עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by A.Iniesta,

דרישות: 80 מ"מ. שקט כמה שאפשר. ביצועים טובים. חיבור דרך הלוח אם.

• 14 תגובות
    • 690 צפיות
  2. אני מדבר על משהו שאפשר לקנות בתל אביב, רמת גן או גבעתיים שיהיו לי חלקי החלפה זמינים. אבל פה בחנויות מוכרים רק את ה BIG WATER. מאז שהיחה לי את הגרסה הראשונה אי שם לפני 5 שנים שמעתי שזה השתפר והמשאבות הגיעו מהישנה המסכנה של 120 ליטר לשעה, או לדקה, איך שסופרים את זה - ל 400 ו 500 ליטר, שיחסית לטרמלטייק זה די מדהים. אז כל בעלי הניסיונות - הגידו את דעתכם עם הערכה הזאת או ערכות אחרות. הצינורות כבר חצי אינטש או עדיין 3.8, כי אני רואה בערכה של הצינורות לדוגמה גם חצי ואיני מבין איך זה מתחבר ל פתח 3.8 של המשאבה למשל או שאני מובלבל ;D

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. החלטתי להוציא יותר ביצועים מהמעבד כשעד עכשיו הוא היה באוברקלוק ל3ג'יגה הרץ ולשם כך העלתי את התדר ל3.2 לשם התחלה המכפלה היא של 8 ו-host cpu frequency של 400 והזכרון על 400mhz כלומר יחס 1:1 המתח עומד על בדיוק 1.4 וולט. הטמפ' הן 52 52 45 45 במנוחה ו73 72 65 66 במאמץ אבל הגוף קירור עובד על מצב מאוורר אוטומטי שעומד עלכ-700-800 סל"ד במנוחה ובמאמץ על 1100 סל"ד. אני אכוון את המאוורר למקסימום שזה 1900 סל"ד קבוע ,ככה שהטמפ' ישתפרו בהמשך אבל הבעיה שאני מריץ את פריים אחרי 10-15 דקות אין יציבות והמחשב מרסט. יש לכם רעיונות והערות שיעזרו לי? תודה נ.ב כרגע מתח של 1.4 זה לא גבוה מדי לנסיון להשיג 3.2?

• 14 תגובות
    • 726 צפיות
  4. Started by Swed,

איזה מהקירורים הבאים יותר טוב.. Thermalright Ultra-120A או Thermalright Ultra-120 eXtreme תודה !

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by אור כהן,

שלום לכולם בימים הקרובים אפרד ממחשבי, אז חשבתי לעשות לו OC אחרון (דבר שלא עשיתי בחיי) האוברקלוק הקודם שלי נגמר בתיקון במעבדה אז ניסיתי את הOC הפעם עם קצת יותר ניסיון. לא העלתי מתחים, רק את הFSB. יש מכפלה של 21X (לעומת 7.5 לQ9300 של היום ). התדר הבסיסי הוא 135, העלתי ל140, לאחר מכן ל150. אז המחשב קרס לי, הייתי צריך להוציא את הCMOS. לא היה לי מושג מזה, קראתי בריפרוף באינטרנט והבנתי מה הוא, איפה הוא ומה צריך לעשות. המחשב חזר, ואז הורדתי את התדר ל147,146,145, כולם לא היו יציבים. כששמתי אותו על 144 הכל היה יציב, על מהירות של 3.03Ghz (בקום 2.8 ) ואני מרגיש שיפור ניכר בביצועים. נעשה על קירור אוויר, אם לוח אם רע לOC תמונת הOC:

• 14 תגובות
    • 829 צפיות
  6. Started by manticore,

בשעה טובה החלטתי להתחיל לעשות OC למעבד שלי הגעתי לבאס של 250 בלי בעיות מיוחדות וקשקפצתי ל275 כבר נתקלתי בקריסות. הייתי צריך לעלות את המתח ב 0.06 עד ל 1.335 והצלחתי לייצב אותו שם עם טמפ' טובות (33 במנוחה, 58 מאמץ) עשיתי את הקפיצה ל300 וכאן נעצרתי... העלתי את המתח בהדרגה ב0.1 ועדיין אין יציבות. השלב הבא הוא 1.455 שעוד לא ניסיתי. הייתי רוצה לדעת מה אתם אומרים על התוצאות בינתיים והאם יש עוד משהו חוץ מלהעלות מתח שאני יכול לעשות כדי לקבל יציבות. *זכרונות 1:1* עוד משהו מוזר.. גם ב 1.435 הטמפ' מנוחה שלי ממש נמוכה ועומדת על אזור ה35 (את המאמץ לא הספקתי לראות בגלל הקריסות) זה נראה לכם תקין שטמפ' מנוחה כמעט ולא השתנתה מהסטוק? יכול להיות ש CORE TEMP ו EVEREST מזייפים?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  7. אוקי זה היה ב100% מאמץ http://your-images.org/pics/356fc080d43d1196ae64afaab57e9e4e.JPG עכשיו לפני זה, ההפרש בין הcores היה בסביבות ה15 מעלות[!] זה הגיוני? והטמפ' סבירות ב100% מאמץ? E8400 @ 3.64 ו freezer 7 pro וכרגע במנוחה הטמפ' 50-59 אגב, לא שמעתי שהמאורר התחיל לפעול יותר מהר..זה הגיוני? אם לא,יש דרך לשלוט על המאורר ? [רק לא ספידפאן]

• 14 תגובות
    • 997 צפיות
  8. Started by יניב51,

שלום לכולם כבר שנתיים שיש לי את הפריזר 7 פרו, ובזמן האחרון המאורר שלו התחיל להשתגע... הוא עושה רעשים של חריקה, וכל יום כבר מיום חמישי אני משמן אותו ( כל יום! ) פעם זה עוד היה יותר טוב, זה היה קורה רק אחרי לילה שהמחשב מכובה, אבל עכשיו גם כשהוא דלוק זה קורה, אין לי כבר כוח. התקציב הוא באזור ה 150 שקל. הקירור עצמו צריך להיות במימדים נורמליים ולא גדול ( המארז לא יסתדר עם זה ). יותר חשוב לי שקט מאשר ביצועים, אבל עדיף שלא יהיה פאסיבי כי המארז דפוק מדי בשביל להחזיק משהו על טמפ' טובה.... עדיף שיהיה ב PANDAS ( מעדיף להזמין משם ), או KSP\SKYPC מכיוון שהם בראשון ויהיה לי יותר נוח להגיע ( עם עדיפות ל KSP כי הם הרבה יותר קרובים ) את המפרט ( הדיי עלוב ) אתם יכולים לראות בצד, …

• 14 תגובות
    • 673 צפיות
  9. ברשותי 2 מאווררים מדגם ARCTIC FAN 12PWM. לכל אחד מהם יש שלושה חיבורים: חיבור 4 פינים ללוח האם זכר, חיבור 4 פינים נקבה וחיבור 3 פינים ללוח האם. אין חיבור ישיר לספק הכח. חיברתי מאוורר אחד ללוח האם בחיבור 4 פינים, מאוורר שני חיברתי לנקבה במאוורר הראשון, הגדרתי בלוח האם את הSMART FAN על PWM, והמאווררים פשוט לא עובדים. ניסיתי לחבר רק מאוורר אחד, להשתמש בחיבור של ה3 פינים, לנסות את כל אפשרויות הSMART FAN בביוס, ובכל זאת לא הצלחתי לגרום למאווררים לפעול. מה יכולה להיות הבעיה?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. החלטי שבקרוב אני יעשה OC למחשבים שלי!! המפרטים: Gigabyte GA-P35-DS3L E2180 2GB Gigabyte GA-P35-DS3L E4600 4GB והיתי שמח שתמליצו לי על קירור טוב ושקט!! הE4600 במחשב סלוני אז ככה שזה מאוד חשוב אבל גם שיקרר באותה מידה... אז ככה לE2180 חשבתי על ZALMAN 8000 שכבר יש לי והוא נראה לי יעשה את העבודה לא?? לגבי ה4600.... Arctic Cooling Freezer 7 Pro http://tms.co.il/product/4371 Zalman 7500 Aluminum-Cooper S775 http://tms.co.il/product/5586 Thermalright SI-128 http://tms.co.il/product/4817 מה אתם אומרים? זה מספיק טוב?? במיוחד האחרון...כי אין לו מאורר! יש לכם רעיון יותר טוב? נ.ב: המאורר הזה שקט מספיק ממאורר רגיל או שזה כבר בזבוז כסף? http://tms.co.il/product/2434

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by omd,

קניתי מחשב במפרט כדלקמן 1-מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 2.66GHz 12Mb 2-Gigabyte GA-X48T-DQ6 Intel® X48 Express Chipset LGA 775 3- Corsair DDR3 2GB Kit 1333Mhz PC3-14400 9-9-9-24 4-ספק TAGAN 900 BZ 5-מארז THERMALTAKE KANDALF 6-כ מסך NVIDIA 9800GX2 7-קירור למעבד Thermalright Ultra-120 eXtreme מהו הOC הכי טוב שאפשר להגיע ניצול מקסימלי לפי המדריך לא הבנתי כ"כ אשמח לשמוע על דרכים נוספות תודה

• 14 תגובות
    • 897 צפיות
  12. שלום... אני קניתי את הקירור HR-03GT בתקווה שהוא יקרר לי סוף סוף את ה 8800GT הלוהט והלא כך כל שקט! אז עלה לי לא מעט אבל כל עוד זה יקרר לי את הכרטיס, זה שווה את זה. בכל מקרה, היום בערב התקנתי את הקירור, והכל הלך לי חלק ובלי בעיות. לאחר ההתקנה ולאחר שהווינדוס עלה בדקתי את הטמפ' והיא הייתה 50 מעלות, ואז נכנסתי ל Crysis/Cod4 ואחרי 10 דקות הטמפ' הייתה על 100 מעלות! שטמפ' כזו אפילו עם ה Stock לא היה מגיע לי! לאחר כמה דקות רגיעה הטמפ' ירדה ל בערך 80 מעלות ואחרי ריסטארט זה עדיין עומד על 80 מעלות! אין לי מושג מה הבעיה ואני משתגע וכל כך חבל לי, כי זה כל כך הרבה כסף. בינתיים לא שמתי גם מאוורר שיוציא אוויר, אבל זו בטוח לא הסיבה, כי מאוורר יכול להוריד עד 5 מעלות פלוס, אבל לא משהו שבלי …

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. hr 05 sli/ifx המדדים של הטמפ' השתגעו! ב EVERST הטמפ' של ה CPU ושל ה HD תמיד מתעדכנת לאותו דבר... 37/35 מעלות המהירות של המאוורר של ה CPU - מתעדכן פתאומית 3516/5273 הטמפ' של ה AUX כמעט ולא מוצגת, ואם היא מוצגת - הטמפ' שם 1-5 מעלות... לא יכול להיות... גם המתחים השתגעו.... הם לא עומדים כמו שצריך להיות בכלל... עכשיו יכול להיות שזה קשור לאיזה עניין אחר מהספק כח יוצאת צמה שרשום עליה בפתקית קטנה for cpu only ומהכבל הזה יוצאים 2 חיבורים - אחד רשום עליו 12V והשני עם ציור של חץ ומהצמה של הכח הראשי (מה שמתחבר ללוח) יש פיצול ל 2 כבלים - אחד גדול שתופס את רוב החיבורים של הכח הראשי (חוץ מארבע), ועוד כבל שרשום עליו M1 שמשלים כביכול את כל החיבור של הכח הראשי צירפתי תמונה מ EVER…

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  14. במצב מנוחה החום של הכרטיס מסך שלי הוא 60 ובמצב פעיל כגון משחק COD4 וכדומה הוא מגיע לי ל90 ולפעמים 100! אני אם המאוורר שהגיע עם הכרטיס Redaon x1950 Series ומה דעתכם האם כדי לי לקנות מאוורר חדש לכרטיס? חשבתי על Accelero X2 האם יש אחד שנמכר בארץ והוא יותר טוב? תודה רבה לעוזרים! בזכותכם אני אוכל לשחק בראש שקט ^^

• 14 תגובות
    • 691 צפיות
  15. אהלן, למישהו יש את המאוורר הזה ויכול לומר לי האם רמת הרעש שלו פחותה או גבוהה מהמאוורר סטוק של אינטל?

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. כפי שמצוין למעלה בהתחלה חשבתי שזה בגלל ה OC אבל הורדתי לSTOCK וזה גם היה ככה יש לי Q9300 ASUS STRIKE II NSE MUSHKIN 1600MHZ 7-7-6-24 9800GTX*2 המעבד והצ'יפסט מקוררים ע''י מים מה יכול להיות מקור הבעיה? אולי הWINDOWS אני על WINDOWS XP HOME EDITION ולפעמים כשאני עושה OC אני מקבל מסך כחול וגם אם אני חוזר לSTOCK זה לא נוצן להכנס לWINDOWS אז אני מתקין מחדש (כבר 4 פעמים) אשמח לקבל עזרה בנושא, תודה מראש עמנואל. נ.ב. אם דרוש מידע נוסף תגידו לי ואני יעדכן

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Asus rampage formula 4gb ddr2 1066 corsair 9800 gx2 Intel Q9450 הרכבתי את המחשב עשיתי בהתחלה בדיקה בביוס של הטמפרטורה והוא נע בין 68-72 (אני משתמש בקירור סטוק שהגיע עם המעבד) ניסיתי להחליף את המשחה הטרמית ועדיין, שום דבר לא עזר. הטמ' במנוחה בBIOS מגיעות אפילו ל80C. אני מנסה להתקין את הWIN והמחשב קורס (מהחום ככל הנראה) יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה (פרט לזה שקירור הסטוק לא כ"כ אפקטיבי), ואיזה פיתרון אפשרי ? תודה מראש.

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by davidreznic,

הי. משום מה מביומיים שלושה האחרונים הטמפ' המחשב עלתה, למקומות מאוד לא רצויים. הכרטיס מסך החלפתי משחה טרמית לפני פחות מחודש. את המחשב יש לי פחות מחצי שנה. מפרט מחשב בצד. במארז יש שני מאוררי 12 CM. מצורפות טמפ': התמונה הראשונה של הכ. מסך היא כשהמאוורר על מקסימום-וזה כמו 737 שממריא. התמונה השניה של הכ. מסך היא כשהמאורר על 60%. לצורת העניין, הטמפ' בחדר היא 28 מעלות מה קורה ? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 930 צפיות
  19. שלום, זהו הנושא השני שלי תחת השאלה מה עושים עם המתח המישתנה. הצעתם לי כאן להחליך מעבד מהפנטיום די 805 לE7200 והחלפתי . קניתי לו גם קירור פריזר 7 פרו . השאלה שלי היא כזאת : יש לי ספק שכנראה הוא גנרי, ספק 400W של TT המפרט כתוב בצד, מדובר במחשב הראשון . אני מסמן 1.48 מתח למעבד בביאוס, ובספיוז ובאוורסט מראה לי רק 1.2 . קראתי את המדריך לOC ושיניתי את ההגדרות שצריך בביאוס מה עושים ?

• 14 תגובות
    • 905 צפיות
  20. Started by Shlompy,

שלום לכולם! יש לי לוח אם של GIGABYTE, דגם: 8I915MD-GV למה אני לא יכול לעשות לו OVERCLOCK??? ניסיתי להשתמש בתוכנה שמספוקת עם הלוח, אבל אין לי אופציה לעשות לו המהרה. הביוס מעודכן לגרסא F3 שהיא הכי חדשה, ועדיין אני לא יכול לעשות המהרה? יש למישהו איזה טיפ בשבילי? זה לא לוח כזה ישן, למה אין לי אפשרות לבצע לו המהרה?? אגב, יש לי מעבד P-4 3 GHZ, זכרון 512 DDR2 533MHZ X2 .

• 14 תגובות
    • 812 צפיות
  21. Started by Dr.Hoffman,

שלום לכולם יש לי מחשב חדש ואני צריך לדעת איך הטמפרטורות שלו במצב מנוחה המפרט: ואלה הטמפרטורות:

• 14 תגובות
    • 817 צפיות
  22. החלפתי את הקירור הג'נרי. בנוסף ,החלפתי את שני מאווררי ה-80CM . משחה טרמית היתה כבר על הקירור ובחנות אמרו לי שלא צריך להוסיף כי כבר יש. במנוחה הטמפ' היו מעבד-48 כ.מסך 52 עכשיו המעבד-46 כ.מסך 59 מה שכן,אין רעשים כבר מהמארז אבל על זה לשלם מעל 200 ש"ח? עוד דבר,אולי אני צריך לשנות את מהירות סיבוב המאוורר ב AC ? אם כן,איך עושים זאת. תודה מראש

• 14 תגובות
    • 799 צפיות
  23. Started by nnfyrbsnss,

כרגע המאוורר של המעבד שלי הוא 40 ממ והוא יכול לעבוד על 5000 RPM קיים מאוורר 120 ממ שמגיע ל4500-5000 RPM?

• 14 תגובות
    • 736 צפיות
  24. Started by 1nstall,

שלום לכולםם!! קיבלתי שלשום את המחשב החדש (מפרט בצד ימין...) והחלטתי לנסות OC, אתמול הגעתי לFSB 310 מעבד על 2790mhz וזיכרות בבמחלק 2:3 כלומר 465mhz... הidle המעבד מגיע למקס' 26 מעלות, ובמאמץ ל36-7 מעלות... מתחים: מעבד-1.2875 זיכרונות 2.15 (אולי צריך מתחים אחרים?) כמה שאלות עכשיו, 1) הרצת prime95 פעמיים בו-זמנית זה בדיקה מספיק טובה ליציבות ומאמץ? 2) כיצד אני יכול לשנות מחלק לזיכרונות? 3) איזה טמפ' מומלץ לא לעבור? 4) איזה מתחים מומלץ לא לעבור? 5) שמתי לב שהזיכרונות על T2, זה אמור להיות ככה? ואם יש עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני ממשיך? תודה מראש Install

• 14 תגובות
    • 921 צפיות
  25. Started by mazoneli,

יש לי את המפרט הבא Intel E4300 ASRock 4CoreDual-VSTA (4 PCI, 1 PCI-E x16, 1 AGP, 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM, Audio, LAN) 2048 M - G Skill F2-5400PHU1-1GBNT*2 NVIDIA GeForce4 Ti 4400 (128 MB) אני מצליח להעלות את ה FSB עד ל 300 מעבר לזה המחשב נתקע באתחול ויש בצד ימין למטה את הקוד 6B38 אני עובד עם ה TUNIQ, בנוסף האם זה נכון שהכי מומלץ לעבוד ב 1:1 ? לפי הספר של הלוח הוא יודע לעבוד ב FSB של 90 - 340 אני מנסה להגיע ל 333 וזה לא כ"כ הולך. יש מצב להפעיל אחריות על דבר כזה במידה והלוח הוא המגביל ?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.