות במנוחה עד ל70 במאמץ הטמפרטורות של הכרטיס מסך נעות בין 78 במנוחה ל84 במאמץ האם זה תקין??? גם שמתי לב שהמאוורר של הכרטיס מסך עובד רק על 30% מהיכולת יש סיבה לשנות את זה ליותר או שעדיף להשאיר את זה ככה? ואם כן אז איך ממהרים את המאוורר ליותר מ-30%?

• 9 תגובות
    • 512 צפיות
  23. אהלן אנשים , לא מזמן החלפתי את המאוורר של המעבד שעשה לי בעיות במאוורר חדש (כשהחלפתי המשחה התרמית קצת נמרחה לי ביד - אם הז משנה משהו ...) למרות המאוורר החדש , הטמפרטורות עדיין יחסית גבוהות באיזור ה50 מעלות . אני מעדיף לקנות מאוורר איכותי יותר או סוג של קירור למאוורר אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל . זה המעבד שלי : INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB מה אתם ממליצים לי לעשות לפני שהקיץ הנורא הזה יהרוס לי את המחשב ? שמות של דגמים יהיו לעזר ... תודה !

• 76 תגובות
    • 3.7k צפיות
  24. Started by DJ_Yaniv,

שלום חבר'ה, כמו שראיתם פתחתי נושא השוואה בין מעבד E6400 ל E5200, ובסוף החלטתי שרוב הסיכוים אני יחליף את המעבד שלי ב E5200. ועכשיו שמתי לב שיש כמה דגמים למעבד הזה. ראיתי שיש Revision: Core stepping: - R0 - M0 זה מה שראיתי עד עכשיו, אולי יש דגמים נוסיפים. רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם ומה היתרונות, מי מהם צורך פחות מתח ויותר טוב ל OC ? ותגידו מה זה Next stepping ? רשום שם שהוא QJLU (מה זה) זה המעבד. http://www.cpu-world.com/sspec/SL/SLAY7.html __________________ ועוד שאלה, עכשיו הייתי באתר היצרן Abit. ובדקתי באיזה מעבדים הלוח אם שלי תומך, ולא כתוב שם שהמעבד E5X00 תומך. זה הגיוני ? http://www.abit.com.tw/cpu-support-list/mb/intel_p35_ip35-pro.htm

• 25 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. לאחר שהמליצו לי על המאוורר הנ:ל פה,החלטתי לקנות אותו..ועשיתי זאת היום. הדבר הראשון שעשיתי כשהגעתי הביתה היה להתקין אותו. קראתי קצת במדריכים פה על ניקוי משחה ישנה מהמעבד..עלעלתי טוב בעלון שבא עם המאורר והבנתי כמה שזה קל ופשוט. מדובר במחשב E5200 2.5GHZ, 4GB CL4 G.SKILL, GTX260 216SP GAINWARD GS, SEASONIC 500W, COOLER MASTER ELITE 334 ולוח האם,שהווה את הבעיה המרכזית הוא DFI LANPARTY T2R UT P35 כשפתחתי את הקופסה בבית, כבר שמתי לב למשהו לא נחמד..המוצר נראה משומש מעט..אחד הלוחות בגוף הקירור לא ישר במרכזו והמוצר לא נראה חדש..בין אם זה שריטות,אבק, או אף ציפוי מקולף. [המוצר נקנה בKSP..זה מסביר כמה דברים..] אז נשמתי מספר נשימות עמוקות, הרגעתי את עצמי והמשכתי בעבודה.. הלוח שלי…

• 43 תגובות
    • 3.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים