עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכל חברי הפורום, ראשית, אני רוצה שתדעו שניקיתי את המאוורר של המעבד מאבק, שימנתי אותו עם ספריי WD40 בציר, מרחתי משחה תרמית כמו שצריך אך המאוורר הארור משגע אותי! אני מתבונן בתוכנה Speedfan וכאשר המהירות של המאוורר עומדת על 2700-3300RPM (בערך) הכול בסדר גמור והמאוור לא מרעיש ומשתולל (המחשב רק עלה) כאשר המהירות של המאוורר עולה ל- 3700-4500RPM מכאן מתחילות הבעיות שלי - רעש מרגיז ומטריד ברמות שלא ניתן לתאר!!! חשוב מאוד לציין כי נצילות המעבד היא כלום, מדובר על 20 דק' בערך מרגע הפעלת המחשב, המעבד לא בעומס בכלל והטמפרטורה שהתוכנה Speedfan מראה לי היא בסביבות ה-49-52 מעלות צלזיוס. מדובר במעבד של Intel P4 3Ghz של Prescott. באמת שאין עומס על המעבד, וזה רק עניין של זמן עד אשר מהי…

• 14 תגובות
    • 687 צפיות
  2. אני לא רוצה להתחיל להסתבך וכל השטויות האלה אז תציעו הצעות שלא דורשות הרבה עבודה כמו חירור המארז :AR15:

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Devil Servant,

אני מחפש מאורר 80MM עם לדים ב40 שקל בערך... אני שם 2 ואני צריך משהו שרק יוציא אוויר למארז קטן ולא משהו רציני... מה עדיף מבין אלה? (או אולי יש אחרים?) http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3077 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6185

• 14 תגובות
    • 711 צפיות
  4. יש משהו כזה בפחות מ-?80 ש"ח? ואני חוזר שוב: *לא* יהיה אוברקלוקינג. תודה!

• 14 תגובות
    • 840 צפיות
  5. Started by t-macc,

הטמפרטורה מגיע ל 50 מעלות במנוחה,והhd יושב בקדימה של המחשב ויש ממולו מאורר של 120,ועל הדיסק קשיח יש את זה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14535&catid=1126 ממה נוצרת הטמפרטורה הזאת? ועם אפשר עוד שאלה אחת על הטמפרטורה של הספק הוא גם מגיע ל 55 מעלות יש לו מאורר אחד שמוציא

• 14 תגובות
    • 633 צפיות
  6. שלום חבר'ה אני חייב וצריך את העזרה שלכם אז ככה איך אני בודק את טמפרטורת המחשב שלי?? תודה מראש לכל העוזרים!!!

• 14 תגובות
    • 657 צפיות
  7. שלום. הפד הטרמי במעבד שלי (פנטיום 4 HT) מראה סימני גסיסה. אני רוצה לנקות אותו ולמרוח משחה טרמית במקומו. הבנתי שאת השאריות אני מנקה עם אלכוהול. מה שלא ברור לי - הפד (החומר השחור) יושב על מדבקת אלומיניום כזאת... השאלה האם להסיר את המדבקה, או שלמרוח את המשחה עליה.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. היי אנשים! אני פונה אליכם בעקבות הדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=408779.0 שפתחתי בעקבות בעיות בכרטיס המסך. הגענו שם למסקנה שכנראה יש צורך להפעיל את חיישן הטמפ' בכרטיס המסך. אם אתם יכולים תכנסו לדיון (לעמוד השני, בעיקר) ותגידו מה אתם חושבים/ממליצים תודה! עריכה: קראתי קצת בפורום והגעתי לאתר הזה: http://www.techpowerup.com/vgabios/982/Powercolor.X1950Pro.256.061212.html הורדתי את הביוס המתאים אבל, אבוי! אני לא יכול לשמור את הביוס הנוכחי(בטענה ש"bios reading not supported on this device") , ואני לא חושב שיעזור שאני אצרוב את הביוס החדש סתם ככה.

• 14 תגובות
    • 754 צפיות
  9. Started by Deron,

יש לי מארז k-62B ושמעתי שניתן להוסיף עוד מאורר 140 מקדימה (במקום של הכוננים). לא הבנתי איך לחבר אותו כי לא ראיתי שמה חורים של ברגים, אבל ראיתי שאנשים עשו את זה. העלתי תמונה של מישהו שעשה בשתי דרכים, אחת שם קרטונים מתחת ומעל המאורר ואחת שהוא ממש הכניס את זה. איך אני עושה כמוהו(לא עם קרטונים)?? ואיזה מאורר 140 אתם ממליצים??? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by Vatos-Locos,

נתחיל בהודעה המקורית שעסקה בקירור NB שמגיע עם הABIT NF7SL: שאר החלקים המרעישים, בהמשך התארד..

• 14 תגובות
    • 889 צפיות
  11. Started by the duck,

שלום, אני מחפש קירור טוב למעבד, ואני רוצה לשים את ה Thermalright Ultra-120 eXtreme ואני לא יודע אם הוא יכנס לי למארז :s05: מישהוא יודע אם אפשר או שם כזה בתוך המארז ENERMAX Uber chakra ? ??? (אגב הלוח אם הוא asus m2n32-sli delux אם זה משנה.. ) תודה

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by Alexkmr,

המ..יש לי ממש בורות בקטע של לפרק את הלוח אם, והמעבד... פעם אחרונה שעשיתי את זה זה היה לפני כ5\6 שנים והמשחה טרמית זלגה מהמעבד ופשוט שרפה כמה חלקים..ומאז פחות או יותר יש לי טראומה... עכשיו אני אני צריך לפרק את הלוח אם, ובדרך אני גם רוצה להחליף משחה טרמית בכל המקומות שצריך: צ'יפים,מעבד. את הלוח אם אני צריך לפרק כי הטיפשים שהרכיבו לי את המחשב הדביקו מאחורי הלוח אם כבל חשמל, ועכשיו אני לא יכול להזיז את הספק כוח. חשבתי קודם כל להתנסות על המחשב הישן שלי ורק אחר כך על החדש... אני אשמח לטיפים ???

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. ידוע לכם האם המאוורר הצבעוני של זיגזג עושה רעש? פשוט אני מתכוון לקדוח במארז ולשים אותו כאילו שהוא יהיה קצת בחוץ ואני משאיר את המחשב דלוק בלילה ורציתי לדעת האם הוא עושה הרבה רעש? ומישהו יודע מהי כמות ה-דציבלים שהוא עושה ומהירות הסיבוב שלו בערך?

• 14 תגובות
    • 867 צפיות
  14. Started by DJPOWER,

יש לי קירור מים בלי רדיאטור (דלי גדול אז המים די מתקררים) אבל לא מספיק אני רוצה לקנות גוף קירור מאלומיניום שהיה זול והדרישה החשובה היא: שהצלעות קירור מלמעלה היו חשופות או שהיה ניתן להסיר את המאוורר כי אני הולך לרתך עוד צלעות למעלה(שהיו ארוכות יותר) תודה מראש יונתן 8)

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. כשהרצתי בנצ'מארק עם ה3DMark במהירות זיכרון וליבה של 166/166Mhz (עם ההארדיסק הישן) קיבלתי 612. בפעם הזו בחנתי את הביצועים ב-800x600 16bit. לאחר האצת מהירות הזיכרון והליבה ב9Mhz, על אותה רזולוציה קיבלתי 659. טוב, סבבה. קניתי הארדיסק חדש, גרסאת הJB של הWD400. הרצתי את הבדיקה על רזולוציה של 1024x768 16bit ובלי OC לכרטיס מסך. כמה קיבלתי? 1009. האצתי את הכרטיס מסך עד ל180/180Mhz מהירות שעון וליבה, רק שגם כאן קיבלתי 1009, וגם זה היה על אותה רזולוציה. מן הסתם שההארדיסק הוסיף טיפה בשל מהירותו, וכנראה שהרזולוציה הנמוכה שבבנצ'מארק הראשון הפחיתה ניקוד (שני הסיבות לתוצאה הנמוכה בבדיקה הראשונה) ב3DMark. קודם כל, זה נכון? ודבר שני.. למה אחרי אובר קלוק של 14Mhz לא חל שום שיפור?? עריכה- ע…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Davidmag1,

אני עומד על OC של 33% ככה vcore 1.3 NB 1.535 memory 1.80 המחשב נכבה ללא שום סיבה לא מתח ולא טמפ' ניסתי להוריד את הOC לרמה יותר נמוכה 2.7-9 ובכל זאת אותו דבר

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by sashakrik,

אהלן ! יש לי 3700+ ע"ג לוח ASUS דגם A8N-SLI Deluxe, החלטתי לקנות ביג טייפון אבל יש לי דאגה קטנה, המארז שלי נמוך יחסית ולכן המרווח של הלוח אם לספק הכח קטן יחסית. לכן אני מפחד שלא יהיה מספיק מקום בשביל הביג טייפון כי הרי ידוע שהוא מאוד רחב. אם מישהו פה התקין ביג טייפון על לוח כמו שלי ויוכל לומר לי בכמה הוא בולט החוצה מחוץ ללוח אם מאוד אשמח. תודה !

• 14 תגובות
    • 862 צפיות
  18. Started by SuB,

השאלה מופנית גם על מעבדי אינטל וגם AMD

• 14 תגובות
    • 922 צפיות
  19. Started by giloman,

http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200408071622529175&id=200409051847179901&user=gilobarca זה הלוח http://photos.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=guest.file.view&path=200408071622529175&id=200409051847043354&user=gilobarca נעשה אצל חבר שלי עם קירור סטוק אז לא הגזמתי

• 14 תגובות
    • 855 צפיות
  20. היי.. ברשותי ספק כח של HEC 300W . אני משתמש בתוכנה EVEREST . מישהו יכול לכוון אותי ולהראות לי איפה בודקים כמה כח נמצא בדיוק בשימוש ע"י המחשב כולו ? (אם בכלל אפשר - הכוונה היא, האם אפשר לבדוק כמה W בשימוש ?) .. תודה

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by omd,

קניתי מחשב במפרט כדלקמן 1-מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 2.66GHz 12Mb 2-Gigabyte GA-X48T-DQ6 Intel® X48 Express Chipset LGA 775 3- Corsair DDR3 2GB Kit 1333Mhz PC3-14400 9-9-9-24 4-ספק TAGAN 900 BZ 5-מארז THERMALTAKE KANDALF 6-כ מסך NVIDIA 9800GX2 7-קירור למעבד Thermalright Ultra-120 eXtreme מהו הOC הכי טוב שאפשר להגיע ניצול מקסימלי לפי המדריך לא הבנתי כ"כ אשמח לשמוע על דרכים נוספות תודה

• 14 תגובות
    • 902 צפיות
  22. שלום, אני מתלבט בין הסיילנסר לזלמן. הקירור נועד ל OC, ועכשיו הבנתי שהזלמן בא עם סינקים והסיילנסר לא, אבל ההבדלים בניהם הוא 40 שקל ורובכם אמרתם שהסיילנסר מקרר טוב יותר השאלה שלי האם כדי לקנות את הסיילנסר ולקנות ב 40 שקל גם סינקים בנפרד ? האם בכלל אפשר לשים סינקים וגם סיילנסר ? מישהו עשה את זה ? ויכול להגיד לי כן מניסיון ?? תודה מראש... :yelclap:

• 14 תגובות
    • 751 צפיות
  23. השם של הכרטיס מסך שלי כמו שכתוב בכותרת: Sapphire Radeon X1950PRO 256MB כבר לומר, לא ביצעתי שום OC! הכל במהירות STOCK. הטמפ' של הכרטיס מסך במנוחה: 65 מעלות בממוצע. והטמפ' של הכרטיס מסך במאמץ הגיעה ליותר מ 100 מעלות! המאוורר פועל, לא ב 100% כל הזמן, אלא רק במעלות גבוהות הוא מגיע ל100% (90 וכו"), ואני מנקה אבק מהמאורר באופן קבוע, ולא ראיתי בעיות במאוורר של הכרטיס מסך בכלל! ניסיתי לחפש בגוגל מעלות של כרטיסי מסך דומים לשלי אבל לא מצאתי כל כך. זה נורא מדאיג אותי המעלות האלה, ממש לא בא לי שהכרטיס מסך שלי יהרס. איך יכול לקרות דבר כזה? זה הגיוני בכלל? ------------------------------------------------- בכל מקרה הנה המפרט של המחשב שלי: מעבד: Intel Dual Core E6300 (לא בוצע…

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. יש לי בעייה עם האובר רק בnfs carbon (יש לציין ששמתי את ההגדרות כולם על הכי! גבוהות שאפשר כולל aa x2,שזה ממש נס שהמחשב שלי סוחב את זה ועוד מהר)..אחרי איזה 5-10 דקות של משחק המסך מתמלא בקשקושים וצבעים וחייבים לכבות ולהדליק אותו,יש לציין שזה קורה רק במשחק הזה ובשום משחק אחר זה לא קורה במהירויות שהכרטיס מסך שלי עליהם עכשיו (במפרט רשום),הורדתי את האובר ב10 מגה הרץ לליבה ולזיכרון ועכשיו הקשקושים מגיעים אחרי שעה בערך של משחק,השאלה שלי מה לעשות בהתחשב בזה שזה קורה רק בnfscarbon כשההגדרות גרפיקה הכול על הכי גבוה? להוריד את האובר? (שממש לא בא לי כי זה קורה רק במשחק הזה),או להוריד את ההגדרות לנמוכות יותר?(המשחק פשוט פועל דיי מהר בהגדרות הכי גבוהות אז קצת חבל לי)..יכול להיות שזה בגלל…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. זה מה שיש לי: AMD Athlon XP 2500 Mobil Thermalright SP97 for AMD Vantec Tornado 92MM Case Fan ABIT NF7-SL ver 2.0 Mushkin 512MB Dual Pack (2x256MB) PC3200 222 Special Antec TruePower 430 Watt CHIEFTEC MIDI TOWER AH-01SL לא בא לי כל כך לשחוט את המעבד שלי אז אולי כדאי לחכות לחורף? OK,אז לזה הגעתי. טמפ' - 48 במאמץ. מתח למעבד - 1.7 מתח לזכרונות - 2.8 תיזמונים שמתי קצת גבוהים נראה לי - 6 4 4 2 אני יכול עוד אבל הימים עכשיו חמים אז עוד כמה שבועות אני אתן לו עוד כי לא בא לי לשחוט את המעבד. מה אתם אומרים?

• 14 תגובות
    • 789 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.